Akik a HA-LIX sorsát s szívükön viselik, itt nem tudnának segíteni? Mi a helyzet a régi csapattal? Az Aeropark -al voltak megbeszélések, hogyan tovább a motorok ügyében? (Ők is nyilván segítenének... Akár csak én, de sajnos Balatonszárszóról ritkán jutnék oda...)
Lehetőség még meg van, de az üzembe helyezési feladatok egyre bővülnek, amihez én már kevés vagyok. Jó képességű, a programot szívén viselő munkatársakat keresek.
"Sok idő telt el az utolsó (remélem, nem ez marad) bemutató óta, így az éves üzembe-helyezési technológiámat évről évre bővítenem kel-kellett. Kapcsolatban vagyok egy hivatalos repülőgép üzemeltető céggel, akik szívesen vállalták, hogy átvizsgálják Malvinkát, megnézik az üzemeltetés technikai, dokumentációs és személyi feltételeit. Jegyzőkönyvben dokumentálják az eredményt, a szükséges módosításokat, az újraindítás feltételeit. E dokumentum megléte, a szükséges feladatok elvégzése után, talán ismét megkapjuk a tulajdonos, MMKM engedélyét. A jobb oldali motorral elvileg nincs gond, a bal oldalinál légcsavart és motort kell cserélni. Légcsavar van, és van egy tartalék motor is, ami 0 üzemidős, de lerabolt, így a kettőből kell majd egyet építeni. Erre is van megoldás és szakműhely. Egyelőre, az első cél, hogy a jobb oldalival tartsunk rendszeres bemutatót, aztán gyűjtést hirdetünk a bal oldali üzembe helyezésére. A leállás évei alatt a Csapat megfogyatkozott, sok tagunk munkaköre, beosztása, és sajnos a kedve is megváltozott. A hétköznapi munkákra várunk friss erőket, talán a képzés és vizsgáztatás is megoldódik."
Ezzel a témával azóta a mi a helyzet...? (Eléggé tavasz van már... :-) )