Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.09 0 0 9217

Persze, veszel 50 ért egy amcsi porszívót, meg még használtan vadászol bele motort, aztán megbuherálod, aztán kijavítod a turbókefés fejét is....

Én meg a részeg mikulás vagyok.

Előzmény: Törölt nick (9216)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.09 0 0 9216

Vesz a halál. Ki kellene neki cserélni a motort egy 230V-ra tekercseltre és kész.

Előzmény: Törölt nick (9213)
rézfarkubagoly Creative Commons License 2012.01.09 0 0 9215

Na én megszerettem a 6440-est. Nem azért mert mert süt. Elektroluxtól ilyet nem várok.

Szembe szomszéd zsákmánya hozott a konyhára két faccános laptoptáskát -valamire jó lesz! Hi  igy gyült össze  vagy 1200 köbméter lom-, meg egy szép női aktatáskát.  Adták, hálából mert tiprodok a gépükkel.

A Hepája szakadozott. Kopaszon, már az sincs benne maradt az 1750Wattos teljesitmény  felvétel, meg a nem túl izmos szívó teljesitmény. Maradt a vélemény: Elektroluxért tilos pénzt adni. Bár már rég leküzdöttem az Elektrolux mosógép  ékszij mizériát, de még mindig nem közölték, milyen kell hozzá. Hát az Elektrolux az már ilyen. Nyomulj a kaszához aztán húzz a vadba. 

Előzmény: tunderlala-3 (9211)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.09 0 0 9214
Előzmény: Törölt nick (9213)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.09 0 0 9213

Az a baj, hogy hiába veszel te 110V-os cuccot kintről, ha egy olyan feszültség átalakító, vagy mi a neve, akkora teljesítményben ami kell egy porszívónak, már KURVADRÁGA.

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=511397

Előzmény: Törölt nick (9212)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.09 0 0 9212

Az hát, és 1 óra alatt szarrá is ment. Annyit is ér.

Előzmény: Törölt nick (9209)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.01.08 0 0 9211

De az övé azt mondja, mindig eltörik, mármint a hepa... akkor nem csoda, ha "átereszt".

NÁlam is még mindig abszolút tiszta az a hepa fölötti fekete szivacs, azt nem kell mosni.

Előzmény: Törölt nick (9206)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.08 0 0 9210

6440-ről sok az infó a többségnek bejött-

A másikról nem találtam.

Előzmény: EPSG (9207)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.08 0 0 9209

110V-os?

Előzmény: Ken Lee (9208)
Ken Lee Creative Commons License 2012.01.08 0 0 9208

Helló, van egy eladó Dyson DC24-em, újszerű, kb1 munkaórát szolgált, USA magán import, és elromlott a kefe fej motorja. Megválnék tőle 50.000 Ft. az ára. Szállítást megoldom Budapesten, és Gödöllő körül.

EPSG Creative Commons License 2012.01.08 0 0 9207

Üdvözlet mindenkinek!

Porszívót vennénk, de persze pont a kiválasztott két modellt nem tudjuk megnézni élőben sehol...Akinek van már tapasztalata ezekkel, kérem ossza meg! Szóval a két modell: Electrolux ZTF 7650 és ZCX 6440(ha jól tudom, ez a "topik-porszívó"). Sok különbség nincs köztük, ezért sem döntöttünk még és jól jöhet némi segítség.

Előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.08 0 0 9206

Naja, csúnya is lenne, ha a hepából még kosz jönne ki.

Előzmény: Teaway (9205)
Teaway Creative Commons License 2012.01.08 0 0 9205

Na, én a HEPA fölöttit soha nem mosom, mert az nekem sose lesz koszos.

Előzmény: carpediem71 (9180)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.06 0 0 9204

Írtam, írd össze az igényeidet.

Mi felel meg ezeknek.

Nem csak az a lényeg, hogy mennyit porszívózól, hanem hogy mekkora a terület, mennyi a szőnyeg.

Menj el nagyobb műszaki boltba, ahol meg is tudod tapogatni azt a pár kiválasztottat, ami megmaradt a rostán.

Évi 50 takarításra nem kell hogy halk legyen, de ha nagy a kecó, jó ha van 8-9 méteres kábelje ( az egyik electrolucnak van, az biztos), illetve akár porzsákos is belefér. Ha meg szőnyeges, nem baj, ha van turbókefe. Vagy veszel hozzá külön.

A Karcherek valóban nagyon hülye formájúak lettek. :(

Az én Mielém több mint 4 éves, minden nap reggel elő van véve, és este megy a helyére.

Azaz naponta van használva, naponta többször is, attól függ, hogy épp hogy és merre eszik a gyerekbanda.

Ha ezt nézem, a te éves használatod, mondjuk nálam 25 nap.

Előzmény: Vén Halász (9201)
rézfarkubagoly Creative Commons License 2012.01.06 0 0 9203

Ha sokat nézelödsz még a végén a Dysonnál kötsz ki. Vagy nem foglalkozol a kereséssel. 

Az Eták nem rosszak.

Eza 6440 nem nyügözött le, sőt....

Előzmény: Vén Halász (9201)
rézfarkubagoly Creative Commons License 2012.01.06 0 0 9202

Szépeket Nagya. Köszi.

Néztem. A HQ-ba szoktam, főleg félvezetőért menni. A Hepa ára Náluk jó.

A gégecső az nem az amit néztem. Nem kell, mert jó, csak kiváncsiságból néztem Az a nyélről szabályozható. Ami van, és néztem 15 volt.

Motort kerestem igazság szerint. Na de nem valószinű, hogy talpra állitom a Samut.

Na szembeszomszéd ma hozta a 6440ét,  tisztítsam ki. Agyig nyomták fal csürüszkölésből származóval.

Kompreszorral puceva . Na mondom megmérem már mennyit fogyaszt. 

Felnyitott tetővel, motor előszürő is kivéve 1780Watt. A fekete szivacs nélkül -száradt- Porkazeta, motor előszürő visszarakva, becsukva, gégecső a helyén= 1550Watt. Gégecső befogva 1300W

A lukacsos részt is alaposan kifújkáltam. Ennek ellenére nem lököm hanyatt magam a szívásától. Kettőért nem adnám a Dysonomat.

Közben rám sötétedett. Majd még nézegettem hátha a Hepa miatt ilyen gyengécske. Valaki itt írta, hogy macera a kivétele.

További szépeket alias H 

Előzmény: nagya2 (9198)
Vén Halász Creative Commons License 2012.01.06 0 0 9201

Szia

Megnéztem a Karchert is, elég drágák, igaz eltérőek a többi porszívó formáktól.

VC 6100 65.000 Ft,  VC 6200 80.000 Ft,  VC 6300 90.000 Ft. 

Miele-t nem veszek.

Szerinted egy évi kb. 50 porszívózáshoz érdemes ennyi pénzt adni. Mennyivel többet tud,  mint egy 50.000 Ft-os más gyártó csúcsmodelje ?

Előzmény: Törölt nick (9188)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 9200

Jah, ezt most olvasom... az a porszívó rossz. Mi az, hogy eltörik benne a hepa??:O Valami baja van.

Ja, és még a szintén igénytelen daikin légtisztítónk is simán elalszik mellette, abszolút nem jelez semmi port használat közben. Úgyhogy nekem nem csak vizuális összehasonlítási alapom van arra vonatkozóan, hogy porol-e, vagy sem...

Előzmény: carpediem71 (9196)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 9199

Igazad van. Én abszolút igénytelen vagyok.:s

Előzmény: carpediem71 (9197)
nagya2 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 9198

Hali H... szorós!!

Nem drága a cuccos a Samuhoz sem, most cseréltem 4 évesen az első hepi szürőt, 38xx huf volt.

http://www.hqelektronik.hu/info/hu/w7-dj9700706a.html

A gégecső sem drága:

http://www.hqelektronik.hu/info/hu/w7-dj6700269b.html

Üdv Nagya

Előzmény: rézfarkubagoly (9187)
carpediem71 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 9197

Szerintem ez az elégedettség is attól függ kinek milyen összehasonlítási alapja van, mennyire igényes, mennyire maximalista, stb.

Előzmény: tunderlala-3 (9195)
carpediem71 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 9196

Rosszul értetted! :) Jól szív, csak a port nyomja ki magából, fölül a lyukaknál és a kapcsolók  körül állandóan csupa por. Csöveket a férjem kitisztította. Ha veszek bele új Hepát (már nem bírom anyagilag), akkor egy darabig nem fújja ki a port sehol, de egyszercsak a Hepa ismeretlen okok miatt eltörik benne, az a papír hártya. Akkor is eltörik, ha ki sem veszem, nem ütögetem ki a port, csak beleteszem az újat, használom és mikor szétszedem kitisztítani már törött. Én a meleg levegőre tippelek, de a fene tudja.

Előzmény: tunderlala-3 (9194)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 9195

ez így azért nem mondanám, pár usernél már azért bizonyított...

Előzmény: Törölt nick (9192)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 9194

mindent moss át benne, amit csak tudsz... csövet is, szívófejet is ellenőrizd, nincs-e valami benne, azért nem szív rendesen. Ha jól értem, ez a gond... 

Előzmény: carpediem71 (9191)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 9193

Nekem a 2. van benne, 4 éves volt októberben a porszívó.

Múlt héten én is szentségeltem, hogy nem szív rendesen... aztán feldübörgött, hogy nagyon régen volt már elmosva a vastag fekete szivacsszűrő, a hepa meg pláne. Megcsináltam, azóta megint úgy szív, mint újkorában.

Az az igazság, hogy a szivacsszűrőt azért havonta legalább egyszer illene kimosni, nálam ennél is több idő telt el... és nem akart szívni, hiába ürítettem ki a tartályt, hát persze, hogy nem, csupa szutyok volt a szivacs, meg a hepa is.

Előzmény: Törölt nick (9190)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.06 0 0 9192

Akkor annak a hűtése a beszívott levegőből megy át. Az ilyen porszívó kalap szart ér, eladásra készült.

Előzmény: carpediem71 (9191)
carpediem71 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 9191

Szerintem a meleg levegőtől megy tönkre. Első pillanattól kezdve elég meleg levegőt fújt ki, de ezt anno 2 éve már megírták itt, olvastam, hogy egy hozzászólást ezzel kapcsolatban.

Nem tudom mit kéne tenni, egyelőre most nincs pnzem újat venni. Talán széz kellene szedetni teljesen és kipucolni a motorrészt. Vagy nem?

Előzmény: Törölt nick (9190)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.06 0 0 9190

Akkor valami gond nálad van, ha már a 4.-et használod, míg másnak az első is okés.

Előzmény: carpediem71 (9189)
carpediem71 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 9189

Már hogyne vettem volna! Már a 4. hepát használom.

Előzmény: Törölt nick (9181)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.06 0 0 9188

60-ért szerintem S4-es Mielét kapsz, ami kisebb. Meg rohadt drága bele  ahepa szűrő. Nem is tudom már, 9000Ft körül lehet.

60-ért szerintem bármelyik egyéb gyártó már a premium minőségű termékét hozza.

Esetleg nézd meg a Karchert is. Anno ők is tudtak jót gyártani. Ipariban még mindig.

Előzmény: Vén Halász (9185)
rézfarkubagoly Creative Commons License 2012.01.06 0 0 9187

A francba. Jó, hogy van néha 6. érzékem, mert küldésre elszállt volna! Lementettem. Próbáljuk újra.

Pár éve hozzám csapódott egy ősállat Dyson DCO2. Hot gagyinak néztem. Hülyeségemre jelemző, hogy a portartály telités jelzőig tettem bele vízet, és csak lestem, hogy a másik végén jön a víz. bekapcsoláskor.  -Ezt a @t- Na a aztán a kisebb kozmezikázások ( gégecső kupos részére fémből kúp barkács, facános két  gömbkerék ) Na aztán mentem leskelödni netre mi a franc ez? Anyáztam is, mert az akárhányéves modelhoz minden francot reális áron lehet kapni! Nem fődarabos előszereléssel. . Pl a gégecsövet ( nem 15100ért mint a Samuhoz! ) 3 darabban! gépes vég, első rész, és a tömlő ( baromi jó anyagból van! ). Az ominozis kis kerék is volt. Nem baj, mert a gömbkerék jobb, meg a fémkúpom is. Elsült a kezem, mert jól zár, és mégse szorul össze.Na a lényeg: hasonló, praktikus, kényelmesen használhatóval nem találkoztam! Ez csak a rendszeres használatkor derül ki. Dyson Úrat nem véletlenül ütötték lovagá. Nagyott durrantott. Az angol kórházakba bakterologiai Hepával használják.  Az is tök reéális árú. A két Hepáját is pofon egyszerű kiszedni.A dolgai nem 2évre vannak tervezve. Az a kézszáritója is überfacca. Inkább egy használt Dayson, mint akármilyen Elektrolux, aminek a szervíz hátere -finom leszek- próblémás, az árairól nem is beszélve.Szembe szomszédhoz hozzácsapódott egy 6440. Hevenybe néztem. 2000Watt ellenére, nem akadtam ki a szívásától, pedig tiszta volt. Visszont tetszett, hogy nem ordítot. Na majd megnézem alaposabban, valami belső szürő lehet benne eltömödve. Volt itt már kétéves rablóárú német ipari csoda is, ami rakéta (400Watt) szinten teljesített úgy  el volt "dugulva" a motortere

Előzmény: Vén Halász (9186)
Vén Halász Creative Commons License 2012.01.05 0 0 9186

Megnéztem a Dyson-t. Még drágább,  a többség 100.000 Ft feletti, ez valószínűleg kiesik. Ennyit nem ér meg egy porszívó. A 10 éves rozoga gépünkkel is tiszta a lakás, köves, parkettás és szőnyeg van, háziállat nincs.  ( 100 négyzetméter) Úgy gondolom max 60.000 Ft-ig elmegyek az árban, ha igazán megéri.

Előzmény: Vén Halász (9185)
Vén Halász Creative Commons License 2012.01.05 0 0 9185

Köszi válaszod, óriási a választék, egy része nem is kapható Magyarországon.

A Miele csak porzsákost gyárt, a Dyson meg csak pzs nélkülit. Most legyek okos.

Lehet, hogy egy középáras Elektrolux legyen ? Akkor a Miele elvetendő ?  a Dyson árait még nem néztem, de megnézem.

(Pedig szépek voltak, tavaly is csodáltam a Montenegroi tengerparton)

Előzmény: Törölt nick (9184)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.05 0 0 9184

Hogyaza.. szépen összeszedtem, hülye index meg rendszargazdája. :((

http://www.testberichte.de/testsieger/level3_staubsauger__dampfreiniger_bodenstaubsauger_42.html

innen nézelődj, meg hogy mire adtak sok jó értékelést a felhasználók.

nekem szimpik az  energiatakarékos 1000 meg 1200 W-os, de erős és csendes Electroluxok is.

A Miele Tango plus már nagyon régi gép. Persze akkor nagyon jó volt.

A Mielékbe a hepa szűrő egy vagyon. Annyiért más porszívót vesz.

A Dyson is nagy név, az meg csak porzsáknélkülieket gyárt.

Mindenkinek más a lényeg, a fontos.

Legyen turbókefe a szőnyeghez, vagy ne.

Legyen 9 méteres madzagja, hogy ne kelljen átdugdosni a nagy lakás miatt, vagy ne.

Nem gond ha porzsákot kell bele venni, vagy gond.

Legyen halk, vagy nem baj ha visít.

Ne 2200W-ból legyen erős, hanem 1200-ból, vagy nem számít.

Kicsi és könnyű legyen, vagy nagyobb, masszívabb darab kell, amiben van anyag?

1 év garancia, vagy 2 év garancia kell?

Legyen a markolatról irányítható a motor teljesítménye, és be-ki kapcsolása vagy ne?

Legyen motorikusan szabályozható a szívás erőssége, vagy elég ha a csövön nyitom nagyobbra a fals levegő nyílást, hogy ne szívjon annyira ha nem kell?

És megtudom-e fizetni a kívánságaimat?

----

A hosszúcombú orosz lányok elfelejtve, lévén napokon belül megszületik 3. gyerekünk, és gondunk meg ezernyi.

Előzmény: Vén Halász (9183)
Vén Halász Creative Commons License 2012.01.05 0 0 9183

Szia Zeki !

Mi már beszélgettünk egy utazási topikban, ahol a szép hosszú combú orosz lányokat dicsértük.

Látom nagy porszívó szakértő vagy, ezért Tőled is szeretnék tanácsot kérni.

Tavaszra aktuálissá fog válni a kb. 8-10 éves ELEKTROLUX Mondo 1350 w-os gépünk cseréje, még működik, de több alkatrésze sérült, törött. Sohasem volt semiféle hibája.

Még mindíg vacillálok a porzsákos, vagy az anélküli gépek között.  Pl a csúcskategriás Miele nem is gyárt porzsák nélküli porszívót. Miért ?  És egy hepa szürős is már 100.000 Ft felett van, nagyon drágának túnik. Megéri Miele-t venni ? A hazai eladásban népszerű Miele S 381 Tango kb. 42.00 ft, de a többi 60.000 Ft-tól kezdődik.

Általában minden műszaki cikk vásárlása előtt széleskörű információgyüjtést végzek, nem az ár a döntő egy ésszerű határig, hanem a minőség, technikai szinvonal, a megbízhatóság, szervizháttér a döntő szempont.

Szóba jöhet az olcsó árfekvésű, de jó műszaki paraméterekkel rendelkező cseh ETA készülékek, vagy a nagyválasztékú középkategóriás Elektrolux termékek, de 6440-et már nem venném meg, régebbi típus, kifutó modell. Inkább újabbat. Vagy a drágább Miele közül valamelyiket, ha tényleg megéri. Ez talán olyan kérdés, hogy Audit vagy Opelt vegyek e ?

Otthon a legtöbb háztartási  gépünk Bosch, (mind kitünő) ezért egy 32030 sem kizárt.

Még van néhány hónapom a vásárlásig, addig is várom véleményed és a többiekét is előre köszönettel.

Nimrod01 Creative Commons License 2012.01.05 0 0 9182

Sziasztok!

Természetesen én is porszívóvásárlás előtt állok, és a gépek tanulmányozása alapján két porszívót néztem ki, a Philps fc9071-est, illetve az Elektrolux ze305sc-t. A Philipset már sikerült kipróbálnom, és elég meggyőző volt, viszont az Elektroluxal még nem volt szerencsém találkozni, valakinek lenne tapasztalata ilyen porszívóról?

Ti melyiket választanátok? A paraméterek, árak nagyjából azonosak.

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.05 0 0 9181

Miért nem vettél bele új hepa szűrőt?

Előzmény: carpediem71 (9173)
carpediem71 Creative Commons License 2012.01.05 0 0 9180

Ugyanazt teszem én is, gyakran mosom a feketéket is ( a tartályon és a hepa fölött is), cserélem is, sőt a motor előtti fehéret is, ezeket minden 3. porszívószás után mosom (mosógépben) és szárazon teszem be.

Előzmény: Teaway (9179)
Teaway Creative Commons License 2012.01.05 0 0 9179

A fekete vastag szivacsot pedig illik tisztán tartani. (Pl. én sokszor csereberélem a másikkal, és ki is mosom folyékony szappannal és vízzel. Sőt, a HEPA-t szárazon is ütögetni szoktam a poros oldalával lefelé)

carpediem71 Creative Commons License 2012.01.05 0 0 9178

Egyértelmű. :)

Előzmény: Teaway (9177)
Teaway Creative Commons License 2012.01.05 0 0 9177

A HEPA szűrőre csak rá kell engedni (nem áztatni) a vizet (a poros felére) és utána visszafordítva hozzáütögetni vmihez, hogy a víz kijöjjön belőle.

A papír részhez nem szabad hozzáérni sem kézzel, sem bármilyen tárggyal!

Csak teljesen száraz állapotban szabad újra használni!

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.05 0 0 9176

Én mostanában egy vizes zelmerrel takarítom a szőnyeget. 2-es fokozatban is szív mint állat, de a szőnyegbe beletaposott drótdarabokat semmilyen porszívó nem tudja kiszedni. A turbókefés sem. Kézzel kell kiszedni... A vizes porszívó nagyon felhúzza a szőnyeget, ki is emeli a drótokat, így tenyérrel érezhető. Hepa nincs is benne, hót fölösleges. Az ágyban ezerszer több atka van mint a szőnyegben.

Előzmény: carpediem71 (9175)
carpediem71 Creative Commons License 2012.01.05 0 0 9175

Nem, nem ezt mondtam! De tény, hogy többet vártam tőle, mert ezen a fórumon nagyon istenítették. Szívóerejével elégedett vagyok, de ez is attól függ kinek milyen összehasonlítási alapja van. Most már csak a méreg van mikor porszívózni kezdek, mert minden alkalommal üríteni kell, törölgetni kívül, belül, mert csupa por minden. Én speciel a Hepát nem is tudom kivenni (50 kg. nő vagyok), mindíg a párom kell segítsen, mert nagyon nehezen nyítható.

Előzmény: Törölt nick (9174)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.05 0 0 9174

Tehát, egy kalap szar?

carpediem71 Creative Commons License 2012.01.05 0 0 9173

Én személy szerint csalódtam a gépben (2 év után). Az elején én is örültem, hogy milyen szuper, jajj de jó, stb., de ma már nem ez a véleményem. Legközezebb biztosan nem ilyent veszek, hanem Miele-t.

Rendeltetésszerűen használtam, de egy évre rá eltört a gégecső, másfél év múlva elkezdte kifújni a port a kapcsoló és a a proszívó tetején lévő lyukaknál.A  hepa filter ismeretlen okok miatt állandóan eltörik (a papír szűrő része), valószínű emiatt fújja ki a port. Azt írja mosható, mármint a Hepa, egyszer kimostam, szétázott, használhatatlan lett. Gyakorlatilag olyan meleg levegőt fúj mint egy hajszárító, ezt első pillanattól kezdve csinálta és hangos. 

Előzmény: P++ (9142)
NeomatiK Creative Commons License 2012.01.04 0 0 9172

Okés!

más:

A múltkor nme írtam, de a Solac porszívomra 2 év garancia van.

Előzmény: slepp & tsa. (9162)
priusz74 Creative Commons License 2012.01.04 0 0 9171

Köszönöm az infót! Utánnanézek a készüléknek.

Előzmény: galaxy81 (9169)
turigabi Creative Commons License 2012.01.04 0 0 9170

Sziasztok!

Gondoltam megosztom veletek hogy milyen porszívót is vásároltam.Sikerült nagyon jó áron hozzájutni egy Philips FC 9071-es porszívóhoz. Vásároltam hozzá egy Sencor turbófejet is. Így ketten együtt nagyon megvagyok velégedve vele, nagyon jól szív jól tisztít könnyű kicsi.

Kíváncsian várom, hogy a szívóerő miként alakul az idő előrehaladtával.

galaxy81 Creative Commons License 2012.01.04 0 0 9169

Vagy válazd az electrolux zjm6830-ast. Ennek az elődje van meg nekem, és minden tekintetben jó gép szerintem.                                                                                                     400w szívóerő, zsákos, 6mkábel                                                                                                  

Előzmény: priusz74 (9167)
groovejet Creative Commons License 2012.01.04 0 0 9168

Köszi, így meg tudtam rendelni a kallantyút.

Előzmény: Teaway (9152)
priusz74 Creative Commons License 2012.01.04 0 0 9167

Köszönöm! Bár ahogy látom ez porzsák nélküli, de egyébbként szimpatikus készülék. 

Előzmény: Törölt nick (9166)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.04 0 0 9166

Electrolux ZCX 6440, vagy bármelyik turbókefés.

Mondjuk a hajat bármelyik normális porszívónak fel kell szednie. Az ráadásul rátekeredika  turbókefére, és tépkedheted le róla.

Előzmény: priusz74 (9165)
priusz74 Creative Commons License 2012.01.04 0 0 9165

Sziasztok!

Tudtok ajánlani nekem 30e-ig porszívót? 

Elvárásaim:

- porzsákos legyen

- ne legyen túl nagy méretű

- szőnyegből kiszedje a hajakat (turbófej?)

- tartósság fontos lenne (nem 2 évre venném)

- ha a garancia nem 1 év hanem több az nem baj

- min. 6m madzag legyen hozzá

- kinézet, flanc, áttetsző plexi vagy "mittoménmi" nem érdekel :) 

Ha picit többért van olyan ami best-buy akkor módosulhat az összeg, de alapból ennyit szeretnék rászánni.

Kriszta800508 Creative Commons License 2012.01.03 0 0 9164

van benne textil, és adtak hozzá két papírt is

De van hozzá előszűrő, vagy mi a csuda, (egyébként tényleg csoda), így szinte nem megy semmi a porzsákba.

Előzmény: Törölt nick (9163)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.03 0 0 9163

A textilzsák cserélhetős eldobhatós (papír) porszákra?

Előzmény: Kriszta800508 (9161)
slepp & tsa. Creative Commons License 2012.01.03 0 0 9162

Kedves NeomatiK,

volt végre egy kis időm fórumokat olvasgatni és láttam a kérdésed. Nem otthonra vettem a porszívót, ajándék volt. Kissé nagynak mondható a családom és pár éve már igyekszem mindenkinek értelmesebb ajándékokat keresni. Egyébként nekem egy 10 éve nagyon jól működő Siemens porszívóm van és amíg megy marad. Ha majd venni kell szerintem ezt a Beez porszívót fogom választani, mert ennyiért nagyon jónak tűnik. Túl sok tapasztalatot viszont ígéretemmel ellentétben nem tudok még átadni, mert nem kérdeztem, de majd igyekszem körbekérdezni mit a véleményük.

üdv

Előzmény: NeomatiK (9106)
Kriszta800508 Creative Commons License 2012.01.03 0 0 9161

Sziasztok!

Sokat olvasgattalak titeket az elmúlt hetekben. Egy kicsi, olcsó, és jól szívó porszívóra volt szükségünk, mert bazi nagy takarítógépünk van, és azt utálom húrcolni. Úgy hiszem megtaláltam, egy Samsung SC5225 "személyében". Már egy hete, mindennap használjuk. Imádom, felszedi még a szőnyeget is. Remélem hosszabb távon is beválik. Én csak ajánlani tudom...

Zsazsi Creative Commons License 2012.01.03 0 0 9160

Nekem is ez volt a kerdes hetekig es en a  ZSC6920 SUPERCYCLONE mellett dontottem.

Nagyon elegedett vagyok vele, sajnalom, h az elozo -Hitachi- gepem 18 evig kitartott. Nyilvan, nem sajnalom, h nem kellett minden masodik evben ujat venni, de nagyon sok kulonbseget erzek egy 18 evvel ezelotti modell es e kozott. :o)

Ami meglepett, h ehhez is van turbo kefe, nemcsak a a 6440-hez. Emiatt bizonytalankodtam, h melyiket valasszam, a kicsit kisebb portartaly nem zavart. Mar csak kivancsiag miatt is uritettem minden hasznalat utan. Dobbenetes mennyiseg gyult ossze, nem is ertettem, h honnan. 

Előzmény: P++ (9137)
ivanmiklos Creative Commons License 2012.01.02 0 0 9159

Persze, meg lehet, a kapcsoló olyan, mint egy fogaskerék, mélyen rovátkolt, ha nem gumicsizmával próbálod, lábbal is megoldható:-)

Üdv

Miki

Előzmény: Teaway (9158)
Teaway Creative Commons License 2012.01.02 0 0 9158

Felírtalak!

"ehhez tényleg le kell hajolni"

Amúgy én tudom talppal is tekerni/kapcsolni.

Előzmény: ivanmiklos (9157)
ivanmiklos Creative Commons License 2012.01.02 0 0 9157

Szia!

Én ma kaptam kézhez a "topikporszívót"!    ( Teaway: + egy júzer az Elektrolux/zcx6440-hez)

Elolvastam én is a 28 felhasználó véleményét, nevetnem kell, vagy inkább röhögnöm:

Kicsomagoltam a gépet, összeraktam, teljesen egyértelmű mi, hova tartozik. A gégecső egyáltalán nem gagyi, masszív,fém,  pontosan illeszkedő. A markolatcsatlakozás, a fejek csatlakozása

szuper,nincs lötyögés. A kerék soft, könnyen fut, és a géptest nem csapkod jobbra-balra, csak, ha úgy húzom:-). Meglepett a hangja, nem hangos.Biztosan van halkabb is, de egészen elfogadható.

A bakapcsológomb, ami egyben a teljesítményszabályzó is valóban tekerős, ehhez tényleg le kell hajolni, nem lehet letaposni, na bumm. A portartályból nem csap fel a por, amikor a szívócső

csonkot eltávolítom. Sok műanyag alaktrész van rajta, benne, de kellő odafigyeléssel nem kell rajta töréstesztet végezni, persze így is eltörhet, de a taposásos ki-bekapcsolásnál még nagyobb

lenne az esély. A turbókefe egy nagyon jó kis kiegészítő. A 6 m-es kábel nekem elég.

Most hirtelen ennyi.

Bennem nagyon pozitív összkép alakult ki, igaz, egyetlen alkalommal használtam eddig.

Üdv

Miki

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.02 0 0 9156

Milyen igények alapján tanácsolták ezeket?

Előzmény: Törölt nick (9154)
Teaway Creative Commons License 2012.01.02 0 0 9155

Ahogy nézem, ez mind Philips. De pont ilyenek senkinek se nincsenek, inkább az FC 8144 és 9174 szerepel a topiclistában, amit itt találsz.

Előzmény: Törölt nick (9154)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.02 0 0 9154

BUÉK!

Porszívó vásárlás előtt állok. Azt a tanácsot kaptam, hogy  válasszak a következő három porszívóból. FC 8134 20 000 forint

FC 9071 28 500 forint

FC 9170 39 000 forint

Van valakinek tapasztalata ezekről a gépekről esetleges hibája vagy hátránya van e valamelyiknek? Ár érték arány szerint melyiket javasolnátok? Előre köszönöm az esetleges tanácsot! 

Teaway Creative Commons License 2011.12.30 0 0 9153

Még azt akartam írni, hogy a gép alján a matrica egy az egyben megtalálható a dobozon is.

Előzmény: Teaway (9152)
Teaway Creative Commons License 2011.12.30 0 0 9152

PCN számot tudok adni, de az nem azonos a SerialNumber-rel.

PCN: 910286613

Előzmény: groovejet (9149)
NeomatiK Creative Commons License 2011.12.30 0 0 9151

WS teleshopban:

Swivel Sweeper (remélem, jól írtam) nevű akkumulátoros "takarítógép" 11990 Ft-ért.

Hányan veszik meg ezt a gagyi akkumulátoros kefét? Porszívózásra nem jó, földrepotyogott cukorka felszedésére - amivel reklámozzák - meg meglehetősen drága.

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.29 0 0 9150

Na szép, az nekem is, ráadásul én törtem le, nem is a gyerek.:s :D

Én még nem mentem utána, majd ha tudsz árat mondjad légyszi.

HOlnap megnézem a számot majd neked, hátha megtalálom...

Előzmény: groovejet (9145)
groovejet Creative Commons License 2011.12.29 0 0 9149

Nincs dobozom. A gép alján van. Nekem az lekopott. PCN szám vagy mi kéne.

Előzmény: Teaway (9147)
Teaway Creative Commons License 2011.12.29 0 0 9148

Ja, a dobozán is megtalálod, ha még megvan hozzá.

Előzmény: Teaway (9147)
Teaway Creative Commons License 2011.12.29 0 0 9147

Az a szám, ami a Serial Number mezőben van? Az nekem 8-assal kezdődik...

Előzmény: groovejet (9145)
rézfarkubagoly Creative Commons License 2011.12.29 0 0 9146

Köszi

Inkább lebeszélem exemet róla. Az a Zsolti 2003-as topkban olvasottak elvették a kedvem Tőle. 

Előzmény: nagya2 (9140)
groovejet Creative Commons License 2011.12.29 0 0 9145

Sziasztok!

Electrolux ZCX 6205-os sorozathoz tudna nekem mondani egy 9-essel kezdődő sorozatszámot!

Nekem már lekopott és alkatrészt kellene rendelnem hozzá. Letört a kallantyú az elején.

Köszi

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9144

Néud, veszel egy 50-70 ezres gépet, és nem lesz ilyen gondod. :)

Lesz jó anyag, meg markolatról távirányítás. :)

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9143

Itt ebbena  topikban nem fikázzák. Örülnek neki.

P++ Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9142

Nem tetszenek a (negatív) vélemények róla.. http://www.arukereso.hu/porszivo-takaritogep-c3170/electrolux/zcx6440-p28298858/velemenyek.html

Rossz anyaghasználat, béna kapcsoló...

Előzmény: Törölt nick (9139)
kivi Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9141

Teaway,

megvettem a 6440-et, tökéletes. Köszi a tippet! Beírhatsz engem is a listába, és bátran merem én is ajánlani a cuccot bárkinek.

nagya2 Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9140

HAli!!

HQ elektronikánál nézz szét, nem olyan drága az alakatrész náluk.

Üdv Nagya

Előzmény: rézfarkubagoly (9134)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9139

A 6440-es turbókefés. Szőnyegre nagyon jó.

Előzmény: P++ (9137)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9138

Na ezt most nem egészen értem....

Előzmény: Törölt nick (9136)
P++ Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9137

ez nagyon drága :)

Melyik a jobb?

Electrolux ZSC6920 SUPERCYCLONE

Electrolux ZCX 6440

Milyen márkákat, típusokat érdemes nézni?

Előzmény: Teaway (9130)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9136

Helyesírás? Ugyan már, az ciki.

Előzmény: tunderlala-3 (9135)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9135

Nem tudom, itt hogy lehet helyesírást ellenőriztetni, de ha úgy gondolod, hogy nagyon muszáj, akkor csináld azt, hogy mielőtt egy hozzászólást elküldesz, a beírt szöveget átmásolod word-be és ott már tudod ellenőriztetni.

(eszközök, nyelvi ellenőrzés).

Előzmény: rézfarkubagoly (9131)
rézfarkubagoly Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9134

Muszáj, mert a telos céget "népszerüsiteni kell" Hihetetlenek.  Szó szerint. Azt se tudják mit irtak pár nappal korábbi levelükben. De fizetni azt nem.

Ha már a poszívóbban vagyok: Az a Samsung SC 7060 motor ár 17200-ért, egy gégecső 15000ért  egy hangyányit meglepett.

Előzmény: Törölt nick (9133)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9133

Mindig új nikk?

Előzmény: rézfarkubagoly (9132)
rézfarkubagoly Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9132

Na hogy hogy kavartam ide: A Samsung SC 7060 ost bogarásztam, vajon mennyi lehet bele, és hol egy motor. ( Exemhez ragadt egy, külsőleg jó állapotú, és rágja a fülem, hogy az Neki úgy tetszik.)   Belebotlottam egy furcsa topikba. Az is Porszvó Zsolti2003 nak több mint 3000 hsz. Sokaknak válaszolt, de csak a cikkizéseit lehet olvasni. Ez, hogy lehet? A Mielét isteniti. Én a helyébe a Dysont dicsérném. 

Ez valami olyasmi, hogy én is köpködöm  hazug, sikkasztónak nevezem a Sony Ericssont ? -Sajnos ígaz.2008-óta nem kártalanítanak! Idegesit a majd 200000 bukásom a telójaikkal, illetve általuk.

rézfarkubagoly Creative Commons License 2011.12.28 0 0 9131

Lalácska. A müanyag anyagától függ, töltödik vagy nem. Én a kedvenc NDK-ás iparimba megkerültem a problémát. Rákészültem, és kifújtam a belsejét, grafitsprayel a gégecsőnek. -Nagyon higgal- 1983 környékén. Ma is faca. ( Pedig kint ázik fázik szegény )  Bejött a dolog. Elötte még a szemem is szikrázott, olykor. Egyszerüen is lehe tünetmentesé tenni a masinát: Használat elöt nedves ruhával végigtörlik a gégecsövet, és a müanyag csövet.

Még mindig nem tudom, hogy lehet itt helyesírást ellenöriztetni? Segítesz? Köszi.

Előzmény: tunderlala-3 (9122)
Teaway Creative Commons License 2011.12.26 0 0 9130

És az baj?

Mert akkor válaszd a ZUAG3801-et, az porzsák nélküli és szintén "zöld".

Előzmény: P++ (9129)
P++ Creative Commons License 2011.12.26 0 0 9129

hopsz, ez porzsákos..

Előzmény: P++ (9128)
P++ Creative Commons License 2011.12.26 0 0 9128

Van tapasztalatotok az electrolux green szériához?

Egészen pontosan ez érdekelne: http://www.markabolt.hu/electrolux/electrolux_porszivo/green_porszivok/electrolux_zjg_6800_porszivo.html

aprilis1 Creative Commons License 2011.12.26 0 0 9127

mindegy... Nem  olyan vészes összeg. Remélem bejön a gép!

Előzmény: Törölt nick (9126)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.26 0 0 9126

:)

:(

Ezért kell venni bontatlan csomagost.

Előzmény: aprilis1 (9125)
aprilis1 Creative Commons License 2011.12.25 0 0 9125

Szia!

Mondd csak ismered az anyósomat? Vagy csak gondolatolvasó? Még szerencse,h tépelődtümk milyen gépet vegyünk. Karira kaptunk egy Triatlont.

holnap be is üzemelem :) Sajnos jó magyar szokás szerint valahol lelopták belőle a papír zsákot és a 2. mikroszűrőt...

Előzmény: Törölt nick (9084)
aprilis1 Creative Commons License 2011.12.24 0 0 9124

Kedves Mindenki!

köszönöm a hasznos tanácsokat!

Kellemes karácsonyi ünnepeket!

leander24 Creative Commons License 2011.12.24 0 0 9123

Egyetértek!

Szerintem egyébként van benne földelés, mert a szívófejen jön két vastagabb drót, aminek az egyik vége ugye a fém csőhöz csatlakozik (amit nem értek hogyan, mert a fémcső vége műanyag), a másik pedig talán az aljához vezethet (nem látom mert belefut a műanyagba).

No mind1, így karácsonykor hagyjuk a statikusságot (ez idén már úgysem oldódik meg), inkább töltődjünk a szeretettel, Boldog Karácsonyt Mindenkinek! :)

Előzmény: Törölt nick (9121)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.23 0 0 9122

Azt nem értem, hogy miért töltődik fel?

Az enyém sincs földelve biztosan, és éppen eleget csiszatolom a sötétbarna szőnyegen néha, amikor lusta vagyok fejet cserélni, de nem "rázott" még sosem.

Előzmény: Törölt nick (9121)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.23 0 0 9121

Azért egy 70ezres gép ne töltődjön már fel statikusan!

Szégyen!

Előzmény: leander24 (9120)
leander24 Creative Commons License 2011.12.23 0 0 9120

A cica fajtája ismeretlen, a párom az utcán találta még kis korában (elképzelhető, hogy van benne maine coon, vagy az), a porszívó viszont valóban Ultraone. 1000W a max teljesítménye…

Remélem tényleg kiszolgál jó pár évig… :)

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.23 0 0 9119

Össze fog, mert kicsi a tartály. 1 szobára elég. Nem lehet 1 normális takarításra elég méretűt készíteni ekkorában ilyen szívás mellett (ekkora por mellett). A ciklon lényege a sok hely a porleválasztáshoz és a portároláshoz, ami itt messze van az optimálistól.

Előzmény: NeomatiK (9118)
NeomatiK Creative Commons License 2011.12.23 0 0 9118

Hála az égnek, hogy küldés gomb előtt kimásoltam ezt a hosszú iroméányt, különben ment volna a levesbe és akkor kib* mérges lettem volna. Na most bemásolom.

Üdv! Na megvettem a multiciklonos (porzsák nélküli) Solac AS3258 masinát.

Tetzszik benne, hogy látszik a por ahogy kering a tartályban. Viszont vagy túl sok por gyűlt össze, amíg nem volt porszívózva, vagy állatmód szív, vagy konstrukciós hiba az, hogy úgy össze tud állni a tartályban a por, hogy már nem kering, hanme megrszorul. Biztos ki van találva, hogy miért ilyen geometriai méretekkel rendelkezik a ciklontartály, kb 4cm széles hely van körbe a külső fal és a belső fal között. Majd a második porszívózásnál már okosabb leszek. De egyelőre inkább azt mondom, hogy rengeteg volt a kosz.

A gépben a szűrők, amit látok: ugye van a ciklontartály, utána van egy kb 1cm vastag szivacs és utána még egy vékonyabb szűrő, amiből a pormaszk is szokott lenni. Aztán a motor után van egy mosható Hepa szűrő.

Bekapcsoláskor 2-3mp-ig kisebb fordulaton megy a motor, aztán rákapcsol, a hanghatások miatt ez nagyon tetszik :) Feel The Power! :)

Ami nem tetszik benne, hogy az üríthető tartálynál kell megfogni, emelni a gépet és ha működés közben emelem, akkor a motor felöli szívójárat közt rés lesz, mivel eltávolodik a tartály a géptesttől kb 1-2 mm-t. De ezen majd segítek valami tömítő lemez beiktatásával. Végülis a működést ez nem befolyásolja, hacsak nem a fogantyújánál tartja kézben az ember porszívózás közben.

A másik a fej. Mivel görgős kialakítás, emiatt szerintem jobban eltartja a kelleténél a szőnyegtől és volt olyan eset, hogy nem szedte fel a beletpaosott de kiszívható koszt a szőnyegből. Úgyhogy vagy megpróbálom a másik porszívó görgő nélküli fejével használni, vagy lereszelem a görgőjét. Ez utóbbi elég barbár megoldás lenne :)

A harmadik macera a tartály ürítése. Frankón van nyitógomb, de nyitáskor a kosz egy része erre a lenyíló fedélre esik rá. Na meg aztán az összeállt szmötyit esetenként kézzel kell kitessékkelni, mert magától nem  mindig hullik ki. Így aztán csuklóig poros-koszos leszek ha le(ki)takarítom. Ezt majd még kidolgozom, biztos lehet finomítani a technikámon. A fedelet majd felfelé próbálom nyitni amíg a tartályt vízszintesen tartom, azttán döntöm függőbe, hogy kihulljon a cucc.

Ja és talán van egy negyedik apróság: a szívóerőt a markolatnál egy szeleppel tudom szabályozni. Ez becsukott állapotban ha nagyon rácuppan a szőnyegre a fej, tud fals levegőt szívni. Végülis ez nem akkora baj.

Ezen problémákat leszámtva tetszik a gép, a kidolgozás minőségi (persze ilyenkor kicsit elfogult az ember, hogy dícsérje a masináját ha már nem mindennel elégedett teljesen :P ), remélem, hogy tartós is. Korábban nézegettem Samsungot, Zanussit stb (is), azok nekem gagyibbnak tüntek a gyengébb műanyag miatt, persze nem néztem végig a teljes típusválasztékot. 

Ma további teszteknek lesz kitéve a gép, bár tegnap a teszt kedvéért majdnem a fél lakás ki lett porszívózva :) De most legalább kiderül, hogy tud-e még kiszedni koszt a szőnyegekből, összeáll e megint nagy gubacsokká a kosz a tartályban.

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.23 0 0 9117

Akkor benéztem. :)

Előzmény: Teaway (9116)
Teaway Creative Commons License 2011.12.23 0 0 9116

"Ultra silencer"

A képen az Ultraone green van (ZG 8800), az Ultra silencer green az pedig a ZUSG 3901.

Előzmény: Törölt nick (9112)
nagya2 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 9115

Hali!!

Ugyanabban a házban, ugyanazon a soron.

Sok van .

Üdv Nagya

Előzmény: Törölt nick (9114)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.22 0 0 9114

Olyan sok, vagy olyan kevés?... Mi a sok és mi a kevés? Ugyanabban a házban?

Előzmény: nagya2 (9113)
nagya2 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 9113

Hali!!

Cáfolom az állításodat, 9.-en is annyi a por, mint az 1-sőn :-))))

(tapasztalat)

Üdv Nagya

Előzmény: Törölt nick (9108)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.22 0 0 9112

A Miele nem ráz. Le van földelve. A markolatban is van egy vastagabb fém szál.

De gratula a gépedhez!

Ultra silencer ezért olyan halk, meg csak 1250W-os, tehát egy újabb fejlesztésű motor van benne. Ez Philipsben sokkal drágább lenne.

Na meg van 9m kábeled. Az elég jó hatósugár ám, a teleszkópos porszívócsővel együtt!

Szóval most belenyultál a zsebbe, de olyat vettél, ami ki kell hogy szolgáljon sokáig. 

Mert halk, mert energiatakarékos, mert jó nagy hatósugarú.

Előzmény: leander24 (9109)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 9111

Szép cica, maine coon?

Előzmény: leander24 (9109)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 9110

Olyan nincs, hogy nincs por.:)

Egy kis faluban lakunk, alig van forgalom az utcánkban, csak az jár erre autóval, aki itt lakik. Aszfaltos út, sok fű, fa, virág, kertek és zöldek mindenütt, és mégis.

Előzmény: Törölt nick (9108)
leander24 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 9109

Sziasztok!

Még korábban érdeklődtem itt porszívó vásárlás előtt, most írok utána. :) Végül a green porszívót választottuk, és igaz sok tapasztalat még nincs vele, hosszzab távon tesztelni kell, inkább az első benyomásokat szeretném megosztani. Tetszik nagyon. :) Nagyon könnyű húzni, jól kanyarodik, és rendkívül halk. Nem tudtam számok alapján értékelni a szívó erőt, de azt kell hogy mondjam erősen szív. A max fokozaton szinte letapad a szőnyegre (szerintem az már túl erős), eggyel visszább használhatóbb. A csempéknél, lamináltpadlón simán felszed mindent a legkisebb, vagy eggyel erősebb fokozaton, hangja pedig szinte alig van.  Amit eleinte annyira nem is vettem figyelembe, pedig sokkal kellemesebb vele így porszívózni, a macska pl nem menekül, ami nagyszó mert eddig a porszívózásnál a szekrény mögött kuksolt. Masszív szerkezetnek tűnik, különösen a nyele, és a szívófeje, hogy port nem enged át, az biztosra veszem, szerintem még a levegőt is tisztítja. :)

Tudom kicsit elfogult vagyok mert új, de ezért árnyoldala is van a dolognak. Egyrészt az ár értékben túlértékelt, és statikusan feltöltődik. Gondolok ezalatt itt arra, hogy ha egy tényleg nagyon piszkos szőnyeget porszívózol vele, amikor már hallani ahogy a csőben sodródik a szmötyi, „megrázz” a fém teleszkópos nyele. Mint a tes..-ban a bevásárlókocsi… Nem nagy dolog, de kellemetlen, és úgy gondolom egy vásárlót sem kellene kellemetlenségeknek kitenni. Hozzáteszem tényleg nem állandóan ilyen, csak amikor mondjuk úgy  komoly áramlás van. Szerintem ezt valahogy illene megoldani…

Egyébként tényleg nagyon tetszik, jól szív, halk, kevesebb energiát használ, porzsákos (ami nagy), masszív-erős, és nekem külsőleg tetszik. 10pontból 7potot kapna tőlem…

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.22 0 0 9108

Erősen helyfüggő. Ahol sok fa, víz, fű van, és nincs átmenő forgalom, nincs szántóföld, ott a lakásban sincs por. Ahol van átmenőforgalom, út, nincs fa, ott rengeteg por száll a levegőben. 10 emeletesnél az alsó szinteken van por, a fölsőkön nincs. (szúnyog se)

Előzmény: tunderlala-3 (9107)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 9107

Szia Nagya!

Örülök, hogy ilyen jó szőnyeget sikerült vennetek, de tudod az az igazság, hogy aki tényleg allergiás, annak nagyon fontos, hogy minél kevesebb "porfogó" legyen a környezetében. HIába jól porszívózható, akkor is csak porfogó az, nem porszívózzák azért naponta mindenhol fel az egész lakást... de még ha igen, akkor is...

Amikor kórházba került a lányom, annyira súlyos panaszai voltak, miután hazajöttünk, én legalább egy évig minden áldott nap végigmentem az egész házon pronto portörlő pamaccsal, ami tényleg magában tartja a port. De úgy töröltem port, hogy az utolsó szögig, az utolsó polcon lévő kis biszbaszig, lego kockáig mindent, szó szerint mindent, ami csak volt a házban.  Összes függöny le, csak a vékony voile függönyök maradtak heti fagyasztással és mosással.  Összes matrac és ágynemű antiallergénre cserélve, párnák-paplanok hetente mosva 70 fokban. Összes szőnyeg ki, összes plüssállat ki, összes szobanövény ki, és így kezdett el szép lassan javulni, hosszú hónapok alatt. MIndenképpen el akartam érni, hogy ne kelljen állandóan gyógyszereket szednie. Egy év alatt kb. sikerült elérni ezt, sehol egy szőnyeg, naponta felporszívózva, felmosva minden.

Aztán amikor már elértük, hogy nem kellettek a gyógyszerek, akkor fokozatosan elkezdtem visszacsempészni a házba a szőnyegeket, ritkítani az ágynemű és függönymosást... szóval megoldható, de ehhez kell, hogy előbb egy nagyon könnyen és alaposan takarítható környezet legyen, hogy a szervezetet minél kevesebb porterhelés érje.

Most már azt mondhatom, hogy teljesen ugyanúgy élünk, mint ahol nincs allergiás a családban, hetente csak 1-2x törlök port, mondjuk a napi porszívózás megmaradt. De szőnyeg az még mindig össz. 2 db van a házban, a két gyerekszobában, ahol a földön ülve játszanak. Máshol nincs. MOndjuk nem is hiányzik, mert mindig szutykos lenne a kutyák lábától sáros időben:)))

Na ez jó hosszú lett!:s :D

Előzmény: nagya2 (9103)
NeomatiK Creative Commons License 2011.12.22 0 0 9106

Miért, mi lett a tegnap kiszállított új porszívóddal? Vagy azt nem magadnak szántad?

Előzmény: slepp & tsa. (9105)
slepp & tsa. Creative Commons License 2011.12.22 0 0 9105

Sziasztok!

Pár hete írtam a fórumra pár pórszívóval kapcsolatban tapasztalatokat, de sajnos típusokat nem tudtam, így sokat nem lehet kezdeni a tapasztalatokkal. Ezt szeretném pótolni, mert tegnap meghozta a futár a karácsonyi ajándéknak szánt porszívót és megnéztem a típusát. Beez VC-L-1820 Dual Cyclone a pontos típus. Végül neten keresztül rendeltem meg Ex..Di... web áruházból. Ott is dicsérték az értékeléseknél ezt típust. Ha beválik, írok majd róla, mert ennyiért főnyeremény lenne. A családban így már csak nekem van régi porszívóm :-(.

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.22 0 0 9104

Nézd meg az electroluxokat.

Előzmény: Krodha (9101)
nagya2 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 9103

Hali Lala!!

Emlékszel mikor megvettem a porszívót, olyan jól szívott,  hogy hamarosan padlószönyeget is kellett    cserélni:-)))

Na vettünk egy profi (ipari) padlószönyeget, 5000/nm2 ennek a szönyegnek a szálai egyenesek(a por belemegy de nagyon könnyen ki is jön), tömöttek (kirugja magát), mikor kiporszívózod akkor olyan puha lesz, öröm rajta meztélláb mászkálni:-))

Naszóval az olyan hagyományos hurkolt szönyeget én sem ajánlom, de ezt a ragasztottat sürü tömör iparit ezt igen. Könnyü tisztítani, és a por ki is jön belőle, nem marad benn.

Lett volna egy mégjobb is, amit a parlamentben, megmég nagyon igénybevett helyeken használnak, de a 10-12ezres nm2 ár attól elriasztott.(meg abból jóval több nm2-ert kellet volna vennem, mint amennyi kell).

Üdv Nagya

Előzmény: tunderlala-3 (9097)
Teaway Creative Commons License 2011.12.22 0 0 9102

Van-e cica vagy kutty?

Előzmény: Krodha (9101)
Krodha Creative Commons License 2011.12.21 0 0 9101

sziasztok ismét!

segítséget szeretnék kérni. barátnőm egy lakásotthonban dolgozik és 20.000 ft-juk van, amiből porszívót vehetnek. nagyon fontos, hogy ne porzsákos legyen. gondolom viszonylag könnyű is legyen, hisz egy emeletes családiházról van szó, tehát a kis picike porszívó is kilőve, mert ha jól tudom, akkor a pici porszívók nagy házakra nem igen tanácsosak.

ami még nagyon fontos,hogy online webshop nem jöhet szóba. a héten minden képp le kell rendezni. győriek vagyunk,szal van minden áruház, már csak azt kéne tudni, hogy mit vegyünk :)

köszönöm

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9100

Első körben mindenképpen legjobban jártok, ha azt megveszitek és a padlószőnyeg megy a kukába.

Előzmény: aprilis1 (9099)
aprilis1 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9099

Köszönöm! Már néztem, azaz csak sóvárogtam :) Ennyiből meglesz a laminálparketta.

Előzmény: tunderlala-3 (9095)
Krodha Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9098

szóval ez ennyire megbízható? igaz, 27.000 a legolcsóbb... de ha tényleg ennyire jó...

Előzmény: Törölt nick (9093)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9097

Lehet az akármilyen hiper-szuper porszívó, sőt légtisztító is akár még mellé, amíg az a padlószőnyeg ott van, nem fogtok "fellélegezni". Ez van.:(

Előzmény: Krodha (9090)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9096

Tiszta haszon:))

Előzmény: nagya2 (9094)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9095
Előzmény: aprilis1 (9091)
nagya2 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9094

Hali!!

De ad mellé egy porkefét:-)))))

Üdv Nagya

Előzmény: tunderlala-3 (9088)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9093

VEDD A TOPIKPORSZÍVÓT. :)

Electrolux zcx 6440.

aprilis1 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9092

Amit nekem ajánlottak tegnap este óta, azok mind jók!

aprilis1 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9091

Hú, 400nincs :( Viszont a Philips Triathlon elég jól néz ki. Láttam légtisztító oldalon is írtál. Én porallergiás vagyok 8 hónapos kicsink is elég esélyes... Nektek mi jött be?

Előzmény: tunderlala-3 (9087)
Krodha Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9090

ja most nézem, hogy a vízszűrős nem ajánlott :S .. na sebaj, a lényeg az allergén mentesség

Előzmény: Krodha (9089)
Krodha Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9089

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni 1-2 hónap múlva porszívót. Nagyon fontos, hogy barátnőm és én is allergiásak vagyunk a poratkára és sajnos az albiba padlószőnyeg van, amit meg is érzünk :S Tudnátok olyan gépet ajánlani, ami nagyon jól kiszedi a port és mondjuk vízszűrős rendszerű ? (ha jól tudom, akkor ez egy jó technológia)

max 20-25 ezer ft tudok rászánni.

ui.: ha van olyan, ami egyben szőnyegtisztítós is, az mégjobb lenne :)

köszönöm

üdv.

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9088

40 ezerért már egy nyamvadt turbókefét mellékelhetett volna az elux. ahhoz a porszívóhoz.

Előzmény: nagya2 (9082)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9087

Az legalább 400 ezer most is, biztosan.

Még anno érdeklődtem náluk és a hyla-nál is, vagy 6 éve, amikor kórházba került a lányom az allergiája miatt... aztán nagyon gyorsan le is tettem róla:D

Előzmény: aprilis1 (9081)
pkl Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9086

Sziasztok!

Valakinek van ilyen Philips gépe?

aprilis1 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9085

Ez jól néz ki. Mégis lesz kari ajándék :)

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9084

Philips Triathlon?

aprilis1 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9083

hú ezek jól néznek ki, árban is. Akkor már csak takarítógép kell :)

Előzmény: nagya2 (9082)
nagya2 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9082

Hali!!

De majdnem van olyan gép: delonghi aqill takarítógép.

Nekem ilyen (is) van, bár úgy még nem próbáltam, hogy porzsák helyett vizesre átszerelve, vizet rakok bele és úgy porszívózok fel, de egyszer kipróbálom sztem müködik:-)))

Üdv Nagya

UI: vegyél egy elux multiciklont:

http://www.markabolt.hu/electrolux/electrolux_porszivo/electrolux_porszivok/electrolux_zsc_69_fd2_porszivo.html, vagy a samunak van egy uj vizes pornyüvője, aztat:

http://www.samsung.com/hu/consumer/home-appliances/vacuum-cleaner/vacuum-cleaners/VCD9420S31/XEH

aprilis1 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9081

Az aguafilter valami csodagép lehet, de semmi infó az árról csak egy telefonszám. A Thomas 58E.

Még egy kérdés: Akkor olyan nincs ami takarítógép is és sima porszívózáskor is vizes?

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.19 0 0 9080

Elég gagyi papírporszákos gép lehet az, amiből a pro kijön a gépből.

Azért van a hepa szűrő, hogy ne jöjjön ki.

Vegyél Miele porszívót, a legjobbak között van. Árban is.

Nem egy Thomas kategória.

Előzmény: aprilis1 (9075)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.19 0 0 9079

A víz nem szűr, hanem a víz a portartály. A porszívó rácsapatja a levegőt a vízfelszínre. A port a víz megkötik.

Az igazi levegő szűrést a hepa 12 meg hepa13 szűrők biztosítják. Allergén mentes levegő jön ki ezekből.

De ezt pár hete írtam.

Előzmény: aprilis1 (9077)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.19 0 0 9078

Aguafilterről tudni valamit?

Az árát tudod?:D

Vegyél inkább mielét:)

Előzmény: aprilis1 (9077)
aprilis1 Creative Commons License 2011.12.19 0 0 9077

Köszi!

Akkor a vizet csak fürdéshez? :( Ezt találtuk a legjobbnak: Thomas BRAVO 20S. Aguafilterről tudni valamit?

Jócca!

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.19 0 0 9076

hepa 12 vagy 13 szűrő volt benne? az a lényeg

Előzmény: aprilis1 (9075)
aprilis1 Creative Commons License 2011.12.19 0 0 9075

Itt még csak most kezdtem. Eddig csak a boltokban próbálkoztam, de sehol nem találtam normális leírást a lényegről. Még sosem sikerült papírzsákoznál elérni,h előbb utóbb ne jöjjön ki a por. (nem a zacsicsere miatt :)

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.19 0 0 9074

Szia!

Ne haragudj, de ha hetek óta olvasgatsz, akkor láthatod, hogy a vízszűrős nem ajánlott kategória itt. 

Allergiára sem... sőt.

Előzmény: aprilis1 (9073)
aprilis1 Creative Commons License 2011.12.19 0 0 9073

Sziaasztok!

Már hetek óta olvasgatok. Karira porszívót akartunk venni,de... Allergia miatt vizszűrőset szeretnénk, padlószőnyeg miatt viszont takarítógép kellene. Van olyan ami mind2t tudja vagy csak külön-külön?

Előre is köszi!

Villmer Creative Commons License 2011.12.19 0 0 9072

Köszi. Megnéztem.

Valóban kicsi és bele is férne a keretbe, de nem olyan hosszú a kábelje (csak 5 méter a gyártó szerint) és nincs benne HEPA szűrő sem.

Viszont 2 év gari van rá :)

Előzmény: Törölt nick (9071)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.18 0 0 9071
Előzmény: Villmer (9070)
Villmer Creative Commons License 2011.12.18 0 0 9070

Sziasztok!

Porszívó vásárlás előtt álunk. A keret max. 20eFt

Elvárás:

- porzsákos

- lehetőleg minél hosszabb kábel

- HEPA szűrő

- állítható szívócső

- "könnyű"

- esetleg előleválasztó tartály, de nem létszükséglet

Jelenled egy Electrolux Z1118 gépünk van, szegény már 10 éves, második padlófejet használjuk, letörtek a szívócső gépoldali csatlakozófülei. Ezeket leszámítva tökéletesen működik, de nem akarok már többet költeni rá.

Mit tudtok ajánlani?

Electrolux Essenzio ZEO5420 vélemény?

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.18 0 0 9069

Valaki tudja egyáltalán hogy az a mézesmázos 350-500W szívóerő milyen watt és hogyan számolódik ki és milyen esetben áll fenn? Az elektromos teljesítmények a kopasz, próbapados mérésekre voonatkoznak, ahol nincs rajta se motolla, se porzsák, se gégecső, semmi. user sincs.

Előzmény: turigabi (9068)
turigabi Creative Commons License 2011.12.18 0 0 9068

Hát azt kellene látni, hogy pl. egy elméletileg 500 w-os szívóerejű  Philips porszívó nem produkál akkora erőt hogy elvegye egy 350W os Elextrolux-tól.

Előzmény: Teaway (9066)
apci500 Creative Commons License 2011.12.18 0 0 9067

A youtube-os elég meggyőző. Kölönösen érdekes a hepa teszt. A legtöbb gépnél mellette jön a füst. A Mielé-nél és az eluxnál nem jön sehol. 

Előzmény: turigabi (9035)
Teaway Creative Commons License 2011.12.18 0 0 9066

Azonkívül, hogy egy sárga golyó-emberkét szívogatnak vele, mit kéne látni?

Előzmény: turigabi (9064)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.17 0 0 9065

Ma anyóséknál elő kellett venni a porszívójukat, orrszívózás miatt, és az "öreg" 1300W-os Samsung Easy olyan hangosan visított, hogy a fiam egyből elkezdett sírni ijedtében.

Így néz ki:

http://haztartasigep.teszvesz.hu/takaritogep_porszivo/samsung_easy_1300w_porszivo_motor_nelkul_1517571677.html

turigabi Creative Commons License 2011.12.17 0 0 9064

Én is csak kammiláztam :D Nem tudom mi lett vele!

Előzmény: NeomatiK (9063)
NeomatiK Creative Commons License 2011.12.17 0 0 9063

Múltkor amikor rákattintottam a youtube-os linkre, még nem oroszul volt. Most már orosz. Ki érti ezt?

Előzmény: turigabi (9035)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.16 0 0 9062

vegyen bele újat. a hepa nem örökéletű

Előzmény: Törölt nick (9060)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.16 0 0 9061

Annó a régi electroluxom azért fújt felhőt, mert sót szívattunk fel vele. Szétmarta.

Előzmény: Törölt nick (9060)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.16 0 0 9060

Hátul. Kimosta a Hepa szűrőt, átázott, rongy lett és bacilustenyészetté avanzsált, azóta csinálja neki.

Előzmény: tunderlala-3 (9059)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.16 0 0 9059

Rögtön a bekapcsolás után porfelhőt nyom ki magából.

:O ?

És azt hol nyomja ki? Az enyém négy éves, de ilyet soha nem tapasztaltam.

Előzmény: carpediem71 (9051)
turigabi Creative Commons License 2011.12.16 0 0 9058

Hát igen, ezért is érdekelne, hogy most mit mond!

Előzmény: Törölt nick (9057)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.16 0 0 9057

Új korában minden porszívó jó, ha eleve nem szart vett az ember. :)

Előzmény: turigabi (9056)
turigabi Creative Commons License 2011.12.16 0 0 9056

Hát igen, bár én arra lettem volna nála kíváncsi, hogy most pár hónap elteltével mit mond. Szívóerő mennyire tartós stb.

Bár hát én azért bízom az electroluxban. :D

Előzmény: Teaway (9055)
Teaway Creative Commons License 2011.12.16 0 0 9055

Úgy néz ki, hogy kékangyal fehérholló sűrűséggel ír a Fórumba, de ezt írta a vásárlás után két héttel:

"Én egyelőre elégedett vagyok vele, mert sose volt még ilyen erős porszívóm, és azóta sokkal kevésbé vagyok morcos a macskákra a sok szőr miatt, nálunk ugyanis ezért lett véve új porszívó."

Előzmény: turigabi (9050)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.16 0 0 9054

Lehet nem tartályost kéne venni?

4 éve nyúzzuk a porzsákos  Miele porszívónkat. Napi szinten.

De szerintem bármely 40-60 ezres Samsung, Electrolux, Philips, Bosch már minőségi anyagokból van megcsinálva.

Előzmény: carpediem71 (9051)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.16 0 0 9053

De. Nem rajtam múlt, hogy nem.

Előzmény: tunderlala-3 (9049)
pitman Creative Commons License 2011.12.16 0 0 9052

Ezzel tisztában vagyok, csak arra kívántam felhívni a figyelmet, hogy nem feltételnül kell 500w-os gépet keresni...

Előzmény: tunderlala-3 (9040)
carpediem71 Creative Commons License 2011.12.16 0 0 9051

Sziasztok!

Porszívó vásárlás előtt állok, anno itt a fórumon javasolták az Electrolux ZCX 6440-es porszívót, amit meg is vettem. Az elején nagyon elégedett voltam, de most 2 év után vannak kiogásaim .....  Rögtön a bekapcsolás után porfelhőt nyom ki magából. A tartályt rendszeresen ürítem, mosom, a szivacsot és a motor előttit is gyakran mosom, de a Hepafiltert milyen gyakran kell átmosni? 2 év alatt kétszer cseréltem Hepa szürőt, de többször átöblítettem. Valamit rosszul csinálok?

Milyen porszívót javasoltok 20.000-70.000-ig, ami nem túl nagy, ugyancsak tartályos és min. 1.6000 w-os?

turigabi Creative Commons License 2011.12.16 0 0 9050

Hello

Így pár hónap távlatában mik a tapasztalatok a 6830-al?

Előzmény: kékangyal (8542)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.16 0 0 9049

Hát, jobban tetted volna, ha kint maradsz, nem?:)))

Igen, a kis könnyű készülékek, gépek mindig "gyanúsak"...

Előzmény: Törölt nick (9048)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.16 0 0 9048

Jaja.

kb 20 éve, mikor Kanadában voltam, azt mondta a Keresztapám, "Azt a mjúzik centert vedd, amelyik a legnehezebb. Abban még van anyag".

És valóban nekiálltam pár szóba jöhetőt emelgetni, és egy Pioneer lett a befutó. Voltak ott is olyan könnyűek, hogy mikor megemeltem, magam is meglepődtem. Na azok nem csak hogy full gagyi műanyagok lehettek, de még abból is a vékonyabbik. Mondjuk az már a totál noname kategória volt.

Előzmény: tunderlala-3 (9046)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.15 0 0 9047

én meg szeretek haladni... az embernek van egyéb dolga is, ugye:D

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.15 0 0 9046

Hát nem is tudom... engem anno óva intettek a túl kicsi, túl könnyű porszívóktól, mert nem nagy lakásba valók, gyakran túlmelegszenek, olyankor leállnak és lehet várni míg lehűl, hogy folytatni lehessen a porszívózást.:(

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.15 0 0 9045

Elmész egy nagy boltba, és emelgeted a készülékeket.

A porzsák nélküli, nem noname porszívókat.

Legalább 1800W-os legyen.

Előzmény: ovitomi (9044)
ovitomi Creative Commons License 2011.12.15 0 0 9044

Néhány hónappal ezelőtt, az itteni javaslatok alapján Electrolux ZCX 6440-t venttem édesanyámnak. Akkor beszámoltam az első tapasztalatokról, de ígértem, hogy később is visszajövök.

Teljesen megvan elégedve a porszívóval, csak egyetlen baja van, amit az elején is mondott, hogy nehéz. :-(

Mivel nekünk is csere érett a jelenlegi porszívónk és én ilyet vennék most is, ezért "átveszem" az ő ZCX 6440-es prszívóját. Viszont ezzel az ő porszívó problémája nincs megoldva.

Tudtok-e ajánlani, kb. ebben az árkategóriában másik készüléket, ami könnyebb?

(Jó lenne olyan, ami boltban fizikailag is megtekinthető, mert most már meg fogom emeltetni anyuval, mielőtt megvesszük. :-) )

Segítséget előre is köszönöm!

ovitomi

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.14 0 0 9043

Meg van modern taláémány, mert haladunk a korral.

Előzmény: Törölt nick (9041)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.14 0 0 9042

De.

Előzmény: Törölt nick (9041)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.14 0 0 9041

Ejj, van egy régi találmány... valami szőnyegporoló vagy mi. Nem ismered?

Előzmény: tunderlala-3 (9040)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.14 0 0 9040

POnt ez a turbófej lényege, hogy csak lazán és könnyedén eltologatod, miközben tökéletesen átkeféli a szőnyeget és közben felszippantja a piszkot, port a szálak közül. Nem kell vele izmozni egyáltalán, mint amikor egy átlag szívófejjel próbálja az ember elérni a "tiszta szőnyeg érzést":)), akkor persze feltekeri legerősebbre a gépet, de akkor meg birkózni kell a fejjel.

Előzmény: pitman (9038)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.14 0 0 9039

Nézőpont kérdése az egész. Lesz is, csak nem olyan ormótlan batár, hanem egy rendesen méretezett kétutas ciklonleválasztó. A kandallós izéknek rossz a kialakításuk, tényleg csak arra jók, hogy újgazdagék gépészkedhessenek.

Előzmény: pitman (9037)
pitman Creative Commons License 2011.12.14 0 0 9038

Szívóerő témához: az én gépem "csak" 370W-os szívóerőt produkál, de maximumon le lehet izzadni két termetesebb szűnyeg kiporsszívózása során, úgy rászívja a fejet.

Előzmény: turigabi (9015)
pitman Creative Commons License 2011.12.14 0 0 9037

Amennyiben a kimenő levegő úgyis a szabadba megy majd, olyan megoldás nem jöhet szóba, mint egy kandalló porszívó előtét (bár ezt csak képen láttam még, de elméletileg működhetne: ez van a porszívó előtt, ezen átszívja a koszt, majd a "tiszta" levegő megy a porszívóba és onnan a szabadba). Ekkor gyakorlatilag csak az előtartályt kell üríteni, mert a porzsákba kevés kosz fog jutni, a szívóerő folyamatos lesz.

Előzmény: Törölt nick (8987)
slepp & tsa. Creative Commons License 2011.12.14 0 0 9036

Üdv mindenkinek!

Teljesen más topikban írogattam (ma már csak olvasgatom), de most itt a karácsony és ajándékokat nézegetek. Porszívót keresgetek, de úgy néz ki maradok a beváltnál. A családban (sajnos egy házban sok lakás :-(( anyóssal, mamákkal mind együtt) van néhány márka ami bevált és ettől a topikot olvasgatva úgy gondolom nem tudtam eltéríteni magam. Esetlegesen megosztom az eddigi tapasztalataim, hátha segít valakinek (bocs hogy pontos típusokat nem tudok).
Siemens papírzsákos (ez van nekem), 1800wattos, fekete, már nem látom boltokban csak az új modellt, aminek az ára most húszezer körül van. Kb. 10 éve megy, hibátlanul, (heti egy takarítás 60nm-en) csak a zsinórcsévélője akadt ki néhányszor, de szétszedve pik-pak vissza lehet ugrasztani. A zsák kicsit sokba került a tíz év alatt, így kiszámolva már papírzsákban vettem még egy két porszívót.
Pár éve ebből kiindulva megvettem egy hasonlót muternek, ami Bosch márkájú volt, külsőre pont így nézett ki  csak kék és 1600wattos.  Nagyon jó kis masina volt amíg működött, de nem tetszett, hogy összedugós volt a hosszabbító cső és papírzsák hamar megtelt. Az még gázos, hogy ha telik a zsák, már nem szív olyan jól. Megadta magát a nyáron, nem volt hosszú életű (füst és szörnyű hang jött belőle) mondjuk előtte muternél egy Electrolux tizenezer forintosnak is pár év után kaput.
A nyáron vettem neki helyette egy Beez porzsák nélkülit, (1800wattos fekete) valami dual ciklon. Ezt azóta gyűri és tetszik neki. Ebből került még két db került azóta a családba és eddig oda vannak érte, majd meglátjuk pár év múlva.. Bár ami fura a régiekhez képest, hogy hátul is van egy fehér (talán hepa) szűrő amin nem nagyon látszik kosz. Szerintem ez jó, mert gondolom az előtte lévő szűrők nem engedik át a piszkot és így a motorba se kerül sok por.  Azt hiszem ennél maradok most is, mert ennyiért kaphatók közül nem győzött meg senki, hogy van jobb. A forgalmazót kinyomoztam és telefonon érdeklődtem és megerősítettek amire gondoltam. Azt mondják a ez a dual ciklon azért jó, mert két helyen centrifugálja a port szétválasztva az apró szeműt a nagytól és a szűrőjéhez már kevés por jut el. Plusz nem kell költeni zsákra egy rakat pénzt. Neten tizennégy körül találtam a legolcsóbban.
Van még egy másik fajta Beez is a családban, de az egy sárga 1600wattos és legalább 3 éves. Nem kérdezgetem őket mi a tapasztalat, de nem hibásodott meg, ezt használják most is.
Haveromnak Samsung porzsák nélkülije van. 12 papírért vette fekete 1600wattos. Pár hónapos, de azt mondta hogy ekkora sz…t még nem látott. Nincs elektronikus szabályzó, ami vicc. Kétszer kell kiöntenie a portartályt egy takarítás alatt, olyan kicsi. Már többször megállt menet közben, fura másnap megint elindult, gondolom valami melegedés miatt. Akar venni mást helyette, azt mondta a garázsba jó lesz.
Irodába vettek két hete Sencor 1800wattos porzsák nélkülit. Vissza is vitték a madaras tecsóba. Szétesett, így erről csak ennyit tudok írni.
Remélem kis segítséget tudtam adni.

turigabi Creative Commons License 2011.12.13 0 0 9035

Nos nem tudom hogy ki látta már ezeket a videókat, de én elképedve néztem!!!

Itt van két oldal tessék csemegézni!!

http://www.youtube.com/user/MultiCliner

http://www.videos.agz.com.pk/Author.aspx?index=1&ath=MultiCliner

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.13 0 0 9034

Eladásra készült.

Előzmény: Törölt nick (9033)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.13 0 0 9033

Nekünk volt olyan samunk, aminek a csövén volt egy elő portartály, meg a gépben is volt egy pici.

Na olyat ne vegyen senki, kivéve ha csak szőnyeget akarsz porszívózni.

Mert feljebb emelve már nem úgy működik, ráadásul bútorok közé be nem mész vele port felszívatni.

Előzmény: turigabi (9032)
turigabi Creative Commons License 2011.12.13 0 0 9032

Nos hát milyen jó a hangulat itt :D

Én szerintem a nagyobb szívóteljesítmény mellett szavazok. Az lenne a lényeg, hogy idővel ne essen már sokat a szívóteljesítménye. Ezekbe a samsungokba meg ilyen szívócsőre szerelt előszűrő van(tök sokan írják, hogy nem telik nekik a porzsák csak az az előszűrő. Akkro ez kb olyan mint a porzsák nélküli. Na azt hiszem meg kell néznem őket élőben. Amúgy az alap szívófej, amit ugye mindenki használ legtöbbet szerintem a Philips-é a legjobb, lehet ez is szempont. A turbófejet meg veszek egy univerzálisat pl. Sencort 3k-ért.

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.13 0 0 9031

Nana, biztos? A Monica Lewinsky típust se használnád? Bill Clintont lenyűgözte.

Előzmény: soldi3r (9029)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.13 0 0 9030

Végülis... tényleg tökmindegy mit vesz. A porszívó az az egyetlen egy cuccos amivel az ember tutira szívni fog. Ha jó akkor azé, ha nem jó akkor azé. :D

Előzmény: Törölt nick (9028)
soldi3r Creative Commons License 2011.12.13 0 0 9029

'estét!

hasonló problémával küzdök, várom a fejleményeket :)

15-25 között szánnék rá, de piszkosul nem érdekel hogy milyen, mert én nem fogom használni, ez fix :) nem tudott magával ragadni a porszívózás, az sem értem miért van benne hepa szűrő és hogy jó e a porzsákos verzió vagy sem

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.13 0 0 9028

Vedd azt, amelyikről úgy gondolod, megfelel az igényeidnek.

Egyik gép sem rossz.

Mérd fel, mi kell.

Turbófej?

Erős szívás?

Hosszú kábel?

Legyen a tartozékok közt egy kis kefés szívófej is a bútorokhoz?

turigabi Creative Commons License 2011.12.13 0 0 9027

Arra lennék kíváncsi hogy electrolux, philips, samsung, porzsákos(papít/textil) márkát használó fórumozók hogy látják idővel mennyit romlik a szívóteljesítmény?

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.13 0 0 9026

2011. december 15-én az Ingyen Szállítás Nap akcióban résztvevő webáruházak vállalják, hogy az aznap leadott rendeléseket ingyen kiszállítják az ország területén úgy, hogy karácsonyig mindenki megkapja a csomagját.

turigabi Creative Commons License 2011.12.13 0 0 9025

Az a baj hogy valakinek nem publikus a címe vagy valaki már nincs is, így megvagyok lőve teljesen!

Előzmény: Törölt nick (9016)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.13 0 0 9024

Számok alapján az a Gorenje a nyerő.

Előzmény: párizsilány (9023)
párizsilány Creative Commons License 2011.12.13 0 0 9023

Ok meggyőztél!!!!!!!!! Akkor Gorenje!! Megbeszéli a családi kupaktanács...és MEGVESSZÜK! KÖSZI!!!!

Előzmény: Törölt nick (9022)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.12 0 0 9022

Van erről a fosról normális adat is valahol, vagy csak a magasság, mélység szélesség nevű baromságok?

Na találtam...

305W szívőerő, nincs hepa szűrő.

SZÓVAL  GORENJE!

400W szívőreő, hepa szűrő.

Előzmény: párizsilány (9021)
párizsilány Creative Commons License 2011.12.12 0 0 9021

Köszönöm,megnéztem. Esetleg az Elektrolux ZTI 7615-ről tudsz mondani valamit?

Közben azt is ajánlották....

Előzmény: Törölt nick (9020)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.12 0 0 9020

Ja, ez porzsákos. :(

De ez nem:

http://www.argep.hu/product_1298262.html

Előzmény: Törölt nick (9019)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.12 0 0 9019
Előzmény: párizsilány (9018)
párizsilány Creative Commons License 2011.12.12 0 0 9018

Sziasztok!!! 2-3 éve jártam itt a fórumon,pórszívó vásárlása előtt...most újra benéztem,mivel közeleg a karácsony.....annak idején is nagyon jó tanácsokat kaptam,megfogadtam,és jól jártam!!!Elektrolux ZCX 6440-es gépet vettünk,amit a mai napig nem bántam meg!! Köszönöm nektek!!Látom még ma is itt vagytok akikkel annak idején beszélgettem.....

Most szüleinknek szeretnénk ajándékba porszívót a tesóimmal együtt,és ehez kérnék tőletek tanácsot.Tehát max. 20 000 Ft. , sajnos ennyi a keret! aztán a lényeg,hogy könnyű legyen,és szívjon rendesen. nem kell semmi extra különlegesség, csak tegye a dolgát. Lehetőleg tartályos,ne kelljen porzsákot venni bele.....Hát ennyi amit tudnia kellene az új kis jövevénynek. Ha tudtok,kérlek segítsetek,nem tudom melyik porszívó az amelyiket érdemes megvenni.Anyukámnak nagyon fáj a dereka,ezért kellene a könnyű porszívó...hogy könnyen tudja használni. Köszi előre is a segítségeteket!! sziasztok!

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.12 0 0 9017

Szerintem simán kiszedné, nálunk is előfordulnak apró darabka huzalok, stb. néha  a szőnyegben.

Előzmény: Törölt nick (9014)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.12 0 0 9016

Van itt időnként frissítve egy topik porszívó lista.

Keresd visszafele.

Meg hogy a kiszemeltjeid közül meliyk van rajta, és írj annak az illetőnek emailt.

turigabi Creative Commons License 2011.12.12 0 0 9015

Nos hát! Csak hogy mégjobban belefolyak a témába és, hogy jobban tudjatok nekem jó,rossz tapasztalatokat mondani. Típusokat is írok!

Bár még mindíg nem találtam a neten rá infót, hogy az univerzális vagy a gyári turbófej a jobb? vagy mennyi a különbség a kettő között.

Mert ha az univerzális is jó, akkor nem kell olyan porszívó után caflatnom amiben van, elég ha csak jó erősen szív a turbófejet pedig megveszem hozzá. Azt néztem hogy a gyári philips samsung electrolux turbófejek nagyon drágák az univerzális meg csak pár ezer Ft.

Próbáltam szétnézni indenhol, csak ugye a szívótejesítményt és a tartozékokat is elírják a neten, az lenne a legtisztább hogyha megnézném saját magam, csak sok bolt(olcsó bolt) pesten van és nehézkes oda az eljutás.

Szóval a versenyzők:

Az Electrolux sarokban:

ZJM 6830,          turbófej van,                                         "csak" 340W szívóerő,    legolcsóbb ár 24k

ZCE 2200,          nincs turbófej(külön meg kell venni)!,   400W szívóerő,              legolcsóbb ár 15k

ZP3510 Clario,   nincs turbófej!hatalmas,                       500W szívóerő,              legolcsóbb ár 18k

A Philips sarokban:

FC8132,   nincs turbófej,   400W,    ár 22k

FC8134    nincs turbófej,   375W,    ár 22k

FC9071    nincs turbófej,   450W,    ár 29k

FC9081    nincs turbófej,   400W,    ár 27k

FC8913    van turbófej,     csak 325W   ár 32k

FC9170    nincs turbófej    500W      ár 38k

A Samsung sarokban:

SC5225   nincs turbófej    400W      13k

SC5670   van turbófej      380W      16k

SC5485   nincs turbófej    460W      19k

SC5635   nincs turbófej    380W      13k

SC5251   nincs turbófej    410W      15k

SC5450   nincs turbófej    440W      20k

SC7485   van turbófej      420W      24k

A samsungnál találtam a legtöbb eltérést és kételyt a gyártó és más honlapok között a tartozékokról és a szívóerőről. Nem tudom melyik gyártónak a legjobb az alap szívófeje de nekem a philips és az electroluxé a nyerő. A philipsek a legdrágábbak a samsungok a legolcsóbbak. Lehet ennyi különbség minőségben is? Hosszú távra szeretnék porszívót egyszer egyszer turbófejjel kiporszívózva a  szőnyeget, padlót, autót. Nem egyszerű ez!

Ha tudtok segíteni azt nagyon megköszönném.

üdv.

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.12 0 0 9014

Jah, és amire a központi porszívóm se képes :) Ez a turbóbigyó kiszedi az antennaszerelés utáni rézdrótmiszliket a szőnyegből, vagy csak úgy néznek ki, hogy ezek olyanok mintha kiszednék. Vagy ez se bírja csak a zokni?

Előzmény: tunderlala-3 (9010)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.11 0 0 9013

amit a letaposás tart egyben. 

:D

Előzmény: Törölt nick (9011)
turigabi Creative Commons License 2011.12.11 0 0 9012

Köszi hogy ilyen gyorsak voltatok!

Közben nézegettem ezt azt én is, bár elég sok téves információt véltem felfedezni mint például hogy teljesen más adatok és felszereltség van a gyártó honlapján mint pl egy webáruházos adatlapon.

Viszont rájöttem, hogy porzsákos kell valamint turbófejes. Van motoros belőle meg amit a légáramlat mozgat, az utóbbi az elérhető számomra szerintem :) Milyen külömbség van a gyári és az univerzáis turbófejek között?

Hát kicsit szűkítettem így turbófej + porzsák nélkül :D reméjül tovább szűkül a lista. Valamint ezeket a gyártókat tartottam bent (electrolux, Samsung, Philips)

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.11 0 0 9011

Nem nyírják ki.

Nyilván nem szar szőnyeget kell venni, amit a letaposás tart egyben. :)

Előzmény: Törölt nick (9009)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.11 0 0 9010

Nem nyírják ki, gyönyörű szép utána, egészen más, mintha csak sima fejjel van porszívózva.

MOndjuk olyan hosszú szálú "shaggy" vagy milyen szőnyegünk nincs, csak a szokásos szálhossz. De gyanítom, hogy arra nem is lenne jó, mert feltekeri... ha nem így van, majd megcáfolnak.

Előzmény: Törölt nick (9009)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.11 0 0 9009

ezek a turbós izék nem nyírják ki a szőnyeget? Oké oké, de valamit valamiért, nem?

Előzmény: Törölt nick (9007)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.11 0 0 9008

Neked nem a porszívóval van baj, hanem azzal, hogy miért lesz a szőnyeg annyira koszos, meg nagyon nem odavaló dolgokkal tele. Ha nagyon sok a malaj, inkább vegyél a jelenlegi porszívód elé egy hamuporszívós előleválasztót. Azzal többre mész.

Előzmény: turigabi (9004)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.11 0 0 9007

A turbófej kiszed mindent a szőneg mélyebb rétegeiből, hiszen felkeféli, fellazítja a szálakat. Úgy lehet vele "fésülni" a szűnyeget, hogy utána olyan mintha új lenne.

Szüleimnél egy ezeréves Karcher TSC555 van, elektromos a turbófeje, az még mindig működik. Igaz a szívóerő eléggé visszaesett. Ezt meg úgy vették észre, hogy egy kiszuperált samsungunkat ők kapták meg, és csodálkoztak, milyen erősen szív.

Teaway Creative Commons License 2011.12.11 0 0 9006

Szemes kukoricára tökéletes a porzsák nélküli ZCX 6440.

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.11 0 0 9005

papírzsebkendőtől "meghal" a tartályos electrolux, rászívja arra a kúpos szűrőre, ami a tartályban van, és onnantól nem szív, amíg ki nem szeded belőle... ágy alatt beszívott zokni ugyanez:s :D

turigabi Creative Commons License 2011.12.11 0 0 9004

Sziasztok!

Hát, hát hogy is kezdjem? Karácsony és porszívóvásárlás! Nagyon sok kérdésem lesz! Sorry

Mindent néztem már és lassan elvesztem itt a porszívók között! Ezért kis segítséget szeretnék kérni tőletek!

Leírom a hogy mégis miket porszívózom vagy mik lennének az elvárásaim.

Szóval hát szőnyeget amelyet leginkább takarítanék viszont az mindíg elég piszkos! Akár a kisebb sárfoltoktól kezdve a kiszóródott virágföldig. Kisebb leveleket is, hisz azokat kézzel összeszedni rendkívül sok időt igényelne.

Kocsiban nagyobb szemű anyagokat sár kisebb papírok szemes kukorica stb. Szóval én nem szeretnék 2x dolgozni hogy összeszedem kézzel majd pedig tényleg csak a "port" szívom fel.

Ezért gondoltam, hogy mivel nagyobb darabosabb anyagokat, valamint levelet és kisebb papírokat papírzsepit is fel szoktam porszívózni ezért nekem nem jó a porzsák nélküli hanem a sima porzsákos porszívó. Bár cáfoljatok meg ha nincs igazam és ti is ilyen dolgokat porszívóztok.

Porzsákos porszívóból pedig hát az a lényeg amik ugye papír porzsákosok hogy lehessen mellé vásárolni textilt is. Mert ha nincs épp otthon papír porzsák akkor lehessen üríteni a textilessel.

Nem tudom, hogy mennyire számít a szívóerő? Azt hiszem mnapság 300-500-ig terjednek a használhatóak. Én a nagyobb szívóerőben bízom, hisz ha joban szív akkor később is 2-3 év mulva is jól fog. A szívófej mennyire fontos? Melyik gyártónak a legjobb a szívófeje? Ez a turbó szívófej csak a hajra és az állatszőrre jó? Vagy jó az a szőnyegre egyébként is? Kiszedi a szőnyeg mélyebb részeiből is a port vagy arra a sima fej is jó?

Döntésképtelenség: Porzsákos vagy sem?

Hasznos-e a turbő fej vagy elég a sima is?

Hepaszűrő kell-e vagy elég az alap?

Nagyon sok márkát és típust néztem.

Electrolux,Philips,Samsung ETA, Sencor, Bosch

Mindegyik típusnál van 2-3 olyan amely porzsákos és porzsák nélküli melyeket néztem.

De valószínűleg az ár fog döntő szerepet játszani.

Valahogy úgy gondolom, hogy nem lehet jó porszívót venni 20k alatt. Bár hát láttam én Samsung vagy épp Philips porszívót is közel 400W-os szívóerővel 20 alatt. Amelyeket nézem azok olyan 30k-ig de nagyon sok van, és egyszerűen nem tudok dönteni. Aztán néztem kicsit fentebb is 38-40k, nem tudom hogy megérik-e azt a többletet.

Kérlek segítsetek nekem

Előre is köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.11 0 0 9003

Ezek a kinti cuccok tudnak érdekeset csinálni az eltérő, gyárilag beletett fix időzónás panelek, esetlegesen nem metrikus csavarfejek-menetek miatt. De inkább az időzóna tud trükkös dogokat csinálni, na nem porszívónál :)

Előzmény: Törölt nick (9001)
Teaway Creative Commons License 2011.12.11 0 0 9002

A ciklonszűrő három ágú: szennyezett levegő, tartály, tisztított levegő. Ezek nem keverednek egymással. A portartály hátsó fala zárt, onnan nem tud szívni. Csak a legkisebb ellenállással bíró oldalról tud, ez pedig gégecső felől van.

Előzmény: NeomatiK (8999)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.11 0 0 9001

Van sok outlet meg hasonló bolt, amik angol cuccokkal nyomulnak, amiket visszavittek a boltba valamiért, és cserések, vagy eleve csomagolás sérültek.

Ezekre csak bolti garancia van, nem országos szervíz hálózat.

Előzmény: NeomatiK (8997)
NeomatiK Creative Commons License 2011.12.11 0 0 9000

Tipp: a szőnyeg szálainak hosszúságához lehet állítani.

Előzmény: levente.batisz (8993)
NeomatiK Creative Commons License 2011.12.11 0 0 8999

Gondolkoztam a ciklonos porszívó működésén - ilyet szeretnék venni. De mi van akkor amikior a tartályában van a kosz és bekapcsolod a gépet? Az első pillanatokban még nem áll fel az üzemi légáramlat. Olyankor nem szívja ki az összes cuccot vagy egy részét a motor mögé, azaz nem fújja ki?

Minden kikapcsolás után nem szívesen ürítgetném. De az se lenne jó, ha a otor utáni szűrőt nyomná így tele pár indítás után.

NeomatiK Creative Commons License 2011.12.11 0 0 8998

Nem csak a kondenzációs. Hanem minden zárt égésterű kazán.

Előzmény: Törölt nick (8995)
NeomatiK Creative Commons License 2011.12.11 0 0 8997

"Nem angliából behozott cuccokkal outlet bolt egyik sem."

Ezt leírnád érthetőbben? :)

Előzmény: Törölt nick (8958)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.09 0 0 8996

Az igen. Egyébként bentről.

Előzmény: Törölt nick (8995)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.09 0 0 8995

off:

a kondenzációs gázkazán zárt. Kintről szívja a levegőt magának.

Előzmény: tunderlala-3 (8994)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.09 0 0 8994

Ez gázfűtésnél gond legfőképpen, szilárd tüzelésnél ha visszajön valami, annak legalább van szaga.

Páraelszívót nem is lenne szabad egyszerre működtetni gázkazánnal, reteszelni kell, hogy véletlenül se működjön együtt a kettő... plusz még erre rájön egy központi porszívó, hát... Bár nem tudom, hogy annak van-e valamiféle "levegőutánpótló":)) rendszere, hogy ne csak kifelé szívja az épületből.:O

Na mindegy...

Előzmény: Törölt nick (8991)
levente.batisz Creative Commons License 2011.12.09 0 0 8993
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.09 0 0 8992

A páraelszívóval nem kivezetni kell, hanem lecsapatni...

Előzmény: tunderlala-3 (8990)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.09 0 0 8991

Ez inkább újgazdagéknál okoz meglepit, akik beépítik a kandallót, az atomra zárt ajtót, ablakokat, és emellé a legerősebb központi porszívót is, mert úgy a jó, ha tudnak villogni az árcédulával. Aztán csodálkoznak, hogy porszívózás közben dől a korom visszafelé...

Előzmény: tunderlala-3 (8990)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.09 0 0 8990

Mert a központi porszívó, pláne (ahogy írtad szerettek porszívózás közben főzni is:) páraelszívóval együtt olyan vákumot csinál a lakásban, hogy a kéményből visszaáramolhat a füstgáz, ami különösen gázfűtésnél életveszélyes, mert a CO-nak nincs szaga.

De ha nem lakáson belül van a kazán, akkor nem gond.

Előzmény: Törölt nick (8985)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.09 0 0 8989

Legyen 9 méteres madzagja, hogy ne kelljen átdugdosni a nagy lakás miatt, vagy ne.

Legyen a markolatról irányítható a motorja, vagy ne?

Legyen motorikusan szabályozható a szívás erőssége, vagy elég ha a csövön nyitom nagyobbra a fals levegő nyílást, hogy ne szívjon anyira ha nem kell?

Élettartamra, megbízhatóságra senki sem tenné az életét, mert ami elromolhat, el is romlik.

Mindenesetre 1800W-osnál gyengébb porszívót nem érdemes venni.

És csak ismert márkákat, illetve ne legyen középen hengeres hepa szűrős.

Előzmény: Törölt nick (8988)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.08 0 0 8988

Szép estét!

20k körül milyen műszert tudnátok ajánlani? Nem szívesen használom, így nincsenek nagy igényeim sem, csak amikor nagyritkán kell, akkor tegye a dolgát.

Köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.08 0 0 8987

Sima ETA sirius takarítógép egy 8 méteres gégecsővel. egyelőre a fürdőszobában van, és a fürdőszobaajtó be van hajtva, de majd a levegő kilépő oldalát egy sima 100-as lefolyócsövön kivezetem az udvarra, és a fürdőszobafalon meg átdugok egy 50-es csövet. De a fürdőszobában már így is teljesen jó. Porzsákal minden további nélkül, vízzel azért még nem, mert egy picit át kell alakítani a porleválasztás miatt. Agyalok a legegyszerűbb vizes porleválasztás konkrét működésén. Ha tudod, ne tartsd magadba. Valami venturis dolog a nyitja, de mennyire merül a vízbe, mekkora a cső a gégecsőhöz képest, stb, még nem tudom.

ha szőnyegtisztító üzemben, a cső elején szívja be a vizet akkor a csőben leválasztódik a por a vízzel való keveredéssel, de ha csak a tartályban van 4-8 liter víz, az nem jó, mert nem csapatja le, ugyanis az csak gyűjtőtartály abban a formában ahogy a gyárból kijön.

Előzmény: kivi (8986)
kivi Creative Commons License 2011.12.08 0 0 8986

Engem a dolog műszaki része érdekelne. Nem akarom megvalósítani, de érdekel, hogy miképp csináltál házilag központi porszívót? Vettél egy sima nagyteljesítményű porszívót, elhelyezted valahol a lakáson kívül, és csatoltál hozzá egy extrahosszú csövet? Mekkora porzsákja/portartálya van? Hogy vezetted be a lakásba a gégecsövet?

Előzmény: Törölt nick (8961)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.08 0 0 8985

Ajjj, gázzal, és az is központi :) de a kazánház lakáson kívülről nyílik.

Szóval? Miért volt ez olyan fontos?

Előzmény: tunderlala-3 (8983)
nagya2 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 8984

Hali!!

Ha mindenképpen Samuban gondolkodsz akkor a multy chamber systemet ajánlom(nekem is olyan van , nagy-nagyon jó) SC 91e0, vagy ha nem ilyen drágán akarsz porfalót venni, akkor a topikporszíttyót az Eluxot.

Üdv Nagya

Előzmény: bububorzas (8980)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.07 0 0 8983

Hát jó, ha nem, hát nem... a segítséget nem szabad ráerőltetni senkire.

Előzmény: Törölt nick (8982)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.07 0 0 8982

Na jó, de csak neked.

Mit gondolsz, a pár hete történt jódizotópos sztori Csillebércen miért volt? Az atomreaktoromat porszívóztam, és ugye nekem nincs hepám, mert minek...

Előzmény: tunderlala-3 (8981)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.07 0 0 8981

Köszöni szépen, tök jól működik hidegben, és melegben is.

Banyek.... nem ezért kérdezem... ismét... mivel fűtesz?:))

Előzmény: Törölt nick (8973)
bububorzas Creative Commons License 2011.12.07 0 0 8980

Köszönöm a segítséget. Te végülis melyikre szavazol?

Előzmény: nagya2 (8978)
bububorzas Creative Commons License 2011.12.07 0 0 8979

A porzsákosban pedig ezt néztem ki:

http://www.globalplaza.hu/multitermek/samsung_vcc5666v37-xeh-porszivo

Csak azt nem tudom, hogy akkor ehhez csak papír porzsák van, vagy rendes is. És minek van hozzá éppen 11? Nekem ez olyan furi.

nagya2 Creative Commons License 2011.12.07 0 0 8978

Hali!!

Való igaz a porzsákos jobban szív(Wattra mérve), de egy porszívónál nem csak a szívóerő a minden (wattra), hanem a légszállítás(m3/h), vagy a szivóerő(Pa), is sokat számít.

Üdv Nagya

Előzmény: bububorzas (8977)
bububorzas Creative Commons License 2011.12.07 0 0 8977

Olvasgatom a különböző fórumokat. Eddig se tudtam eldönteni, hogy porzsákos, vagy a nélküli. Mire kezdenék ráállni a porzsák nélkülikre, újabb vélemények jönnek elő. Most azt olvastam az egyik fórumban, hogy külföldi tesztek bebizonyították, hogy a porzsákos jobb a porzsák nélkülinél.

Boltban is az egyik eladó azt mondta, hogy saját tapasztalata, hogy a porzsákos jobban szív, mint a porzsák nélküli.

Pedig éppen egy Rowenta porzsák nélkülit reklámozott!

bububorzas Creative Commons License 2011.12.07 0 0 8976

ZEKI

Írnál nekem erről véleményt?

http://www.samsung.com/hu/consumer/home-appliances/vacuum-cleaner/vacuum-cleaners/VCC4550V3W/XEH

Ez pedig ugyanaz, csak - 200 teljesítmény és -10 szívóerő (remélem jól nézem):

http://www.samsung.com/hu/consumer/home-appliances/vacuum-cleaner/vacuum-cleaners/VCC4321S3K/XEH

A felsőt néztem ki, csak éppen elfogyott a boltban, de még állítólag lesz.

Ha nem, akkor gondolkodom az alsón. Köszi.

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.07 0 0 8975

Melyik? az a forgó szeparátoros? Az bonyi.

Előzmény: nagya2 (8974)
nagya2 Creative Commons License 2011.12.07 0 0 8974

Hali!!

Már leirtam a müködési elvét, ezekszerint nem olvastad(most nem tudsz, vagy nem akarsz olvasni azt nem tudom).

Üdv Nagya

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.07 0 0 8973

Köszöni szépen, tök jól működik hidegben, és melegben is. A kocsit is azzal takarítom. Sokkal kényelmesebb, gyorsabb hosszú csővel mint a 2 méteressel.

Előzmény: tunderlala-3 (8972)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.07 0 0 8972

A központi porszívód miatt.:D

Előzmény: Törölt nick (8971)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.07 0 0 8971

És miért olyan fontos ez neked?

Előzmény: tunderlala-3 (8970)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.07 0 0 8970

Nem azért... de még mindig nem tudjuk, mivel fűtesz....

Előzmény: Törölt nick (8968)
bububorzas Creative Commons License 2011.12.07 0 0 8969

Szeretnék véleményt kérni erről:

Samsung SC-4550

http://www.argep.hu/product_1298478.html

Samsung SC-4321

Samsung SC-5665 - bocsi lehet ilyen nincs, majd megnézem pontosan otthon az újsában, mert nem emlékszem a számra és most nem találom

Igazából az SC-4550 néztem ki. De úgy látom nem sok különbség van közte és a 4321 között.

Szerintetek? Köszi.

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.07 0 0 8968

Jajjj... a padló nem meleg, a szőnyeg se, a por pedig hadd menjen.

Olykor olykor még az ajtókat-ablakokat is teljesen kinyitom.

Előzmény: Teaway (8967)
Teaway Creative Commons License 2011.12.07 0 0 8967

Kiszívja a meleget a lakásból.

Előzmény: Törölt nick (8965)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.07 0 0 8966

mivel fűtesz?

Előzmény: Törölt nick (8965)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.07 0 0 8965

Miért?

Előzmény: tunderlala-3 (8964)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 8964

A központi porszívó miatt.

Előzmény: Törölt nick (8963)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.06 0 0 8963

Ez hogy jön ide?

Előzmény: tunderlala-3 (8962)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 8962

Távfűtésed van?

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.06 0 0 8961

A hosszú cső tökéletesen működik központi porszívós üzemként. Ezzel fele annyit sem kaszálok a berendezésben mint a porszívó magam után rángatásával, és ismét kiemelném, hogy semmilyen levegőt nem kavarok fel a szobában, és zaj sincs egyáltalán. Semmilyen, csak a cső szívászaja. Lehet mellette tv-zni, tanulni, SŐT a konyhában főzni, ételt tisztítani, tanulni, beszélgetni. Porallergiásoknak, kisgyermekeseknek nagyon ajánlom a kipróbálását. Miután mindenki csak lebeszélt róla, főleg a porszívó kereskedők és a porszívó szervizesek, juszt is kipróbáltam, és többé kezembe nem veszek sima gyári porszívót 2 méteres munkacsővel. A hosszú gégecsőt össze lehet tekerni, csak egy olya spulnit kell csinálni mint amilyen a slagnak is van, és csak annyit letekerni amennyi kell. De anélkül is tök jól elfér a porszívó alatt egy kis dobozban.

Ha lenne pénzem, vennék gyári központit, dupla motorosat, vízszűrős ciklonnal, önleeresztőset. Nincs benne semmi amivel gépészkedni kellene. Hepa se. Megy minden a lefolyóba. De nincs pénzem, így abból építek várat ami van.

Írd le nyugodtan amiben szerinted tévedek a hepát illetően, vagy amit a nagy gyárak kitaláltak. Ha a boltban kapható vizes porszívók működését részletesebben le tudnád írni, annak örülnék. Még nem sikerült teljesen megfejteni.

Előzmény: silversat (8960)
silversat Creative Commons License 2011.12.06 0 0 8960

helló,

félreértés ne essék, nem leszólni akartalak. Lehet működik a hosszú gégecső, és működik a szerkezet, de amit írtál a HEPA szűrőkről, és színte megtévesztő egy laikusnak a véleményed, azt nem kellett volna. Ha "százan" állítják, hogy a HEPA mire jó, akkor ne magyarázd meg egyedül azt, hogy az egy felesleges cucc a porszívóban, miközben színte az az egyik alap, hogy legyen benne aki mostanság porszívót kíván venni.

Előzmény: Törölt nick (8955)
kivi Creative Commons License 2011.12.06 0 0 8959

Köszönöm a részletes választ, ha ezt magadtól nem írod, akkor épp azt kérdeztem volna meg, hogy milyen részekből áll a cucc, és melyikkel mi a dolgom. Köszi még egyszer!

A macskás videókat köszi, ezeket nem láttam még! :-)

Előzmény: Teaway (8951)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.05 0 0 8958

Gari:

netes vásárlásnál 8 napon belül visszaküldheted. Amúgy hivatalos importőri országos gatanciávalforgalmaznak.

Nem angliából behozott cuccokkal outlet bolt egyik sem.

Előzmény: NeomatiK (8957)
NeomatiK Creative Commons License 2011.12.05 0 0 8957

Üdv!

www.muszakidepo.hu

és

www.mebana.hu

oldalakról már vásároltatok?

Ha igen, kiszállítás, ügyfélkezelés, esetleges gari probléma hogy zajlott?

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.05 0 0 8956
Előzmény: Teaway (8954)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.05 0 0 8955

Kedves ex po ügynök!

- Amikor idetévedtem, kérdeztem - ám hozzáértő választ senkitől sem kaptam. Tákoltam, és minő csoda, teljesen jól működik a tákolmányom, de ez téged ne zavarjon.

- Ez egy fórum, itt nem illik olyat írni, hogy valaki ne írjon.

Előzmény: silversat (8953)
Teaway Creative Commons License 2011.12.05 0 0 8954

Te is porszívózod a macskát? ----> link

Előzmény: kivi (8947)
silversat Creative Commons License 2011.12.05 0 0 8953

Szia, Sziasztok!

Az elmúlt három hétben nem igazán tudtam ide benézni, de meglepő, hogy mennyire perög most ez a fórum:)

I. mysei nagyon eltévedt kalandor itt, és porszívó témában. Jobb lenne ha nem írnék semmit, dee..

Vagy vegyen félmillióért központi porszívót, vagy luxot színtén hasonló árkategoriában, vagy ha neki is tizenen-huszonezerből kell megoldania porszívózást, akkor ne tákoljon.Vagy tákoljon, tegyen amit akar, de mondjon olyan böszmeségeket, mellyeket nagy gyártok megálmodtak, és a mai kor tekintetében modern készülékeknek mondhatunk. (aláírás: volt po. ügynök)

Akinek kell infó Lux porszívóról szívesen leírom, de ha azt mondom, hogy a két hete vett ETA 0471 Silent gép kielégíti a sokszor maximális igényeimet is, akkor annyira szar nem lehet. Ár-érték arányban szerintem verhetetlen, ami nem jelenti azt, hogy ne lenne hasonló jó vétel.

Valaki írta, hogy a tescoban monst 26e helyett 12e-ért van akciós elektrolux. Az a készülék kb. annyit is ér, a 26e parasztvakítás...

Előzmény: Törölt nick (8948)
cdl1 Creative Commons License 2011.12.05 0 0 8952

Sziasztok.

Új porszívó vásárlása előtt kérdeznék egyet.

A topik elmúlt 1 évének átolvasása után leszűkült a szóbajöhető gépek sora.

Két Elektrolux közül kellene döntenem. A ZCX 6440 és a ZSC 6930 kb egy árban van, minimális a különbség.(27-30 között lennének)

Maradjak a jól bevált topikporszívónál, vagy válasszam az utódot?

Köszönöm.

Teaway Creative Commons License 2011.12.05 0 0 8951

"A szűrőrendszer elemeit milyen gyakran kell mosni (ehhez kell spéci mosószer?)"?

Lássuk:

1. van a portartály, annak csak leveszed a fedelét és kiöntöd a szutymót (minden eleme amúgy csapvíz alatt mosható, akár folyékony szappannal is, ha szükséges)

2. ciklonszűrő, ez a lelke a gépnek, a tartály részét képezi, külön semmit sem kell vele csinálni

3. következik a kúpos rácsszűrő, ez az esetleges darabos szutymót nem engedi tovább, ha az tovább akarna menni (papírzsepi, LEGO-kocka, stb.) Szükség esetén levehető, tisztítható.

4. fekete szivacsszűrő (ebből 2 db-ot kapsz) a finom, tehetetlenség nélküli pornak, melyet a ciklonszűrő nem bír leválasztani (hagyományos módon mosható, mint bármelyik mosogatószivacs a konyhában)

5. jön a motor filcszűrő (mosható szükség szerint, szintén szappannal)

6. kék keretes Hepa H13 mosható papírszűrő (nagyon finoman szabad bánni vele, leírás van hozzá, állítólag csak vízzel, kézzel való tapizást nem szereti; illetve lehet cserélni is 1-3 évente)

7. kimeneti fekete szivacslap (hogy ne lássuk a HEPA-t kívülről:)

kivi Creative Commons License 2011.12.05 0 0 8950

Ez melyik szűrőre igaz: ami a motort védi, vagy a kimenő levegőt szűrő hepára?

Előzmény: Törölt nick (8949)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.05 0 0 8949

Nyilván használattól függ. Félévente elég mosni, vagy akár 1 évben egyszer is. 

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.05 0 0 8948

A 6440-eseket dícsérik itt sorba, az biztos jól leválasztja a port.

De van a  samsungnak is valami multi chamber örvénykamrása, azt is dícsérik.

Nézz szét az Eta porszívók háza táján is esetleg.

Az Electroluxoknál van olyan, ami nagyon hosszú madzagos (ha nagy a lakás), vagy van ami nagyon csöndes és energiatakarékos, ez nyilván drágább.

Legyen a markolatról irányítható a motorja, vagy ne?

Legyen motorikusan szabályozható a szívás erőssége, vagy elég ha a csövön nyitom nagyobbra a fals levegő nyílást, hogy ne szívjon anyira ha nem kell?

Előzmény: Maross2 (8946)
kivi Creative Commons License 2011.12.05 0 0 8947

Sziasztok!
Mily meglepő, én is porszívót akarok venni, a mostanra a meglévő Samsungnak már minden baja lett. Zsákot alig kapok hozzá, a feje szar, és ami a kezdetektől az idegbajba kergetett: a tologatástól sztatikusan feltöltödik a cső, így a fej feletti 10 centi tele van porral, hajszállal, macskaszőrrel. Agyonverném aki ezt kitalálta.

Régi fórumosként alaposan visszaolvastam, eléggé kikupálódtam, és a ZCX6440 nekem is elnyerte a tetszésemet. Eleinte vízszűrőset szerettem volna, azt hittem hogy ott áthalad a víztartályon a beszívott levegő, ezért ennél jobb szűrés nem is lehet. Aztán kiderült hogy nem így működik...

Amire viszont nem találtam adatot a ZCX6440 esetében, hogy a megvétel után milyen üzemeltetési költségre számítsak? A szűrőrendszer elemeit milyen gyakran kell mosni (ehhez kell spéci mosószer?), és milyen gyakran kell cserélni?

Maross2 Creative Commons License 2011.12.05 0 0 8946

Es meg egy kerdes, egy 12-15 ezres, porzsak nelkuli samsungrol valtanek. Valami katasztrofa a tisztitasa, az osszes por ra van tapadva a motor elotti szurore, es nagyon maceras tisztitani. Viszont lattam, hogy az itteni 2 abszolut favorit porzsak nelkuli. Ennyi kulonbseg lenne tisztitasban, vagy csak egyutt eltek vele, mert jo a teljesitmenye?

Maross2 Creative Commons License 2011.12.05 0 0 8945

Hello. Porszivo vasarlas elott allok, hepa filteres, eldobhato porzsakos erdekelne. Milyen ajanlanatok? Illetve arra nem tudok rajonni, hogy a textilesekhez jo az eldobhato is? Nem ertem mi akadalya lenne, de sehol nem lattam ilyet kiirva.

dedy70 Creative Commons License 2011.12.05 0 0 8944

Szia!

Én eddig csak olvasója voltam a fórumnak. Nemrég vettem egy Electrolux ZCX 6440 porszívót a Ti tanácsotokra. Eddig nagyon meg vagyok elégedve vele.

Előzmény: Teaway (8943)
Teaway Creative Commons License 2011.12.04 0 0 8943

Topiclista (minden 2. hónap első hetében frissítve, 11/12):

Electrolux ZCX 6205
tunderlala-3, .ISU., Lacivill, tara, pohikopó, zoomka, 1Kattka, nyikszi,
zabadakk, Dimebag Darrell, Szlivvia, CM5105, skoszi, Teaway, monkat,
zolidd, maczy, SZEGECS, Degeczi, Picmac, malachus, Freezer2,
Várszegi Viki, Édesmézz, multiplas, kriszilvi, nabala2

Electrolux ZCX 6440
Ariadne12, yetaj, párizsilány, fjcquazar, Mirtin, .ISU., jnka, Wiger, Boery
matyobaba, abyx, yellowhornet, whiterabbit, sylvestris, pisztacia2, kircsi21
Borzolt kedély :), krem, Egyen Bela, [Michael], luciferk, zorka2, bohókása
kiscsillag 1, stewe_, hzolee, drv, vikiviki, konos, MeeCeeke, schmo, Whale
-sanci-, mn1, cumeszk, Derszu Uzala, elesek, Road. (1hétig, utána Lux…)
lósün, Gepesz35, Nashville1974, Tyh, borzan, tartlev, atthany, katka51
AiRLAC, benőbéka, and1973, Torototto, dhcodoki_, merQree, AMDFan
szoja, Gregers, eh770315, mrmft, ToroNegro, cekkk, ovitomi, conrat
deakdzso, Keksz.net, lac-01, mcll, Celtis, fp001, Gabor#, fulgur

Electrolux ErgoEasy
kelist

Electrolux Ergoeasy ZTI 7615
g15tothg

Electrolux ErgoSpace XXLTT11
blg

Electrolux ZE 355
Eryka-

Electrolux ZCE 1800
kukucs33

Electrolux Z 8810
zsuuzsa, Roberto1984

Electrolux ZJM 6830
kékangyal

Electrolux ZSC 6930
Intelligencs, Borzosland

Electrolux ZSC 6920
Anders55

Electrolux ZUS 3922R
Amati SX, paliczp

Electrolux ZUS 3920
yanka76, Rihi11, Garfield007, dorothy79, Light_75

Electrolux ZAC sorozat
Zeki (tiltólistás, nem ajánlott)

Beez VC-M-1600-Y
kovecsesp

Bosch BSD3030 sphera
1házas

Bosch BSG 61833
kspacey, Notte

Daewoo RC-3202 FRA
Mihaly9

Daewoo RCC-2508BR
Krepuska, Mr.Dimitrij

Dyson DCO2
Hangszoros

Dyson DC 23 allergy
J1ellenor

Dyson DC 29 origin
zolee7777

ETA 7468 baggin
Beus70

ETA 0471 SILENT
silversat

Kärcher DS 5600
tapena

Kärcher T 12/1
apci500

LG VC 4916NNT
Nesty

LG VK 8920SCAQ
golyosdezodor

Miele S 5781
krisztianxxx

Miele S 5780
Zeki (nincs vele megelégedve - ár/érték aránya harmatgyenge)

Miele S 5211
kspacey, Helsinga

Miele S 4212
Juds

Miele S 4211
kakaduuu

Miele S 381 Tango Plus
sarONE_a_palacsintában

Samsung SC 9560
p.lac

Philips FC 9222
meszipeti

Philips FC 9174
DvájtMekKlászki, gaborci, mycene

Philips FC 9164
vakegér789

Philips FC 9067
Bubó Bubó

Philips FC 8144
zazaaa, cover002

Samsung SC 9150
nagya2, IMi, Pharaoh85, napalm., pitman, ndber, krisztian98, Tucsi77

Samsung SC 91E0
gdz, csephadaro, Intelligencs, Kr3l

Samsung SC 8442
lipi88

Samsung SC 7060
Nyekurity_ , Max8

Samsung SC 6340
cicacsinibaba  

Samsung SC 5225
Kisb4, Rozsy

Samsung SC 4795
Mr.Dimitrij

Samsung SC 4550
Vadkaka, Oki-doki, conrat, UseR, jjévocska, puercoro

Samsung SC 4321
Bockó gazdija, Palga79, Kathy8

Sencor SVC-730 Green
emre01

Solac AS 3240
Zolcsa, csigusz1975

Teaway Creative Commons License 2011.12.04 0 0 8942

A 6201-hez nem volt turbofej se. Lehet hogy a szivaccsal is spóroltak...

Előzmény: tunderlala-3 (8691)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.03 0 0 8941

Van ilyen is, de nem ez a jellemző.

Előzmény: Bubo.Bubo. (8940)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2011.12.03 0 0 8940

ami nekünk van, Philips, ahhoz adtak textil-porzsákot is, de papír porzsákot is lehet bele tenni, többfélét is

Előzmény: Törölt nick (8939)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.03 0 0 8939

Textil porzsákost valóban idejét múlt már venni.

Papír porzsákos, ami sok esetben különleges eldobhatós textil, meg teljesen higiénikus.

Előzmény: puercoro (8937)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.03 0 0 8938

nomen est omen :)

úszol a trutyiban, bringával viszed a szemételepre, elszaladsz egy rendeset venni

Előzmény: puercoro (8937)
puercoro Creative Commons License 2011.12.03 0 0 8937

A porzsák nélküli mizériát látom egy régebbi hozzászólás indította el ahol arról volt szó, hogy az alacsony árkategóriában vészes a porzsák nélküliség de nem mindegyik kategóriára igaz ez, nekem egy samu 4550 van kb. egy éve de semmi baja nincs (...még :-)

Nekem mindegy ki mit vesz de én biztos nem vennék még egyszer porzsákos megoldást, az ember nyakig poros lesz mikor egy textil porzsákot kell üríteni, a triatlon takarító gép porzsákjától meg a hangjától egy életre elegem lett.

kukucs33 Creative Commons License 2011.12.03 0 0 8936

Nem is volt kritérium, hogy az legyen, igazából amin vacilláltunk, az a porzsákos vagy anélküli kérdés volt. Végül (nem utolsósorban ezen topic olvasgatása után) maradtunk a porzsákosnál. A régi Siemenshez képest ez így is óriási techikai előrelépés, abban a porzsákon kívül a motor előtt van egy kissé szivacsos textil lap oszt' csókolom. Mivel azzal igen elégedett vagyok a mai napig, ez az Electrolux meg csak még jobb paraméterekkel bír, hát részemről teljesen OK a gép.

Meg, nem is cél a steril környezet, soha nem is volt az, kertes házban szerintem nem is lehetne elérni. A lényeg, hogy lehessen zoniban mászkálni anélkül, hogy estére szürke legyen a talpa...ezt meg tudja HEPA nélkül is :-))

Előzmény: tunderlala-3 (8934)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.03 0 0 8935

az általa mutatott képek alapján nem hepa kompatibilis, mivel ez -nekem legalábbis- négyzet alakú szűrőnek tűnik, a hepa pedig téglalap alakú az electroluxnál.

Előzmény: Törölt nick (8933)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.03 0 0 8934

Én meg azt mondom, hogy azért nem "szentségtörés" oylan porszívót venni, amiben nem hepa van, hanem "5 filter, meg microfilter"... ha valaki nem allergiás, ez valószínűleg teljesen elégséges lehet.

Előzmény: kukucs33 (8932)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 8933

Jaja, nem hepa.

Ellenben lehet hogy hepa kompatibilis, mert az én gépembe is lehet hepa, meg nem hepa, és akkor azzal a rácsos műanyaggal fogatom le a vékony szűrőpárnát. Ami a  mikrofilter.

Előzmény: kukucs33 (8932)
kukucs33 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 8932

Íme, a képek:

Az elsőn a felnyitott fedél alatti látvány, ez hasonlít valamelyest a mutatott HEPA-ra:

A másodikon viszont látszik, hogy mégsem az, "csak" egy sűrű műanyag alapú filcszerű anyag:

Viszont ez alatt van még egy szűrő felület. Azt viszont már nem vettem ki, ahogy láttam, a további bontáshoz csavarhúzó is kellett volna:

Kívülre nincs is HEPA írva, viszont van "5 filter" és "microfilter" felirat.

Előzmény: kukucs33 (8929)
kukucs33 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 8931

Jó ötlet :-)

Lufi van, ki is próbálom... Még jó, hogy a párom amúgy is szeret porszívózni, a Tökik tutira nem fogják hagyni, hogy kikapcsolja :-)))

Előzmény: Törölt nick (8930)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 8930

Veszel lufit, és oda rakjátok felfújva, ahol fent kifújja  a levegőt. Nagyon szépen megtartja. Sőt, ha lassan megy  a porszívó, megy vele, lebegve.

Legalábbis nálunk. :)

Előzmény: kukucs33 (8928)
kukucs33 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 8929

Lövésem nincs, hogy mosható-e. Hazamegyek és kiszedem, délután vagy este (ahogy hozzájutok) teszek fel képet. Bár azt hiszem, hogy csak a mai napig tart az akció a Tesco-ban...

Előzmény: stri72 (8924)
kukucs33 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 8928

Vannak ám a Tesco-tól független nehezítő körülmények amiket (akiket) folyton hurcolunk magunkkal 2 db másfél éves ikergyermek + a nővérük személyében, úgy azért nem egyszerű bármit is alaposan megnézni... :-)) 

Első próbálkozásra nem jött ki a betét, nagyon feszegetni meg nem akartam, nekem elég volt a tudat, hogy szűr ott is. Amúgy a 8912. hsz-ben láthatóhoz erősen hasonlít.

Amit tapasztalatként tudok mondani: Alacsony teljesítményen hangja alig van, feltekerve azért emberesedik, de a korábbi, tizensok éves Siemensünkhöz képest még akkor sem hangosabb. Szívóerőben valamivel még erősebb is annál, de az sem volt rossz (ill. most sem az, csak fizikailag hullik már szét itt-ott, amúgy a piciknél orrszíváshoz, kocsi takarításhoz, barkácsgépekhez még sokáig tervezem használni), úgyhogy ha ez is bírja legalább 10 évig, akkor tuti jó vétel volt.

Eddig egyetlen hátrányát látom, amiből nálunk gond lehet, hogy a törpék imádtak a Siemens tetején utazni használat közben, ez viszont ott fúj ki, úgyhogy erről le kell szokniuk, ami viszont járulékos zajjal jár... :-)

Előzmény: Teaway (8925)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 8927

Ne is mondd, egy Hoover takarítógéppel rendszeres kapcsolatban állok... zajártalom a köbön.:s

Előzmény: Törölt nick (8922)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 8926

Ez a mosható.

Max. 4x, óvatosan csak hideg vizet rácsurgatva.

Előzmény: stri72 (8924)
Teaway Creative Commons License 2011.12.01 0 0 8925

Ööö, szabadon lehetett vele ismerkedni és te csak gondolod hogy az a HEPA??

Há' mé' nem nézted meg? Rá van írva!

Előzmény: kukucs33 (8911)
stri72 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 8924

De ez a nem mosható hepa, ugye?

kukucs! Esetleg írnál a tapasztalataidról? Nagyon megköszönném!

Előzmény: tunderlala-3 (8912)
stri72 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 8923

Hát, bizony jobban megvizsgálva a dolgot, kiderült, hogy nem HEPA van benne... Ez a mikrofilter dolog annyival rosszabb? Félre ne értsetek, nem megúszni akarom egy drágább gép megvételét, de ha a mikrofilter is jól működhet, azért nem fanyalognék, ha feleannyit kellene csak fizetni.;-)

A váci úti tescoban le lett kötözve a porszívó, szóval nem lehetett kinyitni...

Előzmény: Teaway (8914)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.01 0 0 8922

Jó, hát olyan hangos az a gép, el kell dugni, és inkább 8 méteres gégecsővel kolbászolni a lakásban.  :)

Az enyémet nem kell eldugni. :)

Előzmény: tunderlala-3 (8921)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 8921

Hát én meg nem tudnám elképzelni, elkaszálnék vele mindent, székek borulnának, stb...:p :DD

Én nagyon gyorsan porszívózok.:))))

Előzmény: Törölt nick (8920)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.01 0 0 8920

Azért szapulja, mert neki nincs.

Én el nem tudnám képzelni, hogy 8 méteres gégecsővel mászkálok a lakásban.

De még ez is kevés lenne hosszra, ha a fürdőből kéne indítanom.

Előzmény: tunderlala-3 (8919)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 8919

Hát bakker, annyira szapulja a hepát, biztosan vizes porszívó ügynök.

Előzmény: Törölt nick (8918)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.01 0 0 8918

Ott a pont!

Előzmény: tunderlala-3 (8915)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 8917

nyilván

Előzmény: tunderlala-3 (8916)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 8916

Jah, és a daikin légtisztító is nyiván nem azért szundikál békésen mellette, mert hogy szar lenne... mármint a daikin.

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 8915

attól még, hogy neked egy fürdőszobába berakott mezei takarítógép az már központi porszívó és überfaxa, a hepa szűrési eredményeit nyilván nem hasraütve állapították meg, és nyilván nem azért ajánlják allergológusok sem, mert a porszívó maffia ügynökei....

Előzmény: Törölt nick (8913)
Teaway Creative Commons License 2011.12.01 0 0 8914

"Szóval ott tartunk, hogy van egy egész olcsó, jónak tűnő gép 13e Ft-ért, de nemtom, van-e benne hepa"

Ez még mindig az Electrolux ZCE 1800?

Megnéztem a ZCE 2200 videóját, ott szétszedik és látszik, hogy milyen szűrők vannak benne (HEPA nincs).

Előzmény: stri72 (8910)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.01 0 0 8913

Ha van benne egy gépkocsi levegőszűrőre hajazó valami, arra rámondják, hogy hepa, és a user meg boldog lehet.

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 8912

ha ilyen, akkor igen, az a hepa

kukucs33 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 8911

Szia!

Mi éppen tegnap vettünk egy ilyet a Dunakeszi/Fót-i Tescoban, ott a kupac dobozolt mellett van egy csupasz készülék is kirakva, azzal lehet szabadon ismerkedni :-)

A porzsákja kicsit textiles hatású, utána van egy szürke, szivacsnak látszó szűrő ott ahol a zsáktól továbbmegy a levegő, és van egy (még) fehér színű műanyag keretes szűrő is, ott ahol a készülék kifújja a levegőt - gondolom, ez lenne a HEPA.

Előzmény: stri72 (8910)
stri72 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 8910

Látjátok, erről beszéltem. Ma végre eljutottam egy tescoba és ott érdeklődtem a kiszemelt Electrolux zce1800-as porszívóról, taktikusan odavezetve az eladót a tárgyalt termékhez, ami le volt zárva, tehát nem tudtam kinyitni, csak résnyire!!! Természetesen a többi géppel sehol semmi hasonló csúfság. Mondtam, hogy az lenne a kérdésem, tényleg van-e benne hepa-szűrő, ahogy azt írják az összes elérhető honlapon. Erre elkezd nekem magyarázni, hogy nincs, és különben is az Elux asszar, vegyünk samsungot, merazjó, neki is az van, mert pont az Elux-ot unta meg, és már régóta használja az ő kis TESSTILPORZSÁKOS samsungját...:D Innentől tudtam, hogy egy fikarcnyi hasznos információt sem fogok tudni tőle kipasszírozni.

Persze nem mintha feltétlen vágyam lett volna. Aztán kiselőadást tartott, hogy a papírporzsák a lehető legrosszabb konstrukció, végül a hoover-márka hozsannázásával koronázta meg prezentációját, mint legjobb választás... Sajnos drága feleségem beavatta a nagy titokba, hogy mi már utánaolvastunk, és kb van elképzelésünk, erre még makacsabb lett, szóval inkább visszasétáltunk a többi termékhez, azok okosabbak voltak.

Szóval ott tartunk, hogy van egy egész olcsó, jónak tűnő gép 13e Ft-ért, de nemtom, van-e benne hepa, és ha az van a motor után, azt vajon hogyan tudom cserélni (a motor előttit lehet), ne adj isten, mosni. Nem vagyok gasoskodó, de ha van valami olcsón és egyszerű, nekem nem kell szuper, de ha kiadok valamennyi pénzt, akkor már legyen jó és sokáig működő termékem...

Még egy kérdés, mi a különbség a hepa- és a mikrofilter között? ha jól rémlik, nem sok, de azért érdekes, mert előszeretettel keverik a termékleírásokban...

Köszönöm a segítséget!=)

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.11.30 0 0 8909

Azt írják, hogy szabályozható szívóteljesítmény. Viszont nincs benne hepa.

Előzmény: Törölt nick (8908)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.30 0 0 8908

Azt írják, fix 1 sebességes.

Nekem az ilyen nem okés.

Előzmény: bububorzas (8907)
bububorzas Creative Commons License 2011.11.30 0 0 8907

Corás újságban akciós lesz:

http://www.arukereso.hu/porszivo-takaritogep-c3170/samsung/sc4135-vcc4135s35-p27311396/termek-leiras.html

Szerintetek?

Nekem igazából csak egy normál, megbízható porszívó kellene, ami szív normálisan.

A 320 W az már jónak számít, ennek már utána néztem.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.30 0 0 8906

Avagy egyszrűen a takarítógép mosószerszivattyúját, és a sprickolófejét kell 1 méterre felszerelni, s nem a szőnyegbe, hanem a csőbe sprickolni vele mint egy vízfüggönyt. A víz a mosószertartályból menne bele :) Na ehhez aztán tényleg adott minden.

Előzmény: Törölt nick (8905)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.30 0 0 8905

Hmmm, lehet, hogy egy mosógép lúgszivattyút (ami eleve trutyis vizet szállít) beépítek a gégecső, tartályba csatlakozása elé 1 méterrel, és azzal porlasztom be keringtetve a tartályból a vizet egy venturi közdarabbal. Az 1 méter alatt lekötődik annyira a pneumatikus szállítórendszerben a por, hogy nem kell semmi bűvészkedést csinálni a tartályban, nem kell semilyen szórófej, és multiciklon sem.

Előzmény: nagya2 (8902)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.30 0 0 8904

Nagyon aranyos, dizájnos multiciklon :) Kár, hogy ilyen kicsi és eladásra készült fröccsöntvény, és nem valami békebeli, használatra készült szocialista darab.

Előzmény: nagya2 (8902)
Rozsy Creative Commons License 2011.11.30 0 0 8903

Szia! Én a veszprémi Euronics üzletben vettem. Most, hogy mondod, tényleg csak egy volt a kiállított darabon kívül. Ha nem találsz, szerintem nyugodtan megveheted 2000,- forinttal drágábban az ugyanolyan, csak 1800W-os, piros színű készüléket, amely szívóereje 410W. Abból volt egy csomó.

Üdv: Rozsy

Előzmény: feher csilla (8884)
nagya2 Creative Commons License 2011.11.30 0 0 8902
Előzmény: Törölt nick (8901)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.30 0 0 8901

Ez a szeparátoros izé túl bonyi, a videó meg ügyes. Semmivel se lehet többet megtudni.

Viszont megvan egy sokkal kézhezközelibb, egyszerűbb módszer

SAKURA ROYAL, venturi elv

És valami Karcher

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.11.30 0 0 8900
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.30 0 0 8899

Mindenki ezzel a szöveggel jött, de kipróbáltam, és nekem tökéletes ez a szívóerő.

A fontosabb rész inkább a por kiválasztása. A vizet vaahogy fel kell veretni a vákuummal. A rácsapatás kevés, abba nem fog átázni. Más cselt kell kitalálni, de sokat segít, ha egy gyárilag vizes porszívóról lenne "kapcsolási" rajz.

Előzmény: Törölt nick (8898)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.30 0 0 8898

Nem lehet jó az egyébként sem erős szívóerő olyan hosszú csövezéssel.

Az átlag "vízszűrős" gépek mind csak rácsapatják a beszívott levegőt a víz felszínére, oszt csókolom.

Most te ebbe akarsz valamit beletenni, hogy az fröcskölje, porlassza benne a vízet, és az kösse meg a port?

Szólj ha megoldottad, és képet is kérek.

Előzmény: Törölt nick (8897)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.30 0 0 8897

A titok nyitja egy ETA 1404-es takarítógép, ami be van dugva a fürdőszobába és rá van dugva egy 8 méteres gégecső. A kifújó oldala ki lesz vezetve a szabadba, egyelőre a fürdőszobában van, és papír porzsákkal használom. Tökéletesen működik, és be lesz majd egy 4 méteres cső is rakva, hogy ne kelljen felcipelni az emeletre. Akár be is lehetne kötni a lefolyóba egy csapon keresztül, és ott le is lehetne engedni a trutyit, nem kell a wc-be átrakni, de fölösleges. Az ETA elsősorban vízszívásra van kifejlesztve, de porzsákkal is jó, csak az drága. Ha vizet tennék bele, nem tudom, hogy mennyire lenne jó, mert a vizen nem megy át a por amint beér  tartályba, ha csak port szívok. A porszívó előtt, a csőbe folyamatosan porlasztott vízbefecskendezés kicsit macerásnak tűnik, bár jó megoldás ha folyamatosan, minden nap van használva. Azért keresem az eredetileg is vizesek elvét, hogy átalakítsam. Gyakorlatilag egy központi porszívóm van hepaszarok és fölöslegesen kidobott pénz nélkül. Ja, és hangja sincs, por se száll, fel se borítom, hamarabb is végzek vele, mindemellett sokkal gyorsabban, folyamatosan, alaposabban tudok takarítani.

Az aquafilteres oldalon csak ügyes parasztvakítást látok, a konkrét működési elve nincs felrakva, tehát valami egyszerű módszer lehet.

Előzmény: Törölt nick (8894)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.29 0 0 8896

Jaja.

Előzmény: tunderlala-3 (8895)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.11.29 0 0 8895

Nem vagy az, csak ő beszél összevissza.

Előzmény: Törölt nick (8894)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.29 0 0 8894

Én meg hülye vagyok, mert ha központi porszívója van, az nem vízes, és nem kell bele szűrő, hiszen egy csőrendszeren a szabadba nyomja ha akarom.

Ha meg vízszűrős, az meg nem központi, és nem nyom a  szabadba semmit.

Előzmény: tunderlala-3 (8891)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.11.29 0 0 8893
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.11.29 0 0 8892

Ha annyira vízszűrőset akarsz, akkor ilyet vegyél, ez már ér is valamit, nem úgy, mint a szutyoklötyögtetők, amiket néhány tízezerért lehet kapni...csak fizesd meg. Ha nem tudod, akkor vegyél hepa szűrőset.

http://aguafilter.hu/szeparator.htm

Előzmény: Törölt nick (8889)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.11.29 0 0 8891

Hát első körben központi porszívója van, arról beszél, majd rögtön jön a "vízszűrős"... :O

Előzmény: Törölt nick (8890)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.29 0 0 8890

Na ácsi már!

Neked központi porszívód van, vagy olyan kell?

Vagy mi a  frászról beszélsz szabadba engedésről?

Előzmény: Törölt nick (8889)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.29 0 0 8889

De mi a faxnak kell az a tetves hepa szűrő, ha egy csövön a portól, kutyaszőrtől leválasztott levegőt egy csövön kiengedem a szabadba? Nem szívom be, nem veri fel a porszívó kifújt levegőja a szobát, nem kering a szobában a porszívó szénkeféjének pora sem.

A hepa szarokat csak azért csinálják, hogy a szobába visszafújt levegő tiszta legyen. De ha nincs a szobába visszafújt levegő, akkor mégis minek? Menjen ki atkástul-bolhástul. A nagy kosz, por, hajszál stb mind mind kiválóan leválik a vízben.

De még mndig nem tudom, hogy milyen elven tisztítanak, tehát hogyan nem megy bele a víz a lapátok közé, és hogyan van vákuum a vízen keresztül. A porzsákos, hepamarketinges átszívós dolgok tiszta sor.

Előzmény: Törölt nick (8887)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.11.29 0 0 8888

Hát pont, hogy a vizes porszívó parasztvakítás, a hepa pedig nem az... még nagy érzékenységű légtisztító mellett is kiválóan bizonyít... erről ennyit.

Előzmény: Törölt nick (8885)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.29 0 0 8887

Konkrétan a víz NEM szűr!

A víz a portartály. Van ahol a porzsákban van a por, van ahol tartályban van, van ahol vízben.

De a kilépő levegőt minden esetben illik alaposan megszűrni, leginkább hepa szűrővel.

Előzmény: nagya2 (8886)
nagya2 Creative Commons License 2011.11.29 0 0 8886

Hali!!

Leirtam az elöbb!!!!

A beszívott levegőt rácsapatja egy vizfelületre, és az amennyi koszt megfog , annyit szür.

Téves az az elképzelés, hogy a beszívott levegő a viz alatt megy át, és úgy szür(lásd vizipipa).

Üdv Nagya

UI:egy kicsit hozzá ugató

Előzmény: Törölt nick (8885)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.29 0 0 8885

A kifújt levegő megy a falon kívülre.

Szóval tudja valaki aki valamilyen szinten hozzáértőbb, hogy milyen működési elven működnek a vizes porszívók? A hepás parasztvakítás nem érdekel, amelyik porszívó ugyanabba a légtérbe fújja vissza ahonnan szívja, (tökmindegy, hogy fel-le-előre-hátra) egy kalap szart ér, mert felkavarja a levegőt és így szálló por keletkezik. Innentől megette a fene az egész hóbelebancot.

Előzmény: nagya2 (8881)
feher csilla Creative Commons License 2011.11.29 0 0 8884

Szia Rozsy!

Keresem:

Samsung Easy 1600 (SC5225) bronzmetál színű

Te hol vetted?

Valaki tud róla h hol kapható?

feher csilla Creative Commons License 2011.11.29 0 0 8883

Szia!

én is ezt  a gépet keresem, de sehol nem lehet már kapni.

Neked hol sikerült venned?

Előzmény: Rozsy (8877)
Zsazsi Creative Commons License 2011.11.29 0 0 8882

Sziasztok,

jo ideje en is kovetem ezt a topikot, de meg csak most kerdezek eloszor.

En az Elektrolux ZCX 6440 es a ZSC 6930 kozott valasztanek. A kulonbseget azonban csak a portartaly mereteben es az arban latom. Az elobbi 4l-es, mig az utobbi csak 2.5-es es ez dragabb atl 5ezer forinttal. Ez mar egy supercyclon technologias, tehat -gondolom- fejlettebb is. Vmi miatt megsem esik szo errol. Miert nem?!

Koszi, ha reagal vki! 

nagya2 Creative Commons License 2011.11.29 0 0 8881

HAli!!

A fórumban a vizzel szürős gépeket nem ajánljuk a sok macera miatt.

A vizre rácsapatja a beszívott levegőt, és ez szür amennyire szür(ha nagyon jó lenne akkor nem kéne még utána rakni hepa szürőt).

Használat után el kell mosni, kiszárítani, máskülönben ollan büdős lesz a következő porszívózáskor , hogy a környékbeli görények sirva könyörögnek a receptért.

Nemtom, olvasd el a használati utasítást(én azzal szoktam kezdeni).

Üdv Nagya

Előzmény: Törölt nick (8880)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.29 0 0 8880

Üdv!

- A vizzel szűrős porszívókban mennyit, illetve meddig a szintig kell a vizet önteni?

- Milyen porleválasztási elvvel működnek?

- Szoktatok-e valami fertőtlenítőszert is tenni a vízhez?

- Hogyan szoktátok használat után elrakni?

- A takarítógépbe (ETA-1404) ha porszívózásra akarom használni, de vízzel szűrten, akkor mennyi vizet kell beletenni, hogy valóban szűrjön?

stri72 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 8879

Hmmm, volt egy ilyen érzésem. gyanús volt, hogy nem igazán fértem hozzá a motorhoz. Azért az durva, hogy az összes hozzáférhető leírásban azt írták, hogy van benne HEPA-szűrő...

Ezek után elmegyek mégegyszer és kissé alaposabban szemügyre veszem. Talán még egy helyi szakértő segítségét is igénybe veszem...

Előzmény: Teaway (8878)
Teaway Creative Commons License 2011.11.28 0 0 8878

Úgy láttam, hogy nincs benne HEPA. Se a motor előtt, se mögötte.

Előzmény: stri72 (8871)
Rozsy Creative Commons License 2011.11.28 0 0 8877

Sziasztok! Korábban érdeklődtem itt, hogy milyen, aránylag olcsó, de jó készüléket ajánlotok. Azt hiszem, megtaláltam a megfelelőt: Samsung Easy 1600 (SC5225) bronzmetál színű. A katalógus szerint 400w a szívóteljesítménye. Hát igen, már a legkisebb teljesítményen is megfelelően szív, "kellemes" vele dolgozni, ha lehet ilyet mondani a porszívózásra. Egyéb jó tulajdonságai mellett azt emelném ki, hogy kiporszívóztam vele 160 nm-es lakást, és nem melegedett, legfeljebb langyos maradt a motor. Az csak további pozitívum, hogy van rajta egy előszűrő, amely miatt a porzsákba alig jut anyag, továbbá elfogadható a zajszint is (papíron 84db). Emellett jó minőségű anyagból készült, precízen, könnyen működik a "zárszerkezet", kellően rugalmas a csöve, jó a teleszkópos cső. Az igaz, hogy nincs benne Hepa filter. Na de 15.000,- forintos gépről van szó! (korábban egy Samsung Easy 1400-asunk volt, de berágtam rá, mert 6 év után csapágyas lett, és úgy gondoltam, masszívabb gép kell. Tettem egy kört az LG-nél, de visszatértem a S-hoz).

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 8876

ezen a vastagsága is látszik valamennyire, bár nem ezért készült anno a kép

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 8875

Ott általában motorszűrő szokott lenni, az egy vékonyabb "lap". Hepa hátul, így néz ki.

De amúgy hallottam már olyan porszívóról is, amiben két hepa volt, esetleg az is ilyen, amit mondasz?

apci500 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 8874

A motor utáni HEPA megszűri a motor működése és kopása során keletkező koszt is.

NeomatiK Creative Commons License 2011.11.28 0 0 8873

Az elektromos teljesítményszabályzóra van szükség? Van értelme?

r.zsoofi Creative Commons License 2011.11.28 0 0 8872

Ezt nem találom...nekem 9174em van, erről semmit vagy rosszat:

2 éves sincs, hiába garanciális, sokat nem ér a cégnél...

Hibái csak röviden:

A feje annyira gynege műanyag, hogy én már kettőt elhasználtam, folyamatosan eltörik,ahogy vissza akarom tenni a gombbal. A fejről a kis oldalsó seprűk kb fél óra után letörnek, a szőnyegporszira átállító gomb egészen két porszívózásig bírta törés nélkül. A teleszkópos fémcső összecsuklik 10 percenként elharapom a nyelvem tőle.

De ezek még csak kellemetlenségek, a nagy hiba az erőszabályzója, ami ingadozik menet közben lemegy minimumra és kb csak kisebb ütlegeléssel lehet visszavinni használható erősségre. Ezt kiiktathatnám szervízbe de akkor meg nem tudok vele orrszívózni....

Szűrők majd egy tizes félévente....bár ez gondolom más gépeknél is hasonló....de a fejekkel együtt nekem már majdnem mágegy ilyen gépbe belekerült.:-(((

Na mindegy, beszéltem egy területi képviselőbvel, sztem csak nagyon hibás gépet fogtam ki...köszi, jó pár tízezerért, bezzeg cserét, javítást Ő sem ajánlott fel....:-(

Előzmény: Flatus (8868)
stri72 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 8871

Most ezen elgondolkoztam...

Lehet, nem jól emlékszem, de ha jól vettem észre, a hepa-szűrő a porzsák mögött a motor előtt van az Electrlux zce 1800-asban. Lehetséges ez? és ha igen, nagy gáz, vagy a porzsák úgyis sokat (majdnem mindent) megszűr és akkor meg kevesebb jut a motorba a poros levegőből?

Valaki írta a topicban még jóval régebben, hogy az jó, mert hosszítja a motor élettartamát, ami persze nem lenne ellenemre:D

Előzmény: tunderlala-3 (8866)
r.zsoofi Creative Commons License 2011.11.28 0 0 8870

Sziasztok!

Több fronton csalódás az euronics....egyfelől már 6kor bezár?!

Aztán az árak. Amióta az electro world bezárt, azóta 40%kal emelkedtek az árak, ez azért döbbenet volt számomra. Már amit láttam a rácson keresztül...marha sokba kerül minden.

Azt hiszem maradok a netes rendelésnél....grandó jó? Vagy inkább máshonnan?

A szűrős tippet köszi, nekem új volt és szuper!

Még mindig vacillálok.

Tényleg senkinek nincs tapasztalata a dual gépekről? Amikhez van tartály, de használható porzsákkal is? ( ETA, Bosch)

Nagyon szemezek velük....

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.27 0 0 8869

Nekem Miele S5 van.

Bírja a gyűrődést.

Előzmény: Flatus (8868)
Flatus Creative Commons License 2011.11.27 0 0 8868

Philips fc9470 vs Miele S5 vonalon tundatok hasznos tanacsokkal ellatni? Megeri a Miele az arat? Muszkilag tud a Philips kb. annyit es csak a markak kulonbsege okozza az arbeli kulonbseget? Avagy van valami alapveto kozottuk?

Teaway Creative Commons License 2011.11.27 0 0 8867

Bizonyára tudják, mert végigolvasták a topic-ot.

Előzmény: tunderlala-3 (8866)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.11.27 0 0 8866

még annyit vegyetek figyelembe, ha porzsák nélkülit vesztek, hogy nehogy olyan legyen, aminél a hepa szűrő a tartályban van, olyan henger alakú szűrő... az mindig eltömődik, sokan szidták már itt.

Szóval csak olyat, ahol a hepa a gép hátuljában, a kilépő levegő előtt van, egy kazettás téglalap alakú cucc.

Előzmény: stri72 (8864)
Teaway Creative Commons License 2011.11.27 0 0 8865

"sztem az már nincs nagyon a boltokban, csak a neten lehet rendelni (vagy nem?)."

Hát pont az euronics-ban van, legalábbis a honlapon írják...

Előzmény: stri72 (8864)
stri72 Creative Commons License 2011.11.27 0 0 8864

Zsoofi!

Én is hasonló problémával küzdök, de az itteni fórumok és egyéb közérdekű információk átolvasása után, arra a következtetésre jutottam, hogy:

-vízszűrőst nem,

-a porzsákos jobb, de a mai porzsák nélküliek is kezdik megközelíteni,

-legyen benne HEPA-szűrő,

-a kijövő levegőt lehetőleg fölfelé fújja...

A többi az már "ízlés" dolga.

Nekem az Electroluxok bejönnek, itt is dícsérik, ráadásul "magyar" termék. A "topicporszívó" a 6440-es, arról itt bőven olvashatsz, jó választásnak tűnik, ráadásul a keretedbe is belefér, viszont sztem az már nincs nagyon a boltokban, csak a neten lehet rendelni (vagy nem?).

A tescoban találtam egy 25e-ről 13e-re leárazott Electroluxot (ZCE1800), ami porzsákos, de a többi "ártársához" képest jóval jobb (szívóteljesítmény, hepa stb.).

Szerintem is minden porszívóhoz kell illeszkedjen az orrszívó, én legalábbis még nem hallottam az ellenkezőjéről...

Valószínűleg én a tescos-s megoldást választom, és birtokba is veszem mihamarabb!

Előzmény: r.zsoofi (8859)
stri72 Creative Commons License 2011.11.27 0 0 8863

Köszi, igyekszem megtartani az internet nyújtotta inkognitómat!-)

Egyébként ismerősök fürödtek már be, azért kérdeztem, de gondolom az egy év garancia, az mindenhol egy év garancia, meg hát ugye a szervizhálózat se hátrány... (bár inkább ne kelljen)

Előzmény: Törölt nick (8854)
r.zsoofi Creative Commons License 2011.11.27 0 0 8862

Köszi, akkor már csak az a kérdés hogy tartályos vagy zsákos.

Amúgy néztem, az ETA és a Bosch forgalmaz olyat amihez van tartály de papírzsák lehetőség is... ez vajon milyen lehet? Inkább olyat ne ami többfunkciós, vagy szóba jöhet?

Eh, remélem sikerül ma vadászni vmi normális gépet....

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.27 0 0 8861

Vízszűrőst ne.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.27 0 0 8860

Miele van, meg 2 kölök, és orrszívó porszívó.

Melyik Electroluxhoz nem lehet csatlakoztatni? Az orrszívó porszívó csatlakozása kúpos, szerintem mindenhova illik. 

r.zsoofi Creative Commons License 2011.11.27 0 0 8859

Ok, ok értem én, de az alapkérdés, hogy porzsákos vagy anélkülit inkább, vagy vízszűrőset.

A miele lenne a vágyam, de annyi pénzem most nincs, plusz sajnálnám egyenlőre orrszívásra leamortizálni.

Amit írtam típust, olyan senkinek sincs?

ETA-t megnézem, köszi!

Körbejárni absz. nincs időm, mindkét fiammal most kezdem a kórházi köröket, orrmandula, egyebek, szóval épp hogy van időm neten nézegetni, de hogy elinduljak bármerre kizárt. Este cél a savoya parki euronics és sztem ott meg is veszem....

Ja, még egy kérdés, két helyen, electroluxnál is olvastam hogy nem lehet csatlakoztatni hozzá az orrazívós porszívót, nem tudjátok véletlenül melyikek? Mert típust nem írtak....és ez gáz lenne nagyon....

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.27 0 0 8858

Rád. De te sem a legolcsóbbat vetted. Olyat vett itt valaki, és azt írta, a garázsban végezte, mert olyan szar.

Előzmény: tunderlala-3 (8857)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 8857

Nem tudom, rám -illetve az electrolux porszívómra- gondoltál-e a 4 év és minden nappal, mert nekem is ilyen van és ennyi idős... de nem is volt a legdrágább, szerintem árban még "középkategória" alatt inkább.... én anno azért vettem meg pont, és tök magamtól, "topic nélkül":))), mert árban elfogadható volt és nem tűnt túl gagyinak a boltban a többi között sem. Meg azért, mert porzsák nélküli.

Előzmény: Törölt nick (8856)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.26 0 0 8856

Hogy hol mi olcsóbb, tudja  a fene.

Célszerő körbejárni, összeírni.

Az Electrolux porszívókról itt sok rossz nem lett írva. Van aki 4 éve nyúzza ugyanazt, minden nap. Igaz nem a legolcsóbb volt anno sem.

A philipsnek melyik tipusa volt?

Elméletileg a Miele meg  Dyson a komoly strapa porszívók. Esetleg még Karcher.

De nem olcsók. Sőt a dyson nagyon drága.

Szokták itt még dícsérni a Samsung porszívókat is, a multi chamber porzsák nélkülit.

Mivel mi anno 4 év alatt 2 samsungot fogyasztottunk el, így a bizalmamat ellőtték.

A Miele porszívónkat minden nap használjuk 4 éve, ez pedig elég tetemes strapa, máshol menő heti 1-hez képest.

Hogy bonyolult legyen, szétnézhetsz az ETA porszívóknál is, de azokból még nincs több éves tapasztalat itt.

Előzmény: r.zsoofi (8855)
r.zsoofi Creative Commons License 2011.11.26 0 0 8855

Sziasztok!

Hú, írtam vagy fél órát és elszállt, szóval most csak röviden, részletek nélkül, mert jó késő lett...:-)

Eddig volt philipsem, nem alap és annyi baj volt, van vele, hogy juj! Mindene eltört, letört, öszzecsukódik, erőszabályzója ingadozik, motorja kész, feje egy nagy nulla, minden ami arról lejárhat, le is jár, használhatatlan pedig nincs két éves. A 2 év garancia meg ezeknél kamuuuuu.:-(

Sok ember kérdeztem, de nem tudok dülőre jutni. Porzsákos vagy anélküli, vízes vagy sem....

Két csemete mellett napi használatra kéne, vmi jó kis gép, bírja a strapát és ne kelljen vele 2 havonta szerelőhöz rohangálni.

25-30e a max amit most tudok rá szánna, de nem bánnám ha így karácsony előtt ennyit sem kellene...:-)

Néztem az electrolux jetmaxxokat meg a ze346B-t, utóbbi kicsit sok, de egyikről sem láttam véleményt....porzsák mentest nem néztem, egyenlőre a többség óvva int tőle.????

Segítenétek nekem? Holnap mennék körbenézni.

Neten olcsóbb, vagy inkább euronics? Auchan is útba esik, más nem nagyon.

Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.26 0 0 8854

Vegyed.

Miért lenne gázos BÁRHOL venni, ha rendes hivatalos hazai importőrtől van, országos garanciával?

te is tudsz ám hülyeséget kérdezni.

Előzmény: stri72 (8853)
stri72 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 8853

Sziasztok!

Még egy utolsó kör... Tescoban lett akciós egy Electrolux ZCE1800 fantázianévre hallgató porszívó. Utánanézegettem, és egészen meggyőző. Porzsákos, tehát elvben jobb, de venni kell a zsákokat, viszont nem annyira drága (12 790 Ft dec. 8-ig) Szóval ismerve a mi tempónkat, hoszű évek kellenének, hogy annyit költsünk rá szűrőstül-zsákostül, hogy "beérjük" például a 6440-t.

Viszont van hepa, meg a szívóerő is 340W, amit jónak mondtatok, és még a levegőt is fölfele fújja...:D

Ma elmegyünk, megnézzük, aztán döntünk!

Szerintetek? Mennyire gázos elektronikai cikket venni hipermarketekben?

Ezen a "termékbemutatón" azért behaltam:P

NeomatiK Creative Commons License 2011.11.25 0 0 8852

Néhány videó található a "Videos ansehen" résznél a ciklonos porszívóról, vagyis speciel erről a Dyson gépről.

http://www.amazon.de/Dyson-DC29-Origin-dB-Staubsauger/dp/B004VCWB5K/ref=zg_bs_kitchen_17

nagya2 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 8851

Hali!!

Azok AKA néven futottak.

Üdv Nagya

Előzmény: NeomatiK (8850)
NeomatiK Creative Commons License 2011.11.25 0 0 8850

Valahogy az volt bennem, hogy NDK-s gyártmány.

Előzmény: Törölt nick (8849)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.23 0 0 8849
Előzmény: NeomatiK (8848)
NeomatiK Creative Commons License 2011.11.23 0 0 8848

Mi számít nagyon fiatalnak? Attól tartok, már nem tartozom ebbe a csoportba.

Ismerem az ETA márkát, de hogy milyen gyártmány, az sose került az érdeklődési körömbe :)

Előzmény: silversat (8847)
silversat Creative Commons License 2011.11.23 0 0 8847

Milyen gyártmány az ETA??? -Cseh

Ha komoly a kérdés, akkor Te még nagyon fiatal lehetsz:-))

Előzmény: NeomatiK (8846)
NeomatiK Creative Commons License 2011.11.23 0 0 8846

Milyen gyártmány az ETA?

Előzmény: silversat (8844)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.23 0 0 8845

Az Eta valóban kiesős innen.

De majd te beszámolosz róla milyen, meg fél év múlva is milyen, és rálehet majd beszélni másokat is. :)

Előzmény: silversat (8844)
silversat Creative Commons License 2011.11.23 0 0 8844

Üdv Urak, Hölgyek!

Egy hónapja nézem a porszívókat, üzletekben "tesztelem" őket, keresem számomra a legmegfelelőbbet. Mint mindenki, szeretné ha halk lenne, nagy teljesítményű, olcsó stb...

Az elvárások alapján philips és elektrolux porszívok lennének a befutók 28-30e környékén.

DE!

A napokban eszembe jutott, hogy a családban van egy eta porszívó, amit én is használtam már jó tapasztalatokkal...

Ennek függvényében elmentem az eta márkaboltba (kékgolyó u.) némi netes utánnanézés után, és igencsak pozitív tapasztalatokkal jöttem ki az üzletből!

A kiszemelt alany: http://www.eta.hu/padloporszivok/0471.html

Min.teljesítménynél kifejezettem halk, nagyobb fordulaton azért megjön a hangja, de tapasztalatok szerint ebben az árkategoriában nem rossz!!! 510W szívóteljesítmény, megnéztem, szív mint barom, igaz mint írtam, max.teljesítményen nem halkabb mint más porszívó, de jobban szív az biztos!

Az ára neten rendelve 21.900.-ft!

Áruházakba járva, többet megnézve, nálam ez lett a befutó, ár/értéket figyelve szerintem top1.

Gondoltam mielött átvenném a készüléket az üzletben, gondoltam kikérném a Ti véleményeteket is!!

Ti mit szóltok hozzá??? -nem igazán téma az eta a forumban, és nem értem miért....

Előre is köszönöm!

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 8843

na mer' a delej... amit ráküldtem, mikor vettem... :p :D

Előzmény: Teaway (8839)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 8842

Nyilván ha felcsavarunk egy 2000-2200W-os kis porszívót, az sikítani fog.

Ezért kell olyan gépet venni, amit nem kell a jó szívóerőhöz felcsavarni.

Vagy vannak ezek a modern 1200-1400W-os Electrolux-Philips gépek. Szintén nem olcsón.

Előzmény: nagya2 (8841)
nagya2 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 8841

Hali!!

Akkora méretben könnyü, próbáld meg kiciben:-)))))

Üdv Nagya

Előzmény: apci500 (8840)
apci500 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 8840

akkor meg aztan mint vmi ipari tisztito berendezes 

Kapaszkodj meg: a mi ipari Karcherünk emlékeim szerint pár db-vel zajosabb mint vmelyik ultra silencer csodamasina

Előzmény: cicacsinibaba (8834)
Teaway Creative Commons License 2011.11.21 0 0 8839

Nagy hájp?

Én csak írogatom befele a vásárlókat a listába, bazisokan vesznek, alig győzöm... :DDD

Előzmény: fulgur (8837)
Teaway Creative Commons License 2011.11.21 0 0 8838

Köszönöm, én is feltankoltam belőle :)

Előzmény: groovejet (8788)
fulgur Creative Commons License 2011.11.21 0 0 8837

Hi All!

A nagy hájpnak nem tudtam ellenállni, porszívót meg muszáj volt vennem, így beruháztam jómagam is egy  Electrolux ZCX6440-be. Mivel mosógépvételhez is egy Indexes topikból merítettem lendületet 6 évvel ezelőtt, és az eszköz azóta is hibátlanul, kiváló hatékonysággal zakatol, optimistán tekintek a jövőbe. Ha mégsem válik be, tudni fogtok róla. ;)

nagya2 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 8836

HAli!!

Ha neten rendelted, akkor 8 napon belül elálhatsz a vételtől indoklás nélkül.

Gyere el halgasd meg az enyémet, az télleg csendes.(vagy vegyél egy lux-ot az is csendes kurvasokért, meg melléje imádkozhatsz , hogy a szívóhatás is meglegyen)

Üdv Nagya

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 8835

elektrolux szériában van ultra silencer.

De talán a philipsnek is van 1 ilyen gépe.

cicacsinibaba Creative Commons License 2011.11.21 0 0 8834

hali!

megjott a rendelt samsung 6340. ki se kellett csomagoljam, mar jott az elso csalodas. samsung honlapon irt 67 dB helyett 70 dB. na, mondom azert megnezem odabent is. ha a legkisebb fokozatra teszem halk, de szinte csak a port szivja fel a parkettarol. ha nagyobbra allitom hangosabb, ha a legnagyobbra akkor meg aztan mint vmi ipari tisztito berendezes ugy visit. fel is hivtam a samsungot, h jo ok odairjak h a muszaki adatokban a valtoztatas igy meg ugy, de akkor azt is illene odairni, h mar volt valtozas. hat erre nem tudnak mit mondani. tobb hetig keresgeltem, h halk porszivot vegyek, erre vettem egy rakat sz*rt ku**a sokert. felhaborito, h ennyire felrevezetik az embert. komolyan azon gondolkodom, hogy visszaviszem a boltba ahonnan rendeltem.

Teaway Creative Commons License 2011.11.20 0 0 8833

"most találtam az Electrolux ZJM 6820-at. Porzsákos, de újabbnak tűnik (modernebb talán?) és olcsóbb, mint a 6440…"

...viszont fogyasztja a zsákokat és az nem ingyen van...máris nem olcsóbb hosszútávon.

Előzmény: stri72 (8820)
Teaway Creative Commons License 2011.11.20 0 0 8832

Nem az a lényeg, hogy ki mit ír, hanem hogy benne van a dobozban.

Előzmény: kanális (8831)
kanális Creative Commons License 2011.11.20 0 0 8831

üdv. mi a vélemányetek  ETA 7469 -en ,szivóerő szabályzás acsövön a markolatnál van. mennyire lehet ez tartós ?

alaptartozékként turbó kefe van hozzá.

Az ELEKTROLUX 6440-nél sehol nem írják, hogy adnák hozzá . VARIO 500 , ilyen fej , olyan fej, de turbó kefét senki nem ír ????????

stri72 Creative Commons License 2011.11.19 0 0 8830

Zeki!

Én max egy szar Tesco-s porszívóról alkothatnék véleményt, arról meg minek... Iszonyú ricsaj, textilporzsák, kopogós műanyag.... broáf!:D

Eleinte mi is gondolkoztunk a Miele-n, aztán megláttuk az árakat... Az ok, hogy a teszteken jól szerepel, node azért... Használtan meg ugye lehet vásárolni, de ha ugyanannyiért vehetek egy Electroluxot, amit dícsérnek, jó vételnek számít, akkor nem is kérdéses, hogy az újabbat választjuk!

Legalább van rá garancia, nem lutri, ugyebár...:P

Kezdem beadni a Zasszonynak, hogy 25 ezer Ft-ot kell félretenni minél hamarabb. ;-) Én ugyanis meggyőződtem...

Köszönöm a sok segítséget (groovejetnek is), még jelentkezem, ígérem, nem tűnök el!:P

groovejet Creative Commons License 2011.11.18 0 0 8829

én maradnék a helyedben az electroluxnál.

nálunk az első darab 6! éve megy.

nem csoda, hogy ugyan ilyet vettünk az albiba is.

és nem csak szőnyeg lett vele porszívózva.

a héten is sittet porszívóztam vele.

most már a szivacsot kell cserélnem benne...

Előzmény: stri72 (8820)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.18 0 0 8828

JA, van turbókefés feje a 6440-nek.

Előzmény: Törölt nick (8827)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.18 0 0 8827

Beragadt a Caps Lock?

Picit olvass vissza.

a 6440-ről soka leírás van, sokan vették innen, mindneki elégedett.

Talán 1 valakinek nem vált be.

Ennyi.

Előzmény: kanális (8825)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.18 0 0 8826

Helyes!

Nálunk nem történt változás.

4 éve van meg a Miele S5780, és a távirányítója leadja a jelet, csak épp a porszívó nehezen veszi.

De ez majdnem új kora óta így van.

A markolatnál kikopott 2 éven belül, mivel ott is mozog a műanyag, így fals levegőt szív be. Ha nem is erősen.

Anno elég volt 2-es fokozaton nyomatni, jó ideje már inkább 3-ason megy a 7-ből. Más gond nincs vele.

Amúgy minden nap reggel elő van véve, és este meg a helyére.

1 totális lakás felporszívózás, meg időnként morzsa felporszívózás, a 2 gyerek után.

Lévén nincs szőnyegünk, a padlón meg jól látszik minden, és nem cipőben, papucsban mászkálunk bent.

1 héten egyszer meg nagytakarítás, polcok, stb...

Ha azt nézem, hogy sokan 1 héten 1-szer veszik elő, vannak akik 2 hétben egyszer, akkor igen sokat van használva.

Több mint 1500-szor eddig. Míg aki 1 héten egyszer, az kb 224-nél járna a 4 év alatt.

Na kb ez egy értékelés, nem az, hogy meghozták, és most kibontottam, és úgy szív mint az atom.

Előzmény: nagya2 (8823)
kanális Creative Commons License 2011.11.18 0 0 8825
kanális Creative Commons License 2011.11.18 0 0 8824

ÜDV. A KÉRDÉSEM CSAK AZ LENNE, HOGY AZ EMLÍTETT PORSZIVÓHOZ, AZ ADATOK SZERINT , NINCS TURBÓFEJ, TARTOZÉKKÉNT???????

Előzmény: fp001 (8803)
nagya2 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 8823

HAli!!

Na na itt vok és sasolok:-)))))))))))

Üdv Nagya

UI:a porszívó jó, egy helyen elrepedt a fém szívócsó müanyagja, vásznas szigszalaggal+is-sel javítva.

Üdv Nagya

Előzmény: Törölt nick (8821)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.18 0 0 8822

Olcsó porszívó , gyenge szívóerő.

Vagy ha erős, akkor gagyi az anyag.

Lutri.

Azt vedd, amelyikre hosszabb a garancia.

Előzmény: geograf (8819)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.18 0 0 8821

Mindenki a megbízható porszívót keresi, de ez csak több éves használat után derül ki. Illtve az is, hogy az eredeti szívóerő az évek múltán mennyire csökken le.

De akkorrra már többnyire nem is kapható a jó porszívó.

Bizonyos ár alatt meg pláne lutri. Ugye az ár - áfa, esetleg vám, haszon, szállítás, gyártó haszna...

Itt a 6440-ről van jó ideje infó, még kapható, de már kifutó.

Sencor, Beez, meg egyebek, lutri, nincs infó.

Mert ugye az nem infó, hogy ma meghozta a futár, porszívóztam vele, jaj de jó!

Az az infó, hogy 1-2 éve nyüstölöm naponta, és még mindig szív mint atom, és cseszik tönkremenni.

Na ilyen infó elég kevés van itt. Ugyanis a többség nem néz ide vissza 1-2 év múlva.

stri72 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 8820

Sziasztok!

Gondosan olvasgattam a fórumot, „képezgettem” magam, mivel porszívót kell vennünk, és arra jutottam, hogy vagy az mindenki által topicporszívónak hívott Electrolux ZCX 6440-es csodát vennénk. Minden más, amit néztem kiesett, amit tulajdonképpen Nektek köszönhetek. Volt olyan terv, hogy vizes porszívót veszünk, de ugye erről igen hamar lebeszéltétek a népet.

Feleségem egyetlen kérése az volt, hogy porzsák nélküli legyen, s bár olvastam, hogy a porzsákosok valamivel jobbak, ebben nem vitázok és meghajlok az akarata előtt…;-)

Most már, hogy tisztábban látok, tudom, hogy alap a HEPA-szűrő a gépben (de nem hengerest!), ráadásul legjobb, ha a motor után van. 1800 W alatt nem vásárolunk, bár a szívóerő az igazán lényeges. Az sem rossz, ha a levegőt felfele fújja ki porszívó.

Az az igazság, hogy nem szívesen vennék 25 000 Ft fölött (már ez se semmi szerintem), alatta meg ennél nem találunk jobbat, ilyen kategóriában. Igaziból Electroluxot már a magyarországi gyára miatt is szívesebben választanám a minőségen és a nagy számú ajánláson kívül.

Az egyetlen, ami megvétózhatja, hogy „beálljak a sorba”, a Sencor SVC 730. Árban nagyjából a fele és nem tűnik rossz vételnek. Azt tudni kell, hogy nem kell nekünk extra gép, nem kell szuperhalknak lennie, legyen megbízható, nem kell túl nagy szívóerő, nincs szőnyeg, a színe irreleváns, sok konnektor van, nem kell nagy hatótávolság (persze nem hátrány)…

Szerintetek? Nem láttam még a Sencort élőben (igaz 6440-et sem, de hiszek Nektek:P), szóval még meg kéne „fogdosni”…

Üdv;=)

Ui.: most találtam az Electrolux ZJM 6820-at. Porzsákos, de újabbnak tűnik (modernebb talán?) és olcsóbb, mint a 6440…

geograf Creative Commons License 2011.11.18 0 0 8819

Sziasztok!

Új porszívó vásárlását tervezem, ehhez szeretnék segítséget kérni. Max. 15 e Ft-om van rá. Szeretnék porzsák nélkülit venni és olyat ami lehetőleg tartós.

Eddig az alábbiakat néztem ki: Beez vc-l 1820 b kb. 14 000 Ft, Zanussi zan 1800 12 000 Ft... (samsungokat sokat szidják sok helyen...)

Igazából az érdekelne, hogy tudtok-e valamit mondani ezekről pro, vagy kontra és főleg az, hogy milyen szempontokra kellene figyelnem.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv,

Pufi

groovejet Creative Commons License 2011.11.18 0 0 8818

Electrolux porzsák nélküli porszívóhoz a portartályban lévő fekete szivacsot hol lehet kapni?

Gabor# Creative Commons License 2011.11.17 0 0 8817

Electrolux ZCX6440

Gabor# Creative Commons License 2011.11.17 0 0 8816

Beruháztam egy Electrolux ZCX6440 -re. Ajánlott. Csöve elég gagyi de reméljük bírja hosszútávon is. A színe meglepett mert a neten nem látszik, hogy oldalt fehér.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.16 0 0 8815

1400W-os.

gyenge.

Előzmény: grind3r (8814)
grind3r Creative Commons License 2011.11.16 0 0 8814

A "hülye azért nem vagyok" boltban most 9990 Ft-ért akciózzák a Zanussi Zan 1800-as porszívót, van valakinek tapasztalata ezzel a készülékkel? Hasonló áron van esetleg jobb ajánlat?

Teaway Creative Commons License 2011.11.16 0 0 8813

Mindenkit felírtam, aki mostanában vett gépet.

Friss lista dec. 4-én kerül közlésre.

cicacsinibaba Creative Commons License 2011.11.16 0 0 8812

kedves zeki es nagya!

koszonom a segitseget. sehol sem talaltam meg az emlitett porszivot, ugyh megrendeltem a 6340et. remelem jo kis gep lesz es sokaig fogom hasznalni. majd irok, hogy milyen. (egyebkent nem ertem, hogy miert jo a markolati szabalyozas, mikor a kabelt igyis ugyis be kell dugjam, amiert ugyebar mindenkepp le kell hajolni )

udv es szep napot

Előzmény: nagya2 (8810)
Teaway Creative Commons License 2011.11.15 0 0 8811

Több észrevételem is van:

"Nos minden alkatrésze mosható ami a motor előtt van leszámítva a motor előtt közvetlen lévő vékony szűrőt (3-as számmal jelöltem korábban)" <--- ez is mosható

"Nem tudom hogy oldották meg, valahogy úgy áramlik a levegő, hogy a kosz nagy része (porcicák stb) nem jut el eddig a szivacsigy, hanem egyszerűen a mosható műanyag tartályrészben már megáll." <--- ez a ciklonszűrő, a gép lelke. Ez még a kúpos rács előtt van, afféle nulladik szűrő (ha már a kúposat nevezed (1)-nek).

"Nem lehet egyszerűen lábfejjel ki be kapcsolni, hanem tekergetni kell a gombot amihez ugye le kell hajolni." Simán tudom lábfejjel tekerni és kapcsolni lehajolás nélkül is.

Előzmény: fp001 (8803)
nagya2 Creative Commons License 2011.11.15 0 0 8810
Előzmény: cicacsinibaba (8808)
nagya2 Creative Commons License 2011.11.15 0 0 8809

Hali!!

Vedd a 91e0-át, nekem az elődje van és télleg nagyon halk, még maxon is. Infrás markolatszabáyozás, pedig királyság.

Üdv Nagya

Előzmény: cicacsinibaba (8807)
cicacsinibaba Creative Commons License 2011.11.15 0 0 8808

emiatt a kep miatt gondolom en amugy, hogy a legkisebb fokozatra teve van az a 67 dB (neha nem lehet megbizni a gyartokban szerintem)

cicacsinibaba Creative Commons License 2011.11.15 0 0 8807

pedig a miele az eleg jo markanak szamit :(

amugy ha hosszutavra tervezek, lehet megeri azt a plusz tizezret, hogy utolag nehogy bankodjak a markolati szabalyzon meg azon h nagyobb teljesitmeny kellett volna. csak haaat most megis olyan soknak tunik.
masik kerdesem, hogy kb mennyi porzsakkal kell szamolni havi szinten (eddig kozponti porszivo volt, ezert nem tudom). atlagos mennyisegu kosz, 85 nm a lakas, se kutya, se gyerek (meg), heti egyszer szeretnek takaritani.

koszi 

Előzmény: Törölt nick (8806)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.15 0 0 8806

Szerintem maxon kellene venni, hiszen ha leveszed a teljesítményt, mindegyik porszívó halk.

Nekünk markolati szabályzós, jó dolog. 

Mondjuk a miénkben valami nem jó, mert a távirányító jelét nem mindig akarja venni.

Igaz nem Samsung, hanem egy drága Miele porszívó. 

Előzmény: cicacsinibaba (8805)
cicacsinibaba Creative Commons License 2011.11.15 0 0 8805

jaaa, korabban emlitettem, h nagyon halk porszivot keresek. ezeket talaltam, meg van az electroluxnak is, de az meg dragabb. bar azt a samsung nem irja le, h max teljesitmenyen 67 dB a zajszint vagy minimumon :( electrolux irja, h nala max teljesitmenyen 68. 

cicacsinibaba Creative Commons License 2011.11.15 0 0 8804

szerintetek van haszna a markolati szabalyozasnak? nem tudok donteni a samsung 62e0 es a 6340 kozott. arban tizezer a kulonbseg, utobbi erosebb es van markolati szabalyzoja. egyszeruen nem tudok valasztani, h a dragabb jobb e vagy se. segitsetek legyszives. koszi

fp001 Creative Commons License 2011.11.15 0 0 8803

Üdv Fórumozók!

Ezen fórum végigolvasása után úgy döntöttem, hogy én is egy Electrolux ZCX6440 porszívót fogok venni.

Vasárnap az Euronix-ban megnéztem 29900Ft ért árulják.

Vasárnap este interneten megrendeltem 25500Ft ért és másnap este már érte is mehettem.

Itt rendeltem meg: http://www.ematrix.hu/Termek/electrolux-zcx6440-p34868.html

Meg vagyok a géppel elégedve. Egy hete porszívóztam utoljára a lakásban ugyhogy volt kosz bőven.

Szépen mindent felszívott. Szuperül üzemel.

A szerkezet robosztus és masszívnak tűnik.

Rögtön az elején a lábtörlőnkre utszítottam rá. Az a lábtörlő csak megvásárláskor volt utoljára ennyire tiszta. Szuperől müxik a forgókefés turbófej. Csodaszép tiszta lett a nagy szőrőkkel rendelkező lábtörlönk.

Nagyon tetszik, hogy az első szűrő egy

(1) kis kúpos alakú műagyag szűrő ami felfogja a nagyobb 1mmx1mm es tárgyakat.

A második szűrő egy

(2) 2-3cm vastag szivacsnak látszó mosható szűrőréteg. Nem tudom hogy oldották meg, valahogy úgy áramlik a levegő, hogy a kosz nagy része (porcicák stb) nem jut el eddig a szivacsigy, hanem egyszerűen a mosható műanyag tartályrészben már megáll.  Persze gondolom valamennyire ez a szivacs is koszolódik de egy használat után egyáltalán nem koszolódott.

A szivacs után van egy másik

(3) vékony préselt vattaszerű anyagú szűrő réteg. Ez az utolsó szűrő a motor előtt.

A motor után következik a mosható

(4) Hepa 12 szűrő és utána következik még egy

(5) 1-2cm vastag szivacs szerű szűrő.

A sok szűrési pont ellenére a gép szív ....de nagyon.

(Simán kenterbe veri a vacak szar citormsárga színű Zanussi proszívónkat amit most is árulnak a TESCO ban akciósan 9900Ft körüli áron. Egyépként azt eladnám 3000Ft ért akit érdekel.)

Álomszápen üzemel ez a kis Electrolux masina.

A tartályt ki is mostam használat után, csak hogy megnézzem milyen könnyen szérszedhető tisztítható. Nos minden alkatrésze mosható ami a motor előtt van leszámítva a motor előtt közvetlen lévő vékony szűrőt (3-as számmal jelöltem korábban) A műanyagtartály egyik oldala könnyen nyílik itt lehet kiönteni a koszt. A másik oldala is nyitható, egy kicsivel nehezebben. Pattintani, felfelé feszíteni kell a kapaszkodó füleket. Egy kicsit rossz érzéssel feszegettem, mert féltem hogy eltörnek a fülek. Mindenesetre nem fogom gyakran szétszedni. E-nélül is ki lehet mosni- de ha nagyon kritikussá válik a helyzet akkor szétszedhető teljesen.

Hátránya még szerintem, hogy a fokozatszabályzója a bekapcsológomb is. Azaz nincs kölün fokozatszabályzó és ki be kapcsoló. Nem lehet egyszerűen lábfejjel ki be kapcsolni, hanem tekergetni kell a gombot amihez ugye le kell hajolni. Korábban más gépeknél egyszerűen lábbal ki lehetett kapcsolni. Itt nem.

Remélem kimerítő volt a Electrolux ZCX6440 porszívó elemzésem. Üdv. Peti

ui: Egy kollegámnak hasonló Electrolux gépe van már 2 éve és még mindig meg an vele elégedve.

Celtis Creative Commons License 2011.11.13 0 0 8802

Bizonyára. Azon viszont fantasztikus.

Az zavart meg, hogy van nekünk egy régi akkus morzsa/nyeles porszívónk. Annak elektromos turbókeféje van és azt a keménypadlón is szoktam használni. Annak éppen kiérnek a szőrei.

Egyébként a sima fejjel halkabb is a porszívó.

Előzmény: tunderlala-3 (8801)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.11.12 0 0 8801

kemény felületen semmi értelme használni a turbófejet, az szőnyegre való csak.:)

Előzmény: Celtis (8799)
NeomatiK Creative Commons License 2011.11.11 0 0 8800

A hasonló felépítésű gépeknél lent van a cső, így biztos, hogy arra indul el. Mondjuk amikor éppen porszívóz az ember, akkor azt általában nem a húzás közben teszi, haenm olyankor egyhelyben van a gép.

Ez az állanhdó szívóerő - ahogy a leírásában benne van - elég csábító, emiatt vagyok rákattanva.

Nincs kárpittisztító fej a csomagban a leírás szerint. Lehet ilyet venni utólag olcósért? Mintha láttam volna ilyesmit boltban. Végülis csak egy műanyag darab, aminek a csőátmérőhöz kell illeszkednie.

Előzmény: Törölt nick (8798)
Celtis Creative Commons License 2011.11.10 0 0 8799

Lehet egy újabbat strigulázni. Én is megvettem egy Electrolux ZCX6440-et. Nem volt egyszerű. Azt hinné az ember, hogy egy webshop abból él, hogy nála vásárolnak az emberek és nem abból, hogy emailre, telefonra nem válaszol.

Na mindegy. Máshonnan, de megvan. Még csak egy gyors próba volt. Elég hangos, de elviselhető. A feleségemnek nagyon tetszik a turbó fej. Végigtoltam a szőnyegen és szép adag szöszt, port begyűjtött egy pillanat alatt. Azt furcsállom, hogy a turbófej forgó keféjének szőrei nem érnek ki a fej síkjából. Tehát ha kemény felületen használom, azt szerintem nem érik el. Hétvégén teszt normál használatban is.

A kábel jó hosszú (ezért lett végülis a 6440). A korábban porszívózáshoz rendszeresített hosszabbító nyugdíjba vonul.

Előzmény: mcll (8773)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.10 0 0 8798

Valóban érdekes, hogy ezt hogy tudod magad utána ráncigálni, pláne fordulni.

A tetején közepén van a cső kezdése.

Borulékonynak tűnik így.

Előzmény: NeomatiK (8797)
NeomatiK Creative Commons License 2011.11.10 0 0 8797

Végig bújtam a netet, semmit véleményt vagy tesztet nem taléltam rólam.

Vajon melyik irányba mozdul el a készülék, ha a csövénél húzzuk magunk után? Nem teljesen egyértelmű, hogy merre is menne. És hogy nme billen-e vízszintesre a tartály? Nem okoz-e gondot.

http://www.solac.com/en/UK/productos/detalleProducto/b1860f5e7da9f3469bc9c3417007b360/HOUSEHOLD+PRODUCTS/BAGLESS+VACUUM+CLEANERS/1045c3f5b83add4190a1dac01ac28e9d/4e251b4be3e149459b0154dc4407b412/MULTICYCLONIC.html

Remélem, nem okoz gondot a hosszú link.

Előzmény: Törölt nick (8792)
groovejet Creative Commons License 2011.11.07 0 0 8796

Ott  a pont! Én is ott vettem :)

Előzmény: Egyen Bela (8793)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.11.06 0 0 8795

Majd figyelem tesco-ban akkor.... tuti pont akkor nem lesz, amikor venni akarok.:s :D

Előzmény: Egyen Bela (8793)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.11.06 0 0 8794

Ha "motor kimeneti szűrő", akkor az nem a tartályban van...nem?

Előzmény: Törölt nick (8792)
Egyen Bela Creative Commons License 2011.11.06 0 0 8793

Igaza van Groovejet-nek.

Én a szolnoki Tesco-ban vettem 1490-ért gyári HEPA-13-ast.

Előzmény: tunderlala-3 (8772)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.06 0 0 8792

Ezzel a tipussal itt nincs taapsztalat.

A Solac más tipusaival van aki elégedett, van aki csalódott.

Ha a hepa szűrője hengeres, és a portartályban van, azonnal felejtsd el.

KIvéve, ha a szűrőre húzható valami védőszivacs.

Különben úgy beleszi a por, szösz, hajszál magát a szűrő lamelláiba, hogy átkozod a perceket, mikor ezt kell takarítgatnod.

Előzmény: NeomatiK (8791)
NeomatiK Creative Commons License 2011.11.06 0 0 8791

Sziasztok!

Solac porszívóról van tapasztalat?

Kinéztem ezt a típust AS 3258

"Többszintű ciklon szűrő, maximális teljesítmény: 1600 W, 400W állandó szívási teljesítmény, állítható fém kefe minden típusú padlóhoz és szőnyeghez, mosható HEPA anti-allergén motor kimeneti szűrő, kiszűri a 0,3 mikronnál nagyobb porszemcséket, több irányban elforduló 4 kerekes rendszer, karcolásmentes puha gumikerekek, automata kábelbehúzás."

http://www.ebolt.hu/product327831_category2640-Solac_AS_3258_porzsak_nelkuli_porszivo.html

Kicsit szokatlan a kinézete, de ha jó, akkor jó :) Jó lenne valahol boltban is látni, kipróbálni.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.05 0 0 8790

Szia!

Hoszas vívódás után Én eta 7468-ast vettem.  Nekem tökétetes,ill.majdnem az. 8640 hsz-ben leírtam.

Előzmény: panellakó 886 (8785)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.03 0 0 8789

Aldiban vasárnaptól:

http://aldi.hu/hu/html/offers/2867_27097.htm

lehet porzsákos, vagy nélküliként is használni.

Német teszt oldalon róla a letölthető PDF dokumentum:

http://www.test.de/themen/haus-garten/test/Staubsauger-Auf-Teppichen-nur-wenige-gut-1662274-1660596/

groovejet Creative Commons License 2011.11.03 0 0 8788

Igen. Eredeti, nem Menalux meg ilyesmi utánzatok. Én is vettem belőle hármat :)

Előzmény: tunderlala-3 (8772)
Pilu27 Creative Commons License 2011.11.02 0 0 8787

Sziasztok

Vásárlás elött állok én is. Hasonlóképpen gondolkodom mint "panellakó886".  A paraméterei jó az ETA -nak, az ára remek, de tapasztalatot nem találtam sehol. Ha te nézed a  porzsákosakat (nálam ez kiesett) akkor ajánlom nézd meg az ETA dualic -ot  http://www.eta.hu/padloporszivok/0472.html

Ezt porzsákkal és porzsák nélkül is lehet használni.Ilyet én még nem láttam.

A másik amelyeket kinéztem az Elexctolux ZUA3810. Ennek az ára húzossabb, de a minőségben biztosabb vagyok. Nem találtam a forum semmit ami rá vonatkozott volna. A porszívónál a szívókeféknek is nagy szerepe lehet ebben úgy látom az Electrolux jobb.

De én még nem tudom mi lesz....

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.01 0 0 8786

Veszed amilyet gondolod.

Itt a topikon samsung meg az elektrolux porzsáknélküli van fényezve.

Ha te ETA-t veszel, kérünk majd beszámolót róla.

panellakó 886 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 8785

Köszi!

Persze, hogy nem veszem készpénznek. Egyébként 76 dB azért nem olyan extra csendes. Viszont az örvénykamra mögötti mikroszűrő szükségességével kapcsolatban elindítottátok nálam a vezérhangyát. Ha a ciklon tényleg nem olyan megbízható, akkor a HEPA szűrő gyorsan megtelik és hiába mosható, a finom por beleköt és lehet szűrőt cserélgetni. Van ennek egy porzsákos változata is ETA 7468 Baggin néven. Majdnem minden ugyanaz, csak 2000 W teljesítmény felvétel mellett 450 W szívóereje van, csak egy HEPA szűrője és 2,5 l porzsákja. Az 23 ezer pénz. A porzsákos mellett szól a biztonság és az egyszerűbb ürítés. Ellene a némileg magasabb ár és a viszonylag kicsi porzsákok költsége, meg az, hogy nyilván a telítettséggel párhuzamosan gyorsabban csökken a szívőereje, mint egy örvényesnek.

Előzmény: Törölt nick (8784)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.01 0 0 8784

Nekem jónak tűnik.

400W szívóerő, 7méter kábel, turbókefés fej.

A halk működést ne vedd készpénznek.

Előzmény: panellakó 886 (8781)
nagya2 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 8783

HAli!!

Nem bíznak :-))))))))))))))))

Üdv Nagya

Előzmény: Teaway (8782)
Teaway Creative Commons License 2011.11.01 0 0 8782

Elsőre jónak néz ki, csak nem tudom, hogy minek bele a B5-os HEPA > link; nem bíznak ciklonszűrőben?

Előzmény: panellakó 886 (8781)
panellakó 886 Creative Commons License 2011.10.31 0 0 8781

Tiszteletem!

Ehhez mit szóltok?

ETA  7469 Biggs
 Maximális teljesítményfelvétel: 1800 W; Maximális szívóteljesítmény: 400 W; Csatlakozókábel hossza: 7 m; Porzsák nélküli 3. generációs ciklonszűrő; Szívóteljesítmény elektronikus szabályozása fogantyúról/markolatról; SOFT START: finomindítás (hálózatkímélő); Csendes működés zajszint: 76 dB; mosható HEPA szűrő (2 db); Teleszkópos fém toldócső; Turbó szívófej alaptartozékként

20 ezer Ft körül vesztegetik.

Elméletileg minden megvan benne ami kell. Nincs nagy neve, viszont elég olcsó.

Köszönet!

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.31 0 0 8780

Nem.

Örvénykamrás legyen, és a hepa filter ne a portartályban legyen, illetve ne legyen hengeres.

Előzmény: bububorzas (8779)
bububorzas Creative Commons License 2011.10.31 0 0 8779

Érdeklődnék a hozzáértőktől, hogy akkor a hagyományos porzsákos porszívó számít a legjobbnak?

A porzsák nélküli tényleg tönkreteszi a motort?

bububorzas Creative Commons License 2011.10.31 0 0 8778

Melyik mellett döntöttél végül? Vagy még folyamatban van?

Előzmény: _ap_ (8758)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.31 0 0 8777

Az Aldiban a következő akciós újság szerint porzsákvásár lesz megint. Miele porszívókhoz is.

nagya2 Creative Commons License 2011.10.31 0 0 8776

HAli!!

Ajánlom a 62e0-át. Nekem az elödje van és télleg nagyon halk, jól szív, eccerü a tartály ürítése, van tartalék hepi szürő hozzá(így 4 év után kell majd vennem).

Üdv Nagya

Előzmény: cicacsinibaba (8775)
cicacsinibaba Creative Commons License 2011.10.31 0 0 8775

Sziasztok!

Olyan porszivot tervezek venni, ami nagyon nagyon halk ( 68 dB alatti mindenkepp). Kineztem ket samsungot: 62e0 valamint 6340, csak nem tudom melyik lenne a jobb. Esetleg valaki tud vmit mondani ezekrol vagy van jobb ajanlata? Nezegettem karcher gepeket is, ipari porszivokat, de nem tudom, h azok mennyire jok haztartasi celra, pedig azok kozott meg 55 dB-es is akad.

koszi a segitseget!

Teaway Creative Commons License 2011.10.30 0 0 8774

Felírtalak!

Előzmény: mcll (8773)
mcll Creative Commons License 2011.10.29 0 0 8773

Sziasztok!

Az Electrolux ZCX6440-hez be lehet húzni egy újabb strigulát, ugyanis ma vettem egyet én is. Mivel az előző porszittyó feldobta a pacskert így keresnem kellett egy újat. Ezen a fórumon csupa jókat hallottam (olvastam) róla (de máshol is ezt javasolták), így ezt vettem meg. Első tapasztalatom nagyon jó, szív mint a veszedelem! :D

Szal köszi a csapatnak az infókat.

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 8772

electrolux mosható hepa 12?

Előzmény: groovejet (8771)
groovejet Creative Commons License 2011.10.28 0 0 8771

tescoban is szokott lenni gyári 1500-ért.

Előzmény: tunderlala-3 (8766)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 8770

De nekünk sajnos nem cserépkályhánk van, hanem olyan kicsi kandallókályhánk, és azt naponta ki kell hamuzni, egy ilyennel kevesebb kerülne a levegőbe.

Előzmény: apci500 (8769)
apci500 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 8769

Viszont 20-ért vehetsz 2 porszívót a Vaterán amivel szívhatod a hamut. Mellesleg én fűtök cserépkályhával, de eszembe nem jutna ilyen hamarosan kallódó kacattá váló cuccra pénzt és tárolóhelyet áldozni. Lapáttal kiszedem havonta oszt annyi.

Előzmény: tunderlala-3 (8768)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 8768

Értem, akkor mégiscsak az electrolux a biztos, mármint hogy nem fogja tönkrevágni a porszívót.

Köszönöm!

Előzmény: apci500 (8767)
apci500 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 8767

Az olcsóbbik nagyon hasonlít arra amit a tecsóban láttam a minap. Csak ránézésre egyformák.

Az egyikben egy nem túl sűrű drótháló a szűrő, a másikban meg valami poliészter. Nem meglepő

módon utóbbi a drágább.

Előzmény: tunderlala-3 (8765)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 8766

itt van a mosható hepa12 electrolux-hoz (szokták kérdezni az árát és hogy hol kapható) 2.390,-ért.

http://shop.electrolux.hu/node544.aspx?wscid=21&wssubcid=28&wspartno=9001951194

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 8765

Ez valószínűleg ugyanaz lesz, csak jóval drágábban:

http://shop.electrolux.hu/node544.aspx?wscid=21&wssubcid=28&wspartno=9001966036

Előzmény: tunderlala-3 (8764)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 8764

http://www.kandallos.hu/index.php?WG_NODE=adatlap&productid=148

Jó lenne egy ilyen hamuzóvödör, normál porszívóra lehet kötni.

Viszont azt nem értem, hogy a hamut hogy nem szívja be a tartályból a porszívó csöve, mármint, hogy az a cső (a porszívóé) már magába a porszívóba szívná fel, vagy a hamu tud arról, hogy oda már nem szabad mennie?:O :))

apci500 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 8763

Karcher T/12-nk van. Már írtam róla. 20 - 30 ezerért jó vétel lenne!

Előzmény: _ap_ (8759)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.23 0 0 8762

http://www.markabolt.hu/electrolux/electrolux_porszivo/electrolux_porszivok/electrolux_zce_2200_porszivo.html

olcsónak, de szív mint állat.

Drága meg meddig?

Vannak jó Electoluxok, itt visszább is volt linkelve, vannak Bosch gépek 2év garival, Van Miele 2 év garival, aztán ott a Philips is, Samsung is...

Előzmény: AndrewTdi (8761)
AndrewTdi Creative Commons License 2011.10.23 0 0 8761

Sziasztok!

KÉszülök új porszívót vásárolni, rögtön 2-t is. Egy olcsóbbat csak egy üzlethelyiségbe ahol gres van és inkább pormacskák lesznek, egy másikat (valamivel komolyabbat) háztartási célra, parketta is, szőnyeg is illetve padlólap is van.

Most van egy Zelmer Jupiterem, de a tekercs csapágyazása meghalt, így ha nem tudom kicserélni, akkor új gépre lenne szükség.

Viszont nem gondolkodom Lux porszívó árszínvonalban. :)

Tudtok ajánlani valami megbízhatót, esetleg jó felszereléssel, illetve egy kevésbé felszereltet esetleg üzletbe?

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.23 0 0 8760

Nekem is noname  a beez.

Vedd amelyik szimpi.

Előzmény: _ap_ (8759)
_ap_ Creative Commons License 2011.10.23 0 0 8759

ebből csak az 1 év gari ami kizáró ok lehet.. a fejkészlet, meg a teleszkóp számomra irreleváns..

a beez mint olyan nekem teljesen noname.. vagy ér valamit mint porszívó?

kösz az infót!

Előzmény: Törölt nick (8756)
_ap_ Creative Commons License 2011.10.23 0 0 8758

ebben igazad van... de attól még az igények alapján választok gépet, márpedig az igény az 2 kis szoba kiporszívózása.. a szőnyegfelület nagyon max 30nm.. semmi olyasmire nincs szükségem ami indokolnál több tízezer forint kiobását..

Előzmény: Teaway (8755)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.22 0 0 8757

Amúgy ezekkel az olcsó gépekkel nincs tapasztalat:

http://www.olcsobbat.hu/haztartasi_gepek/porszivok/gyarto--beez/

Anno pár éve vett ilyet innen valaki, de nem írt róla, még emailre sem válaszolt.

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.22 0 0 8756

Na most rákerestem az electroluxra amit írtál:

http://www.markabolt.hu/electrolux/electrolux_porszivo/electrolux_porszivok/electrolux_zce_2200_porszivo.html

Ilyen van nekünk a cégnél.

Amikor bekapcsolod, egy kis idő mire beindul.

Amúgy van benne bika.

De nem véletlen olcsó.

Olyan is. Az a fém teleszkópos cső köszönő viszonyban sincs az én porszívóm fém teleszkópos csövével.

Na meg csak 1év a garancia.

Előzmény: _ap_ (8753)
Teaway Creative Commons License 2011.10.22 0 0 8755

"Felnyitom az árösszehasonlító oldalakat és az alsó kategória 5e ft."

Nem. Az a levélnehezék kategória.

Előzmény: _ap_ (8751)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.22 0 0 8754

Karcher:

nincs átkapcsolható feje, nincs bútorkefe, nincs kárpitkefe.

Amúgy passz.

Előzmény: _ap_ (8753)
_ap_ Creative Commons License 2011.10.22 0 0 8753

igen, az elsőnél valóban... de ennél szerintem nem... vagy csak én vagyok ennyire bamba? :))

összegezve tehát akkor tökmindegy, csak a garira figyeljek? futottam már másnál típushibákba stb, nem szeretném utólag megtudni, hogy azt, na azt pont nem kellett volna megvenni, mert köztudott :D

találtam még egy ilyet, jelenleg ez meg a kärcher a legszimpibb.. persze csak ha tényleg a porszívó az aminek az árát kiírták :)

1ébként thx a választ és a tanácsot!

Előzmény: Törölt nick (8752)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.22 0 0 8752

Azért nem kéne kapkodni...

a Karcher árakat durván benézted... a gyapjú porzsák kerül annyiba... nem a porszívó.

Csodálkoztam volna, ha Karcher van olyan rettenet olcsón.

A többiből azt vedd, amelyikre hosszab a garancia.

A boschra 2év.

Vagy amelyik erősebb szívóerőben.

Előzmény: _ap_ (8751)
_ap_ Creative Commons License 2011.10.22 0 0 8751

Sziasztok!

Elnézegetem a hsz-kat és a az olcsó kategória az itt jelen lévők számára legtöbb esetben alsó hangon is 20e ft.

Felnyitom az árösszehasonlító oldalakat és az alsó kategória 5e ft.

Persze tudom hogy az már a nagyon alja, de a legalsó szegmensben van olyan amit érdemesebb megvenni a többinél?

Konrétan csak azért mert karácsony előt nem feltétlenül szeretnénk kidobni 20-30-40-50e-t egy porszívóra.

Mivel samsungunk volt és "pillanatok alatt" megadta magát, ezért azt biztos nem tervezzük. De találtam pár "nevet" a filléres kategóriában és érdekelne h ezek közül melyik a legnormálisabb.

Úgymint:

Kärcher  (Kärcher T 7/1, Kärcher T 12/1, Kärcher WD 2.200)

Zanussi (Zanussi ZAN 2300, Zanussi ZAN 3910, Zanussi ZAN 3941, )

Gorenje (Gorenje VCK 1300 EA, Gorenje VCK 1400 EA, Gorenje VCK 1601 R, Gorenje VCK 2001 Y, Gorenje VCK 1501 BCY III)

Bosh (Bosch BSN1600, Bosch BSD2820)

Nem várok csodát. De nincs is szükségem semmilyen extra feature-re. Se hepa se víz se gőz se akksi se semmi. 30nm-es padlószőnyeg kiporszívózása a feladat. És miután ebben a kategóriában a porzsák nélküliség egyenlő azzal hogy a por 30%-a átmegy a motoron pár hónap alatt leamortizálva azt, csakis porzsákos meoldásban gondolkozom. Az hogy papír vagy vászon mindegy.

Ha valakinek van tippje a fentiek közül a tutira vagy a tuti ne-re azt szívesen veszem.

Köszönöm!

leander24 Creative Commons License 2011.10.21 0 0 8750

Köszi.

Jelenleg nincsen szőnyeg, de szeretnénk, biztos lesz! Pont a turbókefe miatt került képbe, egyébként biztos a másikat választanánk. Kicsit megrögzött „energiatakarékos” vagyok :), amiből csak tudok azt szeretnék beruházni, úgy gondolom sok kicsi, sokra megy. (Nagyjából egy komplett háztartási gép arzenált kell beszereznem, mosógép már megvan, most a porszívó jönn.) Miért nem tudtak abba is beépíteni egy turbókefét…

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.21 0 0 8749

Nézd, az egyik motoros turbókefés.

Ha van szőnyeged, AZT VEDD.

Szerintem.

Előzmény: leander24 (8748)
leander24 Creative Commons License 2011.10.21 0 0 8748

Sziasztok!

Porszívó vásárlás előtt állok, és a kiszemelt áldozat Electrolux ZG8800 vagy Z8870C.

Van valakinek esetleg tapasztalata a két készülékkel kapcsolatban? Véleményeket is szívesen meghallgatok.

Köszönöm

Borzosland Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8747

A 6930 hoz nincs parkettás fej, de van szerintem, egy másfajta piros szőrős tisztitófej.

Borzosland Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8746

Nekem a 6930 al egyeten bajom a kábelhosszal van, át kell rakni menet közben, különben hibátlan porszivó!Tudom ajánlani.

AstraCDX Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8745

És van ahol a portartályt 2,75 literesnek írják, és van ahol 4 literesnek .

Hogy mindenki jól tájékozott lehessen az Electrolux SuperCyclone típusok között ajánlom ezt a pdf-et tartalmazó linket : http://www.electrosiraly.hu/index.php?option=com_phocadownload&view=category&download=37:electrolux-porszivo-es-kisgep-katalogus-2010&id=3:electrolux&Itemid=565

A 70. oldalon láthatóak és összehasonlíthatóak a SuperCyclone típusok, láthatók ott a felszereltségbeli különbségek, amik a honlapon nehezen, vagy egyáltalán nem láthatóak .

Ha segíthettem . . .

Üdv.

Astra

Előzmény: Celtis (8741)
Celtis Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8744

Előzmény: Celtis (8743)
Celtis Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8743

A 6940 valamiért nem linkelődött be.

Előzmény: Celtis (8742)
Celtis Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8742

A youtube-on találtam részletes termékbemutatót mindkét típusról. Azt hiszem mindenre választ ad. Köszönet az alkotóknak.

6930: 

6940: 

Már csak azt nem tudom eldönteni, hogy melyiket válasszam, melyik kiegészítőt használnám.

Celtis Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8741

Van ahol meg a tartály írják nagyobbnak, és a kábelt ugyanolyan hosszúnak.

Előzmény: Celtis (8740)
Celtis Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8740

Ja, talán a 6940 kábele is hosszabb 2m-rel.

Előzmény: Celtis (8739)
Celtis Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8739

Érdekes az Electrolux honlapja is. A termék listában nem hozza ezeket a típusokat, de a keresőben már előjönnek.

A 6930 és 6940 között látok 100w különbséget, és a felszereltségben annyit, hogy a 6940-es intelockos teleszkópos csővel van, a másik csak sima teleszkópos csővel.

A http://www.markabolt.hu/electrolux/electrolux_porszivo/electrolux_porszivok/electrolux_zsc_6940_porszivo.html#productdetails oldalon látható video szerint a 6940-hez 5 fej van: pormágnes, turbó, parketta, rés és kárpit. De szerintem a 6930-hoz is ugyanezek vannak. Nem értem miért van mégis 5-10e forint árkülönbség.

Előzmény: AstraCDX (8738)
AstraCDX Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8738

Hali !

Épp ebben a témában merülök jelenleg én is .

A ZSC6940 kék színű, és elvileg csak ő 2100W-os, a másik kettő csak 2000W, ZSC6930 fekete, ZSC6920 pedig piros, és néhány tartozék alapfeltszereltségi különbség van még köztük .

Engem még az édekelne, hogy a ZSC6940 PONTOSAN milyen alaptartozékokkal van csomagolva, a szívófejek modell/típusszáma szerint .

Ezt nem láttam sehol leírva, és az Electrolux honlapon a használati utasítása sem elérhető egyik fenti modellnek sem, amiből esetleg kiolvasható lenne a hozzáadott tartozékok listája .

Ha segíthettem . . .

Üdv.

Astra

Előzmény: Celtis (8737)
Celtis Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8737

Az már kezd világos lenni, hogy a ZCX6440 kifutott, és van ZSC6920, ZSC6930, ZSC6940. Utóbbiak árai jelentősen eltérnek, de fogalmam sincs, hogy miben különböznek.

Tudja valaki?

Illetve a ZCX6440-hez milyen fejek járnak tartozékként?

Előzmény: AstraCDX (8735)
rokygan Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8736

Sziasztok!

Két porszívót néztünk ki a döglődő Siemens dino helyett:

- Philips FC8611

- Samsung VCC5670

Melyiket ajánlanátok így 20000 körül?

AstraCDX Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8735

Azt hiszem ez lesz a választottam : Electrolux ZSC6940 SuperCyclone .

Van valakinek erről gyakorlati tapasztalata ?

Ha jól látom egyik felsorolt fórumlakónak sincs még ilyen szippancsa .

Ez lehetséges a Electrolux ZCX6440 Cyclone utómodellje ?

Üdv.

Astra

Teaway Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8734

Persze hogy van, öt embernek is...de ezt te is látod.

Előzmény: Ildiko* (8733)
Ildiko* Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8733

Sziasztok !

Én is most szeretnék porszívót venni. Mi a véleményetek a Samsung VCC4550V3W/XEH

porzsák nélküli porszívóról? Most elég jó áron kapható. Van valakinek ilyen ? Érdekelne a véleményetek.

AstraCDX Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8732

Arra gondoltam, kell nekem egy Electrolux ZE002 BIGDIRT SEPARATOR http://shop.electrolux.hu/node544.aspx?wscid=21&wssubcid=28&wspartno=9001966036

Ez ugyebár egy passzív eszköz .

Electrolux -éknál elég borsos áron van ez a 20 literes fémvödör .

Tudtok ajánlani azonos funkciójú hasonló cuccot reális áron ?

Üdv.

Astra

Teaway Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8731

Légturbinás fej szépen összeszedi a szálakat, szöszöket a felszínről. Mélyre nem tud lemenni, mert a kefe is és a szőnyeg is rövid szálú (nálam).

Előzmény: Törölt nick (8730)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8730

Van elektromos turbókefe, a drága porszívókban,  ezt kis motor hajtja, ami a fejben van.

Van a légáramlásos turbókefe, amit a porszívó szívóereje hajt meg.

Mind a kettő fellazítja a hengeres forgókefével a szőnyeg szálait, így egyrészt mélyebbről feljön a por, szösz, másrészt a szőnyeg szinte újszerű lesz, mert a letaposott szálak újra felegyenesednek.

Legalábbis elektromos fejjel.

Előzmény: AstraCDX (8729)
AstraCDX Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8729

Hahó Szakik !

Valaki ossza már meg velem a "turbókefe" működését, esetleg különböző típusokat megemlítve !

Nekem eddig nem volt ilyenem, de a tapaztalatokat olvasva kellene az új porszívóhoz .

Jól gondolom, hogy a szívócső végén lévő fejben forok valami kefe ?

Mi működteti azt ott lenn ? Eletromos motor ? Valamely típusnál légáramlást írnak .

Ha van többféle turbókefe megoldás, melyik a jobb/ajánlottabb, vagy mindegy ?

Üdv.

Astra

Teaway Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8728

OK, felírtalak.

Előzmény: Törölt nick (8722)
Teaway Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8727

Azt én is olvastam.

Biztosan olyan emberek írták, akik nem tudnak lehajolni, vagy a lábuk nem alkalmas a tekerőgomb forgatására.

És mi az, hogy a papírzsepi rátelepszik a kúpos szitára? Miért szívja fel? Egyátalán hogy kerül a földre? Megint biztos olyanok írták, akik nem tudnak lehajolni, vagy nem tudnak elmenni a szemetesig.

Előzmény: Celtis (8717)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.10.16 0 0 8726

Nekem is porzsák nélküli van, a zcx6440 elődje, a 6205 és teljesen meg vagyok elégedve vele.

Viszont egy automatikusan pormentesen záródó porzsákkal szemben soha nem lesz győztes egy porzsák nélküli porszívó, már ami az ürítést illeti, így a legjobb (amilyet szeretnél:) csak porzsákos lehet.

(mondjuk más kérdés, hogy zártan kiveszem a porszívóból a tartályt és kint, a kinti kukánál nyitom csak ki, amikor ürítem)

Dysonok is biztos, hogy jók!:)

Előzmény: AstraCDX (8725)
AstraCDX Creative Commons License 2011.10.15 0 0 8725

Eszerint a porzsák nélküli elvárásom rontja a készülék általános jellemzőit ? Miért ?

Egyébként Dyson úr szerkezetei milyenek ? Mondjuk egy DC32 Animal Pro, vajon megérheti az árát ?

Esetleg ezek összehasonlításban, minőség, ár : Dyson DC32 Animal Pro, Electrolux ZCX6440 Cyclone, Electrolux SuperCyclone ZSC6940 ?

Előzmény: tunderlala-3 (8724)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.10.15 0 0 8724

Amúgy nyilván nem véletlenül az... mármint porzsákos mind.

Ha a legjobbat akarod.:)

Előzmény: AstraCDX (8721)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.15 0 0 8723

Bocs, konyha, elotert megcsinalja a Roomba naponta.

Előzmény: Törölt nick (8722)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.15 0 0 8722

Juds

Miele S4212

Mar egy eve nyustolom, zsak nekem kb. 3 honapra eleg, 150 nm hetente ketszer.

Kutya, macskak....

Előzmény: Teaway (8704)
AstraCDX Creative Commons License 2011.10.15 0 0 8721

Köszi a gyors ajánlatot, de úgy látom ez mind porzsákos .

Esetleg ez ? Electrolux ZSC6940 

Előzmény: tunderlala-3 (8720)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.10.15 0 0 8720

itt nézelődj, ha sokat szánsz rá.

http://miele.hu/hu/porszivok/

Lux ügynököknek viszont nehogy bedőlj.

Előzmény: AstraCDX (8719)
AstraCDX Creative Commons License 2011.10.15 0 0 8719

Sziasztok !

Szeretnék egy nagyon jó porszívót . Lehet, hogy a legjobbat . Nem tudom .

Ha valami igazán jó, arra hajlandó vagyok többet áldozni .

Elvárásaim : tartós, korszerű, porzsák nélküli, legyen jó szívóereje, turbókefe, résszívó, szervízellátás, stb ami még nem jut eszembe .

Milyen Márka/Típus felelne meg ezeknek az elvárásoknak ?

Kérem a hozzáértőket, poeszívópiacon tájékozottakat, segítsenek a választásban !

Köszi !

Üdv.

Astra

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.15 0 0 8718

Kifutott.

Előzmény: Celtis (8717)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!