Használsz adalékot vagy tervezed a használatát? Tartasz tőlük és soha nem tennéd az autódba? Vitassuk meg! Várom az értelmes, fikázástól mentes véleményedet.
Olvastam, de úgy gondoltam nekem talán jó lesz ez is, mivel igaziból egy kis hidrotőke csattogáson kívül (csak hidegen) nekem nincs bajom (citroen c5 3.0 v6 automata), olajat nem eszi, megy szépen meg minden, de gondoltam nem árthat, remélem nem is fog.
szerelőm mondta, hogy ők belenyomtak 1 tubust a simából a felújitott krosszmotorba, aztán 100km után beállt a dugattyú.
Ma azért bátorkodtam belenyomni, utána 10perc alapjárat, aztán mentem vele 30km erőltetett menetet. A hidrocsattogása elmúlt, de ilyen rövid idő alatt nemhinném, hogy ettől, tán inkább az olaj mosta ki azokat, 2 napja kapott uj olajat. Na mind1, remélem nem lesz gond és azért használ valamit.
Ti mennyit mentetek xado kezelés óta?
Az automatába viszont neváltós xadó gélt, mert azt mondta a forgalmazó, hogy belső szűrős váltónál már volt olyan, hogy ez miatt eltömődött a szűrője és tönkrement a váltó.
Most azon gondolkodok, hogy 2 váltóolaj csere után, mert ugye 1 cserekor csak a fele folyik le kb., bele merjem e nyomni oda is.
Szerintetek?
Illetve az xado-s üa. adalék, mert azt is vettem ám, nem marja e le az addig képződött cermetet esetleg, mint ahogy itt irta valaki ezt a spurira?
Sziasztok! 2003-as corollámba 120.000 km van. Tökéletesen működik, semmi baja nincs. Gondoltam teszek bele Rimet M-et, hogy így is maradjon. Valaki használta már? Köszi
Üdv Mindenkinek!Sajnos ráfáztam hogy megvettem egy ilyen nanaotechnoloógiás újrafémező löttyöt,bár ne vettem volna!A használati útmutatás szerint jártam el,olajöblítés,olajcsere előtt töltöttem bele,plusz még bizonyos km megtelete után olajszűrőt is cseréltem ahogy ajánlják.Eleinte minden renden volt,csökkent az olajfogyasztás és a füstölés is valamelyest.Aztán két hét múlván beállt a gépkocsi motorja!Szétszedve derült ki hogy ez a csodalötty nanorészecséi eltömítette,elszűkítette az olajfuratokat.Végül egy költséges motorgenerál lett a vége a dolognak.
Sziasztok! Kipróbáltam a SPURI-t a XADO mellé. Nem jó, a xadoval nyert javulás is teljesen elszállt, pedig csak 1 tanknyi volt az egész. Szerintem lemarja a cermetet a spuri. Most kezdhetem előről a kezelést. Ne próbáljátok a kettőt együtt.
NanoEnergizer All in One? Én több saját és nem saját autóba beletettem.. 2-3száz kilométer múlva már észrevehetően csendesebbek lettek, a fogyasztás pedig fokozatosan csökken.. A Xado amúgy majdnem ugyanaz szerintem, csak drágább.
Közben belement a másik 2 tubus is, kb 700 km mentem vele, továbbra sem érzek külömbséget. De hát mint tudjuk ha nincs hír az jó hír :D Remélem nem ártottam vele a motornak :O .
Én se vettem észre változást tőle, pedig régen a metabond vagy energy release használatakor érezhető volt. Halkabb járás, egyenletesebb alapjárat. Persze azokat nem hdi motornál használtam mint ezt.
Ma kipróbáltam a Xado-t, sima 9 ml. Egy tubus délelőtt előírás szerint, aztán kb. 120km kocsikázás jött. Nem éreztem változást, bár eddig sem volt baja a járgánynak, ez csak megelőzést szolgál(na). Berlingo 2002, 2.0 hdi, 260000km, olajat nem eszik, bár mióta nálam van kb 100e km-et mentem vele, 10000km-enként olaj, olajszűrő , levegőszűrő, gáolajszűrő cserélve. Holnap jön a következő adag gél.
Szerintem nem nézz szét az olajok között találsz olcsóbbat is és akkor a 4 liter vagy 5 liter olaj árához adj hozzá még 2300 ft-ot a xadó árát sokkal ólcsóbb lesz,
Mukibá: XADO-nak vannak nagyon jó olajai. API SM/CF besorolású is. És FULL szintetikus. Az összes komoly szabványt teljesítik, és árban még mindig kedvezőbb mint sok konkurense. És pont olcsóbbá teszi, hogy már van benne 1 adag adalék. Vagy nem jól gondolom?
A xadó motorolajban csak 1 db 9 ml -es adalék van az egész 4- vagy 5 liter olajban , ezért sokkal jobb megoldás a magasabb minőségü olaj adalékolása mint a rész szintetikus vagy ásványi xadó olaj betöltése .A xadó olaj tul drága és nem a legjobb minőség, de kinek a pap kinek a papné.
94-es évjáratú 1.9TD citroen zx-em van, amibe először a 9ml-es tubusokból 3-at használtam egymás után 200 km-enként beadagolva a motorolajba. Különösebb változást nem észleltem. Persze tettem még Xado adalékokat a sebváltóba, szervóba és a gázolajba is. 10000 km után olajcsere és az adalékolt Xado motorolajat töltöttem be a motorba. Olyan 5000 km után éreztem, hogy most már kezd hatni az olajadalék, valószínűleg ekkorra töltötte ki az adalék a kopottságot. Az alapjárat olyan egyenletessé vált, mint az "Anker óra"járása. Szerintem érdemes kipróbálni bárkinek, elrontani nem fog semmit. Sokan nem is tudják, hogy létezik ilyen fajta olaj, aztán amikor mesélek róla és a tapasztalataimról, csak néznek, mint borjú az új kapura. A tapasztalatom az, hogy érdemesebb (még olcsóbb is!) és főként hatékonyabb a már adalékolt Xado motorolajat használni, mint utólag adalékolni az akármilyen márkájú olajat.
De van az AMC (Atomic metal conditioner) termékek , ami a fenti 1 stagen kívül, még olajadalékot is tartalmaz, tehát javulnak az olaj kenési tulajdonságai is. Ezek a revitalizáló faktorban (hatékonyságban ) különböznek egymástól. A leghatékonyabb a AMC Maximum.
Van egy 2001-es Renault Thaliam amibe egy 1.4 8V benzines motor van. Szeretnék egy teljes revitalizálást az autón, mivel már ~300ezer km van benne. Olvasgattam itt a fórumon hogy eléggé jók ezek a Xado gélek. Tud valaki nekem egy részletes úgymond leírást adni hogy mit hogy csináljak és melyiket érdemes venni? Ártani gondolom nem árt, de örülnék neki ha még jó pár évig elmenne az autó! Előre is köszi!
Tapasztalatom, csak annyi hogy hidegen csendesebb a motor. Fogyasztásban semmi különbség, és erőben sem érzek semmit. Majd most tavasszal lesz chiptuningom, na arra kiváncsi vagyok. Legalább egy literrel kevessebbet fog enni. Lehet kettővel is, majd kiderül.