Talán. Bár mikor ezek mentek, még szó szerint a csattogós lepkét tologatta - velem együtt, mert egyidősek vagyunk, és egymástól 300 méterre nőttünk fel.
Említik a gyakori meghibásodást, de nem derül ki, hogy ez az elektromos részben volt-e, vagy esetleg az egyéb részeken, pl. a futómű stb. a durván megnőtt tömeg miatt.
Az Auto Motorban most megemlékeztek a Barkas 60 éves évfordulójáról.
Írták, hogy a Postánál kísérleteztek akkus Barkasokkal. 20-at építettek át 22 kWh ólomakkuval és 17 Le motorral. És hogy városban meg is feleltek volna, csak nagy volt a fenntartási költség.
Ez mitől? a töltés munkaszükséglete? vagy az akku karbantartás-csere?
- kifordítva ráhúztam egy megfelelő méretű konzerv dobozra, majd a harang redőit kisimítva
szigetelő szalaggal rögzítettem a konzervdobozhoz.
- majd, mint csak egy bicikli belsőnél a kérdéses helyre ráragasztottam a TIP-TOP legkisebb
foltját, ami igen vékony is.
- a foltot, hogy biztosan megragadjon, a kötés ideje alatt szintén szigetelő szalaggal
rászorítottam a harangra.
Nekem azóta is működik. Ha kell tudok fényképet is csinálni. De csak precíz munkának van értelme. /ha a gumiharang nem javítható, érdemes venni rossz féltengelyt, amin még javítható gumiharang van./
Gumiharang ügyben nincs változás. A külső gumiharangok annyira egyediek, hogy más autóé nem jó rá. Legutóbb a Carbo.hu ról rendeltem, az elég jónak tűnik és levélben azt írták akár más anyagból is elkészítik ha igény van rá.
NGK is jó. Más autókban én is azt használom. Bár mindig a made in japan-t keresem.
Ha tényleg jó minőségű a kábel + pipa az jó. Legtöbb boltban olyat adnak ami ezerszer rosszabb még a gyári kábeltől is. Én Kugler kábeltől vettem pipát. Hibátlan.
Érdeklődnék, hogy az említett Denso gyertyának mi a pontos tipusa és hol lehet beszerezni?
Továbbá affelől érdeklődnék nagy tisztelettel, hogy anno, több évvel ezelőtt ha jól emlékszek, téma volt itt a fórumon, hogy a ma kapható minőségtelen anyagú féltengely gumiharangokat ki lehetne váltani valamelyik másik járműhöz való minőségibb darabbal. Született erre valamilyen megoldás?
Az ellenállást,még nem mértemde kapott egy jó minőségű új kábel és pipa garnitúrát ugyanakkor,valamint NGK gyertyákat,de legközelebb én is kipróbálom a Denso-t.