Keresés

Részletes keresés

bogica77 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 8568

Szia katus és többiek!

 

Én is rendszeresen olvaslak benneteket, csak eddig írni nem nagyon tudtam.

Nekem 4 hete, Húsvét előtti szombaton volt sürgős porckorongsérv műtétem. Röviden az előzményekről annyit, hogy február elején volt egy rossz mozdulatom, amire azonnal rá is emeltem a 15 kilos gyerekemet. Persze pihenést javasoltak, amit beszámolási időszakban egyszerűen nem lehetett megoldani. Kaptam egy 6-os szuri kúrát, meg gyógyfürdő kezeléseket (súlyfürdő /2 kg, masszázs, tangentor), voltam kétszer manuálon is, de 6 kezelés után irtó nagy fájdalmaim lettek, abba kellett hagyni, épp szteroid injekcióra mentem a reumatologushoz, amikor a bal labam végig lezsibbadt és nagy fájdalom kezdett sugározni a bokámba. Megkaptam a szurit kétoldalra, de megkaptam az idegseb-re  a beutalót is, hogyha romlik, bénul stb, akkor azonnal irány a klinika. Már másnap elkezdett bénulni a lábfejem. Másnap egy McKenzie terapeutához mentünk, aki megvizsgált, nem tudom, pontosan, milyen elektromos eszközzel nézte az idegek tevékenységét, mondta, hogy látnia kell idegsebésznek, de ha nem romlik, maradhatok otthon, Ügyeletben úgysem operál senki, ne aggódjak. Hát másnap reggel már nem kockáztattam, hogy én állapítsam meg, hogy vajon romlott-e a lábam, felhívtuk az ügyeletes idegsebészt, aki azt mondta, hogy menjünk be. Megvizsgált, a sérvet megállapította, elküldött azonnal CT-re, majd közölte, hogy 3 óra múlva megműt, mert nagyon csúnyán ki van szakadva a sérv az L5-S1 között, és talán még 24 órán belül vagyunk és vissza lehet fordítani a bénulást is. Ha Debrecenben kell valakinek idegsebészhez mennie, őt csak javasolni tudom. Minden kérdésünkre válaszolt, megmutatta a 3D CT felvételen, hogy mit hol kell nézni.

A műtét úgy tűnik, jól sikerült, megszüntek a fájdalmaim, 48 óra múlva el is engedtek a kórházból. A lábzsibbadás kb. 3 hét múlva szünt meg. Még mindig gyengébb a bal lábam, ki érzéskülönbség is van még. Heti 3x gyógytornász bnőm jár hozzám, és a többi napon magamtól csiálom a gyakorlatokat. Eleve gyengék voltak a hátizmaim, tegnap pont azt szadizta, izomlázam van ezerrel. Napról napra többet tudok ülni, jövök-megyek, nekem azt mondták, hogy 6 hét elteltével a kontroll után elvileg azonnal mehetek dolgozni, bár egy kicsit aggódok, hogy 8 órát hogy fogok bírni ülve, de beszereztem a nagy labdát, azon ülök majd.

Előzmény: katus49 (8542)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.24 0 0 8567

3-om napja nem éreztem a baloldali szúrkálásomat, így le is tudtam állni a xiloxal, most napi 2 myderisont, meg napi 2 contramalt szedek. A kedvem is egy kicsit jobb lett, de ma már elkezdte a szurkálást, rendesen rettegek már mikor szurkál, mert utána kezd sugározni a lábamba meg zsibbadni és, akkor már nem elég ez a gyógyszer.

 

Az az igazság, hogy félek a manuáltól is, mert mi lesz, ha megint úgy beáll mint legutóbb azt hittem megőrülök a fájdalomba. Tudom, hogy nagyon erősnek kell lennem a Dr-nő is azt mondta, hogy fogok még nagyon sokszor sírni. Csak egyre nehezebben viselem a fájdalmat érzem, hogy gyengülök. :-(

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.24 0 0 8566

Sziasztok!

 

Köszönöm Graver. Hála istennek a meglévő panaszok mellett nincs más probléma. Megvolt a vérvétel ami jó lett meg a röntgen, nem csúszott el jobban a csigolyám ezért újra mennem kell manuálra és csak utána lehet megkezdeni a szalag erősítést. De olyan soká kaptam időpontot 8-án kell mennem. :-( Elkeserít ez a várakozás.

Előzmény: Graver (8564)
katus49 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 8565

Örömmel olvasom , te már tudsz dolgozni.

Hát engem ez is aggaszt vajon mikor kezdhetek majd dolgozni, mer a táppénzt orbán elintézte levitték 50 %-ra.

na ebböl éljen meg az ember....Mintha nem lenne elég bajunk maga a betegség.

 

Előzmény: Graver (8562)
Graver Creative Commons License 2011.05.23 0 0 8564

Hová lett Gica, meg Malagurski? Remélem, nincs semmi baj (már a meglévőkön kívül)?
Örülnék, ha írnátok! Ki, hogy van? A lehető legkevesebb fájdalmat kívánom, és hogy legyen megoldás. 

Graver Creative Commons License 2011.05.23 0 0 8563

Szia!

Nem derült ki nekem egyértelműen, hogy sérved van, vagy meg is műtöttek? Mert érdeklődsz a felépülés időszakáról. (Feltételezem, hogy nálad is lumbális sérvről van szó.)
Sport abban az időszakban? Szobakerékpár, meg séta jut csak eszembe (persze a gyógytornán felül).
Én a fűzőt sose próbáltam, de olvastam más fórumon, hogy van, aki hordja időnként (nem műtött), de úgy tudom, sokat nem jó használni, mert az izmokat gyengíti, kvázi átveszik a szerepüket. De gondolom, ennek a használata is függhet a probléma jellegétől, állapottól is.
Üléshez ajánlják az ékpárnát, én is használom, főleg a munkahelyemen. Igaz, olyan különösebb hatását nem érzem, de lehet, ha nem használnám, azt megérezném. :-) 
Jobbulást kívánok neked is! 

Előzmény: Béni bátyám (8560)
Graver Creative Commons License 2011.05.23 0 0 8562

Akkor jó. :-) 
Ismerem a helyzetedet, engem tavaly októberben műtöttek. Mivel a gyógyulás folyamata hosszadalmas, bizony, elkerülhetetlenül vannak benne hullámvölgyek, amikor az ember azt hiszi, talán sose lesz jobb. Amikor az elején gyenge az ember, és sok mindent nem tud, vagy nem szabad csinálni. Amikor már türelmetlen, meg amikor minden pici nyilalás a frászt hozza rá.  De muszáj ezeken túllendülni, és próbálni optimistának lenni. Mert azért ahogy telik az idő, az ember észrevesz apró javulásokat (ha minden jól megy, persze). 
No meg valóban segíteni tudnak sorstársak, akik szintén átmentek ezen, túlélni a nehezebb időszakokat. Nekem is voltak, akik segítettek, és hálás vagyok érte.
Még ez a fórum is nagy segítség volt abban, hogy egyáltalán utánajárjak a bajomnak, ne hagyjam annyiban. 
Szóval ha neked segít, hogy másokkal megbeszélheted az állapotodat, akkor érdemes akár itt is beszélgetni.

 

Amit robertov írt, nekem se mondták, de valahogy önkéntelenül úgy feküdtem mindig, a műtét előtt is, meg utána is, az esett jól. De azért tök jó érzés, hogy most már háton is fekhetek, ha úgy tetszik. :-) Mert a műtét előtt nem tudtam, pár perc után már "szakadt le" a lábam. Műtét után 2-3 héttel volt, hogy bántam, hogy belementem az operációba, valahogy nem láttam a végét. Akkor még nem gondoltam volna, hogy mostanra dolgozom, kertészkedek (azért módjával), stb. Szóval kitartás! :-)

 

 

 

Előzmény: katus49 (8558)
katus49 Creative Commons License 2011.05.23 0 0 8561

Szia!

erröl a lábfelhuzásrol nem halottam, de ki fogom próbálni.

hanyatt nem szeretek feküdni csak noldalt és hason.

mütét előt szinte már 1 éve csak hason tudtam feküdni másképp nem birtam viselni a fájdalmat.

aztán már sehogy se.

köszönöm a biztatást)

Előzmény: robertov72 (8559)
Béni bátyám Creative Commons License 2011.05.23 0 0 8560

Sziasztok! Weblapokat keresek gerincsérv ügyben. Minden érdekel: gyógytorna gyakorlatok, életmód javaslatok, gyógyszerek, stb. Ez a fórum is szuper, sajnos, néznem is kell, mert két hete összejött életem első gerincsérve. Azóta már jobban vagyok, de az első néhány nap iszonyat volt. Érdekelnének olyan tapasztalatok is, hogy pl. milyen sportot lehet űzni akár már a felépülés időszakában, mi az, ami segít. Érdekelne az is, mi a véleményetek a fűzőről, szabad-e sokáig hordani. Illetve milyen egyéb segédeszközt érdemes beszerezni (nagy labdám már van a gyógytornához), pl. az ülés megkönnyítéséhez vagy bármi máshoz. Előre is nagyon köszönöm!

robertov72 Creative Commons License 2011.05.23 0 0 8559

Nekem az első 3 hónap elég gatya volt,de folyamatosan javulgattam az első időkhöz képest.Az nem tudom hallotad -e mikor fordulsz az ágyban akkor a lábad felhúzod és a törzsel eggyütt kell fordulnod! Kevés hanyatfekvést ajánlok inkább  oldalt próbálj feküdni .

Nekem az első pár hétben azt javasolta a gyógytornászom,hogy alvás köben rakjak egy párnát a 2 térdem közé úgy hogy ne legyen se feljebb se lejjebb a medence vonala a gerinc vonalától  és így minimális a feszülés fekvés közben is. Sok türelmet és kitartást!

Előzmény: katus49 (8558)
katus49 Creative Commons License 2011.05.23 0 0 8558

de igen! nagyon is sokat segitettél, pl-ul hogy irtál nekem.

kicsit nehezen viselem ezt a állapotot, és nem szeretnék befordulni....

téged mikor mütöttek?

Előzmény: Graver (8557)
Graver Creative Commons License 2011.05.23 0 0 8557

Gondoltam.
Akkor végül is tudsz minden fontosabbat, úgy hogy sok jó tanácsot nem tudtam mondani.
Na igen, azt én is tapasztaltam, hogy folyton minden leesik. :-) De egy idő után az ember megtanulja ott hagyni, vagy leguggolni érte. :-)

Előzmény: katus49 (8556)
katus49 Creative Commons License 2011.05.23 0 0 8556

Szia!

Lumbális sérvem volt, a bal lábamba sugárzó fájdalmakkal és zsibadással.

betartom a szabályokat, szinte semit nem ülök, sétálgatok, fekszem és tornázgatok..

ahogy irtad is a türelem a legfontosabb, de naná hogy mindig kiejtek mindent a kezemböl)))

Köszönöm a jótanácsokat!

üdv! kati!

Előzmény: Graver (8555)
Graver Creative Commons License 2011.05.23 0 0 8555

Szia!
Nyaki, vagy lumbális sérved volt?
A nyakihoz nem tudok hozzászólni. Feltételezem, hogy lumbális sérv. Szerintem a legjobb, amit tehetsz, ha betartod az utasításokat, csinálod szorgalmasan a tornát, nem ülsz (csak amennyit nagyon muszáj), és sétálsz. Hajolást, emelést mellőzd. Ami nagyon fontos, az a türelem. Abból rengeteg kell. Még hosszú út áll előtted, de ha minden jól megy, javulni fog a helyzet. Úgy hogy kitartást, és gyógyulást kívánok!

Előzmény: katus49 (8542)
similis Creative Commons License 2011.05.23 0 0 8554

És pont leszarta azt is hogy mit tornázzak vagy mit nem, sőt, nem is volt gyógytornász a kórházban amíg bent voltam...

Előzmény: robertov72 (8552)
similis Creative Commons License 2011.05.23 0 0 8553

Na igen, csak lehet hogy nem fiatal embereken kellett volna kísérleteznie ezzel :S

Előzmény: robertov72 (8548)
robertov72 Creative Commons License 2011.05.22 0 0 8552

Az nem sok nekem adtak egy 2oldalas leírást amiben pontosan levolt írva mit ,mennyit és hogyan tornázzak az első 2 hétben és utána folyamatosan levolt írva az 1,5 hónap tornasora.

Előzmény: katus49 (8549)
maestus Creative Commons License 2011.05.22 0 0 8551

Szia! Végigolvastam, azt hiszem lemondom az időpontomat :(

Megpróbálom akkor Dr. Elek Emilt, hátha.

 

Köszi!

 

m.

Előzmény: similis (8543)
maestus Creative Commons License 2011.05.22 0 0 8550

Köszi!

Előzmény: real_geri (8546)
katus49 Creative Commons License 2011.05.22 0 0 8549

leirást nem kaptam, szóban mondták el.

még a korházban volt nálam a gyógytornász, ő tornáztatott és itthon is ezeket a gyakorlatokat kell csinálnom.

Előzmény: robertov72 (8545)
robertov72 Creative Commons License 2011.05.21 0 0 8548

Azt azért hozzáteszem engem még a hagyományos módon műtött és nem endószkópos eljárással!

Előzmény: real_geri (8547)
real_geri Creative Commons License 2011.05.21 0 0 8547
Es ennek kifejezetten orulunk
Biztos sokan vannak meg igy, de kicsit sokan panaszkodnak ra :(
Előzmény: robertov72 (8544)
real_geri Creative Commons License 2011.05.21 0 0 8546
Azt ird be "méltán híres" es olvasgass :(
Előzmény: maestus (8539)
robertov72 Creative Commons License 2011.05.21 0 0 8545

kaptál   leírást arról milyen tornát csinálj mindennap?

Előzmény: katus49 (8542)
robertov72 Creative Commons License 2011.05.21 0 0 8544

Én meg kifejezetten örülök,hogy ő műtött meg éppen 2 éve és kb 2hete. Az eleje döcögősen indult,de mára 12-14 óra talpon létrázással megfűszerezve megse kottyan:) A kutyámat is simán leviszem a lépcsőn a maga 30 kilójával igaz nem szabadna,de eddig semmi gondom a hátammal!

Előzmény: similis (8543)
similis Creative Commons License 2011.05.21 0 0 8543

Szia,

 

Én sajnos oltári nagyot csalódtam benne, és sajnos nem vagyok ezzel itt egyedül. Uh. szerintem keress inkább más orvost :S

Előzmény: maestus (8537)
katus49 Creative Commons License 2011.05.21 0 0 8542

Sziasztok!

Még uj vagyok ezen a fórumon, 10 napja mütöttek gerincsérvel, 4 napja jöttem ki a korházbol.

Elláttak mindenféle jó tanáccsal, de én szivesen fogadnék tőletek is bármit ami a gyógyulásom elősegiti.

még mindig vannak fájdalmaim, nehezemre esik a felkelés stb stb...

minden  jótanácsnak nagyon örülnék.

maestus Creative Commons License 2011.05.21 0 0 8541

Találtam egy másik dokit, Dr. Elek Emil, a gerincambulancia oldalon. Esetleg róla valaki valamit tud?

Előzmény: maestus (8539)
gerincke Creative Commons License 2011.05.21 0 0 8540

Sziasztok!Regen voltam itt amikor lerobbantam a gerincemmel .Remelem mindenki jol van.Azt szeretnem kerdezni van e koztetek olyan akinel fibromyalgiat allapitottak meg.

 

maestus Creative Commons License 2011.05.21 0 0 8539

Szia!

Az EA túl rövid a keresőnek, az e.a.-ra és az e. a. -ra nem talált semmit :(

Akkor ezek szerint nem jó doki? :(

 

Köszi!

 

Üdv, m

Előzmény: real_geri (8538)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!