Keresés

Részletes keresés

Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.02.24 0 0 1305
Sziasztok!

Feladat a következő: le kéne kérdezni egy táblából az n db legfrissebb elemet (sort by date desc limit n), de az így kiválasztott elemek sorrendje elsődlegesen a "sorrend" mezőhöz, másodlagosan a dátumhoz kéne igazodjon (order by sorrend asc, date desc). Namármost én ezt a kettőt nem tudom összegyúrni egy select-té. Arra is gondoltam, hogy lekérdezem az n legfrissebb cuccot, és utólag rendezem sorrend-dátum szerint valami tömbkezelő algoritmussal. A manualban találtam egy array_multisort (egyszerre több tömböt vagy egy többdimenziós tömböt rendez) nevű függvényt, aminek adtam volna egy esélyt, de az ott szereplő példa alapján nem igazán világos, tudok-e ezzel valamit kezdeni. Ötletek?

crockl Creative Commons License 2003.02.20 0 0 1304
mysql-ben felejtsd el az ilyen select-et :))
Előzmény: Johny Bravo (1302)
Bandi-T Creative Commons License 2003.02.20 0 0 1303
Hmm, nézzük:

select user_id, (select username from users where id=user_id) as username, count(user_id) from content group by 1,2 order by 3 desc;

Igen, azt hiszem ez azonos azzal, amit te írsz. :)

Nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy mysql-ben fog működni a zárójeles select. Hmm, és az is lehet, hogy a group by-t szájba kell rágnod, így:

select user_id, (select username from users where id=user_id) as username, count(user_id) from content group by user_id, username order by count(user_id) desc;

Előzmény: Johny Bravo (1302)
Johny Bravo Creative Commons License 2003.02.20 0 0 1302
Ha az egyik tábla neve users, a másik pedig content, és az users táblában id jelenti az azonosítót (a név username), míg a content táblában user_id, akkor így néz ki mysqlben?

select id, (select username from users where username.id=id) as username, count(user_id) from content group by 1,2 order by count(user_id) desc;

Kicsit belezavarodtam a dologba, az ilyen kombinált keresést nem ismerem, nem látom át... :)

Előzmény: Johny Bravo (1301)
Johny Bravo Creative Commons License 2003.02.20 0 0 1301
Ú, sejtettem, hogy vannak eccerűbb megoldások is erre, mint ami nekem eszembe jutna, de hát nem mozgok annyira otthonosan e témában... :)

Köszi, kipróbálom.

Előzmény: Bandi-T (1300)
Bandi-T Creative Commons License 2003.02.20 0 0 1300
Valami ilyesmit javaslok: select id, (select username from users where username.id=id) as username, count(id) from aktivitas group by 1,2 order by count(id) desc;
Előzmény: Johny Bravo (1299)
Johny Bravo Creative Commons License 2003.02.20 0 0 1299
Hali!

Ha olyat szeretnék, hogy az alapján rendezzem egyik tábla rekordjait, hogy egy másik táblában hány rekord tartozik hozzájuk (pl. az usereket [user-table] aszerint hogy hány hozzászólásuk [hozzászólások-tábla] van), akkor mi a leghatékonyabb (leggyorsabb) módszer? Gyűjtsem ki temp table-be, vagy valami ciklusban tároljam el változókban az eredményeket, vagy mi lenne jó megoldás?

Azért kérdem, mert a kezdőoldalra akarok egy kis kimutatást rakni (3 legaktívabb és 3 leglustább hozzászóló a fórumban), amit tehát gyakran megnéznek, ezért lenne jó tudnom, milyen irányban induljak el, hogy ne lassuljon be esetleg ettől az oldal.

Előre is köszi.

crockl Creative Commons License 2003.02.20 0 0 1298
elirtam en is mert copy pastez-tam :))
header("Location: valami.php?".session_name()."=".session_id().""); igy
Előzmény: crockl (1297)
crockl Creative Commons License 2003.02.20 0 0 1297
header( "Location: valami.php"."?".session_id()); ->ennek semmi ertelme, a
header( "Location: valami.php"."?".session_name()."=".session_id().""); -nek mar tobb. Esetleg meg tudod nezni ie-n kivul mas bongeszovel is?
Előzmény: KDani (1296)
KDani Creative Commons License 2003.02.20 0 0 1296
Érdekes dolgokat művel! :)))
Eredetileg a:
header( "Location: valami.php?".SID);
exit;
akartam futtatni, és a böngésző tért vissza mindig CGI erroral. (A php.log-ba semmilyen bejegyzés nem került.)
Kipróbáltam a:
header( "Location: valami.php"."?".session_id());
exit;
És ezzel, már néha működik, de ötből egyszer itt is ugyanaz a CGI error van.
Ami a következő: (a böngészőben)
"The specified CGI application misbehaved by not returning a complete set of HTTP headers. The headers it did return are:"
php.log-ban ismét nem kerül semmi.
Na, most ez miért lehet?
crockl Creative Commons License 2003.02.19 0 0 1295
Van olyan hely ahol csinalok iis alatt php-val project-et, es teljesen jol lefut az header(..); exit; A full error-t ide tudod irni? Es hol irja ezt ki? Vagy log-ba irja? php.log ha bekapcsolod hogy logoljon, ini-be, akkor oda mi kerul ?
Előzmény: KDani (1293)
Bandi-T Creative Commons License 2003.02.19 0 0 1294
Hmm, mi van, ha exit helyett return függvényt hívsz?
Előzmény: KDani (1293)
KDani Creative Commons License 2003.02.19 0 0 1293
Sziasztok! A segítségeteket kérném!
Egy gépre felélesztettem egy Microsoft IIS servert, (XPs) és mellé a php támogatást…
Minden nagyon jól lefut, kivéve a header függvényt! Ha meghívom:
header("Location: http://www.akarmi.hu");
exit;
CGI errorral visszatér a webserver:
(CGI Error The specified CGI application misbehaved by not returning a complete set of HTTP headers. The headers it did return are: )
és nem akarja megnyitni az oldalt. Mi lehet ennek az oka?
Tudom, hogy nem szabad a böngészőnek a header hívása előtt küldeni adatot, leellenőriztem ezt is, nem küldök. Arra gondolok, hogy vagy a php.ini -ben kell valamit átállítanom, vagy a webserverrel van a gond. Ha valaki tud, kérem, segítsen.
crockl Creative Commons License 2003.02.18 0 0 1292
Bandi-T-re hallgass, es kozbe adj jogot a webszerver-nek hogy tudja irni azt a dir-t vagy azt a file-t amit es/vagy amibe irni szeretnel :) Reszletesebb infot a php.net/filesystem alatt talalsz.
Előzmény: V.4_BlackVoid (1290)
Bandi-T Creative Commons License 2003.02.18 0 0 1291
Van egy ötletem: írd le legalább a hibaüzenetet, amit kapsz, illetve pontosabban, hogy mit tapasztalsz, esetleg mellékelj kódot! :)
Előzmény: V.4_BlackVoid (1290)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2003.02.18 0 0 1290
Sziasztok!

Kis segitsegre lenne szuksegem.
Irtam egy scriptet, ami egy text file-t allit elo, majd megjeleniti ugyanezt a text filet.
PHPTriad-on gyonyoruen mukodik. Folraktam ket PHP tamogatassal biro szerverre is, de egyiken sem mukodik.
Gyanitom hogy valami jogosultsagi/fileeleresi problema lehet.
De mi?

Akinek van otlete legyszi irja meg.

syxtus Creative Commons License 2003.02.17 0 0 1289
Köszönöm a segítséget. A stripslashes() fgv kellet nekem. Közben megtaláltam a php.net-en is amikor a hibára kerestem, hogy ez már másoknál is előfordult.

Igazából az volt a baj, hogy egy form meghivott egy másik php-t, és ha az inputban volt " jel akkor betett elé egy \-t is. És ezt akartam kiküszöbölni.

Előzmény: Bandi-T (1288)
Bandi-T Creative Commons License 2003.02.17 0 0 1288
Hát éppen ez az, hogy nem tudjuk, hogy mi a jobb az eredeti kérdezőnek, mert nem tudjuk, hogy miért akarja kiszedni a \ jeleket.
Előzmény: Andreas (1286)
sha_dowe Creative Commons License 2003.02.17 0 0 1287
Ezért ennek a végére kiváncsi leszek...
Előzmény: DOGMAN (1284)
Andreas Creative Commons License 2003.02.17 0 0 1286
Az még jobb :)
Előzmény: Bandi-T (1283)
crockl Creative Commons License 2003.02.17 0 0 1285
:) hehe, erdemes elolvasni kerdeseket, szerintem tuti 1 kiserleti ai irta be azokat mert ember nem irhatta, ha megis akkor sirok :)
Előzmény: DOGMAN (1284)
DOGMAN Creative Commons License 2003.02.17 0 0 1284
5k compo verseny php-ben

Crockl:te amilyen tömören szoktál néha válaszolni, biztos megnyernéd :)))

Bandi-T Creative Commons License 2003.02.16 0 0 1283
Hmm, nem lehet, hogy a stripslashes() függvényre lenne szükség?
Előzmény: Andreas (1282)
Andreas Creative Commons License 2003.02.16 0 0 1282
Az eregi_replace-nél a két backslash atomokra való hivatkozást jelent.
Használd inkább a sima csere függvényt:
$string=str_replace("\\","",$string);
Előzmény: syxtus (1280)
Bandi-T Creative Commons License 2003.02.16 0 0 1281
Hmm, miért akarod kiszedni a \ jeleket?
Előzmény: syxtus (1280)
syxtus Creative Commons License 2003.02.16 0 0 1280
Sziasztok!

Hogyan lehet egy szövegből (string)
a \ jeleket kiszedni?

Ha ereg_replace -t használok akkor hibával tér vissza.
$string = eregi_replace ("\\", "", $string);

Warning: REG_EESCAPE

és a string értéke üres lesz.

Hogyan lehet ezt másképp megoldani?

hitman28 Creative Commons License 2003.02.13 0 0 1279
pofám leszakad...:)
crockl Creative Commons License 2003.02.13 0 0 1278
na, akkor remek :) Akkor mi a kerdes? :)
Előzmény: hitman28 (1277)
hitman28 Creative Commons License 2003.02.13 0 0 1277
crock: van linux könyvem nem is 1 ... tanulni sohasem szégyeltem
Zákány Gergely: Biztonságos Web-szerver kialakítása Debian GNU/Linux 2.2 rendszeren
- ez frankónak láccik
crockl Creative Commons License 2003.02.13 0 0 1276
hat erre 1 elet is keves es te receptet kersz? :)) Amugy mindig a feladat hatarozza meg. Apache ha modulosan futtatja php-t akkor php is apache neveben fog futni azaz userevel aki tobbnyire 1 www-xxx user, mysql az tobbnyire mysql user-el fut.
Szerintem ha ilyen kerdesed van akkor eloszor a: Mi az a linux, es mi mit jelent, konyvet oldasd el :))
Előzmény: hitman28 (1275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!