Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

balage525i Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140759

Vákuumcsövet szeretnék vásárolni, jó minőségűt, 3.5mm-eset, lehetőleg ilyen szövött köpenyeset, kb 3 métert. Tudtok ajánlani beszerzési forrást?

Alkatrészes webshopok nem kényeztetnek el az ajánlatokkal...

betg Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140758

Ezeken elég kemény a kuplung alapból is, lehet hogy nincs annak semmi baja .

A régebbi hdi ben húzó kuplung volt azokhoz sokkal kisebb pedál erő tartozott , előszőr én is csodálkoztam milyen kemény a kuplungjuk ezeknek , de mivel szinte mindnek ilyen , így ez ilyen , fejlődünk !! visszafelé , ocsósítás , anyagtakarékosság , régi 2,2hdi ben 300-500ekm elment a lendkerék , a mostaniakban a felét talán , lehet látni a szándékos minőség rontást.

Előzmény: Draganovic (140749)
Quattroman Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140757

miért ne lehetne?

Előzmény: Törölt nick (140752)
Kisa Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140756

A kemény kuplung mindenképp jobban terheli a lendkereket, de hogy mikor cserés, vagy mikor nem, nagyon sok mindentől függ. Sok esetben 100Ekm után indokolt lehet, de akár 300Ekm-t is kibírnak.

Mindenesetre, ha leállításkor, felengedett kuplungpedállal, zaj hallatszik arról a részről, akkor biztos cserés. Az állapotát csak megbontás után lehet megmondani.

Több cég is szakosodott ezek felújítására, az kevésbé horror, és garanciát is vállalnak rá.

Előzmény: Draganovic (140751)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140755

Eddig inkább hideg motornál hallottuk,miután állt legalább 1-2-3h-t.

de tényleg alapból van minden egyes indításnál egy hülye utózúgás/búgása az önindítónak de ritkán még hosszabb és erősebb más hangú utópörgése van.

Előzmény: Kisa (140753)
Kisa Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140754

Biztos van itt, aki nálam ennél több infóval szolgál és jobban ért hozzá, de meg kellene nézni, hogy a világítás felkapcsolásakor végigmozgatja-e a motor a fényszórókat. Ha mindkettő mozog, és nagyjából együtt futnak, akkor ezek valószínűleg jók.

Van egy poti az egyik első lengőkarhoz csatolva. (kis fekete kocka, kiálló rúddal és gömbfejes pálcával, 3 vezetékkel.) Talán a hátsón is van, de ennek általában más a szerepe, de ha van azt is ellenőrizd.

Ez néha eltörik, berozsdásodik, vagy tele megy sárral. Érdemes elektromosan és mechanikusan is ellenőrizni. Lekötve a helyéről, és a kart mozgatva a fényszóróknak is mozognia kell. (ha nincs egyéb feltétele, ezt nem tudom.) Gyújtás és a világítás persze legyen rajta.

Előzmény: passatw8 (140736)
Kisa Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140753

Csak hideg motornál csinálja, vagy melegen is ?

Talán valami szekunder levegő  venti lehet, vagy akár egy csúszó szíj is...hallani kellene.

Előzmény: Törölt nick (140742)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140752

Vadonatúj autónak?

be sem tudom mutatni szervízben mert ritkán csinálja

Előzmény: Quattroman (140744)
Draganovic Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140751

Alapjaraton benyomom a kuplungot sem hallani hogy a lendkerek csorogne vagy mas hangja lenne....egy szerkezet cserevel meg lehet menteni a lendkereket?Azt ne keljen mert azzal egyutt horror ara van.

Holnap viszem egy itteni markafuggetlen szervizbe mert hangot ad a vezerles felett valami elektromos szelep(gondolom en mert leallitas utan 3 masodpercel meg felvibral ,kerreg 3 masodpercig mig nem tavozik a nyomas)Eleg hangos alapjaraton zart motorhaztetonel is hallani 10-bol 5 szor biztos csinalja.

Meghallgatom mit mond azt elviszem egy Peugeot szervibe es ott is hogy mit mondanak mind a ket hely 2 km-re van (osztrakoknal vagyok) jo lenne tudni hogy mi a baja meg 700 km mire hazaerek a szerelomhoz :(

Előzmény: Kisa (140750)
Kisa Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140750

Nem feltétlen, más típushoz nem nagyon lehet hasonlítani.

Viszont igaz, a keményebb pedál, ami fentebb fog, vagy eltűnik, eltolódik a nyomáspontja kopott tárcsára (szerkezetre) utal.

Lendkerék állapotának megítélése nem könnyű, ha még nem ad hangot, indításor/leállításkor.

Előzmény: Draganovic (140749)
Draganovic Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140749

Sziasztok

Az rosszat jelent ha a kuplung kemeny es fentebb fog?(peugeot 508 2L 120KW HDI) ,az Octaviame (1.9 PDTDI)sokkal puhabb azon mar volt kuplung csere kettostomeguvel!

Valaszokat koszonom

szeekelymarci Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140748

Köszi! Péntek óta most értem haza, mindjárt lehúzom aztán mehet fel a karter,aztán vissza a helyére a blokk.

Holnap meg a hengerfej...

Előzmény: 409 (140701)
Lanlító Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140747

nekem egy suzukin múltkor a villa egyik lábán volt elrepedve a hegesztés 

Előzmény: hbfb (140743)
Aleko Viva Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140746

Megpróbáljuk akkor.

Köszi.

Előzmény: lacipécs (140739)
Quattroman Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140745

én törött kuplungtárcsára tippelnék. ilyenkor kicsit mellécsúszik a törött darab ezért súrol kiemelve is.

Előzmény: hbfb (140743)
Quattroman Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140744

bennragad a bendix

Előzmény: Törölt nick (140742)
hbfb Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140743
Köszönöm a tippet,szerkezetre gyanakszom (sajnos) én is :/ eddig 20 km-t mentem vele így,ezeket az "öléseket is megpróbáltam" de eddig semmi javulás,igen recseg a rükverc nem is kicsit... Most kell cserélnem lengőkart is a bal elején a kitámasztó gömbfej végett,sanszos hogy a stab.rúd gömbfeje is beletörik úgy össze van rohadva,féltengelycsuklók is kuka mind a 2 külső(kemény 3 hónap és 10 ezer km után-ez a csúnya) ,szóval kénytelen leszek mélyen belenyúlni...és ez még csak a minimum xD ja még azt kifelejtettem ha pl valahogy beteszem sebességbe-és jár a motor,picit gurítja a kocsit benyomott kuplungnál ,viszont rendesen jó helyen középen fog kb. Onnantól indul intenzíven úgy ahogy kell is neki,rendellenes kopott tárcsára utaló csúszás sincs semmi
Előzmény: Kisa (140741)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140742

Új (2200km) 1.4tsi golfnak néha indításkor nagyon hosszan(4-5másodperc) zúg/visít mintha nem álna le az önindító majd szép lassan elhalkul.mi lehet?(10-ből 1-szer csinálja)

Kisa Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140741

Bár érzésre jól működik, de mégsem emel ki teljesen a szerkezet.

A tárcsa, ha kis mértékben is, de súrlódik vagy a lendkerékhez, vagy a nyomlaphoz.

Ez, bár csak kis nyomatékkal, de forgatja a nyelestengelyt, ezért nem lehet váltani, reteszelnek a szinkrongyűrűk.

Gondolom hátramenetben recseg, és azt sem veszi.

Valószinűleg váltó levétel lesz belőle, de megpróbálhatod óvatosan ölni egy kicsit, talán valami szennyeződés, került a tárcsára. Forgasd el 4-5000-ig kinyomott pedállal párszor, kicsit vadabb kuplungolásokkal indulj el néhányszor, talán segít.

Lehet ez szerkezet törés, tárcsa sérülés, deformáció, esetleg nem mozog rendesen a tárcsa a nyelestengelyen...stb, megbontás után biztosan látható lesz a hiba.

Előzmény: hbfb (140740)
hbfb Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140740
Szerintetek ez mitől lehet? ('93, 1.3-as swiftről lenne szó) következő a kuplungprobléma: kiemel-de mégse! A bowdenen már állítottam,a ricnit is egy foggal arrébb tettem,a holtjáték jó,a pedál útja is jó,sőt érezni is ahogy benyomom érezni a holtponton átlendülést,az ellenállást (mintha kiemelne!) De mégis olyan mint ha be se nyomnám a kuplungot! Menetközben még csak-csak el lehet váltogatni akadozva,de az autó álló helyzetében erőszak nélkül lehetetlen betenni sebességbe. Azt is ki próbáltuk hogy leállított motornál beraktuk sebességbe,kuplung benyom,toltuk az autót és így nem forgatta a motort (mint ha jól működne). Ötletek?
lacipécs Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140739

Kötöttem be ilyet,ügyfél hozta,semmi gond nem volt vele.

Előzmény: Aleko Viva (140737)
Aleko Viva Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140738

Laguna I 1998-as 1.6 16V-hez nincsen valakinek egy kapcsolási rajza a műszerfalhoz?

Aleko Viva Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140737

Nem, amúgy is ez kellene egy Peugeotra kell vonóhorgot tenni, Bosal-nak az árát kicsit sokallom. 

Előzmény: gesszti (140735)
passatw8 Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140736

Sziasztok!

Jó barátomnak az e46ban (2001-es, coupe) a xenon valami oknál fogva nagyon lefelé világít , kocsi orra előtt kb 3 méterig van fény. Ugye a refi is vele együtt mozdul így éjjel az sem ad több fényt. Van amikor jól beáll a lámpa és akkor szép és jó. De az esetek 80%ban a fentebb leírt jelenség tapasztalható. Ha egyedül ül az autóban akkor is, ha 4-en ülünk akkor is.

Mivel lehet probléma? Házilag van valami javítási lehetősége?

Köszönöm a segítséget! :)

gesszti Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140735
Csak a visszajelzés miatt akarod can-ra kötni?
Előzmény: Aleko Viva (140733)
szucsjanek Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140734

Szabadonfutó és szíjcserével lett orvosolva, azóta úgy 1200 kilométeren keresztül nem jelentkezett ez a probléma. Lehet, hogy nem a halódó szabadonfutó produkálta korábban...

Előzmény: cam aro (140731)
Aleko Viva Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140733

Hello!

Vonóhoroghoz CAn-BUS modult milyet ajánlatok,  ami jó minőségű is.

Ezt esetleg használta már valaki?  

http://visszajelzo.hu/visszajelzo3.html

cam aro Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140732

a fejlett nyugaton minden szart ellehet adni. 

foleg ha be ámitjak a bazari nepeket.. 

mi a szart tud ez 1000 dolcsiert ??? 

alagutat vaze.. ? :D 

=====================

Előzmény: Stalkii94 (140728)
cam aro Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140731

leszakadt, kinyuvadt, letepte. 

ez szep, es jo. 

de ezeket hogyan orvosolta -csak-  szabadonfuto, es szij csere  ? 

(sugok, a szij rahuzza a szabadon futos szijkereket, tehat mar csak azt kell eldonteni, hogy mi tortent. ) 

Előzmény: szucsjanek (140727)
cam aro Creative Commons License 2015.03.01 0 0 140730

a -bolcs- gorogok koraban meg ot karika volt a legendek fok meroje. 

ebbol negyet az audi,... egyefene meg a 90's evekben is megerdemelt.. 

na most napjainkban egy hat eves kocsi ot karikas, vagy negy..vagy 3-2-1.  

az gyak. azon mulik hogy hanyan, es hogyan rabszolgasitottak.. 

nezd meg, tetszik/nem tetszik. 

tipp van,. de nem fogsz overload tesztet csinalni cr rendszeren. . 

nem fogod levenni a kartert olajpumpa hajtast csekkolni.. 

nem fogod drojotonkent vegig merni a kontaktokokat. 

stb.

szerencsejatek.

ja nem.

itt nincs jackpot.  

Előzmény: d.jocov (140723)
kormi07 Creative Commons License 2015.02.28 0 0 140729

Szerintem mindenki járt már így, velem is előfordult, hogy fél napja nézegettem egy autót, rossz alapjárat tünettel, mire jött egy ismerős, és 3 mp alatt fülre megmondta, hogy el van rakva a vezérlés.Úgy is lett, szívó-kipu tengely 1-1 foggal arrébb(ford 16V benzin).

Ugyanez visszafelé, szintén fél napja nézik az autót, nincs teljesítmény, pont a autó mögött álltam, mondom adj egy gázt!, ad, megint mondom figyelj, el van dugulva a kipufogó.Mert?, mert tök csöndes az autó hátul, kifújásnak elölről nincs hangja, meg semennyi gázáram nem jön a cső végén:-), úgy is lett, kat beomlott.

Néha nem árt, ha az ember"kiül maga mellé", Novoth művek mondása, vagy egyszerűen csak megkérdez valakit, hogy figyejjmán, elakadtam, szerinted mi lehet?

Ebben a szakmában "szép lehetsz, de okos nem", hogy egy régi klasszikust idézzek.

Node itt ez a fórum, 'szt jól megold mindent:-)

Előzmény: Kisa (140719)
szucsjanek Creative Commons License 2015.02.28 0 0 140727

Üdv.

Renault Laguna II 1.8 benzin

Decemberben leszakadt a helyéről a generátor szabadonfutója, kinyúvadt a csapágy és beállt, a szíj meg letépte. Nemrég megint észrevettem a probléma előjeleit (autópályán időnként kis rántás és 2-3 percre megugró fogyasztás, gondolom amikor töltene a generátor). Nos, decemberben ugye új szabadonfutó + szíj ment fel, eddig nem is volt vele probléma. Szerintetek mi lehet, ugyan ezt produkálta mielőtt ledobta a szabadonfutót. Esetleg a generátor/klímakompresszor?

Zotya0512 Creative Commons License 2015.02.28 0 0 140726

Suzuki Grand Vitara (2009 1.9DDIS) váltót szedett már le valaki közületek?  (Kuplungozom)

Már elkezdtem lekötözgetni a dolgokat, de elég sz.r hozzáférni helyileg egy pár csavarhoz, nem sok hely van ahhoz képest hogy hosszában van a motor. A váltó sem egy kis darab, jó súlya lesz...

Törölt nick Creative Commons License 2015.02.28 0 0 140725

Na ezek azok, amikkel én nem akarok vacakolni, csak elvinném valahova ahol megcsinálják:)

Egyébként a fillérest úgy értem, hogy gyári távvezérlő ki, és venni fillérekért egy másik távvezérlőt, ami nyit-zár.

Előzmény: vezeték (140720)
Vappali Creative Commons License 2015.02.28 0 0 140724

Köszi!

Cam aro és kisa neked is!

xmbela: Igen - tudom...a Google a barátom. Hidd el be is írtam. De találtam többféle lehetőséget. Azért kérdeztem meg itt, hátha valaki találkozott már ezzel, és korrekt választ ad. 

Kaptam is két ilyen választ. :)

További szép napot nektek! 

Előzmény: Kisa (140708)
d.jocov Creative Commons License 2015.02.28 0 0 140723

AUDI TDI DPF 2.0 2008-as 143 Le

Nagyon szépen megköszönném, ha erről a motorról véleményt tapasztalatot mondanátok!

kiszemelt áldozat....

köszönöm...

Kisa Creative Commons License 2015.02.28 0 0 140722

Igen, működik, bár én mikor először ezt akartam tesztelni már sehol nem találtam középhullámú rádiót :)

Pöccögtettem a tuner mellet, amiből a zene szól a műhelyben, nem zavart rá a működő kulcs sem.

-Nem FM-en kell nézni !

-Jajj, bocsánat, igazán tudhattam volna... mondom a barátomnak.

-Ferrit antennája van ?

-Van.

-AM van ?

-Van.

-Bezavar ?

-Nem zavar be.

-KH van rajta ?

-Nem tudom.

-Világvevőd van ?

-Nincs vazze autószerelő vagyok és a kurva kulcs nem működik :)

Tesla tekercsem kettő is van,miért nem az kell vazze ? :) 

Előzmény: vezeték (140720)
cam aro Creative Commons License 2015.02.28 0 0 140721

Előzmény: cam aro (140718)
vezeték Creative Commons License 2015.02.28 0 0 140720

A nem infrás,rádiós adót is lehet tesztelni az esetek nagy részében egyszerűen:

Rádiót középhullámra állítani,ahol nincs adás.A távirányítót közvetlenül az antennához tartva megnyomva hallhatóan belezavar,ha működik.

(Igen,tudom,hogy nem középhullámon működnek a távirányítók,de attól még belezavar.)

Előzmény: Törölt nick (140715)
Kisa Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140719

Pár hete megyek át pössenteni a másik műhelybe, mert ott van a pössentő, látom ölik a szakadt pözsót.

Mondom, mit vétett ?

- Nem megy, csetteg-csattog...

-Katalizátor van még rajta ?

-hááát, van...

-Na, akkor talán már a válasz is megvan.. és ezt így a félig nyitott ajtón.

Mire végeztem, lemarták róla a kipufogót, de tényleg 20 másodperc alatt :D

Szóval ez ilyen :)

Előzmény: cam aro (140717)
cam aro Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140718

van ettol jobb kep, csak per pill nem talalom. 

Előzmény: cam aro (140717)
cam aro Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140717

elindulunk egy irányba, és bár lassan haladunk, nem baj, mert nem jó irányba megyünk :)"" 

:DD

a baj csak az, hogy ez nem egy rovid ut.. hanem nagyos sok rovid -zsakutca.. :D 

Előzmény: Kisa (140714)
Kisa Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140716

Nem tudsz fillérekért venni másik távvezérlőt, ha ez a gyári kulcsa.

Ahogy nézem ez már nem infrás, hanem rádiós.

(ha van egy LED az elején, akkor goto Cam Aro teszt.)

Lehet az új elem gagyi, kínaiakkal megesik, vagy nem belevaló, rosszul tetted be az elemet, kontakt hiba, mikrokapcsoló hiba,vagy eltört valamilyen forrasztás a kulcs nyomtaott áramkörén.

A kulcs adó ellenőrzéséhez kell egy kis műszer,ami riasztószerelő műhelyekben általában megtalálható. Majdnem biztos, hogy a kulcs jeladója a hibás.

Az elemcsere utáni install, nagyjából annyiból áll, hogy ráadod a gyújtást és _így_ nyomod a gombot 10-15 másodpercig. (Részletesebben is le van írva.)

Előzmény: Törölt nick (140712)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140715
Előzmény: cam aro (140713)
Kisa Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140714

Régi ügyfelem szeretett volna egy egyszerű, mindig hadra fogható, karbantartásra kevésbé igényes autót, amivel el tud szaladgálni a környéken. 190-es Mercire esett a választás, kevés a jobb állapotú, de 2 hónap múlva lett egy.

Ő is én is mentünk vele, teljesen jó, sok apró hibája ellenére vehető, vállalható.

Következő hét elején hozta vissza, szervizre, meg, hogy tegyük rendbe, folyadékok, szűrők, szíj csere, meg a sok apróság javítása.

Panaszkodott, hogy gyenge, (már próbaút után is azt mondta, hogy nem egy versenyautó), én akkor nem találtam gyengének, de Ő a mostani dízelek nyomatékához szokott.

2.5 TD egyébként.

Nem volt épp olaj és pormentes a motortér, mossuk le, ezek bírják, becsomagoltam pár kritikus dolgot, mehet a nagynyomású mosó.

patika lett azzal a kis szépséghibával, hogy a mosós srác igen alapos volt, és amire én sem gondoltam, a 20 méternyi vákuumcső 30 csatlakozójából legalább a felét lefújta :)

Ezekben még 5 milli vastag műanyag csövek vannak, simán bedugva egy gumi Y elosztóba.

Egy ilyen elosztót a szűrűből szedtem elő.

Nagyjából azért ki lehetett találni szín, szag, és pártállás szerint, mi merre megy.

Ok, lecseréltünk mindent, GO szűrő, előszűrő, pár öreg üza. cső...

Akkor menjünk egy kört, mi van még vele. 

Nem volt benne 10Le-nél több... alig ment 70-et, nyomaték nulla, kerreg a motor is...

Üresjáratban lepadlózom, épp kiforogja a 4000-et.

Nézem mi lehet, akkor szembesülök igazán azzal, hogy nem ilyen lovat akartunk, mikor egy egyszerű 190-est kerestünk.

Svejjci kivitel lehet, '92-es, de már lémennyiség mérő, MAP szenzor, EGR, előfojtó szelep is van benne, nem beszélve az adagolóról, amire ugyanannyi vákuumcső megy, mint elektromos vezeték, és sok, pedig egy is elég szokott lenni mindkettőből :)

A turbó is vezérelt, de nem ám sima rugós, túlnyomásos waste-gate, hanem vákuumdobozos, de még sima megkerülőszelepes.

Na mondom jó, össze lett itt kavarva minden vákuumcső, abból is látszik, hogy beindítás után röviddel behúzza a fojtószelepet. (áh, mondom csak ez, persze, hogy nem megy, de már nem is csodálkoztam, hogy lekötve sem megy...)

Net, nagy nehezen találok vákuum térképet, nem épp ehhez, de jó lesz, összerakom, próbaút, nem jó.

Kezdett elegem lenni, a sok cső és szelep nem tudom mit csinál ,meg mit nem, nem most fogom kitalálni, minden leköt. egr ledugóz, fojtószelep kiiktat, turbo megkerülő lezár, teljes töltés.

Na igen, azt is néztem egy fél órát, hogy melyik pozicióban lehet zárva a megkerülő.

Próbaút, ugyan az, nem megy, de most már 3000-ig is nyögvenyelős.

Egyértelműen nincs töltőnyomás.

Aha, lehet az adagolót is visszaveszi valami, mert nem is füstöl, ha nincs üzemanyag, nincs semmi, főleg nem turbónyomás.

Lehet, az új szűrő, vagy előszűrő, vagy az új csöveknél levegőt szív, habosodik, nem megy...

Persze addig már sok mindent megnéztem turbo forog, töltőnyomás semmi, nincs eldugulva semmi sehol.

Nem bírtam elszabadulni a gondolattól, hogy valami motorvezérlés gond lesz, hiszen 1 napja még kutya baja nem volt, ebben pedig nem nem romlanak el csak úgy dolgok ilyen drasztikusan.

Elkötöttünk valami csövet, mert ebben a vákuumot is vákuummal vezérlik, meg pár mágnesszeleppel is..

Másnap (1 hét múlva :) )hideg fejjel nekiálltam. Nem kap üzemanyagot, akkor adjunk neki forogjon szét, nem érdekel.

Féktisztító óvatosan be a szívócsőbe, kerreg kicsit de nem forog. Még több, jobban kerreg, de mégsem forog.

Hmm, a turbó jó, még sincs se nyomás se szállítás, a turbina WG lezárva...

Nem hajtja a kipufogógáz, mert el van dugulva.

Turbó után megbont és kész is a lecke:)

Ki lett mosva a katalizátor, volt még egy kis Liqui moly mosó és öblítő, bár rég halott lehet, de legalább átmegy rajta a gáz.

Ebből az a tanulság, hogy sokszor elindulunk egy irányba, és bár lassan haladunk, nem baj, mert nem jó irányba megyünk :)

Előzmény: cam aro (140709)
cam aro Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140713

az elso eldontendo kerdes.. hogy az ado, vagy a vevo nem mukszik.

szerintem az infras kulcs lesz. (kek led a toll toveben ) 

ha az.

forditsd bele a ledjet egy digit kameraba, es nyomd meg a gombot a kulcson. 

ha latsz lilla villodzast a kamera kijelzojen. .a kulcs muxik. 

eloreb nem vagy vele.. de ennyi amit sk megtehetsz.  

Előzmény: Törölt nick (140712)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140712

Hátha itt a legjobb, nekem villamossági/szerelő kellene. Pár napja nem működik a távvezérlő a kulcsban (Peugeot 406 HDi, 2000, egy gombos kulcs), lehet, hogy mióta lecserélték az ablaktölrőkart - bár szerintem utána még működött, nem tudom mihez kötni. Elemet cseréltem, akksit levettem, újraprogramoztam (az összes netes leírás alapján), mivel rettenetesen nehéz kulccsal nyitni-zárni annyira szorul, valami sürgős megoldást keresnék, hol vállalkoznak ilyenre?

Nyilván az lesz a triviális válasz, hogy hagyni kell a fenébe, fillérekért venni másik távvezérlőt a központi zárhoz, de hátha nem:/

cam aro Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140711

hidros lesz az. 

Előzmény: mondtam, hogy nem kéne. (140710)
mondtam, hogy nem kéne. Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140710

jó estét urak.

tudja valaki, hogy bukólámpás mazda 323f nek, egyhatos motorral, milyen kuplungja van, madzagos, vagy hidrajulikás?

türkizkék, ha lényeges.

cam aro Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140709

nosza! 

Előzmény: Kisa (140697)
Kisa Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140708

Ellenőrizni kellene az izzítógyertyákat, az izzítórelét, hogy működik-e rendesen. (izzítás hidegen, után izzítás, vezetékelés, kontakt hiba gyanúk..stb.)

Elsősorban, ha nem észlelsz hibát az autón, akkor hibatörlés, és megnézni mikor jön újra elő.

Előzmény: Vappali (140704)
cam aro Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140707

izzito rendszer hiba. 

-elvileg- 

Draganovic Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140706

Igazad van jovoheten begurulok vele ide a Peugeot szervizbe kiveszek egy szabadot.

Előzmény: Kisa (140703)
xmbela Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140705
Vappali Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140704

Sziasztok!

Nem tudnátok nekem segíteni abban, hogy a P1351 obd hibakód mit jelent? Ezt egy 2008-as 75kW-os Peugeot 1,6 Hdi autónál írta ki egy bluetoothos hibakód olvasó.

Köszi előre is a választ! 

Kisa Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140703

Lassíts kicsit, azt sem tudjuk mi lehet ott, csak találgatunk, a fotók semmit nem árulnak el.

Olyan hibára megoldást javasolni, ami lehet nincs is?

Mivel nincs semmi tapasztalható hiba, ne parázz, de tényleg be kellett volna már tolnod egy akármilyen autószervizbe. Ők látják és sokkal többet tudnak segíteni egy 5 perces rápillantással is, mintha itt találgatunk. Hacsak nem találkozott valamelyikünk egy hasonló hibával, épp egy ilyem motornál akkor nehéz ilyen kevés infóval bármi mást javasolni, mint helyi szerviz.

Előzmény: Draganovic (140702)
Draganovic Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140702

En is arra jutottam vagy az EGR nyomasatalakito szelep az is elektromos,jobban jarnek vele olcsobb lenne :(

Mindenkeppen nyomassal kapcsolatos mert leallitom a motort es utana fuj egy nagyot eleg hangosan kerregve kiengedi a nyomast es a vezerles felet az EGR talalhato.

Viszont nem ir semmit hidegen is pocre indul nem szaggat ,nem fulladozik,de biztos hogy hamarosan meg fogja adni magat vagy nem tudom tisztittani lehet e ......feljavitani?

700 km -et csak kibir meg hazaig....

Vagy van valami otlet ilyenkor mi nem ront meg a helyzeten tovabb ?

Előzmény: Aleko Viva (140700)
409 Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140701

50Nm

45°+15°

35Nm

45°+15°

Előzmény: szeekelymarci (140699)
Aleko Viva Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140700

Nem, lehet, hogy az EGR vákuumszelepe adja a hangot?

Előzmény: Draganovic (140671)
szeekelymarci Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140699

Jó reggelt!

Segítsetek némi meghúzási nyomatékkal,elszállt épp a datás gépem:((

Opel omega '94 X20 SE fehér,de koszos:)

Nyugvó és hajtókarcsapágyfedelek csavarjaié kellene.

Köszönöm előre is!

gesszti Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140698

Végülis 5 új koronggal sikerült beállítani a 0,2-0,4 hézagokat. (vettem 0,05-ös hézagmérőt is) A Szakál Metálnál tudtam korongokat venni, 1300 Ft környékén. Mindenhol máshol azt mondták, hogy "márkaszerviz, 6000... Most úgy jár a motor, ahogy a nagykönyvben írva van. Prüttyre indul, nem füstöl, jár minden henger hidegen is, és nem csattognak a szelepek. Öröm bódottág. 

Előzmény: cam aro (140620)
Kisa Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140697

Ok, kösz a helyreigazítást mindkettőtöknek, igazából bennem nem merült fel, hogy sokan abszolut értékként használjátok. (Pontosabban használjuk, mint autószerelők.) :)

Épp a napokban szivatott meg egy katalizátor, megint a körülmények áldozata lettem :D , de ezt már holnapra hagyom, ha érdekel még valakit :)

Előzmény: cam aro (140695)
Kisa Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140696

Szintén Lada, csak 48-as dupla weberes.

Egyszer csak nem megy, durrog, néha magához tér, akkor 5 másodpercig jó, de azén megint rángat, tüsszög.

Jó..., kontrolleres gyújtásvezérlő ki, volt vele baj, hagyományos hall-os be.

Ugyan az, de mégsem most mintha jobb lenne, de nem talán még rosszabb...

Karbi teteje le, belenéz, minden jó, tiszta, gyorsító megy. Nem szív falsot, szinkron jó...Egyszerű szerkezet.

Akkor gyújtás, másik elosztó, másik gyertya, minden másik, közvetlen táp az új trafónak.

Próba... mintha rosszabb lenne, vagy mégsem, egyszer ilyen egyszer olyan, néha tökéletes.

Akkor mégis karbi, benzinellátás (már harmadjára rendben, mindegy cseréljünk pumpát).

Tűszelep, beereszt..., úszó kilyukadt..,úszú súrlódik a karbi falának... egyik sem de ki tudja ?

Gyertyakép, fura a kettes mintha más lenne egy kicsit...

Néz, néz, kettes karbira koncentrál és megvan.

A venturi rögzítő csavarja kiesett. A venturi bár a helyén maradt ,de a rezonanciától forgott :) 

Ha épp jó helyzetben volt, bement a benzin, ha meg elfordult, akkor gondolom valami bejutott porlasztás nélkül a venturi és a karbiház között.

A nagy szívás az volt ezzel, hogy egyáltalán nem érződött, hogy a hiba egy hengerre korlátozódna, annak ellenére, hogy négy külön szívócső van.

cam aro Creative Commons License 2015.02.27 0 0 140695

par honapja rakerdeztem masik topikon, .. es lett egy -szamomra - elfogadott megoldas. 

(szabvany ugyan nem lett belole..de lasd lejebb, iparkodok. :)

ha azt irod hogy 700mbar.. akkor az abszolut nullarol szamol a tobbseg. (0.7bar) 

viszont a legtobb muszer a legkorit veszi nullanak.

ez esetben a muszeren 300mbar lesz.(-0.3 bar) 

na most ez ertekre mindketto ~ugyanaz. HA tudjuk mi a kiindulasi alap.

.. ezert a kiindulast  a G / g mint gauge, muszer/ utotag donti el.

peldanal maradva mbarG.  < legkorirol indulo mert vakum ertek. 

G tag nelkul abszolutrol. 

felreertes ne legyen, nem a meresed a hibas.. hanem az ertelmezese lehet az annak aki nem tudja honnan indul.

Előzmény: Kisa (140692)
409 Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140694

Franciáknál van az a fajta kat, aminek a bemenő a végén van, a kimenő meg az oldalán...... na, az csak keresztben tud odaszorulni. ):-((

Előzmény: kormi07 (140691)
409 Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140693

"Viszont nem is írtam, hogy abszolut érték,"

Tisztasor, értettem is, különben fejembe sem jut szóvá tenni. Viszont a többiek abszolútban gondolkodtak.......

Előzmény: Kisa (140692)
Kisa Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140692

Igazad van, bár mindkettő használatos azért, hiszen a vákuummérőn mégis csak -0.1Bar van a nulla alatt. Viszont nem is írtam, hogy abszolut érték, hanem hogy 400mBar vakuum érték.

Talán ha elé teszem a mínusz jelet érthetőbb lett volna az igaz, de én már így szoktam meg :)

Előzmény: 409 (140688)
kormi07 Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140691

Szintén lada, utólagos kat., keresztbefordulva a cső előtt, hol lezárta, hol nem, út(bukkanó)függően, az milyen?

Hál'istennek nem én szívtam vele:-)

Előzmény: fourwheels (140690)
fourwheels Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140690

Köszi ez tetszett, pláne hogy mindenki hangosan gondolkodva diagolt!

Fasza hiba, :)

Mi is toltunk 1.4 16v-be kb 30 munkaórát, mire rájöttünk hogy a lengyel katalizátor szopat!

Amíg el nem érte a 250-280 fokot hibátlanul üzemelt (szelelt), majd e fölött szép lassan elkezdett dugulni és felborított mindent!  

kormi07 Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140689

Vannak ilyenek, de hát a jó pap is holtig tanul, mégis hülyén hal meg, vagy mi.

Ezt a gyújtásidőpont(nem)ellenőrzést sokan benyalják, a legjobb az volt, amikor a lada szíjtárcsára nem fhp-ra, hanem vagy 15 fokkal mellé ütötték a rovátkát, és senkinek nem jutott eszébe, hogy kivegyen 1 gyertyát, és összehasonlítsa a valóssal...

A gyárira beállított 8 fok utógyújtással nem akart menni a szerencsétlen sehova:-D

Előzmény: Kisa (140684)
409 Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140688

"szívócső vákuumról van szó természetesen a fojtó után, ami teljes nyitásnál közel légköri (0-0.1 Bar), teljesen zárt fojtószelepnél magas üresjárati fordulatról visszaejtve pedig 0.7-0.8 Bar vákuumérték."

Na, ezért nem árt ezeket az elején tisztázni. Általában abszolút értékben beszélünk erről, ahol a 0 érték a világűr nyomása, míg a légköri ~1000mbar. Ergo az a 0.7-0.8bar vákuum az 200-300mbar abszolút nyomás. A 280-320mbar alapjárati nyomás is abszolútban értendő. (az általad írt 400mbar ezek szerint 600mbar abszolút (?), ami nagyon nem jó érték)

Előzmény: Kisa (140660)
Kisa Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140687

Előzmény: kormi07 (140683)
Draganovic Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140686

Hat tudom en utolso lenne egy markaszerviz csak hat a szerelom 750 km-re van jelenleg :(

Markaszervizbe csak azt tudjak ami elo van irva mindent cserelgetnek uj meregdraga alkatreszekre azt vagy eltalaljak vagy nem...azert lehet begurulok vele itt van 3 km-re egy PUG szerviz azt kihivok egy mokust hallgassa meg ,azt lehet egybol megmondja mi az.

Előzmény: cam aro (140682)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140685

:D 

Előzmény: kormi07 (140683)
Kisa Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140684

Ügyes :) Remélem némi tapasztalatot igen.

Ráment vagy 15-20 munkaórám, és mikor már mindent 2x-3x mérsz le,mert felmerül, hogy mégsem voltam elég alapos, aztán azt veszed észre, hogy csak újabb köröket futsz.

Ilyen tök egyszerű, folyamatosan fennálló hibára nem találom a megoldást az nagyon elkeserítő tud lenni :)

Volt még egy vicces dolog, elmeséltem a vw-eseknek is, akikhez vittem, hogy szerezzenek bele egy bontott ECU-t és tanítsák rá az autóra.

Hívnak másnap, hogy kész van, de a hiba ugyan az. Na peerszeee :)

Tényleg, menjek nézzem meg. 

A motor ment ,de elég döcögős, hullámzó alapjárattal.

Nézek rájuk, mondom, ez nem az a hiba, ezzel nem szivattok meg, de akkor már csak vigyorogtak.

Szándékosan nem csinálták meg a fojtószelep adaptációt, azt hitték majd ezt ezek után beszívom :)

Hát nem :) 

Előzmény: kormi07 (140678)
kormi07 Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140683

Kapunk tőle egy ilyet e:-)

Előzmény: cam aro (140680)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140682

ehez nem diag kell elso korben, hanem ful. 

markaszervizekben eddig tobbnyire csak arcot lattam, -tisztelet a kivetelnek -

ugyhogy szerintem egy kis helyi, penzfuggo/kepzett csapat tobbet tudna segiteni. 

Előzmény: Draganovic (140681)
Draganovic Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140681

Ez egy olyan dolog lehet amit normal esetben hang nelkul kene hogy csinaljon,ez valami elektromos cucc lehet ami nyomastol szabadul meg csak hat ezt nagy hangal teszi es nem mindig ha ujraindittom csendben van.

En eloszor a vezerlesre gondoltam hogy cserenel tulfeszitettek es .....de ebbe mar nem olyan egyszeru tulfesziteni lehet hogy nem is lehet ,de tisztan hallani hogy nem csapagyhang hanem elektromos es ha leallitom az autot ,ugye vezerles leall,de a hang a csendbol 3 masodpercmulva elkezdi es kb ennyi idomulva el is hallgat.

Igazabol mindenkeppen haza kene vele jutnom 700 km ,de lehet jovoheten elviszem ide a Peugeot-hoz egy diagra 40EU kb azt kibirom ,hatha ir valamit,de ket hete is csinalta akkor nem irt semmit.

Előzmény: cam aro (140673)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140680

az uriember gyakorlottnak tunik a szakmaban. 

remelem behoz valami uj nyeremenyt,......mert nylon zsetonokban eddig nem sok sikerem volt.. :D 

Előzmény: kormi07 (140678)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140679

allo motornal nem jellemzo. 

jaronal sem, ..de itt pugrol van szo..;) 

mutasd valami hozzaertonek.  

az helybol latja, fogja, halja mi van ott. 

mi itt csak olvasni tudunk. :) 

Előzmény: Draganovic (140676)
kormi07 Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140678

Fasza hiba.Mit is nyertem:-D

Előzmény: Kisa (140674)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140677

nabameg. :)

Előzmény: Kisa (140674)
Draganovic Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140676

A karter szuszogoszelep adhat valamilyen hangot ha nem megfeleloen mukodik?

Előzmény: cam aro (140668)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140675

160 lovas hdi nem egy suru fajta. (RHH kod ) 

googlin talalt kepek alapjan ott van egy kartergaz szuro.. de nevezzuk inkabb ulepitonek. 

nincs szerviz intervalluma. 

Előzmény: Draganovic (140672)
Kisa Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140674

Kipuff. nem dugult el, mikor lent volt a HF, megszívtuk porszívóval :)

A befecskendezett mennyiséget korábban lemértük négy kémcsőbe (igaz csak indítózva) de a sugárkép, és a mennyiség is azonos volt. A benzinhíd nyomása is ok, a vezérlőjelek is azonosak voltak.

Viszont :) Megvan a nyertes!!

-1-es henger gyújtásidőpont?

Nézegetve a kapcsolási rajzát, feltűnt, hogy nem azonos a vezérlésük a trafóknak, mindegyiknek van egy vezérlő kivezetése, gondolom a kopogásérzékelés miatt, külön tudja visszavenni.

Festettem egy jelet a szíjtárcsára a FHP-hoz.

Két trafót megtoldottam egy-egy gyújtókábellel, hogy a stroboszkópot rá lehessen akasztani.

Én igen, az egyes henger előgyújtása elment FHB utániba 10-20 fokkal alapjárat közelében, de 2000rpm körül már 15 fok körüli előgyújtása volt és nagyjából együtt futott a jó hengerével.

ECU, megtámad, kiszed, szétszerel.

Ekkor ért a meglepetés. Ennyire szétgányolt, agyonforrasztott áramkört sem nagyon láttam még soha, nem hogy ecu-t.

Fóliák elégve ónnal, vagy vezetékkel áthidalva, kontrollerek újraforrasztva, más ic-k foglalatba téve utólagosan, az áramköri oldalon ellenállások, kerámia kondik odaforrasztva, két tucat SMD alkatrész cserélve...teljes gány. Mindez egy szinte hibátlan pár éves autóban.

Ennyi a mese vége :)

Előzmény: kormi07 (140669)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140673

jahogy allonal is. nem figyeltem. 

nem sok adatot talalni rola, elkepzelesem szerint vagy egr, vagy fojtoszelep lehet azon a kornyeken. 

ezek leallitas utanni kalibracioja okozhat nemi hangzavart.. de ez csak tipp. 

Draganovic Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140672

Van az automba ott egy kartergazszuro?Ha szuro akkor van periodusa a cserenek?Lehet hogy nagyon koszos es nehezen sziv a szuron keresztul?

Abszolut laikus vagyok bocs ha hulyeseget kerdeztem.

Draganovic Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140671

"lehet csak valamit lazan hagytak vez.szij cserekor, es az vibral.  "

Ha leallitom az autot akkor a vezerles is azonnal leall nem?Itt viszont ez a hang 3 masodperc mulva a csendbol megint felkerreg es elhalkul.

Mint egy elektromos motor felhangosodik es elhalkul,mint ha nyomaskiegyenlitene valami,egyalltalan nem ertem :(

egy hete volt diagnosztikazva ket hibakodot adott jobb oldali hangfal nem komunikal meg a jobb elso lampa (de ott kiegett a H7 azt csereltem)

Torles utan mar nem jot vissza!

Adagolo csak nem adhat ilyen hangot meg ha azzal baj van fullad az auto erezni a viselkedesen hogy valami nem jo,de mondom minden tokeletesen megy mint eddig ezt a hangot kiveve! 

Előzmény: cam aro (140668)
Kisa Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140670

A gyertyát harmadik mozdulatra cseréltem :)

Cam Aro, nem szorult semmi, sehol.

Fals levegő nincs, benzin van, porlasztva is van.

Sűrítés van, mikor nem megy a henger, akkor is sűrít.

A benzin bejut, de mégsem ég el, annak ellenére, hogy szikra is van.

Nem jut be sem olaj, sem hűtőfolyadék, a motornak mechanikusan semmi baja nem látszik.

Emelet üresjáraton, "beindul" az egyes is, 2000-2500 fölött semmi baja.

Teljesítménye jó, nem füstöl, szép hangja van, csak alapjárat közelében sánta...

Előzmény: tAB (140665)
kormi07 Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140669

-1-es henger gyújtásidőpont?

-1-es henger befecs kivezérlés?("jut be benzin", csak égőképtelen a keverék?)

-kipuff részleges dugulás/1.henger?(kompresszió van, csak gázcsere nincs rendesen)

-vagy nemtom

...majd még gondolkozok

Előzmény: Kisa (140664)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140668

nem igen van ott mas nehany muanyagon kivul.

+ a karterszuszogo/ olajbetolto fedele a szelepdeklin.

lehet csak valamit lazan hagytak vez.szij cserekor, es az vibral.  

Előzmény: Draganovic (140666)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140667

szorult valami a no.1 korul ? 

lendkerek, fotengely.. hasonlo .. ? 

Draganovic Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140666

Sziasztok adott egy Peugeot 508 2L HDI 120KW 163 LE auto

A kovetkezot csinalja 10-bol kb 6 szor eros elektromos hangot ad ( mint egy oreg hutto ami mar erolkodik ) mindegy hogy hideg vagy meleg a motor ,de kell mennem vele par kort mire ilyen hangja lesz ,de nem mindig produkalja es ha ujraindittom akkor mar nem csinalja.

Mikor leallitom a motort akkor elhallgat es 3 masodperc mulva elkezdi es fokozatosan elhalkul kb 4 masodperc alatt,mintha valami tul nyomast engedne le csukatt motorhaztetonel is hangosan hallani!

Innen jon ez a hang ettol az alkatresztol ,felol,vagy bol lefotoztam es megjeloltem :

Nekem mar az nagy segitseg ha tudja valaki milyen alkatresz talalhato ott.

Vezerles gorgok,vizpumpa egy honapja cserelve az autoban 90 ezer km van 90%-ban autopalyan fut 12 ezrenkent olajat csereltetek,szurok is egy honapja csereltek uzemanyag,pollen,olajszuro.

Ez valami elektromos dolog lehet ,elektromos remego,rezgo,kerrego hangot ad mint egy rossz hutto!

Minden segitseget koszonok kulfoldon vagyok egy het mulva tudnam szerelohoz vinni az autot jo lenne tudni elmegy meg 700 km-et ezzel a nyuggel.

Auto viselkedese teljesen rendben van nem eszi az olajat szepen huz ,alapjarat rendben ,minden jol viselkedik,nem ir hibat vagy servizt sem,utazoterbe semmilyen hang nem jon be!

tAB Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140665

...és akkor kicserélted a gyertyát? :)

Kisa Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140664

Gyújtást kizártam, mert járó motornál is erőteljes szikra (ív) volt, és többször cseréltem trafót.

Egyébként nem parazitás, 4 különálló trafó.

Arra gondoltam, hogy hűtőfolyadékot szív, ha nagy a vákuum (minden egyéb tünet nélkül ?), de közben jött olyan ötlet is, hogy részben eltört a szeleprugó, és nagy fojtásnál visszanyitja a szelepet, bár ellenőriztem de már semmiben nem voltam biztos.

Gyertyaképből nem nagyon lehetett mit mondani, ha épp nem ment a henger akkor, nedves volt (de nem tűnt fagyállósnak), ha ment a henger (2-3000rpm) akkor normál égés nyomai látszódtak rajta. 

Vezérmű újra le, rugók rendben, minden rendben.

Hengerfej le.

Égéstér persze egész más,mint a másik három, de semmi hibára utaló jel, szelepülék nincs kimozdulva (ez is felmerült).

Nem tűnik úgy, hogy beszivárgott a hengerbe. 1-es henger szelep becsiszol (biztos, ami biztos), új szelepszár sz., összerak a hiba a régi, semmi nem változott.

Előzmény: cam aro (140658)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140663

harom hibakod volt benne. bar szamokra mar nem emlekszem. 

tempomat input jel hiba.

kipuff szelep szorulas

elomelegito rendszer hiba 

az elso kettot  -nem eliras - torolni sem lehetett, egybol vissza irta. 

megjarattam a szorult szelepet.. az osszes hibat egybol lehetett torolni, visszasem irja.

..csigas logika. :{  

Előzmény: 409 (140659)
diagnet Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140662

Nox hajhászás miatt.

Egyel több motor, amit majd 5 éves kora után ki kell herélni :)

Előzmény: cam aro (140657)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140661

ertem. 

koszi. 

Előzmény: 409 (140659)
Kisa Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140660

Hát, most elbizonytalanodtam, de szívócső vákuumról van szó természetesen a fojtó után, ami teljes nyitásnál közel légköri (0-0.1 Bar), teljesen zárt fojtószelepnél magas üresjárati fordulatról visszaejtve pedig 0.7-0.8 Bar vákuumérték.

Remélem nem beszélek össze-vissza :)

Előzmény: 409 (140654)
409 Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140659

Hideg motornál részlegesen zárja a kiput, így a motor több üzát éget el és hamarabb melegszik.

Előzmény: cam aro (140657)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140658

igy mar csak a gyujtas marad. 

ha kompot van, benya van.. mi marad. ? 

azt nem tudom mi rendszer.. de esetleg primer kitoltesi mas az adott hengeren  ? 

..bar szerintem parazitas  -ikertrafos- az a gyujtas.

kezdek kivancsi lenni.. :D 

Előzmény: Kisa (140656)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140657

11" scenic 1.6 tdci R9M

dpf utan a kipuff csoben van egy elektromosan vezerelt 'bubu' szelep.. 

..mar nem szorul, (:) de az vajon mi celbol van ott ? 

Kisa Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140656

Trafók megcserélve, gyertyák megcserélve, injektorszelepek megcserélve, szkóppal nézve bef. időt gyakorlatilag ugyan olyan, mint a többi henger.

Kivéve a benzinhidat indítózva, sem látszik különbség, spriccolgat, mennyiség azonos minden hengernél.

Gázelemzés, alapjáraton sok a HC (3-8000ppm) és az O2 (4-7%) , 3500-as fordulaton minden ok, természetesen katalizátor előtt mérve.

Azaz jut be benzin de nem ég el, lehúzva az injektorszelep vezetékét a HC lecsökken.

Sűrítési végnyomás 13 Bar fölött, veszteség pár százalék.

Járó motornál is mértem sűrítési végnyomást, ez ugya nagyon fojtószelepállás függő, de nem volt kevés, van benne sűrítés.

Olajnyomás mérés, rendben.

Veztengelyház le, mechanikailag minden ok. szelep nem szorul, nem lóg, hidrotókék, himbák rendben, nem támaszt ki semmi,de azért ezeket is felcseréltem.

Portokat átnéztem, repedés után kutatva, de semmi.

Összerak, a hiba pont ugyan az.

Előzmény: cam aro (140650)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140655

09" punto. 1.2  ~46e km. 

morog a diffi. 

409 Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140654

"tomitett rendszer 320 korul bar tobb fuggos."

Az az érzésem, hogy nem abszolútban beszél....... ?? Gyanús az a motorfékes érték.

Előzmény: cam aro (140650)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140653

max biliardgolyo meretig tudok lelkesedni labdajatekok utan. 

ugyhogy.. hajra! nekik. :)

Előzmény: Paco155 (140649)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140652

multkor csinaltam valami cr pumpat. (1.3 cr, vagy merci . majdnem ugyanaz a pumpa  ) 

az belul is ilyen rozsdas volt. 

..nem vagyok biztos, hogy csak a kannatol lehet ilyen. :/

Előzmény: skorpio3 (140647)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140651

tudom fokozni szivo lenges meressel, vagy kompresszios vegnyomas meres jaro motornal.

de a vege ugy is az lesz, hogy leveszed a vez.tengo hazat azt kicsereled a megrogyott himbat.. :D  

Előzmény: Kisa (140646)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140650

1-es henger gyújtáskimaradás."" 

ez esetben gyujtasra tippelnek. :) 

de ha az a gyujtaskimaradas inkabb égékimaradas. 

akkor fals. gyujtorendszer, injektorok ellenorzese. 

azt mas nem marad alapon vezerles, es veszteseg ell. 

(500mbar az barhonnan nezve is sok.

jo, tomitett rendszer 320 korul bar tobb fuggos. ) 

Előzmény: Kisa (140643)
Paco155 Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140649
tractorsound Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140648

Meglett a szekerefektus oka. Blokkolt a bal elso lengescsillapito es a jobbos is alig jart mar visszafele. Meg az eredetiek voltak benne, 15 eves telok. Kapott ket uj Kayabat es rendbejott. Viszont a balkanyaros kopogas meg megvan. A feltengelycsuklokban nincs kopas, de a jobboldali diferencialkereknel kotyogas hallatszik. Szoktak ezek elkopni igy feloldalasan, vagy a kerek alatti tavtarto alatet okohat ilyet? A belso feltengelycsukloban kulisszal a tengely, nem tamaszt be.

skorpio3 Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140647

Szia!

Jól pörög a topik!

Csőkamera! Hét miliméteres ( hogy beférjen az injektorlukon is ) nem tudtam úgy ledugni hogy ne érjen a csatorna falához, azonnal kormos és használhatatlan lett. :(

Végül is hengerfej le... Anya sehol, de legalább szépen meg lehet tisztítani.( Szívószelepek ki )

Más járgány, nagynyomású pumpa csere... De mitől is ment tönkre? Emberek nem értik, hogy a kannázás a halál! Nem csak a  kosz, de a vízpára is ott van!

Előzmény: novothauto (140507)
Kisa Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140646

Nem.

Kitalálni így nem lehet, annál bonyolultabb, csak kiváncsi vagyok miket járnátok végig.

A motorkód egyébként BBZ, ez fontos lehet, viszont talán nem is Polo volt, hanem Seat, de a hiba szempontjából ez mindegy.

Előzmény: Lanlító (140645)
Lanlító Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140645

kartergáz szűrő memberánja?

Előzmény: Kisa (140632)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140644

Javaslatom szerint ne vegyél gyári kábelt, Kugler úr kábelére van 3 év gari, és jobb mint a gyári.

Amúgy örülök a távjavítás sikerének..

Előzmény: Roadkill (140634)
Kisa Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140643

Pontosabban szerintem inkább 500 körül kellene lennie normál alapjáraton, de kicsit csökkent a fojtószelep nyitás miatt.

Egyetlen hibakód van, 1-es henger gyújtáskimaradás.

Előzmény: Kisa (140642)
Kisa Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140642

Annyinak kellene lennie, de 400mBar. Többek közt az alapjárati fordulatszám tartásához nyitnia kellett a fojtószelepen, ez csökkentheti a vákuumot.

Motorfék üzemben viszont 750-850 közt tud, fals levegőt kizártuk ebben a formában, más irányba induljatok. :)

Előzmény: fourwheels (140641)
fourwheels Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140641

Az egy picit sok vákumnak, 280-320 között kéne legyen.

Minden csingilingit lekasztva, ledugózva a szívócsőröl mennyi a depresszió?

Előzmény: Kisa (140639)
Rocktober Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140640

Helló köszi a választ,a nagynyomású szivattyú adta meg magát.Nincs nyomás,csak hugyozik szegény. Köszi szépen mégegyszer. 😀 

.

Előzmény: cam aro (140624)
Kisa Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140639

Mindent átnéztem, körbefújtam féktisztítóval, a vákuum alapjáraton 400-420 mBar.

Második nap lekerült róla a szívócső, felöntöttem benzinnel, semmi jele repedésnek.

Előzmény: novothauto (140638)
novothauto Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140638

Hibakeresés pedig:

Akassz vákuummérőt a szívócsőre, mondjuk a tankszellőztető helyére.

Állítsd be a tenyereddel a megfelelő szívócsővákuumot és kisimul a motor járása.

Előzmény: Kisa (140632)
novothauto Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140637

Repedt szívócső, vagy egyéb fallslevegő.

Előzmény: Kisa (140631)
tata6456 Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140636

De hogy lehet váltó, ha kinyomott kiplungnál is morog?

Előzmény: cam aro (140623)
tata6456 Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140635

Hát ez remek lenne :) Amúgy VW Golf 3 az áldozat :(((

Előzmény: cam aro (140623)
Roadkill Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140634

Nyert!:) Eszem megáll, hogy ez ilyet képes produkálni és nem dadog be.

Tegnap óta Kugler úr kábelei vannak bent, szóval ezért az utóbbi tippért külön nagy köszönetem. Az ilyen szakikban van bizodalmam, de amúgy tuti megveszem 3x annyiért az NGK szettet.

Előzmény: Törölt nick (140499)
hyuing Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140633

Nem azt kattogtatta a haverja?

Előzmény: cam aro (140626)
Kisa Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140632

Sőt, ha valakit érdekel a játék, felteszem itt a kérdést, mint aki segítségre szorul, vázolva a hibát.

Javasoljatok megoldásokat, én egyből tudni fogom, mert szinte mindent végigmértem rajta.

Autókereskedő bejön, most számította be, alapjáraton döcög a motor, mintha nem menne egy henger, de egyébként jól "húz". Szép, szinte gyári állapotú 1.4 16V Polo, 2002-ből. (akkor volt 5-6 éves.)

Alapjáraton tényleg, mintha nem menne egy henger, de 2000-es fordulat után egész jól kisimul, nincs jele hibának.Üresjáratban és terhelve is ugyan ez.

Előzmény: Kisa (140631)
Kisa Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140631

Ha már VW nekem is óriási szívásom volt egy Poloval jó sok évvel ezelőtt, bár mint később kiderült nem gyártóspec. hiba, de attól még sokszor elátkoztam :)

Most már nem tudnám összefoglalni azt a 3-4 napos folyamatos szívást, amit bekaptunk, és a végén még tanulsága sem nagyon volt, de majd leírom :)

Előzmény: cam aro (140630)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140630

de a vw-nek is az edesanyjat.

jatekbol nyomogatott kioldo gomb miatt vagja haza a rendszert,.. 

há de nem ?  mer' minek nyomkodja a paraszt.... 

=================================

Előzmény: cam aro (140628)
Kisa Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140629

Ok, kösz!

Előzmény: cam aro (140628)
cam aro Creative Commons License 2015.02.26 0 0 140628

a valasztokarBan van a hiba. 

ha lehuzom a csatijat megszunik a rovidzar. 

azt, hogy ez belul drot, vagy belul mi.. meg nem tudom. 

Előzmény: Kisa (140627)
Kisa Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140627

Neeem, nem ide akartam kilyukadni, ilyen ez mindig, keresni kell, aztán vagy előbb meg lesz, vagy később, csak a kedvenc mondásom tudnám idézni: nincs egyszerűbb egy megoldott problémánál.

A konkrét oka érdekel, kidörzsölődött, épp oda tették be a váltózárat a körmösanyával belehúzták a kábelt... vagy mi ?

Előzmény: cam aro (140626)
cam aro Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140626

meg. 

az autodata, meg az esitronic adatbazisa  is monnyon le. 

mindketto a biztinel engine management-et ir. es NEM ir mast.  

mindketto kapcs.rajzan csak maf, es ecu a drot a biztitol.  es NEM ir mast. 

azt kozbe lof@szt. 

miutan kiszakaszoltam, kiderult hogy megy a sebvalaszto karhoz is, es ott zarlatol.  

databan kapcs.rajz megnez.. rohadjon meg. .a valto kapcs.rajzanal ott az f10 bizti.. 

NEM, a bizti leirasnal nem irja.. oda minek ?  :@ 

felejtsuk el. 

fasz voltam. 

=====================

Előzmény: Kisa (140625)
Kisa Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140625

Cam arom, meglett a zárlat pontos helye és oka ?

cam aro Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140624

lehet csak felkellene pumpalni, lehet a szuro szivat.. lehet egy szaz mas problem. 

Előzmény: Rocktober (140606)
cam aro Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140623

IKARUS buszoknal ez jellemzo tunet volt, ..

de mivel tudjuk hogy most IFA-rol van szo.. igy nagy a tanacstalansag. 

mondjuk egy valto javitasra ettol fuggetlen felkeszulhetsz.

Előzmény: tata6456 (140614)
tAB Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140622

Ja, azt még nem ezen mértem, hétvégi project lesz a bontás.

A képen is egy Skoda blokk van, de 120-as :)

Előzmény: novothauto (140602)
gesszti Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140621

Tartok tőle én is, hogy megégtek a szelepek, de futnék vele így egy kört. Mégiscsak kevesebb szerelés. Van egy másik hengerfejem, amiben tökéletesek a szelepek. Ha ez nem válik be, akkor ráköltöztetem azt.

Előzmény: Kisa (140618)
cam aro Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140620

1. kipuff, 0,3 hézag, 3,300 korong / 3.2

2. szívó, <0,1 hézag, 3,440 korong /3.34

3. kipuff, 0,3 hézag, 3,250 korong  / 3.15

4. szívó, <0,1 hézag, 3,425 korong  /3.32

5. szívó, <0,1 hézag, 3,375 korong    /3.27

6. kipuff, 0,3 hézag, 3,375 korong    /3.27

7. szívó, <0,1 hézag, 3,400 korong  /3.3

8. kipuff, 0,3 hézag, 3,325 korong// 3.22

csak hasra pacsi, de 0.05 turesel cirka uj 4 korongra van szukseged. 

ez ala menni felesleges. (meres modszer, kopott motor. ) 

Előzmény: gesszti (140617)
Kisa Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140619

Akkor mégis van 0.3mm hézag a kipufogókon? Mindjárt jobb.

0.05-ös hézagmérőd nincs ? Szokott lenni a sor elején, kettőt is betolhatsz, így pontosabb a mérés.

A 0.35 kipuf. hézag szerintem elmegy, annyi biztosan belefér.

A szívónak már kevés a 0.1mm alatti hézag, főleg ha hidegen ki is támaszt, ahogy írod.

Előzmény: gesszti (140617)
Kisa Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140618

Az a baj, hogyha elfogyott a hézag, akkor részben be lehetnek égve a kipufogószelepek is. Gondolom nem akarod levenni a hengerfejet. 

Márkaszervizben biztosan lehet rendelni, néhány száz Ft lehet darabja.

Gépműhelyben sok esetben a szelepszár végét köszörülik le síkban annyira, hogy kiadja, pár tizedet simán elbír. 

Előzmény: gesszti (140613)
gesszti Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140617

Köszi a tanácsokat!

Arra gondoltam, hogy holnap körbemegyek a bontókban, hátha van valakinél egy marék korong...

Közben méregettem a hézagokat:

1. kipuff, 0,3 hézag, 3,300 korong

2. szívó, <0,1 hézag, 3,440 korong (szerintem ezt a szelepet kiemelte, mert ennél a hengernél nem volt rendes kompresszió, ha kiveszem a korongot, akkor van kompresszió)

3. kipuff, 0,3 hézag, 3,250 korong

4. szívó, <0,1 hézag, 3,425 korong

5. szívó, <0,1 hézag, 3,375 korong

6. kipuff, 0,3 hézag, 3,375 korong

7. szívó, <0,1 hézag, 3,400 korong

8. kipuff, 0,3 hézag, 3,325 korong

Elég gyári elrendezésnek tűnik. Valószínűleg az van, hogy elkoptak a szelepülékek/szelepek, ahogy írtad is.

Csak tizedenként van hézagmérőm, így ahol a 0,3-at írtam, az valahol 0,3-0,4 közt van, mert a 0,4 már épp nem megy bele, a 0,3 meg viszonylag könnyen. Ezekkel is kell foglalkozni, vagy csak azokkal, ahol <0,1 a hézag?

Előzmény: Szere28 (140616)
Szere28 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140616

Udv!

En ugy szoktam h osszes hezagot lemerem nagyon pontosan. Aztan kivesz korongok es egy nagyon pontos tolomerovel ami tud ezredet merni megmerem a kotongokat es ahova talalok pontos korongmeretett azt oda rakom. Leginkabb markaszerviz markara szakosodott boltban kapsz korongot de oda is pontos meretel kell menned. Vagy szakalmetal. Utangyartott korontol ovakodjal mert puha. Szelephezag h ne tudna csokkeni pl nyulik a szelepszer. De inkabb beverodnek a szelepulokek es a szelep.  Ja korong ha vastagabb mind kellene sikkoszorultetni is lehet de nem ajanlott. 

Udv!

Előzmény: gesszti (140613)
jakuza80 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140615

Szia! Ha nem rokontól örökölted  akkor kell illeték ( majd utólag küldik), meg rendes átírás. Eredetiségvizsga viszont nem! 

Én kb 1 éve ugyanígy voltam. Rossz volt a kw a forgalmiban (nagyon rég óta). Mivel ott a műszaki is lejárt, elvittem műszakira, és ott ráírták a helyes adatot, így az új forgalmiba már az került.

Előzmény: bojo (140605)
tata6456 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140614

Sziasztok! Egy érdekes jelenséggel szembesültem a minap. Egy lendületes hátramenet után csapágy jellegű morgó hang hallatszik a motortérből, kinyomott kuplungnál is, az éppen aktuális fordulatszámnak megfelelő hangfekvéssel.

Aztán pár perc múlva elmúlik, és nem búg. Azonban másnap egy újabb tolatást követően ismét egy darabig előjtt ez a búgás.

Nem találtam magyarázatot és logikát, valakinek ötlete esetleg?

gesszti Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140613

A napokban kérdeztem a renault 1.9TD (f8q784, 90Le) szelephézag-állításáról. Úgy tűnt, hogy hidrotőkés, mert a kipufogó szelepeknél nem tudtam hézagot mérni. Az 1 tizedes lapka nem ment be a tőke és a veztengely közé. Azt hittem, azért, mert hidrotőkés. Hát nem. Korongos. Ezt most ennyire "elhézagolták", vagy el tud tűnni valahogy a hézag?

A könyv hidegen 0,2 mm-t ír a szívó, és 0,4 mm-t a kipuff szelepekhez. Ezt kellene alapesetben mérnem, ugye? A szívók alá az 1 tizedesen épp be tudtam szuszakolni, a kipuffok alá semmit. Egyik alá se. Sőt, az egyik kipuffszelepet egyszerűen ki is emelte a veztengely annyira, hogy elment a kompresszió is. Így, hogy nincs rajta a veztengely, minden hengerben szépen megvan a kompresszió. Most már csak remélni tudom hogy nem égették szét a szelepeket...

Korongos tőkék, de nincs az a kis bevágás az oldalukon, ahova a lenyomószerszámot be lehetne támasztani. Akadna a torkán a csigapörkölt a tervezőjének... A könyv szerint valami kampót kell a lenyomott szelephez bedugni a kipuff/szívó nyílásokon keresztül, és mágnessel kell kicibálni a korongokat. (vagy veztengely le...)

Egy korongot kivettem, ez a felirat van az oldalán: 3.450 18/10 1996

Hol tudok ilyen korongokat beszerezni? Unix? Márkaszerviz? Bontó?

bambi942 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140612

Én 2013-ban intéztem és nem kellett fizetnem csak az átírást ami 12000.-ft volt.és semmi más költség nem volt.

Előzmény: R. Scherbotsky (140610)
Garfield007 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140611

Talán 2010, minden médiákok tele volt a "haláladó" eltörlésével.

Előzmény: R. Scherbotsky (140610)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140610

Öööö... ez pontosan mióta van így? 2006-ban egy apámtól megörökölt 21 éves Opel Kadettre az akkor (adásvétel esetén általánosan) érvényes átírási illeték dupláját kellett kifizetnem, nem is akartam elhinni, kikértem a vonatkozó jogszabályt is.

Előzmény: bambi942 (140608)
409 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140609

"És mindezt te fizeted!"

Nem feltétlenül. Az elírások miatti okmánycsere ingyenes. Csak kellően erélyesnek kell lenni, mivel ezt szeretik "elfelejteni" az okmányirodisták.  (valószínűleg tárgytalan ez a része, átíráskor cserélni kell amúgy is, ergo csak az adatlapra lenne szüksége)

Előzmény: xmbela (140607)
bambi942 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140608

Nem hagyatéki illetékköteles,ha egyenes ági leszármazott,vagy családtag vagy.Nekem sem kellett családtagként,az örökölt autó után semmit fizetni.Nézz utána nert nem kell fizetni.

xmbela Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140607

Szerintem többe kerül az egész macera. Közlekedési felügyeleten kapna adatlapot, majd okmányiroda. És mindezt te fizeted!

Rocktober Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140606

Üdvözlet. Fiesta 1,4 tdci 2006 üzemanyag szűrő csere, tank tisztítás,üzemanyagcső csere utàna meg sem nyikkan Fordos kolléga elmondása szerint. LEVEGŐS VOLT ELŐTTE IS,azért tisztogatott cserégletett. A közösnyomocsőnél is csak csipp-csöpp.(a nagynyomású üzemanyagszivattyúra vissza tette a csatlakozót) Köszi a nevében is.Sziasztok. 

bojo Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140605

Üdv!

Igaz nem autószerelő probléma, de hátha valaki tud rá megoldást. Létezik vajon hivatalos gépjármű adatbázis, ahol a gépjármű műszaki adatai elérhetőek? Természetesen hivatalos érdekelne, amit a NAV is elfogad. Az apropó amiért kérdezem, örököltem egy 120-as Skodát, és a forgalmiban, és a törzskönyvben is az 52 LE helyett 52 KW szerepel. Valószínű, hogy amikor kötelezték a tulajdonost az eredetiség vizsgára, akkor történhetett az elírás. A gépjármű öröklést hagyatéki illeték köteles, és az adóhivatal a teljesítmény alapján szabja meg az illetéket. 

Előre is köszönöm a válaszokat.

gesszti Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140604

Valami javítanivalót azért keress azért a műszerfal alatt is, nehogy potyamunka legyen. ;-)

Előzmény: cam aro (140603)
cam aro Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140603

a  k@rva anyjat a datanak is, meg az esitronicnak is.

bzmg F10 bizti megy a valtokarhoz is. a zarlat meg ott van. 

persze.. okor en is vagyok.. mert ha megnezem a valtot.. hat irja. 

de fasze nem utal ra, hogy kocsog, hat megy az mashova is.. :@

na jol van, ... jo lecke,. :@@

=======================

Előzmény: cam aro (140600)
novothauto Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140602

Gyűrűzéshez írtam, hogy motor kivétel alap, mert a balansztengely, plusz minden kutyafasza útban van.

Biztosan belefér a hajtókar holtjátékába, nem tudom és nem is szoktam ezen gondolkodni.

Húsz éve is alap volt az axiál holtjáték beállítása, most is az.

Nem írtad, hogy mennyit mértél.

Előzmény: tAB (140563)
Kisa Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140601

A kisujjnyi vastag B+ -ra gondoltam, azt kell nekiereszteni és megmutatja magát :)

(Vicc volt, még mielőtt...bárki leugatna, nem így csinálom én sem, pedig néha jobb lenne :) 

Előzmény: cam aro (140600)
cam aro Creative Commons License 2015.02.25 0 0 140600

egy szakadast siman batran kivaltok behuzott drottal. 

nem szep, de ugyfel tudja hogy z osszeg, vagy gyari de akkor z x 10. 

a dontes az ove. 

zarlatnal mig nem tudni hogy mi, merre zarlatol. .ez uj drot huzas badarsag lenne. 

egyebkent meg ez a munka csak a sok bontas miatt szopas. 

van ettol szarabb kaptar,

mikor egy hibat keresel, de oreg szar rendszerben egy erintessel generalsz masik 10-et.. 

---------------------

jo ejt Urak.

Előzmény: Kisa (140599)
Kisa Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140599

Tényleg ez kell, és már nem is tűnik soknak az 5-700 eurós munkadíj (hibafeltárásra), a 3000 eurós kötegcserével egybekötött  össz. munkadíjhoz képest :)

Egyből azt lehet mondani, milyen olcsón tártunk fel egy milyen drága hibát :)

Előzmény: cam aro (140597)
kormi07 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140598

Értem.Akkor marad a keresgélés, sok szerencsét hozzá.

Előzmény: cam aro (140597)
cam aro Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140597

ez volt az elso otlet, mert itt szeretik a koltseghatekony megoldasokat.

de mivel radio sem megy..(+mozog az a kurva zarlat, mint lejebb irtam  )  nem merek egy szetagazo zarlatot hagyni a rendszerben. 

nem ez a barbar megoldas. 

hanem hogy sodrok egy spanglit, azt megkuldom valamelyik veget direkt B+-al.. :D

Előzmény: kormi07 (140595)
cam aro Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140596

tulaj ugy jott be, hogy gyujtason leveri..

aztan tegnap  csak inditozas kozben verte le.  

nem verte le lehuzott onindito jelszalnal, vagy kivett onindito relenel.

(..aztan Rambo matatott, de o is csak tuzfalig jutott )  

amit most irok,  a mai allapot.

gyujtason is leveri. 

bizti kiveve. 

maf lekotve, ecu lekotve.

barmelyik vegen merem , stabil test van a droton..

terheles alatt is. /H7/ 

lakatfogot ahol tudtam feldugtam. 

ecunal, mafnal nincs mozgas, egesz a tuzfalig.

kabelkoteghez talan holnap mar hozzaferek. 

van jelgenerator csodadetektor, de mivel testre zarlatol.. sipol akarhova teszem. 

ugyanitt nem megy a radio,

tulaj szerint ez is ugyanakkor tortent, mikor kocsiban spanglizva a haverja a dsg valto retesz gombjat kattogtatta.

tudom, ez nem online feladat.

gondoltam esetleg tipikus, de google sem.. igy marad a vegig bontas.  

Előzmény: kormi07 (140594)
kormi07 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140595

Vagy van a barbár megoldás, a mafnak, meg az ecunak húzol egy szál drótot az f10-ről, a régit meg elvágod a francba, és nézed, hogy esetleg mi nem működik?(szerencsés esetben minden menni fog, csak a zárlat szűnik meg).

Előzmény: kormi07 (140594)
kormi07 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140594

Olyat tudsz csinálni, hogy az f10 elmenő oldalát egy 60W izzón keresztül gyújtás nélkül(mivel minden miszlikben van már)megküldöd 5 amperrel, és ha épp világít, mert test van, akkor lakatfogóval nézegeted a köteget, hogy merre megy az 5A?

Előzmény: cam aro (140593)
cam aro Creative Commons License 2015.02.24 0 1 140593

:D jovan bzmg.. te is csak rohogni jarsz ide..:D 

de lesz meg ludas matyi..  :DD

Előzmény: kormi07 (140591)
cam aro Creative Commons License 2015.02.24 0 1 140592

megneztem.  (pirul:)

tegnap voltam marha.. nem ma. (bar meg nincs vege napnak... :DD) 

a kod CBAA. 

szvsz osszekevertem, es kiis hagytam.. 

ettol profibban szerintem nem lehet elbacni,.. :DD 

Előzmény: kormi07 (140590)
kormi07 Creative Commons License 2015.02.24 0 1 140591

...drága Mester, legalább annyit mongyá má, hogy dízel, vagy benzines?

A motorkódot majd kitalálom én:-DD

Előzmény: cam aro (140589)
kormi07 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140590

Azt láttam főni, csak életszerűbbnek tűnt, hogy kihagytál 1 betűt, minthogy még össze is keverted:-), mivel C elejű 3 betűs motorkód nincsen passatéknál.

Aztat meg nem írtad, hogy dízel vagy neme...

A benzinesnél is a maf, meg az ecu van az utastéri f10-en, minő véletlen:-D

Előzmény: cam aro (140587)
cam aro Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140589

nabzmg.. CAB. 

akko' megse nem bótos.. :D 

Előzmény: cam aro (140583)
cam aro Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140588

Mennyibe fog kerülni, mikor lesz kész...?

Egyiket sem tudom, viszont darabokra szedtem az autóját, akkor erősen kezd kételkedni :) "" 

tobbek kozt ilyesmivel vigasztalom magam, mikor az alkalmazotti viszonyomon kesergek.. ;) 

Előzmény: Kisa (140585)
cam aro Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140587

cam aro  24 órája    0 0 140530

passat cc,  10",  CAB kod. 

muszerfali F10 biztit kilovi inditozas kozben. 

F10 bizti csak maf, es csak ecu. (zold/fekete drojtok ) 

lakatfogon bizti leveri  60A-t. ecunal semmi, nincs aramfelvetel.

----------------

nem tehetek rola hogy reszmunkaidos vagy.. :P :D 

Előzmény: kormi07 (140586)
kormi07 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140586

Nabazd+.

Má úgy örültem, hogy találtam egy plusz hibalehetőséget, erre kiderül, hogy kend se olvassa a topik fejlécét:-D

Előzmény: cam aro (140583)
Kisa Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140585

Nekem sem rémlik, de javítottam ilyet 1-2 alkalommal néhány éve. Nem volt egyikben sem túl sok, de a Fordos kollega említette, hogy náluk mindennapos eset, főleg megnövekedett kuplungerőnél.

Szép baleset az ilyen műszerfal ki...

Nem szivesen vállalok ilyen melókat, főleg azért, mert nagyon nehéz elmagyarázni az ügyfélnek mi is folyik itt.

Mennyibe fog kerülni, mikor lesz kész...?

Egyiket sem tudom, viszont darabokra szedtem az autóját, akkor erősen kezd kételkedni :) Ezek után már elvárja, hogy pénzt ne nagyon kérjek, ha csak találgatok...

Előzmény: cam aro (140579)
kormi07 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140584

Üza szivattyú vezérlő hátul a tank búvónyílásnál van, nem tettek rá a csomagtéri kábelkötegre öntöttvas bugát, johndeere hidraulikaszivattyút, desznókalodát stb?

Előzmény: kormi07 (140582)
cam aro Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140583

ez bótos kocsi. 

CBA. ..

Előzmény: kormi07 (140582)
kormi07 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140582

...természetesen rosszul nézem, az a motortéri f10 biztosító.

Az utastéri f10 viszont az üzemanyagszivattyú vezérlőhöz is megy, van abban olyan?

Előzmény: kormi07 (140581)
kormi07 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140581

Lehet tévedek, de ha az a passat CAWB kódos, akkor az f10 bizti az a gyújtótrafók közös pozitívja.

Nem biztos, rosszul is nézhetem a rajzot, elég keszekusza.

Előzmény: cam aro (140576)
cam aro Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140580

utalom az ilyen muszerfal bontos melot. :@

raadasul ennel a sz@rnal meg ez is keves, mert koteg bent megy a futesdob/muszerfal merevito mogott. 

Előzmény: fourwheels (140578)
cam aro Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140579

nekem ugy remlik hogy van egy hezagolo pocok a szenzor vegen, ami letorik az elso inditasnal.

... ez allitja be a hezagot. 

na most ha meglett bontva,  es koppig vissza rakva a regi szenzor.. akkor persze beleer lendkerekbe. 

aztan keverhetem is.. 

Előzmény: Kisa (140575)
fourwheels Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140578

"Szeretem" a hasonló kihívásokat!

Kiváncsi leszek hol a vége?

Előzmény: cam aro (140576)
lacipécs Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140577

Na jó,de nem volt benne 200E km.

Előzmény: Kisa (140575)
cam aro Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140576

tuzfalig nincs hiba. 

muszerfal kijott. .de meg igyse ferni a koteghez., :@

Előzmény: fourwheels (140574)
Kisa Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140575

Elég tipikus hiba ezeknél a Focusoknál, csak részben a sofőr felelős érte.

Előzmény: lacipécs (140573)
fourwheels Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140574

Köteget végigbontottad és semmi? :(

Előzmény: cam aro (140567)
lacipécs Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140573

Én is találkoztam már 1,6 zetec focussal kb 2003-as aminél volt vagy 0,8mm játéka.És csak úgy derült ki,hogy a lendkerék ledarálta a CKP-t.Bár az ügyfél tagadta,de elég kopott volt a kuplung pedál.

Előzmény: tAB (140563)
Kisa Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140572

Ha nincs nyomatékkulcsod érdemes lehet megpróbálni, fele annyiba sem kerül, mint egy minőségibb nyomatékkulcs.

Ráadásul a 20-200Nm átfogásához általában kettő kell.

Egyébként nem szeretem az Extol cuccokat, nem volt túl jó tapasztalatom velük.

Előzmény: Imre gzt (140569)
Kisa Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140571

FHP jeladó ? Bár nem magyarázza a történetet teljesen, de érdemes ránézni.

Előzmény: pontiac (140562)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140570

szerintem ez lesz az új kedvenc motorod :-)

kár hogy nem diesel

Mondeo, szúnyogmotorral

Másfél tonna jobbik része gomolyog sötét felhőként az apró, háromhengeres, egyliteres, 125 lóerős motorka felett. Ennek nem lesz jó vége. Tovább »

forrás: totalcar.hu

Előzmény: novothauto (140560)
Imre gzt Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140569

Ez csak egy különálló adapter, bármelyik 1/2 hajtószárra feltehető. 

Előzmény: cam aro (140564)
pontiac Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140568

Arra gondoltam én is de egyenlőre még nemcsináltam vele semmit. Azért írtam mert én inkább veteránokat szerelek és nincsen gyakorlati tapasztalatom ezzel a típussal kapcsolatban.

Előzmény: cam aro (140566)
cam aro Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140567

..mar gyujtason is lelodosi, lekotott oninditoval is. 

ma kiesett belole a muszerfal.. de kijon meg a futes doboz is.. :((

Előzmény: fourwheels (140533)
cam aro Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140566

hofokszenzor mit mutat ? 

Előzmény: pontiac (140562)
cam aro Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140565

szerintem a gyari tures nem azt jelenti hogy addig, es ne tovabb.. 

0.15 az ujkori illesztese ugysacc/kb, de szerintem meg a 0.3 sem sok.

mindegyno. 

Előzmény: novothauto (140555)
cam aro Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140564

digit nyomatekkulcsrol van. 

onmagaban a digit nyomatekmeres nem egy nagy segitseg,

(pontosabb, mint tekerosok ) de ha olyat nezel ami szoget is mér.. azt imadni fogod. 

ez, a linken, szerintem csak kidobott penz. 

Előzmény: Imre gzt (140561)
tAB Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140563

Hm, érdekes. Bár ez azért a helyén is mérhető, ha sikerül valahova felbarkácsolni az órát, márpedig szokott sikerülni :)

Viszont ahogy 409 is írja, a hajtókar és főleg dugó a hajtókaron ennél sokkal többet enged, tényleg ekkora gondot okozna?

Amúgy a támcsapágy cseréje megoldja, vagy kell más trükközés is?

Előzmény: novothauto (140553)
pontiac Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140562

Sziasztok!

98-as évjátú twingo 1.1 8V hidegen nem indul csak ha indítóspray-t fújok a szívócsőbe. Melegen kicsit nehezebben mint korábban. Ha beindult tökéletesen megy.  Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

Köszi!

Laci

Imre gzt Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140561

A nyomatékmérő adapterről mi a véleményetek? pl: http://www.szerszamok-webaruhaz.hu/extol_premium_digitalis_nyomatek_adapter_hangjelzessel_12col_20_200nm_adapterekkel_8825300

Szerintem a hagyományos nyomatékkulcs jobb, de érdekelne, hogy mit szóltok hozzá, mennyire használható. Talán van valakinek tapasztalata is. 

novothauto Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140560
novothauto Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140559

"Vagy mit nem értek?"

Engem :)

Előzmény: 409 (140558)
409 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140558

Ne már, ez bakfitty. Mit befolyásol ha 0.2mm??  A motorok többségének ennél nagyobb a játéka és semmi gondjuk. A hajtókar ennyit bőven mozog oldalra a hajtókarcsapon, és a dugattyúcsapszegen is, ergo a dugattyúkra/gyűrűkre nem lesz hatása. 

Vagy mit nem értek?

novothauto Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140557

Amúgy a négyhengeres VW szívó benzinesek is hajlamosak az axiális kopásra.

Főleg, ha a paraszt állandóan a kuplungon áll.

Előzmény: novothauto (140556)
novothauto Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140556

0,1 alatt OK.

novothauto Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140555

0,15-0,20 már sok.

Előzmény: 409 (140554)
409 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140554

???  Hogyan jön ez a gyűrűkhöz?  Mekkorára kopik az a holtjáték ezeknél?

Előzmény: novothauto (140553)
novothauto Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140553

Szokták gyűrűzni, de ritkán mérik meg a főtengely axiális lógását.

Leggyakoribb esetben pedig ez bassza szét a gyűrűket is.

Motor ki, alap.

Vagy szar lesz, ha gyűrűzöd, de ezt nem állítod be.

Előzmény: tAB (140511)
Paco155 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140552

"TULNOTTEM WAZZE?  :DD )"

Mégiscsak érdemes abban a raktárban császkálni :)

Előzmény: cam aro (140530)
novothauto Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140551

"az eltűnt kompresszor forgórész anyát kellene előkeríteni"

Nézd meg a szelepfedélben! A kartergáz lezárónál.

Előzmény: skorpio3 (140509)
cam aro Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140550

kiwi leszek a megoldasra. 

Előzmény: Kisa (140548)
Kisa Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140549

Köszönöm, megjegyzem :)

Előzmény: no_holy_shit (140546)
Kisa Creative Commons License 2015.02.24 0 0 140548

Hallom is, de mértem is, 6-12  Bar alatt van a 3-4-es hengerben, a másik kettőben 21-22 körül, ha jól rémlik, hidegen, vidám önindítóval.

Szkópon csak azt látnám, amit hallok, de végnyomással azt mérem, amit hallok :)

Veszteséget is akartam mérni, de ahhoz nem volt közdarabom, meg amúgy is nagyon untam már, mert biztos voltam benne.

Ha beindult, semmi hengerkülönbség nincs a 4 henger között, közteherviselés van, minden ok., nem sánta.

Egyébként régebben mértem ilyenen veszteséget és persze az megszivat, mert bezár a szelep másodpercek alatt :) 

Előzmény: cam aro (140547)
cam aro Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140547

hidegen nincs végnyomás"" 

bar gondolom mar hallod, de szkop es lakatfogo az akksin... meg is mutatna. :)

Előzmény: Kisa (140545)
no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140546

r9m is csinalja ezt (nem midig zar a szelep...) foleg RGN utan...

Előzmény: Kisa (140545)
Kisa Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140545

Igazatok lehet, kicsit összemostam két hasonló hibát, az Opeleknél ez nem ugyan az, csak felhoztam példának.

Arra nem gondoltam, hogy a szelepvezető fogja meg, de teljesen logikus.

Én hirdaulikus hibára gondoltam, mert olajcsere után gyakorlatilag hibamentes lett.

Ráadásul ezen motorokba mindig 15W- 10W olajokat töltöttek 5W helyett.

Ilyen szelepvezető által megfogott szelepet akkor láttam utoljára, mikor az ecotec motorok olajfogyasztását egy "gyári" adalékkal próbáltál visszaszorítani. Ez tényleg beragasztotta a szelepet a vezetőbe, felülről, alulról kalapálta a veztengely és a dugattyú.

Ebben a mostani esetben viszont egyértelműen hidegen nincs végnyomás, és nem tudok másra gondolni, mint a kitámasztó szelepekre.

Persze lehet a vezető nagy súrlódása és a közben feltöltődő hidrotőke támasztja ki, hmm...

Előzmény: tigronca (140539)
jeepy Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140544

Köszi

Előzmény: 409 (140524)
cam aro Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140543

megszorult szelep miatt szétlöki jobban "" 

na, ez mar eletszeruen hangzik. :)

--------------

Kisa. 

megvan a lampas modszer.. a zarlat nincs. :D 

Előzmény: tigronca (140539)
no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140542

vezerles?

test kabel?

kompresszio?

Előzmény: gazsi29 (140540)
cam aro Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140541

nem lattam meg ilyen hibat, de persze ettol lehet. 

amit nem ertek, hogy hidegen, alapjaraton akar 7-8 bar is lehet az olajnyomas.. 

miert nem  -csak - akkor tamaszt ki ? 

ez az inditozas kozben.. ez nekem ufo. 

(vagy nem, de ez esetben nem az olajnyomas tehet a jelensegrol., ) 

Előzmény: Kisa (140534)
gazsi29 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140540

Sziasztok!

Van egy 97-es Skoda Felicia 1.3 MPi autóm.Menet közben kigyulladt a töltés jelző és az olajnyomás jelző lámpa és leállt.Hazahuzatás után benzinszürő csere, vezeték ellenőrzés ,üzemanyag szivattyú rendben, gyertyáknál szikra van,benzin feljön a motorig, az öninditó hajt és nem indul.Van valakinek ötlete mi lehet a probléma?

Előre is köszi!!

tigronca Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140539

A hidro kitámasztása csak következmény!A megszorult szelep miatt szétlöki jobban a hidro saját rugója,s ezért kitámaszt---Egyetértek cam-mal.

no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140538

benzinesekben nem a szelepvezetokben szokott megszorulni?

Kisa Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140537

Gondolom megvan a régi trükk, hogy  bizti helyére 50-100W izzó beköt, és tesztel.

Ha zárlat van virít, ha nincs zárlat akkor valamennyi áram tud folyni és talán üzemel, az aminek kellene. 

Zárlat esetén nem kiég a bizti, hanem folyik 5-10A és a zárlatot melegíti (füst), szikráztatja, ami kis szerencsével megtalálható, de a kötegek mozgatásával jó esetben lokalizálható.

Az a veszélye megvan,ha nem a test felé zárlatos, hanem valami félvezető felé, akkor...

Előzmény: cam aro (140532)
cam aro Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140536

pont az elott hagytam abba a bontast. 

Koszi! 

Előzmény: fourwheels (140533)
no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140535

elm327BT

5.90euro szallitassal kinabol es mukodik gond nelkul (regen en 17euro korul vettem)

Előzmény: Xanyi84 (140500)
Kisa Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140534

Pedig ígyen van az a kitámasztás, sőt Opel/Daewoo motorok kedvenc szivatása (benzinesben), azokban vicces hibakódokat is lő :)

Elszánt vagyok, a fékfolyadék drága lenne ide, gázolajra gondoltam, úgy is olcsón mérik egyelőre.

Simán felöntöm, sőt akár 3x át is öblítem vele :) 

A tulaj úgy is azt mondotta, ha nem lesz jó olcsó pénzért, viheti a vasas (aluméniumos) cigán.

Sok veszteni valóm nincs, bár sajnálnám kinyírni.

Előzmény: cam aro (140531)
fourwheels Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140533

Hasonló korbácsbaj volt nálunk is igaz ott az egéer és a venti biztijét lödöste.

Az akksi és a légszűrő mellett, alatt  futó kötegben volt baj konkrétan a szűrő alatti ivben!(CC)- majd egy octiban is szinte ugyanott

cam aro Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140532

ja ott testel. ha lekotod nincs test.."" 

akkor ezt most rambo is,. meg en is buktam. 

a bizti abban a pillanatban szall el, mikor inditozni kezdek. 

no de ott/akkor ugyanaz a B+ kell legyen mint az F10-en.. 

aha.. jol van. 

ez nem test zarlat. 

bocsi..most jutott fejbe.  

(itt gondolkodok.. vegyek fuzetet mi.. ? :DD )

==================================== 

cam aro Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140531

szerintem nincs a hengerfej olajkoreben szelep. 

hidro kitamasztast tobben/tobbszor irjatok. 

kitarto vagyok, tovabbra sem hiszek benne.. :D 

------------

azt olvastam hogy az ilyen dzsuvas motorba fekfolyadekot kell onteni, az majd jol lepucolja. 

eddig el is hiszem.. de gumi is van abban a motorban, az meg nagyon nem szereti.  

velemeny ? 

Előzmény: Kisa (140529)
cam aro Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140530

passat cc,  10",  CAB kod. 

muszerfali F10 biztit kilovi inditozas kozben. 

F10 bizti csak maf, es csak ecu. (zold/fekete drojtok ) 

lakatfogon bizti leveri  60A-t. ecunal semmi, nincs aramfelvetel.

maf lekotve. 

ha onindito jel szal levan kotve, nincs zarlat. 

bizti doboz hatulja epp.. motorter koteg amig bontottam epp. 

Rambo bzmg aszongya onindito.. mondom neki, ja ott testel. ha lekotod nincs test.. 

....jaaa.. tenyleg. 

TULNOTTEM WAZZE?  :DD ) ez utan meg 3 orat pocsolt rajta, majd megallapitotta hogy valahol a muszerfal alatt zarlatol.

esetleg valaki aki lat kabelkoteget. vagy talcsizott ilyesmivel. 

koszi. 

Előzmény: 409 (140527)
Kisa Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140529

Ha már itt tarunk, van egy 1.3 Opel CDTI  (2005) a műhelyben.

"Legendás" motor ez is, de ahogy az üzemeltetési körülményeit elnézem, dicsérhetném is.

A legutóbbi olajcsere periódusa a nagy odafigyelés ellenére is valahogy 2 évre és 40 ezer km-re adódott...

Azzal jött, hogy nem indul. Valóban, indítózás közben, 1-2 hengerben , mintha nem lenne kompresszió, azokon "átugrik", de ha nagy nehezen mégis beindul, teljesen szépen megy, kutya baja.

Már többször tapasztaltam, hogy a sűrű olajtól hajlamosak benyitni a hidrotőkék.

Motor felforrósít, olaj lecserél, bele 5W-30. Másnap jó hidegben is szépen indul.

Meg is oldódott volna a dolog, ha nem jön vissza most 2000km és 1 hónap elteltével, hogy újra nem indul.

A jelenség ugyan az. Az olaj hidegen, mint a zsír, melegen, mint a hígító.

Gondolom ennyi kellett, hogy összeszedje a lerakódott kormot újra.

Kérdésem az lenne, hogy nem emlékszem már, hogy ennek a felső olajkörében van-e valamilyen szelep, ami miatt megnő a hidrotőkéknél a nyomás, vagy csak a sűrű olaj miatt lecsökkent résveszteség okozza ezt?

Mossam át valami mosóolajjal, és mehet bele a minőségi ?

Mondom a motor egyébként hibátlan, nem füstöl, a turbónyomás 1800 után elkezd felépülni, nem csattog, nem zörög, nem eszi az olajat...

Régebben találoztam ilyen felújított motorral Fiatban, amiben menet közben leállt a 4-ik henger, aztán a harmadik...

Fél napi küzdelem után kiderült, hogy abban is kitámasztanak a hidrotőkék, benyitják a szelepeket. Annak sem sikerült a végére járni kicsavarták a kezemből :) (nem is baj :)

cam aro Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140528

ha latod korbe a nutot.. es a nutban van egy pici luk,.. akkor az hidros. 

Előzmény: gesszti (140525)
409 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140527

Olyan is megesett már arrafelé, hogy "rendkívül szellemesen" belülre tették a korongot...  :-//

Előzmény: cam aro (140521)
cam aro Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140526

en nem merem megutni a szoknyat. :) 

de ha makacskodik fogo ellen, akkor en is. 

jol megmelegitem. * 

ez egy roppant gyors megoldas.. de utanna a keresgeles mar kisse ido igenyes.. :)) 

*opsz.

ez nem ez a tipus.

hanem a .. hmm. a plug. a dugos ? nem tudom a nevet... :D

Előzmény: 409 (140522)
gesszti Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140525

A dci (k9k732) pl. tuti ilyen méretezett-csereberélős csészés, korong nélkül. A 150 lovas turbós benzinmotorhoz írnak hasonló hidrót, mint aminek a képét betetted.

Előzmény: cam aro (140521)
409 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140524

6.4lit

Előzmény: jeepy (140523)
jeepy Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140523

Sziasztok!

Megtudná mondani valaki hogy egy 2,1es TD Jeep Cherokee motorba mennyi olaj kell?

Ez a Renault 21es motorja is csak talán más a karterja.

Előre is köszönöm!

409 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140522

Egy bronz koronghoz szoktam odacsapkodni az alját és kiesik a dugattyú.  :-))

(van úgy, hogy nincs korong és mégsem hidrós... )

Előzmény: cam aro (140520)
cam aro Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140521

lehet a belso csocs van meretezve..(lapka helyett ) 

csigastol nem idegen.. de szerintem azok benyas, es fiatalabb evjarat. 

ha megis ilyen, az elozo hszeim storno.  

Előzmény: 409 (140519)
cam aro Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140520

kicsi patentfogot ha felaldozol ra. 

csak karcsusitani kell kivulrol,

es a pofak veget radiuszra koszorulni, hogy ne ket pontban fekudjon a kulso dugon. 

(felfekves a hegyen legyen, hulye pelda, mintha harapofogoba furnal lukat, es azzal csippentened. ) 

Előzmény: cam aro (140518)
409 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140519

data szerint nem hidrós.

(Egyébként a hidrót ki kell üríteni visszarakás előtt.)

Előzmény: gesszti (140517)
cam aro Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140518

nincs korong ""

hydros. 

ott ahol felull a szelepre.. egy ugyes fogoval ha megfogod kilehet tepni a belsejet. 

utanna kihuzod a belso dugot, rugot nem veszted el. azt olajos benzinbe szepen az osszeset ellehet mosni. 

osszerakas forditott sorrend, /lotyogos benzin ne maradjon benne.. de ne legyen porszaraz /   ugyelj ra hogy merre all a belso dugo. 

ha osszenyomtad, nyomkod meg ujjal.. tartania kell a nyomast. (a golyos szelepnek ) amelyik nem tart, az kuka. 

Előzmény: gesszti (140517)
gesszti Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140517

megane, 1.9TD 90Le, f8q784, 1996.

Létezik, hogy ez a motor hidrotőkés szelephézagállítással van ellátva? Le akarnám ellenőrizni a hézagokat, de szívó szelepeknél még az 1 tizedes mérőlapka se csúszik be. A szelepemelők meg nem olyanok, mint a 64 lovas f8q732-nél pl, hogy a tetejükön van egy korong, és azt lehet cserélni. Ezeknek sima a teteje, nincs korong, és körbe fut rajtuk a tetejüktől néhány mm-el lejjebb egy kis horony. Ezeket ki lehet/érdemes takarítani/mosni?

Kisa Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140516

Tuti be lesz kokszolódva, ragadva jó pár gyűrű, mindenképp told ki a dugattyúkat.

tAB Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140515

Najó, igazából csak megerősítést vártam :)

Előzmény: cam aro (140514)
cam aro Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140514

1.2../..200e km../.. érdemes jobban belemászni ..? 

szerinted artani fogsz vele ? 

(leturtam par szelepvezeto kopott 3 hengeres hf-et..de egyik sem fustolt olajat

semmit nem jelent. de esetleg erv a tovabbi bontas fele ) 

cam aro Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140513

nem ertem a kerdest. 

Előzmény: Törölt nick (140512)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140512

cseréhez ki kell venni a motort?

Előzmény: cam aro (140510)
tAB Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140511

Skoda Fabia 1.2HTP 6V AWY motorkód, 2003, 200e km, kék.

Drasztikus olajfogyasztás, lucskos gyertyák, már döglött katalizátor, stb.

Valószínű a szokásos szelepvezető kopás.

Kérdés, ha már bontva lesz érdemes jobban belemászni és gyűrűket is cserélni?

Vezérlés csere alap, mert tulaj szerint még az eredeti lánc van benne.

cam aro Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140510

oldoszer, kefe, vakum. qva7szentseg. :)

10" 1.5dci  /k9k/ quasqai 

30e merfold. 

innen is egy gratula. :) 

http://indafoto.hu/cam_aro/image/22395849-6fb12e84/475353

Előzmény: skorpio3 (140509)
skorpio3 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140509

Szia!

"(kurvasok ilyen motort javítunk)" részvétem!

A jelzett részek már leszedve, tisztítva, ill a cseredarabok rendelve.

A befecsik nem fújtak ki, egészségesen ülnek a fészkükben. Már csak ez a szívószelep csatorna kokszosodás ami megoldásra vár, na meg az eltűnt kompresszor forgórész anyát kellene előkeríteni...

Elvileg megakad az intercoolerben de abban mégsem találtuk...

Gratulálok a motortervező csapatnak! 

Előzmény: novothauto (140508)
novothauto Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140508

Nem fújnak ki a befecskendezők? Nem kokszos a tövük?

Olajteknő le, szívókosár ell/csere alap, azt nem is írnám :)

Előzmény: skorpio3 (140506)
novothauto Creative Commons License 2015.02.23 0 1 140507

Hello!

Minimum a vezérműtengely-házat le kell venned...

...akkor már levehetnéd a hengerfejet is.

Ha egyáltalán nem opció, szükséges ipari porszívó. Vakargasd,

szívd...vakargasd...szívd a végén áztasd be BG Tech-es kokszoldóba,

majd azt is porszívózd. Ügyelj, hogy a szelepek zárva legyenek mindenképpen!

A végén fújd ki és nézz bele valahogyan, csőkamera, mittudomén.

Mégis a szétszerelést javaslom.

(kurvasok ilyen motort javítunk)

Előzmény: skorpio3 (140506)
skorpio3 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140506

Sziasztok!

Az a bizonyos (többszörösen elátkozott) 1.6 HDI  Pug motor. Ez történetesen C Max-ba van.

Hogy a bánatba tudom kitakarítani a szívócsatornákat a koromtól, anélkül hogy levenném a hengerfejet?

A szokásos baj érte, turbóhalál...

Laminex78 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140505

Golf 4 első lengéscsillapító cserére készülök (+toronycsapágyak). Jelenleg még nem kopog elől semmi, csak gyengül a gátlóm de, ha már szétbontom az első futóművet, akkor mit érdemes még kicserélni nem túl nagy összegből (stab. szilent?), esetleg alkatrész márkára vonatkozó tanácsot is szívesen veszek.

Totyasrác Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140504

Nekem van egy fajta, ez olyan 3e Ft volt, és mint a korábbi hsz-aimból is láthatod, gyönyörűen működik (Androidos és WP8-as programokkal is).

Valami ilyesmim van.

C20NE Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140503

Ha teheted olyat vegyél amiben nem klónozott/hamisított az ELM chip hanem gyári eredeti. Azt amikor a gyártó kiad hozzá frissítést tudod cserélni. Az sem baj, ha hagyományos DIP tokos és foglalatban van.

Amúgy kb. mindegyik ugyanazt tudja hw oldalon. Az sw amit a telefonodra megveszel jelenti majd a különbséget.

C20NE Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140502

Levegős és/vagy a hűtőfolyadék szintje alacsony. Esetleg hengerfejtömítés hibás.

Előzmény: nagygabi69 (140501)
nagygabi69 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140501

Üdv Urak!

Mitől lehet az.hogy gázadásra bugyborékoló hang jön a fűtőradiátor felől?

B5 Passat.

Xanyi84 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140500

Szia!

Van tapasztalatod ezekkel az ELM327 kütyükkel?

Androidos telefonhoz kellene csak alap hibakódok olvasásához és élő adatokhoz (már amennyit tud), viszont kicsit elvesztem az eBay túlzott kínálatában. Már 300 Ft-tól indulnak de van sokkal drágábban is.

Melyiket érdemes venni?

Köszi!

Előzmény: cam aro (140497)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140499

Ez a motor szereti megzabálni a gyertyakábelt, ha meg nem volt cserélve, azzal kezd.

Ha nem akarsz gyárit, Kugler úr Szentendrén gyárt igen jót, www.gyujtokabel.hu/ talán az oldal neve.

Előzmény: Roadkill (140490)
LyPapa Creative Commons License 2015.02.23 0 0 140498

Szerintem a kettes szenzor a katalizátor hibáját mutatja.

Üdv: LyPapa

Előzmény: Totyasrác (140474)
cam aro Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140497

veszel egy ilyet, azt megolvasod. 

(nem egy bolcsek kove, de szabvany kodokkal elboldogul ) 

amit irsz, az tobbnyire szikra problem.

gyenge szikra nem gyujtja az eldusulo kevereket. 

...vagy barmi mas. 

Előzmény: Roadkill (140496)
Roadkill Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140496

"ecu."

Ilyen szitokszavakat ne is mondj nekem!! Tudod te az mekkora szopás ennél? :D

Trafót azt szokták dobálni ilyen korban, csak a hibajelenség alapján nem gondoltam volna.

De arra is csúnya összegek vannak, szóval kitalálom merre kéne kiolvastatni.

Köszi!

Előzmény: cam aro (140493)
novothauto Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140495

"Olyan 450mV körüli értékeket"

Ennél kicsit többet.

Előzmény: Kisa (140489)
novothauto Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140494

0,6-0,7 volt körüli értéket.

Előzmény: Totyasrác (140488)
cam aro Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140493

egy diagnosztikára így érdemes-e még elmenni."" 

ecu tarolja a mil villantas /feltetelezett/ okait,

vagyis egy hibakod kiolvasas elobre vinne a talalgatast. 

trafo. 

map. 

ecu.. 

par tipp. 

Előzmény: Roadkill (140490)
tractorsound Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140492

Elvileg igy neznek ki a futomuvem komponensei:

Totyasrác Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140491

Ó, köszi, így már értem - akkor tényleg kuka a katalizátor és lehet cserélni :S

Írtam egy mail-t az ügyben 409 mesternek, remélem elolvassa ;)

Előzmény: Kisa (140489)
Roadkill Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140490

Sziasztok!

2005-ös euro 3 fiat 1.2 16V fire motor, 140 ezer km, olaj-légszűrő-gyertya-szíjakat kivéve hozzányúlva még nem volt.

Utóbbi időben motorfék után 2000 alatti fordulatokon gázadásra (kanyarodás, körforgalom, stb.) nem húz ki, ha tovább nyomom a pedált durván berángat. Nagyon finom gázkezeléssel elkerülhető, de egyre romlik, most már a csekkendzsin is bevillogott vagy kétszer, viszont el is alszik 10 másodperc múlva, szóval nem tudom egy diagnosztikára így érdemes-e még elmenni.

Ezen kívül az égvilágon semmi, pöccre indul, állásból kigyorsítással sincs gond, ha fordulat van megy mint a huzat, többet se eszik. Csak ez az alacsony fordulaton gázelvétel-gázráadás amire műveli.

Szerintetek mi kezdhet megmakkanni benne?

Kisa Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140489

Olyan 450mV körüli értékeket, sokkal kisebb amplitudójú kilengésekkel.

Olyan 400-500mV közötti értékeket kellene mérni, az előző teszttel azonos körülmények között.

Itt egy jó érthető leírás:

http://webshop.langauto.hu/kepek/muszaki/6.3.pdf

Előzmény: Totyasrác (140488)
Totyasrác Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140488

Egyébként a kettes szondának mit kéne mutatni, nagyjából konstans értéket?

Már csak hogy tanuljak is valamit a sztoriból... ;)

Előzmény: cam aro (140475)
tractorsound Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140487

Mar beszeltem az emberrel, reggel ott van nala az auto es szedi szejjel. Muszaly masra bizzam, mert nincs hol szerelni, akna nelkul nem megy, tul lent van az alja, meg nem is engedik a zsaruk, hogy a panel elott szetturjam az autot.

mondtam, hogy nem kéne. Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140486

ez egy nagyon szép észrevétel, csak neked épp egy hyundai okoz nehézséget.

Előzmény: tractorsound (140485)
tractorsound Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140485

Nem neztem meg ennel hogy van, de a dacia/renault keresztnek az eggyik felen meg van torve a sarka, az megy kifele, forditva ra sem lehetett tenni a zegert.

Előzmény: mondtam, hogy nem kéne. (140484)
mondtam, hogy nem kéne. Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140484

bácsi, nem az van, hogy kitámaszt a zéger?
(bár ennyire nem tud)

aztán meg ugye olyan sincs, hogy valaki addig forgatta a csukló, míg a közepét megfordította és most a belseje áll kifelé...

Előzmény: tractorsound (140483)
tractorsound Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140483

Masfel eve volt cserelve kulso feltengelycsuklo, mindket oldalt, ugyszint Pascal. Akkor anyagi megfontolasbol valasztottam a Pascalt. Talalkoztatok mar ennel a markanal merethibaval? Esetemben osszeadodhatna a kulso es belso csuklok esetleges plusz hossza? Mindket fejet a gyari kod alapjan dobta a gep ekhivalensnek. 

Totyasrác Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140482

(Másodjára elolvasva asszem értem, mire írtad meg mit - ez esetben aki kicseréli nekem megfelelő helyettesítőre, az azt csinál a levett katalizátorral, amit akar. Mármint ha lehet belőle pénzt, akkor azt ;) )

Előzmény: novothauto (140480)
Totyasrác Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140481

Felénk szerencsére nem - viszont nincs 2 hónapja meg ez a kocsi, aztán az első autópályázás után lökte be először a hibát, aztán a második után másodszor, most már határozott mintát* vélek felfedezni :D

Arra célzol, hogy nincs is benne? No de ha "szakszerűen" vették ki, akkor csak átvernék a jelet, nem? Ha meg "szakszerűtlenül" a tezsvírek, akkor viszont hallanám a folytonossági hiányt a kipuffon, hmmm? :D

*: Sosem egyből pályázásnál dobja be, hanem ha pályázás után áll 1-2-3 órát, és utána elindulás után ~10km-rel.

Mindenesetre akkor felmerül a kérdés, hogy ehhez a motorhoz milyen utángyártottat lenne érdemes venni (nem fog sokat menni, 90%-ban Budapesten, a maradék 10%-ban ritkán ilyen 50-100km-es autópályázás max), amitől nem köp hibát, működik rendesen és nem a kocsi árába kerül? :)

Előzmény: novothauto (140480)
novothauto Creative Commons License 2015.02.22 0 1 140480

Nem kuka.

Felétek nem járnak kérdezgetni, hogy...

"kátálizátor, ákkumulátor?"

cam aro Creative Commons License 2015.02.22 0 1 140479

NEM irtam allitmanyt.  

de irtam felteteles modot, ahol egy korlatolt feltengely mozgas - barmi okbol-  IS,  egy lehetseges hiba ok. . 

-----------------

bazki, kezdek hinni a chemtrailba. 

Előzmény: tractorsound (140478)
tractorsound Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140478

Szoval hosszu a feltengely a jelenlegi felallasban?

Előzmény: cam aro (140477)
cam aro Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140477

viszont oldaliranyba billegteti az orrat,""

HA futomu csavarok a helyen vannak.. akkor az a trapez kutya lesz ott elasva amirol firkaltam. 

Előzmény: tractorsound (140476)
tractorsound Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140476

Kivancsisagbol lementesm es megnyomkodtam a sarhanyokat es azt tapasztaltam, hogy alig valamit megy lefele, viszont oldaliranyba billegteti az orrat, ami hatul abszolut nem tapasdztalhato, ott rugozik szepen. Akkor itt lesz a kutya elasva?

cam aro Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140475

igen. 

Totyasrác Creative Commons License 2015.02.22 0 0 140474

Sziasztok, diagoltam (amennyire a kis ELM327 meg az OBD Doctor engedte), az alábbi két kép 130-as egyenletes M7-es kirándulás mellett, üzemmeleg motornál készült, egymás után a két szenzorról (tehát nem egyszerre, de ~20 másodperc különbséggel):

Egyes szonda:

Kettes szonda:

Ebből akkor azt látjuk, hogy a katalizátor kuka?

Köszi!

Előzmény: LyPapa (140343)
cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140473

ilyen volt nekem is.. ugylatszik a hulyeseg egyetemes..  :DD 

Előzmény: Quattroman (140471)
cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140472

jogos.

az alapfeltetelezesem az volt, hogy a belso feltengely csuklot komplettben csereltek. 

..de ki tudja.. 

jo.. vegulis mindegy. 

barmi is a hiba.. egy barmi okbol hosszabb /mozgaskeptelen / feltengelyrendszer feltud tamasztani berugozaskor.

a tobbi a reszletekben rejlik, amirol vajmi keveset tudunk. 

es akkor ez meg mindig csak egy tipp. 

:)

Előzmény: Paco155 (140470)
Quattroman Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140471

tudni kéne mit bontottak szét a cseréhez.

típust nem ismerem de audi soklengőkarosnál egy nagytudású a kormánygömbfejeket nem alulról hanem felülről tette a csonkállványba (ezért jó hogy nem kúp hanem hengeres)

ez az kocsi minden billenésére más irányba akart menni....

Előzmény: cam aro (140463)
Paco155 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140470

Wazze, tudom, hogy a belső csukló a berugózásnál "összemegy". :)  Én arról beszélek, hogy ha van egy belevaló belső csukló akkor az elképzelhető-e hogy "vastagabb" mint ami eredetileg rajta volt, és így kevesebbet bír mozogni.  A külsőnél egyértelmű a helyzet mert ott a tengelycsonk lehet hosszabb mint az eredeti, így a csukló maga beljebb kerül és okozhat ilyen befeszülést. De nem az lett cserélve. A belső csukló viszont a féltengelyre megy rá egyik oldalon és ha "vastagabb" mint szabad lenne akkor nem tudod rátenni a biztosító zégert. A másil oldalona  váltókihajtás vagy a közlőtengely az fix távolságon van a váltótól.

Ezért kérdeztem. Mert esetleg azt tudnám elképzelni, hogy a ha belső csuklót együtt adják a féltengellyel, akkor maga féltengely lehet hosszabb mint kellene.

gesszti Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140469

Ja.. szóval a közdarabba tekerem az érzékelőt na. (csak hogy kerek legyen a történet)

Előzmény: cam aro (140466)
cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140468

szerelesi sorrendet forditsd meg. .;)

storno.

narcisz.. faék.. azt meg csak felkilenc.. :DD 

storno meg azert, mert ezt tukorelvnek hivjak. 

vagyis kezdheted a masik oldalrol is..ahogy leirtad..  :D 

marmost eleg lesz belolem.

============== 

gesszti Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140467

Nem kell azt megfordítani. Kint asztalon össze kell csavarozni, és utána már be lehet pattintani. Egy drót patkót kell oldalról belelökni, az tartja. Bent a helyén nem lehet csavarozni, mert széttörne a foglalat.

cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140466

na.

ez az ami a faék.

egyszeru, gyors, es hatasos. 

es pont ezert nem jut az ember fejebe.. :) 

az otlet jo, de azert a szerelesi sorrendet forditsd meg. .;) 

Előzmény: gesszti (140465)
gesszti Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140465

Gépész (szerű) vagyok, nem villanyász. Közben kattogott az agyam. Fogtam egy tolómérőt, megmértem az érzékelőket, és hétfőn esztergálunk hozzá 2 közdarabot. Betekerem a régi érzékelőt, bepattintom a közdarabot a helyére, 'oszt. kész. :-)

Előzmény: cam aro (140448)
cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140464

na most nyomd le a tetejet ugy,"" 

auto eseteben ertelemszeruen az aljat nyomod fel.

de ez mar csak vizualitas kerdese..  

cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140463

persze, ( ha olyan a futomu konstrukcio.. es a lengokaros fwd-k 99%-a olyan )

pont azert hogy a nyomtav valtozasokat /is/ elnyelje. 

kepzelj el egy egyenlo szaru trapezt,

na most nyomd le a tetejet ugy, hogy a ket rovid atloja egyenlo hosszu marad de felso,es also alap vonal egyenes.  

ha sikerul, mar a peerpetuum mobiletol sem allsz tavol. :D 

Előzmény: Paco155 (140462)
Paco155 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140462

Oké, bár én úgy gondolom, hogy a kanyarért a külső csukló felel a belső meg a berugózásért, ő meg belsőnek a cseréjéről beszélt. De igazad van, ha az lenne amit én mondtam akkor már egy nagy reccs lett volna. Viszont a belsőnek meg van olyan hogy hossza?

Előzmény: cam aro (140459)
cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140461

bekotesi pont alulrol  indul akkor a tengelytav csokken. >>berugozaskor..  

a tengelytavert elnezest..rosszul irtam. 

Előzmény: cam aro (140460)
cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140460

minden lehet. 

foleg hogy fotelfilozofalok a tipusal kapcsolatban. 

ha feltengely hosszu.. es a lengokar bekotesi pont alulrol  indul akkor a tengelytav csokken. 

faszt tengelytav.. .. narcisz.. a nyomtav. sorryyy. 

ha ezt nem nyeli el a csuklo, akkor fesziti valtot, amit ugyan arrabb nyom*.. de azert az plusz x kilo a futomuvon. 

*felteve ha tuloldali feltengely nem tamaszt ra..mert ha igen. 

...akkor annak a diffinek reccs lesz. 

Előzmény: tractorsound (140456)
cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140459

Lehet olyan, hogy nem széthullott hanem be van állva?""

vs.

valami problemje van a lengokar tengelytav valtozasaval. "" 

kapise ? :D 

ennek ellenere nem irja hogy kanyar problemaja lenne.. vagyis ez szerint csuklani csuklik. 

..meghat ugye belso csuklo csuklik kicsit.. nagy erokaron. szvsz mar valami szakadna,.  

Előzmény: Paco155 (140457)
cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140458

ettol nincs vidamabb utca/k.  :)

camden market/camden lock. 

mikor eloszor jartam ott, szoszerint seggre ullos volt . 

a vilag 120 orszaga karattyol, bamul, amul, arul, csencsel, es legnagyobb oromomre,..  foz! :D 

bar a regi bája ugysacc 6-7 eve elveszett (SK) mikor atepitettek, 

azert meg mindig egy olyan piac hogy nem lehet leirni..

======

nade ON. 

Előzmény: Paco155 (140455)
Paco155 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140457

"vagy feltengely,

ami lehet szethullott gorgos..lehet csak hosszu..azt mikor berugozna feltamaszt.

...btw valami problemje van a lengokar tengelytav valtozasaval."

Lehet olyan, hogy nem széthullott hanem be van állva?

Nekem már volt olyan, hogy felrakás közben nem figyeltem és széthullott a kezemben, a pulton összeraktam de valószínűleg rosszul, így nem csuklott (csak az összes szentek, annyit emlegettem őket amikor rájöttem hogy elkúrtam, de akkor már minden össze volt rakva) csak forogni volt hajlandó. Szét-össze után meg minden pöpec volt, igaz én egy métert sem mentem vele.

Előzmény: cam aro (140453)
tractorsound Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140456

Meg nem neztem meg rajta semmit, a panel elott ala sem tudok bujni. Hetfon viszem vissza. Pascal feltengelycsuklokat vettem bele (belsot csak ezt talaltam semmi mast, ennek is orultem mint majom a farkanak, hogy eggyaltalan van es nem kell felujitani), elkepzelheto lenne, hogy hosszabb a fej a gorgoskereszt es a vato kozott es innen a problema? Mekkora elteres okozhat eggyaltalan ilyen valtozast a menettulajdonsagokban?

Előzmény: cam aro (140453)
Paco155 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140455

Osztán hol jártál, hogy három percen belül lőtted az összes képet?  Vidám egy utca lehet.

Előzmény: cam aro (140454)
cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140454

:o,.. ugy meg overoff!  :D

(googli, es tenyleg narcisz. :o :D)

Előzmény: tAB (140452)
cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140453

mivel azt irod javitas utan pattog az auto uthibakon. ..ket dolog lehet.

futomu rosszul osszepasszitva, de gondolom azt mar megnezted. 

vagy feltengely,

ami lehet szethullott gorgos..lehet csak hosszu..azt mikor berugozna feltamaszt.

...btw valami problemje van a lengokar tengelytav valtozasaval. 

csak tipp. 

Előzmény: tractorsound (140450)
tAB Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140452

Ha már off, az nárcisz :)

Előzmény: cam aro (140445)
tractorsound Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140451

Hyundai Accent II. Futomugeometriat fogok ellenoriztetni, de elobb a vegerejarnek a kulso csuklo problemanak.

Előzmény: mica-r (140443)
tractorsound Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140450

Szethullott gorgok?

Előzmény: cam aro (140449)
cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 1 140449

lehet kikene szedni a szethullott gorgoket a feltengely csuklobol . 

Előzmény: tractorsound (140441)
cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140448

melyik érintkezőjére mit kell kötni.""

ezt a ket kocsi kapcs.rajzabol lehetne kibogaraszni. 

Előzmény: gesszti (140440)
cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140447

betudsz festeni a hollander ala ? 

kend be sziloval. 

vagy jobb,  olyan spray ami gumifeluletet kepez. 

(monnyuk ha hollander alatt marad levego. .akkor ugyis csokolom egy ido utan._

Előzmény: Xanyi84 (140438)
cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140446

swag.Ez mehet bele?"" 

swag ?! <googli.

az mindenbe!! :'DDD

(nem osmerem )

Előzmény: Tihi82 (140431)
cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140445

megtisztelsz. :) 

cserebe jelentossen off temat adok. (:)

jacintnal datum! ;) 

Előzmény: Paco155 (140430)
cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140444

annál az alapállapotnál hogy gyári előírású olaj van beletöltve a gépezetbe az előírt periódusonként.

..fura módon tele van kenyőccsel

az ilyen esetek elkerülhetők lettek volna gyakoribb olajcserékkel, vagy jobb olaj használatával."" 

es pont. (:})

Előzmény: Paco155 (140429)
mica-r Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140443

Nem tudom milyen autó, de esetleg futóműgeometria nem változhatott?

JAMIE222 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140442

Talán annál kellene reklamálni, aki csinálta.Ha nem bízol benne, akkor egy másik szerelőt kell keresni...

tractorsound Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140441

-Udv. Tegnap csereltettem belso feltengelycsuklokat es azota pattog az auto az uthibakon mint az allat, libeg, hullamzik az uton. Semmi koze nem kene leghyen a feltengelyekhez, viszont azota van ez a jelenseg, kurva szar menni vele. Stabilizator szilentek es hatso lengescsillapitok 5000km ezelott voltak cserelve. Az elso lengok meg az eredetiek, viszont nincsenek kifolyva, rugok sincsenek torve. Otlete valakinek?

-Amig el nem felejtem, enyhe bal kanyarnal is kopog valamelyik kulso feltengelycsuklo, de nem birom behatarolni melyik iranybol. Jobbkanyarban nincs kopogas. Ebben az esetben melyik szokott zajongani?

Koszonom.

gesszti Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140440

Help!

Kellene egy kis infó, hogy melyik hőmérsékletszenzor mikor mit csinál, és hogy melyik érintkezőjére mit kell kötni.

7700829427 - ez három érintkezős

7700865290 - ezek vannak most beépítve.

(megane 1, 1.9td, 1996, f8q784)

ezek helyett:

ELTH 12V - 267407 - 65-55

és

TRC 200

(clio 1, 1.9D, 1992, f8q732)

Ez utóbbi kettőből az egyik vezérelte az utóizzítást, a másik meg gyújtotta a lámpát a műszerfalon. Ezt a két funkciót szeretném az első kettőből kicsikarni.

xmbela Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140439

Kend be zsírral!

Előzmény: Xanyi84 (140438)
Xanyi84 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140438

Sziasztok!

Gumifékcső cseréje közben a hollander nem akart engedni, picit megmelegítettem gázégővel, a csere sikerült is tökéletesen csak a szomszédos fém fékcsövön lévő műanyagos bevonat egy picike részen leolvadt. Most azon a részen valamivel le kellene kezelni a fém fékcsövet hogy ne rohadjon. Kérdésem: mivel? Sima matt fekete az istennek nem fogja be bárhogy próbálom zsirtalanítani...

Előre is köszönöm.

TraguAre Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140437

De milyen szinu...?:)

Előzmény: Paco155 (140436)
Paco155 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140436

Legyen mondjuk női autó. :)

Előzmény: TraguAre (140435)
TraguAre Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140435

"Maradjunk annál az alapállapotnál hogy gyári előírású olaj van beletöltve a gépezetbe az előírt periódusonként. :)"

Akkor már csak az üzemeltetés paraméterei hiányoznak, és... kezdhetünk is:)

Előzmény: Paco155 (140429)
gesszti Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140434

"talán már kezd rendeződni így 10 év után..."

Mindenkit kinyírtak, aki tudott volna ellenük vallani?  ;-)

Előzmény: Kisa (140426)
Aleko Viva Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140433

Ugyanaz a kettő.

Előzmény: Tihi82 (140431)
Allehandró Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140432

köszi cam aro.

Előzmény: cam aro (140416)
Tihi82 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140431

Bocs,tudom mar unalmas, de most kiderult,hogy nem is febi, hanem swag.Ez mehet bele?Az elado azt allitja,hogy ez ugyanaz...

Előzmény: cam aro (140418)
Paco155 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140430

Ó, én annak csak örülök, amikor Cam késel meg mert abból sokat lehet tanulni. Van nekünk ez különbözőségünk ami erősen más szemszögből láttatja a dolgokat. Én lejátszom magamban elméletben, szép felhőket építek mindenféle gépészeti alapelv felhasználásával, Cam meg jól belekapaszkodik a lábamba, lerángat és a fejembe veri, hogy hogyan van ez a gyakorlatban itt lenn a pokolban. Sokszor már csak az ördög ügyvédje szerep jut nekem a végén, csak hogy azért mégse adjam meg magam olyan könnyen.

Közben viszont olyan dolgok derülnek ki amit magától eszébe sem jutott volna leírni mert annyira természetesnek veszi.

Paco155 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140429

Ööööö..........  szép vita van kibontakozóban :P

Maradjunk annál az alapállapotnál hogy gyári előírású olaj van beletöltve a gépezetbe az előírt periódusonként. :)

- Ti magatok szoktátok mutogatni a fényképeket mindenféle motorról ami fura módon tele van kenyőccsel ilyen esetben is.

- Azt is ti magatok szoktátok mondani, hogy az ilyen esetek elkerülhetők lettek volna gyakoribb olajcserékkel, vagy jobb olaj használatával. (Amivel maximálisan egyetértek, de tudjuk, hogy a szar is teljesítette a motorhoz megadott követelményeket)

- Én is ismerek olyan motortípust aminél a jóminőségű olaj használata és/ annak korábbi cseréje (mondjuk 15k a 20 helyett) ha nem is örökéletűvé teszi de háromszoros időre kitolja a vezérlésmódosító csereperiódusát.

Innentől jön a nagy kérdés. Bizonyos olajak nem tudják a szabványban előírtakat (szerintem kizárt), vagy a motorgyártók a balfékek és nem megfelelő olajat követelnek meg a motorjaikba?

"vagy legy naprakesz. es amsoilt javaslom a kek/feher propellereseknel. :D"

Ne sértegess. :) Amúgy én nem vagyok elvakult rajongó, nem ragaszkodom a Selenia 20K for AR-hez, cserébe Motul 6100 Synergy+  -t használok legtöbbször. Néha bejön egy-egy nagyon akciós vétel Valvoline, akkor azt. Viszont néha Selenia mert épp jó áron van.  8 havonta (15 ezrenként) cserélek 6 liter olajat, sajnos nem tudok minden esetben 20K-t beleönteni.

Előzmény: cam aro (140424)
TraguAre Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140428

"Akkor még nem is beszéltünk a leginkább Castrol-t érintő olajhamisítási dolgokról, ami talán már kezd rendeződni így 10 év után..."

Tudsz valamit? Mert az utóbbi időben több műhely is leállt az alkalmazással (hosszú idő után).

Kisa Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140427

Még egy dolog, hogy viszkozitási osztályokban beszélünk az olajról,mint 15W-40, 10W-40, 5W..0W... vagy akár 5W-60.

Ez csak a különböző hőmérsékleteken jellemezné a folyósságot (szabványok szerint), a szivattyúzhatóságot, de ez már tükrözi a teljesítmény szintet és az adalékolás különbségét is.

Ahogy a hajtóműolajok sem viszkozitási tulajdonságaik miatt vannak osztályba sorolva a a 75W-140-es értékek között.

Kisa Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140426

Sokat írtam, de én is kitöröltem :) Öncenzúra :)

Kommersz, mert az 5W-40 és az 5W-30 adalékanyagai egész mások, ez az árán is látszik.

A viszkozitás és a régi ökölszabályok nem nagyon érvényesek. (Pl. Honda 0W-20)

Paconak sok mindenben igaza van, de itt már olyan pontosan kell fogalmazni,mint egy bíróságon, hogy ne szúrják beléd a kést :)

Akkor még nem is beszéltünk a leginkább Castrol-t érintő olajhamisítási dolgokról, ami talán már kezd rendeződni így 10 év után...

Előzmény: cam aro (140425)
cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140425

egy 5w-s olaj miota kommersz ? 

meg minek bele ? 

10w-40 zokszo nelkul. 

ja.. mondjuk nem a zaccos. 

------

alszok. 

Előzmény: Kisa (140423)
cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140424

irtam hosszut, de toroltem. 

(mert onzo vagyok :P)

majd kiszel tundenek. vagy mas hasonlo bohocnak azert nem artana ezekre az apro kulonbsegekre felhivni a figyelmet.

hatha igy eszre veszik hogy szar van benne, es most 5-8 ezrenkent cserelni kell ...

paco vaze.. lab a foldon. 

gyar ir. szerelo betartja.

NE ugyfel gond legyen mar.... 

vagy legy naprakesz. es amsoilt javaslom a kek/feher propellereseknel. :D 

Előzmény: Paco155 (140406)
Kisa Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140423

Ha már Castrol akkor az 5W-30 Edge, egy értékrenddel jobb olaj,mint  a kommersz 5W-40-ük. (Már, ha lehet ezt így jellemezni.)

Persze nem biztos, hogy kifizetődik a drágább, minőségibb olaj, 5W-40 is teljesen jó, kérdés most milyen a motor állapota.

Ez a motorcsalád (is) tipikusan érzékeny az olajra, főleg a csereperiódusra.

Előzmény: jeepy (140421)
cam aro Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140422

pcv szelep. 

----

tihi

nem emlekszem. 

de  a febi jo. 

Előzmény: no_holy_shit (140419)
jeepy Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140421

Köszi, mindenkinek.

Hajrá Castrol!

Előzmény: novothauto (140398)
Tihi82 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 140420

Ha jol kapische,kompenzalja a nyomast meg a vakumot a karter es a szivosor kozott,mint egy szelep.

Camaro:Az utangyartott amit raktal milyen volt(marka),mert ez is utan gyartott nem?

Előzmény: no_holy_shit (140419)
no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140419

ez pontosan mit csinal?

Előzmény: Tihi82 (140417)
cam aro Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140418

utangyarott mar parszor megszivatott.. gyari nem. "" 

ezt irtam. 

febi jo lesz bele .

Előzmény: Tihi82 (140417)
Tihi82 Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140417

Udv.a kozelemben csak ilyen febi markaju kartergaz szurot talaltam.Hajtsam tovabb a gyarit vagy vegyem ezt,mivel emlitetted,hogy csak a gyari a jo.?

Előzmény: cam aro (140094)
cam aro Creative Commons License 2015.02.20 0 1 140416

nem. 

Előzmény: Allehandró (140405)
cam aro Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140415

mmmi motor is az a 400e kmes eredeti lancos ?

vagy varjal. .

ceges kocsi, es a fordmerore volt kotve a km mero ?  

mas esetben ez igen meredek barmi lancos corsa motorra.. :( 

Előzmény: tigronca (140404)
cam aro Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140414

a megbizhatosag tobbnyire az egyszerusegen alapszik. 

turbo, es cvt (:) valto nem tartozik ebbe a kategoriaba. 

a nissan valojaban csigas, itt le is lehet zarni. 

a hyundai meg minta raverne nem egy, de tobb europai gyartora mostanaban. 

dontes tied. (bar ugytunik megkuzdesz vele ) 

Előzmény: -Smiley- (140413)
-Smiley- Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140413

Nissan Note-ról mit tudni? Kell félni a turbós motor és CVT váltóktól? 

Vagy inkább i20-as szívómotor, classic váltós kocsi a megbízhatóbb szerintetek, ha egy árban van? 

Atesz7 Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140412

Köszi a tippet! Aksi valószínű jó, mert kipróbáltam egy pár napja vett vadi új aksival is.

Előzmény: Kisa (140411)
Kisa Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140411

Először is kérdés, hogy az akku valóban jó-e.

Kell néhány egyszerűbb mérés, amit azért otthon nem könnyű kivitelezni, és normál multiméter sem elég hozzá, vagy bonyolítja a mérést.

Mivel nem indít, így könnyű diagnosztizálni a hibát, nem kerül sok időbe és pénzbe, ha az önindító a hibás.

A nagy áramú vezetékek hibája is lehet, azt is  könnyen fel lehet deríteni, de ha a behúzótekercs nem kap feszültséget indításkor, már nem biztos, hogy egyszerű a dolog.

Előzmény: Atesz7 (140410)
Atesz7 Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140410

Sziasztok! Tudna-e valaki tanácsot adni, 97-es Ford Mondeo aksi jó indításnál semmi hangot nem ad nem forgat, de tolásra indul. Szerintetek önindító?

Paco155 Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140409

Ismereteim szerint az nem egy egzakt St érték, hanem egy tartományt ad meg aminek van alsó és felső határa. Egy olaj bárhol lehet benne - amíg benne van.

Előzmény: 409 (140407)
gesszti Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140408
Leeresztett, használt hűtőfolyadékot hova lehet leadni?
409 Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140407

Ezt most nem értem. A szabvány szerint a melegoldali viszkozitás száma a 100°C-on mért értéket kell jelentse.

Előzmény: Paco155 (140406)
Paco155 Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140406

Azt azért nem állítanám, hogy nincs különbség különböző gyártók olyan olajai között amelyekre ugyanaz a teljesítmányszint és viszkozitási osztály van írva. 

Olajshopon vagy valamely másikon ami írja a valós viszkozitást is 20 meg 100 fokon, hasonlítsd össze több gyártó elvileg azonos olajának a viszkozitását - ha épp meg van adva mert nem mindig van.  Meglepő különbségek lesznek. És akkor most nem beszéltünk a többi paraméterről egy szót sem.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a legszarabb ki fogja nyírni a motort a legjobb pedig felújítja nullkilométeresre - mind jó bele.

Csak mondjuk a szart illik majd kicserélni 5-8 ezrenként a legjobb meg elfutja az előírt 10-15-20 ezret

Előzmény: gesszti (140400)
Allehandró Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140405

Sziasztok,

vectra A c20ne motoros sokat fogyaszt, más baja nincs.

Lambda szonda feszültség 0 és 0,7 között lépked folyamatosan fel-le,  másodpercenként 0,1-eket. Alapjáraton és fordulaton is.

Ez alapján ki lehet mondani  hogy rossz?  (a szonda) 

tigronca Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140404

És még evvel a szarral is 400 ezer km -t futott a  corsa van-om mikor eladásra került:még az eredeti láncszett zörgött benne!

Előzmény: novothauto (140401)
novothauto Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140403

Ami perifériában volt benzines Opel, rendszerint olajsaras volt a szelepfedél belseje.

A Castrol gyönyörűen tisztán tartja.

Előzmény: Törölt nick (140402)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140402

ez miben nyilvánul meg?

Előzmény: novothauto (140401)
novothauto Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140401

Ráadásul a GM olaj a legolcsóbb szemét, amit ezekhez a benzines Opelekhez lehet kapni.

Előzmény: 409 (140399)
gesszti Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140400

:-))

Jó nagy etetés van ebben az olajtémában. Jól látom, hogy ha eredeti, és teljesítményszintben, viszkozitásban megfelel, akkor gyakorlatilag mindegy, hogy milyen márkanév van a dobozra írva? 

Előzmény: 409 (140399)
409 Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140399

Hehe, ezt egyszer leírtam egy opeles fórumon, hááát, olyan reakciók voltak, hogy minimum aljas szemét autószerelő vagyok, aki nyerészkedni akar a kinyírt motorjaikon. Szerintük aki nem dexos2 minősítésű olajat használ az rosszabb mint egy anyagyilkos. Egyébként egy B Corsáról volt szó.

Előzmény: novothauto (140398)
novothauto Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140398

5w40 Castrol Magnatecet.

Elvetemült Dexos fanatikusok sikítanak tőle, de ez a legjobb ennek a motornak.

Arra még senki nem tudott válaszolni, hogy ha 2010-ben bevezetett részecskeszűrős

Diesel motorokhoz kifejlesztett hamuszegény motorolajat mellőzve mit árthatsz egy

olyan benzinesnek, ami már régen piacon volt, amikor még a Dexos2 nem létezett.

Tehát öntsed bele a Magnatec 5W40-et a bárdiunixból, jó szűrővel.

Előzmény: jeepy (140367)
cam aro Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140397

amikor meg tudatlan voltam fektisztitoval kuldtem at. 

az osszest. 

soha nem volt belole semmi baj. (vagy jobb lett. de szarabb nem ) 

de azota bejott az ' ugyfelistudszerelni' <googlizni! . .. igy - mar- kerulom az ingerkuszobomet baszogato okostojasokat. 

kontakttisztito epp ugy jo a feladatra.. bar lassabban szarad, es tobb anyagot mar/tamad meg.. de legalabb van rajta felirat hogy mire jo,  amit az arcaba lehet tolni az okosnak. 

azt van hogy egyik sem segit mafon..  

takaritas ugyis csak egy 'talan'... ez esetben. 

=============

Előzmény: Kisa (140396)
Kisa Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140396

Kösz a locsogást, ragaszkodtam a gyárihoz,más is említette, hogy háklis erre, cserébe jó drága volt és még nem jó az autó. 

Jah, MAF tisztítás, erről is sok minden kering a neten, (soha/mivel/mivel ne...) mindenesetre csak tiszta alkohollal mosom át, de ebben az esetben látszólag nem hozott változást , bár holnap megint átöblítem.

Előzmény: cam aro (140395)
cam aro Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140395

futeskor szakadas tipikusnak mondhato a ket bankos toyoda motoroknal. /previa, avensis.stb 1.8-2.0-2.2 / 

(hozzakell tenni, hogy mas MIL gyujtogato hibajuk nem is nagyon van. 

ez egy csigashoz merve ,. pl.. meg mindig kuriozum ) 

a problem ebben az, hogy univerzalis/barmi  szondat nem fogad el.. kell a gyari denso.

( alacsonyabb ohmon, tobb aramal dolgozik.. raadasul méri is. de tevedhetek ,,anno leirtam valhova.  )  

a jo hir az, hogy aranylag strapabiro mafja van.. es tobbnyire jol reagal tisztitasra. 

locsogok csak.  

=================

Előzmény: Kisa (140394)
Kisa Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140394

Igen, sokszor legjobb itt kezdeni a diagnosztikát.

Küzdök egy Avensissel, benzines. Itt is segít a net, de leginkább annyiban, hogy meg tudom mutatni a tulajnak, nézze ennek a hibának ennyi féle oka lehet.

Tele volt a hibatároló. Ritka 4 hengeres motoroknál, de ennek két külön lambda köre van, 4 szondával.

Három szondánál egyből szakadt volt a fűtés, és mindkét vezérlő szonda dög lassú, annak ellenére, hogy már cseréltek párat, persze bontottra.

További hibakódok, a dús keverék, szegény keverék, gyújtáskimaradások...

Mondtam is, hogy ettől én gyorsan elugranék, vigye márkaszervizbe, de ott már járt.

Kapott 4 gyári szondát, 4 új gyertyát, mert nagyon ramatyul nézett ki.

Sikerült visszaszorítani a hibakódokat a Dús keverékre, ami a gyertyaképet nézve is igaz lehet. 

Persze a hibákat szép lassan 10-20 kilométerenként dobta be így, autóztunk vele már vagy 500 km-t. Már nincs érzékelhető baja, de visszadobja  a dús keveréket mindkét hengersornál.

Valószínű légtömegmérő lesz, de már nehéz lesz "eladni".

Előzmény: cam aro (140392)
cam aro Creative Commons License 2015.02.20 0 0 140393

ez csak azert van, mert en pontba vilagitok,.. es nem egy egesz raktart mint te,..:D 

=======

Joj'cakkat Urak. 

Jon a tavasz. :) 

na nem latom.. de csontok sugnak .. :S

======

Előzmény: kormi07 (140390)
cam aro Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140392

nem.

szerintem nem is tudnak indokolni :) 

ket pumpat meg talan, a tank osztottsag/szallitasi menny.  miatt ..

(nem primer, es szekunder. de ket teljeserteku pumpa van benne! ) 

de ez  60lityis oldalkiosztas limitnek mi ertelme ..? raadasul veszfunkcio nelkul. (kapcsolna a masik pumpa ) 

dogolj meg az utszelen ha beszart a porsched. :D 

mindegy, tulkepp csak a googli hatalmara probaltam celozni. ;) 

==========================

Előzmény: Kisa (140391)
Kisa Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140391

Ügyes! :)

Azt nem írták le mi a túróért van ez így ?

Előzmény: cam aro (140385)
kormi07 Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140390

Mire leírom, Te is:-D

Előzmény: cam aro (140387)
kormi07 Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140389

Az alu dugó, egy horonnyal+egy gumigyűrűvel jó lehet, ha nem esik bele(van egy nagyobb átmérőjű "kupakja"), meg a kartergáz nyomása nem lövi ki:-), rögzíteni nem lehet?

"1ft"

...ilyenkor már muszáj olcsóból kihozni, többe kerül a leves, mint a hús...

Előzmény: gesszti (140386)
Quattroman Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140388

aludugó 1-2° kúpra esztergálva és beleüt. esetleg kis Hermosal kenet rá előtte...

Előzmény: gesszti (140381)
cam aro Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140387

ne kalapalj.. nem vagy ács. :D 

tomits.  

sajtolt fem henger remlik a blokkban, , mire v.folyo gumicsove megy .

ez esetben egy gumicso, ket bilincs, egy dugo. 

de te lukat irsz. .az viszont biztos hogy nincs biztositas nelkul.

ez esetben peremes dugo kell.

nemi sziloval, ha preciz vagy gumigyuruvel 

========================

gesszti Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140386

Blokk hátulja. Az öntvényben van. Nem menetes. Nincs cső, azt leszereltem a turbóval együtt.

"1ft-se költeni rá?"

Előzmény: kormi07 (140384)
cam aro Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140385

cayenne 3.2B 05". 

teli tanknal, vagy  padlonal megy mint golyo. 

de ha 3/4 tank kornyekere er az uza, es/vagy nem padlogazt kap,  akkor inditas utan ~10secel leall az auto. 

barmikor ujra indul, de ismet le all. 

tomoren.

inditozasnal felepul az uzanyomas.. majd inditas utan elkezd esni. 

padlo gazra visszajon az uzanyomi. 

2 muhely akart benne ecut cserelni, merthogy inditas utan lekapcsolja az uzapumpa relet.. 

ÉS valoban. 

..az egyiket.. :D 

googli vazze. 

-starting procedure: left and right pumps on

-Fuel tank qty >60 L right pump on, .. full load: left and right pumps on.

-Fuel tank qty < 60 L left pump on, ..full load: left and right pumps on.

szvsz van egy doglott baloldali uzapumpank.. :) 

==============================================

kormi07 Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140384

Melyik hozzáállás, a szerelmes, vagy az 1ft-se költeni rá?:-)

Olajvisszafolyót meg látni kéne, így nem tudom, hova csatlakozhatott(blokk hátulja, karter, saját cső rajta maradt vagy sem stb).

gesszti Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140383

Nem menetes.

Előzmény: no_holy_shit (140382)
no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140382

"z olaj lefolyócsövének a helyén maradt egy kb. 20-22 mm átmérőlyű furat."

hollander + csapagygyolyo?

gesszti Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140381

Tetszik ez a hozzáállás. :-)

Kösz srácok a tanácsokat! Nagyon sokat tanultam belőle. (főleg azt, hogy mennyi megoldandó apróság van egy motornál, ami első ránézésre eszünkbe se jutna...)

Végül megszavaztuk apussal, hogy sima szívóként lesz összerakva. A lehető legkevesebb kütyü-mütyüt ráaggatva, és a két motorból a jobb dolgokat megtartva. A clió gumicsőpolipjait száműzve, kb. fele gumicsőből megoldva a hűtését a megán csöveivel. Ha minden jól megy, holnap költözik is be a helyére.

A turbónál nem tudtam volna elpakolni az intercoolert, és az adagolón se fért volna el a membrán. Túl közel van a motorháztető. 

Azért kíváncsi lettem volna, hogy hogyan jön össze a turbós változat. Majd egyszer, ha sok-sok időm lesz, akkor kipróbálom egy másik autóval.

Leszereltem ugye a turbót. Az olaj lefolyócsövének a helyén maradt egy kb. 20-22 mm átmérőlyű furat. Mivel lehetne egyszerűen befoltozni. Ha esztergáltatok bele egy alu dugót, ami kb. szorosan illeszkedik annyira, hogy úgy kell bekalapálni?

Előzmény: kormi07 (140379)
cam aro Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140380

mar nem vagyok naprakesz a tortenetbol. .de nem dobnak le egy adagolot csak azert mert lucas. 

innentol meg - ha jol remlik- marad az eredeti konfig. .azt nem kell babralni joforman semmit. 

Előzmény: kormi07 (140379)
kormi07 Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140379

Hogy is olvastam nem oly rég egy másik topikon?

"De hát szerelmes belé, onnantól meg nincsenek észérvek"

...motort bele, szívóbosch adagolót rá, ha beindult, örülni, és 1 forintot se költeni rá többet, így bukja a legkevesebb pénzt...

Előzmény: cam aro (140378)
cam aro Creative Commons License 2015.02.19 0 1 140378

szamol, osszead. 

az osszes adat ott van elotted. 

szepen megméred oket, ki kalkulalod hogy milyen konfigal lenne a legjobb.

aztan hozzaadod a varhato alkatresz koltseget, es idot. 

...aztan iszol egy sort. (mondjuk )  

aztan meg egyet, de ezt mar rugos alatettel, hogy biztositva is legyen. 

ez utan kovetkezik az, hogy ragyujtasz. 

stillszeruen, nem am a zippo.. hanem a szamolasi eredmenyekkel.

azt mikor ez mar fustbe ment, belevered a nagybaltat.

azt veszel egy autot.

:)  

( koll neked egy ilyen blokkra még turbo is ? ...)   

Előzmény: gesszti (140366)
Kisa Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140377

Természetesen én sem kioktatásnak szántam, nem lesz vastagabb, de vékonyabb sem, ugyanazon motorban. 

Előzmény: Quattroman (140376)
Quattroman Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140376

tisztában vagyok vele

de akkor is tartom hogy a fémtömítés sosem lesz/volt vastagabb mint a régi típusú kompozit.

kérlek olvasd el mire és miért írtam, szóval nem ettől csökken a turbós sűritési viszonyszáma.

Előzmény: Kisa (140374)
Kisa Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140375

Az a kis sűrítési viszony eltérés (5%) nem hinném, hogy okozna érezhető nyomaték csökkenést, ha a szívónál maradsz.

Viszont könnyen lehet, hogy a két vez.tengely nem azonos, bár ránézésre nem látszik különbség. (szám, felirat látszik rajta ?)

Szívóként a szívó vezérműtengelyét használnám.

Nem ismerem ennyire az autót, de ha turbós lesz akkor sok egyéb apróság is megoldásra várhat. Szívóoldal légszűrőtől a szívócsőig, kipufogó oldal, gondolom nem azonos. 

Még hogy féltengely ,meg fék... AP kuplung, szinter tárcsa, acél lendkerék,.. aztán slick, ne hagyj gyenge láncszemet a hajtásban :)

Kisa Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140374

Vannak több rétegű, MLS tömítések, különböző vastagságban. (ékelésnek hívja a köznyelv.)

Elsősorban a blokk síkolás után kell dugattyúkiállást méri, és vastagabb tömítést választani a megadottak szerint. A nagy sűrítési viszony miatt itt lényeges 1-2 tized mm is, hogy határon belül maradjon az epszilon. Na meg közel vannak a gyorsan mozgó alkatrészek egymáshoz.

Előzmény: Quattroman (140373)
Quattroman Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140373

roppant halkan megjegyezném hogy az acéllemez hfejtömítések vékonyabbak mint a hagyományos anyagból készültek.

szóval az alapsűrítésről felállított tézis nem helytálló....

Előzmény: manta-z (140372)
manta-z Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140372

Ezt a motort nem ismerem, de általában a turbósnak erősebb (lemezes) szokott lenni a hengerfejtömítése ezt néha vastagabbra is csinálják ettől lesz kisebb a sűrítési viszony, illetve gyártótól függően lehet más az előkamra. A dugattyúk és gyűrűk is mások szoktak lenni, erősebb vastagabb a dugó teteje, nagyobb távolságra és vastagabb gyűrűk vannak rajta.  Főtengely hajtókar lehet ugyanaz, továbbá szokott lenni dugattyú olajhűtő spricni, viszont ehhez és a turbóhoz nagyobb hozamú olajpumpát szoktak rakni, főleg az olajspricnik miatt.  Amúgy régebben turbóztam be szívódezsőt full gyári szívómotornál a 0,4-0,5 bar turbónyomás volt a maximum amit hosszabb távon elviselt így is előfodult, hogy 30 ezrenként elfújta a szívő hf tömítést. Az adagolóról meg annyit, hogy épített adagolót nagyon kevesen tudnak jót csinálni kb. egy ember van: krézi dízel, de ő már kiszállt ebből.  

Lucasnak a MÉH telepen a helye. Az adott adagaolóhoz csak a saját csúcsát használd mindig, vagy padon össze kell lőni a csúccsal az adagolót, de erre a legtöbb adagolós csak pingvinezik. (Mert a legtöbb csak ahhoz ért, hogy kiolvassa a gyári értékeket a katalógusból aztán azokat beállítsa, mondjuk ez sokszor teljesen elégséges)

Amúgy az én motoromon 0 ékes tömítés volt rátettem egy 3 ékeset így beállt a turbós sűrítési viszony ezzel tudsz operálni. Amennyiben nem csökkented és nagyobbakat töltesz rá repedni fog a fej. Intercooler kötelező. Ha valóban van egy jó adagolód 0,1 báronként 10% teljesítménynövekedésre számíthatsz. A szívódezső tengelye nagyobbat szokott nyitni mint a turbósé általában, tehát a turbóhoz a szívódízel tengely a tuning. Turbós üzemhez mindenképpen LDA-s adagoló kell. Ezek az ECO dieselek LDA nélküli adagoló turbóval kizárólag környezetvédelmi okokból terjedtek el, mert több nyál nem nagyon volt, viszont a turbó miatt nagyobb légfelesleggel tudott működni a motor(hozott vagy 5% lovat jó esetben), viszont ezzel még megugrották a következő időközben szigorodott környezetvédelmi normákat kb nulla fejlesztéssel. 

Kisa Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140371

Bocs részben hülyeséget írtam, 5w30, ami teljesíti a Dexos2 Opel által megkövetelt teljesítményszintet. Szinte mind tudja egyébként, rajta van a dobozon, márkát szándékosan nem írok.

Előzmény: Kisa (140369)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140370

a gyári  gm olajat 

Kisa Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140369

Bármelyik nevesebb gyártótól, megbízható helyről származó 5W-30 (szintetikus).

Ez tudja az Opel által megkövetelt Dexos2, ill. C3 minősítét.

Quattroman Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140368

...viszont, ha marad a turbó, akkor foglalkozni kell a féltengelyekkel, és a fékekkel is.

azért akkora csodát ne várj hogy ne bírná el ez a hajtáslánc...

:D

jeepy Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140367

Sziasztok!

2006  H astra motorjába  Z16xep  milyen olajat ajánlotok ?

Köszönöm

gesszti Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140366

Annyit tudtam utána olvasni, hogy furat, löket megegyezik. Kb. a hf. tömítéstől lefelé ugyanaz a blokk a vízcsöveket, és a turbó olajcsöveit leszámítva. Viszont a turbós kompressziója 20,5, a szívóé 21,5. Ez miből adódik? Sehol máshol nem találok különbséget, mint az előkamrákban. 

Lehet-e gond ekkora kompressziókülönbség, ha szívódé üzemmódban működik? 

Motorszámok: 

Szívó: f8q 620, f8q 624

Turbós: f8q 784, f8q 786

megane1 1.9 td 90 lovas - kontra clio1 1.9D 64 póniló. 

Addig eljutottam, hogy a lucas adagolót mindenképp leszerelem róla, mert nem akarok motorvezérlőt, és egyéb nyalánkságokat. 

-ha átszerelem a bosch szívódé adagolóra,  turbó nélkül, akkor áttegyem-e a szívódé vezértenelyt? Ebben az esetben a bosch porlasztókat tegyem bele az adagolóval együtt, vagy maradjanak a mostaniak? 

-a felcsavart szívódé adagoló + turbó változatot elvetettem. nem szeretem a félmegoldásokat, és 409-nek is ezt mondta. 

-marad a turbó, és átalakíttatom a bosch adagolót turbósra. ekkor, ha jól értem, akkor egy membrános fedél kerül rá a sima helyett, és ez dolgozik össze a turbónyomással. Ekkor bírni fogják a sima szívódé porlasztói, vagy ezekből is másik kell? 

...viszont, ha marad a turbó, akkor foglalkozni kell a féltengelyekkel, és a fékekkel is. Hm. Nem egyszerű ez. 

Előzmény: mica-r (140296)
wastegate Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140365
Előzmény: wastegate (140364)
wastegate Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140364

Van rá példa, hogy egy piros ProTec adalék jó időre megoldotta, de ez ügyfél függő eljárás ...

w

Előzmény: szeekelymarci (140362)
409 Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140363

Ezt félreértetted! A kocogtatás nem javítja meg, az csak arra szolgál, hogy kiszűrhető legyen a befecskendezőszelep hiba.

Előzmény: szeekelymarci (140362)
szeekelymarci Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140362

Na ez az én problémám, egy nap vagy 15-20szor indítanák, itt ez az 50% hatékonyság nem nyerő.

A kopogtatáson kívül másképp nem javítható?

Előzmény: wastegate (140361)
wastegate Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140361

Mesés állapotan van a befecsi ... hol jó - hol nem jó!

Megállni nem fog, de ha nem indul amikor kell akkor az bosszantó tud lenni.

w

Előzmény: szeekelymarci (140330)
no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140360

de ebben csak 258ekm van!

(bar rahuztam a szijra mert csuszott neha az ekszij a szervopumpan...)

Előzmény: 409 (140359)
409 Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140359

"tegnap meg elfosta magat a vizpumpa.."

Az enyém is csak 430ezret bírt ki...  :-P :-)

Előzmény: no_holy_shit (140355)
cam aro Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140358

ja.. igy ertem mire gondolsz. 

ettol fuggetlen szerintem azok a motorok meg nem mértek kat. hofokot. 

ha beindult mindket szonda, es egyeb terheles fityfene feltetelek adottak, indult a teszt. 

..vagyis kat. oldalrol ehez eleg volt ket zart hurku lambda kor.. 

ha nem . .akkor meg irt barmi mas o2 hibat.. de nem hatasfokot. 

csak agyalgatok. 

be is fejeztem. :)

---------------

'cakkat Urak. 

Előzmény: 409 (140354)
cam aro Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140357

ez a dpf szilardreszecske kibocsatas karos, szerintem hulyeseg. 

az teny hogy budossek.. meg nem lehet latni a fustot, ezert meg -talan-  alattomos is. 

mer' ugye az ifat kikerulted ha fustolt. .a dpf-est meg nem.. mert nem latod. 

de az, hogy porlasztas miatt mas a szemcsemeret, es az karosabb mint ifae.. hat szerintem az badarsag. 

az ifaban ugyanugy volt apro porlasztas a szeleken,  epp ott nem az volt a fo aram, de attol meg volt. 

es mellette ott volt a durva porlasztas, ami meg okadta a fustot. 

a dpf meg egy szuro. es aki nyitott mar meg ilyet, az tudhatja milyen lehet HA az a levegoben van. 

szvsz.. ennyi erovel a gumikopast is lehetne szidni..( az hol van merve, mint kornyezeti teher ? ..azt hany ezer tonna is .. )

de sott a fasz@mat.. hat vegyunk biciklit ha mar semmi nem jo. ... 

JAMIE222 Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140356

OK, jogos.

99-es subaru Outback, 2.5 aut, benyás ,sima 4 fokozatú váltó, semmi tiptronic és társai.

Előzmény: 409 (140344)
no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140355

amikor eltort a csö az utolagos reszecskeszuro/katalizator utan en is gondoltam, h rakok helyette egy csovet es berakok nagyobb csucsot ugy mar olyan nagyok lesznek a reszecskek, h nem tudnak tudon keresztul a verbe jutni :-)

ui.: engem uldoz ez a tdi... olyan hangos a kerekcsapagy h 50-nel fel kell mar hangositani a radiot... tegnap meg elfosta magat a vizpumpa...

Előzmény: 409 (140353)
409 Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140354

"hofok.. -kerdezem - hogyan zavarja meg a hatasfok merest ?"

Melegebbnek látja a valósnál. Ennek alapján lefuttatja a tesztet arra alkalmatlan állapotú kattal is.

Az ODB2 előírja a kat tesztet. Azt kat hőfok (valós, vagy kalkulált) nélkül mi módon lehet elfogadhatóan megcsinálni?

Előzmény: cam aro (140352)
409 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140353

Öreg. De hogyan jön ez most ide?  Te tudod a legjobban, hogy annak a részecske kibocsátása nem az a kategória, ami miatt a maiakra DPF kell. A szmog képződésért viszont tényleg felelős, de a rá vonatkozó határértékeken bőven belül van.

Előzmény: no_holy_shit (140350)
cam aro Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140352

benyasrol szolt a szosszenet. 

ott tudtomal  csak ketfele kat.hatasfok meres letezett azokban az evekben. 

az egyik a jelalak osszehasonlitas, a masik a direkt dusitas utanni jel visszateres . (osc )

hofok.. -kerdezem - hogyan zavarja meg a hatasfok merest ? 

Előzmény: 409 (140349)
Kisa Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140351

Gondolod, de én soha nem tanácsoltam senkinek olyat, hogy hanyagolja el az autóját, most sem mondtam semmi ilyesmit!

Viszont nem is viszem be az erdőbe, a nagy dumával, hogy a saját gyerekeit mérgezi...gyorsan költsön már rá 50 ezeret.

Én nem vagyok érdekelt a katalizátor bizniszben :)

Előzmény: 409 (140346)
no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140350

milyen autod van?

Előzmény: 409 (140346)
409 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140349

"ha belassul mar okozhat hatasfok hibat."

Vagy, ha téves hőmérsékletet mér.........

Előzmény: cam aro (140331)
409 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140348

Igen, ugyanott vagyunk.

Előzmény: Totyasrác (140335)
409 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140347

????

Előzmény: szeekelymarci (140330)
409 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140346

"A katalizátor hőmérsékletét nem tudja az ECU,"

Amelyik kat hatásfokot tud ellenőrizni annak tudnia kell!!!  És tudja is.

"tele van a város elhanyagolt, füstöt (szilárd részecskét) okádó dízelekkel, ez az ami igazán veszélyes."

Ja, gondolom hasonló jótanácsok *menték hagyták ilyenné válni a tulajok..... :-//

* "ne törődj vele, nem te jössz magad után"

A szmog nagyon nem ettől van.

Előzmény: Kisa (140326)
Totyasrác Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140345

Köszi ezt is, jegyzeteltem ;)

Előzmény: LyPapa (140343)
409 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140344

"Valami közelebbit esetleg?"

Ezt mondom én is!!

Előzmény: JAMIE222 (140325)
LyPapa Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140343

Felejtsd el a feszültség átlagértékeket. Lényeg: essen 0.1V alá, és menjen fel legalább 0.75V -ig. Ez a valtakozás a B1S1-re érvényes, és a képernyőn látni is fogod - hiszen ez egy real-time lekérdezés képernyője !! 

Eljárás:  10-15 másodperc emelt fordulat, pl. 2500 /prec, utána engedd visszaállni az alapjáratot, ne kapcsolj fel klímát, lámpát, rádiót, stb., és ekkor figyeld a jelváltásokat. 10 másodperc alatt legalább 5-8 - nak kell létrejönni. Kb. 1000 - es fordulatnál pedig 10-15 között van a 10 másodperc alatti jelváltások száma. Ha ettől lényegesen eltér (lefelé) akkor valószínű, hogy hibás a szonda.

B1S2: gázfröccsre szabad a feszültségnek belengeni, egyébként közel állandó.

Megjegyzem, mivel OBD-n olvasgatod az értékeket, ha lehet, akkor egyedül legyen a lekérdezett érték, ne csoportosan kérdezde le, mert a kommunikáció sebessége miatt rendes torzulást fogsz tapasztalni.

A hozzáértők remélem, kijavítják az esetleges mellényúlásaimat :)

Üdv: LyPapa

Előzmény: Totyasrác (140338)
Totyasrác Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140342

OK, köszi, megsasolom ezeket. Aztán ha kat csere, akkor felkeresem 409 műhelyét :)

Előzmény: cam aro (140340)
Totyasrác Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140341

De az meg csak 1-2 szenzort volt hajlandó ábrázolni, azért vettem meg a Pro-t. Ha meg már megvan... :D

De most néztem, hogy az OBD Auto Doctor is tud WP8-on grafikus megjelenítést, letesztelem ;)

Laptopon van BT asszem, de arra milyen programot javasolnál?

Előzmény: no_holy_shit (140339)
cam aro Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140340

torq pro tud grafit. /droidon biztos / 

S1 0.1-0.8V kozt szinusol.  1-2 hz korul alapjaraton. 

S2 0.4-0.6V kozt. 1-2 hz korul alapjaraton. 

ha S2 koveti az S1-et.. az kat. baj. 

alapjaraton nezd, vagy barmin, de stabil terhelesen. 

stft ... ~gyak a fentiek atkonvertalasa a beavatkozas %-aban.  

==============================

no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140339

sima torque (nem fizetos is) tud grafikus megjelenitest, de szerintem rakj PC-re vmi ELM327-s progit (persze ehhez mondjuk kell BT a laptopra)

Totyasrác Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140338

Ez sajnos nem tud grafikust, de akkor majd az Androidos telefonommal logolok, arra is megvettem egy progit (Torque Pro) régebben, asszem az tud grafikont rajzolni.

Kérdéseim:

- mely fesz értékek fogadhatóak el, mondjuk kergetés után, üzemmelegen, egy tartós 110-es tempónál mondjuk (M0)?

- vagy inkább "vegyes" terheléssel nézzem?

- mi a túró az a short term fuel trim, azt érdemes-e nézegetni?

És persze köszi mindenkinek az eddigieket!

Előzmény: cam aro (140337)
cam aro Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140337

az atlagolast inkabb hagyjuk ki.. 

S1-S2 szenzorok min/maxa kell. 

Előzmény: cam aro (140336)
cam aro Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140336

B1S1, es B1S2 output-ot figyeld. nem kell mas. 

uzemmeleg motornal, kergetes utan. 

atlagold, (szerintem az a progi tud grafikus megjelenitest is, ugy konnyebb )

azt ha S2 szorosan koveti S1-et.

.akkor kat csere. 

Előzmény: Totyasrác (140335)
Totyasrác Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140335

Beszívott levegőt és vízhőfokot tud mutatni a progi (meg még jó pár dolgot, de nyilván nem mindent*), elég tehát csak annyit nézni, hogy reális-e mindkét érték?

409: ott rendeltek még kint a Budafoki folytatásában a benzinkút mögötti úton a parton, ahol vagy 8 éve már jártam egyszer? Ha kiderülne hogy katalizátor... Nyilván nem a gyári megoldás érdekelne, mert az a kocsi ára nagyjából :D

*A teljesség igénye nélkül egy délutáni screenshot (most nem mennék ki rácsatlakoztatni), legfelül valamennyire látszik hogy tud "intake air temperature"-t, lambda-feszültségeket stb.:

Előzmény: no_holy_shit (140324)
no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140334

nekem emlekeim szerint dobalt kat hatasfok hibat a corsam amikor szarul volt beallitva a gazrendszer, bar mar jo par eve volt, tehat lehet h rosszul emlekszem ra...

Előzmény: Kisa (140332)
cam aro Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140333

szerintem csak a szondajelből következtettek rá,""

valoszinu,

am ha igy van meginkabb all a tezis miszerint néma szondanal nem indit kat. tesztet. 

tehat erre a hibara az hogy  hideg van, az nem megoldas. 

---------------

elkell vinni valakihez aki tud merni, es tesztelni elso/hatso szondat..

(szerintem kidobott penz ez esetben , de ordog nem alszik )

azt kikell cserelni a kat.ot. 

Előzmény: Kisa (140332)
Kisa Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140332

Persze szoftverfüggő, hogy milyen feltételek mellett hajtja végre a tesztet.

Cam aro, a korai típusok szerintem csak a szondajelből következtettek rá, a szondafűtés áramát már akkor is figyelték, de úgy rémlik csak a fűtőszál szakadása miatt.

Ennek ellenére igazad lehet, kérdés mennyire komoly az öndiagnosztikai szoftvere.

Előzmény: no_holy_shit (140329)
cam aro Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140331

gyárt akkora jelet mint az elso ? :) 

ha belassul mar okozhat hatasfok hibat. .de ahoz oxigen tarolo kapacitast kellene mernie..

azt meg az evjaratban szerintem meg csak a bmw tudta. 

csakkotozkodok. :)

Előzmény: 409 (140323)
szeekelymarci Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140330

Ma reggel a negyedik indításkor nem indult, kb egy fél órán keresztül, aztán egyszercsak pöcc-röff, és azóta is ahányszor csak inditom, mindig indul.

Merjem visszaadni, vagy még vmi ellenőrizhető?

Előzmény: 409 (140306)
no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140329

azt hogy az hogy ecu nem tudja a homersekletet ennyire nem allitanam. tingot nem ismerem, de lehet benne kat homersekletmodell

es terhelestol fuggoen valoszinuleg deaktivalva van a diagnozis, valoszinuleg egy bizonyos idonek el kelle telnie egy bizonyos terheles felett es alapjarat utan hogy aktiv legyen a diagnosztika (legalabb nagyon sok diag csak ilyenkor mukodik)

Kisa Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140328

Akkor nekünk nem volt szerencsénk, erre a hibára sok esetben nem vált be, lehetett magyarázkodni.

Aztán egy sikerült egy bontottat beszerezni, ami teljesen ép volt, megszűnt a hiba.

Előzmény: 409 (140320)
cam aro Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140327

A katalizátor hőmérsékletét nem tudja az ECU"" 

de.. tudja. 

futes ellenallasabol szamithatja..

de abbol hogy megszolalt a szonda, mar legalabbis sejti..   

Kisa Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140326

A katalizátor hőmérsékletét nem tudja az ECU, a motorhőmérsékletből meg nem következik, hogy a katalizátor is meleg.

Mínuszokban nagyon vissza tudja hűteni a menetszél, főleg úgy hogy nem zajlik benne katalitikus folyamat, nem fűti magát. Nem beszélve a felcsapódó vízről, latyakról.

Részterhelésen (nyugis autópálya tempó), nem feltétlenül lesz magasabb a kat. hőmérséklete, főleg az EGR-es motoroknál, hiszen ilyenkor megy a visszavezetés.

"Remek! Gratulálok!  :-/"

Most erre mit mondjak ? Kis köbcentis benzines emissziói megnőnek 10-30%-al, kicsivel több CO, kis HC.

Nézz körbe, tele van a város elhanyagolt, füstöt (szilárd részecskét) okádó dízelekkel, ez az ami igazán veszélyes. Ez okozza a szmogot, ez rakódik le a tüdődben, és köti meg a szénhidrogéneket. Nem lehet megmaradni egy korszerű dízel mellett, mert olyan rohadt büdös, persze gondolom az nem szennyez.

Előzmény: 409 (140322)
JAMIE222 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140325

Valami közelebbit esetleg?

Alapvetően jól működik, 2x fordult elő ez a probléma 2 hónap és 5-6e km alatt.Túl magas olajszint okozhatja?

Előzmény: 409 (140319)
no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140324

en megneznem az homersekletjeladok ertekeit (beszivott levego es motorhomerseklet), hogy ertelmes erteket mutatnak-e a hideguzemtol kezdve. 2001 az eu3 es nem vagyok biztos benne, hogy kat. hatasfok diagnozisnak ennel a homersekletnel-e szukseges-e mukodnik-e.

vagy kiemeled a kontroll szondad a gazarambol. egyes modeleknel ez csillapit annyit a lambdajelen hogy azt hiszi hogy jol mukodik a kat

Előzmény: Totyasrác (140310)
409 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140323

Azért nem árt rendesen a végére járni, ha nem is túl nagy eséllyel, de lehet ez hátsó szonda hiba is.

Előzmény: Totyasrác (140312)
409 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140322

Lemaradt:

"Különösen télen vagy nedves időben nehezebben melegszik át, ezt az ellenőrző szonda jelzi és egy idő múlva beírja hibának."

Amíg nem melegszik fel nem csinál kat tesztet a vezérlő, ergo pont ilyenkor nem reklamálná a hatásfokot. Ez látszik abból is, hogy olyankor írja be a hibát, amikor megfelelően felmelegedett a kat.(autópálya)

"kicsit jobban szennyez, de e miatt se legyen nagy lelkiismeret furdalásod :)"

Remek! Gratulálok!  :-/

C20NE Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140321

Nekem is lassan 5 eve ilyen van egy ket literes motoron es tokeltes ertekeket produkal a zoldkartya meresen. Lehet, hogy nem megy el tiz evet mint az elodje de nem is 150000 ft. Nekem bevalt. ( mondjuk nagyobbat vettem mint a motorhoz ajanlott de elfert )

409 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140320

"Ilyen "olcsó" 20-30 ezer Ft-os talán annyit sem ér, mint ez a használt,"

Több mint évtizede építünk be utángyártott katokat (akár ugyanerre a hibajelenségre/hibakódra) és még senki jött vissza panaszkodni. Mondjuk 20eft-ért egyébként sincs utángyártott sem.

Előzmény: Kisa (140311)
409 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140319

"Valami kezd megdögölni benne?"

Nem. Már megdöglött. 

Előzmény: JAMIE222 (140308)
JAMIE222 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140318

Az olaj szint oké, nemrég lett cserélve, marad a rosszabbik verzió.:(((

Tudsz-tudtok ajánlani valaki váltó-specialistát, mondjuk valahol Miskolc és Győr között, aki ránézne?

Előzmény: cam aro (140315)
cam aro Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140317

kat.hatasfok ellenorzeshez adott menetciklus/ido kell. 

ezert nem irja vissza egybol. 

cam aro Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140316

powerflex

vw csoportba pakoltuk egy idoben. 

nem volt meggyozo, bar az a tipus elfordulos volt, es nem torzios.

Előzmény: Balthazor Hellman (140309)
cam aro Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140315

keves az olaj, es/vagy kezd megdogleni. 

Előzmény: JAMIE222 (140308)
Kisa Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140314

Igen, lehet benne bízni, hogy így lesz, bár sajnos meggyógyulni nem fog, csak a  magasabb hőmérsékletet tud elérni, így némileg javul a hatásfok. Addig marad a hibatároló törölgetése.

Vannak tisztító folyadékok (leginkább részecskeszűrőhöz), azok is borsosak, és nem garantált az eredmény. Hiszen benzines motornál, nem eltömődik a katalizátor, hanem a nemesfémek, amelyek szükségesek a katalizációs folyamathoz, idővel távoznak a monolitból. Másik jellemző hiba, hogy megsérül, törik a belseje.

Talán valakinek van bevált ötlete.

apatata Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140313

Sziasztok!

Szolnokon keresek Megbízható Normális autószerelőt!

Renault megane grandtour vezérlés csere lenne én a vezérlés szettet+vízpumpát megvettem Contitec gyártmányút 

üdv

Totyasrác Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140312

Tehát akkor maradjon, majd tavasszal "meggyógyul", addig meg ha kell hibatörlés?

Kicsit jobban belegondolva mindkét alkalommal autópályán (30-40km) köpte be a kódot...

Előzmény: Kisa (140311)
Kisa Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140311

A katalizátor fáradt meg benne, leromlott  a hatásfoka. Különösen télen vagy nedves időben nehezebben melegszik át, ezt az ellenőrző szonda jelzi és egy idő múlva beírja hibának.

Ilyen "olcsó" 20-30 ezer Ft-os talán annyit sem ér, mint ez a használt, a bontott lutri, valószínűleg az sem jobb, a gyári új ára meg horror.

Egyéb hibát nem okoz, kicsit jobban szennyez, de e miatt se legyen nagy lelkiismeret furdalásod :)

Előzmény: Totyasrác (140310)
Totyasrác Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140310

Sziasztok!

2001-es 16 szelepes Twingo-n (motorkód: C06C05, a színe érdekes :D) már másodszor jön be a motorhiba lámpa, kiolvasva: "P0420 - Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1)".

Ha kitörlöm (csajom kocsija, egy ELM327-es BT-s olvasó meg mobilra megvett kis alkalmazás segítségével "diagoltam" :D) akkor kb. egy hónapig (~1000km) semmi, majd ismét betolta, immár másodszor. Lehet-e ez üzemanyag miatt, vagy mire gondoljak? Ha a lambdával lenne gond, vagy a katalizátorral, akkor az nagyjából mindig bent lenne hibaként, nem? Mármint nem értek hozzá, ezért kérdezlek titeket, asszem ugyanilyen a motor elég sok Clioban is muzsikált...

Szóval mit kéne tenni, hogy ne parázzon az asszony? Méressünk füstgázt, vagy irány a bontó, vagy maradjon ez a havi rutin hibatörlés, vagy egyéb? ;)

Előre is köszi a válaszokat!

Balthazor Hellman Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140309

Sziasztok!

Egy Mazda 5-ösön kicsit lógnak az első lengőkar hátsó szilentek. Delphi van most beszerelve, tehát már nem a gyáriak, ami elég szégyen 150.000 km-nél.

Mazda szervizből kapott információk szerint az összes utángyártott nagyon gyenge, a legtartósabb eredmény a gyári lengőkar komplett cseréje adja, kb 70.000 huf/db áron. Itt megjegyezném, hogy baráti a kapcsolat, ez nem a lehúzzuk az ügyfelet hozzáállás, ez a tapasztalat.

Érdemes -e alternatív megoldással próbálkozni, gondolok itt a powerflex termékekre.

Nem "tuningolni" szeretnék, hanem egy gyenge gyári kialakítást erősebbé tenni. Kicsit magas a bódé egy Focus Mk2 futóműhöz. Elvileg az ahhoz való szilent jó bele...

JAMIE222 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140308

Automataváltó hogyan tud olyat produkálni, hogy D-ben  gázadás nélkül csorogva nyomnék egy egy kövéret, mire a motor felpörög, de hajtás az nincs, csak pár másodperccel később, miután elvettem a gázt?Valami kezd megdögölni benne?

409 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140307

Nem olyan nagy dolog azt a bosch adagolót LDA-ra alakíttatni. Annak az eco kivitelnek kevés értelme.

Előzmény: gesszti (140303)
409 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140306

Amikor nem indul, indítózás közben kocogtasd meg a befecskendezőszelep tetejét.

Előzmény: szeekelymarci (140304)
wastegate Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140305

Lehet ...

w

Előzmény: szeekelymarci (140304)
szeekelymarci Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140304

Sziasztok!

Swift '03ból 1.0 és szürke...

indításgátló része hogy kontrollálható?

ez már sárga motorikonnal és mellette lakatos-autó sárga lámpával rendelkezik.

Ha nem indul akkor másik kulccsal sem.

Ha igen akkor mindegyikkel.

Szikra mindig van,benzinszivattyú is megy mindig.

lehet hogy a befecs. szelep hol jó,hol meg nem?

gesszti Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140303

Ha ennyire le kell hozzá butítani a turbót, akkor meg már nem sok értelme van. 3-4 pónilóerőért annyi hibalehetőség. Akkor inkább marad szívó. 

Előzmény: no_holy_shit (140302)
no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140302

annyi fustot adni neki a füstcsavarral, hogy ha meg nincs meg a turbonyomas akkor is elviselheto legyen a a tukörben a kep es annyira lecsökkenteni a turbonyomast, hogy ne is nagyon legyen turbolag

hasrautesre aztmondanam en (de micar majd javit) (0.3-)0.4bar toltonyomas es plusz (20-)25% mennyiseg a szivohoz kepest.

(a 90 lovas 0.8 barral rohangal. 0.4barral lesz talan 68-70le)

mar annyit szivsz ezzel, h igazan berakhatnal egy F9Q-t (vagy akkor mar inkabb egy r9m biturbot, azzal legalabb nem lesz ornehez)

Előzmény: gesszti (140301)
gesszti Creative Commons License 2015.02.18 0 0 140301

Köszönöm a hozzászólást!

Úgy érzem, lesz egy eladó lucas adagolóm. Valakinek esetleg?  ;-)

""eco" turbo Diesel LDA torony nélkül" - ez a megoldás tűnik talán legbarátságosabbnak. Erről tudtok valami bővebbet írni?

Előzmény: 409 (140300)
409 Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140300

Ez villany nélkül nem lesz használható. A sárgapöttyös alatt az immo van, az még csak-csak kiirtható, de az előtöltése elektronikusan szabályozott, ehhez kell a tűmozgásérzékelős porlasztó. Emlékeim szerint a vezérlőjének főtengelyjeladóra is szüksége van, de erre nem esküszöm.

Ha meg akarod tartani a turbót, akkor a mica által is javasolt turbós Bosch adagoló a járhatóbb út. Ahhoz cserélni kell a komplett porlasztókat is!

Előzmény: gesszti (140282)
kormi07 Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140299

Oda hiába küldöd, Krézi már sz@rik az egészre...

Előzmény: no_holy_shit (140291)
Kisa Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140298

Túl nagy nem lehet az alacsony töltőnyomás akkoriban nem indokolta.

Volt egy A4, 1.8T fojtószelepház hibám.

Többször néztük már, de soha nem produkálta magát, csak a hibakódok gyűletk, aztán szerencsére a legutóbb végképp megállt.

A gázpedállal már nem mozgott a fojtószelep.

Mivel eléőtte szétszedtem és semmi kopást nem láttam, gondoltam nem abban van a baj.

Megmértem újta a feszültségeket és nem volt meg a referencia fesz. a potik egyik oldalán 5V helyett csak pár tized.

Ecu ki, és a csatit kihúzva valami zöldes színű, tiszta folyékony zsír volt a hibás csatlakozóban.

Előtte már szétszedtem egyszer, akkor egy kevés, fehér színű valami volt, szilikonzsírnak gondoltam, amit a tömítőgyűrűre tettek még a gyárban, a tüskéken nem látszott semmi oxidáció.

3 hete, mikor először belenéztem én bontottam szét először, mert az ECU-t valami páncélos védi, letört fejű csavarokkal, azaz biztos nem volt még megbontva, nem volt piszkálva.

Akkor megtisztítottam, jó is volt 3 hétig, de most megint szétszedve 3x annyi zsíros valami volt a csatinál, és igazából nem tudom honnan.

Lehet felszivárgott a vezetékek belsejében, de nem nagyon találtam erre utaló nyomot, na meg túl tiszta volt, a zöldes színt lehet a réz csatik oxidációja miatt kapta, fogalmam sincs.(bár elvileg itt minden aranyozott ...)

Most már  a tüskéken is látszott korróziós, kontakthibás nyom.

Kontakt 60-al és társaival lekezeltem, mindent kitakarítottam, hibátlan lett.

Kiváncsi vagyok, legközelebb mit találok a csatlakozónál.

Érdekes, hogy  az ECU másik csatlakozója por száraz, teljesen jó.

Az autó egyébként patika, alig van benne 70.000 km, teljesen gyári állapotú.

gesszti Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140297

A hf-től lefelé úgy gondolom, hogy megegyezik. A hf.-et nem tudom, a veztengely lehet más, de van szívó veztengelyem, ami jó. Első körben meg kéne tartanom a turbót. ha végképp nem megy, akkor alakítom csak vissza szívóra.

Hétvégén kirakom a két motortömböt egymás mellé, aztán hasonlítgatunk. -mit, mivel, kivel, hogyan-hova.

Előzmény: Kisa (140295)
mica-r Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140296

Szerintem nincs lényegi eltérés

Előzmény: Kisa (140295)
Kisa Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140295

Érdemes lenne utána járni, hogy a szívónak és a turbónak ugyanaz-e a sűrítése, és a vezérlése. Valószínű, sokban nem különbözik, de turbó nélkül lehet betegágy lesz belőle. Gondolom nem akarod szétszedni a bontott motort. (egyelőre :) )

Lucas-CAV-ot én is kerülném a Bosch az jó. (volt akkor).

no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140294

LadeDruckAnreicherung

tehat a nyomasdoboz az adagolo tetejen ami csak akkor engedi ra a nyalat(mennyiseget), ha megjon a turbonyomas

Előzmény: gesszti (140293)
gesszti Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140293

Ez egyre szimpatikusabban hangzik. Mi az az lda torony? :-)

Előzmény: mica-r (140292)
mica-r Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140292

Nem tudok sok újat mondani, Lucas közelébe nem szívesen megyek :)

Bosch adagoló meg porlasztó lenne inkább a fejleszthető vonal. Szívó D adagolót át lehet építeni LDA szabályzósra, de létezik "eco" turbo Diesel LDA torony nélkül is.

Előzmény: cam aro (140287)
no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140291

csinaltass ra egy rendes adagolot

Dízel tuning

Előzmény: gesszti (140283)
FeZ_ Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140290

Van egy turbós Bosch 1,9 TD adagolóm, ha mókolni akarsz !

Sajnos nem Renault, hanem Citroën, ezért a "mókolás", de a többi adat legalább stimmel

:-D  

gesszti Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140289

Mert ez a blokk jobban hasonlít a szívódére. A közvetlen befecsisnek mások a dugói, a hengerfej, meg még sok más. Ennél, ha véletlen nem jön össze turbóval, akkor rárakom a szívó perifériáit, és azzal fog működni.

Előzmény: no_holy_shit (140288)
no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140288

miert nem raksz bele egy TDI-t (renault kozvetlenul befecsist, azokon 11-s adagolo van) egy korai EDC15 sem a vilag berakni...

cam aro Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140287

ezt majd inkabb mica-r, vagy 409. egyeb adagoloban jobban jartas. 

gesszti Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140286

Holnap világosban alaposan körbefényképezem, és lelesem róla a számokat.

Előzmény: FeZ_ (140285)
FeZ_ Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140285

Több dolog nem látszik a képen, nem lehet más szögből is csinálni róla fotót ? 

Pl. ahogy cam aro is írta, hogy van-e rajta indításgátló ? Az esetleg lehet a sárga pöttyős rész alatt.

Az adagoló száma nincsen meg ? Az még sokat segíthetne.

cam aro Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140284

első porlasztóról is megy egy elektromos vezeték.""

nem fog menni villany nelkul. 

lucast mindenki lefele szorja, es nem felfele. :) 

gesszti Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140283

Legszívesebben ráraknám a szívó bosch adagolóját, de azt nem tudom, hogy össze lehet-e boronálni a turbóval. Lenne rá megoldás, vagy mindenképp maradjak a "turbós" adagolónál?

Előzmény: cam aro (140281)
gesszti Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140282

Ez az előtöltés állító ugyanaz, mint ami a bosch adagolóknál indításkor ~10 mp-ig kap áramot, és igazít egy kicsit az előtöltésen? Ennél a lucas-nál is csak indításkor van szerepe?

A turbó hogy szabályozza ezt az adagolót? Csak az aljára menő levegőcsöveken keresztül?

A kuplung felől számolva első porlasztóról is megy egy elektromos vezeték.

Ez hova megy, és mit csinál?

Bocs, a láma kérdésekért, de egy szívódé, bosch adagolós rendszer helyére szeretném berakni ezt a motort kompletten, és próbálom kideríteni, hogy ki-merre-hogyan-hova.

Előzmény: FeZ_ (140279)
cam aro Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140281

data ir vagy negyfele adagolot 1.9td-hez.(illetve semmit erre a 7** motorszamhoz. )

ha a vegeben nem leallito van, hanem mennyiseg szabalyzas, akkor kell a tetejen levo tps.

mindket esetben itt a tiltas. leallitonal egyszeru a helyzet. menny.szabnal nem .    

Előzmény: gesszti (140280)
gesszti Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140280

Holnap meglesem.

Előzmény: cam aro (140278)
FeZ_ Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140279

A tetején az szerintem csak egy gázkar kapcsoló, azt le is dobhatod róla, gondolom az EGR vezérlés miatt lehet rajta.

Ránézésre egy Lucas adagolónak tippelem, akkor az alján az a gomba szerintem az előtöltés állító patron. Az mondjuk nem baj, ha működik, de a kivezérlése megoldható ügyesen.

A sárga pötty alatt nem látszik mi van, de a leállító mágnesszelepre gyanakodnék, az kell rá, mert különben mechanikusan, egy kart meghúzva kell leállítgatnod. :-)

Előzmény: gesszti (140274)
cam aro Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140278

jav. 

a sarga alatt meg mennyiseg szabalyzo. .. vagy leallito. 

szam kellene adagolorol. 

Előzmény: cam aro (140276)
gesszti Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140277

Ok, de akkor hol van az indításgátló része? Ami a működéséhez kell, azt természetesen megtartanám.

Tps?

Előzmény: cam aro (140276)
cam aro Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140276

szerintem ezek nelkul nem fog menni. 

a tetejen tps, 

az oldalan elotoltes pozicio. /?/ 

a sarga alatt meg mennyiseg szabalyzo. 

(csak tipp. f8q 730 )

mica-r Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140275

Mik vannak villanyosítva? a képen nem sok látszik.

gesszti Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140274

megane 1/1, kék, 1.9td f8q742

A képen levő adagolót szeretném működtetni a lehető legkevesebb elektronikai támogatással.

Mire szolgálnak a következők:

-a tetején a fekete doboz?

-a gázbovden alatt látszik egy kis gomba, amire 2 vékony vezeték megy

-a jobb oldalon levő sárga pöttyös dekni alatt is van valami szelep. Ide is megy vezeték.

gesszti Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140273

Persze ez csak azoknál a kocsiknál, amik már Magyarországon egy kazal adót befizettek. A külföldről behozott semmilyen nyilvántartásban nem szereplő kocsikat meg bontják orrba-szájba. 

Előzmény: no_holy_shit (140272)
no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140272

az sem mukodik

mi van ha veszek egy autot, az elado kiivonja, en meg az utcan szetbonton (vagy mashol, de a maradekokat ki teszem az utcara) ==> szinten a regi tulajnal fognak a kozteruletesek csengetni

Előzmény: Quattroman (140270)
Atta2 Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140271

Köszi megnézem ha legközelebb hozzák.

Előzmény: 409 (140239)
Quattroman Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140270

ezért jó németországban a rendszer az új tulaj új rendszámot kap

Te lejelented, rendszámot leadod és ennyi...

Előzmény: Kisa (140269)
Kisa Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140269

Sőt, már elég off, de én adtam el autót, amikor is minden papírt (formanyomtatványt) én töltöttem ki, ő csak a végén aláírta, mint tanú, ebben nem találtam semmi különöset.

Szólt, hogy a fiának veszi az autót, mindjárt itt lesz és aláírja, mint vevő.

Így is lett, bejött egy srác, köszöntünk, aláírta, 2 percig se láttam, ment mindenki a dolgára.

Aztán két év múlva jött a papír, hogy kivonták a forgalomból, mert semmit nem fizetett az ember, én fizessek enyém az autó.

Bírósági szakaszig jutott, hogy én hamisítottam az adás- vételit...

Aláírás minta, amiből semmi nem derül ki, hiszen, én írtam mindent, de az ember csak egy szignót...

Szembesítésen mindent tagadott, (az adatai azért ott voltak) engem soha nem látott (én sem voltam benne bizos, 2 percig se láttam anno, és eltelt 2-3 év.)

Szerencsére addigra kiderült, hogy sokan csalnak ezzel a trükkel, hamar lezárult.

Előzmény: Kisa (140268)
Kisa Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140268

Épp ezt akartam írni, csak később jutott eszembe, hogy normál adás-vételivel adtunk el autót, aztán hivatalánál bejelentettük a papírok bemutatásával. (Ma már ez is kötelessége, az eladónak, de semmitől nem mentesíti.)

Azzal is beszívtuk (mint cég, szerviz). Nem fizetett az ember semmit, minket találtak meg, mi fizessünk, és majd pereljük tőle, polgári peren.

Előzmény: no_holy_shit (140265)
cam aro Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140267

"bontós papír" kell, ahol le kell adni az autót és az okmányokat.

.. lehet még havert találni,akinek elég ...""..../...de ilyen értékű autót csak trükközéssel (üzembentartói)""

es ez igy tokrendben van, hisz kijatszhato... 

magyaran mutyizhato. 

-------------

nehezvasipar kell mar oda, meg fonoda. :( kandelaber, kotel )

==========================

Előzmény: Kisa (140263)
no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140266

egy majdnem szar akkuval bp-n hozza tudok jarulni a projekthez

Előzmény: Amaranthus61 (140252)
no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140265

mi eladtuk fater astrajat NEM UZEMBENTARTOIVAL ennek ellenere csaladom tobbszorosen ullt a birosagon a CENTRUM ellen, mert a vevo nem iratta at es a centrum a bejegyzett tulajt pereli...

Előzmény: Kisa (140263)
no_holy_shit Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140264

ez most vki-e a csaladban (es nem kene atirni es ingyen lenne) vagy egy teljesen ismeretlen, messzirol is adag fosnak kinezö szarral az egyuttletet azzal szeretned kezdeni hiyg beperkalsz 70eFt-t a NAVnak? es ezert meg is adsz a jelenlegi gazdanak?

(500euroert vannak jarokepes kombi tdi-k)

Előzmény: Amaranthus61 (140252)
Kisa Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140263

Igen, a végleges kivonáshoz "bontós papír" kell, ahol le kell adni az autót és az okmányokat.

Talán lehet még havert találni,akinek elég a kivágott alvázszám és a papirok, az autü maradhat.

Pénzbe nem kerül, az az általános, ha ők viszik el akkor ingyenes minden, ha odaviszed akkor adnak 8-15 Ft-ok kilójáért.

Ha a tied, akkor el lehetne adni, de ilyen értékű autót csak trükközéssel (üzembentartói)

, mert máshogy nem lehet a magas illetékek miatt.

Abból meg biztos hogy később bajod lesz, hiszen akinek autóra sincs pénze annak az üzemben tartására sem lesz, és bár Te csak tulajdonos vagy, meg fognak találni és valami bírósági herce-hurcába is belekeveredhetsz, az új üzembentartó ki nem fizetett dolgai miatt.

Előzmény: cam aro (140262)
cam aro Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140262

És készülök a jó mókára,"" 

ha a vegleges kivonas a terv, es ennek ellenere ugy gondolod hogy a kocsi marad nalad.. 

az nem biztos jo moka :)) 

tudtommal csak bontos lezarolas utan van vegleges kivonas. 

az meg gyak. azt jelenti, hogy fizetsz a bontosnak hogy kiarulja amiert fizettel.. (:)

tevedes joga SK. 

Előzmény: Amaranthus61 (140260)
Quattroman Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140261

nézzél mélt

Előzmény: Amaranthus61 (140260)
Amaranthus61 Creative Commons License 2015.02.17 0 0 140260

Köszi a hozzászólás neked is. A rögtönzött esküdtszék egybehangzó ítélete szerint az autó sorsa megpecsételődött.

Most előkapartam a papírokat, betettem a táskámba, holnap elindítom a folymatot.

És készülök a jó mókára, mivel tét nélkül szedhetek szét egy tizenhatszelepes motort :-)

Előzmény: Kisa (140259)
Kisa Creative Commons License 2015.02.16 0 0 140259

Bocs, hogy beleszólok, de így van, nehogy beleugorj.

Végtelen szívás az ilyen, gombokért.

Talán majd valaki megjavítgatja olcsón, eladja olcsón és a másik tulaj meg szív vele, mert ugye olcsó volt, ennyiért ilyen van.

Nem jó ez senkinek.

Előzmény: Amaranthus61 (140258)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!