Az Electrolux 553CM-es fűnyirom ékszilya érdemei elismerése mellett elszakadt. A szakszervízben megrendeltem az ujjat de egy hét után még nem jelezték hogy megérkezet volna. De ez még mellékes de az 1000 FT-os alkatrészt (ékszilyak bolti ára) potom 8000FT-ért adják ha adnák. Kérdés nem tudja VALAKI mivel lehetne helyetesiteni ill. a pontos méretet. A hossz alapján vettem de az nem jó mert túl mélyen nyúlik le az ékszilytárcsába.
Gyártanak macshoz valót is, de ha az állat picit nagyothalló, akkor semmit sem ér az egész. Nekem volt olyan ultrahangos szúnyogriasztóm, amin szívesen megpihentek a zümik! ;-)
Bőséges a tapasztalatunk.Két német-juhász,100 nöl fű.Vn egy másik terület a kertben,ahol murvát teritettünk,mondván,ott lesz a kutyák területe,onnan könnyen lehet a panirozott kutyatermést összeszedni.Aztán ők ugy döntöttek,inkább a fű.Akkor szereltünk az átjáró részekre mogásérzékelőre induló locsolót,merthogy a vizet utálják.Megszerették.Akkor szereltünk a megfelelő helyekre kutyariasztót,aminek ők hallják -érzékelik a rezgéseit,mi nem,ezáltal nem mennek oda.Második nap leszedték a fáról ,és szétrágták,ugy idegesitette őket. Tehát feladtuk. A füvem teljesen normális,csak sokat kell "aknát "szedni,nem hagyni hogy az eső belemossa a fűbe.
Sztem a fű kontra kutya kérdésben a megoldás kétféle lehet, és a választás a két megoldás között csak a terület nagyságától függ :)))
Ha van vagy 15 hektár kerted egyben, akkor mehet a kuty, ha csak 100-300 négyszögöled van, valamelyiket elfelejtheted.
Ez többnyire a fű szokott lenni! :)))), lévén a kutyabarát inkább kutyabarát, mint fűbarát!
(bár volt egy öreg bácsi a környéken, akinek volt türelme a kuttyot megtanítani arra, hogy a járdán közlekedjen csak -a kerítésnél is hagyott neki helyet-, ne az ágyásokban.
Mikor meghalt az öreg,és az ágyásokat felszámolták, a kuty még évek múlva is derékszögben kerülte a semmit, mert annyira megszokta, hogy valamikor arra volt a járda. Röhejes volt nézni.... )
De a falról lejövő anyag sem tiszta oltatlan mész, hanem valamilyen karbonátja.
Mivel azt nehezebb "csak úgy" előkapni az oltott mészből, ezért nem azt használják.
De a tönkrement oltott mész (ami elkarbonátosodott a levegőben levő széndioxidtól) már például jó e célra. Gyerekkoromban sokszor használták a vidéki rokonok a talajuk feljavítására, azt mondták jót tesz neki.
A fű elsavanyítja a talajt, elég hamar, amin a mész javít, a maga enyhén lúgos kémhatásával.
Mától mesterek vannak nálunk, festetem a házunkat kívülről. Falkaparás volt a programjuk, vigyáztak is a füvemre mert még fóliát is terítettek rá. A szél azért lefújta róla a lekapart meszetet, így elővettem a kiszuperált porszívónkat, és még az esős időszak előtt felporszívóztam a füvünket. Volt egy két szomszédom aki lehet hülyének nézett ahogy bebámult az autójából a kertünkbe, de hát inkább most felszívtam a nagyját, mint hogy a kiégett füvet nézzem a nyáron.
Nekünk tavaly télen csak egy kutyánk volt.... és nyáron elég volt a foltokat utánvetni. Igen, nálunk is továbbássák a fellzaított földet :)) Ti milyen trágyát használtok? ha használtok. Régen, amikor még két óriás schnauzerünk volt, körbekerítettük a füvesített területet (lécek+madzag) és csak néha ugráltak be a tiltott területre a kutyák. Persze, ha egyszerre akarja valaki az egész kertet füvesíteni, az már ......mert hát valahol ürítenie is kell a szegény kutyuluknak. Már az is eredmény, ha a kert 80-90%-ban füves. Legalábbis a mostani 30-40%-hoz képest:)
Sokmindentől függ és persze attól is, hogy csak a fűnyírás miatt akarsz egyszer végigmenni rajta vagy garden party-t rendezel. A mi esetünkben kb.6 hét kell mire fű lesz a fűből.
hehe, dettó ez a helyzet nálunk - két szetter és a kert :))
és nálunk is idén történt valami a fűvel, tavaly sokkal hamarabb helyrerázódott, most buckákban fűcsomó, mellette meg rengeteg tök kopasz folt van, kőkemény földdel... :(
a magvetést nem tudom hogy fogom megoldani, mert úgy nagyjából nem bántanak semmit, de ha felássuk kicsit is a földet, akkor vérszemet kapnak :), és tovább ássák /és vagy agyontapossák a friss szálakat
Igazából, mi a "szép fű" fogalmáról már letettünk:) Esetleg majd, ha nagyobb kertünk lesz... A célunk az lenne, hogy ne a csupasz, fekete földön rohangáljanak a kutyák.....és a csapadékos időszakba ne legyen sártenger a kertben. Ha! rászánjuk magunkat és veszünk egy doboz "csodafüvet", majd megírom a tapasztalt eredményt. Köszönöm a jótanácsot, véleményt!
Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni Tőletek. Nekünk nagyon pici kertünk van és két középtermetű kutyánk. Idén télen a kétéves gyep teljesen megritkult. Tavaly még nem tudtam, hogy a kutyák mellett is nyugodtan trágyázhattam volna a füvet poly-feed-del vagy substrállal, így a tápanyagutánpótlás elmaradt. Ma a Baumax-ban - a fűmagkinálatot nézvén- találtam egy minőséginek kinéző termékcsaládot. Sajnos, a nevét nem jegyeztem meg, de műtrágya+fűmag egybe volt csomagolva és a dobozára mindenféle jó volt írva: strapabíró, ásás nélkül vethető, elnyomja a mohát és a gyomot, gyorsan terebélyesedik, az sem baj, ha egyenetlen a felszin, stb. Nekünk ez tökéletes lenne:) 1kg 4000-től indul. Van csak műtrágya, csak fűmag és műtrágya+fűmag csomagolás. Nyugodtan próbáljuk ki? vagy felejtsük el?
Ha nem valami külöleges fűkeverékkel van bevetve a területed megteszi a sport keverék,ui. 1-2 évig ugyis elfog ütni a tübbitől.A késöbiek folyamán létre jön a "teljes hasonulás".Valoszinübb ,hogy az uj rész romlik a töbihez.Kevésbé valoszinü az az eset hogy a régi füszálak elszégyelik magukat és rohamos megszépülésbe kezdenek.A néhány éve lejárt fümag ha nem zabálták még fel az egerek még csira képes.Én már vetettem 7 éve lejártat is és még kikelt.Leg feljebb nem 3-4 dkg kell belőle négyzetméterenként hanem 6-7.