Keresés

Részletes keresés

kutyu75 Creative Commons License 2004.02.13 0 0 158
minimal,
mi tavaly júniusban voltunk és nekünk 260 e volt fejenként a jegy mindenestül. Végig Air new Zealanddal mentünk, igaz nem a legpraktikusabb útvonalon (Bp-London-LosAngeles-Auckland-Rarotonga). Szerintem nézz utána vagy várj még egy kicsit hátha találsz olcsóbbat. A párom májusban foglalta a jegyet.
Mi 3 hetet voltunk és feledhetetlen volt :-)
Irigyellek :-(((

kutyu

Előzmény: minimal (157)
minimal Creative Commons License 2004.02.13 0 0 157
Az ajánlatban nem volt benne a légitársaság neve, de a Budapest-Frankfurt-ból némileg lehet rá következtetni, hogy Lufthansa.

Gondolom a Star Alliance-on keresztül megy, tehát Frankfurt-Szingapúr (Lufthansa vagy Singapure Airlines), onnan Auckland, végül Rarotonga. :o)

Előzmény: Briko (154)
Briko Creative Commons License 2004.02.12 0 0 156
Amikor én terveztem oda utazást, akkor mehettem volna Szingapuron át, odáig vagy Lufival, vagy Singapoure Airlanessel, de utazhattam volna BA-val is Sidney-n keresztül. A vége természetesen mindkét esetben ANZ, ezt tudom.
Előzmény: kutyu75 (155)
kutyu75 Creative Commons License 2004.02.11 0 0 155
szerintem oda csak ANZ megy...
Előzmény: Briko (154)
Briko Creative Commons License 2004.02.11 0 0 154
Milyen légitársasággal mész?
Előzmény: minimal (152)
kutyu75 Creative Commons License 2004.02.11 0 0 153
minimal,

jó döntés :-)

"kevésbé frekventált, mint Fiji, vagy Francia polinézia" - ezzel is csak egyet tudok érteni :-))

Ha barmiben tudok infoval szolgálni, pls kérdezz csak bátran :-)

üdv.
kutyu

Előzmény: minimal (152)
minimal Creative Commons License 2004.02.09 0 0 152
Bejelentkezem, mint potenciális Cook látogató!

Aug. közepétől 1 hónap egy cimborával... vagy 1edül. :o)

Ok: kevésbé frekventált, mint Fiji, vagy Francia polinézia.

Árajánlatom már van, 350k tokkal vonóval a repjegy. A többi költség lehetőleg hátizsákos low-budget formában lesz megoldva. :o)

krisssssz Creative Commons License 2004.01.14 0 0 151
Én special az RTL klub magazinja kapcsán írtam, szerintem Frei-ék nem sürün "panaszkodtak", nekik megfelelö volt a legfullosabb szálloda. Az RTL-es gyerek is biztos ott szeretett volna lakni, csak arra már nem fizettek be neki.

Most összejöttek a tévébe a Tahiti-s müsorok! :-))

Előzmény: Törölt nick (149)
kutyu75 Creative Commons License 2004.01.14 0 0 150
Ha valakit érdekel, holnap délelőtt a Spektrumon 9.55-kor lesz a Vásár az egész világ c. sorozat, amiben a Papeetei piac-ról lesz szó.
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.14 0 0 149
Én nagyon sajnálom Freit hogy ilyen helyeken,mint Tahiti kell utazgatnia ahelyett,hogy Csajágaröcsögén készítene interjút a magyar tarka tehenek étkezési szokásairól.Természetesen a nyafogó fitnessbajnoknőt és a sztárszínészt szintén sajnálom,hiszen kénytelenek Tahitin időzni a kellemes minusz húsz fokos magyar tél helyett.
Előzmény: krisssssz (148)
krisssssz Creative Commons License 2004.01.10 0 0 148
Hát igen!!! Az is tuti, hogy ebbe a müsorba mindig oda mennek el a "müsorvezetök", ahová ök akarnak... és mi meg nézzük azt, hogy nekik milyen jó. És frankon erröl szól a müsor!!!
Imádom az utazási müsorokat, de ezeknél viszket a tenyerem.
Ugyhogy most külön öröm, hogy szegény gyerek szarul érezte magát. Az 50 dolláros csirkét is biztos az RTL fizette!!
Előzmény: OSZIBARACK (147)
OSZIBARACK Creative Commons License 2004.01.10 0 0 147
Szia Krisssz!

Hát nem tudom, de tényleg nem volt egy jó szava se ennek a gyereknek.Felháborító!!!

Inkább húzza meg magát, és tegye össze a két kezét, hogy egyaltalán eljuthat ilyen messzi helyekre, amelyeket természetesen nem a zsebéből kell megfizetnie...Majd sajnálni fogom, mert rosszul érezte magát!!!
Kiakadok, az ilyenektől!!!
Más meg egy életen át gürizik, hogy 1x eljuthasson ide.
Gondolj bele, aki most indulna pl.erre a környékre, hogy elmegy a kedve az egésztől...

Őszibarack

Előzmény: krisssssz (146)
krisssssz Creative Commons License 2004.01.10 0 0 146
Tényleg ennyire rossz Tahiti, vagy csak a srác túl finnyás az RTL klubon??????????
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.11.05 0 0 145
Igen, ez nekem is feltűnt, bár én nem ismerem az adatokat, de ez gyanús volt, csodálkoztam rajta. Persze lehet, hogy ő megmagyarázná, hogy ő nem tartja turistának a rokonlátogatásra érkező székelyt, meg az átutazó török vendégmunkást, de félmilkónál biztosan többen jönnek ide enélkül is. (Mondjuk ez a 20 millió nekem soknak tűnik, biztos ez?)
A precizitást nem tudom, de így gondolom.
Már csak azért is, mert vagy hazudik vagy nem precíz. Ha hazudik, akkor lehet precíz, mert akkor pontosan tudja hány turista jön és megy.Csak precízen, előre megfontoltan hazudik.
Szerintem egyébként ezt elnézte, s ez valóban nem kis melléfogás, de én továbbra is úgy gondolom, hogy precíz ember. De aztán a franc tudja, annyira nem érdekes ez, átadom a helyet Tahitinak.

Mit tudtok egyébként arról, hogy merre vannnak jó kis homokos partok, klassz bungikkal, klassz korallzátonyokkal, nem túl messze a fővárostól?

Előzmény: vilagutazo (143)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.05 0 0 144
Frei jókat füllent a hatás kedvéért,azt sem értem,hogy miért mesélte részletesen a Festetich gróf kalandjait,na mindegy a sztárokat láttuk és igaz ,hogy én nem voltam kíváncsi rájuk egyáltalán,de megimerhedtük életrajzukat,Tahitiből nem sokat mutattak,úgy látszik ez mellékes volt a magyar sztárocskák mellett,akikre mint ismétlem egyáltalán nem voltam kíváncsi,én Tahitit szerettem volna látni és ebből Frei nem sokat mutatott.
Előzmény: vilagutazo (143)
vilagutazo Creative Commons License 2003.11.05 0 0 143
Bogyó 2, ne haragúgy, de eléggé nevettem, amikor ezt írtad:
"Freien annyira látni a hovatartozását, felkészült, precíz, megszállott, nagy munkabírású, sokoldalú és sok minden iránt érdeklődő, sok mindent kipróbálni igyekvő ember, de kicsit sótlan és olyan, akinek előbb utóbb ki lehet számítani a meglepetéseit is."

Frei nem hogy nem precíz, hanem egyenesen hazudik a hatás kedvéért! A műsor azzal kezdődik, hogy sokat tanulhatnánk a tahitiaktól, mert oda rengeteg túrista megy, Magyarországra meg alig!?
Elég jó ismerem a dél-csendes óceni légi menetrendeket és biztosan állíthatom neked, hogy Tahitire naponta maximum 1000-2000 túrista érkezik (egyszerüen több nem fér el a gépeken!). Ez éves szinten max 500-600 ezer túristát jelent. Ezzel szembe Magyarországra évente több mint 20 millió túrista jön! Ennyit a precizitásról! :-((

Előzmény: Bogyó 2 (142)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.11.04 0 0 142
Persze, de mondom, ez most nem kizárólag útifilm volt.
Egyébként én így voltam a Friderikusz Show-val is, nem bírtam a stílusát, de a vendégei érdekesek voltak, ezért néztem. Nem a műsor vezető miatt kell nézni vagy nem valamit, bár nyilván sokat számít ez is. Azt szerettem csak benne, hogy főleg 10 évvel ezelőtt még nem annyira megszokott módon ő mindig rákérdezett a lényeges, vagy kényes kérdésekre is. Ő a sztárokra specializálta magát, Frei meg utazik. Most azért ő is vitt magyar sztárokat.Ebben a filmben se Frei az érdekes, s ő legalább nem tolja magát annyira az előtérbe, más személyiség.
Frei Tamással én elvagyok, bár a "csak itt, csak most" is fárasztó dolog volt. Ebből már visszább vett, de a kioktató stílus is igaz, csak sok mindenkinek ez kell. És ezt most nem úgy mondom, hogy ezt igényli, hanem ez kell neki, mert csak így érti meg.
Freien annyira látni a hovatartozását, felkészült, precíz, megszállott, nagy munkabírású, sokoldalú és sok minden iránt érdeklődő, sok mindent kipróbálni igyekvő ember, de kicsit sótlan és olyan, akinek előbb utóbb ki lehet számítani a meglepetéseit is.
Zétényi épp csak feltűnt a tengerparton, még nem hallatszódott semmi, de már tudtam a lassított közeli felvételekből, hogy a Tűzszekerek fog megszólalni. S lőn! Ez nagyon jellemző Freire!
Ezért igaz a közhelyesség.
De néha ez kell, sokan nyilván odaillőnek érezték, amit mi néhányan túl közhelyesnek tartunk, de sajnos sokan talán most hallottak először Tahitiről és sosem látták a Tűzszekereket.
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.04 0 0 141
Nem értem....,hogy miért vitte magával ezt a csapatot Tahitire Frei,én nem a magyar sztárokra lettem volna kíváncsi,hanem Tahitire,Mooreara,Huahine szigetére...
Előzmény: vilagutazo (140)
vilagutazo Creative Commons License 2003.11.03 0 0 140
Lehet, hogy az a baj, hogy én már eleve utálom a Frei-nek ezt a hatásvadász és kioktató stílusát.
A magyar vonatkozású rászek tényleg érdekesek, de SZVSZ Spektrum, a National Geografic vagy a Travel csatornákon futó sorozatok sokkal jobbak.
Előzmény: Bogyó 2 (139)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.11.03 0 0 139
Tulajdonképpen vájtfüllel, azaz vájtszemmel nézve lehet hogy közhely volt. De nekem és szerintem sok másnak is mondott újat. És szerintem sokan még a közhelyekkel sincsenek tisztában, de most megnézték ezt a filmet.Éppen most nézem vissza én is videóról, és pl. az ukrajnai delfinek esete se hiszem, hogy annyira közismert. Igen, Freire jellemző a dolgok agyonsulykolása, már harmadjára mondja el milyen nehéz volt Béres Alexandrának gyerekként stb. Meg valóban gyakran közhelyes.
De hát ez egy vizuális műfaj, és ezekkel a képekkel nehéz betelni, azért nem sok ilyen filmet látni nálunk. És hát ne felejtsük el, hogy ez egy széles rétegnek készülő egzotikus tájakkal és sztárokkal vegyített dolog, nem egy szűk réteget megcélzó útifilm.

Ja, most meg megint mond egy magyar vonatkozást, ezeket pl. én nagyon szeretem, mert ezt egy német utazási iroda filmjéből sose tudnám meg.
És itt a végén egy csomó egyáltalán nem is közhely elhangzott az elásott vezetékekről, a nem létező jövedelemadóról az árakról, fizetésekről.
No. Nem volt ez rossz.

Előzmény: vilagutazo (138)
vilagutazo Creative Commons License 2003.11.03 0 0 138
Ismét csalódnom kellett Frei műsorában :-(( Sokat megtudtuk a sztárok magánéletéről és keveset Tahitiről és az is mind közhely :-((
Előzmény: OSZIBARACK (137)
OSZIBARACK Creative Commons License 2003.11.03 0 0 137
Szia Bogyó2!

Én már beizzítottam a videokazit.Már 1 hete csak ezt várom...:-)

Őszibarack

Előzmény: Bogyó 2 (136)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.11.03 0 0 136
Ne felejtsétek el ma este megnézni Frei Tamás műsorát!
Tahiti!
vilagutazo Creative Commons License 2003.10.20 0 0 135
Sajnos Szingapur felé most nem megyek (Ott egy évvel ezelőtt voltam). A pontos utitervem a Vilakörüli uatazás topic-ban van.
Előzmény: Briko (134)
Briko Creative Commons License 2003.10.20 0 0 134
A másodikra pedig Te vagy a vendégünk, bár az esély csökkent, mert a Lufthansa ad el jegyet Tahitire Új Zélandon keresztül, csak Los Angelesen át. Ha megveszem a jegyet Aucklandig, külön veszek Papeete-ig, az 210 000 Ft plussz kiadás, kettőnknek majd fél milla..., és akkor még nem vagyok Bora Borán...
A British Airwais értékesíti a Quantas jegyeit, ott valamivel olcsóbb, de nem jelentősen. Nem tudom mi lesz, keresem a további lehetőséget. Szingapúrig biztos megyünk, ott nem jársz? December 25-én szeretnénk indulni, ott enyém lehet az első kör!
Előzmény: vilagutazo (133)
vilagutazo Creative Commons License 2003.10.20 0 0 133
Én fizetem, sőt még egy jégbe hűtött kókuszt is kaphatsz :-))
Előzmény: Briko (132)
Briko Creative Commons License 2003.10.20 0 0 132
Ha összejön a dolog, természetesen szívesen találkozok Veletek, a kérdés csak az, ki fizeti az első koktélt?

Üdv Brikó

Előzmény: vilagutazo (131)
vilagutazo Creative Commons License 2003.10.19 0 0 131
Briko, mi január 5-én reggel érkezünk Bora Bora-ra, jan 7-én reggel megyünk Tahitire és Morea-ra fél-fél napra és jan 8-án hajnalban utazunk tovább.
Ha ezeken a helyeken tartózkodsz, abban az időben megszervezhetnénk valami közös programot!
Előzmény: Briko (130)
Briko Creative Commons License 2003.10.19 0 0 130
Na, megvan mire kell spórolni: íme egy utiterv, ami nem érinti Amerikát, azaz nem kell vizumért könyörögni, ellenben odafelé van idő Szingapúrban bevásárolni a legújabb videokamerát az itthoni 1/5-öd áráért, visszafelé pedig meg lehet nézni Új Zélandot:

26 DEC 03 Fly Budapest HU to Singapore Changi SG
=========== Multipart 2 Flight Segments
----------- Part 1: ------------------------------------
Lufthans 3447 Dep BUD 6:30 AM Arr FRA 8:20 AM Dur: 1h:50m
DepTerm:2B Equip:32S ArrTerm:1
Meals:B

----------- Part 2: ------------------------------------
Singapor 25 Dep FRA 12 Noon Arr SIN 6:55 AM Dur:11h:55m
DepTerm:1 Equip:744 ArrTerm:2
Meals:M

30 DEC 03 Fly Singapore Changi SG to Auckland NZ
Singapor 281 Dep SIN 6:00 PM Arr AKL 8:45 AM Dur: 9h:45m
DepTerm:2 Equip:772 ArrTerm:
Meals:M

31 DEC 03 Fly Auckland NZ to Papeete PF
=========== Multipart 2 Flight Segments
----------- Part 1: ------------------------------------
AirNZeal 54 Dep AKL 4:15 PM Arr RAR 9:05 PM Dur: 3h:50m
DepTerm:I Equip:763 ArrTerm:
Meals:M

----------- Part 2: ------------------------------------
AirNZeal 54 Dep RAR 10:20PM Arr PPT 0:05 AM Dur: 1h:45m
DepTerm: Equip:763 ArrTerm:
Meals:S

9 JAN 04 Fly Papeete PF to Auckland NZ
AirNZeal 69 Dep PPT 5:45 AM Arr AKL 10:40AM Dur: 5h:55m
DepTerm: Equip:763 ArrTerm:I
Meals:B

13 JAN 04 Fly Auckland NZ to Budapest HU
=========== Multipart 3 Flight Segments
----------- Part 1: ------------------------------------
Singapor 286 Dep AKL 3:15 PM Arr SIN 8:30 PM Dur:10h:15m
DepTerm: Equip:744 ArrTerm:2
Meals:M

----------- Part 2: ------------------------------------
Singapor 26 Dep SIN 11:50PM Arr FRA 6:10 AM Dur:13h:20m
DepTerm:2 Equip:744 ArrTerm:1
Meals:M

----------- Part 3: ------------------------------------
Lufthans 3440 Dep FRA 7:35 AM Arr BUD 9:05 AM Dur: 1h:30m
DepTerm:1 Equip:32S ArrTerm:2B
Meals:B

Most jön az árajánlatkérés a repjegyre és a szállásra...

Előzmény: OSZIBARACK (129)
OSZIBARACK Creative Commons License 2003.09.12 0 0 129
Sziasztok!

Többetekkel már talákoztam másik Topicban.
Nagyon-nagyon nagy kérésem lenne!!!

Nem vette fel valaki tőletek videóra a múlt hét pénteki (szept.5-i Duna tv műsorán az Álomutazások 4. részét: Tahiti és Bora-bora. volt a téma, útifilm.

Lemaradtam róla, nem tudom, hogyan, pedig egész augusztusban is már ezt a részt vártam.

Borzasztóan kellenne, nagyon-nagy szívességet tennétek!!!Ha ti nem, ismerősötök sincs, aki nagy Tahiti rajongó????

A Duna Tv-től nem lehet videón kikérni, pedig egy csomó eddigi filmet meg lehet vásárolni.Ezt nem (vagy még nem...)
Csak meglegyen ez a része a filmnek...bármilyen megoildás érdekelne, Segítsetek!!!!

Üdv.

Őszibarack

Előzmény: BOLOND (128)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!