Keresés

Részletes keresés

Alexfux Creative Commons License 1999.08.31 0 0 360
Laja1!!

Elnezesedet kerem, nem errol van szo! Illetve arrol, hogy neha megfeledkezem a jomodorrol, meg eleg szorakozott birok lenni. Pl. most elkuldtem Foldhozragadtnak egy emilt, mert azt hittem, hogy Te vagy! Szoljon mensegemul, hogy ma vizsgaztam a foiskolan, ahova jarok, es meg nem tertem magamhoz a traumatol! :-))

Donky Creative Commons License 1999.08.31 0 0 359
Mint írtam, kb 2 éve jártam oda, de valószínűleg azóta nem sokat változott az edzések forgatókönyve.
1. A terembe való belépéskor mindíg meghajlás.
2. Haladó edzéseken a magasabb övfokozatúak állnak legelöl.
3. Bemelegítés. Ez minden alkalommal ugyanolyan, kivéve ha különleges bemelegítésre van szükség.
4. Egy kis erőnlét, majd bázistechnikák, páros gyakorlatok, formák. A sorrend felcserélődhet. A kezdő csoportoknál először természetesen az erőnléti szekció lesz túlsúlyban. ( Az instruktorok mindíg jól mérik fel, hogy mennyit bírnak a tanítványok.)
5. Edzés végén egy kis levezetés.
Néha vannak elméleti órák is.

Nagy vonalakban így néz ki.

krumpLEE Creative Commons License 1999.08.31 0 0 358
Sziasztok!

Koszonom. Megnyugtattatok. Termeszetesen en is ugy gondolom, hogy a teremben kialakult hierarchiat nem lehet megkerdojelezni. En ezt magamra nezve kotelezo jelleggel el is fogadom, de mindig egy kicsit -hogy is mondjam csak...- lazabban fogom, mikor masokkal tartatom be felem. Nalunk altalaban barati a legkor, nem szoktam dobalozni ovfokozatokkal, meg rangidokkel. Az a meglatasom, hogy amig magamert meg a tudasert, munkaert amit nyujtani tudok elfogadnak, addig ott a helyem. Ha ez mar nem megy, akkor csak ovfokozatert, es tekintelytiszteletbol mar ne fogadjanak el, hanem jonnie kell egy ujnak, aki tobb, es jobb nalam. Remelem egyszer majd valamelyik tanitvanyom fog a 'fejemre noni'. Ez valahol az en sikerem is lesz. Egyebkent rendszeresen megteszem, hogy beallok a sorba leghatra, es valamelyik sracnak azt mondom, hogy most o tartson edzest. Lehet, hogy nem is a legmagasabb ovfokozatunak. Ha valami nyilvanvalo marhasagra keszul, segitek, egyebkent nem szolok bele mit csinal, teszem amit kioszt nekem. Azert teszem ezt, mert igy 'felugyelettel' tanulhatnak meg edzest vezetni, es nem kell abba a rengeteg zsakutcaba bemenni, amibe en mar bementem.
Masreszrol meg nem atallok szemtol-szembe a teljes klub szine elott megszidni, vagy ha valami sulyosat tett akar megszegyeniteni valakit, vegso esetben pedig el is zavarom. Volt mar pelda mindegyikre, szerencsere nem sokszor.

krumpli

Wazull Creative Commons License 1999.08.31 0 0 357
krumpLEE,

az elottem valaszolok ugyanazt irtak amit en fogok most. Ugy latszik ebben teljes az egyetertes a topicon belul. Ezek a kuzdosportok nelkuloznek mindenfele demokraciat. Teljes joggal. A mester (edzesvezeto) szava szent. Nem lehet megkerdojelezni. Aki megteszi, annak tenyleg nem ott van a helye. A klubon belul kialakult hierarchia nem jatek. Kemeny evek munkajaval juthat el valaki odaig, hogy edzest tarthasson. Aki a legtapasztaltabb, o felelos az edzes meneteert, egyuttal a tobbiekert is. Mindenfele vonatkozasban. Aki lentebb van nala a rangsorban, annak az a feladata, hogy tanuljon a magasabb fokozatuaktol, nem az hogy kifogasolja azok donteseit. Foleg ha a lazadozo meg semmit nem tett le az asztalra, nincs ralatasa a dolgokra. Ha nem felel meg neki az adott klub, vagy mester, akkor biztosan talal majd maganak megfelelot mashol...
Az pedig, hogy ki meddig jut egy harcmuveszet elsajatitasaban tenyleg nem az illeto iskolai vegzettsegetol fugg. Aki ezt egyaltalan felemliti, az sajat magarol mond lesujto velemenyt.

Laja1 Creative Commons License 1999.08.30 0 0 356
Szetkuldtem par e-mailt, de ide is beirom a biztonsag kedveert : Keresek olyan embereket, akik szivesen informalnanak engem a stilusukon belul erdekesnek szamito hirekrol. Mire gondolok: Pl: mikor vannak versenyek, nagyobb nemzetkozi edzotaborozasok, nagymester hazankba latogatasa, esigytovabb. Azonkivul az egyes lezajlott versenyek eredmenyei is erdekelnenek.Szoval aki vallakozik ilyesmire, vagy ismer olyat eki szivesen csinalna ezt, az kuldjon egy e-mailt ! szeretnek egy 'ertelmes' weboldalt osszerakni, ami teli van jo hirekkel de vannak teruletek amikhez nem tudok hozzaszolni, mert nem is ismerem azt a stilust, viszont engem is erdekelnenek az azon belul zajlo tortenesek, meg szerintem masokat is.
Ez affele harcmuveszetekrol szolo ujsag lenne, de teljesen ingyenes, es tulajdonkeppen az olvasok lennenek a szerkesztok. Biztos vagyok benne, hogy sokan tudnanak erdekes dolgokkal szolgalni, cserebe elolvashatnak mas stilusokkal kapcsolatos erdekesebb torteneteket, hireket.

Elore is kosz a segitseget.

Laja1 Creative Commons License 1999.08.30 0 0 355
Alexfux :
Irtam egy e-mailt. Az e-mail cimed rossz, vagy valaszra se akarsz meltatni ?
bocs, hogy ide irok, de ha az emilre nem valaszolsz erre talan igen :)
Udv !
Juless Creative Commons License 1999.08.30 0 0 354
Köszönöm az infót, szerdán megyek eloszor :)
Ha esetleg tudnál írni valamit egy átlagos edzésrol
az jó lenne ( tudjam mire számítsak :)).

Thx

stempi Creative Commons License 1999.08.30 0 0 353
KrumpLEE, Alexfux!

Egy kenyes es bonyolult tema vetodott fel, aminek nagyon orulok, mert gyakran kerulok olyan helyzetekbe, amik megoldasahoz keves a 24 evem. Nallam is elofordult ilyen eset, ki is fejtettem a tobbiek elott (is), hogy edzesen az van amit en mondok/akarok. Tehat, ha azt kerem, hogy alljanak kezallasba es ugy rumbazzanak :)), akkor azt kell csinalni! (Na persze a rumbazast mindig vigyorogva mondom!) Persze sokszor volt, hogy megbeszeltuk edzes vegen, ha valami nem tetszett, tudatosan maskepp csinalta stb.. KrumpLEE, ne band, hogy elmentek, nekem mindig egy ko esik le ilyenkor a szivemrol: huhh, nem nekem kellett elkuldeni oket! Igy is van egy-ket okoskodo gyerkoc edzesen, azokat konnyu kezelni, mert, ha mar nagyon tele van a hociponk, raszolunk, hogy edzesre jott nem dumapartira! Amugy en egy alt. iskolaban dolgozom es tapasztalatbol irom: nagyon ontudatosak (foleg a frissen vegzettek) a diplomasok a nem diplomasokkal szemben. Persze tisztelet a kivetelnek, meg mielott valakit is megsertenek ;))!! Tehat legkozelebb, tajekoztasd ebben az esetben, hogy: OK, rendben, de most csinalja ugy ahogy kered, eppen a "massag" miatt!

Alexfux Creative Commons License 1999.08.30 0 0 352
KrumpLEE:

A dojoban, edzoteremben az edzo az ur! Olyan, mint a hajoskapitany! Ezt sokan nehezen viselik el, ezek el is mennek idovel. Tehat szolnod kellett, mert a " massag" megzavarja az edzes rendjet. De en a veget ugy probaltam volna megoldani, hogy edzes vegen megkerdeztem volna az illeto tesnev. tanart, hogy szerinte azt a gyakorlatot hogy kellene es foleg miert! Meg akkor is ha vegzett edzo vagyok, mert el lehetett volna beszelgetni a bemelegites kulonbozo trukkjeirol. Nem tudom, hogy Neked van-e szakedzoi vegzettseged, vagy csak "szajhagyomany" utjan ismered a bemelegites fortelyait. Nekem nincs es soxor okozott problemat, hogy vajon amit csinal(tat)ok bemelegites gyanant, az megallja-e a helyet, vagy esetleg serulest okozhat. En az osszes bemelegito gyak.-ot az edzoimtol lestem el, akik kozott voltak tesitanarok, de nem ok voltak tobsegben. Pl. az elso edzom telefonszerelo volt.
Egyebkent en annyira ilyen tenkintelytisztelo es megkovetelo vagyok, hogy ha feltunok edzokent egy uj klubban, akkor rogton sikerul kivivnom a gyengebb idegzetu tanitvanyok antipatiajat. Nem biztos, hogy ez celravezeto, de ilyen vagyok!

Donky Creative Commons License 1999.08.30 0 0 351
Az Őrnagy utcai kung-fu iskoláról személyes tapasztalatom is van, valamint néhány ismerősöm is jár oda. Szóval : Mivel ez a központja a magyarországi seven star stílusnak, itt tanít Tix Richárd, az iskolavezető mester is. Az edzések időpontja elég baráti, heti kétszer 19-21 óráig tart az esti edzés. A társaság jó, az instruktorok és a mesterek szintén szimpatikusak. Az edzések színvonala szvsz magas ( bár lehet egy-két gyengébb alkalom is ). Szeptember elejétől indulnak kezdő csoportok. Amikor én jártam oda (kb 2 éve) 2000 Ft-ot kellett fizetni, azóta biztos emelték. A ruháról : fekete kung-fu nadrág ( bármely budo-shopban beszerezhető ), fehér póló ( amelyre ott rányomják az iskola emblémáját), cipő: amilyet akarsz, akár mezítláb is.
Egyelőre ennyi jutott eszembe, ha konkrét kérdésed van, szívesen válaszolok rá.
Evilman Creative Commons License 1999.08.30 0 0 350
KrumpLEE : Szerintem is szólnod kell az ilyesmiért, hiszen ha valakit baj ér az edzésen azért Te is felelős vagy. Ha pedig baj van, akkor nem azt kérdezik, hogy miért nem csinálta az illető hölgy úgy a gyakorlatot ahogyan kellett volna, hanem azt, hogy ki vezette az edzést...
Azonkívül ha a Sensei az edzésen azt mondja, hogy amíg a teremben vagytok a kék az tulajdonképpen piros (amit mondjuk nem fog mondani) akkor az vagy piros, vagy ott lehet hagyni az edzést.
RobuR Creative Commons License 1999.08.30 0 0 349
Krump Lee:
Ugy latszik megse volt a gyerek olyan okos, mint amilyennek tunt, mert aki nem tudja elfogadni, hogy a harcmuveszet nem az a palya, ahol lehet visszapofazni, az jarjon aerobicra , vagy mitttomen.
DLala Creative Commons License 1999.08.30 0 0 348
krumpli,

Jól tetted, hogy beleszóltál. Ha te tartod az edzést, te vagy a kapitány, akkor mindenki azt csinálja amit mondasz. Teljesen mindegy, hogy az bemelegítés, küzdelem, vagy bármi. Ha úgy gondolja, hogy o jobban csinálja, akkor inkább ne járjon.
Azzal, hogy lejársz egy klubba, elfogadod az ott kialakult hierarchiát. Befogod a szád és beállsz a sorba. Ha nem tudsz azonosulni vele, mert mondjuk béna az edzo, továbbállsz. De amíg ott állsz a sorban a többiek között, addig
alkalmazkodsz.

DLala

krumpLEE Creative Commons License 1999.08.30 0 0 347
Sziasztok!

Velemenyt kerek a kovetkezo esetrol, mely velem esett meg par honapja.
Volt egy tanitvanyom, aki ugyes, okos ember leven jol haladt, majd elment tanulni egy tavoli varosba. Mikor visszajott, (nosulve, friss tanari dipivel) kerte hadd jarjon tovabb, meg a felesege is jonne, de o 'csak ugy'.No mondtam is, hat persze legyen, mi baj lehet belole... Lett. Ugyanis nem atallotam kijavitani a holgy mozdulatait, mire egyszer csak az a reakcio erkezett, hogy 'hagyd, o tudja, hiszen diplomaja van, tesitanar'.
Nem technikai resznel, hanem bemelegitesnel, gimnasztikanal szoltam...
Mondtam erre, hogy ez nem baj, attol meg ugyetlen volt, s en javitottam es meg fogom is. Azota nem jottek egyikuk sem.
En voltam tusko, (nem illik szolni a vendegnek) vagy az illeto van a szokasosnal nagyobbra a papirjaval.
Koszonettel varom epito jellegu kritikatokat.

krumpli

Juless Creative Commons License 1999.08.27 0 0 346
Sziasztok

Egy kérdésem lenne, tudnátok mondani valamit az örnagy utcai kung-fu iskoláról ?
Vélemény, tapasztalat ilyesmi kössz !

Evilman Creative Commons License 1999.08.27 0 0 345
Jól tippeltetek, tényleg shotokanozok :)))) (még jó, hogy a második edzésre azért kiderült :)) )
DLala Creative Commons License 1999.08.27 0 0 344
Lupone,
valószínu én leszek az.
Az, hogy kedves, ez tényleg kedves...
Ha megtennéd, hogy felfeded magad privát mailben (azért vmit sejtek)
Lupone Creative Commons License 1999.08.27 0 0 343
Sziasztok, Lupone vagyok.

Nosztalgiával tölt el ez a rovat, lehet, hogy újra kellene kezdenem a Taekwon-do-t? Még csak ma kezdtem internetezni és lehet, hogy máris rábukkantam egy kedves régi sporttársra (anno Marczibányi tér, Harmat Laci klubja...)

Alexfux Creative Commons License 1999.08.27 0 0 342
Koszi MrBates az infot.

RobuR Creative Commons License 1999.08.27 0 0 341
Bandi-T:
Oke, de a szept eleg suru lesz, meg vissza is kell szokni a nyari pihi utan, ugyhogy lehet, hogy csak kesobb kerul ra sor.
stempi Creative Commons License 1999.08.27 0 0 340
Kedves MrsBates!

Jo lenne, ha kuldenel emilben bovebb infot. Koszi.
tapiogyorgyerol vannak kepeim, majd megbeszelem anDrAssal, hogy csinaljunk-e beszamolot a regebbi edzotaborokrol (pontosabban: a 93-94-es edzotaborokrol).
Ennyit roviden, ja emilben megtudhatom a nevedet is?

MrsBates Creative Commons License 1999.08.26 0 0 339
Stempi,

BJ Budapesten lakik és dolgozik, többi info (telefonszám, cím) privát emilben, ha kéred.

Tápiógyörgyei edzőtáborról nincs kép?

Bandi-T Creative Commons License 1999.08.26 0 0 338
RobuR,

Kerlek. Esetleg ha modod van ra, jelezz vissza a benyomasaidrol, meg, hogy mennyire leteztek meg a helyek. Egyebkent, mint kozben megtudtam, a KSI-ben is van full edzes, esetleg oda is nezz be.

Bandi-T

anDrAs Creative Commons License 1999.08.26 0 0 337
"Technikai zseni" ugye? Azert sikerult valahogy 2x elkuldenem az elozot... ;)))
anDrAs Creative Commons License 1999.08.26 0 0 336
Nekem megvan videon Anita 5->4. kyu-s vizsgaja. Stempivel egyutt vizsgaztak. :) Sot, ha jol emlexem, akkor vizsgazott Jancsi 3. kyu-ra az Erdei Csabival, es akkor az is fel van veve...
anDrAs Creative Commons License 1999.08.26 0 0 335
Nekem megvan videon Anita 5->4. kyu-s vizsgaja. Stempivel egyutt vizsgaztak. :) Sot, ha jol emlexem, akkor vizsgazott Jancsi 3. kyu-ra az Erdei Csabival, es akkor az is fel van veve...
stempi Creative Commons License 1999.08.26 0 0 334
Akartam irni: honlapunkat: anDrAs a technikai zseni. Amugy ugy tudjuk, hogy az egyetlen magyar honlap. Legalabbis Mo-on.
stempi Creative Commons License 1999.08.26 0 0 333
Akkor ok, ennyit en is tudok rola :(. Most hol lakik? Anita 2 gyerekerol tudok. A harmadikrol nem. Ha belegondolok, hogy edzotaborokban udvaroltam neki :(((!
Lehet, hogy ismerjuk egymast, nezd meg a honlapomat.
Ott talalsz fenykepeket is a gasshukukrol.. es rolunk is anDrAssal.
MrsBates Creative Commons License 1999.08.26 0 0 332
Stempi,

BJ Pécsett lakott kb. '94-97 között, aztán Bp-re költözött. A danvizsga óta (?'97), ha jól tudom, nem edz, legalábbis dojo-ban nem. Kár, mert szerintem nagyon tehetséges srác.

Kimiyoshi szan Pécsett van, sajnos, nem tudom, tart-e edzéseket - én is jártam hozzá aikodo-ra és goju-ra is.

Anita férjhez ment, és 2 v. 3 gyereke van.

Lehet, hogy mi is ismerjük egymást???

MrsBates Creative Commons License 1999.08.26 0 0 331
Alexfux,

Wado-ryu külso ismertetojegyei:
A ghi felso részén kitejesztett szárnyú galamb, melynek szárnyai kört formáznak. Övszínek: fehér, sárga, narancs, zöld, kék, lila, barna (3-1 kyu), fekete.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!