Keresés

Részletes keresés

atty707 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 4143

Trolik is bevárják a Józsaiakat ha úgy sikerül.

Ezt azért saját példával cáfolnám, mert ma reggel olyan hévvel kanyarodott a troli a buszunk elé, hogy a sofőr is csak nézett. A dkv-nál sportot űznek ebből sajnos a trolivezetők - tisztelet a kivételnek.  

A másik baj a trolikkal, hogy a kijelzőik átvették a civis-ek ama "nagyszerű" tulajdonságát, hogy b*sznak működni. De legalább közösség összekovácsoló előnye van, ahogy az utasok egymást kérdezik, hogy ez vajon melyik lehet... :S

Előzmény: by-169 (4139)
KSKs Creative Commons License 2012.08.06 0 0 4142

szóval ezzel óvatosan

jójó, de könnyen visszanyal a fagyi (lsd. 24-es késése)

Előzmény: KSKs (4141)
KSKs Creative Commons License 2012.08.06 0 0 4141

Igen, a 4-es troli reggel csak 3 perc késést szedett össze a következő képp:

-A szükség megállóból 45 kikanyarodott a trolimegálló elejére mögötte a troli nem tdott könnyen beállni, busz várt, mert a 35ös felől jöttek

-busz kikanyarodott a buszvég felé

-troli beáll, felszedi az utasokat, közben már a 2es troli is rég ott volt...

-troli4 kikanyarodik, megfogta a lámpa a Bajcsyn... Ez csak úgy 3 perc volt.

Majd ezután tudott beállni a kettes normálisan (iletve miután a 4es beállt a helyére a megállóba, és ő is felszedett így 1-2 percet)

Előzmény: marky-511 (4131)
Dreamer Creative Commons License 2012.08.06 0 0 4140

Nap mint nap járok arra, hidd el, hogy nem sok ész kellene, hogy látja le van zárva, és körbe kell menni. De az fáradságos, így marad a deviáns (vagy lassan már az deviáns aki körbemegy...) viselkedés...

Dreamer

Előzmény: marky-511 (4137)
by-169 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 4139

Nem is olyan rossz rossz hogy bejönnek a buszok a  segner térre. Kezdik megszokni az utasok. Mindenki a középső sziget végében várakozik így onnan elérhető bármi ha valami jönne pl:42Y vagy a troli vagy a 32-es. Trolik is bevárják a Józsaiakat ha úgy sikerül. Igaz így is van egy lámpa ha bejönnek de csak rövid ideig piros még átmegy a gyalogos de sokáig zöld addig még a környező lámpák engdik a hatvan utcai és a Pesti út forgalmát.  Széchenyin elkezdték aszfaltozni a páratlan oldal felőli kiskörút széleit.

by-169 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 4138

Reggel fél hatkor én is láttam midi buszt 17A jelzéssel Segner térről indult.

marky-511 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 4137

Most egy nagyon gyenge, szar, messziről készült telefonos kép következik, de mentségemre szóljon, hogy kb. egy percem volt előkotorni a mobilt, és a dugóban az autók között megörökíteni a lényeget!

Állandóan jön a panasz, hogy a sok hülye átrohangál a Pláza előtt, holott nem lehetne. Nagyrészt jogosan.

Azt is elmondták egy interjúban, hogy erősebb rendőri jelenlét lesz. hogy ezt megakadályozzák. Napi 2-3 alkalommal járok arra kocsival, de rendőrt még nem láttam.

Viszont! Hogy várják el, hogy az agyilag mérsékeltebb városlakók ne rohangáljanak át, amikor a kereszteződés lezárása óta eltelt két hónap (?) alatt még senkinek nem jutott eszébe, hogy elvigyék onnan a gyalogátkelő táblát? Hab a tortán a másik két tábla is, mivel jobbra térésre nincs lehetőség, de ez nem derül ki; illetve ellentmondásosak a jelek a Plázánál.

Cselekedni is kéne, nem csak a hülye parasztot szidni.

marky-511 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 4136

Le merném fogadni, hogy nem változna érdemlegesen

A nullánál több haszna lenne szvsz. Nagyon sokan járnak szórakozni hétvégente, jómagam is rendezek egy hétvégi sörözést. Tömbjegyet használok. Ha lenne egy olcsóbb tömbjegy, akkor mennék hetente kétszer :)

De aki bevásárlást, kiruccanást tervez, inkább otthon fogja hagyni a kocsit. A DKV oldalán is látható a 6 km-es összehasonlítás. A legtöbb kocsisnak az üzemanyag bizony visszatartó erő, és egy olcsóbb tömegközlekedéssel, amely akár 12 km-ig is megérné az utazást, sokat lendítene a kihasználtságon.

Télen már inkább lenne hatása, akkor látványosan megnövekszik az utasok száma a járatokon, többre fel se lehet férni!

Hétvége nincs akkora kihasználtság, sőt, már hétköznap csúcsidőn kívül sem. Már fel sem kapom a fejem egy szóló 31-esen, mert látom, hogy némelyiken ülőhely is van. És ide három év alatt sikerült lezülleni.

De akkor meg miért csökkentsen az áron, illetve sűrítsen a forgalmon, ha így sincs elég busza a szolgáltatáshoz?

Ahhoz lenne bőven, hogy a 19-es hétvégén is 30 percenként közlekedjen, a megjegyezhetetlen 40 perces követés helyett. Különben is, azzal a 140 busszal a szolgáltatóváltás idei menetrend volt "tarthatatlan", az azóta bekövetkezett számtalan ritkítás már lehetővé teszi a sűrítést. Különben nem trolipótlóznának a buszok.

Ráadásul akkor is szóló kocsi.

Nincs másra igény. Amikor a HV idejében a NABI jött 19-esen, a megszokott csuklósok helyett, este 20 órakor elég nagy felhördülés volt a Vincelléren. Ma már utas sincs akkortájt a megállóban, bőven elég a szóló. Még talán a Plasma is elég lenne.

Előzmény: atty707 (4135)
atty707 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 4135

Tennék egy próbát, mondjuk egy hétig, hogy sűrűbb követéssel, és alacsonyabb jegyárral hogyan változna a kihasználtság. Ha továbbra is alacsony maradna, emelem kalapom a DKV közlekedési zsenijei előtt.

Le merném fogadni, hogy nem változna érdemlegesen, ugyanis aki már befektetett egy másfajta közlekedési módba (kerékpár, autó, túracipő), ami valószínűsíthetőleg kényelmesebb mint a dkv, azt már nem fogják visszacsábítani. Lehet itt 5-600Ft-os benzin, ezek az emberek "kiköhögik" az árát, ha törik, ha szakad. Télen már inkább lenne hatása, akkor látványosan megnövekszik az utasok száma a járatokon, többre fel se lehet férni! De akkor meg miért csökkentsen az áron, illetve sűrítsen a forgalmon, ha így sincs elég busza a szolgáltatáshoz?

A 40 percenként közlekedő 19-es annyira kiszámíthatatlan, hogy előbb-utóbb leviszik óránkéntire. 

Ez maga a szégyen, hogy egy a várost teljesen átszelő járat ilyen ritkán közlekedik. Ráadásul akkor is szóló kocsi. Ezeket inkább sűríteni kellene  (25, 25Y is természetesen), mert ezek adhatnák a közlekedés gerincét ebben az irányban. (A másik a 31,32 páros). A Kassain ott van a 2-es troli, a Böszörményin pedig a józsaiak. Onnan is nagyon hiányzik a régi jó 28-as járat. Bár én azt nem a Dobozira, hanem a Klaipedán keresztül a Nagyállomásra, vagy "merjünk nagyot álmodni" egészen ki a Repülőtérre közlekedtetném. Lenne utasa bőven. Másik megoldás az, hogy A Kossuthról a Burgundiára, majd a Mester-Böszörményi nyomvonalon tehetne egy kört a belváros körül. De ez csak álom marad szerintem...

Előzmény: marky-511 (4134)
marky-511 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 4134

Bármeddig ritkíthatják. Anno a HV is megtette a 25/25Y-vel, amit  a DKV nagy kegyesen visszavont pár hónap erejéig. Azóta még ritkábban jár, mivel azóta a 27-est is pótolja a 25-ös.

A 40 percenként közlekedő 19-es annyira kiszámíthatatlan, hogy előbb-utóbb leviszik óránkéntire. Az legalább kiszámítható, utas meg úgy sincs 40 perces követéssel sem. Ez DKV-s rögtönzés volt, nem saját vélemény :)

Tennék egy próbát, mondjuk egy hétig, hogy sűrűbb követéssel, és alacsonyabb jegyárral hogyan változna a kihasználtság. Ha továbbra is alacsony maradna, emelem kalapom a DKV közlekedési zsenijei előtt.

Előzmény: atty707 (4133)
atty707 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 4133

Mégis hova ritkítanák? Pont az a baj, hogy már így is olyan ritkán járnak, hogy gyorsabb gyalog megtenni az adott távot, mint várni a dkv-ra, hogy kegyesek legyenek elszállítmányozni A-ból B-be, ráadásul marha drágán. Normális menetrend esetén az ember inkább kifizetné azt a 270Ft-ot, de így?

Sajnálatos módon a tengernyi idővel rendelkezők luxusa lett a dkv, vagy azoké a szerencsétleneké, akiknek nincs más választásuk. 

Előzmény: marky-511 (4129)
by-169 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 4132

Pesten mentünk vele 2 kört.

marky-511 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 4131

Ez a betérősdi is pont azt bizonyítja, hogy nem terhelné meg a Segner teret, ha ott állnának meg a buszok. Máris jobb lenne az átszállási kapcsolat, és nem kell szenvedni a ki-be sorolásnál.

Már csak a szándék hiányzik.

Előzmény: LoLkA (4130)
LoLkA Creative Commons License 2012.08.05 0 0 4130

Két bicikliút épül.

Az egyik a Vezér utcától a Füredi útig a Böszörményi úton Doberdó utcás bekötéssel.

A másik a tócóskerti kerékpárút bevezetése a belvárosba.

Néhány helyközis sofőr már a lezárás előtt is bement a Segnerre és ott tette le az utasokat, mert így kikerülte a lámpát és nyert 1 percet.

Előzmény: marky-511 (4098)
marky-511 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 4129

Ennyire naiv ne legyél, sajnos csinálhatják a végtelenségig.

A jelenlegi állapotokra értettem, na azzal kezdeni fognak valamit. Ha mást nem, tovább ritkítanak. Úgy viszont tovább csökken az utasok létszáma. Az pedog előbb-utóbb a nagyoknak is fel fog tűnni, így kénytelenek lesznek valami megoldást kitalálni.

Ajánlom figyelmükbe az előbb bemutatott hétvégi jegyes ötletemet :)

Előzmény: atty707 (4128)
atty707 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 4128

A végtelenségig csak nem csinálhatják ezt sem. 

Ennyire naiv ne legyél, sajnos csinálhatják a végtelenségig. Különben az első év után látva a veszteségeket látva úgy kellett volna a komplett vezetőséget hátsó fertályon billenteni, hogy legalább a Holdig repültek volna. Több jobbító szándékú javaslatomat utasították vissza a "nincs tervezve menetrend változtatás" sablon szöveggel. Nem igényelt volna sem több buszt, sem több járművezetőt, de látványosan növekedett volna a járatsűrűség egy-egy szakaszon.

a bliccelők keze van a dologban

Ezen az "érven" mindig kényszeredetten, hangosan röhögök. A tavalyi általuk megadott adatokban ha jól emlékszem, olyan 200-300 millió Ft veszteséget okoztak a bliccelők.

Számoljunk egy picit.

Legyen a könnyebb számítások kedvéért 240millió Ft, azaz havonta 20millió Ft.

Számoljunk egy bérlet árának 5000Ft-ot. Tudom 6400, de vannak tanuló bliccelők is, így "kis" kerekítéssel lehet 5000Ft.

20millió Ft-ot elosztva 5000Ft-tal, az 4000 bliccelő havonta. Ez kb. 40 szóló busz utasának felel meg, akik naponta bliccelnek. Összesen kiadnak olyan 100-120 buszt/nap, azaz a buszok harmada csak bliccelő utassal van tele. Hiszi a piszi. Ha néha látok egy-egy ellenőrt, ritka az az alkalom, amikor valakit elkapnak azon a járaton, amelyiken utazom.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nincs igazuk. :)

Előzmény: marky-511 (4127)
marky-511 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 4127

A végtelenségig csak nem csinálhatják ezt sem. A Volán idejében nem volt olyan, hogy egy 21 órakor közlekedő 19-esen egyedül üljek a Kossuth utcáig. Manapság elég gyakori. Ha még több lesz az utaslétszám-csökkenés, el fognak gondolkodni rajta, hogy talán nem csak a bliccelők keze van a dologban, hanem ők is elcsesztek valamit.

Lenne még egy ötletem. A szintén DKV-s, vagy önkormányzati tulajdonú Városközpont Parkolóban péntek 13 órától hétfő 06 óráig ingyenes a parkolás. Kegyes dolog, nem vitatom.

Ugyanakkor, ha a tömegközlekedési eszközökön is lenne egy hétvégi kedvezmény - teszem azt, 1100 forintért 11 darabos hétvégi tömbjegyeket vásárolhatnánk, amik hétvégén érvényesek - jóval több lenne az utas, és a bevétel is. Még mielőtt valaki azzal jönne, hogy nem fedezi a felszálló utas utáni költséget; még mindig többet hoz a konyhára, mint nulla utas.

Előzmény: atty707 (4126)
atty707 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 4126

Nem sokat érsz vele, amíg a megrendelő aka Debreceni Önkormányzat sz*rik rá, mert a szent tehenet mégse bántjuk. Bezzeg a Volánt tudták piszkálni mindenért (van amiért teljesen jogosan), de most a dkv-nak sokkal több mindent elnéznek. Ja persze, nekik nem kell használni a "szolgáltatásukat", amíg a hátsójuk alatt ott van az aktuális csúcskategóriás verda.

Előzmény: marky-511 (4124)
marky-511 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 4125

Ez nagyon nagy hülyeség volt tőlük, így már messze kerül ez a megálló mind a Piac utcától, mind a Csokonai Színház megállótól.

Egyetértek.

Ugyanakkor a Mácsay utcánál nem tudom, mi épül, mert nem az új peron van lerakva, hanem hagyományos szegély. Szvsz taxik fognak ott állni.

A Hal köz Széchenyi utcai bejáratát meg igazából meg se kellett volna alkotni, én ott még nem láttam autót ki, vagy be közlekedni.

A Széchenyin csak az az egy sáv használható, a másik irányból balra térni tilos (bár nem egyszer volt "szerencsém" hozzá).

Másrészt ugyebár a helytartók nagy elképzelése, hogy a kiskörútig minden mellékutca sétállóutca lesz, így a Simonffy is, úgyhogy az ottani behajtó meg is szűnhet.

Sőt lassan a Hal köz üzletház is teljesen kiürül, a múltkor esett az eső, volt időm, bementem, gyakorlatilag kongott az ürességtől.

Mindig is kongott, sosem volt kihasználva.

Persze nem csoda. Vásárolni már nem sok embernek van pénze, egy "plázát" csak úgy lehet megtölteni, ha van ott valami népszerűbb étterem. Márpedig ott nincs. Azon se vagyok meglepődve, hogy az Apolló Tömb üresen áll. A Plázában és a Fórumban is sorra zárnak be az üzletek.

Elég lenne buszonként 2 ember (elől-hátul), biztosan sokkal szívesebben csinálnák, mint a látványos utcasöprést.

Mindenképp. Max egy kis eligazítás, egy rövid tanfolyam kérdése lenne. Ha valóban a bliccelők okoznák a legnagyobb veszteséget a cégnek, már több ellenőrt alkalmaznának. Ehelyett veszélyeztetik a buszvezetőt, húzzák az időt, stb.

Előzmény: atty707 (4122)
marky-511 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 4124

Én azt javasolnám, hogy a DERKE oldalán a műszaki hibák mellett a jelentős (!!!) menetrendi eltéréseket is jelezni lehessen. Mégis csak sok, ami pár hónapja zajlik. Az órám pontatlanságára, vagy a GPS-hibára ne fogja senki, hiszen a belső órához igazítom a sajátomat, és a belső monitor is ugyanazt az időt mutatja, mintn a telefonom képernyője.

Előzmény: LMG-003 (4120)
atty707 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 4123

Elég lenne buszonként 2 ember (elől-hátul), biztosan sokkal szívesebben csinálnák, mint a látványos utcasöprést. Hűtött/fűtött munkahely, szívathatnak másokat, az emberek 99%-ának álom munkahely lenne. :)

Előzmény: marky-511 (4116)
atty707 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 4122

Ez nagyon nagy hülyeség volt tőlük, így már messze kerül ez a megálló mind a Piac utcától, mind a Csokonai Színház megállótól. A Hal köz Széchenyi utcai bejáratát meg igazából meg se kellett volna alkotni, én ott még nem láttam autót ki, vagy be közlekedni.  Sőt lassan a Hal köz üzletház is teljesen kiürül, a múltkor esett az eső, volt időm, bementem, gyakorlatilag kongott az ürességtől.

Előzmény: marky-511 (4117)
atty707 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 4121

Ez csak természetes... "Utasorientált közösségi közlekedés" - dkv

Előzmény: LMG-003 (4120)
LMG-003 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 4120

Az én pofám előtt ma 8 percel hamarabb ment el a 43-as.

Előzmény: marky-511 (4108)
marky-511 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 4119

A másik oldalra gondoltam. A Pesti utca megálló túl messze van a Tesco-tól, és a Segner tértől is. A Pesti - Nyugati kereszteződéstől úgy 50 méterre kellene egy megálló, ahol a 12-estől kezdve, a 42-esen át, a józsai buszok is megállnának. Vagy ha kicsit beljebb, akkor a Pesti utca közepe táján is lehetne egy zebra. A jelenlegi megállót nem értem, hogy tervezhették így félre. Alig fér el két busz egymás mögött, és van pár viszonylat, amelyik meg se áll, csak a Vendék utcánál.

Előzmény: LoLkA (4118)
LoLkA Creative Commons License 2012.08.05 0 0 4118

"Ha már megállók, szerintetek hülyeség lenne a Pesti utca (nyugati oldal) megállóját közelebb hozni a Kishegyesi úthoz? Elég nagy ott is a távolság, különösképpen pl. a 42-esen, ahol a Segner tér után már csak a Károli Gáspár térnél áll meg a busz."

Nem lenne hülyeség.

De nem szabad az utca közepére rakni, mert ott nincs semmi és úgyis a Kishegyesi felé venné az irányt mindenki ráadásul az úton keresztűl, szóval kellene egy zebra, de ha a kereszteződés után rögtön a parkolókból feláldoznának néhányat, akkor szerintem több értelme is lenne. A Mester utca kereszteződéstől pedig nincs olyan messze az Alföldi Nyomda megálló.

Előzmény: marky-511 (4083)
marky-511 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 4117

Immáron 100%-ra vehető, hogy a Hal köz megálló költözik. Láttam az elkészült új peront 20-30 méterre a jelenlegi megállótól, le van térkövezve, és a totemek helye is megvan. A jelenlegi sáv csak jobbra (a mélygarázs fele) kanyarodó sáv lesz.

marky-511 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 4116

Nagyon jó az ötlet, amit írtál. A kalauzokat, ellenőröket alkalmazhatná a DKV-ITK is. Önkormányzati cég is ráadásul; több hasznát vennék, mint a padon ülő, söröző-cigiző "utcaseprőknek". Pár éve volt már olyan akció, hogy minden ajtóhoz tettek egy ellenőrt. Na, azzal a módszerrel tényleg kiküszöbölhető lenne a bliccelés. Egyúttal a járművezetőket is felmentenék a jegyeladás alól. Elég nekik a sok hülye autóssal foglalkozni. Arról nem is beszélve, mennyivel fogyaszt többet a busz, amikor azért áll, mert valaki ezressel (meg tízezressel) akar jegyet venni.

Ahány ajtó, annyi kalauz; jegyárusítás, jegykezelés ellenőrzése, bérletek vizsgálata, és meg van oldva a probléma. Csökken a munkanélküliség is.

Ahhoz képest, hogy anno mintha 60 új ellenőr alkalmazásáról beszélt volna a DKV, tudtommal 10-en sincsenek. 3 év alatt jó, ha tízszer botlottam bele ellenőrökbe, pedig (főleg az elején) naponta többször tömegközlekedtem.

Előzmény: atty707 (4114)
by-169 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 4115

Leendő kerékpár út Segner térnél. A buszmegálló peronját picit lerombolták.

Itt érdekes lesz keresztezi a bejáró buszok útvonalát. Nem józsa felé haladnak hanem a Kishegyesin Mc étterem felé csinálgatják a karékpárútatt.

atty707 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 4114

Egy normálisabb rendszer lenne, amit úgy hívnak: kalauz. Persze fájó kiadás lenne a mostani tömegközlekedési vállalatoknak, de amennyi közmunkás értelmetlenül lézeng a városban, biztos ki tudnának állítani minden buszra akár 4-5 csapatot is. Még értelme is lenne, mert plusz bevételt jelentene a városnak. (Na jó, csak közvetve, mert a dkv vesztesége lenne valamennyivel kisebb.) A teljes veszteséget csak normális járművekkel, járathálózattal és menetrenddel lehetne eltűntetni, bár valószínűleg azokat, akik kényszerből más közlekedési módra váltottak nehéz lenne visszacsábítani egy hiper-szuper rendszerrel is. Gyakorlatilag az átszállási lehetőség teljes hiánya, az idióta menetrendek, valamint a "pontos közlekedés, kiszámítható szolgáltatás" már azokat is elüldözte a tömegközlekedéstől, akiknek kb. 200m-re a lakástól van a buszmegálló, és a 31-es a munkahelyének a kapujában veszi fel és teszi le őket. Inkább vettek autót, szívnak a mindennapi parkolással, minthogy még egyszer buszra szálljanak. És mindezt a legforgalmasabb buszjárat körzetében!

Előzmény: marky-511 (4113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!