Keresés

Részletes keresés

Ilhilla Creative Commons License 2021.06.11 -3 1 5461

Hildával megnyeretni? Na, nee!

 

Érdekes, őt nem hívta meg Ákos még látogatóba sem a konyhájába, tavaly viszont Jánost még alkalmazta is! :-)

Előzmény: Mlle. Grenelle (5459)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.06.11 -1 5 5460

Nah ez az, amitől undorodom.

Mi az, hogy ha együtt mutatkozom valakivel, aki "nem népszerű", akkor már engem is leszólnak, köpködnek?

Jenő felnőtt ember, engedjük már meg neki, hogy maga válogassa meg a társaságát!

 

Egyébként meg: Norbi... Hát ki az a Norbi?

Egy üzletember, aki a mozgásra és az egészséges életmódra tette fel az életét. Nem mellesleg jól is csinálja, és ennek, amit ő hirdet, bőven van (lenne) létjogosultsága Európa legkövérebb nemzetében.

Nem egy bűnöző, vagy egy kétes figura... és leszóljuk azt, aki egy társaságban van vele... ez annyira "magyarosch"...

 

Előzmény: Ilhilla (5430)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.06.11 -1 1 5459

Akkor nyerették volna meg Hildával, bunker, és most mindenki elégedett lenne...!

 

Egyébként miért írják így Mengyi nevét? Helyesen Li Meng-Yi lenne, két szóban, és kötőjellel, ha jól tévedek...

Előzmény: GPS (5453)
Ilhilla Creative Commons License 2021.06.11 -4 1 5458

Ha már a primitívséget hoztad:  a facebook-on egy "kedves" hozzászóló azzal érvelt Mengyi ellen, hogy "a kínaiak megfőzik a kutyákat"! Még jó,hogy nem a denevérekkel jött! :D

Előzmény: r.tonyo4 (5456)
Ilhilla Creative Commons License 2021.06.11 -2 2 5457

Elengedte? Azt a szutykos, retkes kezet meg sem kellett volna fognia! :D

 

Nagyon furcsa és méltatlan lett volna a végig jól és szimpatikusan versenyző Mengyivel szemben, ha két kék kötényes kerül a fináléba, nyilván Ákos Rolandot választotta, mert Orsolyával egyértelműen lebőgne, hiszen ő nem tud társakkal együtt dolgozni!

Előzmény: havaz (5454)
r.tonyo4 Creative Commons License 2021.06.11 -1 0 5456

az nem biztos hogy az ország egy részének a szemében jó fényt vetne a csatornára

 

Két dolog lehet:

1. Mengyi tulajdonképpen egy bevándorló sokak szemében. És akkor tessék az RTL már megint tolja migránspropagandát..

2. na tessék, a kínaiak már a főzőműsorokban is nyomulnak, nem csak a felsőoktatásban, és a vasútépítésben.

 

Lehet választani, de csak azok válasszanak, akik megfelelően primitívek ehhez

Előzmény: GPS (5453)
Ilhilla Creative Commons License 2021.06.11 -3 1 5455

Roland saját döntése volt (jó, a covid is közrejátszott), hogy az Ausztriában viszonylag jól fizető állását feladta egy bizonytalan kimenetelű versenyért.

Igen, nyerje meg, mert egy szakképzett szakácstól (állítólag ezen a területen dolgozik) el is várható, hogy ne "főzze le" egy háziasszony! Nem mellesleg elég tenyérbemászó a képe a srácnak és csak szerencséje meg Ákos hátszele) tette jobbá Gerzsonnál, aki szintén esélyes volt szerintem.

 

A műsor felvétele idején még nem voltak ennyire felerősödve a Kínával kapcsolatos dolgok (egyébként szerintem a csatorna erre magasról tesz), ráadásul Mengyi már 25 éve itt él a szüleivel, férje, kislánya magyar állampolgár (szerintem ő is kettős), példamutató a személyisége és jobban beszél magyarul, mint sok honfitársunk és -ahogy olvastam- az internet "népe" imádja!

Nyerni sajnos nem fog, mert tavaly is egy "külföldi" nyert (igaz, ő is kék kötényes volt).

Előzmény: GPS (5453)
havaz Creative Commons License 2021.06.11 0 1 5454

Feltűnő volt, hogy Ákos a nap végén egyértelműen és határozottan elengedte Orsi kezét.

Most is látszott, hogy még a saját maga által választott emberrel sem képes együtt dolgozni. Jöttek a kifogások szokás szerint. Még jó, hogy nem fogta rá egy az egyben a rokonra. A másik két segítő sem volt profi szakács mégis megpróbálták Mengyiék a saját előnyükre fordítani. Orsi mellett állhatott volna segítőnek Ákos is, akkor sem lett volna jobb. A hideg pacal zselében ötlete egyenesen zseniális lett volna :)

 

GPS Creative Commons License 2021.06.11 -2 2 5453

 

Engem is irritál az állandó siránkozása. Ha az éhhalál szélén áll, forduljon segélyért az önkormányzathoz.

 

 

Nekem is hányingerem van attól a palitól - főleg az agresszivitásától, amivel kiköveteli magának a győzelmet - ami szerinte jár neki - hisz a meggazdagodás reményében kockáztatott mindent, aztán vesztett - tehát (szerinte) fizesse ki neki a csatorna a vesztességét.

 

A kínai (egyébként tüneményes) lánnyal azonban akadhatnak más "problémák" is ...

 

(hisz mint tudjuk, az országot eljuttatták odáig - hogy ma már egy fogpiszkálónak, vagy egy bicikliszelepnek is muszáj legyen politikai jelentősége - mert ha nincs, akkor nincs is értelme semminek).

 

Arra gondolok, hogy ha még egy magyar főzőversenyt (is!) egy kínai nyeri meg (többek között) - az nem biztos hogy az ország egy részének a szemében jó fényt vetne a csatornára.

 

De ne legyen igazam.

.

Előzmény: Apádfüle (5452)
Apádfüle Creative Commons License 2021.06.11 -1 1 5452

Engem is irritál az állandó siránkozása. Ha az éhhalál szélén áll, forduljon segélyért az önkormányzathoz. De ez csak egy (rossz) vicc volt, egy egészséges, életerős férfiről beszélünk. Mi az, hogy ez az egyetlen lehetősége? Ha nem talál magának munkát, haljon éhen. Tegnap meg átváltott érzelmi zsarolásra: megígérte a kisfiának, hogy nyer. Hát, nehogy már azért nyerjen, nehogy csalódjon benne a gyerek! Majd megtanulja (remélem), hogy nem teszünk könnyelmű ígéreteket. Ígérjen egy lottó ötöst, és akkor egy egész étteremláncot nyithat a nyereményből.

Mengyi munkájában ha voltak is kisebb hibák, de az egész verseny alatt kiemelkedően jó minőséget hozott, és az egyénisége is nagyon szimpatikus. Kétség se férhetne a győzelméhez, de a zsűri idei viselkedését látva mégsem vagyok biztos benne, hogy őt hozzák ki győztesnek.

Előzmény: Tibbe (5445)
GPS Creative Commons License 2021.06.11 -2 1 5451

 

Amikor Zé kimondja, hogy Mengyi, Roland, tietek a pálya

 

 

És íme a döntős páros:

 

 

(bocsánatot kérek a gusztustalankodásért - de nem bírtam kihagyni.

Ekkora egybeesés a világon nincs.)

.

Előzmény: r.tonyo4 (5449)
Ilhilla Creative Commons License 2021.06.11 -3 0 5450

Nem értettem, Roland mit súgott Mengyinek a galérián, valami olyasmit: "örülök, hogy veled vagyok itt fenn...", és talán annak, hogy sikerült kiszabadulnia Orsolya szorító öleléséből! :D

r.tonyo4 Creative Commons License 2021.06.11 0 0 5449

Amikor Zé kimondja, hogy Mengyi, Roland, tietek a pálya :)) 

Előzmény: Mazsola0070 (5446)
Ilhilla Creative Commons License 2021.06.11 -3 1 5448

Roland most sem lett szimpatikusabb, de én már azt sem bánom, ha ő nyer! A lényeg: Hilda kiejtette saját magát, mert KÉPTELEN jól dolgozni, ha nem egyedül áll a pultban. Nyilván nem haragudhat az unokaöcsikére, mert

- ötlete sem volt, mit kezdjen a pacallal (abálás után kiránthatta volna, állítólag nagyon finom),

- a tortát majdnem kézzel-lábbal állította ismét össze (Jenő még ezt is dicsérte: jó lett a piskóta),

- ismét nem figyelt a társára eléggé.

 

Jót nevettem, mert az öcsike megvalósította azt a változatot, ahogy felénk a pacalt nevezik: "reszeltp...na"! :D

 

Mondjuk akkor sem lett volna jobb az étel, ha nem reszeli le, csak esetleg kissé mutatósabb, de így csak egy "ételmaradék" benyomását keltette!

 

Vállalom az "összeesküvés-elmélet" vádját: Hilda ilyen szépen, ahogy az első desszert sikerült még életében nem dolgozott!

 

A végére kicsit megsajnáltam, első valódi emberi oldala most jött elő, amikor zokogott a riportban! (A "mosógép" viszont fellélegzett, nem kell egy újabb összemaszatolt séfkabátot rendbe hoznia! :D)

 

Mengyi összességében elég rossz teljesítményt nyújtott, de az egész műsort tekintve megérdemelte a döntőt, ahogy Roland is, ha -valóban- képes volt 30 perc alatt összehozni a feladatot (félidőnél még semmije sem volt meg).

Előzmény: Mazsola0070 (5447)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.06.11 0 0 5447

"Majd holnap bontunk, ha Mengyi nyer."

 

Arra azért ne vegyünk mérget, hogy Mengyi nyer, Sárközi nagyon nyomja "Nekem KELL nyerni" Rolit (jobban, mint a ma végre kiejtett Hildát), és ha maga mellé állítja a gasztrobloggert, ki tudják hozni győztesnek.

 

Arról nem is beszélve, hogy szerintem a csávó jobb segítőket kapott, mint Mengyi, ha jól láttam Mengyinek Ivett és Czutorné lesznek a segítői - az a Czutorné, aki saját magáról elismerte, hogy nem tart ott, mint a többiek.

 

Azt meg valamelyik évadban mintha már mondta volna valaki, hogy simán lehet befolyásolni a végeredményt azzal, hogy kiket kap maga mellé segítőnek a két finalista. 

Előzmény: Tibbe (5445)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.06.11 0 0 5446

A mi részben megvolt az utódműsor Mestercukrász egyik zsűritagjának promotálása (csodálom, hogy Liptai nem jelent meg), őszintén szólva nekem kicsit karótnyelt stílusú a csávó.

 

Az első rész lehetetlen feladatában Hilda a legjobb, de ez nem volt elég "Nekem KELL nyerni" Rolival szemben, úgy tűnik, ő nagyobb kedvence Sárközinek, mint Hilda, úgyhogy Hilda lapát. 

 

A séfek szerint Hildának a második részben az volt a legnagyobb hibája, hogy nem bunkóskodott az unokatestvérével úgy, mint a szereplőtársaival (hiszen korábban Sárközi megmondta, hogy ez a viselkedés "tök jó") - bár a főzés végén a gyerek láthatóan meg volt szeppenve Hilda dühkitörésétől. 

 

"Nekem KELL nyerni" Roli (számításaim szerint a műsor kezdete óta ezt már vagy 60-70-szer elmondta) egy újragondolt baklavának csúfolt, 10 perc alatt összedobott szarrá cukrozott  diós palacsintával továbbjut - Sárközi majdnem elalél tőle, lehet, hogy az étterme étlapjára is felveszi.

 

Mondtam is az asszonynak, hogy ezentúl a lekváros palacsintát újragondolt Sacher tortának hívjuk, végül is mind a kettőben baracklekvár van.

 

A döntő: Mengyi Roland, mintha ez a név ebben az összetételben valahonnan ismerős lenne, de nem politizálunk....:)))

 

 

Tibbe Creative Commons License 2021.06.11 0 0 5445

Majd holnap bontunk, ha Mengyi nyer.

 

Ez a srác csak siránkozik, mint a fürdős kurva, nem aszerint kell győztest választani, hogy kinek rosszabb az anyagi helyzete.

 

Még mindig elmehet dolgozni, egy jó étteremben hamar összejön az a tíz millka.

Előzmény: Apádfüle (5441)
Tibbe Creative Commons License 2021.06.10 -2 1 5444

Orsi, csak nem te repültél ide?

Előzmény: je suis juste un oiseau (5429)
je suis juste un oiseau Creative Commons License 2021.06.10 -2 3 5443

1. madárkámnak szólítottál, nem vagyok a madárkád

2.1 hete regisztráltam, ezt te is láthatod. nem most, nem miattad (törölheted)

3. jó éjt. kár is. érdemben semmit nem tettél hozzá, csak személyeskedtél. muszáj volt, nem bírtad ki

Előzmény: Apádfüle (5437)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.06.10 0 1 5442

Az egyszer biztos! 🙂🍾

Előzmény: Apádfüle (5441)
Apádfüle Creative Commons License 2021.06.10 0 2 5441

Pezsgőt bontunk!

Előzmény: Mlle. Grenelle (5440)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.06.10 0 5 5440

Víziló kiesett!!!

Alpári Gnác Creative Commons License 2021.06.10 0 4 5439

Na, akkor mindenki nyugodjon le a picsába, Orsi jöhet jövőre is.

r.tonyo4 Creative Commons License 2021.06.10 0 4 5438

Orsi kézzel szedte össze az elcseszett zselét. Meg nem kostolnám bakker 

Apádfüle Creative Commons License 2021.06.10 -5 1 5437

Nem tudom, mióta sértés, ha valakit a nevén szólítanak. A nicked szerint csak egy madárka vagy. Gondolom, te adtad magadnak, és feltételeztem, tudod, mit jelent. 

 

Egy pillanatig se hittem, hogy miattam regisztráltál, de hogy most, az biztos. A neved melletti bébi jel árulkodik. Egyébként nem ritka, hogy valaki naponta regisztrál, sosem fogom megérteni, miért. Talán a "régi" nevén nem akar senkivel konfliktusba keveredni. Szerintem ez csacsiság, de mindegy, nem tartozik a tárgyhoz.

 

Ha megbántottalak, elnézést, nem volt szándékomban. Személyeskedni sem szoktam, most bizonyos mértékig muszáj volt, hiszen "kérdőre vontál", és erre illett válaszolni.

 

 

Előzmény: je suis juste un oiseau (5434)
Ilhilla Creative Commons License 2021.06.10 -4 0 5436

Ez a desszert Orsolya "köre" volt, egyébként is a döntőre elég jól összekapta magát. A főzésével tehát nincs baj, kerültek már a döntőbe hasonló versenyzők. Neki az eddigi magatartása, a hozzáállása, a tisztátalansága a gond, amin elsősorban saját maga tudna változtatni, de a jelek szerint nem akar.

 

El nem tudom képzeli, Mengyi és Roland hogyan nem tudta felverni azt a vacak habot, amit Orsolya pikk-pakk kirázott a kisujjából. Talán ha a cukrászséf Mengyinek is segít és nem csak Rolandnak mondja, hogy "adjon hozzá kicsit cukrot", Mengyi nem marad le ennyire és jobban tud összpontosítani a többi elemre. Sajnos ez nem jött össze, de ha jól belegondolunk: Mengyinek ez volt egész verseny alatt az első igazi hibája, a másolós feladatokban mindig az élet járt, Roland viszont napok óta csapkod, vagdalkozik. 

 

Nincs kizárva, hogy két kék kerül a döntőbe, mert -ha jól emlékszem- ilyen még nem volt a műsor történetében.

 

...és a második főzés miatt sem ez a nap Mengyi napja!

Előzmény: pepe_pepe (5435)
pepe_pepe Creative Commons License 2021.06.10 -1 2 5435

Nem szeretem Orsit, de ezen a desszerten nincs vita. Ha ő csinálta, akkor ez a kör egyértelmű. 

Hajrá Mengyi

je suis juste un oiseau Creative Commons License 2021.06.10 -3 3 5434

1. nem vagyok a madárkád

2. nem most regisztráltam, hanem pár napja. nem lehetsz annyira önző, h azt gondold, miattad regisztráltam

3. először regisztráltam, mert mivel nem vagyok tv néző ember, valami rávitt, h ebbe belenézzek és ott ragadtam. nem kell, h elhidd (3. pont töröl)

3. nem védem Ákost, miért is tenném. csak 2 ciikket hoztam. hátha valaki megörül neki

4. az utazási nehézségek azt mutatják, h sok magyar michelines ki sem nyitott, mert nem éri meg a zömmel magyar közönségnek. a magyar majdnemmichelinesek közül most voltam a Saltban, kizárólag a mi asztalunknál ültek magyarok

5. és igen, én is nagyon örülök neki, h mégis! egyre több magyar szán időt és pénzt a gasztronómiára. múlt éven nyáron jártunk Ana Rosnál és rajtunk kívül voltak ott más magyarok is.

6. szerintem Te tévedsz abban, h a külföldiek nem ismerik a magyar séfeket. turizmusban dolgozom és jó pár olyan vendégünk van, aki a túra végeztével beül 1 michelin csillagos étterembe. kifejezetten keresik és foglalnak

7. nem is értem, miért vetted támadásnak a hozzászólásomat és miért reagáltál lekezelően. 

Előzmény: Apádfüle (5432)
Apádfüle Creative Commons License 2021.06.10 -5 2 5433

Elnézést, de rohadtul nem érdekel, hogy valaki a magánéletben kivel barátkozik, mi a hobbija, a vallása, szereti-e a macskákat. Csak azzal kell foglalkoznunk, hogy a szakmájáról szóló vetélkedőben, szakemberként hogyan viselkedik. Én pl. viszolygok a tetoválásoktól, de Ákos megítélésében nálam ez nem oszt, nem szoroz, ettől még nagyon kedvel(t)em. De hogy tíz körömmel harcol valakiért, aki a higiéniát és a jó modort hírből sem ismeri, az ételei pedig hol jók, hol nem, az irritál.

Előzmény: Ilhilla (5430)
Apádfüle Creative Commons License 2021.06.10 -4 1 5432

Ezért kár volt új néven regisztrálni, madárkám, hogy Ákost megvédd.

Nem azt írtam, hogy anyagi veszteség érte, de hogy a népszerűségének nem használt a "hilda-ügy", az biztos.


Abban is tévedsz, hogy a színvonalas éttermeket csak a nyugati turisták látogatják. Egyre nagyobb az a réteg, aki kíváncsi a fine dining éttermekre, figyelemmel kíséri a működésüket a neten, és ha nem is naponta, de viszonylag rendszeresen beül egy-egy ilyen helyre. Csak mindezt magánügynek tekinti, nem árasztja el "a hírrel" a sajtót. Mert egyrészt nem magamutogató celeb, másrészt nem kíváncsi a bunkó kommentelőkre, akik jól akarnak lakni egy étteremben, nem gyönyörködni, és akik szerint az a rendes ember, aki disznósajttal zabálja a szalonnát.
Most az utazási nehézségek jól mutatják, hogy zömmel nem a vastag külföldiek foglalnak. Ők beülnek egy jó belvárosi étterembe, de a "nálunk világhírű" magyar séfek nevei nem mondanak nekik semmit.

Előzmény: je suis juste un oiseau (5429)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!