Keresés

Részletes keresés

stempi Creative Commons License 1999.08.06 0 0 210
Alexfux!
Valaszoltam a kerdesedre, a Bushido, budo vagy eletforma topicban. Kozben meg szeretnelek kerdezni, hogy erdemes-e azt a topicot fenntartani, vagy inmkabb itt targyaljuk meg azokat a temakat is, amik a melyebb reszet erintik a harcmuveszeteknek. A tobbiekhez is inteztem a kerdest..
DLala Creative Commons License 1999.08.05 0 0 209
Fájdalmas búcsú egy hétre a T. fórumtól, elmentem edzotáborba.

DLala

DLala Creative Commons License 1999.08.05 0 0 208
anDrAs,

szerintem marha olcsó edzotáborotok volt. Hányan voltatok összesen? Mert ha mondjuk háromszázan, akkor értem.

Azért is lehettek könnyebb helyzetben (mármint hogy más stílusban érdekeltek részvétele), mert hát mindenki karatés, a dolgok hasonlóak, a vezénylési nyelv meg egységes.
Most hiába jönnétek el egy edzotáborunkba, ha a vezényleti nyelv koreai-angol vegyes, amit még nekünk is nehéz sokszor megérteni és a mozgásunk egy kicsit más...
Na persze ez csak a nemzetközi edzotáborokban van így. Egyébként a klubok általában saját maguk edzotáboroznak, és nem látom akadályát, hogy azon bárki résztvegyen. Na persze nem én vagyok a góré.

Tegezésrol. Edzotermen kívül egyértelmuen tegezodünk, belül meg protokoll van. Nem bácsizás, hanem mester + meghajlás ...

DLala

anDrAs Creative Commons License 1999.08.05 0 0 207
Szoval, mint lejjebb irtam - ahova az a nagy elszurt link mutat :))) -, nalunk egy 7. es egy 9. danos mester vezette az edzotabort, utobbi az alapito mester tanitvanya volt. 6 nap, 9 edzes teljes ellatassal 16e, szegedieknek (bejaroknak) 6eFt. Az edzesek mellett tanultunk nunchaku katat, megnezhettuk egy okinawai kata-bajnok lany bemutatojat, volt kyu vizsga es dan vizsga is, persze a vizsgadij nem volt benne a fenti osszegben. Nalunk volt akinek meg a 6eFt is gondot okozott es mi elolegeztuk meg neki. Ha belegondolunk, hogy a Japan-Magyarorszag repulojegy nem olcso, es a sensei tiszteletdijat is ebbol a penzbol kell kifizetni, akkor szerintem olcso edzotabor volt. A 25e sem sok, csak a magyar berek kicsik :) Stempi sportoktatoi papirjahoz szukseges edzotabor is ennyi volt de szerintem feleannyit sem ert.

Nalunk az edzotaborokon viszont elofordulnak kulsosok is! Most is itt voltak a Tai-Jitsusok, egy Shotokanos sracrol is biztosan tudok aki egy-ket edzesre eljott, es persze Sato san 3. danos Goju-ryu mester aki szinte minden edzotaborunkon ott van!

A lentebbi kerdesem tovabbra is el!

anDrAs Creative Commons License 1999.08.05 0 0 206
Na itt valamit nagyon elszutram! Mindjart leirom ujbol...
anDrAs Creative Commons License 1999.08.05 0 0 205
Na, megjottem a nyaralasbol, es uj nicket is valasztottam.

DLala,
hogy sok-e a 25eFt az a koltsegektol is fugg, meg hogy milyen ellatast kaptok. Az en fizetesemhez kepest sok, es nagyon meg kene gondolnom, hogy elmenjek-e... Mint

Egy kerdes azokhoz akik oktatnak:
Titeket tegeznek a tanitvanyaitok? Mi ki nem allhatjuk, ha egy gyerkoc csokolomozik, ugyhogy az ismerkedes ugy indul, hogy tegezodjunk, es nem tanarbacsi, hanem Zoli vagy Andras. :)

RobuR Creative Commons License 1999.08.04 0 0 204
DLala kossz az infot, de ez nekem sajna nem fog menni, rendszerint meg 7-re is alig erek oda edzesre, a 6 meg teljesen remenytelen.
DLala Creative Commons License 1999.08.04 0 0 203
RobuR,

Buday TKD Klub
Budapest I. ker. Szabó Ilonka u. 2-4, Schulek Frigyes Építőipari Szakközépiskola tornaterme
Elso edzés szeptember 5. 18h
Egyébként minden kedden és csütörtökön 18-20h
A klubvez. Poós Péter 2.Dan

DLala

RobuR Creative Commons License 1999.08.04 0 0 202
DLala:
Asszem az en voltam, aki a elegedetlenkedett a labaval. Lecci ird meg, hogy hol tartasz edzeseket es mikor, aztan lehet, hogy meglatogatlak!
Alejandro De Silva:
Tudod, hogy milyen kempo volt a bemutataon (a gi hatuljara esetleg az volt rahimezve, hogy Zen Bu Kan)?
Alejandro DeSilva Creative Commons License 1999.08.03 0 0 201
Hopp, en is hetvegen jottem haza edzotaborbol. (Iaido, Szabo Andrasnal) Kempos bemutato volt nalunk is, igencsak meggyozonek tunt...
DLala Creative Commons License 1999.08.03 0 0 200
Tulywa,

Ha a saját fejed magasságában hatékonyan tudsz rúgni, az már boven elég. Pláne 186 centivel. Minekünk, kisebb méretu egyedeknek meg lazulnunk kell, hogy az ilyen égimeszelok búráját elérjük. De azért elérjük! :)
Bár ha meggondolom, déli stílusról beszéltél, akkor ott elég mély a küzdoállás, nemde? Akkor nem is kell annyit szenvednem a lazítással. Meg még fel is tudok ugrani. Bár van a klubban egy két méteres srác, hát az o feje azért már messze van...

Továbbra is fenntartom, hogy ha valaki egysíkú, akkor soha nem lesz igazán jó. Mint már írtam, mi arra törekszünk, hogy minkét kézzel és mindkét lábbal egyformán hatékonyak legyünk. Ezért többet edzünk lábra. Ettol függetlenül a stílusunkat nem csak a magasrúgások jellemzik, ez sztereotípia.

DLala

KTMSzepy Creative Commons License 1999.08.03 0 0 199
Felelem a magas rugasoktol: nincs. Csak eppen amig nem lazultam, ecceruen nem birtam felemelni a labamat olyan magasra. Meg most sem tudom teljesen a fejem fole emelni - nemhogy _gyors_ es _kemeny_ rugast rugni. Sajnos vannak olyanok, akiknek -mint nekem- tul kotottek az izuleteik, es talan soha nem leszek olyan laza mint pl. egyik-masik tarsam. Ez alkati kerdes. Szerencsere 186 cm magas vagyok, egy a hasmagassagu rugas masnak meg akar mellmagassag is lehet :). Termeszetesen lehet rajta lazitani, de nem a vegtelensegig. Ezert is valasztottam a deli mantis stilust, holott azelott eszembe sem jutott, hogy harcmuveszetet tanuljak. Most 2.5 ev utan ertem el arra a szintre, hogy egy rugast hasmagassagban _majdnem_ teljesen jo pozicioban ki tudok vitelezni, bar ha nem melegitek be elotte tisztessegesen, meg egy is megfajdulnak neha a terdem mellett futo inak. Kyo versenyekre pedig nem jarok - bar tanulsagos lehet a dolog akar meg nezokent is.
Donky: Papa mellett voltatok? Mi is arrafele vagyunk nyaranta. Egeszen pontosan Bakonyjakon. En is pont most jottem vissza 1 hetes edzotaborbol.
Donky Creative Commons License 1999.08.03 0 0 198
Üdv mindenkinek !
Mióta nem jártam erre, igencsak megszaporodtak a hozzászólások. Nemrég érkeztem haza az edzőtáborból, sajnos csak egy hét volt. Csodás volt: se TV, sem állandó autózúgás, semmi stressz. Csak a kung-fura koncentrálhattunk. A szállásunk Pápateszér mellett volt egy régi vizimalomban. ( A zuhany az a vízesés volt, ami régen a malomkereket hajtotta. ) A vendéglátóink főztek ránk, nagyon jó kajákat kaptunk. Rengeteget tanultunk és fejlődtünk. Egyszóval még maradtam volna legalább egy hónapig...

Alexfux Creative Commons License 1999.08.03 0 0 197
Igen, hal'istennek megvaltozott a kyosok kuzdomodszere versenyen. Nem az van, mint regen, hogy iszonyu utesallokepesseg es no technika, hanem gyors eros utokombinaciok rugassal vagy inditva, vagy befejezve. Persze az utesallokepesseg megmaradt. Mar nehezsulyban is vannak emberek, akik rajottek, hogy a labuk nem csak arravalo, hogy aljanak rajta.
snowman Creative Commons License 1999.08.03 0 0 196
Koszi az otleteket, de azert, ha valaki tud segiteni abban, hogy a Szentkiralyi u.-ban ill. a Lonyai u.-ban mukodo csapatok milyenek, akkor irjatok rola nekem egy par sort. Koszi.
DLala Creative Commons License 1999.08.03 0 0 195
Alant ha jól emléxem Csodaszarvas kesergett, hogy elégedetlen a lábával. Nos, azt hiszem, nem fennhéjázás, ha azt mondom, erre mi tudjuk a legjobb megoldást. Elso edzés szeptember 5-én, addig lehet gondolkozni.
Egyébként továbbra is csodálkozom miért ez a nagy félelem a magas lábtechnikáktól. Tulywa?
Alexfux, cáfolj meg, mostanában ahogy láttam elég sok kyo versenyen a fejrúgás a dönto találat és nem a combos. Arra a legtöbben már régen fel vannak edzve.
RobuR Creative Commons License 1999.08.03 0 0 194
Tulywa:
Akkor talalkozhattunk is akar, mert en is ott (Szilagyi) edzek, es neha tenyleg szoktunk ott latni kung-fusokat.
RobuR Creative Commons License 1999.08.03 0 0 193
Paul:
Ezek szerint ugy nez ki a dolog, hogy annak idejen en jarogattam egy eleg nivotlan edzohoz Wing Tsunra es ez alapjan altalanositottam az egesz stilusra.
KTMSzepy Creative Commons License 1999.08.02 0 0 192
off: irokez, nem jossz egy kis baratsagos paintballra?

snowman:Mint azt mar tobben leirtak a legjobb modszer, ha lemaszkalsz tobbfele ag edzeseire, es utana dontesz. Persze mindenki hazabeszel egy kicsit, ezert javaslom, hogy mindenki irjon nehany szavat az eziranyu lehetosegekrol. Nalunk peldaul (deli mantis kung-fu) szinte az osszes edzes megtekintheto, amit ki is szoktak hasznalni ismerosok, szulok, baratok. Nem kis reszuk ezutan dontott ugy, hogy elege van a tespedesbol :). A www.tonglong.hu oldalon talalhacc is egy rovid leirast a stilusrol, de azert par szoban bemutatom. Nem epit a spargateljesitmenyekre, amennyi lazasag szukseges, azt azert az atlagemberek is fel tudjak mutatni. A rugasok (mar amennyit rovid - 2,5 eves palyafutasom alatt megismertem) nem mennek hasmagassag fole. Foleg keztechnikara, kemenysegre es utoerore epit a stilus, ami kivalova tette szamomra, hiszen mikor elkezdtem lejarni, hajlekonysagom kb. mint a gyemante, kemenysegem pedig kb. mint a szottyadtabb oszibaracke volt. Szerencsere azota sikerult elmozdulnom, megpedig egy egeszen jo iranyba :). Mint mar lentebb is irtak, altalaban a masik fel ut eloszor, aztan arra torekszunk, hogy rosszul jarjon - ennyiben talan hasonlit az aikidora. Mint tradicionalis iskola, igen nagy figyelmet forditunk a legzesre, a meditacio alapjai is megtanulhatok, sot akar masszazs is. Ugy velem par kempost mar ismerek - legalabbis latasbol, ugyanis szerdankent 7-9-ig a Szilagyi Gimmnaziumban edzettunk mostanaig, bar a szekhelyunk a Lipthay utcaban van - a Margit hid mellett.

Udvozollek Hammer. Gondolom ugy ismerosebb vagyok a szamodra, hogy gerinctornan az edzotabor elso heteben neha egymas mellett voltunk - a ket auto kozott :).

Tulywa

Paul Creative Commons License 1999.08.02 0 0 191
Hali!
RobuR irta: "Ezert nem tartom sokra a wing tsunt, ahol azt igerik, hogy ugy lehetsz kiraly az nvedelemben, hogy edzesen nincs kuzdelem, kemenyites meg eronlet." Regebben foglalkoztam WT-al. Egeszen mas szemleletu ezdeseken voltam. Sokszor ereztem ugy egy-egy edzes utan, hogy a lelkem meg ott bolyong valahol az edzoteremben, miutan hazaertem.. Itt is oktatok valogatjak az edzesmodszert, nallunk forditottak gondot az eronletre, sot.. a kuzdelemre is..termeszetesen itt olykor fejvedovel(ill anelkul) specialis kesztyuvel es testvedovel felszerelve kuzdottunk, hiszen mint irtak alabb, a WT-ban nincsenek tiltott technikak.. Keves "veszelyes" technikatol eltekintve, a kudelemben mindent lehetett alkalmazni. Ilyenkor lehetett tanulni azoktol akik elotte mas kuzdosportal is foglalkoztak:)) Szamomra eleg meggyozo kuzdelmek zajlottak, szo sem volt finomkodasrol. Ezzel azt kivanom jelezni, hogy a WT is lehet kemeny, nem az edzesmodszereket kell a lagy technikan erteni:)
Az anyagi oldalrol nezve inkabb csak mester szinten kertek meg az oktatas arat.
A WT-n beluli iskolak rivalizalasa viszont valoban elkeserito:((
Erdekelne tai-chi oktatas (Old.Shatterhand kosz:) pesten.
udv: sziju ingyian
Tomita Creative Commons License 1999.08.02 0 0 190
Tiszteletem,

Vegigfutva ezt a szamomra is alapvetoen fontos temakorrol szolo forumot, nemileg meglepo, hogy milyen aranyban folyik a penzrol az eszmecsere.
Pusztan annyival egeszitenem ki, hogy a harcmuveszet (h)oskoraban
is fizettek a tanitvanyok, de nem tudom, mennyire fontos aspektusa ez a temanak. A szobeszed szerint az 5-6 danos japan judo mesterekhez
az alacsonyabb mesterfokozatuak eljartak peldaul takaritani, segiteni a hazimunkaba, cserebe a tanitasert.
Az egyik edzom pedig volt egy olyan fogadason, ahol a magyarorszagi japan nagykovetet egy magas rangu judos belenyomta a padloba, mert nem tul tisztelettudoan hajolt meg. Ezek csupan adalekok a guru- chela viszony sajatos megnyilvanulasaihoz.
Tovabba ugy velem nehez a mai ertekrendeket (penz) megfeleltetni a harcmuveszet altalanos ertekrendjeihez (tudas), ahol egy mesteri tudasszint kiemelt tarsadalmi megbecsulest is jelenthetett, ertve ezt egy kisebb telepulesre, vagy akar egy orszagra is.
En 20 eve judozom (2 dan), ami erdekelne, vannak-e meg judosok a listan.
1-2 hozzaszolast lattam, ami a mai olimpiai sportagat szolja meg, feltehetoleg jogosan.
Illetve ha valakit erdekel a judo, amiben tudok, szivesen segitek.
T

snowman Creative Commons License 1999.08.02 0 0 189
Üdvözlöm e kulturált topic minden résztvevőjét ! Én elsősorban egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Még mielőtt beleolvastam volna e topicba, azelőtt eldöntöttem, hogy ősztől valami intenzívebb mozgást eröltetek gép mellett elpuhult és elhízott testemre. Mindent mérlegre téve, az aikido tünt a legértelmesebbnek számomra. Hogy miért? Fiatalabb koromban cselgáncsoztam egy keveset, egy kicsit belekóstoltam a shotokanba is, de sajnos az a baj, hogy a spárgám mindig a nagy átlag fölött állt be 20 centivel, s így eléggé kedvemet szegte a dolog. A másik ami miatt tetszene a dolog, hogy itt nem kell ütni, ha nem muszáj, én ugyanis mindig utáltam verekedni, sőt arra is büszke vagyok, hogy még életemben senkit nem pofoztam meg. Azt viszont tudom, hogy az első, aki kihúzza a gyufát tőlem, az valószínüleg meg is érdemli(harminc évnyi várakozásba sok energia bele tud sűrüsödni).Szóval az edzések keménysége, és magas szellemi töltése szerintem meghozza a kívánt szatiszfeksönt,vagy nem? A másik dolog, amiben bízom, hogy itt esetleg megismerkedhtetek értelmesebb emberekkel is, amire szintén nagy igényem lenne. Érdekelne, hogy a Lónyai utcai dojoról mit tudtok,mert az lenne nekem közel. Várom egyéb ajánlatotokat, ötleteteket is. Köszi.
DLala Creative Commons License 1999.08.02 0 0 188
Choi Jung Hwa 8. danos mester (alapítónk fia) 3 napos mesterfokú edzotábora úgy 25 ezer Ft volt. (nem tudom más ágazatok árait, ez most sok vagy kevés?) O foleg azt tanította, hogyan kell tanítani. Wim Bos 7. danos olasz mester foleg küzdelmi edzotábora, szintén 3 nap, ki fog jönni úgy 15 ezerbol. Ezenkívül a saját egy hetes edzotáborunk is lesz vagy 15 ezer, meg a tagdíjak (vizsgadíjak)és ugye néha áldozni kell ruhára, védofelszerelésre stb. Szóval összevissza kalkulálva éves szinten átlagban úgy 75-80 ezer pénzbe kerül. Azaz maximum havi 6-7 ezerbe. A tanítvány, aki nem megy mesterfokú edzotáborba, kijön 4 ezerbol is. Ha mégis marad pénz, azt nevezési díjakra meg felszerelésekre költjük, pontkesztyu, zsák, pajzs stb. Ahhoz, hogy az instruktor megéljen a klubból, drasztikusan meg kellene emelni a tagdíjakat, akkor viszont a kevésbé tehetos tanítványok elmennek. Minél kevesebben vannak, annál jobban kell emelni. A végén be is zárhatnánk a klubot.

Még mielott valaki kérdezné, sajna ezeken az edzotáborokon külsosök nem vehetnek részt (de majd fölrakok egy pár képet a siteomra). Viszont egyébiránt mi keressük a kapcsolatot más stílusokkal, el is szoktunk indulni más stílusok nyílt versenyein. Úgyhogy ha valaki tud ilyen rendezvényrol és megtenné, hogy meginvitál bennünket, akkor megyünk. Ezeket az összejöveteleket mi tanulásnak szánjuk, biztos ismeros az az érzés, hogy egy ido után már mindent tudsz az edzopartnereidrol és emiatt a küzdelmek unalmasakká válnak. Viszont szó sem lehet az én stílusom a legfaszább és úgyis leverek mindenkit típusú macsó bunyópartiról, az ilyesmi minket nem érdekel.

DLala

Alexfux Creative Commons License 1999.08.02 0 0 187
Kedves Dlala baratom!

En mar regen nem vagyok ennyire idealista, mint Te. Idaig nekem egy olyan oktatom volt, akire meg most is maj 15 ev utan mesteremre tudok gondolni. Nagyon jol okitott es emellett peldat is mutatott nekunk. Es termeszetesen beszedte a tagdijat. Nezd, szerintem a penz es a harcmuveszetek oktatasa mesterszinten megfer es meg kell hogy ferjen egymas mellett. Oyama mester a kyokushin karate megalapitoja mondta (lehet, hogy nom pontosan idezem): "A penz fontos dolog,de nem ragaszkodjunk hozza mindenaron" Annak idejen en nem a penzert tanitottam, de kellett a penz a teremberletre. Szerintem a tanitvanyoknal ez teljesen termeszetes. Ok azert fizetnek, hogy en tanitsam oket. Eloszor fizetnek azert, hogy elkezdhessek a gyakorlast. Kesobb azert fizetnek, mert talaltak egy embert, akitol mindenfele jot tanulhatnak, ami nekik hasznos. Letrejott egy mester-tanitvany kapcsolat, ami nem a penzen alapul, de a penz is egy kicsit hozzajarult ehhez. Ahhoz, hogy elmehess egy olyan edzotaborba, ahol komoly nagy mesterek oktatnak komoly penzeket kell befizetned.
Had idezzelek megint: " Az oktató díjazása az, amikor látja befektetett munkája megtérülését, amint szeme láttára fejlodnek a tanítványok."
Igazad van! De ez nem helyettesiti a penzt. Persze, ha a boltos fia odajar eszesre...:-)
Egyebkent azt hiszem tudom, hogy milyen erzes, ha "mesterkent" neznek ram a tanitvanyok! Es tudom az ellenkezojet is!

stempi Creative Commons License 1999.08.02 0 0 186
RobuR!
A 1999.08.02 09:19- hozzaszolasodhoz: milyen igazat irtal! Amiota oktatok egy utes (gyaku tsuki) tartalmat mar megereztem/ertettem. Legalabbis erre kovetkeztetek egy megvilagosodas elmenybol (utes kozben) es par edzotaborban a 7 danos mester tobbszor is rabollintott. Mi ez ha nem fejlodes :)? Legalabb mondhatom, hogy egy utest mar megtanultam.. .
stempi Creative Commons License 1999.08.02 0 0 185
Bocs Dlala, Irokezzel kevertelek ossze (ajjaj, remelem nem tevedek, de Irokez a W.t-s?!), amit a reggeli oraknak is betudhatsz :)!
Amugy, egy stilus mesterei nyugodtan tanulhatnak egy teljesen mas stilusbeli mestertol emberseget, becsuletesseget lojalitast es hasonlo mas jo dolgokat. A technikai oldalt nem kell belekeverni..
DLala Creative Commons License 1999.08.02 0 0 184
stempi,

többi W.t. oktató???
Ezt nem értem. Egyrészt én ITF Taekwondoban nyomulok és nem W.t-ban, másrészt nem annak szántam, hogy kioktassam más stílusok mestereit, pláne hogy még én tanítsam oket. Ennyire azért nem vagyok király. Esetleg ha a fórum egy hangos közfelkiáltással megszavazza... :-)

DLala

RobuR Creative Commons License 1999.08.02 0 0 183
A penzert tanitas temahoz:
Nalunk kb a terembert dobjuk ossze, azonkivul nem szakit nagyot az edzo (mester).
Ezenkivul a Kempoban egy bizonyos szint folott a vizsgakat csak ugy lehet letenni, ha a tanitvany maga is tart edzeseket, ezert akik a danos vizsga fele kozelednek, mind tartanak sajat edzeseket is.
Ennek az oka az, hogy a edzo maga is fejlodik attol, ha edzest tart, mert teljesen mas minosegu tudast jelent kepesnek lenni tanitani is vmit, mint csak tudni azt.
Osszefoglalva a velemenyemet: a mesternek is hasznara valik, ha tanitvanyokat fogad, mert a szemelyes fejlodeset is szolgalja. Ez is tekintheto kvazi fizetsegnek.
stempi Creative Commons License 1999.08.02 0 0 182
Dlalanak szantam az alabbi valaszt!
Amugy a harc nelkuli gyozelem story par szoban (ugyanis ugyeletes lennek a portan ;) ):
Meg a suliban tortent, hogy az egyik sraccal osszevesztem vmin. A sraccal mar elotte is tesi orakon poenbol bunyozgattunk: filmekbol kilesett nagyon tehetseges mozdulatai voltak, kar, hogy nem kezdett el valahol rendesen tanulni. Jo kuzdo is volt. Szoval osszekulonboztunk valamin es a folyoson kihivott bunyozni, amibol nem volt hajlando tagitani. Erre nyugodtan elindultam fele, anelkul, hogy attol rettegtem volna, hogy megut. Nem gondoltam semmire, csak belekapaszkodtam a pillantasommal a tekintetebe es lassan odasetaltam hozza. Eredmeny: mikor odaertem melle, ahelyett, hogy megutott volna merges volt, hogy nem bunyozok es elallt a verekedestol :), kozben elegge ideges is lett. Biztos tobb is tortent a hatterben, mint amit felfogtam, de azota egy kicsit maskent latom a bunyot. Azota tudok ugy vesziteni edzesen bunyoban, hogy annyi sulya sincs mint egy tollpihe. Valami masra torekszem, meg en sem tudom mire, de legszivesebben a kisulyamat sem mozditanam meg, ami persze nem jelenti azt, hogy utcan nem viselkednek nagyon hulyen..
stempi.
stempi Creative Commons License 1999.08.02 0 0 181
A 1999.07.30 17:58 -i hozzaszollasodat alapul veve, jarhatnanak hozzad szellemi es etikai tovabbkepzesre a tobbi w. t. oktato. Amit leirtal azt _csak_1!_ fele keppen lehet elerni!: ha az embernek sajat dojoja van, ingyen tanit, a felveteli szabalyzatot/kovetelmenyt maga allitja ossze, a gyerekek a terem es/vagy kiskert takaritasaval es gondozasaval tudhatjak le halajukat. Igy azt oktatok akit akarok es folleg _ugy,_ahogy_en_akarom!_ Ha nem tetszik kirugom es nem kell aggodnom a teremberlet miatt! Es nem lenne igy biznisz a dologban, a szulok is megbecsulnenek minket igazan! Most azt varjak, hogy arra tanitsuk meg a klolkoket amire ok nem!: koszonni, melyik a jobb es balkezed, ne kopkodj, -verekedj,-lokdosodj stb. Elegge kemenyen allok az ilyen dolgokhoz.
Amugy fennebb leirt dojorol almodom ;((!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!