Keresés

Részletes keresés

szeretematökf Creative Commons License 2011.06.30 0 0 1323

Köszi, hogy nem utáltok : )... Jó, ez is csak egy rossz beszólás részemről, de tényleg jobban esett az előző 2 hozzá/m szólás.

 

Tegnap elfelejtettem az ablakbecsukós kísérlet eredményét megosztani. Volt némi doh szag, de nyirkosság nem. Ez lehet időjárás függvénye, illetve placebó hatás a fejemben is.Egyelőre ennyi. Szerintem, hacsak valami nagyon kézzelfogható nem történik addig, majd csak szeptember végén jövök újra. Akkor lesz az első ellenőrző mérésés is, bár azt mondanak amit akarnak úgyis. Ám, akkor már hűvösebb idő lesz, még nem fűtünk, szóval meglátom.

 

Tényleg, amikor végigfutottam a topikot ott volt a szétszedett kütyü. Egyébként bíróságon lehet keresnivalója a panaszosnak, vagy mindent tudnak hárítani?

 

A "viszontlátásig" jó beszélgetéseket kívánok.

VEE Creative Commons License 2011.06.29 0 0 1322

Becsülendő, hogy itt vagy, sőt, ha nem tapasztalsz majd pozitív eredményt, talán azt is megosztod velünk. Azért érdem ez, mert akiknek nem válik be valamilyen döntésük, inkább titkolják, szégyenlik, minthogy belássák választásuk elhamarkodottságát.

 

Egy kissé más példát mondok ennek alátámasztására. Amikor tíz éve - még a toronytámadás előtt - lezuhant a tőzsde, mindazok, akiknek nem állampapírban volt a pénze, hanem alapokban és részvényekben - és ez volt a jellemző -, mind súlyos veszteségeket szenvedtek el. És akkor nemhogy nyilvánosság előtt beszéltek volna tíz- vagy sokkal több milliós kárukról, még a családtagok előtt is hallgattak róla.

 

Az előttem felszólalóval mindenben egyetértek, mert az objektív vizsgálatot váróknak semmi érdeke nem fűződik az egészhez, mert ők csak a hozzá nem értőket szeretnék megóvni a bizonyítatlan berendezésekre történő pénzköltéstől.

 

Korábban már itt elhangzott, de megismétlem:

 

Negyedszázada Beck Mihály akadémikus egy cikkben figyelmeztetett a mágnesezett víz mindenhatóságába vetett hit veszélyeire, ami miatt beperelték őt. A bíró azon kérdésére, hogy beleszólhat-e egy ilyen dologba egy kivülálló, az akkori legnagyobb hazai fizikus, Marx György tanúként azt mondta, hogy nem lehet, hanem kötelező csilingelnie a hozzáértőknek, mert ez az írástudók felelőssége...

Előzmény: szeretematökf (1320)
naox Creative Commons License 2011.06.29 0 0 1321

"vagyis inkább valami közellenség (....) féle lennék"

nézd, akik (ellenzőként) ide írnak, azoknak ez semmiféle hasznot nem hajt. Továbbá legtöbbünknek nem okoz örömet mások ledorongolása, erre nincs szükségünk, nem is jellemző a topikra. Ez nem a polidili a trolljaival.

Az egyetlen célunk az emberek megóvása az átveréstől. Érdek nélkül. Hogy ezek után miért érzed ellenségnek magadat, hát azt nehéz megérteni.

 

"Nem tudom felmerült-e az, hogy az itt jelenlévők összefogva vegyenek, beszereltessenek, egy ilyen készüléket csupán kíváncsiságból"

ennél sokkal-sokkal tovább mentek. (lassan a bíróságig is)

Lejjebb találsz fotókat pl. szétszedett készülékekről. Igen, a "tilosszétszedni 200ezerforintosról".

 

Előzmény: szeretematökf (1320)
szeretematökf Creative Commons License 2011.06.29 0 0 1320

...És én mégis úgy érzem, hogy én valahogy nem egy oldalon állok veletek, vagyis inkább valami közellenség (a cég nincs jelen, de itt egy balek, aki lepaktált velük=aláírta a szerződést, és beszereltette a kütyüt) féle lennék. Hm...igen, lehet, hogy magamban kellene ezt rendezni, ti nem tehettek róla. Jó. Én vagyok az áldozat. Ennek lehetőségét bevállaltam, amikor belevágtam ebbe. Sajnos nem vagyok jó vita partner, itt a szó legnemesebb értelmében gondolom a vitát. Egyszerűen nem értek hozz. Még annyira sem, amennyire a fizikához, kémiához egy átlagos ember konyíthat, mert én is a humán tárgyakat kedvelők közé tartoztam/om. Valóban, mint írtam tegnap is, csak tapasztalatokat tudok írni. Érvelni, eszmét cserélni egyszerűen saját korlátaim miatt nem fogok tudni. Tudom, nem is kell.

 

Egyszer csak "eltűnök hirtelen", de nem akarok gyáván megfutamodni. Egy darabig, vagy amikor valamit tapasztalok, majd írok. Továbbra is fenntartom azt, hogy írhat bárki az email címemre. Nem tudom felmerült-e az, hogy az itt jelenlévők összefogva vegyenek, beszereltessenek, egy ilyen készüléket csupán kíváncsiságból, vagy vizsgálódás, méregetés céljából. Jó, ez talán butaság lenne, mert miért dobnátok ki ezért pénzt. Ha valakit nagyon érdekel, és van valami műszeres vizsgálati lehetősége, vagy lefényképezné, vagy csak közelről is kiröhögné, szívesen megmutatom neki. Ha az illető nem fél a "nyócker" legmélyebb bugyraiban :).

 

Előzmény: naox (1319)
naox Creative Commons License 2011.06.29 0 0 1319

"osztják itt azt aki így vagy úgy a "másik" oldalon áll"

Nem hinném, hogy lennének "oldalak". Oldlakról akkor beszélhetünk, ha van két világos, egyenként is állításokkal alatámasztott nézőpont, ahol a vélemények ütköztetésével mindenki eldönti, hogy melyikkel ért inkább egyet. Itt erről szó sincs. Nincs "pro" oldal, hisz _semmiféle_ bizonyíték nem hangzik el, sőt igazából állítás sem, aminek az igazságtartalma vizsgálható volna. Nem tudjuk ellenőrizni a készülék működését, hisz nem tudjuk, mit kéne csinálnia. Az, hogy "kiszárítja a falat" nem állítás, hanem marketing eszköz. A fal víztartalma szezonálisan változik (mint írtad), az, hogy átmenetileg csökken, az nem jelent semmit.

És ezért "kontra" oldal sincs, hisz nem tudunk cáfolni semmit. Nincs vita.

Nem véletlen, hogy a forgalmazók is a bíróságra rohangálnak ahelyett, hogy a laborba mennének.

Szóval itt nem oldlak vannak, hanem csalók, és áldozatok.

Előzmény: szeretematökf (1312)
szeretematökf Creative Commons License 2011.06.29 0 0 1318

Ez így van. És így volt tavaly, és tavalyelőtt, és azelőtt stb... ebben az időszakban. És ennél a meleg (bedunsztolódhat típusú) időnél, csak a fűtési szezon előtt közvetlenül, már eléggé hűvös időben való páralecsapódásos időszak a rosszabb. A salétrommal, sókkal, nedvességgel, egyebekkel küzdők számára leglábbis.

Előzmény: VEE (1315)
VEE Creative Commons License 2011.06.29 0 0 1317

Könnyen lehet. És ha az Alkotménybíróságig jut az ügy, akkor már biztos is.

Előzmény: mmormota (1316)
mmormota Creative Commons License 2011.06.28 0 0 1316

Ezt az elvetemült megjegyzést súlyosbító körülménynek tekintik majd az ítéletben...

Előzmény: VEE (1315)
VEE Creative Commons License 2011.06.28 0 0 1315

Bátorkodom megjegyezni, hogy éppen mostanában vannak a leghosszabb napok és elég meleg is van...

Előzmény: szeretematökf (1314)
szeretematökf Creative Commons License 2011.06.28 0 0 1314

4 emeletes társasház földszinti udvarra néző lakás. Más nem történt, csak felszerelték. A vakolatot amíg a salétrom feljött, + 50 cm, le kell veretni, mert úgy hamarabb szárad. Ez még nem történt meg, keresem azt aki leveri, és el is szállítja a sittet, és nem kell külön konténer. A szellőztetéssel úgy vagyok, hogy igyekszem mindig nyitva tartani az ablakokat, de legtöbbször a redőnyöket leeresztve tartom, mert mindenki belát. Azért, ha minden helyiségben nyitva vannak az ablakok, tud szellőzni. Ennek ellenére, állandó a doh szag, és ha 2-3 napig nem vagyok otthon, és nincs ennyi szellőztetésre módom, a szekrényen kívül maradt ruháim, és plédek, stb. nyirkosak. Szinte pára van a lakásban.Évek óta ugyanúgy szellőzetetek. Most sem változtatok ezen, amikor csak tudok, állandóan teszem. Sokat eddig nem segített, tényleg csak addig, amíg az ablakok nyitva, se redőny, se függöny nem fogja el a levegő útját. De az állandó szag akkor is megvan/volt. Mai napon kísérletet végezk, hiszen holnap délutánig nem leszek otthon, reggel minden ablakot becsuktam. Kíváncsi leszek mire megyek haza. Ja, azt nem írtam, hogy hétvégén szintén nem voltam otthon, kb. péntek délutántól, hétfő délig. Amikor beléptem a lakásban, nem volt doh szag! Tény, hogy a redőnyök a lehető "leglukacsosabban" voltak leeresztve, és minden ablak nyitva volt. Lehet, hogy csak ennyi, ezért hagytam most csukva őket. Ha holnapra nem lesz nyirkos tök büdi, akkor örülök. 

 

naox: Természetesen bizonyítani nem fogok,nem is akarok,és valószínűleg nem is tudnék semmit. Igaz, maradjunk az első hozzászólásom szerinti tapasztalat megosztásnál. Igyekszem a fogalmakkal is csínján bánni, meg magammal is.

Előzmény: Mungo (1313)
Mungo Creative Commons License 2011.06.28 0 0 1313

Még annyit, hogy esetleg ha valakit valóban érdekel, jelezze privátban, és szintén privátban válaszolok is, így nem fog reklámnak tűnni ha mégis pozitív dolgot észlelnék.

 

Lehet, hogy furcsán hangzik, de tényleg kíváncsiak vagyunk az eredményre. (Akár pozitív, akár negatív.) A körülményekre is kíváncsiak vagyunk, kellett-e többet szellőztetni, csináltak valamit a fallal, (új vakolat, vagy bármi egyébb mellékesnek tűnő tevékenység) vagy csak felszerelték a készüléket és ennyi.

Ha informálsz a tapasztalatodról, az mindenképpen hasznos lehet. Én mindenképpen megígérhetem, ha a gyártó/forgalmazó fel tud mutatni egy hitelt érdemlő független vizsgálati eredményt, ami az AQUAPOL működőképességét igazolja, én ingyenesen fogom reklámozni és nagy nyílvánosság előtt fogok bocsánatot kérni tőlük.

Amíg ilyen bizonyítóerejű vizsgálati  eredményük nincs élek a gyanúval, hogy szimpla csalásról, szélhámosságról van szó.

Előzmény: szeretematökf (1312)
szeretematökf Creative Commons License 2011.06.28 0 0 1312

Itt a "naív hülye picsa"!

 

De legalábbis a hülye picsa minenképp igaz, hisz tényleg senki nem mondta, én meg megsértődtem. Valóban nem átverés, vagy meggyőzés, vagy termék reklám miatt írtam ide, ezt vagy elhiszitek, vagy nem. Valóban létező ember vagyok, nem reklám figura a gyártótól. Elnézést kérek tőletek, hogy felkaptam a vizet. Mint egy hisztis ovis. Tényleg. Azért nagyon bölcsen osztják itt azt aki így vagy úgy a "másik" oldalon áll jelenleg, vagyis pl.a magamfajta használót.

Enniyt mindenképpen szerettem volna megosztani. Még annyit, hogy esetleg ha valakit valóban érdekel, jelezze privátban, és szintén privátban válaszolok is, így nem fog reklámnak tűnni ha mégis pozitív dolgot észlelnék. Szintén elmondom, ha semmit nem javul a dolog ígérem. Már, ha tényleg érdekes a történet.

 

Még egyszer bocs, kössz a helyrerakást!

VEE Creative Commons License 2011.06.28 0 0 1311

Csak óvatosan a szkeptikus jelzőkkel! Ugyanis a januárban itt olvasott, néhány kétkedő bejegyzés miatt az egyik gyártó által indított bűnügynek még nincs vége...

mmormota Creative Commons License 2011.06.28 0 0 1310

"Én nem találtam más lehetőséget"

 

Pedig tele van a világ hasonlóan jó lehetőségekkel. Pl segíthetsz a nigériai Ubungula Bulumbulu vagyonának átmentésében oldószer várásárlásával. Az ebből eredő nyereségeddel pedig megveheted Bill Gates házát, ami elég jó állapotban van, nem szorul utólagos falszárításra.

Előzmény: szeretematökf (1306)
naox Creative Commons License 2011.06.28 0 0 1309

"Az évszázad biznisze a gravomágneses falszárító."

és akkor a homeopátia micsoda????

Előzmény: moonshadow (1308)
moonshadow Creative Commons License 2011.06.28 0 0 1308

Az évszázad biznisze a gravomágneses falszárító.

Mivel nem működik, így üzemzavar és meghibásodás sem fog bekövetkezni, szervizelni nem kell.

Már két év visszafizetési garanciát adnak rá, hiszen a hülyének is megérné két évre kapott  kamatmentes kölcsönnel támogatni a cégét a mai viszonyok között.

Előzmény: naox (1307)
naox Creative Commons License 2011.06.28 0 0 1307

"Igen, hülye naív picsa vagyok kedves hozzászólók"

senki még csak hasonlót sem mondott neked. Sőt, nem is gondolt. Azt gondoljuk, hogy becsaptak, áldozat vagy. Kidobtál annyi pénzt, amihez már esetleg csak egy keveset kellett volna gyűjteni, hogy tényleg megoldódjon a problémád.

"érdekelhet benneteket egyestleges újabb bizonyíték"

nagyonis érdekel. Azonban egy esetleges sikertörténet nem jelent "bizonyítékot", hisz millió egyéb oka is lehet a sikernek, pl. időjárásváltozás, szellőztetés. Az mindenesetre fontos lenne, hogy a tapasztalataidat leírd. A tapasztalataidat, nem "bizonyítékot".

(egyébként a bizonyítékot a forgalmazótól várjuk, nem a felhasználótól.)

Viszont:

Tudod akik ide írnak, azok nagyon is jól ismerik a mágusok, szélhámosok meggyőzési módszereit. Nem állítom, hogy rosszhiszemű volnál, de amit teszel, az pont egy durva, otromba csaló értékesítési módszer: Hiteltelenítesz mindenkit azzal, mintha lenaívpicsáztunk volna ("szalmabáb érvelés"), majd sejtetsz valamit, de nem mondod ki (ügyes, így ugye nem hazudsz, mindenki arra gondol, amire), helyreigazításnak helye nincs.

És még te vagy megsértve.

Előzmény: szeretematökf (1306)
szeretematökf Creative Commons License 2011.06.28 0 0 1306

Üdv!

 

Melyik lóláb? Én nem találtam más lehetőséget, és ennyi. Igen, hülye naív picsa vagyok kedves hozzászólók. Oké. Értek a szóból, és nem pofázok bele a magasröptű csevegésbe. Gondoltam egy tematikus fórumban érdekelhet benneteket egyestleges újabb bizonyíték, hogy ez nem működik. Te jó ég mi lesz, ha ér valamit! Jesszus! Egyébként egy hét után tapasztalható ez az, de mivel úgysem érdekel senkit, így mint fentebb említettem, pofámat befogom tisztelettel.

 

Minden jót mindenkinek.

Előzmény: Törölt nick (1303)
mmormota Creative Commons License 2011.06.21 0 0 1305

Ha valaki mindenáron azt szeretné hogy átverjék, hiába próbálod lebeszélni. Csak azt éred el, hogy te leszel a rossz ember...

Meghökkenve olvastam pl. azt az elemi felháborodást különböző fórumokon, ami a homeopátia-ellenes demonstrációt kíséri. 

Előzmény: VEE (1304)
VEE Creative Commons License 2011.06.21 0 0 1304

Lám, lám, ennek a fórumnak az olvasása sem volt elég eltántorító, hogy valaki a nehezen összespórolt pénzét egy olyan szerkezetre költse, aminek működését - tudomásom szerint - egyetlen hazai független szakmai intézet sem bizonyította évtizedek óta!

 

Ebből a hozzászólásból az következik, hogy mégsem okoznak az itt irogatók érzékeny gazdasági kárt a hasonló elven működő készülékek gyártóinak, forgalmazóinak, mert továbbra is vannak, akik minden tudományos ellenvetés és aggály ellenére hisznek bennük.

Előzmény: szeretematökf (1302)
szeretematökf Creative Commons License 2011.06.21 0 0 1302

Üdv Mindenki!

 

Adott egy Bp-i VIII. ker-i,régi tégla építésű, társasházi, fsz-i lakás. A ház, udvar rendezett, kb.6 éve elfogadható alternatíva volt számomra annyi pénzért amennyi nekem volt, így megvásároltam. Előző tulaj belül rendbetette eladás előtt. Kb. 2 év után előjöttek a problémák. Málló vakolat, lemezesen leváló festék, leeső csempék. Salétrom a köbön. Elkezdtem utánanézni mit lehet tenni. Semmit. Besajtolás, injektálás reménytelen egy társasháznál, és számomra megfizethetetlen is. Szóval rátaláltam a google segítségével az aquqpolra. Elolvastam néhány oldalt, többek közt ezt a topikot is. Mivel egyszerűen nincs más, így vállaltam a következményeit, és belevágtam. Előzőleg próbáltam tájékozódni, ismeretségi körben van-e valakinek ilyen. Végül egy kollégám mondta, hogy az ő családjukban van. Ott bevált. Furcsa ez az egész, mert szkeptikus vagyok (U.F.O. technológiának hívom ), de mégis próbálom azt hinni, hogy segít. Ma szerelték fel. Nagy veszteség lesz ha nem jó semmire, mert nem lottónyereményből fizettem, hanem a spórolt pénzemet költöttem rá, de akkor örök tanulságul fog szolgálni.

 

Tehát, ha valakit érdekel, időröl-időre beszámolok a tapasztalatokról. Lesz, ami lesz.

 

"-Csak rémeket látsz...

-Nem csak! De, ha már vannak:

látom őket is."

/Fodor Ákos/

Lendl 11 Creative Commons License 2011.06.11 0 0 1301

Néhány adalék az aquapolhoz.

 

Van már annak vagy 25 éve, hogy Pomezsánszki a Felkínálom c. műsorban bemutatta a csodatévő kosarat, és melegen ajánlotta.

A VII. Damjanich u 45- ben lett az aquapol központja.

Ugyanott árultak földsugárzás elleni szereket, varázsszemüveget, sőt' még a Gyógyító vizelet c. könyv is ki volt téve a kirakatba.

Na és mit tesz isten, a Felkínálom alapítvány is oda költözött.

A cég akkori tulajdonosa bizonyos Jakab István volt, ez az úr jelenleg egy kereskedelmi tv. csatornán , sámánmedállal a nyakában mint "egészségszóvivő" ajánlja az ezoterikus gyógymódokat.

Ettől függetlenűl; aki hisz az Aquapol falszárító hatásában annak mindenképpen érdemes venni, mert, ha Mózes vizet tudott egy bottal fakasztani, akkor egy ilyen bonyolult szerkezet, amelyben egy permanens mágnes, és tekercs is van magamögé utasíthatja az összes bibliai csodát, és szobadísznek sem utolsó

pint Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1295

"Ennek a csodálatos AQUAPOL készüléknek nem a tudományos magyarázattól kellene működnie, elegendő lenne egy ellenőrizhető"

 

ezt kéne végre minden fejbe beleverni! az aquapol és hasonlatos csodák nem azért sarlatánságok, mert elvileg nem működhetnek. hanem azért, mert nem működnek!

 

esetvizsgálat:

 

jelenlegi ismereteink szerint kéne működnie, model positive (MP), nem kéne működnie, model negative (MN)

 

mérések szerint működik, observed positive (OP), mérések szerint nem működik, observed negative (ON)

 

 

ha egy ilyen csodakészülék valóban működik, az a MN-OP eset. a tudomány az ilyet szereti. ebből tanulunk újat, ettől mélyülnek az ismereteink. ha valaki tud ilyet mutatni, azonnal téma lesz a világ egy csomó kutatóintézetében.

 

az is érdekes, ha valamit megkonstruál a mérnök úr, de sehogy se működik. ez a MP-ON eset. az ilyenből ritkábban lesz nagy eredmény, csak valamit nem jól csináltak. de érdemes ránézni, mert gyanús. lásd még michelson-morley kísérlet.

 

alig érdekes, de azért örömteli a MP-OP. ez megerősíti a modellt. v.ö. gravity probe

 

a legkevésbé érdekes az MN-ON eset, mert ilyenből annyi van, mint a pelyva. valamelyes megerősítést jelent, de nem túl sokat. az ilyen kísérlet unalmas, a fizikus elalvásközeli állapotba kerül, feje zsongani kezd, figyelme lankad. ha belekényszerítik, menekülési inger, stressz, agresszív viselkedésminták alakulhatnak ki. na ide tartozik az aquapol.

Előzmény: Mungo (1293)
emem Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1294

A "Szkeptikus film" a Filmszemlén ma és holnap

A Szkeptikus Társaság közreműködésével készült Kételkedem, tehát vagyok! című film bekerült a 42. Magyar Filmszemle filmjei közé. Ma és holnap három alkalommal vetítik a filmet az Uránia, a Corvin és a Puskin moziban. Ma, este a Corvin moziban történő vetítés során találkozni is lehet az alkotókkal.

A szkeptikusok világról alkotott képét - olykor a közvélekedés ellenében is - a tudományos igényesség jellemzi. A film ezt a megközelítési módot követi (ily módon tehát akár szkeptikus filmnek is tekinthető): a mindennapjainkban jelen lévő áltudományos állítások sokaságából ragad ki néhány példát, melyeket aztán tudományos módszerek alkalmazásával vizsgál. A témákat nem minősíti, "csupán" a tudomány képviselőit szólaltatja meg, és ahol lehetséges, ellenőrzési próbát végez. A film végére a néző a tudományos és áltudományos megközelítések ütköztetése után egy megalapozottabb álláspontot alakíthat ki.

 

http://archive.galileowebcast.hu/20100227_Budapesti_Szkeptikus_Konferencia_2010/20100227_Szkeptikus2010_I_Filmvetites.html

 

24:30-tól szó esik a falszárítóról is.

 

Mungo Creative Commons License 2011.04.25 0 0 1293

a szakdolgozatban a melegítéses rész annyira pongyola, szakszerűtlen, és esetleges, hogy ha ez egy komoly bizonyítás, akkor a szakdolgozat első részében az érveléstől akár még működhetne is az Aquapol.

 

Az AQUAPOL-ról is szóló szakdolgozatot figyelmesen tanulmányozva sem sikerült a "melegítéses" részt megtalálnom. Erről itt a fórumun írt Hartlein Károly egy rövid magyarázatot kb az általános iskolai szinten is érthető módon, hogy a készülékből a rendelkezésre álló műszerekkel olyan csekély sugárzás is kimutatható lett volna, ami éppen csak egy kicsivel több a semminél. A mérőeszköz alsó érzékenységi határát figyelembe véve jött ki a legfeljebb 0,2 mikrowatt/cm2.

Ennek a csodálatos AQUAPOL készüléknek nem a tudományos magyarázattól kellene működnie, elegendő lenne egy ellenőrizhető, bárki által megismételhető kísérlet. Ha a készülék működik, azaz ténylegesen szárítja a falat akkor tök mindegy, hogy mit mondanak a kételkedők. De ilyen kísérleti eredmény nincs és a derék és teljesen tisztességes cég nem is töri magát, hogy ilyet bemutasson. (Annál inkáb igyekszik elfolytani minden kritikát, még itt az index fórumán is.) Pedig ennek lenne csak igazán reklám értéke. Így viszont az AQUAPOL készüléket forgalmazók ki vannak téve a gyanakvó közönség rosszallásának, egyes elvetemültebbek még csalásra, átverésre is gyanakszanak.

Kérdés azonban, hogy a hörgésbefulladó halálsikolyok vajon képesek-e pótolni a készülékük nemműködése keltette űrt, a vásárlók zsebéből kicsalt milliókat?

A referenciaként felhozott magyar Parlament épülete, mint a hülyeség szimbóluma már bejárta a világot honlapjaikon. Van ennél lejebb?

Előzmény: ötfelezős (1291)
ötfelezős Creative Commons License 2011.04.25 0 0 1292

Gondolom, a 2010 elírás...

Hát, bocsánat, de nem. Azt írtam (ezt is lefordítom): nem látom az ideit, de ebben rendszer lehet, mert a tavalyit sem látom...

De van idei...

Hát igen, de bocsánat megint szegény fejemnek, hogy nem a széles világban kerestem, hanem a honlapján.

 

Előzmény: Hartlein_K (1283)
ötfelezős Creative Commons License 2011.04.25 0 0 1291

Az AQUAPOL "készülékről" finoman humorizálni nem érdemes.

 

 

:) Én azzal nem humorizáltam... :) Lefordítanám a: Jaj, bocsánat! Elolvasván a szakdolgozatot, a melegítéses részt, rájöttem, hogy kifinomult humorral állok szemben, csak nem ismertem fel. Ennek jelentése: a szakdolgozatban a melegítéses rész annyira pongyola, szakszerűtlen, és esetleges, hogy ha ez egy komoly bizonyítás, akkor a szakdolgozat első részében az érveléstől akár még működhetne is az Aquapol.

Városi vezetékre kötött bunsenégő? Meg ilyenek. :)

Előzmény: Mungo (1285)
pint Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1290

így kell ezt!

Előzmény: Hartlein_K (1289)
Hartlein_K Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1289

Tisztelt Topic!

 

Április 6.-án készítettem el az AQUAPOL működését tisztázni igyekvő oldalt. Azóta az AQUAPOL fogalmazói és Orbán József sem küldött anyagot amely megpróbálná megértetni, igazolni azt, hogy az AQUAPOL készülék működik, esetleg van rá tudományos magyarázat.

 

Azért viszont megkerestek, hogy a logójukat vegyem le a honlapról, ezt persze meg is tettem, bár szerintem nehezen lenne védhető az az álláspont, hogy védett logó! Hiszen ez végülis számukra egy reklám, részükről kellene megköszönni, hogy tisztázni akarom az eszközüket a megfogalmazott vádjaink alól: miszerint a készülék alkalmatlan arra, hogy falat szárítson! Tehát igazolva látom azt, hogy a forgalmazók tudatosan akarják az általunk itt és a Budapesti Szkeptikus Konferencia honlapján egybehordott, a működést cáfoló tényeket lehetőleg titokban tartani, a gyors eligazodást gátolják!

 

Ma érkezett egy érdekes levél hozzám:

 

______________________________________________________________________________________

 

Feladva 2011 április 11-én a Pécsi Tudományegyetm főiskolai karának vezetőségének:

 

Tisztelt Dékán Úr! Tisztelt Kari Vezetőség!
 
Az önök által vezetett kar egyik tanszékvezető főiskolai tanára áltudományokhoz adja a nevét! Ez úgy önmagában nem lenne még túl nagy baj, de a neve mögé az intézményt is odabiggyesztette, amelyben tanít és amelyben önök vezetők:
 
"Írta és szerkesztette:
dr. Orbán József
tanszékvezeto foiskolai tanár
PTE Muszaki Foiskolai Kar"
 
így ékezetek nélkül... Önök mint a kar vezetői valószínűleg nem tudnak erről, mert feltételezem, hogy ha tudnának akkor tennének ellene. Az ellen, hogy egy szélhámossághoz adja az intézmény nevét és tekintélyét.
 
A fenti állításaimat alátámasztani látszik egy áltudományos eszköz honlapja,
 
http://www.aquapol.hu/
http://www.aquapol.hu/muk_elv.html   Itt fejti ki Dr. Orbán József a forradalmian új elméletét a "gravomágnesség" elméletéről.
 
Egy fórum, ahol vitába száll és tudóshoz és szakemberhez nem méltó módon nyilatkozik:
 
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9106611&la=109227557
 
Ha esetleg bizonytalanok lennének a fizikai elvek elbírálásában, akkor javaslom, hogy forduljanak a PTE egyik akadémikusához, Janszki Józsefhez
 
http://www2.mta.hu/?id=421&LANG=h&TID=333
 
Meggyőződésem, hogy a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karának ez nem válik dicsőségére.
 
oldalak ahol még érdemes tájékozódni:
http://esowatch.com/ge/index.php?title=Aquapol
http://www.xy44.de/aquapol/
 
Tisztelettel, abban a reménnyel búcsúzva, hogy véget vetnek intézményük lejáratásának:

 
itt volt az aláírás...

 

Nem tehetek mást, rákérdezek azoktól akiknek eredetileg küldte, tesz-e valamit a Pécsi Tudományegyetem nevében?

XtraP Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1288

És akkor a tejipari vállalatok, az énektanárok, a kórboncnokok vagy a cipőfelsőrész-készítők hasonló érdekeiről még nem is beszéltünk.

Előzmény: Törölt nick (1287)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!