Láttam tévében reklámozni egy újnak mondott hőszigetelést: aminocell
Na átfutottam a honlapot, a definícióknál egy-két bakit elkövetnek, meg vagy direkt próbálják az egyszerű embernek megfogalmazni (és amiatt ködös és hiábás) vagy maguk sincsenek a helyzet magaslatán.
lambdára 0,03W/mK-t írnak. Illetve w/m2K-t, de ez hibás mértékegység. EZ nem rossz érték. Az árára kíváncsi volnék.
Már én is lemondtam a hálózásról. Tényleg már csak reménykedni lehet, hogy lesz még tavasz előtt 1-2 hét jóidő.
Viszont ilyenkor arra gondolok, hogy az eladásra szánt házaknál télen simán vakolnak, dryvitoznak...
Meg arra is gondolok, hogy a ragasztót elkeverem a vízben. Annyit tudunk, hogy lúgos kémhatású az elegy. Mi is játszódik le ilyenkor? Tudni kéne, hogy oldódik-e a ragasztó valamely része, vagy csak szuszpenziót alkot. Mert ha oldódik, akkor fagyáspontcsökkenéssel jár. Ha csak szuszpenzió lesz, akkor simán kifagy benne a víz 0°C-on. Nincs valakinek egy preckós hűtőszerkezete, amit be lehet állítani 5 és -10°C között 1 fokonként? Így le lehetne csekkolni, hogyan viselkedik a ragasztó.
Én igen, Te viszont nem, mert csináltatod. Olvasd el a nikecell oldalán a technológiát. Ja, és boldog-boldogtalan szigetel, aki nem ért hozzá, és csinálja a gány melót. Még szép, h a vállalkozókám azt mondja neked, h lehet dolgozni, hiszen neki az az érdeke. Neked meg az, h jó legyen hosszú távon a szigetelés. Ez pedig csak úgy megy, h betartod a technológiát. Ami pedig azt mondja, h ha 5 fok alá megy a hőmérséklet éjjel, akkor már nem szabad ragasztani.
Ha figyeltél volna én is azt írtam, hogy most még lehet dolgozni,de jövő hét kedd-szerda éjjel várható fagy, ezeken a napokon nem kellene vakolni. Ragasztani viszont lehet.
"Ezért itt a fórumon még megkapod a magadét :) Ez az egyik tipikus hiba , amit még szakemberek is elkövetnek. Valamelyik dryvit rendszer gyártó oldalán olvastam ,hogy olyan eset is megtörtént , hogy a "szakik" a hálót is kihagyták."
Te mi a fenéről hadoválsz ????
Semmit nem hagytak ki, rendesen föl lett ragasztva és hálózva. a hálót szépen beglettelték nem is látszik . El lett simítva. Itt nálam a gyakorlat azt mutatja, hogy jó lett. Elárulom ezek az emberek nem itt raktk fel az első hőszigetelésüket.
Aki nem hiszi jöjjön el és beszéljen az emberekkel, még 2 napig itt lesznek.
Ránézésre a legalább 3 napos száradást megerősíthetem.
A szarufáknál maradt kisebb réseket végül teletömködtük cell csíkokkal, és ragasztóval szintbe simítottam. Csütörtök óta még mára sem szürkült ki teljesen mindenhol, pedig fél centinél vastagabb ragacs nem került sehova.
A franc essen ebbe az időjárásba! Most mit csináljak???? Kedden hozzák a szigetelést. Jól beszoptam... Kerítésvakolás, szennyvízakna készítés, gázbekötés, térkövezés, szigetelés. Ilyen jó kis munkák vannak még kint. Erreföl elkezd itt a tél erőlködni. És akkor ne legyek ideges...
Addigra nem fog megszáradni. :) Ilyen időben sztem alsó hangon 3 nap. Persze ez a szakikat nem riasztja el, mire jönnek a garis problémák, már a 3. kft-ben dolgoznak. :)
Ok, akkor nem annyira jó ötlet. De azért ki lehet fogni még ... Tavaly a szembeszomszéd gyakorlatilag egész télen felújított, ősszel elkezdték, falig kicsontozták a házat, aztán tavaszra kész lettek, szerencséjük volt az idővel...
Az a baj, h ilyen 10 fokokban 2-3 nap, mire rendesen kiszárad. Jön egy esti fagy/eső, és kampó az egésznek. Lehet, h nem látszik, de nem lesz ugyanaz a minőség, ha egyszer megfagy a ragasztóban a víz.
És még szebb is lesz a felület, ha egyszer rendesen át van csiszolva. Én is úgy voltam vele, h ökörség csiszolni, aztán ahol át kellett (előző tulaj úgy hagyta a ház hátulján egy évet ragacs nélkül), ott lett a legszebb a felület.
Láttam-hallottam-olvastam, hogy nem gond. Kicsit megsárgulhat, át kell majd csiszolni.
Talán jobb, ha megfelelő hőmérsékleten köt meg a cucc (tavasszal), és nem kerül most fel úgy, hogy esetleg szar lesz. Az eső is bármikor eleredhet mostanság...
Azt csak az UV báncsa, ami meg télen nem számottevő. Picit besárgul, majd ragacs elött át kell csiszolni az egész felületet. EPS könnyen csiszolható, csak porol mint állat, de nem egy nehéz munka. Max 1-2mm-ről van szó.
Ezt az első pár évben csinálták így, aztán voltak balesetek belőle, de semmi komoly, csak annyi, h nem aragad jó a háló a cellhez, oszt feltáskásodik, elenged, szal semmi extra. Ilyen "szaktanács" amúgy azért gáz, mert itt van egy kis felelőssége is az embernek. Szóval nem jó sok butaságot összehordani, mert a másik esetleg úgy csinálja, és x év után komoly kára lesz belőle. No offense...