Keresés

Részletes keresés

seboki Creative Commons License 2006.04.14 0 0 4702
Szerintem direkt nem írnak rá semmit. A mérete megvan de speciális mert nem az oldalával hanem az aljával kapaszkodik.
Előzmény: Törölt nick (4701)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.14 0 0 4701

Akkor marad a gyári. :-(

Annyira szétment, hogy semmi felirat nem maradt belőle? Minden ékszíjon van méret feltüntetve.

Előzmény: seboki (4700)
seboki Creative Commons License 2006.04.14 0 0 4700
Kössz de itt a méret a lényeg. Nem biztos hogy tudják a gép alapján melyik lessz jó.
Az eredeti tropára ment.
Előzmény: Törölt nick (4699)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.14 0 0 4699
Előzmény: seboki (4698)
seboki Creative Commons License 2006.04.14 0 0 4698
Segitségeteket kérem.

Az Electrolux 553CM-es fűnyirom ékszilya érdemei elismerése mellett elszakadt. A szakszervízben megrendeltem az ujjat de egy hét után még nem jelezték hogy megérkezet volna. De ez még mellékes de az 1000 FT-os alkatrészt (ékszilyak bolti ára) potom 8000FT-ért adják ha adnák. Kérdés nem tudja VALAKI mivel lehetne helyetesiteni ill. a pontos méretet. A hossz alapján vettem de az nem jó mert túl mélyen nyúlik le az ékszilytárcsába.
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.14 0 0 4697
Gyártanak macshoz valót is, de ha az állat picit nagyothalló, akkor semmit sem ér az egész. Nekem volt olyan ultrahangos szúnyogriasztóm, amin szívesen megpihentek a zümik! ;-)
Előzmény: Teaway (4696)
Teaway Creative Commons License 2006.04.13 0 0 4696

macshoz kéne, ahhoz is jó?

Előzmény: okinayab (4695)
okinayab Creative Commons License 2006.04.13 0 0 4695
A Konrádnál.Ha érdekel megkeresem holnap a cimet.De nem hiszem hogy nyerő,ha az én kutyáim annyira riadtak meg tőle,hogy leszedték a fáról.
Előzmény: Teaway (4694)
Teaway Creative Commons License 2006.04.13 0 0 4694

"Akkor szereltünk a megfelelő helyekre kutyariasztót,aminek ők hallják -érzékelik a rezgéseit,mi nem,ezáltal nem mennek oda."

Ilyent hol lehet venni??

Előzmény: okinayab (4692)
cicmarek_ Creative Commons License 2006.04.13 0 0 4693

:-) Édes a kutty, szép a fű!

Előzmény: ARic (4691)
okinayab Creative Commons License 2006.04.13 0 0 4692
Bőséges a tapasztalatunk.Két német-juhász,100 nöl fű.Vn egy másik terület a kertben,ahol murvát teritettünk,mondván,ott lesz a kutyák területe,onnan könnyen lehet a panirozott kutyatermést összeszedni.Aztán ők ugy döntöttek,inkább a fű.Akkor szereltünk az átjáró részekre mogásérzékelőre induló locsolót,merthogy a vizet utálják.Megszerették.Akkor szereltünk a megfelelő helyekre kutyariasztót,aminek ők hallják -érzékelik a rezgéseit,mi nem,ezáltal nem mennek oda.Második nap leszedték a fáról ,és szétrágták,ugy idegesitette őket. Tehát feladtuk.
A füvem teljesen normális,csak sokat kell "aknát "szedni,nem hagyni hogy az eső belemossa a fűbe.
Előzmény: etzelsdorfer (4688)
ARic Creative Commons License 2006.04.13 0 0 4691

hihi :)

nálunk azért ilyesmit össze lehet hozni :) talán kivehető a fű - ez tavalyi kép, idén ez így nem jön össze, úgy tűnik...

Előzmény: rferi (4690)
rferi Creative Commons License 2006.04.13 0 0 4690

Sztem a fű kontra kutya kérdésben a megoldás kétféle lehet, és a választás a két megoldás között csak a terület nagyságától függ :)))

Ha van vagy 15 hektár kerted egyben, akkor mehet a kuty, ha csak 100-300 négyszögöled van, valamelyiket elfelejtheted.

Ez többnyire a fű szokott lenni! :)))), lévén a kutyabarát inkább kutyabarát, mint fűbarát!

(bár volt egy öreg bácsi a környéken, akinek volt türelme a kuttyot megtanítani arra, hogy a járdán közlekedjen csak -a kerítésnél is hagyott neki helyet-, ne az ágyásokban.

Mikor meghalt az öreg,és az ágyásokat felszámolták, a kuty még évek múlva is derékszögben kerülte a semmit, mert annyira megszokta, hogy valamikor arra volt a járda. Röhejes volt nézni.... )

eR-dei Creative Commons License 2006.04.13 0 0 4689
Mésszel semmi esetre sem etesd a kutyádat... :))))
etzelsdorfer Creative Commons License 2006.04.13 0 0 4688
Miután megtudtuk (bár eddig is tudtuk), hogy a mész nem tesz jót a fűnek :), csak némely kálcium vegyület.......

A fű kontra kutya témával kapcsolatban is szivesen olvasnék tapasztalatokat, de csak olyanokat amiben a végén megmarad a fű is és a kutya is:)
Előzmény: rferi (4687)
rferi Creative Commons License 2006.04.12 0 0 4687

De a falról lejövő anyag sem tiszta oltatlan mész, hanem valamilyen karbonátja.

Mivel azt nehezebb "csak úgy" előkapni az oltott mészből, ezért nem azt használják.

De a tönkrement oltott mész (ami elkarbonátosodott a levegőben levő széndioxidtól) már például jó e célra. Gyerekkoromban sokszor használták a vidéki rokonok a talajuk feljavítására, azt mondták jót tesz neki.

A fű elsavanyítja a talajt, elég hamar, amin a mész javít, a maga enyhén lúgos kémhatásával.

Előzmény: etzelsdorfer (4686)
etzelsdorfer Creative Commons License 2006.04.12 0 0 4686
De a tyúkokkal sem meszet etetnek, hanem futort :)
Előzmény: rferi (4685)
rferi Creative Commons License 2006.04.11 0 0 4685

A mész jót tesz a fűnek!

Van ismerősöm, aki futorral trágyázza a fűvét. Ha jól tudom, a futort a tikoknak adják, a mészhiány elkerülésére.

Elég jól kinéző gyepe van az ipsének.

Előzmény: Tavász (4684)
Tavász Creative Commons License 2006.04.10 0 0 4684

Mától mesterek vannak nálunk, festetem a házunkat kívülről. Falkaparás volt a programjuk, vigyáztak is a füvemre mert még fóliát is terítettek rá. A szél azért lefújta róla a lekapart meszetet, így elővettem a kiszuperált porszívónkat, és még az esős időszak előtt felporszívóztam a füvünket. Volt egy két szomszédom aki lehet hülyének nézett ahogy bebámult az autójából a kertünkbe, de hát inkább most felszívtam a nagyját, mint hogy a kiégett füvet nézzem a nyáron.

etzelsdorfer Creative Commons License 2006.04.10 0 0 4683
Nekünk tavaly télen csak egy kutyánk volt.... és nyáron elég volt a foltokat utánvetni.
Igen, nálunk is továbbássák a fellzaított földet :))
Ti milyen trágyát használtok? ha használtok.
Régen, amikor még két óriás schnauzerünk volt, körbekerítettük a füvesített területet (lécek+madzag) és csak néha ugráltak be a tiltott területre a kutyák. Persze, ha egyszerre akarja valaki az egész kertet füvesíteni, az már ......mert hát valahol ürítenie is kell a szegény kutyuluknak.
Már az is eredmény, ha a kert 80-90%-ban füves. Legalábbis a mostani 30-40%-hoz képest:)
Előzmény: ARic (4680)
etzelsdorfer Creative Commons License 2006.04.10 0 0 4682
Sokmindentől függ és persze attól is, hogy csak a fűnyírás miatt akarsz egyszer végigmenni rajta vagy garden party-t rendezel. A mi esetünkben kb.6 hét kell mire fű lesz a fűből.
Előzmény: kozak26 (4678)
sanyaaa Creative Commons License 2006.04.10 0 0 4681
Köszi szépen! Nem hiszem, hogy különleges, bár "így kaptuk", tehát biztosra nem mehetek, de biztos jó lesz akkor az a keverék.
Előzmény: bohókása (4673)
ARic Creative Commons License 2006.04.10 0 0 4680

hehe, dettó ez a helyzet nálunk - két szetter és a kert :))

és nálunk is idén történt valami a fűvel, tavaly sokkal hamarabb helyrerázódott, most buckákban fűcsomó, mellette meg rengeteg tök kopasz folt van, kőkemény földdel... :(

a magvetést nem tudom hogy fogom megoldani, mert úgy nagyjából nem bántanak semmit, de ha felássuk kicsit is a földet, akkor vérszemet kapnak :), és tovább ássák /és vagy agyontapossák a friss szálakat

azért várom a tapasztalatodat :)

Előzmény: etzelsdorfer (4677)
etzelsdorfer Creative Commons License 2006.04.10 0 0 4679
Kiderítettem a "csodatermék" márkanevét: WOLF GARTEN.
Utánna olvasva, mindenki dicséri a termékeit.
Előzmény: etzelsdorfer (4677)
kozak26 Creative Commons License 2006.04.10 0 0 4678
Sziasztok!

Mennyi idonek kell eltelnie, hogy a kikeles utan mar lehessen fure lepni?
etzelsdorfer Creative Commons License 2006.04.10 0 0 4677
Igazából, mi a "szép fű" fogalmáról már letettünk:)
Esetleg majd, ha nagyobb kertünk lesz...
A célunk az lenne, hogy ne a csupasz, fekete földön rohangáljanak a kutyák.....és a csapadékos időszakba ne legyen sártenger a kertben.
Ha! rászánjuk magunkat és veszünk egy doboz "csodafüvet", majd megírom a tapasztalt eredményt.
Köszönöm a jótanácsot, véleményt!
Előzmény: bohókása (4675)
-Tsunami- Creative Commons License 2006.04.09 0 0 4676

Egy hasznos oldal,csak ne legyen rá szükségetek!

De ha mégis,van hol keresni a gyógyírt.

Gombabetegségek
bohókása Creative Commons License 2006.04.09 0 0 4675

Ez tul szép,tehát nem lehet igaz.

A szép fűért meg kell szenvedni.

Szerintem felejtsd el.Ez vetekszik a néhány évvel ezelött hirdetett örökzöld fűvel.Az 6000Ft/kg volt,de nem terjedt el,s nem csak az ára az ára miatt.

Előzmény: etzelsdorfer (4674)
etzelsdorfer Creative Commons License 2006.04.09 0 0 4674
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni Tőletek.
Nekünk nagyon pici kertünk van és két középtermetű kutyánk. Idén télen a kétéves gyep teljesen megritkult. Tavaly még nem tudtam, hogy a kutyák mellett is nyugodtan trágyázhattam volna a füvet poly-feed-del vagy substrállal, így a tápanyagutánpótlás elmaradt.
Ma a Baumax-ban - a fűmagkinálatot nézvén- találtam egy minőséginek kinéző termékcsaládot. Sajnos, a nevét nem jegyeztem meg, de műtrágya+fűmag egybe volt csomagolva és a dobozára mindenféle jó volt írva: strapabíró, ásás nélkül vethető, elnyomja a mohát és a gyomot, gyorsan terebélyesedik, az sem baj, ha egyenetlen a felszin, stb.
Nekünk ez tökéletes lenne:)
1kg 4000-től indul. Van csak műtrágya, csak fűmag és műtrágya+fűmag csomagolás.
Nyugodtan próbáljuk ki? vagy felejtsük el?

Kutyák mellett még milyen műtrágya alkalmazható?
bohókása Creative Commons License 2006.04.09 0 0 4673

Szia!

Ha nem valami külöleges fűkeverékkel van bevetve a területed megteszi a sport keverék,ui. 1-2 évig ugyis elfog ütni a tübbitől.A késöbiek folyamán létre jön a "teljes hasonulás".Valoszinübb ,hogy az uj rész romlik a töbihez.Kevésbé valoszinü az az eset hogy a régi füszálak elszégyelik magukat és rohamos megszépülésbe kezdenek.A néhány éve lejárt fümag ha nem zabálták még fel az egerek még csira képes.Én már vetettem 7 éve lejártat is és még kikelt.Leg feljebb nem 3-4 dkg kell belőle négyzetméterenként hanem 6-7.

Előzmény: sanyaaa (4672)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!