Keresés

Részletes keresés

Szamuráj Creative Commons License 1999.07.15 0 0 60
Nem tudja valaki, hogy dr Gulyás Péterrel mi van? Hol tart edzést??
Pingvin Creative Commons License 1999.07.15 0 0 59
Alexfux koszi, azt hiszem az elején meg fogok vele szenvedni, de biztos megéri. Még annyi lenne a kérdésem, hogy egy edzés mennyi ideig tart ?
Másfél-két óra ?
Előzmény: Alexfux (48)
Old.Shatterhand Creative Commons License 1999.07.15 0 0 58
Hali! Azoknak akik kendo illetve tai-chi utan kutatnak, itt van ket cim:

tbony@freemail.c3.hu (kendo, illetve
thalia@freemail.c3.hu (tai-chi, chi kung, shen tao)

Csodaszarvas Creative Commons License 1999.07.15 0 0 57
Ugy latszik, az elozo beszolasom nem ment el.
Szal csak arra gondoltam, hogy szoljunk egymasnak, ha lesz valahol valami kulonleges szeminarium, valami nagyonnagy mester tart edzest, hogy kulsosok is bealhatnak. Engem erdekelne ...
hugica Creative Commons License 1999.07.15 0 0 56
Hali! A JKA shotokan karatesoknak jubileumi edzotaboruk lesz augusztusban, nagyon nagy nevekkel, pl. Tanaka sensei, kiiras itt: http://www.extra.hu/laredo/25ev.htm
Nezokent is lehet jonni, a penteki versenyre mindenkepp erdemes, mert szamos japan karate iskolabol is jonnek karatekak. Ha valakit reszletes program, stb. erdekel, keressen emilben.
Előzmény: Csodaszarvas (55)
Csodaszarvas Creative Commons License 1999.07.15 0 0 55
Ej de jo otletem tamadt!

Ha mar ilyen kircsi ez a topic, hirdessuk meg itt, kinek milyen szeminariuma, extra edzese lesz, ahova idegen is beteheti a labat. En pl marha kivancsi lettem volna a Steven Segalra, csakhat nem tudtam hogy volt. Ugyan igy barmelyik atom karate mesterre. Ahol lehet felhuzok egy melegitot, vagy barmit, befizetek es beallok.
Ha barhol Japan/Kinai vagy stilusalapito vagy barmi hires mester van, szoljatok legyszi. :)

Donky Creative Commons License 1999.07.15 0 0 54
Nálunk szerencsére nincs teremprobléma, mivel az instruktorunk polgári foglalkozása tanár, így mindíg van tornatermünk.
Előzmény: Csodaszarvas (53)
Csodaszarvas Creative Commons License 1999.07.15 0 0 53
Szeva' Irokez!

Wing Tsun vagy Wing Chun, ezt en nem tom.:) De ha elkuldesz egy leirast, egy az egyben felrakom az oldalra, ezzel minden vita megszunik. Ahogy latom ugyis te vagy kepben ... az en irasom nemileg szubjektiv:) Egyebkent erdekel, kuldj mailt!
Mesterem a Tang Jou Chuan Fa korszakbol ismert, a Robert Laci velunk kezdett itthon, aztan most meghult a viszony, en ebben szerencsere nem vagyok kepben es nem is akarok lenni. :)

Mindenkinek:
ahogy latom itt is folyik a toborzas rendesen :))) Mi a helyzet a ti iskolaitokban? Sok a tanitvan, sorbaallas van ... vagy nincs penz teremre?

hugica Creative Commons License 1999.07.15 0 0 52
Hali!
Egyik baratom nemreg koltozott fel Budapestre es kendo edzest keres, tudtok valamit ajanlani?
Ami a meditaciot illeti, nalunk is az idohiany a fo problema. Levezetes, rovid meditacio, legzesgyakorlatok vannak, de a napi melo utan, esti edzesen egyszeruen nem lehet(ne) hosszabb meditacios gyakorlatokat vegezni. Marad az otthoni meditacio.
Előzmény: comes (49)
Donky Creative Commons License 1999.07.15 0 0 51
Ahogy az évek során egyre több technika gyakorlása vált szükségessé, úgy csökkent a meditáció és a légzéstechnika gyakorlása az edzéseken. Egyszerűen nincs rá idő. A keményebb erőkifejtések levezetése természetesen a mai napig egy rövid meditáció és légzéstechnika kombinációval történik. A többi meditációs gyakorlatot otthon kell végezni.
Előzmény: comes (50)
comes Creative Commons License 1999.07.15 0 0 50
Erdekelne a velemenyetek arrol, hogy mennyire veszik komolyan az edzes elotti-utani meditaciot az egyes klubok. Nalunk sajnos ez mar csak nyomokban, jelkepesen van meg. Sajnos az ido(meg a termet berbe ado) nagy ur, es szorit kemenyen!
comes Creative Commons License 1999.07.15 0 0 49
Nezd meg szerintem nehany kulonbozo harcmuveszet edzeset. Aztan amelyik elnyeri a tetszesedet azt csinald, mert ott igyis-ugyis meg fogsz erosodni! Ha az zavar, hogy utos-rugos, akkor nezd meg a judot, vagy az aikidot. Ha erdekel a vivas, akkor a kendot.
Előzmény: Fox Mulder (47)
Alexfux Creative Commons License 1999.07.15 0 0 48
Kezdetnek heti ket edzes szerintem eleg. a fokozatossag elvet be kell tartani. Ha nincs eronleted vagy allokepesseged, akkor azt meg kell szerezni es nem szabad tulhajtani magad! Egy karateedzes (ezt ismerem) meg a jo allokepessegu embereket is meglepheti, mert nagyon kulonbozo terhelesek erhetik. Szinte mindig van fekvotamasz (es nem tiz!) mindenfele lab es hasizomerositok erositok, kulonbozo aerob-jellegu gyakorlatok. Es nalunk a fajdalomturo kepesseget is fejlesztik (feluletkemenyites), ami egy kezdonek kellemetlen lehet. Ilyenkor altalaban a hasizmokat, combizmokat eddzuk ugy, hogy utjuk azokat. Ez bizony kicsit faj, de meg lehet (es kell is) szokni. Ez a karatera (es az utos-rugos stilusokra) jellemzo!
Ha mar belejottel, akkor viszont ami az idodbe belefer!
Előzmény: Pingvin (38)
Fox Mulder Creative Commons License 1999.07.15 0 0 47
Nagyon tetszik ez a topic. Én is azon gondolkozom, hogy ősszel el kellene mennem valami hasonló dologra. Ehhez kérném a tanácsotokat. Milyen stílust javasoltok, ahol nem az erő számit? Ugyanis elég vékony testalkatú vagyok. Tehát nem olyan stílust keresek, ami úgy blokkolja a támadást, hogy egyszerűen beleáll, hanem amelyik elhajol, kitér. Mondjuk a Taekwondo sem tökéletes, mivel olyan laza nem vagyok, hogy szinte csak a lábamat használjam. Volt a tv-ben egy Shaolinos srác. Ahogy néztem ő például nem az a kifejezett izompacsirta. De már régebben feltűnt, hogy a kyosok sokkal inkább izmosabbak, zömökebbek, mint esetleg a kung-fusok. Még annyit azért elmondanék, hogy régebben (80-as évek közepe) shito-ryu-ztam. (Tényleg ti tudjátok, hogy kell ezeket a szavakat hivatalosan írni? Láttam már tekvondo-t is!) Sensei Kurdi Gábornál, ha mond valakinek valamit ez a név. Akkoriban nagyon jó edzések voltak. Sőt egyszer a BS-ben még maga Teruo Hayashi, az alapító mester is tartott edzést! Fantasztikus élmény volt.
comes Creative Commons License 1999.07.15 0 0 46
Sziasztok!

Zs4zet,
ami a harcművészetek filozófiai oldalát érinti: olvasd el Taisen Deshimaru A zen és a harcművészetek könyvét. Itt képet kaphatsz a szamuráj/harcos erkölcsről, hozzáállásról. Ha ráérzel a dolog lényegére, akkor szerintem teljesen mindegy, hogy melyik harcművészetet csinálod, mert a szellemiség ugyanaz.

Pingvin,
meddig kell a harcművészeteket gyakorolni? Ameddig élsz!

Alexfux Creative Commons License 1999.07.15 0 0 45
Ismerem a stilust. Miskolci Attila a vezeto, ha jol tudom. Egyszer kuzdhettem Vele a KEK-en. Nagyon jo harc volt, sokat tanultam. Es jol el lettem rakva! :-)
Előzmény: NEXUS6 (30)
irokéz Creative Commons License 1999.07.15 0 0 44
Csodaszarvas,
megnéztem a site-ot. Mennyi köze van az általad (általatok) hirdetett iskolának R. Lionshoz?
Egy "apró pontatlanság" azért szemet szúrt: bár a Wing Tsun és a Wing Chun (sőt, a Ving Chun is :-) ) a közelmúltig gyakorlatilag ugyanazt jelentette, mára már nem ez a helyzet. Yip Man mester tanítványai egymásnak estek és tanítványaik közül egyesek -számomra úgy tűnik- méltatlanul nevezik magukat harcművészeknek. Amit a stílusról írtál, annak háttere nagy valószínűséggel a Wing Chun. Sok minden (a nagy része) szó szerint igaz lenne a Wing Tsunra is, de nem az egész. Ezért kérlek, ne mosd egybe a kettőt, mert nem biztos, hogy minden olvasód ismeri a különbségeket és olyan embereket késztethetsz ezzel magyarázkodásra, akik nem erre szolgáltak rá.
Előzmény: Csodaszarvas (23)
szalmabála Creative Commons License 1999.07.15 0 0 43
A szemüveges kérdéshez csak annyit: A mesterem is szemüveges, de edzésen leveszi, becsukja a szemét, és bárhova olyan pontosan, kontrollal üt, hogy akinek eddig szemüvege volt az elhajítja. Más kérdés, hogy edzés után nekimegy a falnak...
szalmabála Creative Commons License 1999.07.15 0 0 42
Hali mindekinek!
Aki szeretné elkezdeni, annak tudok ajánlani egy Shobu-kai nevű stílust, ez lényegében wado-ryu karate, csak bizonyos eltérésekkel, igazi megkötések nélkül (persze vannak stílusjegyei). Az edzéseket Réti István sensei tartja, bemelegítés (erőnléti gyak.), formagyakorlatok, páros gyak., esetleg kumite, a végén relaxáció, meditáció, egymás gyúrása, levezető jellegel. Nem utolsó érzés testileg elfáradva, lelkileg tökéletesen kipihenve kijönni az edzésről.
Akit érdekel, jöjjön, nézze meg!
NINCS RÉSZVÉTELI DÍJ, csak terembérleti díj (Havi 1000 pénz (részletfizetés, miazmás, mi se gazdag gyerekek vagyunk)).
Hétfő, Csütörtök, 1/2 7-kor a Ferenciek-terénél, Irányi u.-ból nyíló Molnár u.-i Általános Iskola tornaterme (amíg nem lesz saját, igazi dojo).
Jó társaság, igazi szamuráj csapat.

Köszi, Szalmabála

Donky Creative Commons License 1999.07.15 0 0 41
Akit érdekel a mantis stílus az nézzen be a www.dunanet.hu/mantis honlapra. Még keresgélek Budapesti lapokat, remélem találok.

Szamuráj : Nem untatsz senkit. Egyébként nálunk is edz egy hölgy, akinek személyi, emberi problémái voltak az előző helyén és ezért hagyta ott őket.

hugica Creative Commons License 1999.07.15 0 0 40
Hello, Zs4zet! Csatlakoznek Pirx-hez: a szemuveg nem akadaly. En magam is szemuveges vagyok. Edzesekkor le szoktam venni es beallok az elso sorba (onnan meg latok :-) De van olyan edzotarsam is, aki szemuveggel edz (igaz, a paros gyakorlatoknal meg a kumite-nel leveszi, mert draga manapsag egy uj szemuveg), es sokan vannak, akik lencset hordanak.
Ami az "eles" helyzetet illeti, nekem is a 37-es villamoson volt (jo kis jarat), ahol egy etnikumnak megtetszett a kabatom...
Előzmény: Pirx (36)
Szamuráj Creative Commons License 1999.07.15 0 0 39
Én is hozzászólnék, nem mint kívülálló, és nem is aktív részese.
Ez előtt 13 évvel lehettem az első karateedzésen. Kipróbáltam a kyo-t, majd a shotokannál maradtam. Gyűrtem is keményen a dolgokat, szinte fanatikus lettem. Életem, tudásom, lelkem volt a karate, a zen, a bushido. De sajnos a mester elkerült másik városba, és egy olyan ember került a helyére, aki miatt az egészben megrendült a bizalmam. (Neveket nem említenék.) Azóta csak magamnak, csak magamért, csak magam ellen harcolok. Nekem jó így. Igaz, már nem vonz a kűzdelem, az ember-ember elleni harc. Pedig volt részem benne, és nem csak a dojo-ban. De nem untatok ezzel senkit.
Pingvin Creative Commons License 1999.07.15 0 0 38
Sziasztok!

Erdekes topic. Engem is erdekelne valamifele harcmuveszet, bar fogalmam sincs, hogy mifelek vannak, teljesen tapasztalatlan vagyok. Az lenne a kerdesem, hogy atlagosan heti hany orat kell raszanni, ha az ember rendesen el akarja kezdeni ?

koszi

GoldAngel Creative Commons License 1999.07.15 0 0 37
En Ju-Jitsu -ra jarok, ami azt jelenti: lagy muveszet.
Ahhoz kepest a lila vizsgamon (gyerek fokozat, 3.), ket barnaovest egyszerre kuldtek ram :)
Csak ketszer voltak nagyobbak nalam :)))
De megeri edzesre jonni, havi 2400 Ft, es van eves dij is. Ha valakit erdekel, irjon egy mailt nekem. Termeszetesen a felnott csoportba is lehet jelentkezni. Ja, ha info kene a jitsurol, nezd meg ezt: www.extra.hu/jujitsu
ebben benne vannak az edzotermek cimei is.
Pirx Creative Commons License 1999.07.15 0 0 36
Helloz mindenkinek!

Alexfux, köszi a mailt, úgy látszik egész jól beindult ez a topic.

Hello, Zs4zet!
Sok ismerősöm van, aki szemüveges, mégis hosszú éveken át gyakorol(t) valamilyen harcművészetet. Az említett filozófiai tartalom és az alkatnak megfelelő stílus igazából csak úgy ismerhető meg, ha szétnézel. Edzőnként változik, hogy milyen arányban ötvözi edzésein a tradícionális keleti viselkedési formákat ill. a technikák gyakorlását.
Menj el minél többféle stílus edzésére
(ez ingyenes), nézd végig őket (és ne hagyd magad elrettenteni a látottaktól). Beszélj (de ne edzés közben) :)) minél több gyakorlóval, különösen, ha az alkatuk a tiedhez hasonló. És kérj tanácsot az edzőktől. Aki nem ad, azt gyorsan hagyd ott. Ha lehet, és ráérsz, ne kapkodd el a választást, mert egy rossz döntés miatt könnyen arra juthatsz, hogy milyen oktondi dolog ez az egész (miközben ez nem igaz!).

Én a shotokan-t gyakoroltam a leghosszabb ideig, de már jóideje taicsizom, hiába, egy pilóta is öregszik... Kipróbáltam hosszabb-rövidebb többféle egyéb harcművészeti ágat is kiváncsiságból. Nekem megérte.

Előzmény: Zs4zet (34)
GuessWho Creative Commons License 1999.07.14 0 0 35
Hali,

Azt hiszem, most ott van az edzésünk. Én a Gömöri Csaba dojo-jába tartozom.. :-) Az, hogy különböző helyek különböző stílusok, szerintem igaz, de személyes tapasztalataim nincsenek, csak az öltözőben mesélték..

Ez amit a táncról írsz, érdekes. Én ugyanis nemrég (egy éve) kezdtem el -nem versenyszerűen- táncolni (társas,aut.latin), és szerintem meg nagyon hasonlít a kettő. Az egyik táncfigura pl. teljesen ua. volt, mint az egyik dobás, csak a végén dobás helyett tánc esetén kiforgatjuk a partnert. A lépés ugyanaz.. :-) Meg amit a táncnál tanultunk, hogy tartás, kiállás legyen benned, ezt én szükségesnek érzem a harcművészet gyakorlása közben is. (Mondjuk mióta táncolok állítólag ugrálok lépés helyett.)
De persze lehet, hogy csak keveset tudok a táncról és/vagy az aikido-ról.. :-))) (na jó, ez tudom, hogy így van :)
Többiek? Mit gondoltok erről?

GuessWho

Előzmény: sil (33)
Zs4zet Creative Commons License 1999.07.14 0 0 34
Sziasztok!
Köszönöm a biztatást, bár még él bennem a gyanú hogy szemüvegesnek lenni mégiscsak hátrány.
Kérdés(ek):
1. Tudna valaki megfelelő mestert / edzőtermet ajánlani ? Másodrendű kérdés, hogy helyileg hol van (legelőnyösebb észak-pest, belváros).
Hozzám alaktilag közelebb áll, ahol a puszta "rugdalózáson" kívül, ha van valami, filozófiai tartalom is. Sajna nem ismerem az irányzatokat.
2. Hogy megy a "beiratkozás" ? Valamint mi szükséges a belépéshez (valami ruha, havi díj vagy ilyesmi) ?
3. Ha tudtok egyéb érdekesseget ne tartsátok vissza...
Kösz mindenkinek. Üdv.:Zs4zet.
sil Creative Commons License 1999.07.14 0 0 33
nyáron jöhetsz akár a Spartacusba - csak megnézni - H,SZ,P 1/27-8
Ott van Judo is és egyéb, de más időpontban.
Továbbá a neten a honlapokat ajánlom, biztos hogy időpontot is adnak.
Érdemes több dojot is megnézni egy hrcm.-en belül: milyen a korosztály, az edzés stílusa, stb. Rémhíreket is hallottam és jobb, ha csak a helytől megy el a kedved, nem pedig az egésztől. :-)
Előzmény: noiz (21)
sil Creative Commons License 1999.07.14 0 0 32
pestiestben láttam hirdetést - városligetben reggel 7-től köszöntik a természetet.
Előzmény: Kwisatz Haderach (22)
sil Creative Commons License 1999.07.14 0 0 31
Én is harcművészeteket - nézek, az utóbbi időben. Elkeserít, hogy milyen nehezen tanulható számomra az - Aikido.
De tetszik. És nagyon szép.
Remek oldalak láthatók "aikido" kereséssel! PL szabad edzőterem kérdésben is érdemes: Paprika doyo. v. mi. És az összes klub címe. Képek, Stb. ;-) az a legcudarabb, hogy előtte versenytáncoltam, és a habitusa ipeg a szöges ellentéte az Aikidonak. Mindamellett uolyan finom mozgású.
Volt, hogy majdnem meghajoltam egy szépen sikerült esés, stb. után. Vhogy elvezettem a mozdulatot ;-))
Előzmény: GuessWho (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!