segítséget szeretnék kérni tőletek. szeretnék venni egy fémhúros Western gitárt. Eddig néztem Johnsont ami nem tetszett, Cortot ami rendben volt és Fender DG14-t aminek szintén szép hangja volt.
Tegnap az Oroszlánbarlangban Takamine és Ibanez-t is kipróbáltam, olyan 70-80 körül keresek gitárt.
Ti mit ajánlanátok? Még hétfőn kipróbálok egy Washburn D10S-t és aztán már döntenék.
A Cort és a Fender elektroakusztikus volt, de valaki már tiltott az elektroakusztikus gitártól és azt ajánlotta hogy csak aukisztikusat vegyek.
Ti mit tanácsoltok. köszi előre a segítséget! üdv: Tomi
Máj. 7-e és 18-a között rendezik legjobb tudomásom szerint.
Bp.-en is lesz 2 koncert, de Gödön, Érsekvadkerten, Szolnokon, Békéscsabán, Szigetszentmiklóson, (meg még nem tudom hol) szintén fellépnek. Bővebben az alant található honlapon majd hamarosan lesz infó biztosan.
Nagyon különleges vendégeket hív minden alkalommal ezekre az alkalmakra Szabó Sándor, ezért aztán páratlan élmény és csemege az érintetteknek !!
Lesz is nemzetközi akuszt.git.fesztivál /már a NEGYEDIK, ha jól számolom!!/, meg volt is az elmúlt években, HATALMAS !! Bob Bonastre nevű francia-marokkói srác /II.git.feszt.-2003/ egyszerűen ELKÉPESZTŐEN JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ !
De a többiek is, nyilván magával a szervezővel, Szabó Sándorral az élen !!
NAGYON TUDNAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Meg lesz ismét gitárfesztivál, ott általában lehet kapni lemezeit, ha nem akarsz rendelni. Csak akkor egyszerre kell jó sok pénzt gyűjteni. A SzaMaBa triónak megjelent tavaly egy The Historical Tata Concert című igen jó koncert lemeze, azon elég sok "ezerhúros" pengetés van, Pannon Jazz kiadvány, szerintem van a CD-bárban. (Hamarosan lesz róla egy cikk a www.momus.hu lemezek/jazz rovatában, és ha minden igaz, nemsokára indul egy sorozat Szabó Sándor lemezeiről ugyanott.)
Bundot tudsz venni az Oroszlánéknál,Pozsonyi út. Mi kintről rendeljük,ezt is a Zoli tudná megmondani honnan(azt hiszem Stewart MacDonald). Ha nem csináltál még ilyet akkor inkább kérdezd meg a hangszerészeket elötte mit hogyan és mivel,mert könnyen hazavághatod a fogólapot. Gyere be a boltba és segítenek(szombaton nincsenek bent a hangszerészek). Technikai részleteket nem tudok mondani,mert nem vagyok hangszerész, pedig már több tucat hangszer átbundozásának folyamatát láttam.
Aha, értem már. A gitárom bundjai már voltak csiszolva, ennek nyomai felfedezhetőek a fogólapon. Túl mélyek a bevágások.
Újra kell bundozni. Ez bizony időigényes munka, nem csodálom, hogy 20-30 ezer forintot kérnek érte. Szerencsére én - foglalkozásomból eredően - hozzászoktam a precízkedéshez, és elég jól felszerelt műhelyem is van itthon. Ráadásul szívesen "bíbelődök" ilyesmivel.
Úgyhogy a kérdésemet módosítom: Hol vehetek bundot szálban?
A felfenés az azt jelenti, hogy felcsiszolják a bundokat egy spéci szerszámmal, hogy eltünjenek a bemarások és hozzáigazítják a többi bundot(érintőt is).Ezt csak akkor lehet csinálni ha nincs nagyon mélyen bemaródva az érintő. Hangszer beállítása,ha csak a pálcát kell állítani ott helyben megcsinálják a fiúk, telefonálj be vagy hozd be a hangszert.Ha oktávot is állítani kell,azaz húrláb csont farigcsálás ahhoz új húrkészlet kell. A legegyszerűbb ha behozod a hangszert,ha nincs nagy gond helyben megvárhatod.
ha már itt tartunk, egy sima kis állítgatás (pálcatekergetés, oktáv, ami kell, én nem értek hozzá) mennyibe kerül nálatok? mocskosul szegény vagyok, jelzem. a következő szépséges kiskedvencemről volna szó, Ibanez PC300 nevén:
Hozd be az üzletbe I.ker.Mária tér 3., meg kell nézni,mert lehet nem kell cserélni,csak felfenik a hangszerész kollegák és használhatod még jópár évig. Ha bundot kell cserélni,akkor az összeset. Pontos árat nem mondok,mert elöbb látni kell a hangszert mi is van vele, de általában a felfenés/beállítás 5e körül van. Be is telefonálhatsz 2013720 Tóth Zoltánt keresd.
Sziasztok, az üzlet nyitvatartása H-P 10-18h,sz:10-14h A honlapot még fejlesztjük és ezért nincsenek a boltra vonatkozó dolgok még fent. Hamarosan lesznek hangminták is hangszedőkről,hangszerekről stb. A fórum nekem is csak IE-vel megy a Netscape-vel nem,régebben ment és egyszercsak megsiklott.Sajnos nem értek az ilyen dolgokhoz,de már szóltam a honlap készítőjének,hogy orvosoljuk a problémát. Már hallottam az AMT miksikről,de nem jutottunk odáig, hogy foglalkozni is tudtunk volna vele.Egyenlőre csak az Audix miksiket tartjuk,persze ez nem speciálisan gitáros orientált márka.Az Audix miksiket már elöbb forgalmaztuk mint a gitárokat.Nekik is van egy hasonló kengyelük mint az AMT-nek,de az sajnos nem jó gitárra. Náluk a Micro-D és SCX típusok az akusztikus gitárhoz javalott darabok,de sajnos saját tapasztalatom még nincs ezekkel(ez se az olcsó kategória). Jó muzsikálást!
Szia! Mikrofonban nem akartok valóban az akusztikus irányba elindulni? Ugyanis a piezo nem az igazi, mint tudjuk, viszont van egy rendszer, ami igazán király, csak még sehol itthon nem láttam, ez: http://www.music123.com/AMT-S15G-i61281.music?source=linkshare
Persze nem feltétlenül ebben az árkategóriában, de akár ebben is. De miondenképpen az állvány a lényeg, aztán mikrofont mindenki válasszon, milyet akar (persze ez az AMT igen jó). Ha ilyesmitek lesz, megyek én is. :)
Csak pár napja találtam rá erre a fórumra, és nagyon megörültem annak, hogy többen vannak akiket komolyabban is érdekelnek az akusztikus zenék,hangszerek, gitárok mint eddig gondoltam. Hangszerész barátaimmal idén nyítottuk meg az Amarant&Stageshop Hangszer-Műhely-Galériát,ahol a cégem által forgalmazott és képvíselt akusztikus gitárok,tartozékok bemutató üzlete van és egyben hangszerek javítása, restaurálása és készítése is folyik. Azért hoztuk létre ezt a galériát(üzletet), mert úgy gondoltam az akusztikus hangszerekre és játékosokra több figyelmet kell szentelni, mint ami nálunk tapasztalható a jól ismert hangszerboltokban. Ezt saját tapasztalatból tudom, mivel jómagam is aktív zenész vagyok 15 éve. Az akusztikus gitárok esetében eddig nem igazán voltak jelen minőségi hangszerek Magyarországon. A legjobban talán a Takamine és Yamaha márkák ismertek nálunk, de ezek kereskedői csak a hangszernek igazán nem nevezhető kategóriát tartották a kínálatukban. Ez valahol érthető,mert ezeknél a márkáknál is a minőségi fából(nem rétegelt) készült hangszerek valahol 2000Euro magasságában kezdődnek,ami nálunk egyenlőre megfizethetetlen. Az amerikai hangszerekkel ugyan ez a helyzet, lásd Martin. Szerintem nagyon sok jó európai hangszerkészítő műhely van és igazán jó hangszerért nem kell a tengeren túlra utazni,bár ott lehet a legjobb áron használt hangszereket(főleg USA) beszerezni. Remélhetően a közeljövőben a Furch hangszereken kívül más manufaktura hangszereket is be tudunk majd mutatni nektek,amik még elfogadható árban vannak, bár a Furch is folyamatosan zárkozik fel a nyugati nagy márkák árszintjére,ahogy egyre ismertebb lesz. Csak ajánlani tudom,hogy nézzétek meg ezeket a hangszereket mielött döntenétek egy vásárlás esetén. Nagyon szívesen adunk tanácsot a megfelelő hangszer kiválasztásában is,akár legyen az nem általunk forgalmazott márka. További infokat találtok a honlapunkon a www.stageshop.hu címen vagy a Furch hangszerekről a www.furch.cz oldalon. Jó muzsikálást Mindenkinek. Galambos Ernő
Kíséretnél szép, tömör hangzás, de kicsit nehezebb tisztán lefogni a húrokat, meg macerásabb hangolni (kétszer annyi húr, miatt, mert egyébként oktávra vannak húzva). Ha csak kíséretre kell, érdemes venni.
Tapasztalataim (meg kijárogató ismerőseim tapasztalatai) szerint az USA-ban majdnem minden sokkal olcsóbb (Johnson, Palatino, Roland cuccok nem, de a többi szinte mind), nemhogy behozni, de sokszor még rendelni is érdemes, csak a magyar postát kell kiiktatni valahogy a dologból (egyes cégek Magyarországra alapból nem is küldenek semmit). Ha megy valaki, akkor mindenképpen jól jár, valahogy még a vámot is meg lehet úszni, de még vámmal is olcsóbb, mintha itthon veszed, sokszor a fele. Mondjuk a garanciáról kb. lemondhatsz, hacsak nem jársz ki gyakran.
Előre bocsátom nem volt időm végig olvasni mindent, de nem láttam ilyesmit. Tehát kérdések:
Tizenkét húros akusztikus. Van valakinek nagyobb tapasztalata? Nagyon be vagyok indulva és éppen vásárlást fontolgatok. Örömmel hallanék érveket pro-kontra. Paramétereim: very amatőr, csak otthon és ki stársaságban, esősorban kiséretnek. Semmi virtuóz újtechnika. Na szóval érdemes vagy nem?
Második kérdés:
Van valakinek tapasztalata USA árakról? Erdemes behozni gitárt ha úgy is arra jár az ember véletlenül?
Asszem az eddiegkben erről még nem volt szó, ha mégis, bocs: próbált már valaki közületek Peavey Briarwood elektroakusztikus gitárt? S ha igen, milyen volt? Mit lehet róluk tudni (a honlapjukon kívüli infók érdekelnének)?
Kedves Mindenki! Nem épen fingerstyle, de akusztikus: gyertek el 4-én a Benczúr pinceklubba, ott lesz a Hot Club Of Hungary. Manouche jazz, Django Reinhardt féle muzsika. Két gitár (szóló, ritmus) és bőgő. Olyan nyóc körül kezdődik (után vmikor), és még buszjárat-kompatibilisen abbamarad. :) (Már csak azért is gyertek el, mert legalább láttok/hallotok élőben jó kis Selmer kópiákat: egy Saga Gitane-t, meg egy Eimers-t.)
Az egyiket. :) Fogd meg, pengess egy kicsit, megérzed, melyik a Tied.
Kottákra: van egy (több) francia oldal, többen belinkeltük már ide a topicba, keress vissza, most nem jut eszembe a cím. (acoustic-fingerstyle.com vagy valami ilyesmi.)
Ti melyiket választanátok? Yamaha F30 vagy Ibanez NF? 20?
Ezenkívül honnan tudnék letölteni akkusztikus kottákat? Blues, Jazz, Latin, Klasszikus érdekel, főleg olyan számok amit élvezhetően tud játszani egy (erős,15éve) kezdő gitáros!
üdv!
keresek gitártanárt olcsón, pesten.
klasszikus gitároznék, de alapvetően a lényeg, hogy fejlődjön a jelenlegi tudásom, és hogy mindez akusztikus gitáron történjen...:)
tippeket a john_lennon@mailbox.hu címre várom....
köszi!!