Kedves kezdő kenyérsütők, mielőtt felteszitek a kérdést, hogy milyen gépet vegyetek vagy hogy milyen kenyeret süssetek elsőre, feltétlenül olvassátok el, kérlek, ezt a hozzászólást, ahol megkapjátok a legfontosabb infókat az elinduláshoz -úgymint gépleírásokat, tapasztalatokat és recepteket: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=67615512&t=1001728
Állítólag a villannysütőt jobban ki kell tapasztalni, mert a kikapcsolás után még x ideig ugyanúgy melegít a főzőlap. Ha azt mondod, hogy a sütőtere is jobban le van szigetelve, akkor ez ott is érvényes lehet és elképzelhető, hogy kellő tapasztalat után akár 15-20 perccel előbb is ki lehet már kapcsolni.
No majd kisrendeske leméri nekünk, hogy mennyi idő alatt sütötte meg a húsvéti nyulat, ez idő alatt mennyit fogyasztott és mennyivel előbb zárta le a sütést:).
Szerintem az majdnem mindegy, hogy forró sütőbe kell-e tenni. Ha hidegbe kellene, akkor meg tovább sülne.
Mi nagyobbat szoktunk sütni, jó az másnap is, harmadnap is.
Egyébként átgondoltuk pár fizikusszerűséggel ezt a kérdéskört. És arra jutottunk, hogy nem indokolt ekkora eltérés. A villany és a gáz lényegében ugyanannyiba kerül, ha energiaértékre vetítjük az árakat. Viszony egy villanytűzhely sokkal jobban szigetel. Úgyhogy az a gyanú, hogy valamelyik mérés nem lehetett pontos.
A DNK nagyon drága kenyér. Eleve felforrósított sütőbe kell tenni, tehát az idő 35-50 százalékkal megnő. MAga a kenyér pedig elég aprócska. Nem is tudom, érdemes lenne-e nagyobbal próbálkozni, mert ez a kenyér frissen igazan finom - de akkor nagyon.
Nagyon köszönöm! Azt meg különösen is, hogy a kedvemért indítottad be a sütőt:).
Nálunk a közös képviselő múlt hónapra 120,-ft/ m3-t írt ki(közös kazán 90 lakónak). Így nekem durván 21,-ft jött ki egy sütésre. Ha hozzáveszem, hogy 99%-ban kettőt sütök, akkor ugye csak a fele. Ez így nem is lenne olyan vészes ha fizetnem kéne érte. Vagy nem vettem valamit figyelembe?
:-) majdnem, mindig akkor beszéltük meg, hogy hová megyünk délután, vagy este, ill. hol találkozzunk majd stb., de hogy a szünetben miről beszéltünk, hogy erre akkor nem volt sosem idő, arra már nem emlékszem:-) A fizika mindig az utolsó óra volt (gondolom nem véletlenül), a tanárnő pedig sosem állt fel az asztal mellől, így nem volt valami nagy "hőstett" a levelezés, nem kellett különösebben "trükközni" :-) Egyébként alig járt fiú a suliba, kb. vagy 4-5 pasi volt az egész iskolában (közgáz) :-))
...sütőégő hőteljesítménye 4 kW ... ha ez jelent valamit :-)
Hát hogyne! Mintha kútba néznék:)
Az órai levelezés az olyan csajos dolog volt. Mondjuk sosem értettem, hogy mit nem lehet 10 perc szünet alatt megbeszélni, amit még órán is folytatni kell levelezés formájában, aztán megint minden szünetben és újra minden órán:). A levelezések mondanivalójáról ne is beszéljünk:
-Láttad?
-Láttam.
-Helyes srác.
-Az.
-A Zsuzsának is tetszik.
-Az egy rohadt dög....így volt Kedves .ETNA.? :D
Bezzeg az ultizás! Azt volt ám nehéz kivitelezni;).
Egy gáztűzhely használatiban (most a neten) olvastam, hogy a sütőégő hőteljesítménye 4 kW ... ha ez jelent valamit :-) Ha nem, akkor bocsi ... de tudod, fizika órán mindig egyéb fontos dolgom volt, mint pl. levelezni a barátnőmmel stb.:-))
Most, hogy lassan már nem kell fűteni, szeretném ha valaki lemérné a gázóráján, hogy mennyit fogyaszt a gáztűzhely egy kenyérsütés alatt. Nekem erre nincs lehetőségem mert nincs gázórám, átalányt fizetek, ettől függetlenül szeretném tudni. Előmelegítéssel együtt, cakpakk. Mondjuk 1ó. 15 p./ x m3.
Ha lehet, akkor ne légkeveresés, meg mindenféle extrával felszerelt, hanem egyszerű mezei vezetékes gáz. Érdekesség képp több is jöhet.
juj de egyszerű és mégis mennyire nagyszerű, még gyerekkoromban készítettünk hasonló módon szinespapirból "terítőt" de eszembe sem jutott volna ugyan ez tésztából.
Pár napja történt, hogy sietnem kellett, és nem volt időm még fél órát keleszteni, majd kisütni a kenyeret, amit már meg is formáztam és tepsibe is tettem...nem estem pánikba, letakartam és betettem a hűtőbe. Állt vagy 2-3 órát a hűtőben, és amikor megsütöttem, olyan könnyű belsejű, kívül ropogós héjú kenyeret vettem ki a sütőből, mint még soha! Tegnap a szokásos kelesztési idővel sütöttem, az is finom lett, de nem lett olyan légies. Ma viszont szándékosan úgy csináltam, hogy a kelesztőtálas kelés után megformáztam, formába tettem, aztán zutty a hűtő...Most sütöttem ki, és megint légiesen könnyű bélzetű kenyér lett.
Ennyit számít, hogy hidegben és sokkal tovább kel másodjára?
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek elektronikus formában (pdf, doc, stb) magyar nyelvű kézikönyve az ORION Obmd 2401 típusú kenyérsütőhöz, és ha igen, el tudná-e küldeni az itteni publikus email címemre?
Igen, sajnos minden egészséges dolog aranyárban van ... egy volt osztálytársnőm csinálta otthon, olvastam a jótékony hatásairól, így kóstoltam meg én is, de nem jött be...