Mert szerintem nem az én dolgom, azért nem teszem azt, amit tanácsoltál. Ugyanis demokráciában élünk, ha elfelejtetted volna. Viszont ha elég sokan hangoztatjuk nap mint nap, és egyre többen meg még többen, akkor előbb-utóbb ott fent is rájönnek/kényszerülnek, hogy tegyenek valamit, mert az a bizonyos cérna egyszercsak lehet, hogy elszakad.
Hát mért nem mész és kapcsolod le őket a gecibe? Ezen a fórumon annyira tudja mindenki a tutit, hoy kit kéne lekapcsolni, lelőni, sittre baszni, hogy az elképesztő. És minden áldott nap, a nap 24 órájában erről ugatni!
Szerintem meg nem a solti adó üzemeltetése a luxuskiadás az ország részéről, hanem a sok ingyenélőnek, helyzetbe hozott havernak, sógornak, komának kifizetett, összességében több milliárdos nagyságrendű végkielégítés!!!
SZÁZSZOR INKÁBB A SOLTI NAGYADÓT TÁMOGATNÁM AZ ÁLTALAM BEFIZETETT ÁLLAMI SARCBÓL, MINT EZT A SOK FONTOSKODÓ LÉHŰTŐT!!!
Ezeket kéne lekapcsolni, nem a középhullámú sugárzást.
Sajnos nem tudok élből idézni, de szegény Vizi Dorottya a héten is két alkalommal sikeresen olyat szólt, hogy lefordultam a székről, a sötétződ műsor meg fájdalmasan primitív szokott lenni.
A hét végén a Szalóczy meg nagyon ott szokott lenni a szeren.
Mit mondjak, a héten pl. Besenyőszögről énekeltek a bemondók, miközben előtte többször helyesen is elhangzott a település neve.
Viszont a gőzmozdony helyett lett dízelmozdony, és az utazók így jobban jártak.
Ellenben ha a középhullámú sugárzást megszüntetik, akkor sok ember elesik a Kossuth rádió hallgatásának lehetőségétől.
Merthogy vannak ám az országnak olyan pontjai ( nem is kevés! ), amit azért csak elvben, térképen fed le az URH hálózat! A határainkon túli magyarokról nem is beszélve, mert oda meg ugye eleve max. a határ melletti viszonylag szűk sávig jut el az URH jel.
És nem mindenhol van ám internet meg műhódlavór vazzeg!!!
Lehet, de nem neked kell kifizetni ezt a luxust, illetve dehogynem, mert a Te adódból is fizetik a 2MWos adó villanyszámláját és karbantartását. Én azt mondom, hogy szűnjön meg, rohadtul nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezt a luxust megengedhessük magunknak, és a megmaradt pénzt inkább költség a műsorok minőségének javítására!
Ma elfogyott az adás 60 km után és nyomogatás-keresgetés kézi baszakodás ellenére sem sikeredett rátalálni. Csak jobb a kezem mint az RDS! :) Az hogy olyan a rádió amilyen, az meg adottság, ha nagyon kiváncsi vagy rá, esetleg elmailozom.
Más ám a középhullám, meg az urh. Megy az ember autóval, a középhullám meg csak szól... Már rég elhagytam Hegyeshalomot, még mindig szól... Az urh meg huhog-suhog, elfogy a térerő, keress másik adót... a franc!
Csaxólok, hogy az FM adásoknak is meg van számlálva az ideje, ott is jön a digitális átállás, ami kizárólag üzleti érdekeket szolgál (több műsor adott frekvenciasávban, több reklámbevétel, a régi vevők lecserélése is hoz csillió pénzt a gyártóknak... soroljam?)
engem bazira zavar, hogy a fővárostól 60 km-re az urhattyún egyszerűen elhalkul a Nemzeti Főadó és vadászva sem mindig sikerül rátalálni. és az is frusztrál, hogy az Erzsébet híd pesti hídfőjénél vagy 100 m-es szakaszon valamelyik szlovák adó "lenyomja" a Nemzeti Főadót. és a fenébe is, miért kell országjárás közben "guberálni" az urh adások után, ha épp a kossuthot kívánnám hallgatni.
...ha már néhány éve azzal jöttek, hogy a középhullám egyébként gyengus minőségét felejtsük el, mert úgyis ki fog kopni. (pedig tényleg jó volt Ravennában a teraszon Kossuthon hallgatni valami meccset 1992-ben)
A Kossuth nagyon jó lett az utóbbi időben. Kifejezetten élvezetes pl. a Közelről (Vizi Dorottya egy semmiből előkerült, nagyon tehetséges műsorvezető, kellemes hanggal, intelligens kérdésekkel) , jó a 180 perc -szerintem messze a legjobb reggeli műsor.
És akkor most ezentúl nem fog középhullámon szólni a Kossuth? Megszűnik az 540 KHz? Tedrágajóatyaúristen, nemzethalál!!!!! Remélem a szóbanforgó szélsőjobbos hírportál véresre hörögte a torkát emiatt!
Hangoljunk át - egy csomó rádiónak nincs meg az a szélessége, ahol URH-n fogható.
Jo, nehogy mar az legyen szempont, hogy valakinek a 20-25 evesnel idosebb radioja csak 104 MHz-ig megy... Ennyi erovel a tv-t is adhatnank meg mindig secamban... :)
Te miről beszélsz? A 88-108Mhz-es sávot minden kb 20 éve árult rádió tudja, még a leggagyibbak is.
Mellesleg igazuk van, felesleges pazarolni a villanyt és valóban nincs a MR abban a helyzetben, csak azért, hogy egy pár nyugdíjas hallgassa a Sokolon a Kossuthot. Nem mellesleg rohadt ócska a minősége a solti szovjet gyártmányú adóknak. Tessék új rádiót venni nekik aztán hallgathatják továbbra is, de legalább normális minőségben és nem recsegve ropogva.