Keresés

Részletes keresés

Jesu Creative Commons License 2008.11.07 0 0 16915
Óóó, ne hidd. Majd a lakásszövetkezet és a pályázó kéz a kézben adja be a dolgot.

A keselyűk és a hiénák jól megférnek egymás mellett a dögön. Épp tegnap láttam egy természetfilmben az m2-n HD-ban. :) Ismerős volt, most már tudom honnét. ;)
Előzmény: MZ/Y (16914)
MZ/Y Creative Commons License 2008.11.07 0 0 16914
Úgy, hogy ha nem nyer a pályázat, a pénzt akkor is ki kell fizetni.

Én még sikerdíjként is sokallnám, de így... Főleg, ha azt veszem, hogy max. 1.5 hónapja volt a szavazás és nov. 30 a beadási határidő. Így 2.5 hónapnál többet semmiképp' se tudna rajta dolgozni, 2 milla/hó fizetés meg azért már mégiscsak...

Amúgy talán megússzák, mert le akartak válni egy lakásszövetkezetről és az elakadt, ha minden igaz. Így - remélhetőleg - nem tudnak pályázni. Mire legközelebb menne ez a móka, addigra meg csak sikerül néhány ember szemét felnyitni...
Előzmény: halaloszto (16911)
topikolos Creative Commons License 2008.11.07 0 0 16913
Remélem nem, bár ez csak a fejemben van még meg... egy föld alatti árokba kivezető csatornát gondoltam még az alsó rétegbe.
Előzmény: tpmk (16910)
topikolos Creative Commons License 2008.11.07 0 0 16912
Szerintem többet kaszál a pályázatíró, mint amennyi támogatást kapnak...
Előzmény: halaloszto (16911)
halaloszto Creative Commons License 2008.11.07 0 0 16911
5milla/60 lakas -> 80ezer per lakas a palyazatiras? az mondjuk negyevi futes 10%-a!

vajk
Előzmény: MZ/Y (16907)
tpmk Creative Commons License 2008.11.07 0 0 16910
Ha egy vastag kavicsréteget teszel a fal tövéhez, akkor ott gyakorlatilag egy árok lesz, kitöltve kaviccsal nemdebár? Nem félsz hogy az összegyűjti a fal tövébe a vizet?
Jesu Creative Commons License 2008.11.07 0 0 16909
.. de ha ennyire érdektelenek a lakók, akkor végiggondolva még igaza is van. Ha megengedik, ha leszarják, akkor ez szokott lenni. Elég ha kiegyeznek egymás között a résztvevők, és vannak elég pofátlanok, hogy átvigyék a lakógyűlésen. Ha nem mennek el elegen, és rögtön utána kiír mégegyet, akkor simán megyszavazható akár 3 emberrel is minden. Sokan ezzel vissza is élnek. Pl. olyan időpontra hirdetik meg, hogy direkte ne tudjanak odamenni.

Hallottam egyszer egy olyanról, hogy 1 lakó egy 4 lakásos társasházban megtette magát így közös-képviselőnek, majd megszavazott egy olyan magas közös költséget, hogy senki se tudja fizetni, és azonnal egy olyan rendelkezést is, hogy a lakásra ráterhelhető legyen. Rögtön jelzálogot rakatott a lakásokra. Szép lassan eltávolított mindenkit a házból és felvásárolta a lakásokat. Szóval ez nem játék.
Előzmény: Jesu (16908)
Jesu Creative Commons License 2008.11.07 0 0 16908
Nem normálisak. :( Nekünk alig ez felett volt a hőszig költség, amiért drágább volt, az a szellőzők cseréje, új bádogszerkezetek, stb. A teljes papírmunkát és hivatalos követést az egyik lakó csinálta (ügyvéd), asszem 100-120E Ft volt az ő díja. Na most ha külsős, akkor sem fizettünk volna neki sokkal többet, mert ennyi az ára! És 4 kivitelező lett megversenyeztetve végül. És még így is azt mondom, hogy vagy a dupláját kellett /nm kifizetni, mint amikor a saját családi házamra csináltam. De ez benne van, ezek ki vannak egyezve mind, mert tudják, hogy nagyrészt támogatási pénz, és ez a többlet nem nagyon érinti a lakókat. Le kell nyelni a békát. De a tiétek nem béka, hanem DINOSZAURUSZ VZE! Nem tud papírokat adni? Milyen házszabályzat van ott, hogy ilyet megenged? Azonnal feljelenteni, eltávolítani, leállítani az egészet!
Előzmény: MZ/Y (16907)
MZ/Y Creative Commons License 2008.11.07 0 0 16907
Na, megkérdeztem:
4 lépcsőházas, 60 lakásos háznál pályázatírás 5 milla. Ha nyernek, ha nem.

Ha nyernek, még sikerdíj.

Normálisak???
Előzmény: MZ/Y (16905)
topikolos Creative Commons License 2008.11.07 0 0 16906
Én is fel fogom szedni a járdát a fal mellett, de nem betonozok vissza, azt tervezem, hogy csak egy vastag kavicsréteget teszek a fal tövéhez. (mondjuk most toldottuk meg egy cserépsorral a tető kilógó részét)
Előzmény: tpmk (16904)
MZ/Y Creative Commons License 2008.11.07 0 0 16905
Semmi papírt nem tudott szerezni, mert senkit nem érdekel a dolog.
Amúgy 1.6 milla a lakására jutó pénz, de ebben benne van az ablakcsere is. Arra nagyvonalúan 300 e-t számoltam, bár ismerősének 1-gyel több ablaknál 250 e volt az ablakcsere úgy, hogy redőnyt kapott ajándékba az összesre. Szóval a tegnap írtnál is nagyobb a lenyúlás.
Rákérdezek a pályázatíró pénzére is, mert azt is sokallom, csak nem emlékszem pontosan.
Előzmény: Jesu (16903)
tpmk Creative Commons License 2008.11.07 0 0 16904
Megvettem az anyagokat. 180k eddig a 100 m2-re (élvédőt még ma vennem kell).

A tüzépen végig austrothermről beszélt a hölgyike, aztán hogy-hogynem LB-Knauf lett árukiadáskor. Van minőségbeli különbség?

Az xps 5cm lett, mostmár nincs mit csinálni :)

Viszont jól elbizonytalanítottál Fürgenyíl, hogy csináljuk-e most a lábazatot. Ugyebár úgy terveztem, hogy a kb 120x60-as lapokat hosszában félbevágom, és ezek a 30 centis csíkok mennek a lábazatra.
De akkor lehet hogy ezt kihagyom, tavasszal veszek még egyszer ennyi lapot, és felbontom azt a betoncsíkot. Ha 30 cm megy le a földbe, az már elég? Aztán meg csinálok vmi komoly alapra vmi szélesebb járdát körbe, ami jobban kifelé lejt.

Ha most nem rakom a lábazatit, de az indítót is megspórolnám, lehet úgy hogy kifeszítek egy madzagot, és az mellett kezdem? Vagy mindenképpen javasolt felültetni vmire, pl a már említett léc csavarozós módszer?

Utólagos víz szigeteléssel mit tudok csinálni? Nem nagyon van (egyáltalán nincs) pénzem falátvágásos, lemezbesajtolós, mittoménmivel benyomós mókára.
Előzmény: Fürgenyíl (16887)
Jesu Creative Commons License 2008.11.06 0 0 16903
Sürgősen odab@szni az asztalra. Ott nem kicsi sikkasztás megy!
Megfenyegetni, megrángatni, rendőrségen feljelenteni!

Én leszerveztem 10cm-es panelszigetelést anno, 2 lépcsőházas, 4 emeletes, 24 lakásos tömbre. Lakóegységenkénti költség 250E alatt maradt. Ennek a 2/3-át állta az önkormányzati segítség+pályázati pénzek. Maradékot meg a közös költségből összejött felújítási és egyéb pénzek. Tehát befizetni senkinek sem kellett. Ezt egy normális házban, nem sikkasztó közös képviselővel meg lehet lépni lazán.
Előzmény: MZ/Y (16881)
Jesu Creative Commons License 2008.11.06 0 0 16902
Nem szezon előtt rögtön kell bevásárolni. Ez mindig így van. Fát is most vagy 1,5* annyiét kapsz, ráadásul csurom vizeset, ami tovább ront rajta. Szenet is szokták locsolni a köcsögök.
Előzmény: vadmotoros (16895)
Jesu Creative Commons License 2008.11.06 0 0 16901
Ácsi, az ATH AT-L 45 lépéshangszigetelő lemez, ami direkt rugalmassá van téve, tehát benyomódik kissé. Szerintem azt nem szabad ekkora vastagságban úszó padló alá tenni. No meg a terhelhetősége is kisebb, mint a lépésálló, nagyobb sűrűségű padlóba való lapoknak. Nem? Javítsatok, ha tévedek.

Amúgy ne dőlj be minden szarnak. Én 16cm-t vettem (2*8cm)meg aljzatba 200E (~130nm) körül, biztos te is megkapod töredékéért a 8cm-t. Aztán szépen leraktuk mi, mert csak így lett olyan, amilyennek szerettem vna (korrekt, átlapolt).

Szóval ebben durva munkadíj van, pedig olyan tétel, amit te is megcsinálhatsz. Ha sokat pepecselsz, akkor is megvan 100nm 1-2 nap alatt még gyakorlatlanoknak is, fólia és vashálóterítéssel rá, betonozásra készen. Mi megszívtuk, mert a villanyszerelő sok kábelt lent vitt és ezeket be kellet vagdosni a lapba, nomeg sok vízcsövet, előremenő melegvizeket a két lap közé vágtam be. Mostani eszemmel már hőkéssel/ pákával megcsinálnám pillanatok alatt, de így 4-5 nap volt szikével meg egy szép forradásnyom párom lábán.
Előzmény: mcsaba111 (16894)
ivaan Creative Commons License 2008.11.06 0 0 16900

Sajnos az egész világ ilyen lehúzásból áll panel prg meg gyorskocsonkézpénzben ...stb (uzsora kamat x3 legálisan.com).

Kicsit úgy érzem magam mint a sőtét kőzépkorban ahol a papok üldőzték a tudást és aki akart valami értelmeset kitalálni az eretnek és mágjára vele .

5 éve építettem szalma szigetelésű házat na ez jól szigetel, de mire engedélyeztem annyi betonfejű bűrokrata marháva kellet veszekednem, hogy megöregedtem bele leközelebb paprikásdezodorral megyek be ügyet intézni :DDDD   

Előzmény: MZ/Y (16882)
Fulika Creative Commons License 2008.11.06 0 0 16899
Ok, értettem, és köszönöm :)
Előzmény: topikolos (16898)
topikolos Creative Commons License 2008.11.06 0 0 16898
Szerintem válaszoltak is rá... :))
Azért jó a hőszigetelése, mert megszorul benne a levegő, így ha összenyomod, kevesebb levegő, rosszabb szigetelés.
Előzmény: Fulika (16897)
Fulika Creative Commons License 2008.11.06 0 0 16897
Sziasztok, már próbálkoztam itt kérdéssel, amit végülis sikerült erősen leredukálni, tehát:
Mikor jobb egy adott üvegyapot paplan hőszigetelése adott felületen adott vastagságnál (mondjuk 15cm), vagyis ugyanabban a térfogatban? Ha lazán van berakva a résbe és kirúgja magát és úgy tölti ki azt, vagy ha teletömöm és igazából nem tudja magát kirúgni, vagyis adott térfogatba nagyobb tömegű anyag kerül?
freemanus Creative Commons License 2008.11.06 0 0 16896

haligali:)

"2x4 cm Austrotherm AT-L 45 lapokat, munkadíjjal 3300 FT/m2 nettó áron"

ebből mennyi a munkadíj és mennyi az anyag? 

Előzmény: mcsaba111 (16894)
vadmotoros Creative Commons License 2008.11.06 0 0 16895
Túl vagyunk a tüzelővásárláson is, remélem hogy a szigetelés drasztikusan csökkenteni fogja a fűtési költségeket. Igaz, még mindig kb fele annyiba kerül szénnel fűteni mint gázzal, de azért ez a 3 hónap alatt a mázsánkénti 800 forintos emelés kicsit szíven ütött. Lehet hogy kevés lesz az a 12 cm szigetelés a falon? :-)
mcsaba111 Creative Commons License 2008.11.06 0 0 16894
Sziasztok!

Megkaptam a kőműves ajánlatát aljzatkialakításra (régi ház)

Betervezett 2x4 cm Austrotherm AT-L 45 lapokat, munkadíjjal 3300 FT/m2 nettó áron. Azért ez nem semmi. Érdemes ennél kisebb vagy olcsóbb lapokat beépíteni? Vagy inkább most legyen a ház 150 000 Ft-al drágább?:) Bár a teljes végösszeghez kevésnek tűnik, de sok ilyenből összejön akár 1 milkó is.
MIndenképpen aust. vagy nikecellt szeretnék.

üdv
vadmotoros Creative Commons License 2008.11.06 0 0 16893
Szerintem az. Még nálunk is hátra van az üveggyapot leterítése a padláson, a mezei 3M-es pormaszk is több a semminél, én olyat használok.
Előzmény: pszichod (16891)
freemanus Creative Commons License 2008.11.06 0 0 16892

Szia ihi 007!

úgy gondolom már késő elzavarni azokat a "mestereket" akik párazáró fóliát tettek a cserepek alá, most még megteheted hogy egy páraáteresztő fóliával csináltass a padlástérből egy dunsztos üveget.

1. a páraáteresztő fólia szerepe az hogy a hőszigetelőanyagba esetlegesen bekerülő nedvességet kiengedje a szabadba és megakadályozza a víz bejutását

2. a párazáró fólia szerepe az hogy megakadályozza a lakásból távozni akaró pára kicsapódását a hőszigetelő anyagba.

Előzmény: ihi007 (16855)
pszichod Creative Commons License 2008.11.06 0 0 16891
Elnézést, hogy csak most írok, főállásban nem álmennyezetet szerelek és most éppen oda kellett energiáimat irányítani.
Az üveggyapot nem káros az egészségre (mármint belélegezni)?
Előzmény: janijani (16773)
topikolos Creative Commons License 2008.11.06 0 0 16890
vagy inkább rántsátok... :)
Előzmény: topikolos (16889)
topikolos Creative Commons License 2008.11.06 0 0 16889
Mondom, kérjetek 2-3 árajánlatot, aztán ráncsátok össze a társaságot, és magyarázzátok el, milyen jó dolog az, ha annak a pénznek a fele a zsebükben marad, és még a szigetelés is dupla lesz...
Előzmény: MZ/Y (16888)
MZ/Y Creative Commons License 2008.11.06 0 0 16888
Igen, állami támogatásos, de annak max. annyiban kellene növelnie az árat, hogy minden számlára megy. De, szerintem, még így is brutál.

A sok bólogató nyugdíjas miatt nem tudom, lesz-e papírja anyámnak bármiről is, vagy csak nekikezdenek. Akiket ismer a házban, azoknak elmondta, hogy sokallja, de senkit sem érdekel, "ha ennyi, akkor ennyi"...
Előzmény: topikolos (16883)
Fürgenyíl Creative Commons License 2008.11.06 0 0 16887

Én a lábazatra 8 cm xpst raktam, nem bántam meg. A xps max 1-2%-al jobb hőszigetelő, nem kétszer, hogy fele olyan vékony legyen....a kereskedőnek persze nem erőssége a matek.

Pont a lábazati részen hűl le legjobban a falazat(alul hideg felül meleg), tehát ide tőbb védelem kell.

Ha alulról felöltözöl te is kevésbé fázól hidegben.

Az indító profil az egy szar, de kell a vízorr miatt, ha elhagyod, akkor tégy sarokprofilt.

A penészedést nem biztos, hogy megszünteti a hőszigetelés, a vízszigetelésen is gondolkozz.

üdv.

Előzmény: tpmk (16827)
Fürgenyíl Creative Commons License 2008.11.06 0 0 16886

Én 160 mm-es Ejot hőhidmegszakítós (a szeg műanyaggal bevont) dübeleket használtam (60mm közetgyapot+30 mm meglévő köporos vakolat a többi a vályogban van) a vályog külső része gyengébb ezért kell a hosszab szár.

Ha egy mód van rá vidd a járda alá a lábazati szigetelést. Ha így teszel kialakul egy állandó hőmérsékletű "doboz" a ház alatt, ami csökkenti a hőveszteséget.

A járda vonalában végetérő szigetelés a talajmenti fagyok ellen nem védi a lábazatot, csak kerülőútra kényszeríti a lakásból távozó hőt! Pont ott lessz a legintezívebb hőcsere ahol: a fagy, a hó, az olvadó jég is lesz.

Ha egyszer végigcsinálod ezt a macerát, tényleg felásnád 2009-ben? Inkább hagyd a teljes lábazatot jövőre.

Előzmény: tpmk (16865)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!