Keresés

Részletes keresés

R100 Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1707

 Nagyon tetszett a tesztmotorozásról írott összfoglalód! Én éppen most kerülgetek egyet az általad sokkal alaposabban tesztelt 1100S modellböl.Megtennéd , hogy leírod a tapasztalataidat, föleg a túrúkon mutatott tulajdonságai éredekelnek (eső, szélvédelem, stb.)!  Az öreg R100RS-t már sajnálom a gyors túrákon, ezzel a tempóval úgy érzem szét fogom hajtani, amit nem érdemel meg huszonnégy évi hűséges szolgálat után, tehát esedékes a tipusváltás, de a baráti körömben S modellel senki nem szolgálhat információval.

 

         Kösz! 

Előzmény: Hori R1100S (1701)
BiaStrom Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1706
Itt vagyok. Nekem nem jött be. Viszont az K1200S király volt. A favorit nálam, egy-két éven belül a K1200Gt-lesz. :)
Előzmény: soka63 (1704)
Varapapa Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1705
Na-na!!! Varapapa
Előzmény: soka63 (1704)
soka63 Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1704

Ez ügye az a bizonyos költői kérdés?

 

Eddig nem találkoztam olyan túra-rizskályhás emberrel, aki miután felült az 1150 gs-emre ne akart volna ilyenre váltani.

Most éppen egy 1200banditos barátom adta el a motorját és keres egy gs-t.

Előzmény: Hori R1100S (1703)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1703

Sziasztok!

 

Srácok,mivel magyarázzátok,hogy az általam is látogatott egyébb motoros topicok többségében, sokat foglalkoznak a BMW motorokkal ????

 

Ezt csak én látom igy? Vagy ennyire népszerűsödik a márka?

 

tavidir Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1702
Sziasztok BMWék! érdekel valakit ez a motyó? F 650 Gs-é:
Hori R1100S Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1701

Sziasztok!

 

Ma kipróbáltam  a BMW két 1200-as S-modelltjét.Nagy élmény volt!

 

Először az R 1200 S-t kaptam meg.Az első benyomásom azvolt,hogy könnyű,nagyon kompakt,viszont nekem túl magas üléspozíciójú sokkal sportosab gép,mint az előző s modell.

Elindulásnál kicsit furcsálottam,hogy a legalsó fodulátszámtartományban nemnagyon használható a gép.Pontosabban, egy kövér gázagásra 1500-2000 körül nagyot torpan, majd ezt kárpótolandó,úgy meglódul,hogy az félelmetes!!!Normál egyenletes sebességnél gyönyörűen,simán ,egyenletesen duruzsol,mint egy többhengeres masina.Minden sebességben brutálisan tol,a fékek kifogástalanok.Kettesben is lazán emeli az elejét. Meg is viccelt egy kigyorsításnál,mikor megszűnt a talaj és az elsőkerék kapcsolata.A szélvédelme csekély..mint egy sportmotornak.A futóműve nagyon keménynek tűnt,miközben álló helyzetben próbálgattam.Menet közben teljesen komfortosnak tűnt.A fenéktámasz hasznos,kicsit növeli a biztonságérzetet.

Összegezve: Ez egy kitűnő motor,ilyen jellegű gép,még nemvolt a BMW palettáján,teljesen más dimenzió,mint a régebbi S modell.

Az 1100 S viszont szerintem jobban használható a mindennapokban,valamint a középtávú túrákon.

Ami még nekem fontos,hogy az 1100-as,még nekem az éppen kezelhető teljesitménykategória.

Nameg amúgy is savanyú a szőlő:)

 

Ezután a K1200 következett.Igazából ki sem akartam próbálni,de a vele visszaérkezők arcát látva,mégis mentem vele egy kört.

Finooooom!Az üléspozició hasonló,de alacsonyabb,mint az R-nél.A futómű már-már unalmasan tökéletes.Fékek szintúgy.Igazából meglepetés volt,hogy nagyon hasonlított normál menet közben a két motor egymásra!

Azon vettem észre magam,hogy ugyanazt a fordultszámtartományt használom,mint a boxernél,bedig itt azért tovább van skálázva az óra:))

Tökéletesen egyenletes nyomátékleadás,villanymotoros sima járás jellemezte.

Bizattak,hogy mennyjek vele az autópályára,ott van igazán elemében az 1200-es.

Csak ment,ment,ment,ment.....énmeg hagytam.280-nál inamba szállt a bátorság és

lehajtva az autópályaról,városi forgalomban teszteltem tovább.Meglepően könnyen lehetett terelgetni.A "nyomatékhegyekre" jellemző,hogy 6.-ban simán lehet vele a városi forgalomban 40-50-ről előzni.(persze ez csak próba volt)

(hogy minek ezen a motoron a felső fordulatszámtartomány ,azt nemtudom:)))

A burkolt sportmotor külső ellenére,úgyéreztem,hogy hosszabb túrákon is kényelmes "viselet" lenne.

 

Összegezve:

A boxer tiszta adrenalinbomba,szédületesen izgalmas,igazi karakteres vadállat.

 

A soros,sokkal "ésszerűbb" kiszámíthatóbb,nekem sokkal nyugisabbnak tűnő,könnyebben kézbentartható "űrrakéta"

 

A GS modellt,csak kerülgettem,nem menten vele.Már a magassága is megriasztott,mikor melé álltam.A sztenderről felállítva is félelmetesen nagynak és nehéznek tűnt nekem ez paripa.

 

(Ezek a dolgok teljesen szubjektív vélemények)

 

Hori

 

 

 

 

 

LaceszR1100S Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1700

Szia !

 

Megírnád hogy határátlépés után merre lenne az útvonal !? Holnap mi hazautazunk Csongrád-Edelény, és nekem teljesen mindegy merre megyek. A megszokott útvonal az Csongrád-Szolnok-Jászladány-Heves-Füzesabony-Harsány-Miskolc-Edelény.

Viszont ha Salgótarján után Lucenec - Tornala majd Porpad felé mentek lehet hogy csatlakozunk Hatvan környékén és onnan Tornala után én visszajövök Bánrévénél majd haza.

Privátba is jöhet a válasz kb. du 3-ig bent vagyok a melóhelyen, vagy

06-30-680-2790. Ez lehet hogy a találka miatt is szükséges lesz.......

 

Más:

A dobsinai jégbarlangot mindenképpen nézzétek meg, mert eléggé romlik az állapota a sok látogató miatt. Egyre emelkedik a hőmérséklet ami nem tesz jót a barlangnak. A környéken van még egy argonit barlang is valahol, ami szintén nagyon szép!

A Dobsina előtti szakasz ( a Dedinky-tó környékén) nagggggyon élvezhető ám !!!

 

Üdv.:

Lacesz

Előzmény: boxer-gs (1697)
boxer-gs Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1699

Szia Gabó!

 

Nekem a vasárnap sajna nem jó.  Amilyen mázlink van, mindkét hétvégi napon esőfutamra lehet számítani, bár reményeim szerint szombaton csak a visszaút necces. Legalább nagyra növünk.

Előzmény: Gabó (1698)
Gabó Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1698

Hali!

Mennénk mi is, csak jelentkeztem erre a rendőrök által tartott oktatásra és az szombaton van. Vasárnap egyébként lesz egy másik gurulás is Szlovákia illetve a Duna mentén. részletek a motorozz.hu oldalon.

Gabó!

Előzmény: boxer-gs (1697)
boxer-gs Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1697

Sziasztok!

 

Szombaton néhány márkatárssal átgurulunk Szlovákiába.

Akinek van kedve és ideje, tartson velünk!

Tervezett találkozó és indulás a BP.X.ker. Kerepesi út és Kereszttúri út sarkán lévő benzinkúttól (ott van egy Mekdönci is), reggel 8-órakkor.

A városból ki a régi 3-as számú főútra, egészen Hatvanig. Ott fel a 21-esen Salgótarján felé. Fölötte lépnénk át a határt és elmegyünk Dobsina felé, ahol valószínűleg megkukkoljuk a jégbarlangot.

Aztán még barangolunk egy kicsit valamerre és kajcsizunk egy jót.

Természetesen a határig bárhol ránk lehet csatlakozni.

 

LaceszR1100S Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1696

Szia Gabó !

 

Köszönöm szépen. Élni is szeretnék a lehetőséggel, csak még nem tudom mikor hozzuk össze. A tel.számodat már a múltkor elmentettem, úgyhogy megvan.

Ezen a hétvégén hazautazunk, Aug.20-án kerülnénk egy egynaposat Csongrád-Kecskemét-Dunaföldvár-Dombóvár-Orfű-Pécs útvonalon. Ha gondolod és van kedved csatlakozhattok, vagy majd egyeztetünk egy külön időpontot.

Hori cimborával már beszéltünk egy Szeptemberi kb.3napos hétvégehosszabbítós kis szlovákiai gurulásról, de azt még egyeztetni kell.

 

Üdv.:Lacesz

 

Előzmény: Gabó (1692)
Macskapecér Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1695
Nem akarom GPisti kedvét elvenni, mert úgy látom, hogy mindenáron nekiindul Ausztriának...

Cortinán ez a helyzet: http://webcam.popso.it/stelvio.php?PISTE

Tudom, hogy nem mész arra, de az biztos, hogy ha a Grossglockner tövében esik az eső, akkor nem érdemes nekiindulni a hegynek, mert fent nagy valószínűséggel havazik. Én áztam eleget az Alpokban, úgyhogy jó utat nektek! (Jelenleg egyébként 6 fok van.)

Egyébként itt van néhány webkamera, a Glocknerről, mielőtt elindulsz, nézz rá.
http://www.grossglockner.at/_shared/webcam/fjh01.htm

Osztrák webkamerák: http://tinyurl.com/h27q9

Körte
Előzmény: HolAMotor (1691)
Macskapecér Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1694
Köszi a gratulációt!
Nekem ez a harmadik 24 órásom volt, tavaly mentünk a BMW versenyén, és a Szallerbecken is.
Szerintem nem kellenek hozzá extra képességek, csak annyit kell tudnod magadról, hogy mennyit tudsz viszonylag egyhuzamban lemotorozni. Nem mondom, voltak olyan utak, amikre azért nem emlékszem, mert valószínűleg félig vegetatív állapotban, automatikusan vezettem a motort. Utólag visszagondolva ez marha veszélyes, és nagyon rossz az az érzés is, amikor elkezd szétesni a kép, és el-elbóbiskolok a motoron. Idén nem volt ilyen szerencsére, de küzdöttünk mindannyian a fáradtsággal.
Az idő nem számított, így éjszaka és hajnalban még egy 80 kilométeres szakaszon is megálltunk többször is pihenni, mozogni, inni, csokit rágni.
Szerintem a felkészülés a lényeg, semmiképp sem szabad esőruha, meleg holmi, esetleg váltókesztyű, megfelelő mennyiségű élelem és folyadék nélkül elindulni.

Szerintem ne gondolkodj rajta, érdemes megpróbálni, ajánlom a Szallerbeck versenyét jövőre. Ha olyan lesz, mint a tavalyi és az idei, vagy még jobb, akkor nem csalódhatsz. Az élmény miatt is megéri nevezni, tavaly nem éreztem magam vesztesnek, csak rettentő fáradtnak. :-D

Ha még nem voltál ilyen versenyen, akkor a tájékozódási képességeid tesztelésére ajánlom a Kawasaki Tájékozódási Kalandtúrát, amit reményeink szerint jövő tavasszal ismét meg tudunk rendezni. Ez egy nappali kalandtúra, amin a motorozást igyekeztünk feladatokkal feldobni, és a hagyományos, itinerből való navigációt is kicsit megnehezítettük. Az idei alapján úgy tűnik, hogy eredményesen, és nem lett megoldhatatlan a feladat. :-)

Körte
Előzmény: Hori R1100S (1690)
kz2 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1693
A kemping viszonylag olcsó, 10 ecu környékén, panziót 25 alatt nehéz találni. Mindegy merre mész a környéken, válassz minél kisebb utakat! A Glockneren a parkoló az Edelweisspitze tövében van, a kordináta: N47 06.950 E12 49.422

kz
Előzmény: HolAMotor (1691)
HolAMotor Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1691

Ahoy!

 

Ausztriarol kellene par info, ha valakinek van nemi osszegyujtott egyvelege, szivesen fogadnam, ranezve a jegyzeteimre elegge a vakszerencsere leszunk utalva...

 

Olcso kemping vagy panzio szallasnak, es a megmaszando hegyekre/utakra lennek kivancsi.

 

Mariazelltol ugy 50kmre nyugatra van egy hely Grosreifling, oda mindenkeppen elmegyunk csutortokon, aztan delutan korbenezunk szallas utan, tehat a kornyezo 100 km erdekelne foleg.

 

Tudom hogy gyenge kerdes, nem is akarok bovebben belemenni, de megvan valakinek "A" Grosglockner fele hagon atvezeto uton levo parkolonak a koordinataja?

 

Udv,

 

-GPisti

 

 

Hori R1100S Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1690

Szia!

 

Az 1200km,nemsemmi,pláne hohgy még dobogóra is álhattatok......fogadd komoly elismerésemet és gratulációmat!!!

Sajna az én még nem mertem venni a bátorságot,hogy elinduljak egy ilyen túrán,de már fontolgattam.

Mi kell ahhoz,hogy valaki be merjen vállalni egy ilyet,annélkül,hogy a futottak még kategóriában,vagy a kiesettek között végezzen?

 

Hori

Előzmény: Macskapecér (1688)
kz2 Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1689
Ezt ma találtam, Erdély térkép Garmin GPS-be:

http://www.etp.hu


Bocs, ha ismeritek, nekem csak egy lényegesen butább változatom volt.
Macskapecér Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1688
Na, szokás szerint lemaradtak a képek...
Előzmény: Macskapecér (1686)
Gaba01 Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1687
Sziasztok!

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat! Nekem is azt mondta a kereskedő srác, hogy futoműbeállítással lehet orvosolni a hibát. Nagyon remélem, mert iszonyatosan tetszik a motor és egy kicsit elszomorodtam, mikor ez megtörtént. Az előttem menő srác (kb. 80kg) nem panaszkodott ilyenre. De ezenkívül nagyon jó a vas. Mégegyszer köszi és jó motorozást a nyár hátralévő részére.

Gaba
Macskapecér Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1686
Sziasztok!

Az Edelweiss-os fotó nagyon klassz! Tavaly nyáron jártunk arra, és tökéletes idő volt, el sem hittem, hogy elsőre feljutottunk a Grossglocknerre, miközben mások csak négy-öt próbálkozásból abszolválják.

Ha beszámolóval nem is, de egy kis dicsekvéssel hadd rukkoljak elő: a hétvégén volt a Szallerbeck Bikemaraton, és kis csapatunk (Andris PanEuropean, Ádám DL650, és Körte R1150GS), a Paperdogs MC szupermaraton távon (1200 km) a harmadik helyen ért célba. :-)))) Volt BMW még a dobogón, egy R1150RT, Helmeczy Robival a nyergében, ő Qumm és Imi kollégákkal (GAU levlista) az első helyen végeztek. Gratula nekik itt is! :-)

Mellékelek két fotót, ezt kb. fél hat körül készítettem, az ilyen hangulatok miatt érdemes fennmaradni és hajtani egész éjjel.

Körte
soka63 Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1685

Szia!

Képzeld tavaly ugyancsak Ausztriában ugyanez megtörtént velem.

Akkor az F650-em egész éjjel kint állt az esőben.

Reggel gurultunk vagy 10 km-t és leállt. Eltoltam a legközelebbi parkolóba, tanakodtunk, aztán egyszercsak elindult. Gondolom kiszáradt.

Aztán azzal több baj nem is volt.

 

Egyébként felhívtam Nyitrait, ugyanezt mondta amit Te.

Holnapután szedik le a tankot és nézik meg az alatta lévő cuccokat. Trafó+egyéb csatlakozók.

üdv

Előzmény: Hori R1100S (1684)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1684

Sziasztok!

 

Valakinek volt még ilyen beázós "élménye"?

 

Gondolom ez csak a nagyfesz. rész vizesedése lehetett,mivel ha az elektronika ázik be az egy kiszáradással a legritkább esetben indul újra.

A gyertya,gyertyakábel,gyujtótrfó, nedvesedése,meg mindegyik négyütemű motornál

leállással jár,majd kiszáradás után szalad tovább.

Hori

Mcemru Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1683
hat ilyen szitalasok leggyakoribb oka a guminyomas helytelen
vagy pedig tulsagosan nem jo a te sulyodhoz a szeria futomubeallitas
ami lehet, mert alabol 70-75 kilos emberre van berakva a setup
Előzmény: Gaba01 (1678)
soka63 Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1682

1,5 óra után elállt az eső és a csapat után tudtam menni.

Volt itinerem.

Aztán másnap megvártam mig megint eláll az eső és elmentem a spittali BMW szervízbe, átnézettem a gépet és inkább hazatoltam, mint megint elakadjak valahol.

Igaz utközben esegetett, de nem volt olyan kétórás égszakadás mint előző nap.

Még nem találták meg a hibát :-((

Előzmény: Hori R1100S (1677)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1681

Szia!

 

A kérdésedre a válasz:NEM

 

Semmiképpen nemszitálhat be egy ilyen gép,(pláne egy BMW)ha minden tuti rajta!

Sztem egyedi a probléma.Próbálj ki egy másikat is.Leghamarabb a hétvégén Kecskeméten lesz ilyen lehetőség,de gondolom be kell regisztrálni előtte.(Formont autóház)

Hozzátartozik az igazsághoz,hogy nem mentem még ilyen géppel,viszont elképzelhetetlennek tartom ,hogy ez tipusra jellemző lehet,vagy esetleg a beállítások miatt lenne.

Ennek a gépnek 200 fölött is stabilnak kell maradnia!!!

 

Hori

 

Előzmény: Gaba01 (1678)
TOM Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1680

Hello!

A vicc, h julius eleje ota ittvagyok Mo-n, csak nincs internetem :)

Szlovakia:

lassan letoltom a tracklogot is es lesz kepes beszamolo is...

TOM

Előzmény: Hori R1100S (1679)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1679

Szia TOM!

Régen nem voltál"erre"......(persze aki örökké Európát járja az nemér rá ide írogatni):))

Az idén még én is tervezgetek egy Szlovák túrát,úgyhogy átnézem a térképen az általad leírt útvonalat!

Üdv:Hori

Előzmény: TOM (1675)
Gaba01 Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1678
Tisztelt BMW fanok!

Bár még nincs BMW-m,de a közeli jövőben tervezem a vásárlását. Egy F800S-re esett a választásom. Nemrég ki is próbáltam az áhított vasat és nagyon tetszett egyetlen dolgot kivéve: az eleje kb. 160 környékén elkezdett szitálni, imbolyogni a tejesen sík autópályán. A kérdésem a következő lenne: fakadhat-e abból e jelenség, hogy a motor nem volt a súyomra állítva (52kg vagyok)? Ha valamelyikőtöknek van ilyen gépe, és eddigi tapasztalatait megosztaná velem, nagyon örülnék.

Előre is köszönöm és jó motorozást!

Gaba
Hori R1100S Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1677

Szia!

Tehát te lemaradtál a csapattól a beázás miatt?Otthagytak?

Hogyan jutottál haza?

 

Havaseső:

Igen,olvastam,hogy nagy mázli kell ahhoz,hogy ezen a vidéken jóidőt fogj ki!

Mi is csak reméltük,hogy ha egész Európában tombol a kánikúla,akkortán oda is jut egy kicsi a plusszokból.Az is igaz,hogy 10-20 kilóméteren belül is hatalmasat tud változni az időjárás,ezért én az "intermedia" ruházatot választottam,ahhelyett,hogy örökké hol öltözködni,hol vetkőzni kelljen.

 

Hori

Előzmény: soka63 (1676)
soka63 Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1676

Szia!

Ha minden igaz, a pénteken ugynitt járó BMW csapat 0 fokban havasesöben motorozott.

Én sajnos csak Maria Luggauig jutottam, mert a majd 4 órás esőben valami beázott és a GS nem akart tovább menni.

A képeid láttán biztos elmegyok oda azért jó időben.

üdv

Előzmény: Hori R1100S (1669)
TOM Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1675

Kis turabeszamolo:

 

Hello,

szombaton gyonyoru idoben sikerult
Tyutyu + Andi
R1150R
es egy KTM Adventure



kompanianak megtennie az en mereseim szerint 610 km-t Szlovakiaban.
ErintettuK:
Parkany-Letkes-Selmecbanya-Kormocbanya-577(ismet fantasztikus olcso es jo
kaja)-Besztercebanya-Liptoszentmiklos-Donovaly-BB-Parassapuszta.
Vegig gyonyoru ido, nehany csepp viz az elottunk levo esobol az aszfaltrol...

Vasarnap:
GSLaja es en.
Esoben indultunk hasonlo utvonalat jartunk be,de Parassapusztanal leptuk
at a hatart, majd a 66osrol leterve,vegig az 525-oson jutottunk el
Selmecbanyaig...
Megneztuk milyen az 577 vizesen, hat sokat levesz az elvezeti ertekbol,
ismet itt kajaltunk, majd 66-os ut, 76-os ut Podbrezovanal fol,
Liptoszentmiklos majd, 536?-oson fel a Tatraba.
Itt kezdtem erezni, hogy kisse atestunk a lo tuloldalara amikor fel 5-kor
esoben meg a Tatraba megyunk felfele...:))) Na ekkor visszafordultunk egy
jo tea es teasutemeny elfogyasztasa utan...
De jo volt...aztan Donovalyn es a szokott Partizanska Cesta beli erdei
uton at vissza BB, majd Parassapuszta...
Cirka 600 km ebbol 450 km esoben, kb 15 fele esot tapasztaltunk, de
legalabb tanulgattuk az esoben motorozast. Nem veszes jo cuccban, ha az
ember fia kilat a bukojan akkor meg elvezheto is...(vagy beteges???:)
Tapasztalat:emberek autoban ulve melegen, 4 kereken stabilan sem kepesek
esoben vezetni...es csusznak az utburkolati jelek Szlovakiaban baromira
(ez nekem nem volt ujdonsag)

Hori R1100S Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1674

Sziasztok!

 

Ma kora délután R1100S találkozót szerveztünk!

Nemvoltunk sokan,de jó buli volt:-)))

 

Hori

Előzmény: LaceszR1100S (1673)
LaceszR1100S Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1673

Szia Hori ! Szia Mindenki !

 

A fogyasztáshoz és benzin témához :

Az én utazóm kb.140-150km/h, 120-nál a jobb kezemen a szőrszálak nem jól állnak és nyomják a kesztyűbena a kezem..........(na jó vicc félre...)

 

Nekem így a fogyasztásom még egyszer sem ment 6 lityi fölé. A skandináv karika alatt 7850km -re elfogyasztottunk 436 liter bengát, ami kb. 5,6/100 (teljes menetfelszereléssel) és én abszolut meg vagyok ezzel az értékkel elégedve.

 

Érdekes módon viszont az első svéd tankolásom után amíg haza nem értem, az alapjáratom 1050/min - ről felemelkedett 1100-1150-re !!!! és biztos nem a levegő páratartalom és jegesmedve fülszőrének hatására.

 

Elnézést kérek Tőletek, dolgozok azon hogy 1-2 képet be tudjak ide szúrni, de most egy kicsit összeszaladt a meló.

 

Esetleg egy szeptemberi (októberi is ) Grossglockner karika nálam is szóba jöhetne!!!

 

Üdv.:Lacesz

Előzmény: Hori R1100S (1669)
Bulldog1100 Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1672

Sziasztok

 

Egy mocis lány is indult az arc szépségversenyen, ha úgy gondoljátok egy pár 10 ponttal közelebb segíthetitek a győzelemhez, ezen az oldalon

 

http://verseny.oldmans.hu/index.php?p=voks&a=vokss&versenyzo_id=1644&page=0

 

Köszi, széles utat és széles henger kinyúlást

boxer-gs Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1671

Szia Hori!

 

Kicsit irígykedem, mert én még nem jártam ezen a területen közvetlenül. Mindig csak elmentem mellette.  Ha az idén már nem is, de jövőre mindenképpen megnézem személyesen is. Én egy szeptemberi időpontra gondoltam, amikor már talán nincs annyi turista, autó, lakóautó stb, de meglepve olvasom soraid, miszerint alig volt forgalom a főszezonban. Én 2 hete jöttem meg Erdélyből, ami szintén csodás. Oda évi rendszerességgel visszatérek. Azóta viszont szégyenszemre nem motoroztam, mert nem bírom ezt a honi klímát. Bár az utóbbi 2 nap már megfelelő volt hőmérsékletileg, csak most meg időm nem volt.

Örülök a túraleírásoknak, így a tiédnek is, mert rám kifejezetten katalizátorként hatnak. Rendesen felpörgetik a messzi tájak iránt érzett libidómat.

Az kifejezetten jó, ha konkrétumokat is leírtok, mint pl a szállások címei, árai, esetleges időbeni útkorlátozások, útdíjak, stb. Mégegyszer köszi. Ha esetleg feltöltötted a képeket valamelyik nyilvános képtárba és szívesen megosztanád másokkal is, kérlek linkeld be!

 

Üdv. Peti.

 

 

Előzmény: Hori R1100S (1669)
MGP Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1670

Gratula az uthoz. Fura belegondolni, hogy alig két hónapja mi ugyanitt 2 méteres hófalak között motoroztunk!

A fogyasztáson ne csodálkozz, egyrészt az ember automatikusan felveszi a kinti nyugodt tempót, meg nagyságrendekkel jobb a benzin. Két éve teljes tura és kemping felszereléssel az Alpokban 4.7-et evett a GS, ezt itthon semilyen tempoban nem tudom hozni.

Üdv

MGP

 

Előzmény: Hori R1100S (1669)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1669

Szia boxer-gs!

 

Azthittem az én fejemnél nincs nagyobb...a 62-63 még nekem is nagylenne.Kár!

No nemmintha csak ez lenne a sisakvásárlásom akadája! A 40-50 ezer körüli árnál többet nemszeretnék sisakra költeni.Nehezen tudom elhinni,hogy valóban annyival jobbak ezek a sisakok.

 

Más.

 

Még tartozom a múlkori túra rövid leírásával...most pótolom!

 

Szokásunkhoz híven reggel korán,5-kor már nyeregben voltunk.Petyavara Varadero-val,én R1100S-el vágtunk neki a Grossglockner felé vezető utnak.

Kecskemét,Dunaföldvár,Veszprém,Rábafüzes gyorsan megvolt,bár 110-120-nál nem mentünk gyorsabban. Graz előtt fel a pályára,hogy még koradélutánra a célvidékre érjünk.Klagenfurt,Villach,Spittal.

A sztrádán 130-140-es tempó mellet,még lehetett "nézelődi" is.Indulásunktól a megérkezésig szikrázóan szép,napos időben motoroztunk.( motorosoknak szóló matrica 10 napra 1205.HUF)

Spittal-nál aztán végre lejöttünk a pályáról,itt szinte azonnal olyan vidéken találtuk magunkat amilyet a magamfajta alföldi betyár,csak fényképen,vagy ásványvizet reklámozó kisfilmekben lát .Az utak a hegyek között is kifogástalanok voltak,de látszott rajtuk,hogy több éve hozzájuk sem kellet nyúlni,hanem egyszerűen jól megcsinálták annakidején.

Szállást először Heiligenblut-ban kerestünk,de itt a hétvégi rendezvények miatt nemtaláltunk,amit aztán egyáltalán nembántunk,mivel aztán Winklern határában találtunk egy prémiumkategóriás szállást,konyhával,nappalival ,külön wc,fürdőszoba,erkélyek,stb.A motorokat is biztonságban tudhattuk éjjszakára.

Néhány szendvics és búzasör  után nemtúl korán feküdzünk le,de reggel 8-kor ,már a Grossglockner lábánál ámúldozva néztük a gleccser,nameg a csúcsot.

Az idő és a látvány lenyűgöző volt,de ezt értsétek szó szerint!

Az utakon nemvolt nagy a forgalom,éppencsak jelzésértékű.Mi igazán lassan kanyarogtunk,de a három napalat 10 motorosnál többen aligha előzött meg.(többnyire mindenki nyugodt tempóban közlekedet)

Mindenféle motorral talákoztunk,de a gépek kb 60%-a sztm.bömös volt. 50 ccm-es

robogók,veteránjellegű kétüteműk,biciklik,trjájkok,quadok,oldalkocsis szörnyek úgyszintén voltak,sőt egy urallal is találkoztunk ami tengelyes utánfutót cibált magaután.(az öt kereke legalább négy nyomban futott)

A túra legszebb része sztm,az Edelveisspitze volt!A körpanoráma csodás!

 

Hátperszehogytalálkoztunkismerőssel,a varadero clubból.

Innen a Krimml vízeséshez motoroztunk,ami azért egy jókis túra volt a maga kb 100 km-ével,de megérte.

 

Szépvolt,érdekes volt ,nameg még úgysem másztam hegyet motorosszerkóban. 

Itt is,meg a magasalpesi úton is fizetni kellet a kapuknál ,a kettö együtt kb  20 euro volt.

A szállásra visszafelé kicsit rosszabbra fordult az idő,eset dörgött villámlott,de elég félelmetesen,aztán az egyikalagúton átérve,mintha elvágták volna...ragyogó idő!

Néztük is a szembejövőket,esőruha sehol........hmmmmm.

A szállásra érve közkívánatra megismételtük az előző esti programot,csak kevesebb sörrel.Ezen a napon kb 300 km volt a megtett táv.A z 1100-as kellemes meglepetésként 4,8-at fogyasztott a szerpentineken,a vara egy kicsivel többet.

A pályán sem mértem 5,1-nál többet,sztm ez több mint jó!

Vasárnap reggel 6 körül nagyjából, a már ismert útvonalon hazaindultunk,ekkor láttuk az egyetlen balesetet kintlétünk alatt.(egyetlen auto volt az úton összetörve?!?!)

Kicsit megszeppenve ,óvatosan,kis kerülővel haladtunk a még ismeretlen völgyekben  a korareggeli óra minden szépségét átélve.

Köszönhetöen az autópályaszakasznak 11 körül,már magyarországról hívtuk a család otthonmaradott tagjait,hogy nekünk is terítsenek,mert a madárlátta szendvicsek már nemizlettek úgy mint az első napon.

 

A mocikkal semmi gond nemvolt,viszont a Petyabarátomtól szemrehányóan megkérdezték,hogy ő miért Hondával van amikor BMW-t is lehet kapni?

 

Szépvolt ,jóvolt ,überfasza volt,aki teheti neee hagyjaaa kiiiii!!!

 

 

Hori

 

Aki unásig ismeri a heyet attól elnézést kérek az egészképernyős hozzászólásért!

Előzmény: boxer-gs (1667)
boxer-gs Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1668

Szia MGP!

 

Légyszi, ha lehet, írd meg privátban Tenner Tamás mobilszámát, mert a céges telefonon egész nap nem lehetett a közelébe férkőzni.

 

Köszi.

Előzmény: MGP (1659)
boxer-gs Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1667

Sziasztok!

 

Nekem van egy eladó System-5 sityakom. 0-kilométeres, zsákjában, dobozában.

Számomra egy kissé nagy, így csak pihen. Egyszer mentem benne a szekrénytől a tükörig. Azt is gyalog. És így tényleg nagyon csendes.

Szóval márkatársaknak 90.

kz2 Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1666
Itt a nagy igazság: ha már jó nem lehet, legalább nézzen ki jól, a többi meg kit érdekel! :-) Olyat kell venni, ami tetszik és megengedheted magadnak.

Sisak: mióta kijött az V-ös, az E-bay-en manapság nagyon barátságos áron lehet nullkilométeres Systemhelm IV-et venni. Én is ott vettem.
Előzmény: Hori R1100S (1663)
boxer-gs Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1665
Köszi MGP!    Holnap megkeresem.
Előzmény: MGP (1659)
ironist Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1664
Hát ez bizony nagyon így van!!

Én is ezt vallom régóta, ezt az írásod minden süvítnemsüvítaturbulenci kérdésfelvetésnél csak be kéne másolni a válaszokba.

Gratula az érthető fogalmazásért!!
Előzmény: kz2 (1661)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1663

Szia!

 

Sajnos igazat kell,hogy adjak a szélvédelem témában.

Saját példám is ezt az álláspontot támasztja alá.Vettem a mocimra egy MRA túraplekót és kicsit csalódtam benne.Az én "paramétereimmel" jobb volt a kisebb ,gyári plekó szélvédelme.(igaz,a kormánycsutkám felső állásban van)

Gondolom azért,mert szabadon,minden turbulencia nélkül engedte a bukómra a levegőt.

Az azért hozzátartozik a dologhoz,hogy kicsit a plekó mögé  kuporodva tökéletes a szélcsend,még 220 fölött is!A gyári mögé nehezen lehetett volna elbújni:-)Nade ki akar hosszab ideig kuporogni?!?

Tehát marad az MRA,legfőképpen azért, mert naggggyonjól néz ki.

 

A komolyabb sisak-projekt még nálam hátravan,úgyhogy szivesen olvasok minden  erről a témáról szóló beszámolót.

Hori

 

 

 

Előzmény: kz2 (1661)
kz2 Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1662
Volt 1x egy gép, amit úgy hívtak, hogy Bimota Mantra, Philippe Starck agyszüleménye, (akár az Aprilia Moto 6.5 - épp tegnap láttam egyet). Na, azon volt először ilyen kémény.

http://www.number1.co.nz/cars/bimota.htm
Előzmény: Varapapa (1649)
kz2 Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1661
Zajos bukó kérdés. Sok minden befolyásolja: motor, testmagasság, üléspozíció, plexi méret és szög, valamint a szél és a többi jármű által keltett turbulencia. Sokan túllihegik a kérdést, szerény véleményem szerint ez egy olyan egyenlet, aminek az általános megoldásával nem is érdemes foglalkozni, ugyanaz a bukó két embernél teljesen eltérő eredményeket produkálhat és produkál is. Van, ki az égbe magasítja a plexit az áhított szélcsend reményében és csak úgy csapkodja a fejét és fülét a szél. Van, kinek sikerül és vigyorog, mint a vadalma, de vicsorogva kapkod levegő után a kánikulában. Az előző motoromon (R1100RS) említésre méltó összegeket költöttem a fenti egyenlet megoldására, sikertelenül. Épp ezért manapság hanyagolom a kérdést és leginkább teljesen leeresztett plexivel közlekedek, a szél telibe kapja a sisakot, így folyamatos légáramban ülök, nem pedig csapkodó turbulenciában. Így nem kell füldugó, viszont gyakrabban kell bogarakat pucolni. A szél együtt jár a motorozással.
Előzmény: LaceszR1100S (1655)
Macskapecér Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1660
Sziasztok!

Szerintem ez a megoldás abszolút pocsékolás. Mármint anyagilag. No meg aztán ki szeret hosszú távon egy hangos motor mögött motorozni? ;-)

Más:

Bizony, GPisti, lekéstél a lámpákról. Igaz, hogy még nem pislákolnak, de már fent vannak a gépen. :-))))))))))) Kell is, a hétvégén Szallerbeck 24 órás...

Körte
Előzmény: Varapapa (1649)
MGP Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1659

Szia!

Igen megvan, most hívtam fel, már dolgozik.  Szintén Tenner Tomi árulja, csak ezt persze használtan.

Elérhetőség: www.duett.hu

New Duett Kft.

1037 Budapest, Bojtár u. 44.

tel.: 436-0-436

fax: 436-0-000

e-mail: info@duett.hu

 

 

Nyugodtan hivatkozz rám, irányár a leömlővel 50eHuf, a dob magában 35eHuf.

Ha esetleg valakinek motorriasztó vagy motorra GPS kell, akkor szintén érdemes itt szétnézni!

Üdv

MGP

 

Előzmény: boxer-gs (1653)
MGP Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1658

Szia! Igen mi voltunk, láttam is hogy nagyon körözől a GS-ek körül :)

Remélem legközelebb meg tudunk állni beszélgetni, de mi is siettünk, kicsit megfőttünk mert esőruhában voltunk.

Üdv

MGP

 

Előzmény: LaceszR1100S (1654)
MGP Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1657

Ha szeretnél egyet akkor keresd Tenner Tamást, az enyém is tőle van. A tartó bíztosan, a pilács a Hellától. Elérhetőség: www.duett.hu

MGP

 

Előzmény: HolAMotor (1648)
MGP Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1656

Ha már bukósisak, én is elég régen keresgélek. Az öt éve használtam vett Shoeim kezd szétmenni (bélés kikopott, mindkét plexikötő csavar egyszerre tört.. ki tudja hány éves lehet már) most kicsit javítottam és lefestettem, de nekem nagyon hiányzik egy napfényplexis modell. Évente elhasználok egy szemüveget a sisak miatt.

C1-esem volt pár éve, nekem nagyon zajosnak tünt, eladtam. A Laser és a Caberg nem igazán győzött meg. Pusztán katalógus alapján láttam a HJC HQ-Max -ot, ami kép és a leírás alapján tetszik, de elég drága, meg persze kézbe kellene venni, de sehol sincs. Van valakinek tapasztalata vele?

MGP

 

Előzmény: LaceszR1100S (1655)
LaceszR1100S Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1655

Sziasztok !

 

A hétvégén lenyomtuk első utunkat én és a Schubert Concept. Mit mondjak ?

Egy kicsit várakozáson aluli. Az én tapasztalatom eddig :

- kb. 120km/h-ig valóban csendesebb mint az előző siaskom(HJC ZF8)

- 120-150km/h között szerintem kicsi különbség van Concept javára

- 160 és fölötte viszont nekem úgy tűnt mintha egyáltalán nem lenne különbség.

 

Aztán megnéztem valahol hogy a megadott 86dB érték 100km/h nál igaz, így már értem a dolgot.

Nem tudom hogy nektek -akik ezt a típust használják- hasonló tapasztalat van-e, vagy ez csak nálam jelentkezik így.

Az "Bömbimen" MRA túraplakó van, felső kormánykifli elhelyezéssel. A tapasztalatom az, ha a kifli eredeti helyzetben lenne pont a sisakra áramlana a levegő ami iszonyatosan zajossá tenné. Így felső kiflivel egyenesedettebb testtartással a fent leírtaknak megfelelő.

 

Egy kérdés : a sisak tetején a szellőző beállításaira lennék kíváncsi.

Én tologattam ugyan,de egyszer besült a fejem, egyszer meg hideg volt.......stb.

Valaki árulja el milyen pozíciók vannak! ?

 

Hétvégén (5-6) Szegeden C-Mobilnál teszt lehetőség !!!!!!

 

Üdv.:Lacesz

 

LaceszR1100S Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1654

Szia MGP !

 

Akkor ezek szerint Ti voltatok azok akikkel Sajószentpéter és Miskolc között találkoztam. Én a R1100S-el akkor jöttem vissza Csongrádra.

Meg akartam állni egy pár percre beszélni de láttam hogy túrán vagytok + nekem is ki volt számítva az időm, így majd legközelebb.

Jól néz ki a géped. Azért mentem veletek egy darabig hogy megnézzem a GS-eket munka közben. Remélem ki tudok majd egyszer próbálni egyet valahol-valamikor, habár annyira nem izgat a csere.

 

Széles utat!

 

Üdv.: Lacesz

Előzmény: MGP (1652)
boxer-gs Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1653

Szia!

 

A kipufogóval mi a helyzet? Meg van még? Ha igen, megnézném.

 

Üdv.Peti.

Előzmény: MGP (1651)
MGP Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1652

 

Örség2006

Kényelmes hazai kirándulást terveztünk legutóbb. Olyan sok szép hely van még itthon amit nem ismerünk, gondoltuk legalább az egyiket be kellene járni. Az Őrséget már régebben kinéztük magunknak, csak fix időpont nem volt, az gyakorlatilag az utolsó napokban dőlt el.

Eredetileg a Dunántúlon kanyargós utakon akartunk menni, de csak kicsit késve indulhattunk, ezért aztán maradt a szráda Bp-ig, onnan meg főleg a 8-as út.

Egy kis zuhét pont egy benzinkúton kaptunk el, egy nagyobbat pedig a sztráda legkiesebb részén. Következő megállónál Gabriella kb fél liter vizet öntött ki a csízmájából.

Aztán kb ennyi is volt az esőből a hétre, a kánikula tombolt tovább.

Kényelmes tempóban estére érkeztünk meg a Szalafőn lévő szállásunkig, egész pontosan Alsószerre. Egy egész ház állt a rendelkezésünkre mindennel felszerelve, csodás környezetben. István egyből összehaverkodott a szomszéd kutyájával, nem is vakarhattuk le magunkról a következő napokban. A motorok egy szőlővel befuttatott lugas-garázsban pihenhettek. Este felderítjük a környéket, élelemforrásként a Bognár étteremben lukadunk ki ahová már elég későn érkezünk, de minden további nélkül kiszolgálnak igen finom étkekkel.

Másnap a környéket akartuk járni, de olyan kánikula tombolt, hogy inkább átruccantunk Szlovéniába, Toplicébe fürödni, a helyi élményfürdőbe. A határon meglepően kedves volt a határőr, nem ehhez vagyunk szokva. Rövid fürdés és napozás után már indultunk is tovább Ausztriába várat nézni. A Riegersburgi fellegvárhoz már záráskor érkeztünk, de azért a felvonóval csak felmentünk. Lefele a sétát választottuk, sikeresen le is mentünk a város felőli oldalon. Kerülhettük meg a hegyet vagy 32 fokban.

Innen a szállás vagy félórányira volt, úgyhogy irány haza. Másik határátlépő más stílus. Meglehetősen mogorva. Még mindig azon fílózok, hogy a határőr kérheti-e a jogsimat? Ha az útlevelem rendben, és a motor papírjai is akkor be kell engedjen nem? Este vacsora a „szokott” helyen. Amíg várunk vagy tucatnyi kisgyerek pózol a motoron boldogan. A szülők fényképezik őket, nagyon köszönik, most egy hétig lesz mit hallgatniuk.

Reggel István elhozza a kisboltban személyre szólóan félretett kifliket, be volt biztosítva a reggelink. Mai program laza csavargás a környéken. Őriszentpéter, Magyarszombatfa, Velemér. Az itteni korabeli kistemplomot nem szabad kihagyni, mind a környezet mind pedig a templom (és annak története) megfogja az embert. Beülünk, csendben nézelődünk. Szakmai érdeklődésből a toronyba is felmennék, de nem lehet. Érdekes…Erdélyben sem engedtek fel sehol J. A környező erdőben rövid sétát teszünk, bár elég meleg van. Inkább gurulunk tovább, pontos cél nincs, csak a táj és a környék felfedezése. Zalaegerszegig kanyargunk, aztán vissza. Megkeressük a Vadása tavat is, szintén rövid ejtőzés, majd a Pankasz-i szoknyás harangláb megkeresése. Ezt mondjuk jobban is kitáblázhatnák, meg egy-két parkoló sem ártana a környékre!

Hazafelé az illendőség kedvéért más éttermet is kipróbálunk, ne legyünk túl elfogultak. A szép környezetben, kis tóparti étterem (vad és hal specialitás) végül is nem rossz, de a régi jobban bevált. Lehet, hogy a specialitásokat kellett volna kipróbálni?

Estére elég pilledt a társaság. István elmegy Alsószerre meghallgatni egy beszámolót, de mi alig térünk magunkhoz a melegtől. Kb este nyolckor vagyunk hajlandóak a környéken sétát tenni. Aztán a környéken felpörögnek az események. A helyi tehéncsorda a Boris vezényletével összevont csapatmozgásba kezd és kitör a villanypásztor kereteiből (lehet áramszünet volt?) A szomszéd kutyája először a horizontig kergeti a lázadókat, majd visszatér mert távolétében az irmos-cirmos vadászni kezdett a felségterületén.

Ennek egy beérkező kondenzcsík (az eb) és két távolodó kondenzcsík (az eb és a cirmos) jelenti a végét.

Közben Borisékat még kétszer elkergetik a látóhatárig aztán lenyugszanak a kedélyek.

Este még összerakunk egy kis vacsorát, az utolsó virslit a szomszéd kutya kunyerálja el. Szinte háton úszik a boldogságtól mikor megkapja. Hogy sirathatott ez minket, mikor eljöttünk!

Másnap összepakolás, kitakarítás, majd a motorok felmálházása után kényelmes indulás.

Nagyon kényelmesen kanyargunk, a szép táj inkább nézelődésre csábít.

Jákon megállunk, régi terv megnézni a Jáki Szent György templomot.

Az 1211-ből származó (illetve ekkor említik először oklevelek) 1256-ban felszentelt apátsági templom 42 évig épült. Lenyűgöző épület, masszív tömege igen látványos.

A toronyba vezető ajtó zárva.

A szomszédos múzeumban sok érdekes dolog olvasható a történetéről, átépítéseiről, romos állapotáról és restaurálásról. A többiek már rég kint várnak mire észreveszem, hogy egyedül olvasgatok benn. A parkolónál leülünk egy kapucinóra, olyan jól elvagyunk, mintha ez lenne a napi cél. Igaz nem is sietünk sehova. Meg aztán nem is megyünk nagy távolságokat.

Aztán csak elindulunk a Bozsokon lévő új szállásunkra. Egyenlőre csak elfoglaljuk a szobákat és egy könnyű ebédet eszünk, aztán indulunk tovább. Kőszegen csavargunk, az egész belváros fel van bontva. Meglátunk egy szabadtéri színházi estet hirdető plakátot, egyből el is határozzuk, hogy szombat este színházazunk, a jegyeket is megvettük.

Még kicsit nézelődünk, bemegyünk a nagytemplomba (nem tudom mi a hivatalos titulusa), szép, de nekem kicsit túl rikító a festése. Toronyajtót nem találok.

Hazafelé még megállunk Cákon a borospincéknél, valamint elfordulunk Velem felé megnézni az „épített falut”.

Este vacsora a szálláson majd elsétálunk a kastélykertbe.

Reggel irány Ausztria, a határátlépő pár méterre van a szállástól. A határőr meg is jegyzi, hogy eléggé az ország másik feléből érkeztünk.

A cél Mariazell. A lehető legkanyargósabb úton megyünk, megéri, nagyon szép tájakon visz az út. Megérkezve megcsodáljuk a Bazilikát, na ez aztán lenyűgöző. Kívülről már sokszor láttam, de nem sejteti a belső értékeit. A toronnyal itt meg sem probálkoztam. Rövid séta a városban, majd megyünk a tópartra fürödni. Az Erlaufsee-nél ennyi embert én még nem láttam. A víz szerintem pont jó, Gabriella szerint jéghideg. Viszont napozni tökéletes, mi Istvánnal akkor is megyünk úszni. Nem sietünk, az idő is eltelt, a kanyargós utakon nem lehet gyorsan haladni, ezért Wildalpent már kihagyjuk.

Hazafele gyorsabb utat választok, de az eleje így is kanyargós. Egy útlezárás lámpánál pár motoros összegyűlik. Legelöl egy idősebb úr áll nagy BMW-vel, mögötte két Ducattis meglehetősen velőrázó kidörrentőkkel.

Azt várjuk, hogy majd a zőld-nél a két Duc elhúz, ehelyett az öregúr olyan startot produkál, hogy csak pislogunk. Ilyennel a sztratoszférát szokták elhagyni.

A két Duc később kezd is az idegeimre menni, egy kamion előzésnél, kanyarba érkezve a hátsó mint aki jólvégezte dolgát befékez, egy centit sem hagyva a mögötte érkezőknek (azaz nekünk) Két személlyel azért elég szépen nyögött a szervófék mikor beékelődtem a Duc és a kamion közé. Inkább le is előztem amint lehetett. Estére elég szépen kitikkadtunk, ezért ez a nap közel 400 km volt hőségben és szinte végig kanyarogva.

Másnapra nem is terveztünk sokat, csak el Sopronig. Annyi csavar azért került a dologba, hogy a Bozsok-Sopron 60km távot kicsit feltornáztuk 120 km-re. Ugyanis Mariazellből hazafele az Írotkő ausztriai szakaszán jöttünk, amiről kiderült, hogy egy kb 15-km-es fantasztikus hegyi út. A Michelin térkép meg pont jó irányban jelölt még két „zöld” utat, szóval ezt a hármat összefűztem. Mondtam Istvánnak, hogyha kérdi a határőr, hogy hova megyünk, akkor nyugodtan mondja, hogy Sopronba!

Ezt az utat csak ajánlani tudom. Este hazafele kiderült, hogy a hazai szakaszon sok érdekes nincs, a Burgenlandi rész viszont végig fantasztikus, helyenként panorámás út!

Sopronban a szokásos városnézés, majd Fertőrákos, a kőfejtés megtekintése.

Ahogy bementünk zuhogni kezdett, de hamar elállt.

Innen hazaindultunk, kissé szeles időben. Siettem, mert végig látszott a viharfelhő, de megúsztuk. Este vissza Kőszegre és egy fergeteges vígjátékot néztünk meg Eperjes Károllyal a Gyulai Várszínház, a Kisvárdai Várszínház és a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház színészeivel. ( http://www.koszeg.hu/kultura/varszinhaz/content.php?id=2806 ) Nagyon jó volt! Azt most ne forszírozzuk, hogy Kisvárdai létemre miért Kőszegen nézem meg a szülőföldem színészeinek előadását!

Reggel összepakolás, lejárt a szabi. Kicsit még gondolkodtam, hogy is lehetne Ausztrián keresztül hazajönni (már csak a határőr miatt is megérte volna..hova-hova? Nyíregyháza!) , de aztán még arról is letettünk, hogy Szlovákián keresztül jöjjünk, inkább itthon csavarogtunk. Komárom, Esztergom, Visegrád, Vác, B.gyarmat, Salgótarján, Miskolc, Tokaj. A Lebújnál még megálltunk, hogy Gabriella ehessen végre egy kis hazai halászlevet, aztán szépen hazagurultunk. Fogalmam sincs, hogy összességében mennyit mentünk (bár a hátsó gumim csereéretté lett), de épp eleget hogy sokat lássunk és épp keveset hogy sokat pihenjünk, összeségében nézve ilyen jó nyaralásom régen volt már!

MGP

MGP Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1651

Hát erről lekéstél! Nem is gondoltam, hogy ilyen kapós lesz, rendezhettem volna árverést! :)

A légvédelmi refik már Körte motorján pislognak!

De ajánlom hogy szerezz be te is, nagyon kellenek!

Nemrég én is találkoztam lovakkal Erdélyben. Éjjel kettőkör vágtázutak le egy hegyi szerpentinen, szembe velem, csak egy pillanatra láttam őket, a frász kétszer megkerült.

MGP

 

Előzmény: HolAMotor (1648)
boxer-gs Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1650

A kipufogóra gondolsz?

Nem túl gyakori, de ritkán azért előfordul. Gyakorlati előnye szerintem nincs, csak az esztétikai élmény más. Viszont lőttek a súlymegtakarításnak. Nekem tetszik.

 

Van másféle "okosság" is:

 

Gondolom, unalmas téli estéken elfoglalják magukat az ügyesebbek.

Előzmény: Varapapa (1649)
Varapapa Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1649

Sziasztok!

 

Ezt láttam Pulában.

Szokásos ez a megoldás?

 

Varapapa

HolAMotor Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1648

Hallo.

 

MGP! Nem fogok ezen osszeveszni Kortevel, de ha neki nem kell, en is palyaznek a kiegeszito fenyszorokra. Lehet hogy el voltam eddig kenyeztetve a jarmuveim vilagitasatol /beleertve a trabantot is/, de sokszor olyan erzesem volt, hogy a gyari tompitott fenyt akar 2 szentjanosbogarral is eszrevehetoen fel lehetne turbozni.. :-)

 

Valoszinuleg en vagyok a bena, de sokaig nem esett kezre a GS reflektorkapcsoloja, ugyhogy volt par erdekes esetunk erdelyben. Pontosabban ketfele tipus, az egyiknel amikor eltunt az elottunk halado hatsolampaja es csak totoztam hogy merre kell kanyarodni es mikor, a masik, amikor vegre elhaladt mellettunk a szembol jovo reflektoros, es csak egy rovid fohaszt tudtam mormolni arra a ket masodpercre amig gyakorlatilag semmit nem lattam az utbol.

 

Egyebkent most jottunk vissza erdelybol, 2900km, vegig ragyogo 30 fok, gyonyoru volt. Eleinte meg meglepett a nemzetkozi foutvonalon /E30/ egyiranyu ketsavos reszen szembejovo lovaskocsi, hazafele setalo marhacsorda, kivilagitatlan reszeg biciklis, ut kozepen alldogallo gazdatlan lo, de hozza lehet szokni. :-)

 

Ami meg erdekes, hogy egy kicsit arrafele mashogyan hasznaljak a reflektort /hosszufeny/. Sokaig toprengtem rajta miert nem kapcsoljak le amikor meglatjak, hogy jovunk szembe, aztan mas magyarazat hijan arra jutottam, hogy sokkal fontosabb az ut szelen kivilagitatlanul hagyott vagy eppen kozlekedo dolgok eszrevetele, mint hogy elvakitjak egy kicsit a szembejovot.

 

Ket het mulva az Alpokba megyunk, kivancsi vagyok a kontrasztra... Attol felek nem lesz minden benzinkuton 100Ft-os asvanyviz, es minden kocsmaban 100Ft-os sor... :-)

 

Udv,

 

-GPisti

Előzmény: MGP (1626)
boxer-gs Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1647

Szia Hori!

 

Biztos nyaralnak a népek.

Én viszont mióta hazatértem Erdélyből (ott készültek a képek a Transzfogarason), nem is ültem motoron, mert a hőguta kerülget. A 30 fok feletti hőmérsékletet még motoron sem nagyon bírom.

De ha eljön a csodás ősz...  Az lesz ám az igazi.  Színek kavalkádja az erdőben, még elegendő hőfokú aszfalt, kellemes, friss levegő...  Oh, de várom már!

Előzmény: Hori R1100S (1646)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1646

Sziasztok!

 

Mindenki nagyon el lehet foglalva,hogy nincs nagy forgalom itt a fórumon!

Persze az is lehet,hogy a szócséplés helyett inkább mindenki motorozik!

 

 

Boxer-gs:

 

A képeidet nemigen lehet űberelni,szépek!

Hol készültek?

 

Macipapa:

Horvátország?Mikor voltál arra?

Miért nem jöttél velünk a Grossglocknert meghódítíni?(na jó....erre tudom a választ)

 

Hori

mrt-666 Creative Commons License 2006.07.28 0 0 1645
Tuti a gep.
Előzmény: Macipapaa (1644)
Macipapaa Creative Commons License 2006.07.28 0 0 1644

Horvátoknál miden reggel evvel érkezett egy boltba a tulaj.

Nagyon egybe volt R50/5 igaz én nem értek hozzá annyira,hogy minden eredeti-e rajta

GS_Laja Creative Commons License 2006.07.28 0 0 1643
Szeva!

Jeleztem maganban!

Laja
Előzmény: LaceszR1100S (1636)
boxer-gs Creative Commons License 2006.07.27 0 0 1642

Szia!

Jöhetnek az infók.

 

Én is szép helyen jártam a múlt héten:

Előzmény: Hori R1100S (1640)
boxer-gs Creative Commons License 2006.07.27 0 0 1641

Hello!

 

Engem is érdekel az Orszlános Vince kompletten. Szívesen megnézném, ha aktuális még.

Előzmény: MGP (1621)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.07.27 0 0 1640

Sziasztok !

Szóval a múlthéten erre jártunk!

Ha lesz időm,majd kicsit több infót is írok a túráról.

Hori

Vojnó Creative Commons License 2006.07.26 0 0 1639
Először is gratula a hagyományörző tipushoz! :o)
Nekem aza véleményem, hogy a gyári a legjobb, de a legdrágább is, de legalább ahhoz nincs doboz sem!
Szóval én is régőta gondolkodom rajta, de tartót azt csak gyárit vennék (pontosan a felfogatás miatt) és nézni kell hozzá ha már megvan egy pofás dobozt!
Egyébként a gyári tartó utólag 48k+Áfa 3251+Áfa a csavarok, viszont érdekes módon 98/9-től hozza!
Előzmény: trozsa (1635)
LaceszR1100S Creative Commons License 2006.07.26 0 0 1638

Hali!

 

Megérkeztek végre a cuccaim.

A karbon sárvédőm pipec állapotban, de egyenlőre nem fogom lecserélni.

A Concept sisakom is végre hazaért, remélem délután ki is tudom próbálni. Nagggggyon tetszik!!!!!!!!! Szerettem volna a nagy túrára elvinni magammal,de talán jobb is így hogy hazai körülmények között lesz a próba.

 

Más: nincs semmi bajom a R1100S-el, de csak úgy kíváncsiságból fontolgattam és fontolgatom a cserét.

R1150GS, vagy R1150RT érdekelne hogy milyen. Elsősorban hosszabb rugóutak, és a kényelem miatt. De amíg nincs ezekkel a tipusokkal tapasztalatom addig nem igazán merek cseréről/beszámítsról gondolkozni.

 

Szeretném a segítségeteket kérni! Van olyan bátor jelentkező aki próbaút erejéig cserélne velem?

 

Üdv.:Lacesz

 

Vigyázzatok magatokra!

 

LaceszR1100S Creative Commons License 2006.07.26 0 0 1637

Szia !

 

Király a hozzászólás! Tetszik....

 

A lényeg az hogy per pillanat -és eddig is voltunk- nagyon boldogok vagyunk.

Viszont nagyon szép élmény volt számomra annyira boldognak látni azt az embert akit szeretek.  

Tudom hogy ez egy kicsit "érzelgősnek" tűnik, de egyenlőre ez van, és remélem így is marad.

 

De, tényleg kösz a hozzászólást!

 

Üdv.: Lacesz

Előzmény: Mcemru (1633)
LaceszR1100S Creative Commons License 2006.07.26 0 0 1636

Szia !

 

Küldenék képet, ha tudnám a mail címed! Valahogy jelezd légyszi!

 

Üdv.:

Lacesz

Előzmény: GS_Laja (1632)
trozsa Creative Commons License 2006.07.26 0 0 1635

Sziasztok,

 

    Boldog tulajdonosa vagyok egy 97'-es BMW R1100R motornak. Az ügyben kérném a tanácsotokat, hogy szerintetek hol lehetne hozzá való csomagtartót venni (hátul most csak egy kapaszkodó van, azt cserélném le...). Legtöbb boltban csak "univerzális" tartók vannak, de azoknak totál más helyen vannak a rögzítési pontok (legalábbis amit eddig láttam...)

 

   válaszokat, ötleteket előre is köszönöm!

tavidir Creative Commons License 2006.07.25 0 0 1634


Üdv. Mennyibe kerülhet egy F650Gs-re egy új, vagy egy bontot kartervédő?
Tudja valaki?

KÖszi!!!!!!
Mcemru Creative Commons License 2006.07.24 0 0 1633

egy lánykérés a Finn sarkkörön......hú de nehéz is....

 

gondolom ezt így akartad írni :))

Előzmény: LaceszR1100S (1631)
GS_Laja Creative Commons License 2006.07.24 0 0 1632
Hali!

Engem erdekelnenek a kepek, meg minden.
kuldhetsz kepet maganba is :D
Előzmény: LaceszR1100S (1631)
LaceszR1100S Creative Commons License 2006.07.24 0 0 1631

Sziasztok !

 

Mi is hazaérkeztünk Skandináviából !  Állat !!!!!!!!!!!!!!! volt, legszívesebben már most visszamennénk........

 

Össztáv 7800km ! 14nap.

Volt minden : eső, napsütés, hideg, k..va hideg, meleg, k..va meleg, rénszarvasok az úton meg minden.....

Ja, a télapó üdvözli a magyar motorosokat !!!

Én sajna ide képeket nem tudok felrakni mert mind bazi nagy lett......,de ha valakit érdekel valahogy megoldjuk.

Egy biztos ha  apáromnak nincs fűthető ruhája, akkor Ő most elég szarul nézne ki....

Volt hókásás eső + minden. A sarkkör az valami elképzelhetetlen.

Ami nagyon tetszett hogy mindig világos volt, éjjel 11 körül még simán neki álltunk levest főzni, és olyan volt mintha délután lenne.

 

Az árak azok elég borzasztóak:

1kg kenyér kb.450Ft, 1,5 literes üdítő 900Ft + ilyenek......DE MEGÉRTE !!!

 Aki csak "teheti" - akarja, ne habozzon MENJEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Nekünk életünk eddigi legnagyobb élménye volt + egy lánykérés a Finn sarkkörön......hú de szép volt, nehéz is a meló.

 

Üdv. Mindenkinek !

Lacesz&Kinga

Petyavara Creative Commons License 2006.07.23 0 0 1630

kommentár nélkül.......

 

üdv: Petya

Előzmény: Hori R1100S (1629)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.07.23 0 0 1629

Sziasztok!

 

Megjöttünk a Grossglockner-ről!

Jóvolt.Bővebben K...va jó volt!

Képek  kicsit később.

Hori

MGP Creative Commons License 2006.07.22 0 0 1628

Kitaláltál nekem egy levélcímet? Csak úgy ? Mondjuk feherbomosgs@motoroscsavargo.hu ? Nem fog müködni.. Mondjuk nem is kaptam meg. Van egy sokkal bonyolultabb: mgp@mgp.hu Talán erre.  Mondjuk hétfőtől egy hétig offline vagyok, megyünk az Örségbe. Tel sms szinten él.

Szia!

 

Előzmény: Macskapecér (1627)
Macskapecér Creative Commons License 2006.07.21 0 0 1627
Hehe, komolyan. Csak kíváncsi voltam, hogy melyik típus. :-) Írtam Neked levelet, de lehet, hogy nincs is olyan címed, amire írtam. :-) Pedig nem szívtam semmit... :-D ezek az elvonás tünetei. :-I

Körte
Előzmény: MGP (1626)
MGP Creative Commons License 2006.07.19 0 0 1626

Ezt most komolyan kérdezted? :)

Mondjuk az eredetit lefotozni már nem tudom, mert a fehéren egy kicsit más felfogatással készült.

De lényegében ugyanaz, 2-2 ponton rögzül a csőr alatt, és öntvényből van.

A fényszóró Hella. Az Euromotornál meg tudod nézni, ott ki van rakva, olyan 60 körüli áron, ami szerintem erős túlzás.

De így néz ki jobbról:

 

 

Így meg párosan:

 

 

 

Így meg sárosan:

 

 

 

Ez utóbbit csak azért mert már úgyis láttad párszor ezt a képet..de ne kelljen keresni :)

 

Na de ha kell akkor egy nap és lefotóztaton a leszereltet és elküldöm!

Szia!

MGP

 

Előzmény: Macskapecér (1625)
Macskapecér Creative Commons License 2006.07.18 0 0 1625
Szia MGP!

Engem a pótfényszóró érdekelne. Van róla fotó? :-)

Körte
Előzmény: MGP (1621)
MGP Creative Commons License 2006.07.17 0 0 1624
Meg kell kérdeznem, most egy hétig szabin van az illető.
Előzmény: GS_Laja (1623)
GS_Laja Creative Commons License 2006.07.17 0 0 1623
Hali!

Engem erdekelne a LeoVince, de nekem csak a dob kellene.
Ugy is megy a dolog?
Előzmény: MGP (1621)
MGP Creative Commons License 2006.07.17 0 0 1622

Ez tényleg nagyon korrekt ár, ha két hete szólsz akkor két vevőt is tudtam volna, de azóta mindketten felszerelkeztek.

MGP

Előzmény: boxer-gs (1613)
MGP Creative Commons License 2006.07.17 0 0 1621

Pár dologtól én is, meg a barátom is megválna, R1150GS-hez való cuccosok:

-Magas Touratech plexi, alig használt, karcmentes, 28eHuf

-Pontfényszóró pár, tartókonzollal (csőr alá-mellé), 28 eHuf

-LeoVince X3, dob és kiömlő rendszer, használt, 48 eHuf (ez Bp-en van)

-GS első ülés, piros, használt (ezt átépítéshez vettem, aztán jött a csere), 20 eHuf

-GS hátsó rugóstag, ezt használtan hozattam, barátomé épp tönkrement, a gyári nem akart megjönni neki, én meg éppen eléggé túlterhelten jártam két személlyel az utakat, ezt volt a biztonsági tartalék, de ADV-hez már nem kell. 50 eHuf-ért hozták, ennyiért is adom tovább.

Majd rakok fel képeket is.

Üdv

MGP

 

Előzmény: boxer-gs (1613)
MGP Creative Commons License 2006.07.17 0 0 1620

Az enyém ehhez képest egész egyszerű, azért is gondoltam, hogy létezik esetleg sablonban, de most már kivágom.

Köszi!

 

Előzmény: Hori R1100S (1619)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.07.17 0 0 1619

Szia!

Amikor megvettem az BMW-t ,hiányoltam róla az R1100s föliratot.Ez valami extra lehet a Boxerkupás modellen...gondolom.A dekorosnál kerestem a neten egy motort,amin volt ilyen fölirat,viszonylag jól látható helyen,ő "bevarázsolta" a szerkesztőprogramjába és egy óra múlva mehettem is a föliratokért.

Pedig ez is egyedi betűtipusú,kb egy ezrest fizettem.

 

Hori

 

Azthiszem ez volt a minta.

MGP Creative Commons License 2006.07.16 0 0 1618

Köszi, ez is jól nézne ki, de ehhze már spec technológis kellene amivel matricában meg tudják csinálni. A 2005-ös GS ADV tankján csak két nyílhegyszerű jel között van egy GS felirat, valmi Arial közeli betütipussal, de nem pont az. Lehet cad-ben megrajzolom és kivágom.

Üdv

 

Előzmény: Hori R1100S (1617)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.07.16 0 0 1617

Szia!

 

Ha nem is eredeti,de jóóóó:))

Előzmény: MGP (1615)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.07.15 0 0 1616

Sziasztok!

 

Volt az én motoromon is ilyesmi aljzat,de levettem,mert nemvolt igazán frankón kitalálva a helye.Megaztán nem volt hozzá dugóm....az  a háromtűs fajta.

 

Szeretném majd visszarakni,de úgygondolom a szivargyújtó-szabvánnyal jobbanjárnék!

Úgyhogy ha valakinek pont ilyen aljzatra van szüksége,nekiadom.

 

Hori

 

Előzmény: MGP (1614)
MGP Creative Commons License 2006.07.15 0 0 1615

Kellene valamilyen digitális formában a 2005-ös GS ADV tankcimkéje.

A < GS > -es, természetesen semmi általam ismert betütipussal nem egyezik. Nincs meg valakinek?

MGP

 

MGP Creative Commons License 2006.07.15 0 0 1614

A VörösBömöshöz vettem egy szivargyújtó hosszabítót, kb 1 m kábel volt rajta és az tetszett, hogy a fejrész gyakorlatilag egy öntvény volt, nem úgy mint az utólag beszerelhetők, attól féltem volna hogy beázik. Levágtam a dugót, bekötöttem az aksiba a kábelt, az aljzatrészt pedig a plexi felfogató lemezhez rögzitettem két kábelkötegelővel, ítt nem látszott és vedett helyen is volt. Zárásképen pedig visszadugtam a levágott dugót.

Amikor egyszer villamosos haveréknál volt a gép tettek rá gégecsövet meg biztosítékot és jól lecsesztek, hogy hogy köthettem be bizti nélkül (elnézést: túláram elleni olvadó ellenállás-nélkül). A fehérnél már eleve szoltam, hogy tegyenek rá egyet ugyanoda, ne kelljen az ülés alol tölteni a telefont. Szó nélkül felraktak egy kültéri fedeles csatlakozót, bár kicsit csodálkoztak, mert ugye az ADV-n a csőrnyúlványon is van egy gyári, így kettő van majdnem egymás mellett.

MGP

 

Előzmény: HolAMotor (1606)
boxer-gs Creative Commons License 2006.07.14 0 0 1613

Sziasztok.

 

Megválnék 3 db Nonfango túrakofferemtől. Szerintem korrekt áron.

 

Ha valakit érdekel:   http://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=10050017

Macskapecér Creative Commons License 2006.07.14 0 0 1612
"Egyebkent van valami kivezetve a kormanyhoz egy BNC csatlakozora kulturaltan ledugozva, remelem +12V. :-)"

Szerintem az valamilyen audio csatlakozó. De miért nem mérsz rá?

Körte
Előzmény: HolAMotor (1610)
Macskapecér Creative Commons License 2006.07.14 0 0 1611
Na, akkor nézd meg az enyémet, nemrég lett kész. Alumíniumból hajlítottam hozzá egy kis konzolt, lefestettem feketére, és az egyik műszerfal-rögzítő csavar alá fogattam be. Teljesen jó helyen van, csak olyan kis stekker aljzatot vegyél, amin van kupak, és nem fog beázni sem.

Szerintem hülyeség ez a toldozgatás, nemcsak a kábel zavar, hanem az aljzatba bedugott csatlakozó is. Ha jól emlékszem, valami olyat olvastam a gépkönyvben, hogy menet közben ne használd a stekkert.

Körte
Előzmény: HolAMotor (1610)
HolAMotor Creative Commons License 2006.07.14 0 0 1610

"Én felvinnék a kormányhoz egy aljzatot és nem berhelném szét az eredetit."

 

A rendes megoldas ez lesz, rendesen rogzitve a kormanyra meg minden.  Egyenlore kenyszermegoldas, kolcson GPS, nem biztos hogy ilyenem lesz, nem alakitgatok elore, majd ha vettem sajatot.

 

Egyebkent van valami kivezetve a kormanyhoz egy BNC csatlakozora kulturaltan ledugozva, remelem +12V. :-)

 

Udv,

 

-GPisti

Előzmény: kz2 (1608)
HolAMotor Creative Commons License 2006.07.14 0 0 1609

A kabelt az ules alatt probalom majd felvinni, ahogy neked a fules kivezetese van. A GPS PDA, tanktaskaban, folia alatt, nem igazan nezem egyfolytaban, vesztartalek esetere van ha elszakadank a tobbiektol vagy valami, erdelyben, magyar rendsyammal, egy kukkot se beszelve romanul..

 

Koszi a tippet, elmegyek hozzajuk.

 

-GPisti

kz2 Creative Commons License 2006.07.14 0 0 1608
Én felvinnék a kormányhoz egy aljzatot és nem berhelném szét az eredetit.
Előzmény: HolAMotor (1606)
Macskapecér Creative Commons License 2006.07.14 0 0 1607
http://www.homasita.hu/

Vagy bármilyen jobb autófelszerelés bolt. Én a fenti helyen kaptam. Csak egy adapter kell hozzá, nem kell semmiféle egyéb átalakítás. Egyébként nemtom hogyan tervezted használni a GPS-t, de szerintem nem a legjobb megoldás, ha menet közben a lábad körül lifeg egy vezeték a tank és az aljzat között.

Körte
Előzmény: HolAMotor (1606)
HolAMotor Creative Commons License 2006.07.14 0 0 1606

Hallo!

 

2000-es 1150 GS-en van ugye ez a szivargyujtoaljzatfele, ezt kene atalakitanom rendes szivargyujtoaljzatra, mert a GPShez amit hasznalnek csak rendes toltom van.

 

Hol nezzek ilyen kabel utan szerintetek?

 

Udv,

 

-GPisti

Atyszucs Creative Commons License 2006.07.13 0 0 1605
Én is a szerelőkkel együtt raktam össze. Gyors tanácsok. 1-, Az utosó előtti lamellát nem kell betenni. 2-, Egyet ugy rakj össze, hogy tolod bele a kulcsot, és pakolod a lamellát, ha jó akkor beljebb csúszik, majd ird fel a lamellák számait. 3-, Vigyázz a kis rugókra, mert köönyen elvesznek. 4-, Az utolsó lamella rögziti az egészet. 5-, Alaposan zsirozd be pl. láncspré, ha ragad, úgy könnyebb össze rakni. 6-, Én a raktárossal és 2 szerelővel együtt kb. fél óra alatt raktam össze, de még kávét sem fogadtak el.... Kecskeméten.
Előzmény: csiga112 (1597)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.07.13 0 0 1604

Szia!

Gondolom így van!

Kösz:

hori

 

Előzmény: csiga112 (1603)
csiga112 Creative Commons License 2006.07.13 0 0 1603

Szia,

 

Tegnap összeraktam két zárat. Tényleg egyszerű.

Az összeszerelési utasításban az van hogy a gyujtás zárhengerénél egyel több pücükét kell berakni. Gondolom emiatt nem megy a kofferkulcsokkal. Ez persze azt kell jelentse, hogy a gyujtáskulcs és a koffer kulcs nem teljesen egyforma. Ha jól sejtem a gyujtáskulcs nyakához eső végén (amit fogsz ahhoz közelebbi végén) kicsit hosszabb a minta vagy más.  

 

Üdv, Anti

Előzmény: Hori R1100S (1602)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.07.13 0 0 1602

Szia!

 

Sajna az enyémben még nincs immo,de annak ellenére igy működik a rendszer!

Hori

Előzmény: csiga112 (1601)
csiga112 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 1601

"A saját systemkofferomat nyitja a gyujtáskulcs,de a koffer saját kulcsa nemjó gyujtáskulcsnak"

 

Ez így normális. Tudtommal van valami a gyujtáskulcsban ami kikapcsolja az inmobilizer-t.

 

Üdv, Anti

Előzmény: Hori R1100S (1599)
csiga112 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 1600

Köszi!

 

Idő közben találtam leírást arról, hogy mit kell tenni és nem tűnik bonyolultnak. Inkább csak türelem kell hozzá. Azt hiszem megpróbálom.

 

Üdv, Anti

Előzmény: Hori R1100S (1598)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.07.12 0 0 1599

A saját systemkofferomat nyitja a gyujtáskulcs,de a koffer saját kulcsa nemjó gyujtáskulcsnak!?!

 

Nemtudom más gyujtáskulcs is nyitja-e a dobozaimat?

 

Hori

 

Hori R1100S Creative Commons License 2006.07.12 0 0 1598

Szia!

 

Ha a zárban lévő lamellákkal oldod meg,szinte biztosan többféle kulcs is nyitni fogja a zárakat,így megoldható házilag is,de nemtúl biztonságos.

Gondolom a szakműhelyben rendelkezésre áll több lamellakészlet is./bár ki tudja/

A menete egyszerű,szét kell kapni,míg alamellákat meglátod és azonnal rájössz mit kell tenned velük!

A helyedben azonban inkább egy zárszervízbe vinném a kiszerelt betéteket,így sztm egy nap alatt megcsinálnák szakszerűen!

 

Hori

csiga112 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 1597

Kedves Márkatársak!

 

Megjöttek a gyári dobozaim 8 db zárral a GS adv.-höz.

Az a gondom, hogy a zárakat lamellázni kell a meglévő kulcshoz, hogy egy kulcsos rendszer legyen.

A szervíz ahová járok későbbre tudja vállalni a lamellázást plusz fizetnem is kéne érte. 

Arra gondoltam, hogy ha meg lehet oldani házilag és nem túl bonyolult akkor megcsinálnám.

Van ez ügyben valakinek tapasztalata? Esetleg leírás v. szervíz utasítása?

Köszi.

 

Üdv, Antal

Gabó Creative Commons License 2006.07.11 0 0 1596

Megtaláltam a neten!

 

Akit érdekel el tudom küldeni Emailben.

 

GAbó

Gabó Creative Commons License 2006.07.11 0 0 1595

Igen ezt tudom, de nem biztos h az a rossz, és akkor legalább vhonnan el tudnék indulni. Nem értem h BMW-ék miért nem ragasztottak rá egy matricát, hogy hol melyik biztosíték van???!!!!

 

GAbó

Előzmény: kz2 (1592)
Macskapecér Creative Commons License 2006.07.11 0 0 1594
Előzmény: Macskapecér (1593)
Macskapecér Creative Commons License 2006.07.11 0 0 1593
Üdv!

Mi meg erre (is) jártunk, sajnos "csak" autóval. A kocsi nem nagyon szerette a hágózást, folyamatosan melegedett a víz forszírozott üzemmódban. Fogalmam sincs, hogy a helyiek hogyan mennek fel a hegyre. Lehet, hogy nekifutásból? Vagy nem mennek fel? :-)

Este kiválogatom a képeket, aztán lesz nemulass! :-P

Körte
Előzmény: boxer-gs (1559)
kz2 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 1592
Biztosíték. Sorrendet nem tudok, de 10-ből nem olyan nehéz megtalálni a szakadtat. :-)
Előzmény: Gabó (1590)
kz2 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 1591
Garmin Mapsource: http://www.kz.hu/turak/garmisch2006kz.gdb

Képek még csúsznak, az egész társaság bőven 1000 fölötti mennyiséget produkált, ebből szeretnék csinálni egy 100 alatti, de inkább 50 körüli "best of"-ot. Tud valaki eladó szabadidőt? :-)

kz
Előzmény: GS_Laja (1589)
Gabó Creative Commons License 2006.07.10 0 0 1590

Sziasztok!

 

Hát megtettük mit meglehetett. Megmásztuk a Grossglocknert, a sasfészket, Kaprunt meg néhány környező magaslatot. Mivel több mint 12 éve nem motoroztunk így elszoktunk kicsit az ekkora túráktól, de határozottan élveztük mind a ketten. Nem voltak nagyon sokan egyik helyen sem, köszönhető talán a változékony időjárásnak. (mi is eláztunk néhányszor). 17 EURo volt a belépő a Gglockneri útra máshol nem kértek extra sarcot. Mindenkinek tudom javasolni, kanyar van bőven, és akadnak olyan helyek is ahol halálközeli élményben volt részünk, a szó jobbik értelmében.

 

Szóval hajrá.

 

Lenne egy kérdésem is, Meg tudná vki mondani a 1150rt-n a biztosítékok sorrendjét? Ugyanis nem működik a markolatfűtésem és mielőtt szétszedném gondoltam megnézem a biztosítékokat.

 

Köszi!

Gabó

 

 

GS_Laja Creative Commons License 2006.07.10 0 0 1589
Hali!

Engem erdekel a taracklog es a kepek is ha lehet kernem.
Előzmény: kz2 (1587)
kz2 Creative Commons License 2006.07.10 0 0 1588
És a pénztárcájában... 97 óta követem az eseményeket, meg a fotóit. Beszarás.
Előzmény: MGP (1569)
kz2 Creative Commons License 2006.07.10 0 0 1587
Sziasztok!

Visszajöttünk. Csak címszavakban, mert hegyekben áll a meló, képek később.

Szlovákia - kaptunk esőt :-)
Ausztria - Waldviertel
Csehország - Cesky Krumlov!!!!, Karlovy Vary, kastély-látogatás
Németország - Bayerische Wald, Chiemsee
Garmisch - immár ötödször, R1200R élőben, HP2, 12GS ADV tesztvezetés!!!!
Ausztria - Kriml, Glockner
Németország - Berthesgaden, Sasfészek!!!!
Aztán vissza Ausztrián keresztül - Dachstein régió, Liezen, Wildalpen, Rachs, Burgeland, Kópháza....

2600 valamennyi lett, tracklog van, ha valakit érdekel.
kzolee Creative Commons License 2006.07.10 0 0 1586
kzolee Creative Commons License 2006.07.10 0 0 1585
123
kzolee Creative Commons License 2006.07.10 0 0 1584
Két éve babusgatják az 1200-es blokkot, de végre itt van:
Atyszucs Creative Commons License 2006.07.09 0 0 1583
Villanyszerelési boltban kapható az ún. EPH bilincs. Ennek az alsó félköre új csavarokkal tökéletes a rögzítéshez. Egyébként a 2820-asom tegap reggel kiakadt. Minden bekapcsoláskor, vagy kereséskor hideginditást hajt végre. Most már ém is keresek valami mást...
Előzmény: Laslie-R (1580)
MGP Creative Commons License 2006.07.09 0 0 1582

Ez egyéni lehetőségek függvénye, tessék kreatívnak lenni.! :)))

Én a kormánymerevítőre szereltem, először csak két bilinccsel, de zavart, hogy a müszerek látómezőjébe belóg. Eztán Practiker, kb 6x10cm lecsapott sarkú, sokszor perforált fémlemez (valami épületszerkezeti rögzitőlemez lehet), meg U alakú-menetes szárú rögzitő, és kész.

Előzmény: Laslie-R (1580)
R100 Creative Commons License 2006.07.08 0 0 1581

Nem akarom ismételni magam, de oda csak jún. 15-ig vagy szeptemberben érdemes felmenni! Az a tötyögés a tömegben pont az élvezettől foszt meg, amit egy ilyen út jelent!

Előzmény: NIKON8800 (1579)
Laslie-R Creative Commons License 2006.07.08 0 0 1580

Köszönöm a segitséget a GPS-el kapcsolatban, most már csak egy kérdésem lenne a QUEST 2 gyári motoros rögzitőjét hogy a csúdába lehet felszerelni a mocira, azt a két műanyag tartozékot hogyan és hová, rögzithető a mocihoz, mert a GPS boltban lévő srác sem tudott erre mit mondani...:)

NIKON8800 Creative Commons License 2006.07.08 0 0 1579

Hello,

A G.G.-nél jártam kb 3 hete., szép jó stb a sok motorostól nem nagyon lehetett megmozdulni sem. kb 50km/h(?) val megy fel mindenki, mi mindenkit megelőztünk, pedig nem vagyunk eszeveszett száguldozók. Egyszer édemes felmenni a csúcsra.

A Krimmi vizesést mindenképpen javasalom, pláne a hozzá vezető kanyarokkal tüzdelt utat. A motorostúra.hu-n olvashatsz róla. ( Alpesi látványutak címmel)

Előzmény: Hori R1100S (1570)
MGP Creative Commons License 2006.07.07 0 0 1578

Én GarminQuestII-est használok. Nagy gond nincs vele, a korábbi PDA-verzióhoz képest nagyon jó. Kis mérete és zsebretehetőség miatt választottam, ez jó autoba, motorra és gyalogolni is. A többi nagynak tünt. tipushiba, mint épp tegnap tudtam meg, hogy a gyári motoros tartó apró csatlakozói hamar oxidálódnak. Erre számítottam is, mikor láttam, hogy felrakástól függően meg tud benne állni egy kis viz, ezért kifurtam pár helyen. De egy kis kontakt spree is megoldja a gondot. Amire motoron ügyelj, nem legyen microdrivos, az nem bírja a rezgést, és az érintőképernyővel is voltak már gondok más készüléken, mert az is be tud remegni.

Részltes összehasonlítás motoros szemmel:

 http://www.motorostura.hu/build.asp?Module=news&ActiveModule=news&ActiveMode=DisplayArticle&ArticleID=194

 

Ha pontos tájékoztatást akarsz, akkor kerest Tenner Tomit a Duett-nél.

www.duett.hu vagy www.gpslap.hu

 

MGP

 

Előzmény: Laslie-R (1575)
Atyszucs Creative Commons License 2006.07.07 0 0 1577
Nekem volt Quest 2 a birtokomban. Kb fél évet bírt ki, az antennája kilazult és elment a vétel.... Kicserélték egy 2720-ra, na ez 2 hét után bepárásodott. Kicserélték ismét, ez 1 hónapig bírta. Most egy 2820-ast nyúzok 3 napja. Szerintem van a C60-as sorozatból a memó kártyás változat. Az jó masszivnak néz ki.
Előzmény: Laslie-R (1575)
Laslie-R Creative Commons License 2006.07.06 0 0 1576

OK.

 

találkozunk a csúcson...:)

Előzmény: Hori R1100S (1574)
Laslie-R Creative Commons License 2006.07.06 0 0 1575

Sziasztok,

 

Tervezem egy GPS vételét, amit motoros használatra, kocsira, túrázásra is jól tudnám használni.

Jelenlegi favoritom a Garmin Quest 2, nem tudom hogy köztetek használ-e valaki GPS-t, ha igen szeretném tanácsát, esetleges tapasztalatát kérni.

Hori R1100S Creative Commons License 2006.07.06 0 0 1574

Szia!

Mi biztosan arra leszünk 22.én,hátha összefutunk valamelyik"spitz"mellet.

Majd kereslek a szememmel:))

 

Hori

Előzmény: Laslie-R (1571)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.07.05 0 0 1573

Szia!

 

Várom a beszámolót,köszi!

 

Jó utat!!!

Előzmény: Gabó (1572)
Gabó Creative Commons License 2006.07.05 0 0 1572

Sziasztok!

Mi holnap indulunk Kaprunba (síelni egy kicsit). Még nem dölt el hogy motor vagy kocsi, de vasárnap a társaság felkeresi terv szerint a Grosslocknert.  utána beszámolok.:)

Gabó

Előzmény: Hori R1100S (1570)
Laslie-R Creative Commons License 2006.07.05 0 0 1571

Szia,

 

Én 22.-én jövök hazafelé Garda-tó és környékéről, és én is lehet hogy útbaejtem Grosse Glocknert,de sajnos infóval én nem tudok szolgálni mert először megyek én is.

Előzmény: Hori R1100S (1570)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.07.05 0 0 1570

Sziasztok!

 

Ehónap 21-23.án  Grosse Glockner környéki gurulást szervezünk.

Ha valakinek jótanácsa van,netartsa vissza magát..../nem jártam még arra/

Lehet csatlakozni is!

 

Hori

MGP Creative Commons License 2006.07.05 0 0 1569

A régi KM témához hozzászolva:

Ennek a fickonak http://www.possi.de/  mennyi lehet a motorjában??

És még mindig a BMW HPN-el megy.

MGP

 

Gabó Creative Commons License 2006.07.04 0 0 1568
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Végül is igazad lett és tényleg a benzintank alatti szerkezetnél volt a folyadékhiány. Két oldalborítás le + a tank megemel, félig átrak a jobb oldalra és máris hozzáférni a légzőkupakokhoz. Innen már csak bele kellett tölteni a folyadékot, és azonnal jó is lett. Nem villog!!! Köszi mégegyszer és széles utat Nektek a hosszú kalandhoz. Gabó
Előzmény: LaceszR1100S (1566)
TyuTyu-2 Creative Commons License 2006.07.04 0 0 1567
>Esetleg még szóbajöhet a hátsó lámpa/féklámpa kipurcanása ! - Ellenőrizd le.
feltetlenul....

pentek 10000 szerviz....
Tehenem nem akarta felvenni a szamitogeppel a kapcsolatot.... leizzadtam.... a szervizes srac is...... jott a fonok.... elkulte a sracot egy izzoert, kicserelte es lam kapcsolat egybol OK.

TyuTyu
Előzmény: LaceszR1100S (1565)
LaceszR1100S Creative Commons License 2006.07.04 0 0 1566
Esetleg fel is hívhatsz.....30-680-2790
Előzmény: Gabó (1564)
LaceszR1100S Creative Commons License 2006.07.04 0 0 1565

Szia !

 

Nekem R1100S-em van, és nekem is csinálta.

Először nekem is megoldódott gyújtáskapcsoló kapcsolással, de később már nem. Nekem a gond a hátsó betét elkopása volt, aminek következtében a fékfolyadékszint lett kevesebb !!!

Neked is valami hasonló lehet, ezen a területen keresgélj !

 

Az más téma hogy én kicseréltem a betétet és légteleníteni akartam ami nem sikerült, így muszály voltam szervízbe vinni.

Én még a központi szervo egység olajszintjét is feltöltöttem,de akkor már hiába.

(igaz nem volt hasztalan)

A szervízben a szerelő srác azt mondta hogy jó helyen kapisgáltam csak a légtelenítésnél szartam el a sorrendet.

 

Esetleg még szóbajöhet a hátsó lámpa/féklámpa kipurcanása ! - Ellenőrizd le.

 

Ha netán nem jutsz zöldágra, a szervízben max 1 óra. Én Kecskeméten voltam ahol a szerelő srácok abszolut rendesek voltak, és minden kérdésre szakszerüen türelmesen válaszoltak, és a más miatti fél órát fel sem számolták.....

 

Azért jelezd itt vissza hogy mi volt a te problémád hogy sokan tanuljunk belőle!

 

Üdv.:

Lacesz

Előzmény: Gabó (1564)
Gabó Creative Commons License 2006.07.04 0 0 1564

Sziasztok!

 

Kéne egy kis segítség!

 

A motor egy R1150RT. Az ABS és a Felkiáltójel lámpák felváltva villognak. Ha jól olvastam a könyvben ez azt jelenti hogy kevés a folyadék. Szemrevételezés alapján ez nem igaz. Fékhatás van, és az ABS is működik. Most cserélték az fékolajat meg átmosták a rendszert. Korábban is csinálta, de összesen talán háromszor és egy gyújtás levesz-visszarakkal megoldódott.  Van vkinek ötlete, hogy mi lehet ez?

 

köszi

Gabó!

NIKON8800 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1563
köszönettel.
Előzmény: MGP (1552)
GS_Laja Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1562
Igen, meglepoen jo volt!
Ugyhogy a hetvegen tervezunk egy varlatogatos motorozast ujra.
Előzmény: boxer-gs (1561)
boxer-gs Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1561
Mivel alapvetően lusta emberek vagyunk, ezért természetesen motorral jártuk be.
boxer-gs Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1560
Találtunk magunknak egy vegetációval rendesen ellátott kis erődöt:
boxer-gs Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1559
Tegnap Szlovákiában. Laja, Csabi és én elbújva a fényképező mögé.
boxer-gs Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1558

Megpróbálhatod a bécsi "Louis"-ban is. Ők is forgalmazzák a szóban forgó Caberg 104-et, valamint a szintén belső napellenzővel ellátott Caberg 505-öt is.

Ki kell menni, fel kell próbálni, meg kell venni. Bár a nyomtatott katalógusban 2XL-es méretben csak a lakkozott feketét mutatja, a többi színt csak XL-ig.

Megpróbálhatod a magyarországi Louis-boltokat is, de tapasztalatom szerint a raktárkészletük szinte a 0-val egyenlő. Megrendelni meg tudják persze, de nekem azt mondták a Budapest. III.ker. Szentendrei úton lévő üzletben, hogy akkor is ki kell fizessem, ha esetleg nem passzol a fejemre. Ez viszont röhejes. Nem tudom, azóta változott-e a véleményük ezen a téren. A Bp. IX.ker. Üllői úton lévő boltban már nem voltak ilyen elutasítóak, de inkább nem próbáltam meg. Rá kellene kérdezned.

A 104 ára kb 200euro.

Előzmény: MGP (1557)
MGP Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1557

Eddig csak zárt sisakot kerestem napellenzővel, de csak a Schuberth-nél láttam, és nem passzolt a fejemre. Aztán láttam ezt a Raptor-t, van piros-fehér és kék fehér. A mérete a Caberg 104-es héjaval, 2XL-ben pont jó, de a forgalmazó csak 12 db-os megrendelés esetén hajlondó behozni, mert a fehér nem megy.

Nekem meg pont jó lenne, a moci fehér, kék feliratokkal.

MGP

Előzmény: boxer-gs (1554)
Vojnó Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1556
Csak nem szert tettél egy Active, Basic SL, vagy esetleg egy Ultima XL-re?
Ez engem is érdekelne mik a tapasztalataid!
Előzmény: Macskapecér (1549)
Petyavara Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1555

Üdv!

 

mintha az Auner-ben láttam volna sok-sok Caberg sisakot...

Előzmény: MGP (1551)
boxer-gs Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1554

Szia MGP!

 

Csak nem egy Rhyno-t szeretnél a Caberg-től? Mert én azt nem kaptam és érdekelne.

Előzmény: MGP (1551)
boxer-gs Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1553

Sziasztok!

 

Tegnap Szlovákia, 577-es mégiscsak kipipálva. Nagyon jó volt. A határig volt egy kis esőcske, de a szomszédban kellemes napsütéses, enyhe tavaszi idő fogadott. Egyszerűen tökéletes volt.

Reggeli gyors telefonálgatás, győzködés után hárman mentünk és persze nem bántuk meg. Laja volt a vezető és ismét jól végezte dolgát. 1-2 ponton azért eltértünk a tervtől de ez csak a javára vált a kis túrának. Mivel mindhárman GS-el voltunk, ezért a beiktatott néhány ramatyabb útszakasz sem okozott semmilyen problémát. Sőt, kifejezetten élveztük.

Természetesen nem hagytuk ki az alább már emlegetett kedves kanyargóst sem.

Immáron tökéletesen tiszta, 95%-ban száraz aszfalton pumpálhattuk az adrenalint.

Laja itt is fürgén diktálta a tempót, nem kellett egy másodpercet sem unatkozni. A forgalom szerencsére most elkerülte ezt a szakaszt, nem sok autóval találkoztunk.

Mondjuk, motorossal sem, amin azért csodálkoztam.

Szokás szerint ismét megálltunk egy kellemes kis kajáldánál, ahol szolíd áron finomat burkoltunk, jót beszélgettünk, túraterveket szövögettünk.

Hazafelé a határ előtt ismét elkapott egy pár perces kisebb zuhi, de hazánkba már szép időben kopogtattunk be.

Reggel 9-kor indultunk, délután 6-ra értünk haza majd 500 km után, kellemesen elfáradva és élményekkel teli.

Legközelebb újra megpróbáljuk.

Köszi Laja!

MGP Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1552

http://www.motorostura.hu/build.asp?Module=news&ActiveModule=news&ActiveMode=DisplayArticle&ArticleID=142

 

 

"Röviddel azután, hogy Besztercebánya után véget ér az autópálya balra megy el az 577-es út, Turcianske Teplice (Turcsányfürdő) felé, amely legalább olyan népszerű a szlovákiai motorosok körében, mint nálunk a mátrai 24-es. Az hossza mindössze 30 kilométer és a szerpentinek a középső harmadára esnek. Ezt most kihagyjuk, de az 577-es leágazása után jobbra érdemes megállni egy kávéra a Szent Kristóf csárdánál (Koliba u Sv. Krištofa) Banská Bistrica fölött. "

 

A 66-os jóval keletebbre van, azon Dobsina és Poprád felé érdemes menni.

Előzmény: NIKON8800 (1550)
MGP Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1551

-Ki ez a Baerh? És milyen zenét játszik?... na jó..kicsit részeletesebben?

 

-Márkatársunk remélem bejelentkezik hamarosan...talán sejtem ki..(az elmult két nap 8db kérdésekkel teli telefonja után :)) )

 

-Mi ez a Szallerbeck 24 órás? Mióta kipróbáltam a Máramarosi 48-at érdekel az ilyesmi?

 

 

-Nem tudja valaki, hogy Bécsben hol lehet Caberg sisakokat vásárolni? Vagy postai uton megrendelni?

Az általam keresett tipust nem hozzák az itthoni kereskedők.

 

-Nem kérdezek mostanában túl sokat?

 

MGP

Előzmény: Macskapecér (1549)
NIKON8800 Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1550

Szia,

Szerintem ezt a Szlovák túrát fogjuk valamikor megcsinálni mi is. Ez az amiről valahol azt lehetett olvasni, hogy egy csoda? pl.: motorostúta.hu?-nem találom...

Az a 577 az a kis hegyi út ami a 65 ös utat köti össze a 66-ossal?

Előzmény: GS_Laja (1536)
Macskapecér Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1549
Garmisch. Mostanában. :-/ Tavaly sem voltam, bár állítólag erősen esik a színvonala az eseménynek. Egyébként július 7-től 9-ig van a találkozó.

Voltam gurulni GPistivel és Csabival, tök jó volt. :-) Kicsit esett, de nem volt vészes, persze a motoromat megint összekoszolta. Kipróbáltam a Baehr-t, egyelőre csak a zenehallgatós részét, és teljesen jó, egész úton zenét hallgattam. :-)
A PMR-es rész tesztje majd a Szallerbeck 24 órásán jön...

Ma újabb márkatárssal gazdagodtunk, remélem hamarosan bejelentkezik. :-)))

Körte
Előzmény: MGP (1548)
MGP Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1548

Ne tessék rajta gondolkodni..tessék motorozni.

Örülök, hogy a Fekete Erdőt nyár elejére időzítették, épp hogy ki tudtam azt a hetet szorítani. Most csak ilyen egynaposok férnek be az időbe, illetve ezek sem, de Erdélyre azt mosdtam hogy szakmai nap (fatemplom vizsgálat :) ).

Ha már Garmischt írod, mikor van idén a tali?

Üdv

MGP

 

Előzmény: Macskapecér (1547)
Macskapecér Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1547
Fekete-erdő és környéke, Garmisch, stb. Én meg momentán itthon dekkolok, és azon gondolkodom, hogy menni kellene motorozni.

Körte
Előzmény: MGP (1546)
MGP Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1546

Két kirándulás képei...

MGP

http://www.mgp.hu/kassaborsa.html

 

MGP Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1545
És merre gurulnak majd?
Előzmény: Macskapecér (1543)
boxer-gs Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1544

Akkor nem velük megyek, viszont lehet, hogy tartom magam az eredeti tervhez.

Elvégre a motorom nem ázik át, én meg majd megszáradok.

Előzmény: Macskapecér (1543)
Macskapecér Creative Commons License 2006.07.01 0 0 1543
Attól tartok, ők egy kicsivel nagyobb lélegzetvételű gurulásra mennek. Kb. egy hét múlva jönnek haza. :-)

Körte
Előzmény: boxer-gs (1542)
boxer-gs Creative Commons License 2006.07.01 0 0 1542

És ti honnan és mikor indulnátok?

 

Előzmény: kz2 (1541)
kz2 Creative Commons License 2006.07.01 0 0 1541
Nem fog esni, mi arra megyünk. :-P
Előzmény: GS_Laja (1540)
GS_Laja Creative Commons License 2006.07.01 0 0 1540
Hali!

Nem tudom, hogy idoben szolok e, de toroltuk a holnapi szlovakiai turat az eso miatt.

Bocsi
Előzmény: GS_Laja (1536)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.07.01 0 0 1539

Hogy felénk ehhez képest milyen átlagos auto-motor mosók vannak!

 

 

Előzmény: cselle (1535)
kzolee Creative Commons License 2006.07.01 0 0 1538
Guminyomás: Átlagos túrázáshoz elöl: 2,0 hátul: 2,2

Kanyarvadászatnál 0,2-vel kevesebbet rakok mindkét gumiba.

Futóm?: gyári, csak a szolid 106 kg-os súlyomhoz meg a motorozási stílusomhoz állítani kellett, saját magamnak lôttem be. Állítható az eleje, hátulja, mindenki magának tudja a legjobban beállítani.
Előzmény: kz2 (1518)
Macskapecér Creative Commons License 2006.07.01 0 0 1537
Ha jól látom, akkor valamilyen szilikagél bázisú... ;-)))

Körte
Előzmény: cselle (1526)
GS_Laja Creative Commons License 2006.07.01 0 0 1536
Ha nem esik az eso, mint ma :(
Akkor az utvonal kb ez lesz:
Budapest - Balassagyarmat - Slovenske Darmoty - Cebovce - Litava - 66 ut - Zvolen - 50 ut - 65 ut - 577- kajalas vissza esetleg Banska Bistrica fele

Ezek kornyeken barhol tudsz csatlakozni, ha akarsz!
Előzmény: cselle (1535)
cselle Creative Commons License 2006.07.01 0 0 1535

Szlovákiában csatlakozási lehetőség?

 

 

Egyébként a felrakott kép aktualitását az adta, hogy élőben elöttem vala :)

Előzmény: boxer-gs (1533)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.07.01 0 0 1534

Szia!

Jólenne menni,de én a jövőhétvégén készülök arra a haverokkal és sajna minden hétvégén nemfér bele a költségvetésbe egy nagyobb guriga:((

 

Hori

Előzmény: boxer-gs (1533)
boxer-gs Creative Commons License 2006.07.01 0 0 1533

Ha mégis jönne valaki, útlevelet vagy új személyit ne hagyja otthon, néhány száz korona is jól jön és indulás teli tankkal.

 

Üdv. Peti.

Előzmény: boxer-gs (1532)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1532

MEGHÍVÓ!

 

Sziasztok!

Gyertek vasárnap motorozni!

 

1-2 cimborám elcsábított, hogy a vasárnapi ebédet valahol Szlovákiában ejtsük meg.

Én elfogadtam az invitálást és örömömre szolgálna, ha titeket is megismerhetnélek.

 

Konkrét programot nem írok, mert az rugalmasan szokott alakulni. A cél, hogy egy jót kanyarogjunk északi szomszédunk gyönyörű tájain és valahol útközben kajáljunk egy finomat egy jó dumálás közepette.

Azt azért be kell kalkulálni, hogy az utak néhol nem a legjobb minőségűek, de ez egy bömösnek nem hiszem, hogy gondot okozna.

 

Tervezett indulás: - vasárnap reggel 09.00-kor az M3-as autópálya budapesti kivezető szakaszán, a város határában lévő Shell-benzinkúttól.

 

Ha van időtök, kedvetek, gyertek, ismerjük meg egymást és hasítsunk egy jót!

Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1531
:))))))
Előzmény: boxer-gs (1529)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1530
Azért találunk mi a saját házunk tájáról is jó bőröket:azannyát!
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1529
Én csak azt tudom, milyet használnék én. Bár lehet, hogy azt is hagynám a fenébe...
Előzmény: cselle (1526)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1528
Ajjaj,akkormég húúúzhattam volna neki tovább is :))
Előzmény: Mcemru (1525)
Mcemru Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1527
hmm fogalmam sincs, nem hogy gumit, motort se latok rajta! :)
Előzmény: cselle (1526)
cselle Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1526
<- ezen milyen gumi van? .......  :-)
Mcemru Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1525
a pilot road seb. indexe ugyanugy W-s mint a mostani gumik tobbsege, azaz 270 km/h felett is rendben van
Előzmény: Hori R1100S (1522)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1524

Szerintem több gyártó is készít kiemelkedő minőségű gumit, ennek ellenére én is Michlein párti lettem,talán a kiszámíthótan állandó minőség miatt.

 

Ha ebből a gyártmányból megveszi az ember a motorhoz megfelelő tipust,bizhat benne,hogy nemnyúl mellé,mégha nemis egy "gumiszakértő" az illető.

 

Hori

Laslie-R Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1523
Gumikérdéshez csak annyit szólnék hozzá hogy, MICHELIN a gumi, nekem ez vált be jelenleg is egy sport változat van a mocin igaz csak 6000km ert bír ki de tapad esőben, szárazon, kanyarban, egyenesben nekem ez számit mert csak egyszer élek...
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1522

Pilot road:

A második garnitúrát használom,de amíg lesz ilyen,ezt fogom venni.

Állítólag több,jobban tapadó túragumi is van nála,de a többi paramétere viszont mindegyiknek gyengébb.

Esőben a legjobbnak itélte több teszt is.Az előző VFR Hondámon is ez volt,teszteltem 250-nel is .Lehet,hogy nemkellett volna,mivel asszem a sebességindexe kevesebbet enged meg.

Akinek fontos tartósság és nem fülön veszi a kanyarokat,sztm jóválasztás!

Nemrégóta,de létezik a GS méretében is,aki csak aszfalton használja(gondolom van ilyen) annak megfelel.

A sportosabb túrázók a Z6-ot kedvelik nagyon.

Előzmény: kz2 (1515)
Macskapecér Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1521
Üdv!

Nem kell szétszedni a markolatot a tükör beállításához! A kezelőszerveket magában foglaló műanyag doboz alján van, alá kell nézni a markolat alá, és teljesen egyértelműen látszik, hogy melyik az.

Körte
Előzmény: Vojnó (1490)
GS_Laja Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1520
Leiras nincsen, vagy en nem tudok rola.
Vidd el a Corsaro ba a Lacihoz o allitotta be nekem is a GS-t
Előzmény: HolAMotor (1519)
HolAMotor Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1519

Van valami leiras arrol, hogyan kellene beallitanom a GS futomuvet, hogy igazan jo legyen a sulyomhoz?

 

Esetleg mit kell allitani utana ha ket szemellyel megyek?

 

-GPisti

Előzmény: kz2 (1518)
kz2 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1518
Ez a guminyomás, meg futómű érdekelne... más rugóid vanak?
Előzmény: kzolee (1517)
kzolee Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1517
Eddig nekem mindent tudott, amit kellett, de én más guminyomással járok, mint az elôírt. Meg a futóm? is rám lett állítva.

Egyébként tapadás szempontjából kb. mint a Z6, csak egy 5-össel többet bír. Esôben is nagyon jó.
Előzmény: kz2 (1515)
kzolee Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1516
Max sebesség: nemtom, egyszer már mentem 200 körül (óra szerint)
Hosszú hatos van az enyémben, elvileg 215 a vége.

Fogyasztás:

1.) Normál üzem, 120-140 km/h : 5.5 l
2.) Mátrában olvasztás: 7.2 l
3.) Sportmotorosokkal túrázás (160 körül): 6.5 l

Olajfogyasztás: 0.1 - 0.2 l / 1000 km (Ha sok a motorfék, akkor több)
Előzmény: Fireboy (1506)
kz2 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1515
Milyen a Pilot? Az amik Mekka felé borulva imádják, de nem hiszek nekik! :-D
Előzmény: kzolee (1514)
kzolee Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1514
Én még nem írtam ide, de már átnyálaztam majdnem az idei termést.

Nekem egy R1150R-es paripám van, 2002-es.

Gumi ügyben: Michelin Pilot Road - 20 e km.
A gyári, ami rajta volt: 10 e km-t bírt. Tavasszal kapta az újabb Pilot Road-ot, nem is veszek rá egyelôre másmilyet. Egyik barátom japán motorján a Roadtec Z6 15 ezret bírt (GSX1400)


Majd még kérdezek én is, meg felrakom a gép fotóját...
Előzmény: TOM (1508)
kz2 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1513
Ugyan nem Tourance, de kb. 15-16k, Z6. Tourance-szal 20 körül mennek a tettestársak. Fogyasztás munkába járással 6, túrázva 5-5.5. 5-öt eddig csak a tőlünk nyugatra mértem.
Előzmény: TOM (1508)
Vojnó Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1512
Akárki amármit mondhat és felőlem bizonyíthatják is!
De!
Az itthoni benzinkutakon tankolt bazidrága nyál egy kalp szar!
Nekem túra körülmények között (ami nem mindíg tempós, főleg 10moci) volt már 4.5liter is persze németeknél!
Nem csak a gázolajm, de a benya is szar! Akárhogy bizonygatják!
A céges kocsival sokat járkáltam Németeknél és a csomagok meg "szabad" tempók ellenére érezhetően szebben járt és kevesebbet fogyasztott.
De ez itt Mo. itt mindent lehet! :(
Előzmény: TOM (1510)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1511

Köszi az infót,

Jó utat hazafele!!!

 

Megértem,hogy nemnagyon akaródzik hazajönni,onnan ahova inkább menni szeretnek a motorosok.

 

 

Előzmény: TOM (1510)
TOM Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1510
Ezek a fogyasztasi adatok 95 %-ban szloven benzinnel ertendoek!
Ma hazamegyek --- sajna 1 ev kintlet utan --- es mivel folyamatosan irom a fogyasztast, ki fog derulni! Nem lennek meglepve, ha kiderulne itt is, hogy a magyar benzin hotszar, amellett, h bazidraga is. R1150GS-es baratom allitja sokkal szebb a hangja es egyenletesebben is jar a motorja a szloven benzintol :)
A magyar gazolajra nagyon sokan panaszkodnak!!!

TOM
Előzmény: Hori R1100S (1509)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1509

Szia TOM!

 

Elég szépek ezek a fogyasztási adatok!

Az én gépem gyári adatai is hasonlóak,de nekem nem éri be ennyivel a paripa,pedig nem hajtom.Múlthéten 98-ast tankoltam,azzal 5.2 volt az átlag....ez már tetszett!

 

Nemlehet,hogy kicsit "gyengécske"  a mi 95-ös benyánk?

 

Hori

Előzmény: TOM (1507)
TOM Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1508
Gumi futasteljesitmeny kinel mekkora?

Pld Tourance erdekelne, mert elsom elegge kopik==gondolom a fekezesek miatt...tudom ne fekezzek :)

TOM
TOM Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1507
R1200GS
Max sebesseg:204
Max seb max terhelesnel 196
Min fogyasztas:4,72
Max fogyasztas:8,96
Atlag 18.000 km alatt:5,81 (joreszt utassal, sok nagysebessegu haladas)
Turatempoban alt:5,2-5,5
Olajfogyas kb 0,1 liter /1000 km
TOM

Előzmény: Fireboy (1506)
Fireboy Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1506

 

 Szia TOM!

 

 Ilyen számadatra gondoltam ,amit írtál, a sebességre. Ennek függvényében változik gondolom az olajhőmérséklet, olajfogyás, üzemanyagfogyasztás. Az olajhőmérséklettel még nekem sem volt gondom, a középértéktől egy lednyire tért el pluszban egyszer-kétszer, szintén dugóban. Az 1200-esnek a végsebessége gondolom valamennyivel több, az én 1150-esemnek rövid váltóval 190 a vége. Ahogy tudom a sima váltóval is valahol max. 200 körüli... Gyusz

Előzmény: TOM (1501)
jk1150gs Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1505

Sziasztok!

Fireboy

nem vagyok mérvadó mert nem sietek én 120-130-al megyek a pályán teljes menetfelszereléssel (3 doboz + sátor tanktáska miegymás) Motorozom nem sietek bár a horvátoknál csak 110-zel mentem mert szeretek nézelődni. és nagyon ráérek.

Mani téma: 2,5 hétre horvátokon keresztül szicilia kaja pia komp szállás benzin kb 320e Huf volt 2főre. Szállás kempingben 16eu/éj bungalló40 eu/éj de volt, hogy csöveztünk a tengerparton csak simán a hálózsákban.

üdv

 

Előzmény: Fireboy (1499)
LaceszR1100S Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1504

Szia MGP !

 

"Nekünk a Nordkapp kb 300 volt, de nem sok meleg kaját láttunk ezen idő alatt"

 

Gondolom 1 főre .?

 

Azért a látványért ki lehet bírni egy pár meleg kajcsival.

 

Hali.

 

Lacesz

Előzmény: MGP (1503)
MGP Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1503

Üdv!

Nekünk a Nordkapp kb 300 volt, de nem sok meleg kaját láttunk ezen idő alatt. Viszont sátrazni nem volt hajlandó a társaság. A Motomixes összefoglalás kb jó irányadó. http://www.mgp.hu/tura

 

 

Húúú..de nem vagyok friss most. Egy egynapos Erdélyi fatemplom nézést terveztünk, de kicsit hosszúra sikeredett. Mível szervező előző nap este találta ki, hogy köv.nap hajnali háromkor induljunk, az éjszakát melóztuk, hogy kiváltsuk a munkanapot. A vihar miatt kitolódott az indulás. Erdélyben fantasztikus szép tájak és borzalmas útminőségek vártak. Az északi részt néztük meg, a Borsai hágóig mentünk.

Aztán hazafelé adódótt egy kis müszaki probléma az egyik motorral. Azért bosszantó, mert tipushiba, eddig mindnél amelyiket ismerem előjött (Caponord, benzincsati) és helyszínen nem javítható. Hajnali fél egyig vártunk egy kihalt benzinkuton. Aztán éjjel haza a Máramaros és Szatmárnémeti közötti terepesnek nevezhető szerpentinen. Az egyik kanyarban a vaksötétből kivágódótt két ló és elvegtatott mellettünk pár centire. Szürreális volt, a frászt hozta ránk. Innen előrementem és a légvédelmi reflektorokat felkapcsolva haladtam végig lépésben. Reggel hatra haza, 50 óra fentlét..nem egészséges.

Majd pár képet felrakok.

MGP

 

Előzmény: LaceszR1100S (1486)
HolAMotor Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1502

Koszi a valaszokat, a tukrot beallitom, a fekete dobozt nem megyek vissza megkeresni. En is ugy voltam vele egyebkent, hogy ha idaig ment minden problema nelkul, akkor biztos nincs baja. :-)

 

Most jottem ra, hogy megiscsak nem disznek van a szerszamkeszlet az ules alatt...

 

Udv,

 

-GPisti 

Előzmény: Vojnó (1490)
TOM Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1501
1200GS most tegnapelott meghajtottam 35C, 180-190 autopalya, igaz egyedul, meg csak fel sem kuszott az olajhomero, csak a szokasos, amint fizetokapunal megalltam is ellenoriztem es nem valtozott! Szerintem atomstabil termikusan!
Anno LC4-em 2szer ment pirosba vizhomero, autopalya meghajtas majd fizetokapunak totyorges, illetve egy oruletes dugoban Pesten. Szoval szerintem egy fasza pesti dugoban tobbet kap...

Erdekes modon nem tudom magas autolya sebesseghez kotni az olajfogyast, teljesen rapszodikus, vagy csak paralaxis hiba :)
TOM
ui: milyen szamadatra gondoltal?
Előzmény: Fireboy (1499)
enterio Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1500

Nem csíkos volt, hanem türkizkék, meg a tankon volt egy boxer felirat, ja és türkizkék nyereg, még képen nekem is tetszett, de élőben már nem, a nyerget átbőröztettem, a fényezéshez meg megkerestem a típus szerinti gyöngyházfekete színt, hát így.

Jó a szemed!

Előzmény: mrt-666 (1478)
Fireboy Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1499

 

 Hello!

 

 Visszaértem a svájci Eiger-túráról. 3000 km volt 5 nap alatt, 4 éjszaka sátorban. Az idő elég meleg volt, csak a hágókon volt hűvösebb. Eső Észak-olaszországban volt oda-vissza, visszafelé elég izmos felhőszakadás jött a Dolomitokból jéggel.

 Svájcban nagyon sok motor volt, sok márkatárssal találkoztam az R 100 P-D-tól kezdve az  1200 GS Adventure-ig mindennel. Majd teszek fel néhány képet, ha érdekel valakit, bár szerintem itt már sokan jártak Svájcban.

 

 A múltkorában volt szó a kipufogókönyök kékes elszíneződéséről. Nekem is szóvá tették már néhányan, de szerintem ez természetes dolog. Most olvastam róla, hogy a fémek közül a titánnak van ilyen tulajdonsága, hogy hő hatására elkékül. Úgyhogy szerintem az acélötvözet titántartalma okozza ezt. (illetve vannak teljesen titánból készült rendszerek is, de azt inkább drágább versenymotorokon alkalmazzák, meg persze aki meg bírja fizetni.)

 

 Nikon 8800: nagyon szép a motor ebben a színben, gratulálok hozzá! Nekem amúgy is mindig tetszett az 1150 R.

 

 GS tulajok: érdekelne, hogy hosszabb túrákon ki milyen tempóban hajtja a  verdát. Felpakolva, utassal, nagy melegben, hosszabb autópálya szakaszon stb. Én bízok a BMW technológiában, és tudom, hogy nem ok nélkül kerül ennyibe ez a típus, de néha elbizonytalanodok, hogy esetleg túlhajthatom a masinát...  Ha érkezne ezzel kapcsolatban egy-két tapasztalat, információ vagy számadat, akkor biztos elmúlnának a kétségeim.  Úgyhogy hajrá, akinek van ideje írjon!

 

 Gyusz

 

kz2 Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1498
Voltam 2x, eddig mindig nyáron. Szeretném végre látni, ahogy virágzik a bozót! Innét a tavasz. Egyébként olyannyira jó hely, hogy társak hiányában akár egyedül is elmennék.
Előzmény: TOM (1497)
TOM Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1497
En is ugy hallottam :)))
CSak valahogy most eltunt mindenki aki jott volna...
TOM
Előzmény: kz2 (1496)
kz2 Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1496
Jó választás! :-) Nekem jövő tavaszra van betervezve.
Előzmény: TOM (1488)
GS_Laja Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1495
Hali!

Annak nem kontraanyaja van, hanem a szar vegen van egy imbuszfeju csavar.
A BOSCH feliratu doboz pedig a pillango szelep erzekelojet takarta ami azt erzekeli, hogy mennyire van nyitva.
Csak 1 darab van belole a motoron :)
Előzmény: HolAMotor (1489)
Laslie-R Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1494

Szia,

 

Nagyon szép a gép, nekem is volt R1150R em(2002-es volt) és nagyon megvoltam vele elégedve, és úgy tudom az új tulaj is úgyanigy van vele...

Előzmény: NIKON8800 (1481)
TOM Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1493
Illetve a kormany alatt, ha jok az emlekeim :)))
TOM
Előzmény: TOM (1492)
TOM Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1492
kontraanya: gondolom valami muanyag/gumi takaro basz alatt a jobb tukor szaran.
Előzmény: HolAMotor (1489)
TOM Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1491
Nem ertem a szivbaj okat, ha megy 10 km-t nelule, akkor vsz nem is kellett oda/nem is volt :)))
TOM
Előzmény: HolAMotor (1489)
Vojnó Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1490
1.)
A kép remélem segít!
A 4-es kis műanyag takarót leszeded a két csavar segítségével és alatta.










2.) Ez csak a bal oldalon található! NEM piszkálni!!! Ez igazából a pillangószelep pozicio szenzora! Tőle tudja az elektronika hogy mennyi "gázt" húztúl neki!
Le vannak a csavarok talán kék festékkel jelölve!
Beállítása nem egyszerű!
Üdv

Vojnó
Előzmény: HolAMotor (1489)
HolAMotor Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1489

Hallo.

 

Jelentem sikerult tesztelnem a bukocsovet, allohelyzetben legalabbis mukodik. :-)

 

Stoptabla, forgalom, sotet, satobbi, es kulonben se tudtam figyelni igazan aznap a motorozasra, nem vettem eszre, hogy huplis-godros az aszfalt, elkezdett dolni jobbra, odebbleptem/gurultam, hagytam.

 

Gond nelkul felallitottuk, beindult, kis karc a bukocsovon, a hengerfejvedon, a kormanyvegsulyon, es elallitodott a tukor. Szoval meg vagyok elegedve a tervezessel, tenyleg csak az er le, aminek kell. :-)

 

Ket kerdesem van:

 

1: Hol a francban van a jobb oldali tukor kontraanyaja?

2: A bal oldali hengeren van egy BOSH feliratu 3x4x1 cm-es muanyag dobozka az injektor folott, es a szivbaj jott ram, amikor eszrevettem a borulas utan vagy 10 km-el, hogy ez a jobb oldalon hianyzik. Talaltam fotot a neten a jobb oldali hengerrol, ahol szinten nincs a jobb oldalon ilyen, ugyhogy gondolom nem most hagytam el.

 

A gep egyebkent 2000-es 1150 GS, ABS-el.

 

Udv,

 

-GPisti

TOM Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1488
Korzikara nincs kedve nehamyotoknak jonni szeptemberben?
TOM
TOM Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1487
Nincs meg egy ilyen gepe a garazsban az illetonek?
En is vevo lennek ra :)
TOM
Előzmény: NIKON8800 (1484)
LaceszR1100S Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1486

Szia !

 

Az a 300000 elég karcsúnak tűnik, mivel 10.000km-re csak a benga kb.180.000,-, és akkor még a napi kaja, szállások, kompjegyek.......szóval szerintem hamarabb kerekedik az 5-ös fölé.......

 

De erről ha akar majd MGP nyilatkozik. Mindenesetre én is kiváncsi vagyok annak a túrának a költségeire, csak úgy összehasonlításképp.

 

Igaz én olvastam a Motomix újságban az Ő leírásukat és ott a cikk végén összefoglalja hogy mégis mi mennyi, meg beszéltem is vele telefonon.

 

(egy hambi 2000,-!!!!!! , egy liter benga 300,-!!!!-2005-ben.......)

 

Remélem egy kb.-t nyilatkozik.

 

Üdv.:

Lacesz

Előzmény: TOM (1485)
TOM Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1485
Nagyon kiraly!!! Gratula!
Es vegre nem egy turamotor, kezdem arc nelkul csak nick-ek alapjan jol osszekeverni kinek milyen turagepe van!!!:)))
TOM
Előzmény: NIKON8800 (1481)
NIKON8800 Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1484

2004-es, ismerősömtől vettem 645 km-rel!!! 3 hete.

most 3750 km nél állunk.

Egyedi Ferro Black fényezés-csak 2004-ben volt rendelhető.

Előzmény: Hori R1100S (1482)
TOM Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1483
MGP -t lenne erdemes megkerdezni a Nordkapp tura koltsegeirol, az pont 10.000 km volt es en 300.000 Ft-ra emlekszem, szallasaikrol erdemes elolvasni:

http://www.mgp.hu/nordkapp2005.html

Bocs MGP, de mostanaban nem vagy aktiv igy ekeskedem a tollaiddal :)))
Előzmény: LaceszR1100S (1480)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1482

Szia!

 

Széééép!Gratula hozzá!!!

Eléggé szalonszagúnak tűnik:))))

 

Hori

Előzmény: NIKON8800 (1481)
NIKON8800 Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1481
Előzmény: NIKON8800 (1479)
LaceszR1100S Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1480

Szia Boxer-gs!

 

"Kiváncsi lennék, hogy ti nagyjából milyen költségvetéssel kalkuláltok. Milyen szállásokat használnátok?"

 

A költségvetés elég szépen kúszott fölfelé ahogy mindent sorban összeírtunk.

A vége nem egyszerü.........

Csak úgy nagyvonalakban a lényeg :

Benga : kb.7000km x 6 lit/100km x átl.350/lit = kb. 150.000,-

Szállás: napi átl.12000/2fő x 13 = kb.160.000,-

Erre még + kaja + komp + repjegy + egyéb

 

Ami a szállást illeti vagy vendégház, vagy valami egyszerű faház, kiadó szoba, de nem sátrazunk. Igaz hogy csak a poén kedvéért lehet hogy ha az időjárás engedi valami elhagyott csűrt is kipróbálunk.......maj meglátjuk.

 

Üdv.:

Lacesz

Előzmény: boxer-gs (1468)
NIKON8800 Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1479

Üdv Mindenkinek,

Nos immáron én is bmw tulaj lettem, és gondoltam beírok ide is.

Ime egy kép a motorról, mert ez a lényeg.

Üdv

mrt-666 Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1478

Nem volt a tankon csíkozás valamikor?

Az oldaldeklin is kell valaminek lenni, vagy nem a fekete az eredeti színe?

Előzmény: enterio (1475)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1477

Szia!

 

Valóban fájhat a szived,ha elkell adnod.....szép a gép!!!

 

 

Cselle ilyen jelegű gépet keresett nemrégen..........hátha megtetszik neki.

 

Hori

Előzmény: enterio (1476)
enterio Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1476
enterio Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1475
enterio Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1474
és a kép
enterio Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1473

Sziasztok!

 

Bocs, hogy ide is felrakom a gépet, de el szeretném adni, sajnos.

Szóval:

R 100 R, 1992-es, valódi-igazolt 30532 km szervízkönyv, leinformálható, hibátlan, sérülésmentes, karcmentes.

30000 km-nél nagyszervíz + elöl-hátúl új gumik, oldalkoffer is van hozzá.

Az ára 1.4 M.

boxer-gs Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1472

Nos, igen. Ezek a futóműspecialisták biztos értik a dolgukat.

Egyébként a GS rugóstagjai is el bírnak fáradni egy idő után, ezért annak idején én is utánanéztem ezeknek a spéci cuccoknak, de a 200 000 Ft feletti áruk egy kissé lehűtött. Úgyhogy mint már egyszer kitárgyaltuk, ha megint a fáradtság jelei mutatkoznának a gátlón, akkor inkább egy hazai guru segítségét kérem majd.

Régebben egy ZZR-1100 rugóstagját már csináltattam és nagyon jó lett. Belekerült vagy 10 000-be.

Én 198 cm vagyok és jelenleg 115 kg, úgyhogy hullámos úton a GS-nek is lekoppan az alja. Hát még tavaly, amikor 60kg-al több voltam.

Előzmény: kz2 (1470)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1471

Nem sértődtem ám meg és nem is árt egy kis piszkálódás sem, ha nem a rosszíndulat munkálkodik a felekben.

 

Azért még mindig a GS a király nekem.

Nézzétek, milyen sokoldalú igásló:

Előzmény: cselle (1469)
kz2 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1470
RT futómű isten-király. Kb. 40.000 km-ig, utána a gyári rugóstagok elfáradnak. Állítólag rugókat cserélve (Öhlis, Wilber és társaik) az érzés még fokozható. Gyors fejszámolással arra jutottam, hogy egyelőre nincs $$kedvem$$ a cseréhez, csak a nyálam csorgatom, :-) Nekem eddig a lábtartók koptatócsavarjai megálljt parancsoltak a további "alkatrész-lemorzsolódásnak", a középtámasz is csak a huppanókban ér le, 82 kg jelenlegi versenysúllyal. 182-vel kényelmesen be tudom magam hajtogatni az idom mögé, de magasabb márkatársak irányából érkezett már panasz.
Előzmény: boxer-gs (1465)
cselle Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1469

boxer-gs!

 

Azért írok néha kicsit provokatívan, hogy nehogy belefulladjunk a nagy egyetértésbe.

 

Ha illedelmesen, szégyenkezve, a problémákat elhallgatva beszélgetünk, akkor abból senki nem okul.

Vagy őszintén vagy sehogysem.

Ha ennek a fórumnak lehet valami haszna, akkor csakis így.

 

Egyébként,

őszintén csodálom azt a nyugodt derűt, ami sugárzik belőled!

 

Üdv

Előzmény: boxer-gs (1465)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1468

Lacesz!

 

Az szép kis túra lesz.

Azért érdeklődtem, mert nekem is álmaim között szerepel egy ilyen skandináv-túra.

Pár éve már megtervezgettem, csak elmaradt, mert a kedves barátaim mind a déli-tengerek felé orientálódnak általában. Én viszont szeretném már a fjordokat élőben is megcsodálni, nem csak prospektusok felé görnyedve sóhajtozni. Meg talán ott fenn nincs 35 fok, amit nagyon nem kedvelek.

Sajna az idén már biztos kimarad számomra anyagi megfontolásokból, de mint tudjuk: "a remény hal meg utoljára"

Ha jól emlékszem, az én tervezgetésem során kb 10 000 km jött ki távnak, a cél a Nord Kapp lett volna, aztán meg ide-oda.

Kiváncsi lennék, hogy ti nagyjából milyen költségvetéssel kalkuláltok. Milyen szállásokat használnátok?

Amitől inkább tartok, hogy sokak szerint odafönt is rohadt sok a szúnyog. Néha szinte elviselhetetlen mennyiségben és intenzitással támadnak. Bár most itthon is lehet rá edzeni.

 

Minden esetre jó utat kívánok nektek! Élményekben biztos nem lesz hiány.

A tapasztalataitokra pedig számítok.

Előzmény: LaceszR1100S (1466)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1467
És még mindig tetszenek.
LaceszR1100S Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1466

Szia Boxer-gs !

 

A kitűzött legészakibb pont a sarkkörre esik ill. egy kicsit fentebb.

Norvégiában Bodo településig akarunk felmenni, mert ott már frankón látni az éjféli napot, meg a sarkkört látni szeretnénk. Ezzel az volt a "gond hogy onnan vissza hosszabb lett volna mint finnországon keresztül. 

( Ezért döntöttünk úgy hogy akkor már igaz hogy kutyafuttában de Finnországot is "megnézzük". )

Onnan Svédországon átszelve (nagyjából pont a sarkkörön motorozva) a finn

Rovaniemibe megyünk a Télapó rezidenciát megpislogni.

Ezek lesznek számunkra a legészakibb pontok a túra és az eddigi motoros pályafutásunk során.

 

A tervezett táv szumma 7400km. kb14 napra.

 

A balti tengerig már eljutottunk (Gdansk, Gdynia, Hel félsziget ), én többször is, de Skandináviában még nem jártunk. Ez lesz az első utunk arrafelé.

 

Egyéb : csináltattam ülésfűtést a verdára = állat lett, de majd hidegebb időben teszteljük ! (remélem a túrán nem lesz rá szükség !! )

 

 

Üdv.:

Lacesz

 

Előzmény: boxer-gs (1462)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1465

Szia!

 

"Elárulom nektek, nem csak a boxerek szeretik az olajat!"

 

De nem ám! Régen, sportmotoros kormomban az Fzr1000-es Yamahám jóval többet zabált olajból, mint a mostanában általam használt boxerek.

 

Az RT-s megjegyzésekhez ismét a saját véleményem:

 

Szerintem az RT nagyon jó motor. Ráadásul nagyon tetszik is. De!

Az én alkatomhoz nem a legmegfelelőbb. Elég nagyra sikerült nőnöm és ezért az RT-n egy kissé összehajtogatva érzem magam. A kormány túl alacsonyan van számomra. Ha kihúzom magam, bőven kilógok a plexi mögül és a fejemet rángatja a turbulencia. Tehát nagyobb tempónál kuporognom kell. Bár egyre kevesebbet száguldozom, úgyhogy ez nem lenne olyan nagy gáz. Az tény, hogy a ruha alapvetően tiszta marad dzsuvás időben motorozva is.

"Meg kell nézni hogyan viselkedik hirtelen fékezéskor, gázadáskor!"

Nem tudom, itt mire célzol. Prímán viselkedik. Stabil. Márcsak a súlya és a rugóutak hossza, a súlypont miatt is.

"Meg kell próbálni határon motorozva kanyarokban: mi ér le a gyári(!) cuccokból!"

Megpróbáltam. Kellemes, barangolós tempónál semmi. Hegyi utakon, gyors kanyarokban sok minden. Központi támasz, oldaltámasz, lábtartó, idom alja.

Ez nem fogható fel a motor hibájaként, hisz nem sportmotornak tervezték, hanem vérbeli túragépnek. Csak arra nem gondoltak, hogy a futómű olyan jóra sikerült, hogy a gép alkalmas lett hegyi kanyarvadászatra is. Azt is említettem volt korábban, hogy nekem a súlyom jelentősen rontja a helyzetet. Egy átlagosnak mondott testalkatú pilótának ez ritkábban okoz gondot.

 

Tehát maradok továbbra is tisztelettel a tipus rajongója.

Előzmény: cselle (1463)
kz2 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1464
Fikázta volna vki az RT-t? Nem emlékszem.
Előzmény: cselle (1463)
cselle Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1463

Kb. 3000-et mentünk, 15 motoros volt, szinte minden márka képviseltette magát.

Volt kánikula, szakadó eső, vihar, magas hágók, macskaköves, sőt murdás szakaszok. Minden verda szépen teljesített.

Műszaki hibája csak egy Deauville-nek volt, de az is bagatell (lerázódott az akkusaruja).

 

Elárulom nektek, nem csak a boxerek szeretik az olajat!

Barátom régi yamaháját (FJR előd) jellemezte úgy, hogy kéregeti az is az olajat.

(Mire a válasz: ....és nem adsz neki? :))

 

Az enyém, mint a doxa olyan volt végig. Meg is dicsértem.

 

Az út elött csere: olajak, szűrők, gyertyák ... és a gumik is.

 

Gumi: ContiForce. 57eFt/garnitúra szerelve. Még nem volt ilyenem, de nagyon meg vagyok vele elégedve. Finom, puha, aszfalton jól tapad, akár határon is motorozható, murdás utakon is elboldogult. Kopása, futásteljesítménye még kérdés.

 

Üdv.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Egyéb megjegyzéseim is lennének az RT-vel kapcsolatban - az itt elhangzottakra reagálva -, de azt mondanátok nagyképű vagyok, és nem is szorul a tipus védelemre.

 

De...

Ki kell próbálni a szélvédelmét: akár 200-al, egyenesen ülve!

Meg kell próbálni kigombolt cuccal menni kánikulában!

Meg kell nézni mennyire (nem) vagy sáros-koszos egy eső után!

Meg kell nézni hogyan viselkedik hirtelen fékezéskor, gázadáskor!

Meg kell próbálni határon motorozva kanyarokban: mi ér le a gyári(!) cuccokból!

 

 

Előzmény: boxer-gs (1461)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1462

Szevasz Lacesz!

 

A skandináv körútnak mi lesz a legészakibb pontja? Mennyi a várható táv?

Ez lesz az első utatok arra, vagy már bejáratott túra?

Előzmény: LaceszR1100S (1458)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1461

Lélegzet elállító. A többi képet nem töltöd fel valamelyik nyilvános tárhelyre, hogy csöpögtethessük a nyálunkat? A mocik hogy szuperáltak?

More info, please!

Előzmény: cselle (1460)
cselle Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1460

Mi is voltunk, és ezúton ismét elnézést R100-tól, hogy nem vele :(

Ők biztos többet motoroztak, mint mi.

 

Néhány kép azért:

 

 

 

 

 

 

Előzmény: LaceszR1100S (1458)
TOM Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1459
Elore is jo utat!

Kep meret: 500 kByte alatt, pontos erteket nem tudok.
Uj kep --sajat geprol, majd Feltolt, majd beilleszt!

TOM
Előzmény: LaceszR1100S (1458)
LaceszR1100S Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1458

Sziasztok !

 

Valakik voltak kint Ausztriába nemrég, ha jól emlékszem. Egy rövidke leírást hogy milyen volt és hogy merre járt szerintem sokan olvasnánk !

(esetleg képek?)

 

Mi jövőhéten Csütörtökön indulunk Skandináv körútra, ha lesz lehetőségem útközben netközelbe férkőzni, megpróbálok bejelentkezni meg pár képet felrakni.

 

Azt azért valaki árulja el hogy mekkora kép lehet, meg hogy rakjam fel.

 

Üdv.:

Lacesz

GS_Laja Creative Commons License 2006.06.26 0 0 1457
Szia!

Cortina de Ampezzo ha jol irom, es kornyeke csoda szep.
En javasolnam a Giro de Italia nevi kerekpar verseny utvonalat a mi at megy az osztrakokhoz es a Grosse Glockner alatt folytatodik.
Amugy mind egy, hogy merre mesz minden fele gyonyoru!
Esetleg klagenfurt alatt erdemes meg atmenni az osztrakokhoz akol olyanok az utak hogy kb 12% emelkedo es kilog az ut a hegy oldalabol, ezert colopokon all.

Laja
kz2 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 1456
Mindegy, hogy merre mész, minden út állat. Legalább 1 napot szánj rá, de inkább kettőt! Állítólag tervezik, hogy 2007-től fizetősek lesznek a hágók.
Előzmény: Laslie-R (1454)
TOM Creative Commons License 2006.06.26 0 0 1455
BIKE-R-t keresd itt az Indexen, szerintem ok voltak ott tavaly?
TOM
Előzmény: Laslie-R (1454)
Laslie-R Creative Commons License 2006.06.26 0 0 1454

Sziasztok,

 

Juli 15-töl egy hétre megyek Garda tó és környékére, és hazafelé útbaszeretném ejteni a Dolomitokat.

Ha valaki már járt erre akkor nagyon megköszönném :) ha pár információval segitene hogy mit érdemes megnézni és melyik útvonalat ajánlaná...

Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.25 0 0 1453

Ez valóban"lenyűgöző",de hogy ne kelljen ismételnem,aztmondom:Überfasza!!!

 

Júli. végefelé én is egy hasonló,de kicsit rövidebb túrát tervezek,úgyhogy jóljönnek az ilyen leírások.

 

Gratula :

Hori

Előzmény: MGP (1451)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.24 0 0 1452
Lenyűgöző. De tényleg. Köszi.
Előzmény: MGP (1451)
MGP Creative Commons License 2006.06.24 0 0 1451

http://www.mgp.hu/fekerd2006.html

 

Fotok és utleiras.

MGP

 

Macskapecér Creative Commons License 2006.06.23 0 0 1450
De hiszen ez egy rendor! Mitol lenne beijedve??? Raadasul, ahogy nezem a kepet, feltunnek a hatterben acsorgok, akik feltehetoen valamilyen esemenyt varnak, es megint csak feltehetoen nem azt, hogy a motoros elessen.
Ha megint csak tovabb nezem a kepet, akkor nem csupan az tunik fel, hogy szikrazik a motor, hanem az is, hogy tole egy meterre heveny kanyarodasi guminyomok latszodnak az aszfalton.
Mivel altalaban kozuti versenyeken szokott kinezni az aszfalt, feltetelezem, hogy vagy versenyen vesz reszt a "kollega", vagy futamok kozotti palyaellenorzes folyik.

Ugyhogy szerintem total mindegy, hogy mi er le, nem valoszinu, hogy egy pillanatra is beijedt volna. :-)

Korte
Előzmény: Hullut (1448)
jk1150gs Creative Commons License 2006.06.23 0 0 1449
Hullut Creative Commons License 2006.06.23 0 0 1448

Naggggyon jó kép!

A nyakamat teszem rá, hogy az első bukóvas alsó íve ér le és szikrázik. Utána a középső állvány a következő.
Ahogy néztem, a kolléga nincsen beijedve. ........ Még :-)))
Előzmény: boxer-gs (1432)
Macskapecér Creative Commons License 2006.06.23 0 0 1447
Én is 3,7 litert találtam. Pontosabban 3,78 liter. ;-D
De nem adtak hozzá kézikönyvet? Abban benne kell lennie.

Körte
Előzmény: boxer-gs (1443)
TOM Creative Commons License 2006.06.23 0 0 1446
1200-be 3.95 liter kell...
T
Előzmény: kz2 (1445)
kz2 Creative Commons License 2006.06.22 0 0 1445
olaj: 3.6 liter, ha minden igaz.
Előzmény: MGP (1442)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.22 0 0 1444
Itt van egy német rendőrségi RT. Ezen jól látszik, hogy a city-kofferen csak egy lapos fedél van, amely értelemszerűen nem lóg ki a hátsó bukóvaskeretből. Egyébként nem sok értelme lenne a bukócsőnek. Úgyhogy a karistoló motoros rendőrnek szerintem nem az eredeti, kis fedél van a kofferen hanem a túra.german polizei
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.22 0 0 1443

MGP!

 

Gratula, hogy sikerült a régit eladni és pláne, hogy az újba ennyit belevágni.

 

Nekem is nagyon hiányzik már a volt ADVENTURE-öm és nem is nyugszom addig, amíg nem találok ismét egyet, reményeim szerint fiatalabbat a réginél.

 

Nekem úgy rémlik, hogy 3.7 liter olaj kell a motorba szűrőcserével együtt. Tehát vigyél 4 litert. Nem feltétlenűl teljes-szintetikusat.

(gondolom, gépkönyvet kaptál hozzá, abban szerintem szerepel a mennyiség)

 

A 30 literes tank az egyik szexepilje a tipusnak. Imádtam. Nem aránytalanul nagy és jól kihasználható hosszú túrákon. Nem ritkán előfordult a 600 km-es hatótáv is.

 

Az ülést nekem nem szidta az asszony. Eleinte féltem, hogy nem fog mögöttem elférni, de aztán ez nem volt gond. Csak arra tett megjegyzést, hogy mivel nem emelt az utas ülőfelülete az első részhez képest, így a köztünk lévő magasság különbségből adódóan előre nem látott semmit. Nem tudott a vállam felett előre bambulni.

 

Szerintem azon a police r850rt-n biztos, hogy nem city-kofferek vannak, mert annál a dobozházon lényegében csak egy sima fedél van. nem öblösödik ki, mint a képen látotté. Az is lehet, hogy egy átmeneti méret.

 

 Az 1200rt tényleg gyönyörű a police-fényezéssel. Tényleg nem olyan ormótlan az első oldalpanel a fényezés miatt.

Előzmény: MGP (1442)
MGP Creative Commons License 2006.06.22 0 0 1442
A VörösBömös –re tegnap jött egy érdeklődő, így együtt tudott gurulni a két vas. Furcsa látvány volt a visszapillantóban látni.

Nem sokat hezitált, el is vitte. Budapestre került, ha látjátok köszönjetek neki! Meglehetősen sajnálom, de hát ez van.

 

A fehéret lassan négy hete vettem 2ekm-el, tegnap észrevettem, hogy túlfordult a 10-ezren, és csak keddre adtak időpontot a szervizben. Tudja valaki, hogy pontosan mennyi olaj kell a teljes cseréhez? Azt azért vinni akarom, a megszokott tipúst.

 

Nagyon jó gép, a feltűnő nagy tank és más ülés mellett még rengeteg apróság különbözik rajta az előzőtől. Az ülés nagyon kényelmes…nekem, de az utas nagyon szidja. A váltóval viszont nem tudom mit csináltak, de szinte olyan finom mint az AT-é volt. Hatalmas a tank, simán megyek 500km felé vele.

Ebben a színben nagyon ritka (ritka mint a fehér GS), de kedden Szlovákiában találkoztam 3 GS-el, az egyik ilyen volt, angol rendszámmal.

Ja..találkoztam egy 50 éves katonai Jawa-val is, a fickó odajött dumálni. Erre kiderült, hogy ketten vannak vele a bátyjával, két megtermett szakálas fickó egy pici motorkulis géppel, és minden évben 4-5 hétig járják Europát…Azt mondta, hogy nagyon vicces dolog így utazni. Igaza lehet.

MGP

 

 

MGP Creative Commons License 2006.06.22 0 0 1441

Na persze a "sima" is fantastik....

 

 

 

MGP

 

MGP Creative Commons License 2006.06.22 0 0 1440

Szerintem a city dobozok vannak rajta. Az új nagyon tetszik. A rendörfényezéssel nem tűnik olyan nagynak az idom.

 

 

 

MGP

Előzmény: boxer-gs (1435)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.22 0 0 1439
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.22 0 0 1438

Mármint tájékozódni könnyebb lesz a témáról.

 

Na, pont ezek a hamar leérő dolgok zavarnak az RT-ben:http://gportal.hu/picview.php?prt=269187&gid=1098365&index=24

Előzmény: boxer-gs (1437)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.22 0 0 1437

Így lehet, hogy könnyebb lesz!

http://gportal.hu/portal/motoroskepzes/

Előzmény: kz2 (1434)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.22 0 0 1436
Bár ha jobban megnézem, ezen mégis csak a nagy kofferek vannak. Csak fényezett a fedelük. Így viszont azok is biztos megkopnak. Nem értem, miért a nagy doboz van rajta, hiosz azt nem védi a hátsó bukóvas rendesen. Vagy rosszul látom?
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.22 0 0 1435

Hello GS Laja!

 

Szerintem nem túl széles a motor, mivel nem a túrakofferek vannak rajta, hanem a city-kofferek. Az azt védő hátsó bukócső szikrázik. Meg persze a lábtartó, oldalsztender, középtámasz, esetleg első bukócső. Plusz az idom alja is leér ilyenkor.

Na, ezért nem veszek egyelőre RT-t. Mindene túl korán leér. Legalábbis az én súlyom alatt. Pedig egyébként nagyon tetszenek, egyszerűen gyönyörűek. Amúgy normál használatot feltételezve tökéletesek.

Ha mégis veszek, biztos veszek rá én is city-koffereket. Azzal városban is gond nélkül lehet bújkálni, mert nem szélesebb, mint a blokk, tehát nem kell félni, hogy az eleje elfér, a hátulja meg esetleg beakad. Egy keveset meg mégis lehet beléjük pakolni.

r1150rt-te csodás!
Előzmény: GS_Laja (1433)
kz2 Creative Commons License 2006.06.22 0 0 1434
Szerintem szimplán tud motorozni. Vannak itt még érdekességek:

http://gportal.hu/picview.php?prt=269187&gid=1098365&index=1

kz
Előzmény: GS_Laja (1433)
GS_Laja Creative Commons License 2006.06.22 0 0 1433
Te boxer-gs!

Ezt hogyan csinalja a kollega?
Ennyire szeles a motor, vagy ez az elcsuszas elotti pillanat?

Laja
Előzmény: boxer-gs (1432)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.22 0 0 1432
Meneküljön, ki merre lát!Bmw R850Rt Police
botsinkai Creative Commons License 2006.06.21 0 0 1431
Köszönöm, intézkedek :-)
Előzmény: TOM (1430)
TOM Creative Commons License 2006.06.21 0 0 1430
http://www.wunderlich.de/
Előzmény: botsinkai (1429)
botsinkai Creative Commons License 2006.06.21 0 0 1429
Nos, nagyon átépíteni nem szeretném a blokkot :D

Ez a chiptuning merre érhető el?

Ps: a súly is megnőtt, ráadásul hosszabb a végáttétel, kompenzálni kellene. :-)
Előzmény: TOM (1428)
TOM Creative Commons License 2006.06.20 0 0 1428
A kerdes jo, szerintem HW-ben is kulonbozik, legalabbis sokkal egyenletesebben jar az RT blokkja, (gondolom az S is uazt hasznalja) es 98-as benyaval eri el csucsteljesitmenyet.
GS-hez van Wunderlicht-es chiptuning 280 Euroert.
TOM
Ui: gratual! Nem eleg az a plusz negyvenvalahany loero???
Előzmény: botsinkai (1427)
botsinkai Creative Commons License 2006.06.20 0 0 1427
Üdv!

Lamer kérdésem: R1200S és R1200GS blokkjánál mi okozza a teljesítménykülönbséget? (Hardveres, avagy esetleg csak szoftveres a differencia? )

köszi: botsinkai

(Időközben a tavalyi F650Gs-t 1200Gs-re cseréltem, így érdekelna némi teljesítménynövelés :-) )
TOM Creative Commons License 2006.06.20 0 0 1426
Az alábbi linken fent van a komplett BMW ETK (autóhoz motorhoz az
alkatrészek cikkszámmal, stb.):
http://www.realoem.com/bmw/
Itt egy másik link is (Ez néha könnyebben használható):
http://www.maxbmwmotorcycles.com/fiche/fiche.asp
kz2 Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1425
Spidi cool. Szerintem nagyon fontos, hogy minden bélése kivehető legyen: nem izzadsz (annyira) bele a rekkenőben és a vízzáró réteg kevésbé használódik el, töredezik ki, ha a polcon áll. :-) Na jó, szépen összehajtva, külön magaddal viheted, ha akarod. Ebből a megfontolásból az Ergo-t jó választásnak tartom. Még jobb lenne, ha alul a tépőzár mellett, patent is összefogná a kabát szárnyait.
Előzmény: Macskapecér (1422)
TOM Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1424
Az utolso autos volt a hibas., egyertelmu volt a helyzet, tanu is jott rogton vagy 3...
Persze a vetkes osztrak utasa /aki tudott angolul/ valtig allitotta nem az o hibajuk, tul nehez volt az auto, meg stb :)
Meg hogy ez Ausztriaban nem is baleset es nem hibasak stb...rendor persze
jol megbuntette 1000 kunara...ja jo fejek a horvat rendorok...kivancsi
leszek amikor megjon a jegyzokonyv es elmegyek a biztositohoz milyen lesz
az ugyintezes /ha elmegyek/

Igen, marha nagy szerencsem volt, mar reggel volt egy rossz erzesem, de nem gondoltam volna hogy a tengerparti uton 40-nel tolnak meg hatulrol...
Most remelem ujabb jo idore letudtam a baleseteket :)))
TOM
Előzmény: Hori R1100S (1423)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1423

Szia Tom!

Marhanagy szerencséd volt!

 

Az autósok elismerték a hibájukat?

Mertugye ez a ráfutásos dolg egyértelmű ugyan,de ha motoros is keveredik a dologba,sokszor ráverik a balhét.

(Pl. bevágott elém aztán,meg lefékezett kezdetű szöveg..stb)

 

 

Előzmény: TOM (1420)
Macskapecér Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1422
Az a vicces, hogy azért vettem Spidit, mert a környezetemben mindenki agyondicsérte. Asszem kz kabátja is már jó sok évet kibírt, Laja is évek óta használja, és mások is csak jókat mondtak. Hogy ezek után én ennyire balfék legyek, azt alig akartam elhinni. Nagyon nincs szerencsém a motoros cuccokkal, eddig három jóféle darabot sikerült csupán venni: az előbb említett Daytona csizmát, egy kesztyűt az Imetben (ami nem fogja meg a kezem), és egy polár-pamut sálat a Divexben.

Szóval az, hogy nálam elromlott a dzseki, nem jelent semmit. Lehet, hogy csak kifogtam, de lehet, hogy inkább olyat kell venni, aminek kivehető a vízálló bélése.

Körte
Előzmény: boxer-gs (1418)
Macskapecér Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1421
Persze, hogy durva érte, én tavaly nyáron vettem a Louisban, kb. 50e forintra leértékelve. Igaz, hogy az enyémben nincsen toldás, viszont rohadtul untam, hogy a Gaerne csizmám akkor is beázik, ha csak kézmosáshoz való vizet lát. Szóval érdemes kifigyelni az akciót.

Körte
Előzmény: Hori R1100S (1419)
TOM Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1420
En is jot gurultam, Opatia, Kvarner obol, Rovinj stb.
Csak picit belemtoltak egy autot amikor megalltam egy zebranal. Szoval nem eleg ha csak a mogotted jovot nezed...minimalis serulessel meguszta a moci :))))

Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1419

Szia!

 

Köszi,hogy így törődtök velem:-))))

 

Nagyon jónak tünik a topánka,csak a 260 euro nekem egy kicsit durva érte.

Tudom..tudom,mondhatnátok,hogy mégeggyilyennyűgösfaszit,de ez már csak ígyvan.

 

Egyébbként nem használom a motoros csizmámat,ami szinte új,inkább helyette egy magassabbtalpú Raichle túrabakancsban motorozom.Talán kicsit praktikusabb is mint a csizma.

 

Nagyon jó  időben,maxijót motorztunk ma  a Dunántúlon.Kb. 400 km laza tempóban...jólesett!!!

 

Előzmény: TOM (1416)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1418

Köszi Körte.

 

Akkor most engedelmeddel tanulunk a károdból.

Nekem még nem volt ilyen gondom, pedig én is felakasztom néha a fogasra a kabátot. De ezután inkább leteszem valahová.

És valószínűleg veszek nemsoká egy Spidi Ergo-t kompletten.

Előzmény: Macskapecér (1417)
Macskapecér Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1417
A nyakánál, a gallér kiképzésére visszahajtják az anyagot. Az olasz konstruktor úgy gondolta, hogy elég lesz az akasztóra nehezedő kabát teljes súlyát egy kicsit vastagabb műanyag fólia, és a vízálló bélés odafogatásával megtartani. Nyilván vannak helyzetek, amikor az ember nem visz magával vállfát, ezért az akasztó miatt elengedett a gallér anyaga, és a vízálló bélés közé varrt-ragasztott műanyag fólia.

Így viszont a hátam teljesen, és a két karom is ázik esőben. Tegnap nézegettem, hogyan lehetne visszabűvölni újra vízzáróra a bélést, de ha ragasztom, az újra el fogja engedni, ha varrom, az meg ugye nem annyira tesz jót a vízállóságnak.

Körte
TOM Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1416
2 cm emeles van a Daytona M Star GTX nevu cipojeben, 40-43-as meretben gyartjak...
Na?
TOM
Előzmény: Hori R1100S (1408)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1415

R1200S

 

 

Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1414

Megrágta a bogár!

 

 

 

:))))))

Előzmény: boxer-gs (1412)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1413

A BMW-sek kissé bogarasak is.

(tegnapi, gyönyörű nógrádi túrázgatásunkon kaptam el a pillanatot)

boxer-gs Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1412

Körte!

 

Mi krepált be a Spidi-n?

Előzmény: Macskapecér (1400)
Mcemru Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1411
van hatasa, altalaban romlik a gep fordulekonysaga szuk kanyarokban, nehezebben megy be, nagyobb erovel, mert az utanfutas szokott noni
ezert kell eleje leengedesevel utana menni
igy meg hamarabb leer minden
Előzmény: Macskapecér (1407)
Mcemru Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1410
az jo utvonal, de majd maskor

mert holnap brazil-ausztral, eloben, munchen :)
Előzmény: Hori R1100S (1406)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1409
spátai=spártai
Előzmény: Hori R1100S (1408)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1408

Szia!

Az R1100S-nél nincs lehetőség kutyacsontra,de én amúgy nemlátnék benne problémát.

 

Az ülés ,már igy is spátai módon vékony töméssel rendelkezik,nemigen lehetne 1 cm-nél többet nyerni a megfaragásával:(

 

A corbint ismerem,volt ilyen cuccom.Igaz,hogy vékonyabb,benne a tömés,ezáltal még a gyárinál is keményebb,viszont szélesebb az elejénél ,ezzel megint romlik a helyzet:(

 

A gyári állapot csak azért tud most"megfelelni",mert annyira elkeskenyedik elöl,hogy szinte nem kell széttenni a lábam.

 

Hori

Előzmény: Macskapecér (1407)
Macskapecér Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1407
Miért nem próbálsz meg alacsonyabb ülést venni? Nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez a kutyacsontos megoldás igazán jó volna egy sportos motornál. Szerintem van hatással a motor viselkedésére, ha változtatsz a magasságán, elvégre közvetlenül a futóműhöz nyúlsz hozzá. A Corbin készít alacsonyabb nyergeket, és a Wunderlich katalógusban is lehet, hogy találnál Neked valót.

De lehet, hogy egyszerűen csak el kellene vinned egy szakihoz, aki újratömné, másik szivacsot tenne bele, lehet, hogy még valami spéci géllel is ki lehet tömni, ami ugyan vékonyabb, mint a mostani, de kényelmes.

Körte
Előzmény: Hori R1100S (1406)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1406

Gondolhatod,hogy ha lehetne állítani az ülésen,már régen koppanásig lenyomtam vola:))

 

Még nemadtam föl az ültetés projektet,de azthiszem ebben a szezonban,már marad így,addig pedig infókat gyüjtök.

 

Természetesen bármikor szivesen látlak egy "gépvizitre".Egyeztessünk!!!

 

Vasárnap Kecskemét-Pécs-Orfű-Siklós és vissza Kecskemét útvonalon közlekedek.

De.10-kor lesz a start...esetleg valaki?

 

Hori

Előzmény: Mcemru (1404)
Macskapecér Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1405
Nem tudom, mi számít Neked jó ruhának, itt van az összes, amit találtam: http://tinyurl.com/on468

Körte
Előzmény: TOM (1402)
Mcemru Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1404
hmm de 1100S-en lehet allitani ulesmagassagot nemde?
legalacsonyabban sem jo?
meg vmi alacsony ules is kaphato extrakent...
1x megneznem tied
nekem ktm lc4 sm-em van, mint tudod az se alacsony :) de igy ultetve hatul kutyacsonattal, elol 15mm elmegy
2 oldalt labujjhegy vagy egy oldalt majdnem telitalp
hat igen,ismeros ezek a kisember motort tol tapasztalatok :)

Előzmény: Hori R1100S (1403)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1403

Szia!

 

A válaszom nagyon egyszerű:

Semmiféle ültetés nincsa gépen és nem ér le a lábam:(

 

Na jó,ha nagyon koncentrálok a két lábújjhegyem (magastalpú cipőben) leér egyszerre......Bevállattam.

Igazából már megszoktam,csak  a lassú irányváltoztatásoknál kell nagyon odafigyelnem.Parkolóból pl.nem felülve hátrálok ki,hanem kitolom és utána ülök rá....aztámmeg húúúúzom neki:))

 

Egy hátsó rövidebb rugóstag sokat segítene,de nemtudok ilyet szerezni:(

 

Hori

Előzmény: Mcemru (1401)
TOM Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1402
Ha talalsz jo BMW ruhat az EBayon sikits nekem is!
Kosz,
TOM
Előzmény: Macskapecér (1400)
Mcemru Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1401
Hori

de neked hogy jo az 1100S? milyen ultetesek vannak benne es mennyire er le a labad?
en alig vagyok "magasabb" nalad de mindig teccett a boxer, csak hat kurva magas, 1200S meg inkabb :(
Előzmény: Hori R1100S (1378)
Macskapecér Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1400
Csak a pontosság kedvéért: a súlyadót eddig is annak kellett fizetnie, aki az év első napján tulajdonolta a járművet. Nyilván erre azért volt szükség, hogy a viszonylag kicsi összegen ne legyen még több az adminisztrációs díj.

De ugye ezen a fórumon most nem kezdünk el a politikáról beszélni?

Én nagyon megörültem a ruhás témának, mert pont most ment tönkre a Spidi dzsekim, nem egész egy év alatt, és annyira bosszant a dolog, hogy azt fontolgatom, nem viszem vissza (naná, mert nem találom a számláját sem), hanem veszek egy másikat, másmilyet, máshol. Talán BMW-t az Ebay-en, még nem tudom, minden az erre költhető zsetonok számától függ.

Körte
Előzmény: Hullut (1398)
kz2 Creative Commons License 2006.06.17 0 0 1399
Ruha. Nekem textil, Spidi. Kivhető termóval és H2Out-tal. A H2 tényleg nagyon jól bírja. A 12 éves esőruhám azonban még jobban, és a nap végén kívül-belül száraz kabátot tudok levenni, ami mondjuk kempingezésnél nem hátrány. Ezért a következő ruhám nem lesz vízhatlan béléssel, és - ha lehetőség van rá - a termót is ki-, vagy otthon hagyom. Erre remek, ámde aranyáras példa a BMW Rallye2. Nekem sokkal jobban bejött a réteges öltözködés + esőruha. Termó alsóruházat, póló, ing, vékony polár, ezekből dolgozok. A vízhatlan kesztyűben nem hiszek, ezért vékony, nyári darab és markolatfűtés.
Előzmény: TOM (1395)
Hullut Creative Commons License 2006.06.16 0 0 1398

Anno volt 1 TAXIS BLOKÁD Bp-n ill. az országban. Ott szintén a rendkívül magas üzemeltetés miatt szakadt el a türelem lánca. Én azt gondolom, hogy mi, magyarok, eléggé bonyolult módon intézzük a dolgainkat. Nem szeretnék ismét olyan hangulatban éldegélni, még 1 napot sem.
Nem tartom a korm. részéről fair dolognak az intézkedési csomagot. Még teljesen nem olvastam el, és egyenlőre nem is akarom annyira dühít, de kiváncsi lennék rá, hogy miféle tehermegosztás az, ahol az év első napján bejegyzett tulaj fizeti az adót, függetlenül attól, hogy esetleg kettő hét múlva eladja a járművét. Külön írjam majd az adás-vételibe? Miért nem tud a magyar rendelet alkotó megfelelő diferenciákat alkalmazni az adónál és a biztosításoknál is. Én úgy érzem, hogy már ez is 1 belekényszerítés valamibe, amely nem feltétlenül az én érdekeimet szolgálja, hanem valaminek v. valakinek a tőkéjét.

Ha az emberek tudnák, hogy mekkora pazarlás folyik bizonyos helyeken, kormányzati szinteken, akkor azt gondolom, nagy bameg lenne. Talán még a korm.fő sem látja át tisztán a dolgokat. És bizony, mára már a kéz kezet mos elv ott van a felső körökben. Párthoz tartozástól függetlenül. Ez még nem is lenne baj, hiszen vannak dolgok, amelyeknek nem feltétlenül kel kikerülni a köztudatba és rontani 1-1 hülyeség miatt 1-1 intézmény vagy a magyarok hírnevét. DE!
Illene mára a 'normálisabb költségvetésű' nemzetektől tanulni valamit. Nem vagyunk 1 gazdag nemzet. Sajnos. Akkor miért mutatjuk a világnak, hogy nekünk van miből? Nem szégyen az, ha ideig óráig meghúzzuk magunkat és spórolósan adjuk elő a politikai megjelenéseket és munkáinkat. Nem ezt kellene szégyelni. Mindenki tudja a nemzetközi politikában is, hogy Magyarország hogyan áll. Megfelelő MEGSZORÍTÁSOK alkalmazása nem jelentene gondot, nem röhögnének rajtunk. Talán még elismerést is kapnánk. De azokat legfelül kellene elkezdeni és nem megint az igavonókat (bocsi, nem akarok ezzel senkit sérteni) ostorozni.

Szóval ez a véleményem röviden, de nem akarok több zavart okozni ezen a helyen. Habár bármikor (ha le tudok ülni a gép elé) folytatni tudnám még.

Inkább gyerünk kihasználni a szép időt!
Előzmény: Hori R1100S (1393)
Hullut Creative Commons License 2006.06.16 0 0 1397

Rukka az ára alapjan egy csoda lehet /1000 Euro korul lattam!/

Pont ezért dobtam fel a témát! Én jelenleg külföldön húzom az igát (ne irigykedjen senki, még az ellenségemnek sem kívánom ezt - de remélem, hogy az emlékezésben meg fog szépülni ez az időszak), és én itt nézelődöm. RUKKA típust már lehet venni 270Eu-tól - dzseki - , naci meg szintén 240Eu-tól. Természetesen van 4-500-ért is. Azok már valóban jól néznek ki és új a dizájn. Sokan használnak terepszínű (szüreke-fehér-fekete; zöld-barna-sárga) nacit is. Természetesen ezek is motorozásra gyártott termékek minden jóval ellátva. Odahaza van ilyen?

RUKKA hivatalos kereskedés van még a cseheknél.

Importer

PH KONZULTA s.r.o.
Zlatovska 27
911 01 Trenčin
Tel.: 00421 (0) 32 65 87 555
E-mail: hondatn@phkonzulta.sk
www.hondatn.sk

Ismeri valaki?

Szóval én is úgy gondolom, hogy a bőr jó sportolni, a szövet meg túrázni meg a mindennapokra. Viszont én a külön esőruha hívőket erősítem.
Azért jó olvasni, hogy milyen sokan gondoljátok komolyan a mocizást.
Előzmény: TOM (1395)
TOM Creative Commons License 2006.06.16 0 0 1396
Nezelodesnek, kezdesnek pld a Foktot ajanlanam, Daytona, Bering. Aztan ha kivalasztasz kabatot csizmat, tudok olcsobb beszerzesi forrast. Daytona, Bering...
Ruhara tobbfele gyarto eseteben is...
Vagy erdemes Becsbe kinezni a louis-ba, mert nagy a valasztek es esetleg akciosan el elehet kapni valamit... www.louis.de

Arak: akar 100.000 Ft-bol is meg tudod oldani a teljes szettet, de a realis a 200.000 szerintem...

Hja van hasznalt ruha bolt is XX.Nagykorosi uton az Ecseri piac magassagaban kb...

TOM

Boltok pld itt:
http://www.motor.lap.hu/ Alkatrész-, kiegészítő- és ruha kereskedések

Előzmény: Hullut (1390)
TOM Creative Commons License 2006.06.16 0 0 1395
Ruha kerdes:
2 iranyzat: bor v textil.
Bor:ha nem perforalt akkor meg a vizet is birja /mehviaszos kezeles/, de ha perforalt akkor meg beazik...hja allitolag kengurubor az jo...:)))

Ha inkabb tura akkor textil. Vannak jok is, nekem eddig nem volt szerencsem, mindket soktizezres ruham beazott nehany ev viseles utan /inkabb 1 az a nehany/.

Vizvedelem:
Amire ma figyelnek:kiveheto vizallo membran! Nekem elkopott egyszeruen a membar, szoval nem hulyeseg a kiveheto.
Spidi:en is jokat hallottam rola, Bering sem tunik rossznak, Rukka az ara alapjan egy csoda lehet /1000 Euro korul lattam!/
Hja amirol meg jokat halllok az a BMWs ruha, aranyarban...

Hal istennek most mar van valasztek, nem ugy mint anno 99-ben amikor en kezdtem...

Hja van aki a textil ruha impregnalasara eskuszik, szerintem nem a legjobb otelt...

Viszont az teny, kb 4 ev alatt szetesett teljesen a ruham /olasz/


Protektorok es Szellozes:
en egy protektor mellenyt hasznalok a kabat ala, es kivettem a protektorokat a kabatbol...
Ez jo, mert nagy melegben egy darab polo ra oszt jol van...

Esoruha: nalam allando tartozek a tanktaskaban!! hja de az is bezik fenekenel picit, Bering, pedig vacsi uj


Kesztyu: en most egy BMW kengurubor kis GS kesztyut hasznalok, fasza, nem vizallo, de markolatfutessel kombinalva jo!

Csizma: volt mar 3 csizmam, ebbol eddig csak a Daytona nem azott be, es tobbek elmondasa szerint is valoban vizallo...az ara horror, de a legrosszabb a vizes csizma...

Sisak: allfelhajtos vagy nem ez itt a nagy kerdes, Schubert vagy BMW vagy mas? :)
AMi szerintem eletet menthet az a beepitett napszemuveg, mostanaban melo utan mindig lemeno nappal szemben motorozom, nem is tudom elkepzelni erdos reszen ahol verofeny valtozik esti sotetseggel hogy tudnek motorozni enelkul...


TOM
Előzmény: boxer-gs (1391)
TOM Creative Commons License 2006.06.16 0 0 1394
PLITIKA ON

Nem sok motoros szavazot nyert meg az ember...kivancsi vagyok a motoros is ugy felejt mint a tobbi magyar vagy nem???/gondolok itt a valasztasokra/

Ha szabad akkor mar politizalni, ez azert dobbenetesebb szerintem:

El lehet menni

Beteg ez az ember...es gerinctelen raadasul hazaurulo, a szo szoros ertelmeben...

POLITKA OFF
Előzmény: Hori R1100S (1393)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.16 0 0 1393

Sziasztok!

 

Fasza kormányunk van!Vagy nem?

 

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=70011

 

Hori

boxer-gs Creative Commons License 2006.06.15 0 0 1392

Szinte minden motoros fórumon lehet ruhákkal kapcsolatos tapasztalatokról írni.

 

Persze olvasni is.

Előzmény: boxer-gs (1391)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.15 0 0 1391

Hello Hullut!

 

Szinte minden motoros fórumon lehet ruhákkal kapcsolatos tapasztalatokról írni.

 

Én személy szerint Spidi-t használok. Persze textil-t, mert a bőrben valószínű, megsülnék. Jó pár éve megvan már és még nem volt vele gond. Nem fáztam benne, eddig nem ázott be. Ebben még egyben van a Cordura-külsővel a vízálló membrán (H2out), plusz a thermo-bélés kivehető. Pontosan betehető, mert az enyém még nem volt benne. Anélkül sem fáztam. Nem bírom a meleget.

Most szándékozom lecserélni, de csak azért, mert kifogytam belőle, így túl nagy lett.

A "változatosság" kedvéért valószínű, hogy ismét Spidi-t veszek. A mostani generációban már a vízálló bélés is külön kivehető és akár külön is hordható esős napokon gyalogosan. Nekem tetszik. Mondjuk a ki-be pakolgatástól egy kicsit tartok, de lehet, hogy okosabb, ha ki sem veszem. Esetleg, ha nagyon meleg van. Bár erre az esetre most vettem egy kifejezetten nyári dzsekit. Hálós anyag, semmi vízállóság.

Viszont eddig tényleg jól működik. Szellős. Bár egy esőruha nem árt a dobozba.

Terveimben szerepelt még egy nyári nyitott sisak is, szintén a hőguta elkerülése végett. A Bmw forgalmaz egy nekem szinpatikusat Airflow-néven. A tetején fémhálós betét van, tehát az anyaga a fejtetőn perforált. Ennek csak az árával van gondom. A felével már kiegyeznék. Más gyártók is jönnek ki mostanában hasonlókkal, csak kézbe véve őket, valahogy nem hat át a minőség érzete. Viszont az áruk kellemes. Lehet, hogy nem véletlenül.

Ha valamelyikőtök használt már ilyen Bmw Airflow sisakot, legyen szíves, írja meg a véleményét róla!

 

Jut eszembe. Még mindig eladó az egyszer sem használt 62-63 méretű, ezüst színű Bmw System-5 sisakom, melyet ajándékba kaptam, de nem passzol a méret.

Előzmény: Hullut (1390)
Hullut Creative Commons License 2006.06.15 0 0 1390

Bocsi mindenkitől a kavarodásért!
1 képet akartam baszúrni (391Kb) de nem ment, mivel a kép túl nagy, nem haladhatja meg az 512Kb-t hiba üzenetet kaptam. Sz-al én sem értek e géphez.

Tud valaki motoros ruha fórum címet? Estleg van kedvetek írogatni, ki mit használ és mennyiért tudta beszerezni? Érdekelnének az árak minden kategóriában (túra, sport, csizmától a bukóig no meg alsó ruházat).
Hullut Creative Commons License 2006.06.15 0 0 1389

A sor nem egyenes de az összhatás jó - szerintem.
Hullut Creative Commons License 2006.06.15 0 0 1388

Szia!

Nagyon röviden csak annyit szeretnék üzenni Neked (és MINDENKI MÁSNAK is), hogy ne búsulj el azon, amit tapasztaltál.
Most olvastam bele (végre megint) a fórumba és ezért azt mondom: Gondolj(atok) bele komolyan! A motzsaruk MUNKÁJA a motorozás és rendszerint a leg rosszabb helyen (Budapest belváros!!!). Ott annyi rutint lehet összeszedni, amennyire nem is gondolnátok (bocsi a szóismétlésért). Normál tempó, (valóban)őrült vágta, szlalom és terep is :-)) .
Amennyiben bárki ugyanezt csinálja napi x órában, meg lesz a rutinja. Ráadásul ott van (szerencsére) a kiképzés. Minden tavasz azzal kezdődik. Lehet, hogy ez visszatért évközben is -de jók voltak. Láttátok már a motoros karussel gyakorlatot valahol a rendőrök előadásában?
Szóval nagyon bele lehet jönni és akkor még nem is mondtam a mindennapi egymás közötti versenyekről semmit - ezt csak 'álmodom' , nehogy 1 PK beleolvasson ide :-))
A motoron meg nem az akrobatika a lényeg, legalább is szerintem. Arra jó, hogy gyakorold az egyensúly megtartását, de közúton produkálni szerintem kész öngyilkosság és gyilkosság! Ezért ha rutinra vágyik bár ki, azt üzenem: haverokkal zárt terület, megbeszélni a szabályokat - nem 1 kerék szembe pl. - és lehet a lassú mocizással meg a bólyázással (cigisdoboz is jó bólyának) kezdeni és baromi sok minden ki fog jönni!

A 24 óráson is az összeszokás már fél siker lehetett nekik. Annak idején volt szerencsém a műfajhoz (és remélem még lesz is) . Akkor azt mondták akik velünk voltak v. láttak minket, hogy hihetetlen volt nézni, ahogy a motorok együtt mozogtak. Megint a tapasztalatnál vagyunk.

No, nem szaporítom tovább a szavakat, jó mocizást mindenkinek!

Előzmény: Macskapecér (1356)
jk1150gs Creative Commons License 2006.06.15 0 0 1387

+próbálom hátha. ja nem az enyém sajnos

Előzmény: jk1150gs (1386)
jk1150gs Creative Commons License 2006.06.15 0 0 1386

Sziasztok!

Remélem sikerült feltenni.

 

Ui:MGP -nek! van-e kapás a motorra láttam a használmotorok.hu-n? lehet, hogy én is eladom az enyémet, de nem tuti azért érdeklődőm, hogy vannak-e rá jelentkezők.

üdv krisztián

LaceszR1100S Creative Commons License 2006.06.15 0 0 1385

Még valami............

 

Vásároltam egy radardetektor készüléket ami elemről is képes működni, és remélhetőleg előre jelzi a tarfikat. Van lehetőség egy fülhallgató használatára is, így "veszély" esetén a hangjelzés hallhatóbb, mint csak úgy a sisakon kívülről.

Igaz amikor szombaton mentem át Horihoz teszteltem a készüléket és kb.130-ig hallható volt a jelzés.(én nyomkodtam a teszt üzzemódot)

 

Na, ez még nem elég most installálom a gépre a lézer blokkoló készüléket.

2-fejes lézer érzékelő és blokkoló készülék, egy fej előre (biztos ami biztos) egy fej pedig hátra a rendszám környékére.

Remélem coooool lesz!

 

Ha látok majd mérő verdát, természetesen vagy 85x elmegyeek előtte hogy teszteljem.

 

Üdv. Mindenkinek!

 

Lacesz

LaceszR1100S Creative Commons License 2006.06.15 0 0 1384

Sziasztok !

 

Gondoltam beírom ide hogy Vasárnapra szerveztem csak úgy magamnak egy karikát, de ha valaki esetleg csatlakozna az majd szól......

 

Még nem tudom pontosan hogy honnan indulok, és valszínű hogy szétcsapatom a gépet!!!!!

A :

Csongrád-Szolnok-Jászapáti-Heves-Eger-Bánréve-Dobsina(kanyarbanszaggatás)-Poprad-Tatra Lomnic (Ott veszek a páromnak egy hamburgert és jövök vissza)- Poprad-Dobsina-Aggtelek- EDELÉNY(hazamegyek) és onnan lehet hogy csak Hétfőn hajnalban indulok vissza Csongrádra. =750km (egy kis edzés Norvégiára)

B:

Már eleve otthonról indulok. Edelény-Bánréve-Dobsina(kanyarbanszaggatás)-Poprad-Tatra Lomnic- környéken egy kis laza - Poprad-Dobsina-Aggtelek-Edelény és még nemtudom hogy Hétfő-e. = ez csak 500km

 

Más :

Kész lett az ülésfűtésem!!! Király!!!!!

 

A sisakom meg még mindig nincs nálam.........

 

Sziasztok !

 

Lacesz

Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.14 0 0 1383

Megint egy új oldala a GS-nek.

Mostmáraztán én is kezdem irígyelni ezt a  sokoldalúságot.

 

Előzmény: boxer-gs (1380)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.14 0 0 1382
Hacsak úgynem.....
Előzmény: boxer-gs (1379)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.14 0 0 1381

 

Én a kardánkitámasztó hosszabbítással próbálkoztam,ültetés céljából.Nem jött be.

Valami morgó hang jött a váltó felől visszaengedett gáznál,így visszaratam az eredetit.Kár,pedig sok munka volt vele:((

Előzmény: boxer-gs (1379)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.14 0 0 1380
Itt a nyár, irány a tenger!
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.14 0 0 1379

Akkor másszon rád ő...

 

Ja, hogy te a motorról beszélsz?

Vannak ám szép számmal GS-pilóták, akki nem az óriások országában születtek.

A gyáritól jóval eltérő méretezésben is lehet üléseket beszerezni. Sőt ültetőszettet is kínálgatnak hozzájuk. Meg elöl-hátul 17-es kerekeket sportgumival, stb., stb...

 

Nekem meg épp a magasságom miatt nem felel meg rengeteg tipus.

 

Pedig én is bevállalnám őt:

gyönyörű
Előzmény: Hori R1100S (1378)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.14 0 0 1378

Amúgy meg mindegy....lehet,hogy fel sem tudnék rá mászni,csak 160 magas vagyok.

:)

Előzmény: TOM (1377)
TOM Creative Commons License 2006.06.13 0 0 1377
Ugye a GS-re gondoltal?
Mert ugye noben csak csalodhatsz, mig egy BMW-ben nemigen...es ha meg is akkor meg eladod :)))
TOM aki BMWben meg nem, noben annal inkabb csalodott :)))
Előzmény: Hori R1100S (1375)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.13 0 0 1376

amikor a 2-nél jobb a három:

r1200c-trike
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.13 0 0 1375
Húúúú,ha az enyém lehetne!!!
Előzmény: boxer-gs (1368)
R100 Creative Commons License 2006.06.13 0 0 1374

Kösz a kedvcsináló képeket! Bundabugyit viszünk! Két éve szintén júniusban állt fönn az egész forgalom, előre csorogtunk a kocsik mellett, majd a sor elején közölték, hogy -Bocs még 5 perc, amíg a hótoló csinál egy nyomot, ugyanis leszakadt a hófal! De gondolom aki jön, pont az ilyen kalandokat kedveli.

Cselle, GS Laja majd legközelebb találkozunk!Így is aggódom kicsit, mert 12 motornál tartunk, de bízom benne, hogy nem lesz gond a nagy csapattal. Élménybeszámoló a jövő héten!

Előzmény: MGP (1371)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.13 0 0 1373

Sziasztok!

 

Köszi a véleményeket!

 

Boxer-gs: igen igen, nekem is egyre jobban tetszik,de még vannak elképzeléseim:)

 

Tom        : a kép tegnap du. készült....reggel,csak feltettem munka előtt.(így könnyebben indul a napom) 

 

MGP   :szuper képek.Az idén én is szeretnék eljutni ide,de sajna a mostani időpont nem jó.Pedig nagyon jólett volna egy tapasztalt csapatban teljesíteni ezt a túrát.

 

R 100 :Jó utat és időt a túrához,majd biztosan sok kérdésem lesz,ha megjöttetek!

 

Hori

boxer-gs Creative Commons License 2006.06.13 0 0 1372

Oh, be csodás...

 

Ez egyszerűen csodaszép. Én lenni kicsit irígy.

Még az idén meg kell nézzem. Majd csak lesz rá idő s egy kis zseton is kerül.

És ott legalább nincs meleg. (mondjuk most itt sem)

 

Azért ide is ellátogatnék egyszer:

Előzmény: MGP (1371)
MGP Creative Commons License 2006.06.13 0 0 1371

Üdv! Hétfő hajnalban hazaértem a Fekete Erdei turáról, déletőtt még utba ejtve a Grossglocnert majd a Nockberget..(este hétkor Graznal már csak 700 km volt hazáig :) ). Pár kép az oda készülöknek a vasárnap délelőtti állapotról:

MGP

 

Előzmény: R100 (1354)
cselle Creative Commons License 2006.06.13 0 0 1370

Dear R100,

 

I'm verry sorry but I can't go with you!

 

Maybe next time.................................

Előzmény: R100 (1354)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.13 0 0 1369

Nos Hori, egyre jobban tetszik a géped.

Azért ne aggódj, vételi ajánlatot egyelőre nem teszek.

Előzmény: Hori R1100S (1365)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.13 0 0 1368

Szia Körte!

 

Mindenki nevében köszönöm a beszámolót az akrobataképzőről.

 

Ő is biztos odajárt:

Előzmény: Macskapecér (1356)
TOM Creative Commons License 2006.06.13 0 0 1367
TOM Creative Commons License 2006.06.13 0 0 1366
Szep lett!
Hogy nalatok milyen vilagos van hajnalban? :))))
Miert van matrica a lampan?
Lattam itt Ljubljanaban egy sargasbarna-fekete S-t beszaras jol nezett ki...
Szep a geped!
TOM
Előzmény: Hori R1100S (1365)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.13 0 0 1365

Sziasztok!

Megérkrzett,majd' két hónapra a megrendeléstől  aZ MRA túraplekóm.Azonnal felpattintottam...kicsit még furcsa,de szerintem jólesz!

"csak azért,hogy velem örüljetek":-))

 

GS_Laja Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1364
Valoban nem ertem!
Na mind1
Előzmény: kz2 (1363)
kz2 Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1363
Nem érted.
Előzmény: GS_Laja (1362)
GS_Laja Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1362
A vélemény pedig olyan, mint a segg, mindenkinek van.
- de senkisem kivancsi a masikera - megjegyeztem.
Valoban, az en velemenyemet tukrozte az alltalam irt hozzaszolas.
Előzmény: kz2 (1359)
GS_Laja Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1361
3. Ne felejtsd el honnan jöttél! Tudsz már úgy is motorozni, hogy nem az előtted haladó motoros utasa mutatja a szükséges sebességfokozatot a kanyarok előtt?

Tudok! ez most hogy jon ide?!?!
Előzmény: kerdezObiztos (1360)
kerdezObiztos Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1360

Üdv!

 

Véleményem néhány pontba szedtem:

 

1. Az itt elhangzottak magánvélemények, nem függenek a különböző kluboktól.

 

2. Az itinerben vélhetőleg tévesen megadott távolság és átlagsebesség adatok nem a verseny részvételi feltételeinek részei. Ezek a dolgok menet közben derülnek ki, pont.

 

3. Ne felejtsd el honnan jöttél! Tudsz már úgy is motorozni, hogy nem az előtted haladó motoros utasa mutatja a szükséges sebességfokozatot a kanyarok előtt?

 

kOb

Előzmény: GS_Laja (1357)
kz2 Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1359
Kösz a "belső" infót! :-) Egy dolgot félreértesz: annak, amit írtam semmi köze vélt, vagy valós ellentétekhez, melyek eredete már amúgy is a történelem homályába vész. A részletekről hosszasan lehetne értekezni, de szerintem nem érdemes, maximum egy sör mellett. A vélemény pedig olyan, mint a segg, mindenkinek van.
Előzmény: GS_Laja (1357)
GS_Laja Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1358
Hali!

Sajna nem tudok menni, a legnagyobb banatomra :(
Koltozik a ceg ahol dolgozom es benn kell lennem egesz hetvegen.

sajnalom
Előzmény: R100 (1354)
GS_Laja Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1357
Hali!

Elore szeretnem elmondani, hogy nem azert irom amit irok mert en a "masik" klubban vagyok.
Igazabol sosem ertettem ezt az ellentetet a ket BMW klub kozott, de mind1.
Szoval, eloszor is akinek nem felelnek meg a 24 oras feltetelei az ne menjen es pont.
Senkit sem kenyszeritenek arra, hogy elinduljon. Nekem is csak sejtesem van arrol , hogy Akos aki

egyszemelyben szervezi a versenyt mennyit dolgozik vele, ismerve ot nem hiszem, hogy keszakarva rossz

adatokat ad meg csak azert, hogy ne legyen annyi elso helyezett.Minden tiszteletem az ove ezert is

es minden masert amit a klubbert tesz.
Az hogy a turakon huzzuk , mint az allat nem teljesen igaz. vannak olyan turak ahol teljesen nyugodt

tempoban megy a csapat. Persze vannak olyanok is amikor megyunk mint a veszett isten nyila. ezt

legfokepp a tura vezeto stilusa valogatja, de az is igaz hogy 20 motor felett mar az utolsoknak

elegge kell huzniuk ha utol akarjak erni a csapat elejet. de ez mashol is igy van.Peldaul a

legutolso Szloven turan amig az elso 4 motor kozott voltam kellemesen lehetett menni folyamatos

sebesseggel, de amint hatrebb mentem mar egyre surubben mentem a megengedett sebesseg ketszeresevel

akar. Ez csak az elozesek es a varosi forgalomban elofordulo jelzolampak miatt alakult igy.Osszessegeben nekem egyszer nem teccett a tura tempoja, de azon kivul megvagyok elegedve vele, sot neha kevesnek erzem :)
Tom nak pedig azt tudom momdani, hogy hulyek mindenhol vannak ebben a klubban is.
Amugy olyan esetrol ahol nem volltal ott es nem tudod a korulmenyeket ne vonj le kovetkeztetest.
Az adott esetben 4 barom, koztuk en is :) elorementunk es az egyiksracnak nem jott ossze a kanyar tokeletesen, egyertelmuen az o hibaja errol nincs is vita.De hangsulyozom maskor is es massal is elofordulhatott volna, mert nem csak a srac volt hulye!
Előzmény: kz2 (1351)
Macskapecér Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1356
A vezetéstechnika...

Mindenkinek szeretettel ajánlom! Komolyan! :-) Nem azért, mert gonosz vagyok, és ugyanazt az érzést kívánom, mint amit én tapasztaltam az első fél órában.
Na jó, de azért. ;-) Szerintem receptre kellene felírni a dolgot, mert több szempontból is hasznos. Egyrészt azért, mert mondanak új dolgokat, másrészt pedig helyreteszi az ember önbecsülését.

A következő gyakorlatokat kellett abszolválni:
Bemelegítés gyanánt az egész, pályának használt terület körül motoroztunk a motorosrendőrök oktatója mögött, és az volt a feladat, hogy ne essünk el, miközben utánozzuk.

Ez azért volt vicces, mert ömlött az eső, ő pedig a következőket művelte: motorozás elengedett bal kézzel, állva, állva elengedett bal kézzel, jobb sarok átvetve a nyergen, azután ráülve a sarkunkra. Majd mindkét lába a bal oldalon lógott, egyik az első, másik a hátsó lábtartón. Aztán felállt jobb lábbal a bal lábtartóra (itt már nem sokan utánozták), azután lelassított, és leugrott a guruló motorról. Egy darabig tolta jobb kézzel a bal markolatot fogva, majd visszaült, és bal kézzel átfogott a jobb markolatra, húzta a gázt, közben pedig jobb kézzel fogta a bal markolatot, és kicsit szlalomozott is.

Én asszem én már az elején hisztériás rohamot kaptam, tekintve, hogy a klassz Spidi dzsekim bélése elengedett, így a szakadó esőben - esőruha otthon - egy pillanat alatt átfagytam. Még jó, hogy van markolatfűtés... :-D
Szóval a kollégák megmentettek, és rábeszéltek, hogy ne szaladjak haza egy kis (ömlött, ahogy lefért) esőtől. Utána barátságosabbak voltak a feladatok, meg az idő is.

Szlalomoztunk egy sorban lerakott bóják között, azután feladatot váltottunk, és egy fapóznát kellett úgy megkerülni, hogy a tőle két méterre lerakott másik póznáról el kellett venni a kötelet, amin egy kis fa nehezék lógott, tenni kellett egy kört, és vissza kellett akasztani a helyére a kötelet.

A következő feladat az volt, hogy egyméteres kapukat alakítottak ki bójákból, és egymástól kb. 3-4 méterre cipzár alakzatban lerakták őket. A kapukon kellett átfűzni a motort, oda-vissza. A GS-sel ez csak úgy ment, ha szinte túlkanyarodtam, de csak úgy lehetett a következő kapun átmenni, ha miközben kifordítom a kormányt, döntök, gázt adok, és taposom a hátsó féket.

Volt a motoros oktatásról ismert 8-as feladat is, meg egy csillag fedőnevű másik feladat is, de eddig a mi csoportunkból csak páran jutottak el, én pl. nem.

Az utolsó feladathoz már önszántunkból mentünk át, mert délutánra valahová eltűnt az oktatónk. :-) Szűkülő ívű szlalom volt, cikkcakkban lerakott bóják között. Ez jó volt, lehetett dönteni fültől-fülig.

Volt pár bukás, de inkább eldőlések voltak, egyetlen srác esett nagyobbat, leért a lábtartója a fenti szlalomnál, és takart egyet. Amúgy minden feladatot meg lehetett csinálni, nekem elég rendesen elkente a számat, hogy csak a töredékére voltam képes. Egyszerűen kiderült, hogy nem az jelenti a motorozni tudást, ha valaki hegyen-völgyön át iszonyú tempóban tud motorozni, és még a balesetmentesség is csak bizonyos fokig adhat okot önbizalomra.

Én úgy érzem, hogy bebizonyosodott az, amit eddig is tudtam: nem tudok motorozni, bár sohasem tekintettem a motorozni tudás fokmérőjének, hogy milyen gyorsan tudok motorozni. Húzom-tolom a gázt, megyek mindenfelé, de hiányzik az a biztos alap, ami ahhoz kell, hogy a váratlan helyzeteket manőverezéssel elkerüljem.

Egyszerűen azért, mert pl. nem tudom lassú menetben eléggé dönteni a gépet, nem tudom elég pontosan testsúllyal irányítani a motort, nem tudom használni a hátsó féket. Ez pedig azért nagyon szomorú, mert én is csak azt tudom, amit a haveroktól, vagy innen-onnan tanultam. Sokat jelent egy nagyobb tudású motorossal együtt motorozni, de az volna igazán jó, ha a motorosok már az iskolában, az oktatás keretében tudomást szereznének arról, hogy miért is kell bójákat kerülgetni. De még ennél is fontosabb volna, ha azt is megtanítanák, hogy hogyan kerülgessék azokat.

Valószínűleg egy következő oktatásra is jelentkezni fogok, lehet, hogy a tartósteszt GSR-ünkkel fogok kimenni, de az is lehet, hogy újra bevállalom a bálnával, hiszen nem csupán az a cél, hogy meg tudjam csinálni a feladatokat, hanem az, hogy a saját motorommal képes legyek hibátlanul, bizonytalankodás nélkül végigmenni minden pályán.

Meg lehet csinálni a feladatokat, hiszen a rendőrök is megcsinálták az R1150RT-vel, meg az XJ-vel is, és sokan megcsinálták Bulldoggal, F650GS-sel, chopperrel, SV-vel, sportmotorokkal....

Egyébként látványos volt a fejlődés mindenkinél, volt olyan motoros, aki egyszerűen nem mert lassú menetben dönteni, vele a rendőr külön gyakorolt. Nagyon segítőkészek voltak, a szervezés teljesen rendben volt, és emléklapot kapott mindenki, aki végigcsinálta a napot. Én még egy kis ajándékcsomagot is kaptam, mert lány vagyok. Mondjuk ebben nem látom a logikát, de azért örültem neki, most van rendőrös bögrém, meg jegyzetlapom, tollam... meg egy alaposan összement önbecsülésem. :-D

Körte
Előzmény: boxer-gs (1345)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1355

Nem látom át, hogyan, de ez legyen az én hibám.

 

Gratula a 24-óráshoz, akárhanyadikok is lettetek. Bár ez a rendezvény egy túraverseny, egyre inkább a sbesség dominál. A jó helyezés eléréséhez a közlekedési szabályokkal még köszönőviszonyba sem illik kerülni és a biztonság is háttérbe szorul. Én részt még nem vettem rajta, ezt csak sztorizgatások során hallottam. Épp ezért nem is igen fogom megísmerni. Épp leszokóban vagyok a bajkeresésről. Volt szerencsém pár szót váltani a győztesekkel. Elmondásuk szerint sem volt könnyű. Ők is benéztek egy borsodi szakaszt és csak egyikük helyismeretének (ott lakott) köszönhetően tudtak éppen időre a kontrollpontra érni.

Említették, hogy nem kevés meleg helyzetben volt részük, de szerencsések voltak.

Megkérdeztem, hogy megérte-e a sok kockázat, a néhol "felelőtlen" száguldozás.

A válasz: "Így, hogy nyertünk, meg"

 

Legyen szerencséjük máskor is, de ne felejtsük, csak a videójátékokban van több életünk.

 

Mégegyszer elismerésem mindenkinek, aki részt vett az "ágyúgolyó futamon".

 

Mások élménybeszámolóira is kiváncsi lennék. Gondolom mások is. Úgyhogy rajta!

Előzmény: kz2 (1352)
R100 Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1354
 Grossglockner-Cortina túra indlási időpontja: csütörtök 14'15 találkozó, 14'30 indulás Budaörs M1/M7 Agip kút. Innen eddig GS laja és Cselle jelezte részvételi szándékát.
Előzmény: GS_Laja (1304)
TOM Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1353
Egy másik dolog, hogy a túraklub a saját rendezvényein olyan tempóval motorozik, ahogy. Laja, kíváncsi lennék, hogy látszik ez belülről?

Bar en nem a Laja vagyok, de masok szerint is nagyon kell huzni, h a Turaklubbosokkal lepest lehessen tartani.../korabban Busan ult az illeto/... Szerintem sincs ertelme ismeretlen uton hataron motorozni...pld itt Szloveniaban is sikerult egy talicskas bacsit elcsapnia az egyik turaklubbosnak.../mindannyian szerencsesen megusztak/

TOM
Ui: koszi a beszamolot!
Előzmény: kz2 (1351)
kz2 Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1352
A sárga cucc pont az öntvény letörését hivatott megakadályozni.
Előzmény: boxer-gs (1350)
kz2 Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1351
24 órás, megvolt, 3. alkalommal, valószínűleg többet nem megyek.

Pro és kontra.

Pro:
- az idő mellénk állt, a reggeli zuhogás elmúltával csak 1x kaptunk esőt
- itiner, nehéz, de pontos és minden szükséges infót tartalmazott a hiba nélküli teljesítéshez
- szervezés és lebonyolítás, profi, mint mindig
- pörkölt Füzérkomlóson
- az a rendőr csapat, akik megnyerték. hibapont nélkül. kalap le előttük. sajnálom, hogy tőlük távoli rajtszámot húztunk, így ismét nem láthattam őket menet közben.

Kontra:
- az időjárás, az éjjeli 5 fok, úgymond határeset júniusban. :-)
- itiner (ezt mindjárt kifejtem)
- azok az utak!!!

Örökbecsű mondás (ezúttal Örehaltól kölcsönözve): a győztesnek stratégiája, a vesztesnek kifogása van. Nos nekünk stratégiánk nem volt, kifogást nem keresek, mert csak egy játék volt, semmi több és mint olyan, nincs értelme kifogásoknak. Az itinerben minden szakaszhoz oda van írva - többek között - a táv, a megtételéhez szükséges idő, illetve a szükséges átlagsebesség. Az utat a klub elnöke egyszemélyben találta ki, járta be, mérte meg és dokumentálta le. A verseny kezdetéig rajta kívül senki nem látta. Ez így van jól és el kell higgyem, hiszen különben semmi értelme nem lenne az egésznek. Nem tudom, hogy mivel mérte, de mindannyiunk órája 10-15 km-re többet mutatott az egyes szakaszok végén. Persze, volt úttévesztésünk, ahonnét vissza kellett fordulni, de nem okozott volna ekkora eltérést. Ennek következménye, hogy minden szakaszhoz magasabb átlagsebesség kellett az időbeni teljesítéshez. Az pedig, hogy zuhogó esőben, rossz úton, éjszaka, hegyen, szerpentinen 56-ot vagy 60-at mész óránként ismeretlen terepen, egyáltalán nem mindegy. Summa summarum: _véleményem szerint_ a szakaszok megtételéhez előírt maximális idők úgy voltak megállapítva, hogy azokat vagy brilliáns motoros tudással (lásd rendőr csapat), vagy pedig az átlagosnál nagyobb kockázatvállalással lehessen teljesíteni. Nem is tudom, hogy a zsarukon kívül volt-e, aki nem késett. Mindenesetre csak ők voltak hibapont nélküliek. Felveszem most a szervezői kalapot, de egész egyszerűen nem látom értelmét, hogy minek egy ismeretlen tudású társaságot egy feszített tempóba belehajszolni, mert akkor csak a bajok vannak. Voltak is. Csúszás, perec, állatkert, részeg bringás. Egy másik dolog, hogy a túraklub a saját rendezvényein olyan tempóval motorozik, ahogy. Laja, kíváncsi lennék, hogy látszik ez belülről?

Mi erre Cered magasságában döbbentünk rá, ahol az eső esett, az út csúszott, az óra pedig ketyegett. Kicsit elkente a szánkat, de aztán úgy döntöttünk, hogy nem csinálunk büszkeségi kérdést a dologból, motorozunk egy jót és nyomjuk a saját-, meg- és összeszokott tempónkat. Ami nem is - mindig - nagypapás. :-) Így is tettünk, becsülettel végigmentünk az egész útvonalon, minden ellenőrző pecsétet begyűjtöttünk és kb. 30 percet késtünk a végén. Ezzel sokanvalahanyadikak lettünk.

Jó volt, szép volt, elég volt.
Előzmény: TOM (1342)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1350

Szerintem itt speciel nem a Touratech-es cuccal van gond, mert eltörve a gyári konzol van. A Touratech-es téma az alatt van. A sárga lemezek.

Vagy rosszul tudom?

Előzmény: kz2 (1349)
kz2 Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1349
Ennyit a Touratech "hard parts"-ról. :-D
Előzmény: boxer-gs (1347)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1348
Most látom, hogy itt a fékpedál is kissé selejtes, úgyhogy ez minden bizonnyal egy bukfenc következménye lehet. Na jó, így már nem is tartok annyira tőle.
Előzmény: boxer-gs (1347)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1347
Ez is elfáradt. Ezért parázok az állva motorozástól a nem kis súlyom miatt. Bár azért ez sem mindennapos dolog.r 1100 gs
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1346

Kicsi bibi.

Érdemes néha átnézni a gépet. Remélhetőleg ez csak egyedi probléma volt.

r 1200 gs
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1345

Körte!

 

Légy szíves írj erről a motoros képzésről valamit!

Tanultatoik valami újat?

Érdemes elmenni?

 

Előzmény: Macskapecér (1340)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1344
Előzmény: Macskapecér (1340)
TOM Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1343
Meg errol is meselhetnel

IVTM
Előzmény: Macskapecér (1340)
TOM Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1342
24 oras versenyrol valaki beszamolna?
Gondolom tobbek is elindultak.
En sajna nem tudtam menni, helyette de azert 840 km-t csak sikerult a 7vegen motoroznom...
TOM
Előzmény: Macskapecér (1340)
TOM Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1341
SOS kerdes BMW-t szereli szereto baratomtol:

Mennyire bonyolult egy R80-as
BMW-ben az olajteknöt kicserélni (1982-es)?
Mennyire kell szétszedni hozzá?
(Tudod, hogy nem vagyok szívbajos...)

Koszi,
TOM
Macskapecér Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1340
Jó reggelt!

A kékülés szerintem üzemszerű, meg a barnulás is. A kettő között az a különbség, hogy a barna azért barna, mert a lilára ráégett a kosz, meg a vízkő. Ebből kifolyólag vízkőoldóval le lehet szedni, de a rendszeres motormosás is használ, mert nem hagyja rákövülni a dzsuvát.
Ha nagyon összeszedem magam, akkor le szoktam szedni róla a vízkövet is, meg a felfröccsent kátrány- és aszfaltdarabokat is a kipufogóról meg a felniről is. (A Brigeciolos mosás mellett.)

Oldalsztender-középsztender téma:
A beindítás utáni füstölés benne van a pakliban. Nekem eddig kétszer csinálta, mindkét alkalommal igen meleg nyár volt, túráztunk, és Ausztriában egy rövid időre megállva, nem tudtam középsztenderre tenni a gépet a talajviszonyok miatt. Elindítás után a srácok szóltak, hogy iszonyúan füstöl a gép, csinálta pár másodpercig, aztán semmi. Szóval nem hiszem, hogy elkoptak volna a gyűrűk, egyszerűen csak átszivárog az olaj. A régi boxereknél probléma volt, hogy a konstrukció miatt a hengerek egy picit lógtak, amit nem tudtak a gyűrűvel kompenzálni, ezért a régi boxerek hamar elfogyasztották az olajat. Később elkezdtek nagyobb grafit tartalmú gyűrűket gyártani, amit pontosabban lehet illeszteni, mert vékonyabb olajfilmen is jól csúszik, így a mai boxerek nem fogyasztanak már annyi olajat, de még mindig nem lehet olyan pontosan illeszteni, hiszen igen nagy a hőmérséklet-különbség a hideg és az üzemmeleg állapot között, így nem lehet teljesen passzentos illesztést csinálni a dugattyúgyűrűk, meg a hengerfal között, ahol nem folyik át egyáltalán olaj, különben melegen meg fog szorulni.

Ha ilyen van, nem kell pánikolni, csak fa arccal fel kell lökni az oldalsztendert, egyesbe rakni, és elegánsan elmotorozni. :-) Szerintem.

Bagster és karcolások:

Ismerek egy kollégát, aki fogkefével mossa a motorját, és emiatt baromira tisztelem, mert amikor én éppen kisecsettel, meg fogkefével próbálom a hűtőbordák közül kiédesgetni a dzsuvát, akkor a pokolba kívánom a léghűtést. Aztán amikor készen van, hátralépek, és elolvadok, olyan szép. Úgyogy szerintem mindenki takarítsa a motorját saját ízlése szerint, tegyen rá Bagstert saját ízlése szerint, és ne vesszünk ezen össze.

Hogy velem örüljetek: hétvégén végre felkerült a motoromra a bukócső, és benne van a tápelosztó, meg a Baehr is. Úgyhogy minden kap tápot, és végre hamarosan tudok zenét hallgatni menet közben, meg beszélgetni is tudok.
Ja, ráérő időmben gyorsan összeácsoltam (némi segítséggel :-) egy tartót a PMR-nek is, alig lehet megkülönböztetni a Touratech GPS-tartójától. ;-D

Körte
Előzmény: TOM (1324)
cselle Creative Commons License 2006.06.11 0 0 1339
hátha
Előzmény: Narbondel (1337)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.11 0 0 1338

Sziasztok!

 

idzet:"Ezért szép az élet, mert különbözőek vagyunk."

 

Szerintem is ígyvan.

Aki akarja dédelgesse,vagy kevésbé dédelgesse,vagy üsse-vágja,stb.

Én még az öregecske gépemet is dédelgetem,ami az esztétikát és a karbantartást illeti.A közúton,viszont elvárom töle,hogy teljesítsen a maximumot,ha úgyakarom!

 

Más:Készül valaki Garmis-ba a jövőhónapban?

 

http://www.bmw-motorrad.com/com/en/fascination/bikermeeting/garmisch2006/program.html

 

 

Hori

Előzmény: Narbondel (1337)
Narbondel Creative Commons License 2006.06.11 0 0 1337

GS-Dominancia: mert első látásra beleszerettem. Mert kipróbáltam és még jobban beleszerettem. Mert azelőtt soha nem ültem ilyen kényelmes és jól vezethető motoron. Szentendréről járok Zuglóba dolozni, aki ismeri a Szentendrei utat tudja hogy ez az országút egyben terep is, ahogyan Budapest nagy része tipikus GS pálya, olyan országút ami terep. Volt szerencsém pár hétig egy 600-as Hornettel járni, volt hogy este éreztem a csuklóimat, szanaszétrázott és fájt a szívem érte minden egyes gödörnél, gyűrődésnél, repedésnél, aszfalttoldásnál. Azonkívül nagyobb sebességnél többször majd elszálltam vele. A 'van jobb aszfaltra és terepre' elmélet működik Európában de nem itt, főleg nem a fővárosban. A GS-sel nem kell lemennem a pesti aszfaltról hogy terepen érezzem magam. Amúgy meg egyáltalán nem vágyok terepre.

Ez a nippes hasonlat nem túl vicces, lehet hogy Te olyan laza vagy hogy a sáros cipőd is a bentlid lökhárítóján kötöd be de nekem elég sokat kellett dolgoznom ezért a motorért úgyhogy kéretik szabadon ajnároznom & nyálcsorgatva élveznem a zsír új, álmaim tökéletes motorjának látványát és kétségbe esni az első karc láttán. Tudom hogy fogja több követni, nem ez az első járművem és nem is az utolsó. A cinikus hozzászólásod mellé ment, nem az vagyok akinek hiszel.

 

Osztán ha így kiokosodsz egy netes cikk hatására nyugodtan borítsd fel a motorodat, sőt kezdj el személyesen is -nem egy netes fórumon öthozzászólásos nick mögül- csipkelődni hátha Téged is felborítanak. Mert ez is benne van a pakliban. Szerintem :) 

Előzmény: cselle (1334)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.10 0 0 1336

Egy gyönyörűség:

boxer-gs Creative Commons License 2006.06.10 0 0 1335

Szia Cselle!

 

Alapjában véve igazad van. Minden részterületen van jobb a GS-nél, még kedvenc márkánk soraiban is. Viszont szerintem ebből vezethető le a GS legnagyobb erénye.

Nem tud és nem is akar egy szempontból a legjobb lenni. Nem arra tervezték. A lényeg a sokoldalúságon van.

Én a BMW-nek szinte minden tipusát kipróbáltam, rövid- és hosszabb távon egyaránt. Egyszerűen nekem a nagy GS vált be leginkább. Az én stílusomhoz ez áll a legközelebb. A méretei miatt is ez nekem a legjobb választás. Ezért nekem eddig ez a tipus a LEGJOBB. Ismétlem. Nekem.

Másnak meg más. Ezért szép az élet, mert különbözőek vagyunk. És ezért tud fennmaradni annyi motorgyártó is. Szerencsére.

 

A karcokról. Úgy látszik, ennek megítélése is szubjektum. Engem zavarnak. Még a kicsik is. Egyrészt ezért a tankvédő bőr, másrészt nekem tetszik is. Nem csak azért teszem rá, mert nem jut eszembe más, amire elkölthetném az árát, ami kemény 1 heti fizetésem.

Nem kevés év alatt jutottam el odáig, hogy ilyen gépet vehessek magamnak. Ezért próbálom óvni. 

Egyébként mivel most már tényleg nem járok terepre, csak az ment meg engem egy RT megvásárlásától, hogy az nekem egyszerűen túl alacsony és kényelmetlenebb mint a GS. Meg hát imádom azt a gyönyörűen rút kacsacsőrt.

 

Úgyhogy egyelőre, HAJRÁ GS!

Előzmény: cselle (1334)
cselle Creative Commons License 2006.06.10 0 0 1334

GS-dominancia  .... nem bántás csak hangosgondolkodás:

 

a "túraendúró" a motorok SUV-ja (Sport Utility Vehicle), nem terepjáró!

tehát 2 az 1-ben.

tehát alkalmas országútra és terepre is

tehát kompromisszum

tehát aszfaltra is van nála jobb és terepre is

 

 

ezért aztán zömmel olyan veszi és használja, aki le nem menne az aszfaltról a világ minden kincséért sem

 

de én ezt ... nem értem

 

úgy vigyázni egy közlekedési eszközre, mint nagymamám nippjeire a vitrinben... nem értem

 

bizony-bizony egy GS megkarcolódott, ezért aztán rögtön össze is kell hívni az öregek-tanácsát....... megszületik a döntés->tankborítót kell venni ... bizony-bizony

 

az a cikk jut eszembe a GS-tréningről Németországban:

hogy is kezdődött a tréning?

kitolták a vadiúj GS-eket és az egyiket lazán eldobták

miért is?

talán azért mert ez abszolút benne van a pakliban, főleg terepen!

 

 

egy terepjáró nyugodtan lehet koszos, karcos

EZ áll jól neki!

 

szerintem

Előzmény: Narbondel (1327)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1333

Sziasztok!

 

Ez is egy műfaj,tetszik is,de nekem jobban bejön a gyári design:)

 

Még mindig olaj:

Részemről le is zárult volna az olajvadászat,ha talátam volna

ilyen kenőanyagot.

 

Magyarországon sajna nincs forgalomban,még az olajnagykertől sem hívtak visza,pedig megigérték.

 

Hori

Előzmény: boxer-gs (1332)
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1332
Van aki biztos nem aggódik egy-két karc miatt:
boxer-gs Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1331

Sziasztok márkatársak!

 

Saját tapasztalataim néhány témában:

 

-Olaj: - szerintem fölösleges a szintetikus olaj a boxerekbe, megfelelő az ásványi vagy a részszintetikus is. Nálam minden esetben kevesebbet fogyasztott az ásványiból. Az olajfogyás függött a motorhasználattól. Ha jobban hajtottam, jobban fogyott, de 2 olajcsere között nekem nem nagyon evett többet 1 liternél. Igaz, hogy mostanra már lenyugodtam és nem gyilkolom az éppen aktuális gépeimet.

Véleményem szerint sem kell bele kifejezetten mkp-olaj a száraz kuplung miatt, én is használok gk-olajat és semmi gond. Néhány gk-motorja is simán pörög annyit, mint az én boxerem.

 

-Füstölés: - való igaz, a K-modellek szinte kötelező jelleggel füstölögtek oldalsztenderes parkolás után, de én a boxereknél is tapasztaltam hasonlót. Ezért én csak rövid ideig hagyom az oldaltámaszon a gépet, általában addig, amíg leszállok róla. Aztán felállítom a bakra. Akár hülyeség, akár nem, mivel gondot nem okoz és könnyen megy, így megteszem.

 

-Kipufogó elszíneződése: - az enyéim is mindig elszíneződtek. Eleinte én is azt hittem, hogy ez egyértelmű jele a kíméletlen használatnak, de aztán megadatott, hogy megtapasztaljam új motornál is. Nagyon kíméletes kezdés után már másnap elkezdődött színeződni, 5-600 km után tök lila volt, anélkül, hogy meghajtottam volna rendesen a mocit. Valószínűleg a könyök anyaga és vastagsága a ludas. Engem már nem zavar és nem nézek ferde szemmel másokéra sem. Vannak, akik egyenesen irígylik a színpompát. Állítólag rövid távon specko polírral orvosolható.

 

-Tankvédő: - a karcok persze engem is idegesítenek. Én 99-ben láttam először Bagster tankvédőt Franciaországban. Minden 2. motoron az volt. (ott gyártják)

Megtetszett. Be is szereztem. A védelemben nem csalódtam, a külcsínnel meg voltam elégedve. Tény, hogy az eredeti fényezés szebb, de sajna hosszú távon nem marad sértetlen. Egyszerű, sportmotorokon megszokott tankpadot is próbáltam eleinte.

Nem tetszett. Egy idó után fel akart válni és kis felületen óvott. Lemondtam róla.

Az átlátszó fóliát meg sem próbáltam. Nem láttam még olyat, amit a speciális görbületű tankra nagy felületen egyben szépen felraktak volna, ráncosan meg igénytelen, rusnya dolog és szerintem egy erős csatt ugyanúgy átütheti, mintha ott sem lenne. (ez utóbbiról nincs tapasztalatom).

A Bagster belső felülete nem kemény, nem karcol és ha passzentosan van feltéve, bnem sok szennyeződés jut alá. Persze némi por bejuthat alá és a tank közé és ez karcolhat, de nekem több év alatt sem fordult még elő. Én a szezon közepén egyszer leveszem és biztos, ami biztos alapon azért teljesen portalanítok. Ez eddig elegendő volt. Terepen meg nem nagyon használtam a gépeimet, inkább országúti túrás vagyok.

Egyet azért utálok a Bagsterben is. Ez pedig a tanktáskája. Nem csinálnak tipus-specifikus darabokat, hanem a választható 6-8 fajtából kell valamelyiket használnod.

Egyiket sem az adott tipushoz alakították ki, így a GS-nél rohadt bénán áll. (lentebb látható egy képen). Nem veszik figyelembe a tank formáját, így tök ferdén áll és a nagyobb emeletes táskák szinte (ki)használhatatlanok.

Ettől függetlenűl nekem a mostani gépemen is van ilyen tankvédő és már a következő gépemre is előre megvettem.

 

Mivel ezek saját tapasztalatok, akár más igazság is elképzelhető.

Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1330

Szia!

 

Nezavariccsmeg!

40.000-nél még nemhiszem,hogy elkoptak volna a gyűrűk!?!?

Egyébbként kb 3000 km alatt 3mm-t apadt az olajszint,a karika felső éle alatt kb ennyivel van a szint.

Igazából nem is akarok utántölteni,amig le nem megy a középvonal alá.

Remélem jólgondolom,hogy nemkell folyton a felsőszintig csepegtetni az olajat!?!

 

Hori

 

Előzmény: kz2 (1329)
kz2 Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1329
"Az olajfogyás szemmel láthatóan is jelentkezik,mikor oldalsztenderre állítom le a motort: indításnál füst jelentkezik a kipufogóból."

Ez a régi K-motorok védjegye, a négyszelepes boxer esetében már nem kötelező. :-) Nem lehet, hogy átengednek a gyűrűk? Mennyi van a blokkban?
Előzmény: Hori R1100S (1328)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1328

Olaj:

 

Nekem félszint olaj van benne.Motul 15w50 .Azért esett a választásom rá,mert mégicsak egy magasabb fordulatú,korszerűbb gép ez,mint egy öreg négykerekű.

A hőtűrésének is nagyobbnak kell lennie mint az autóknál,talán ezért döntöttem a motorkerékpár olaj mellett.Az ára sem volt durva 2500/lityi.

 

Az olajfogyás szemmel láthatóan is jelentkezik,mikor oldalsztenderre állítom le a motort: indításnál füst jelentkezik a kipufogóból.

Ezért aztán kerülöm az oldalsztenderen való tárolást.

 

Tankpad:izléses karbon utánzatú flexifóliát is lehet odamelegíteni,a kívánt alakban és méretben.Ilyet a dekorcégeknél olcsón be lehet szerezni.

 

Hori

Előzmény: Narbondel (1327)
Narbondel Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1327

Köszi a válaszokat, még gondolkodnom kell. A fólia konzerválná a karcot amit nem bííírok látni. A tankbőr meg megint + kiadás lenne és nem látnám a fényezést tőle. A tankpad meg valóban elég kétes kinézetű...

TOM Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1326
Na megint en:

Metzeler Sportec M1 120/70 17" es 180/55 17" osszesen 55eFt
A gumik Budaorson vannak, a szamom: 30-kilenc197796

Nem az enyimek!!!
TOM
TOM Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1325
Mintha valaki irta volna, h az 1100-esek nem igazan olajzabaloak, az 1150-esek inkabb azok. Szintetikus vs asvanyi: annyi tunik sokak altal elfogadottnak, h a tul "hig"/vekony fullszint/felszint olajok az illesztesi hezagok nagysaga miatt /leghutes/ elegnek egyszeruen...Itt indexen egy olajgurutol is megkerdeztem, o lehulyezett, de szerintem nem ert a leghuteses motorokhoz...
Előzmény: LaceszR1100S (1323)
TOM Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1324
Kipu bekekules: en azt vettem eszre, hogy a 2004-es 1200Gs-eknek mind barna kipuf konyokuk, mig a 2005-osoke szep kek, vsz anyagot v feluletkezelest valtottak...
Az enyim szep kek...
Ellenben itt egy 2004-es modell
Előzmény: LaceszR1100S (1323)
LaceszR1100S Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1323

Sziasztok !

 

Az olaj téma :

Ahogy látom itt mindenkinek megvan a saját elképzelése az olajról amit használ, és ez nagyon is rendben van így. 

Sokan írtátok hogy az ásványi jobb mint a szintetikus..........Miért is ?

 

Én pl.  Valvoline 4T 20W-50-et (szintetikus) használok és semmi bajom nincs vele.

10.000km alatt kb. 8dl olajfogyasztást mértem, ami úgy néz ki hogy elég rendben van, és azért én is hajtom néha a gépet. (Csongrád - Edelény = 250km - 2h10min autópálya nélkül)

 

Egyébként még azt szeretném kérdezni hogy:

Ti hogy csináljátok hogy bekékül a kiröffentő könyöke?

 

Üdv. Mindenkinek!

 

Lacesz 

 

  

TOM Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1322
Nekem 1 eve van fent, igaz meg nem szedtem le, de az elejen letoroltem, nagyon passzentosan ment fel, pluss anyagbol van a tankkal erintkezo felulete, szoval nem tudom mennyire tud a por alamenni...
Ja es szerintem praktikus, terkeptarto, vagy 15 liter 2 meretben allithato, "titkos penztarto zseb", 2 oldalzseb, ja es hatizsakkent is hasznalhato mert van hozza pant, ami most szepen az egyik oldalzsebben pihen...Amig nem volt topcase-m addig ez volt mindig hasznalva...Ja es az utas tud rajta tamaszkodni, jobban mint a tankon...ja es jol ra lehet tamaszkodni, ha kicsit pihenni van kedved menet kozben :))))
TOM
Előzmény: LaceszR1100S (1320)
TOM Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1321
Szerintem majdnem tokmindegy milyen olajat teszel bele, talalkoztam egy csokaval akinek egy R1200GS-e es egy R1200RT-je van /motor kolcsonzes es turavezetes cca 27 eves lehet, ---Szloveniaban--sajnaltam is nagyon a szar munkaja miatt...szoval O Valovoline 15w40 TURBO olajat tesz bele es igy nem is fogy...igaz allt nala valami japcsi gep, szerintem abba is azt teszi...ez az olaj meg a Tescoban is kaphato 5 literes kiszerelesben...
TOM
Ui:w parameter azert jo legyen...
Előzmény: TyuTyu-2 (1319)
LaceszR1100S Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1320

Szia !

 

A tankbőr az jó lehet.

Azárt azt hozzá teszem hogy az ismerőseim akik használnak(tak) ilyet felhívták rá a figyelmet hogy alatta maradhat a por, és az már úgy elég kellemetlen dolgokat tud művelni.............Ezért én le is mondtam róla.

(még mielőtt valaki megkérdezné hogy az R1100S-re minek, elmondom hogy az FZ6-ra akartam tenni)

 

Szóval jól gondold meg!

 

Üdv.:

Lacesz

 

Előzmény: Narbondel (1309)
TyuTyu-2 Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1319
hitvita:
"Olajból viszont nem tennék bele olyat, ami autóba való"

mondjuk en sem raktam bele..
de elvileg miert nem ?

a motorkerekpar olajok a kuplung miatt specik nem ?
itt viszont az szaraz..... tehat egy "auto" motorja van benne


TyuTyu
Előzmény: Macskapecér (1315)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1318

Szia Tom!

 

Jó a doboz!A féklámpákkal együtt!

Valóban jó "férősnek" néz ki.Paktikus lehet,hogy beleférnek a bukók.Sajna az enyémbe nemfér be egy sem,márhogy a city-sistem oldaldobozokba.A nagyobb fedelűt,még nempróbáltam...kicsit szélesnek tartom,tartok tőle,hogy beakadok vele valamibe.

Hori

Előzmény: TOM (1313)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1317

Szia!

 

Ez nehéz ügy lesz,márcsak a tipus ritkasága miatt is!Gondolom nem volt még itthon forgalomban a motor,de ha valaha is volt akkor nemgond.

A veteránosoktól kellene utánaérdeklődni,hogy mik a lehetőségek.

 

Végső esetben Ural-ként is szelhetné az utakat(papír szerint)

 

Hori

Előzmény: hellinger (1316)
hellinger Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1316

SZiasztok.

van egy öregecske r-45ös BMW és pappirokra lenne szükségem minden megoldás

érdekelne

Macskapecér Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1315
Jó reggelt!

Szerintem egy karc nem a világ vége. Inkább úgy kell rá tekinteni, hogy megvan az első, innentől nem fáj annyira a következő. Szóval nyugi. Súlyos tízezreket meg én nem adnék ki azért, hogy ne karcolódjon a vas, de ne is lássam a színét. Ok, hogy típusazonos a Bagster, de a fényezés mégis szebb.

Ha nagyon zavar valakit az, hogy a nyereg körül karcolódik a fényezés, akkor a mindenféle kétes minőségű és kinézetű tankpad helyett érdemesebb valamilyen 3M fóliát kinézni, és kivágatni. Most nem állok neki keresgélni, de tuti, hogy a neten van olyan bolt, ahol lehet kapni viszonylag vastag, hőálló ragasztóval bekent átlátszó fóliát, és még ki is vágják minta alapján.

Krisztián: Az 1150 alkatrészeket én az Ebay-en venném meg, Németországból. Olajból viszont nem tennék bele olyat, ami autóba való. Asszem. Szóval inkább motorkerékpár olajat kellene használni, és nem a teljes szintetikus R4-et. Most még nekem is az van benne, és 10 ezer alatt megevett nem egész 4 litert. Szerintem ez mennyiségben és árban is horror.

Körte
Előzmény: TOM (1311)
R100 Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1314
Csütörtökön (15-én) indulunk du. 3-4 óra felé, a pontos időpont még egyeztetés alatt.Hétföre meglesz az indulási időpont, itt megírom! Nem tudom te Bp-ről jössz-e, vagy valahol (Rábafüzes irányában)találkozót beszéljünk meg? Az illetékessel megbeszéltük, tehát remek idő lesz, az Alpok összes kanyarja ránk vár!
Előzmény: GS_Laja (1304)
TOM Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1313
Na igy nez ki a Maxia:

Előzmény: Hori R1100S (1305)
TOM Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1312
A Corsaronal kaphato, felteve igy nez ki.



1 fele alap van (szin valaszthato motorszinhez) es tobbfele taska felteheto,
Előzmény: Narbondel (1309)
TOM Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1311
<a href="http://www.bagster.com/en/moto/catalogue-zoom.php?id_moto=4138&code=1489C&idprod=1" target="_blank">Nekem ilyen van</a>

Előzmény: Narbondel (1309)
kz2 Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1310
Alkatrész: e-bay.
Előzmény: jk1150gs (1308)
Narbondel Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1309
Nem hiszem el hogy megkarcoltam a tankot a nyeregnél az övemmel bááááááááááázzzz már kaptam két hátsófalit és kiújult az alkoholizmusom is. Nem túl nagy nem túl látványos de annyira durván érint hogy nem is tudnék most ennél szörnyűbbet elképzelni jól megvert az Isten. Szóval alaphelyzetben az övem messze van a tanktól nem is értem hogy sikerülhetett de a karc ott van. A megoldás: tankpad. Használ valaki ilyet 1200 GS-en? Milyet tegyek rá végtelen számú van nem  vagyok képben. Vagy szarjam le és nyaljak rá valami színben passzolót és kész?
jk1150gs Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1308

Sziasztok 3hete nem olvastalak Titeket. Sziciliában voltam, persze motorral:) jó volt. Egy kis gondom van: lezúztam a motor elejét, fordulatszám mérő és egy-két műanyag alkatrész ment tönkre a műszereket tartó keret meg ilyesmi.. Mit javasoltok hol érsemes beszerezni őket? (1150Gs)

 

Olaj: én BMW autókhoz ajánlott 10W-60 ast tettem bele indulás előtt, mire Szicsilán voltam megevett 7dl-t. (kb 2200km)  leesett minimumra a szint.  utántölttem 10-40 szintetikussal, mert másmilyet nem kaptam. nem volt gond. azóta is menne...:( (ha nem  a nappaliben várna javításra)

 

krisztián

 

ui gratula az új mocikhoz kicsit irigy vagyok:)

TOM Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1307
http://www.givi.it/caschi_borse_bauli_accessori.asp?CO_ID=38

Majd tolok fel rola kepet...52 literes, 2 sisak belefer, de pld 2 db Schubert mar nem biztos h belefer, az en S1-em es asszony SX-es Sharkja eppen becsusszan!

TOM
Előzmény: Hori R1100S (1305)
Mcemru Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1306
KTM-nel igy mukodik a gari

az a nagy kerdes ha kint (EU, USA) megveszed es behozod, akkor a magyar kereskedo bevezeti-e a regisztracioba
szerintem ez EU-nal alap kellene hogy legyen mert min. EU-wide a garancia szinte mindenre

ellenben USA-nal nem tudom mi a helyzet... elmeletben par fenyvisszavero esetleg kipuf kivetelevel uazok a modellek motoroknal mint EU-ban
Előzmény: Macskapecér (1302)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1305

Tom:

Ez valami "Maxi" méretű cucc?

Kép?

 

Kedden megnézegettem közelről egy R1200 S-t.  Brrrutáááliiis!

Ez már kompromisszumok nélküli sportmotor,magamfajta óvatos duhajnak nemvaló.

Kiváncsi leszek ,hogy milyen vásárlóréteg veszi majd ezt a tipust.

Hori

Előzmény: TOM (1301)
GS_Laja Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1304
Hali!

Mi a helyzet ezzel a Juni 15 koruli Osztrak turaval?
En mennek, de semmi konkretumot nem tudok mikor es hol lenne a talakozo?

Laja
Előzmény: R100 (1036)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1303

Gratulálok a sikeres túrátokhoz,én nemvoltam olyan bátor,hogy elinduljak.

Van ugyan megfelelő szerkóm,de  az S model nemkimondottan esővédelemre fejlesztett plekójában és spoilereiben nemnagyon bíztam.

Inkább kicsit halasztom a dolgot és közben tervezgetem a juliusi Großglocknerlátogatást.

 

 

Előzmény: kz2 (1300)
Macskapecér Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1302
Van, és újnak 6 hónapos koráig, illetve 6 ezer kilométeres futásteljesítményig számít a motor.

Az áfát, ha már kifizetted, akkor szerintem nem visszaigényelni kell, hanem be sem kell fizetni.

Egy dologra viszont vigyázni kell, ha úgy vesz valaki motort külföldön, hogy kint nem helyezteti forgalomba, hanem dobozban hozza el. (Ez akkor logikus döntés, ha az adott országban magasabb a forgalmi adó, mint nálunk, illetve akkor, ha a kétszeri forgalomba helyezési díjat akarja valaki elkerülni.)

Szóval arra kell vigyázni, hogy márkától függően, a motorra akkor érvényes a garancia, ha azt a forgalomba helyezéskor a gyári rendszerben regisztrálják. Hiába van kitöltve a garanciakönyv, pecsét, aláírás, stb lehet rajta, ha nem szerepel a rendszerben, akkor nincs rá garancia. Nem tudom, hogy ez konkrétan a BMW esetében így van-e, de tudok olyan márkáról, ahol így működik, és volt már belőle probléma.

Hazahozatalkor az importőr nyilván nem akarná regisztrálni a gépet, hiszen jól tudja, hogy mi a helyzet a garanciával, és mivel nem rajta keresztül vették a motort, nyilván nem áll érdekében garanciális szolgáltatást nyújtani neki.

A másik gond, hogy a gyár kikötheti, hogy a garancia csak akkor érvényes, hogy ha szakszerűen készítették fel a motort a használatra, vagyis a szakszerviz igazolta, hogy az előírásoknak megfelelően töltötték fel olajjal, tették bele az akksit, stb.

Körte
Előzmény: Mcemru (1295)
TOM Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1301
Tudom senkit nem erdeel, de vettem Givi Maxia topcaset, ma bekotom a feklpamat is benne, aztan tesztmotorozas :)))
TOM
kz2 Creative Commons License 2006.06.06 0 0 1300
Nos, mi is megcsináltuk. Pénteken valóban cefet idő volt odafelé, szombat, vasárnap kimondottan jó: 15-25 fok, napsütés, felhők vegyesen; még a tegnapi is elviselhető volt visszafelé. Az eső is olyan, mint bármi más, megszokható. Jó esőruha kell. Ráadásul odaát nem szappanozzák az utakat, jó érdes az aszfalt, ezért vizesen majdnem ugyanúgy lehet menni, mint szárazon. Kellet egy kis idő, míg elhittem, hogy valóban nem csúszik. A probléma leginkább akkor van, ha nincs aszfalt, vagy ha váratlanul elfogy. :-) Ilyen pedig van szép számmal. Aki mostanában arra járna, semmiképp se hagyja ki a Bucsin tetőt! Ez Parajd és Gyergyószentmiklós közötti 50 km kanyarorgia. Tavaly csinálták meg, ping-pong asztal simaságú, tapad rendesen és egyetlen 50m-es szakasz kivételével egyetlen kátyú sincs rajta.
Előzmény: Hori R1100S (1290)
Mcemru Creative Commons License 2006.06.04 0 0 1299
igen ebben lehet igazad van, es ez van iden Jan1-től
mert regen ugy volt ahogy en irtam, csak EU koppintott

azert a külföldi autovasarlas topikban ha uj auto esetere megkerded, megmondjak, uez a helyzet

azert arra figyelj nem mindig eri meg behozni, lehet jobb alkudni, meg egyszerubb is :)
Előzmény: Hullut (1298)
Hullut Creative Commons License 2006.06.04 0 0 1298

Én úgy értelmeztem a szöveget, hogy saját részre vásárolt és vámkezelt és forgalomba helyezendő járműnél a regadó nem képez áfa alapot, hanem a számlával igazolt vételár 20%-a az áfa és ehhez adják a regadót. Ez most 'értelmesen?':
Alapár+alapár 20%-a és ehhez a regadó.

Azt gondolom az első mondatom alapján lenne helyem a PM-ben fogalmazóként:-))
Előzmény: Mcemru (1296)
Atyszucs Creative Commons License 2006.06.04 0 0 1297
Ajánlom figyelmetekbe ezt a remekbe szabott BMW szervizt..... Albániában. Egyébként nekem úgy tünt, hogy a személyzet nem is ismeri a kétkerekűt. http://kep.tar.hu/atyszucs/50296841/22558976#2
Mcemru Creative Commons License 2006.06.04 0 0 1296
Daniaban, Finneknel nagyon magas a registzracios ado, ezert a motorok/autok netto ara (tehat regado es kinti ÁFA) nelkuli ara nagyon alacsony
DE nem mindegyik kereskedo hajlando arulni külföldre, mert ugye ezt sokan eszrevettek, hol a gyar tiltja meg hol lehetnek egyeb adminisztracios problemak

ellenben ha sikerul kint venned akkor igy van a szamitas alapja
(kinti netto ar, szamlaval igazolva + regado) * 20% tehat a regadot illetve a netto ar + regado 20 % afajat kell megfizetni allam bacsinak ha EU orszagbol hozod
ha nem EU-s talan meg 5 v 10% +VÁM is van
Előzmény: Hullut (1294)
Mcemru Creative Commons License 2006.06.04 0 0 1295
a hasznalt motorok eseteben jan1 ota van avultatas

vomit.index.hu oldalon lathatod a szazalekokat!
Előzmény: TOM (1293)
Hullut Creative Commons License 2006.06.04 0 0 1294

Köszi Tom!

Ha jól t'om, a számlával igazolt alapárra - amennyiben új mkp-ról beszélünk - fizetek 20% forgalmi adót. Ezt az alapárat el kel fogadnia a VPO-nak, feltéve, hogy nem nagy az eltérés az ő listájuktól. Erre talán még rájöhet az akku és gumi környezetvédelmi adója. Ez az alapár (gondolom).
Mivel a saját nevemen vinném be és állítanám üzembe, így ezen felül kel fizetni a Regadót. Ezért ez nem számít az áfába.
Sz'al újra gondolok, hogy sokáig élvezhessem. Néhány országban mintha jobb lenne az alapár.
Én most a finneknél próbálkoztam, de azt mondják, hogy nem adnak el adómentesen. Állítólag meghatározott keretet kapnak a gyártól. Végül is, ha kifizetem az adót - ami nem kevés náluk - és hazatolnám a gépet, kénytelenek lennének visszafizetni azt a vám eljárás után. Így gondolom én.
A magyar 'egyszerűség' vinne rá, hogy kalkulátort keressek. Nem szeretnék többet fizetni, de jó lenne minél kevesebbet. Gondolom, ezzel nem vagyok egyedül.
Előzmény: TOM (1293)
TOM Creative Commons License 2006.06.04 0 0 1293
Hasznalt eseteben nem talaltam avultatast, talan jovore vezetik be az autokhoz hasonloan???
TOM
Előzmény: Hullut (1291)
TOM Creative Commons License 2006.06.04 0 0 1292
Adókategória A motorkerékpár műszaki tulajdonságai
Adótétel
1. 80 cm3-ig 20 000 Ft/db
2. 81-125 cm3-ig 95 000 Ft/db
3. 126-500 cm3-ig 135 000 Ft/db
4. 501-900 cm3-ig 180 000 Ft/db
5. 901 cm3-től 230 000 Ft/db
Előzmény: Hullut (1291)
Hullut Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1291
Helló Mindenkinek!

Nem tud valaki 1 címet, ahol a regadó kiszámolható mkp-ra?
(-Idehaza nem értem, hogy a krómozott kipufogó miért extra-)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.06.02 0 0 1290

Ma sajna lekellet mondjak a régóta  tervezgetett romániai túráról,ezmiatt a lasan tórpusi esőkre  emlékeztető égi "áldás" miatt.

:(

 

Két motorral azért elindultak az ismerőseim.....bátrak voltak!

Információim szerint,már Békéscsaba környékén  szarrá voltak ázva.

 

Hori

TOM Creative Commons License 2006.06.02 0 0 1289
Sikerult ezugyben elorelepni?

Tobbeknek kellene:


1. mrt
2. Hori
3. Pépépé
4. Tom (1200?)
5. Lacesz
6. Vojnó
7. GS Laja

Elore is koszi.
TOM
Előzmény: mrt-666 (901)
Gabó Creative Commons License 2006.06.01 0 0 1288

Szia!

Az EBayen van elég sok ilyen ajánlat, nézz körül ott

 

Gabó

Előzmény: NIKON8800 (1286)
TOM Creative Commons License 2006.06.01 0 0 1287
Koszi a valaszt, kb erre gondoltam!
Tom
Előzmény: Hullut (1285)
NIKON8800 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 1286

Sziasztok,

R1150R-re keresek oldaldobozokat és tanktáskát. Ha valakinek van eladó, esetleg ismerősei között van olyan aki tud segíteni kérlek keressetek meg.

 

30-9-216-640

 

Köszönettel:

Péter

Hullut Creative Commons License 2006.05.31 0 0 1285
Helló!

Nem pontosan értem a kérdésedet de az R80-ról annyit tudok mondani, hogy ha nem a teljesítmény megszállottja, akkor szerintem jó választás. Az enyém is kb. ez az évjárat volt. Amikor én ilyet vezettem, nagyon élveztem. Induláskor és megálláskor használtam csak a kuplungot, egyébként soha. Alapjárattól egyenletesen motorozható a max. ford-ig. Nekem jól fogyasztott, bár pontos adatra már nem emlékszem(kb.:5l ?), de nem fogja megenni a pénztárcája tartalmát.
Nekem az elején dupla tárcsafék volt. Így jobban lehetett érezni és adagolni a féket. Ez opciós felszerelés volt.
Esőben csak a két válla lesz vizes. Az idom összeillesztésről viszont a térd és a boka közé fog érkezni a víz.
A karburátorra kellet még figyelni. Oldalsztenderen hajlamos volt túlfolyni. Ilyenkor elzárt csapnál motor indít és amikor már akadozott csap kinyit. Soha nem szedtük szét e miatt. Ha a képen láthatóról van szó, akkor a bukócső szuper. Nagyobb lapjával motorozást is kibír. Utána legfeljebb 1-2 erősebb hátulról rugásra a helyére ment mindig. Viszont kanyarban figyelni rá, mert bizonyos esetekben az ér le elsőnek és ekkor ez első kereket felemeli az útról. Nem jó érzés!
Még 1 fontos. Huzamos városi használatnál vigyázni az akkura! Alapjárathoz közeli fordulaton nem elég a töltés!
TOM Creative Commons License 2006.05.31 0 0 1284
Hello!
Nem elek itt, csak tavaly julius ota itt melozom...
Mar csak junius vegeig vagyok itt, ha addig jo a jelentkezoknek pld valamilyen idopont (kiveve a 7vegeket) akkor szivesen megszervezem!
Vagy utvonaltervet utana is szivesen csinalok, meg van 1-2 jo cimem...esetleg el is kalauzolom a tarsasagot...
Előzmény: cselle (1283)
cselle Creative Commons License 2006.05.31 0 0 1283

TOM,

 

ha jól értem te Szlovéniában élsz.

 

nem akarsz nekünk egy Szlovén-túrát szervezni?

 

Előzmény: TOM (1282)
TOM Creative Commons License 2006.05.31 0 0 1282
Haliho!

Egy regi baratom motorozasra adta a fejet, es mivel BMW fun tizensok eve, BMW-t akar venni. Szeret szerelni es tud is, egyelore egy R80RT (86-os)-sal szemezik.

Valaki tud adni egy rovidke tipusattekintest, szamozas magyarazatot neki?

Kosz elore is,
TOM

gsxpeet Creative Commons License 2006.05.30 0 0 1281

f650 '97 - 51 ekm.

 

én is kíváncsi lennék, más egyhengeresek hol tartanak, milyen állapotban - ha a 400 ezerben nem is bízok, még egy jó darabig ennek is el kell ketyegnie.

Előzmény: R100 (1261)
Mcemru Creative Commons License 2006.05.30 0 0 1280
69-es pozitura, csak figurazva :)
Előzmény: cselle (1279)
cselle Creative Commons License 2006.05.30 0 0 1279

Mi ez a 63 nálad, varázsszám?   :))

 

Előzmény: MGP (1278)
MGP Creative Commons License 2006.05.30 0 0 1278

-Igen a fotok KZ oldalárol, köszi!

-Kulcsok: Két nagy müanyagfejüt és egy szervízkulcsot (egészen kis fémfej) és a müanyag kódkulcsot kaptam.

-Km: AT két év meg egy kicsi 0-rol 63 ekm-re, aztán elad.

        VörösBömös két szezon meg egy őszi út 4eKm-ről 63 eKm...most eladó.

MGP

 

 

Előzmény: Laslie-R (1267)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.05.29 0 0 1277

Sziasztok!

 

Egykis fókuszos adalék a "hírnevünk" továbbépítéséhez....Aki esetleg nemláttavolna.

 

 

klatty

 

Hori

LaceszR1100S Creative Commons License 2006.05.29 0 0 1276

Sziasztok !

 

Nekem 2005.08 óta R1100S van 20000km-el került hozzám, most 38000 körül jár és namsoká - Július 6 - tól nyomunk vele egy 7000-es túrát.........Yeah...........Már alig várjuk..

 

Üdv. Lacesz

TOM Creative Commons License 2006.05.29 0 0 1275
Idoaranyosan 2006.04.17 (szezonkezdes) ota
5257 km.
TOM
Előzmény: Laslie-R (1274)
Laslie-R Creative Commons License 2006.05.29 0 0 1274
Nem tudom mennyire OK az arány, de nekem 2006.05.11. az átvétel napja a K1200R  mocinak, és  3000km...)))
muanyag Creative Commons License 2006.05.29 0 0 1273

T. Topic,

Tud valaki a Wallis-on kívül régi R sorozathoz hengerfejtömítés beszerzési forrást ?

Macskapecér Creative Commons License 2006.05.29 0 0 1272

:-DD hát emiatt félhetsz is! Azt a Taglich Dakar motort én is láttam 2004-ben Garmisch-ban, és már akkor is megdöbbentően eszméletlenül sok kilométer volt benne.

 

Körte, aki majd ha öreg lesz, számlálót rak a piacra járós kiskocsijára :-)

Előzmény: GS_Laja (1269)
TOM Creative Commons License 2006.05.29 0 0 1271
A motoros cikkek szepen osszegyujtve az Africa Twin Klubbosok honlapjan

Cikkek
Macskapecér Creative Commons License 2006.05.29 0 0 1270

Megkérdeztem egy illetékest, valóban egy darab rendes, meg az a műanyag kulcs jár hozzá, az 1200-es GS-től kezdve.

 

Körte

Előzmény: Laslie-R (1267)
GS_Laja Creative Commons License 2006.05.29 0 0 1269
Hali!

Kicsit felve irom le. :)

R1150GS 2003, 40.000 km

Laja
Előzmény: R100 (1261)
TOM Creative Commons License 2006.05.29 0 0 1268
En is ezt a muanyag potkulcsot kaptam csak pluszban az eredeti melle. Allitolag az is jol muxik :)
TOM
R1200GS 2005, 15 EKM
Előzmény: Laslie-R (1267)
Laslie-R Creative Commons License 2006.05.29 0 0 1267

Sziasztok,

 

Egy kérdés a mostanában új BMW motort vásárlókhoz:

Ti hány db kulcsot kaptatok az új gépetekhez??

Mert én csak 1db-ot + 1 db műanyag kulcsot amin van egy számsor ami után rendelhető az uj kulcs, vigyázok is rá ezért nagyon de nagyon...))

kz2 Creative Commons License 2006.05.29 0 0 1266
"K100RS, évjárat '86, Km: 410 000"

Gyenge kezdő :-)

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=37535

Mérföld!!!

Időnként megfordulok egy amerikai bmw fórumon. Na, hát az a kontinens más dimenzió. Gyorsan összeszámoltam, hogy ha a szezon minden napján motorral járok munkába és hozom az évi túramennyiséget, akkor sem tudnék 20-25-nél többet lenyomni. Ezek a csókák meg ennyit mennek átlagosan, csak mérföldben. Nem ritka az évi 30-40 mérföld sem. Van ott egy - mellesleg magyar származású - fickó, aki a maga 75 évével néhány hónapja lépte át az 1M motorral levezetett mérföldet. Nemrég cserélte le az 1100RT-t 1150R-re, mert már kicsit nehéz volt neki a motor. :-)

Idő és pénz faktor, ugye. A fórum átlagéletkora valahol 45 és 50 év között van, az éves átlagkereset pedig 60.000 USD felett. Gyerekek kirepültek, anyagiak rendeződtek, nyugdíj közeleg. Viszonylag sok idejük van motorozni.

Otthon elég nehezen védhető álláspont a gyerekek előtt, hogy idén azért nem megyünk nyaralni, mert a papa elmotorozta a szabadságát és a fizetését.

kz

Előzmény: R100 (1261)
kz2 Creative Commons License 2006.05.29 0 0 1265
Hmm, valahonnét ismerősek a képek. :-) Ez már elég régi, van frissebb is, mindjárt előkerítem. Tavalyról 350 rémlik. Remélem idén is ott lesz.
Előzmény: MGP (1262)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.05.29 0 0 1264
R 1100 S  99'    40.000km
Előzmény: mrt-666 (1263)
mrt-666 Creative Commons License 2006.05.29 0 0 1263

R80GS, '86, 108ekm

MGP Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1262

azt hiszem az a két foto tartozott össze, nem saját, egy Garmis-ban készült képsorozatból vettem:

 

 

bár a sorozatból a kedvenc képem:

 

MGP
R100 Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1261

A futásteljesítmény már többször szóba került itt, de ez mást is izgat: a német motoros magazinokban szinte minden évben szóba kerül ez a téma.Jellemzően az általunk is kedvelt márka különbözö modelljei kerülnek a lista elejére.Mivel nem rendszeresen olvasom ezeket a lapokat könnyen lehet, hogy valami elkerülte a figyelmemet, de az általam olvasott pályacsúcs a múlt évben jelent meg a Motorrad Touren Fahrer magazinban: K100RS, évjárat '86, Km: 410 000 !!! Több oldalas fényképes cikk volt, dokumentálva a felújítandó részeket, első túlméretes csapágy- dugó készlettel vágott neki a második menetnek!

 

Talán érdekes lenne szerény körünkben is egy közvéleménykutatás ki hol tart!

A már máshol is ismertetett okok miatt a hatósági bringákat nem venném figyelembe.

Tehát három adatot várok a résztvevöktöl, példát az én garázsomból hozok:

 

R69/S, '69, 168 ezer

R100RS, '82, 88 ezer

 

Na lássuk!

Előzmény: Hullut (1250)
Narbondel Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1260

Heló, üdv a fedélzeten. Annyira gáz hogy azóta szinte folyamatosan rossz idő van, tegnap meg amikor tudtam volna menni a péntek esti 'megiszunk egy sört' című történet folyományai kényszerítettek négy fal közé. Holnap pedig el kell utaznom három napra, legközelebb szerda éjjel látom viszont a 'Nagyfőnök'-öt.

Addig is kellemes időt kívánok a bejáratáshoz!

Előzmény: GoodGS (1259)
GoodGS Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1259

Üdv Mindenkinek!

 

Jelentkezem Egerből, és csatlakozom a fórumhoz. Csatlakozásom konkrétan egy vadi új 1200 GS-hez köthető, amit egyidőben vettem át Narbondellel. Az Ő szavaival élve, "ikertesók" a motorjaink.

 

A motor: LEÍRHATATLAN! ezért nem is próbálkozom leírni. Ti itt már többen valószínű tudjátok miről beszélek, aki nem, annak javasom menjen el legközelebb egy BMW nyílt napra, vagy tesztvezetésre. (Nekem is egy Mátrai tesztvezetésen sikerült meszerelmeseddi a GS által).

 

A fórumot már régóta olvasom - Varapapa szavaival élve - a háttérből figyelek. 

 

Tanácsokat, tippeket várok a bejáratáshoz, mivel a gyári szervízkönyv elég szűkszavú.

 

Előzmény: Varapapa (1197)
Fireboy Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1258

 

 SZia Körte!

 

 Bocs hogy csak most válaszolok, de nem nagyon volt időm. Kösz a választ az e-bay-el kapcsolatban, majd utánanézek az angol oldalon a regisztrációnak, az nekem jobban fekszik minta a német. Való igaz, hogy kicsi az esélye annak, hogy ugyanattól az eladótól sikerüljön vásárolnunk, úgyhogy ez a legbiztosabb, ha magamnak vásárolok. Ha esetleg még lesz kérdésem akkor kereslek. SZia!

 

 Gyusz

 

Hullut Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1257
Helló!
Milyen tapasztalataid vannak a japán motorokat tulajdonlókkal együtt megtett motorozásokról?
Előzmény: Hori R1100S (1252)
Macskapecér Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1256
Azt gondolom, hogy ez a három paraméter bőven elég ahhoz, hogy elrontsd a dolgot, és emlékeim szerint mást nem is lehet állítani.
Nem elég ugyanis, ha beállítod az előfeszítést, hozzá kell állítani a csillapítást is, vagy fordítva, azután pedig az elejét a hátuljához.
Nekem most majdnem be van tekerve legkeményebbre a hátsó előfeszítés, de szerintem ez sem jó megoldás, és érzem is, hogy az eleje egyetlen fokozat elállítása után teljesen máshogy viselkedik.
Szerintem ez külön tudmány, és szerintem az, hogy mondjuk éppen úgy érzem, hogy jó a dolog, nem feltétlenül van úgy. Én inkább a profikra bízom a dolgot.

Körte
Előzmény: boxer-gs (1255)
boxer-gs Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1255

Szia Körte!

 

Mit lehet még a GS futóművén állítani a két rugóstag előfeszítésén és a hátsó csillapításán kívűl? Lehet, hogy eddig csak szerencsétlenkedtem, mert én ezeken kívűl nem állítgattam semmit. Viszont ezt bárki ki tudja kisérletezni magának. Még nekem is sikerült, pedig én elég nagy műszaki pancser vagyok.

Előzmény: Macskapecér (1254)
Macskapecér Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1254
Alapvetően a pályás beállításokhoz ért, de asszem Laja nem panaszkodik az utcára belőtt futóművére sem. :-)

Körte
Előzmény: Mcemru (1247)
Macskapecér Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1253
A motorhoz kapott kezelési útmutatóra gondoltam. Szerintem ahogy a többi motoréban, ebben is benne kell lenniük a bejáratásra vonatkozó fordulatszámoknak. Momentán nem találom a saját motoromét, szóval meg sem tudom nézni, hogy valóban így van-e.

Körte
Előzmény: Narbondel (1249)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1252
Még egyszer jóljöhet egy ilyen "régi"ismerős!!!
Előzmény: Hullut (1250)
Hullut Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1251
Helló!
Kormányremegés,-szitálás.
A régebbi K sorozatban a korm.tengelyben van 1 műanyag hüvely. Ennek a feladata a korm.szitálás megakadályozása a surlódással.
Egy alkalommal új gumit tettünk a gépre és azt követően mindig mozgot, szitált a kormány. Három helyen egyensúlyozták a kereket. Érdekes volt, mert mindháromnál teljesen máshová rakták a súlyokat és a mennyiség sem volt azonos.
Végül sikerült kiderítenem, hogy régi gyártású volt a gumi és vlószínüleg a raktári kezelés alatt deformálódott. Garanciában csere és csodaként a gondok eltüntek.
Előzmény: Macskapecér (1243)
Hullut Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1250
Köszi az üdvöt!
Nos, most beárulom magam. Az S modellek tetszenek. Mint írtam, van tapasztalatom több régiről. Nem véletlen. Volt hozzá "spec enciánkék" ruhám fehér fényvisszaverővel a vállrészen. De azokkal nem volt "olyan" élvezetes a H-ring meg a lepencei út. Bár voltam terepen az RT-vel (1 alkalommal a helyi vadász nem hitte el, hogy hova felmentünk vel) és ezért a GS sem áll messze tőlem.
Természetesen újat szeretnék nem 1100-t, de valami összehasonlításra kíváncsi vagyok. Van pár ismerősöm (Ducati, GSX-R stb.), de ők elfogultak. Remélem, TI is!:-))
Más. Valaki régebben érdeklődött a leselejtezett rendőrségi K75 modellekről. A bennük lévő Km NEM VALÓS! Próbáljátok ki: gyújtást ráadni majd a mobiltelefonon a szolgáltató számát (természetesen az ingyenest) felhívni. Az enyém 200 fölött ment ilyenkor sztenderen. A model viszont kimondottan jó vezethetőségű. Egyenletes teljesítmény leadás, és a 180-at bírta hosszú távon is. Városban szándékosan durváztam 1 napot (na jó, többszőr is) a fogyasztás ekkor volt 8 liter.
Volt 1 K100 akkoriban a cégnél. Óra szerint 150 ezer körül bontottuk meg. Nem volt a hengerben gyűrű okozta vállasodás érzékelhető.
Előzmény: Hori R1100S (1239)
Narbondel Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1249
Köszi a választ és légyszi segíts ki az a Manuel és hol olvashatom mit írt? Bocs az ostoba kérdésért...
Előzmény: Macskapecér (1243)
Macskapecér Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1248
Olajkeverés:
Én úgy tudom, hogy a szintetikus olaj csak önmagával keverhető. Vagyis részszintetikushoz ásványit lehet utántölteni vész esetén, de csak azonos viszkozitási értékűt, ugyanattól a gyártótól. Mert ez nem egy szintetikus és egy ásványi keveréke, hanem egy egészen más vegyület és a fenti módszer sem üzembiztos.

Tiszta ásványit tiszta szintetikussal semmiképp sem szabad keverni, és szerintem még az sem egészséges, ha tiszta ásványihoz, vagy szintetikushoz más viszkozitási értékű olaj kerül. A különböző gyártók különböző olajainak a keverése meg szerintem abszolút rossz döntés, nem lehet kitalálni, hogy hogyan fog viselkedni a két olaj együtt.

Ha nagy gáz van, akkor inkább már beletuszkolok egy banánt, azt könnyebb kivakarni a motorból, mint a kicsapódott faggyút. :-D

Körte
Előzmény: boxer-gs (1227)
Mcemru Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1247
pályára is ért a futómű állításhoz?
Előzmény: Macskapecér (1246)
Macskapecér Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1246
Aha, ez jó kérdés. Én - bármilyen viccesen is hangzik - a Corsaróhoz szoktam elvinni a motorjaimat, és Lacira bízom a beállítást. Lajának is ő állította be, és nemsokára a GS-t is elviszem.

Hány kilométer van a motorodban? A nagyok szerint kb. 50ezernél kezd elfáradni a rugó benne, szóval ne lepődj meg, ha azt fogja mondani, hogy beállítja, de jobb lenne, ha kicserélnéd hipiszupi Hyperpro progresszív rugókra - ha a Hp. készít hozzá persze.

Én anno a Suzukimon cseréltettem ki, és iszonyat nagy különbség volt a két szett között. Persze nem kötelező megvenni a Hyperpro cuccot, gyárt más is rugókat. De reméljük, hogy nem ilyen rossz a helyzet, és tényleg csak a csillapításon kell állítani, ha lehet.

Körte
Előzmény: stirlitz_ (1245)
stirlitz_ Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1245

BMW-guruk!

 

Köszönöm azoknak, akik foglalkoztak a problémámmal és komoly válaszra is méltattak.

 

Én is a gumira gyanakodtam leginkább, ezért le is cseréltettem. Láss csodát! Rázkódás nincs.

 

Egyébként:

Szerintetek a futóművet hogyan és hol tudják bevizsgálni?

Van erre műszer, vagy csak rángatják-tapogatják egy kicsit?

Előzmény: Macskapecér (1243)
Macskapecér Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1244
Na, ezt jól elrontottam...
"R1200S - K1200S
Utóbbit volt szerencsém a napokban"

Mármint az elöbbit... :-)

Körte
Előzmény: Macskapecér (1243)
Macskapecér Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1243
Narbondel!

Bejáratással kapcsolatban ne a városi legendákra hallgass, hanem nézd meg, hogy mit ír Manuel. Szerintem mérvadóbb, mint egy olyan márkakereskedőnél dolgozó szerelő véleménye, aki gondolkodás nélkül teljes szintetikus olajat tölt egy BMW-be, csak mert azon jól lehet kaszálni. Szerintem. :-)

***

Kormányremegés.
Bár engem üldöz a kormánycsapágyrém (előbb az Aprilia, aztán most a bringám van darabokban), de szerintem is inkább a gumival lehet a gond, vagy csak elveszett a súly a kerékről. A kagylós gumi egyébként nem csupán 80-nál okoz gondot, ha még nem kopott ki annyira, hogy folyamatosan érezni lehessen, hogy ráz, akkor bármilyen sebességnél elengedve a kormányt, egyre jobban elkezdi rázni a kormányt. Amúgy van, amelyik gumi valóban hajlamos kagylósodni, de általában azért alakul ki, mert vagy gyenge, vagy rosszul van beállítva a futómű csillapítása.
A gumicserével érdemes a futóművet is megnézetni, lehet, hogy beállítás kérdése az egész, ha igen, akkor nem fogja tönkretenni az új garnitúra gumit is. Egy idő után elfárad a legjobb rugó is, egy cserével orvosolni lehet a problémát. Feltéve, ha tényleg ez a baj.

***

R1200S - K1200S
Utóbbit volt szerencsém a napokban megnézni egészen közelről. Főleg az Öhlins futómű tetszett, amit beletettek, de vannak rajta olaszos megoldások. Pl. a hővisszaverő lemez, amit alufóliaszerűen behajtogattak a farokidom alá. Baromi ronda. A motor bíztató, bár szerintem nem véletlen, hogy a Boxer Kupából Power Kupa lett, és K12000R-rekkel mennek. :-P
Az új GT kipróbálása után nekem csak az 1150-es boxer marad a kedvencem, de ez ízlés kérdése, viszont szerintem a fenti két motor nem vethető össze. Teljesen más üléspozíció, jelleg, felépítés, teljesítmény, két külön világ. Hullut, szerintem haladj el egy kereskedőhöz, és mondd, hogy nem tudsz dönteni, szeretnéd kipróbálni mindkettőt.

Nnna. Most megint bepótoltam háromoldalnyi lemaradást. :-)

Körte
Előzmény: Narbondel (1189)
boxer-gs Creative Commons License 2006.05.27 0 0 1242
Mindenki máshogy parkol:
TyuTyu-2 Creative Commons License 2006.05.27 0 0 1241
A szint miatt nekem sem volt gondom eddig... ez is luxus az AT "egyszerleallokmertkifogytam"-hoz hasonlitva :-)
csak furcsa volt eloszor nagyon, es meg is remultem egy pillanatra....
zoldfulu tehenpasztor esete az elso tank benzinnel :-)

TyuTyu
Előzmény: boxer-gs (1236)
boxer-gs Creative Commons License 2006.05.27 0 0 1240
R1200S
Hori R1100S Creative Commons License 2006.05.27 0 0 1239

Üdv a fórumon!

Hamár idáig eljutottál,biztosan nemsok idő választ el tőle,hogy újra tulajdonos legyél.

 

Az S modellek tetszenek,vagy csak véletlen,hogy a két s-ről kérsz infót?

Úgyhallotam,az R1200S-ből most érkezett meg az elsö példány,úgyhogy tulajok tapasztalatairól itt nem fogsz semmit hallani.Nade vegél egyet és majd isszuk a szavaidat!!!

Az R1100S -röl már tudnék írogatni,de azmeg már kifutott,gondolom olyat nemakarsz venni.

 

Hori

Előzmény: Hullut (1234)
Hullut Creative Commons License 2006.05.27 0 0 1238
Igazad van! Viszont nekem mind a három model bejönne.
K1200S: Hosszú túrák stb.
R1200S: Kanyarvadászat stb.
R1200GS: Kanyar vadászat és túra és 1 pici csapatás a porban stb.
Főleg 1100S összehasonlítás érdekelne, mivel szeretnék 1 picit vadulni.
Tudtok valamit a hazai kereskedésekről? Lehet alkudozni az újakra?
Vagy érdemesebb a használt külföldről?
boxer-gs Creative Commons License 2006.05.27 0 0 1237

Hello!

 

Már kapható az R1200S?

Amúgy meg nem tudom, mi sülne ki a K1200S-el való összehasonlításból, mert tök más a 2 gép. No, de hátha valaki mégis megpróbálja.

 

A GS pedig tényleg nagyon király. Csak ajánlani tudom. Persze én hazabeszélek.

Előzmény: Hullut (1234)
boxer-gs Creative Commons License 2006.05.27 0 0 1236

Hello!

 

A benzinszintről.

Sajna tényleg nem túl pontos a műszer, de nekem már nem okozott gondot a mennyiség nagyjáboli megbecslése az Adv-nél. Az első 100 km-en egy csík sem fogy a kijelzön. Aztán a feléig komótosan, utána valamivel gyorsabban fogynak a jelek. Én egy tankkal legalább 500 km-t mentem általában, de nem volt ritka a 600 sem. Szinte mindig üres tankra tankolok rá és akkor tele.

Előfordul, hogy van még 3 csík a kijelzön, de ha oldalsztenderre állítja az ember, utána egy sem marad és kigyullad a tartalék jelző sárga lámpa. Gondolom azért, mert a benya átfolyik a tank bal oldalába, az érzékelő meg a túloldalon lehet. Ha elindulsz, akkor egy idő után megint a "jó" értéket mutatja. A tartalék az állítólag 4 liter, tehát avval 70-80 km-t simán el lehet menni. Nekem volt már száz is.

Persze nagyobb, pláne csoportos túrázások alkalmával én sem hagyom szárazra fogyni a tankot, hanem a többiekkel egyidőben tankolok. Esetleg kimarad minden második.

Előzmény: TyuTyu-2 (1233)
Mcemru Creative Commons License 2006.05.27 0 0 1235
nálam a ktm lc4 sm-nel is ez szokott lenni, minel jobban elkopik a gumi oldala egyenetlenebbre, annal gazosabban szital 150 felett mar
uj gumi, centir, kullok atnezese, megint jol fut 175 vmaxig egyenesbe!
Előzmény: Petyavara (1214)
Hullut Creative Commons License 2006.05.27 0 0 1234

Sziasztok MINDENKINEK! Gratula a gépekhez és tervekhez! Új vagyok az egész topicban és lenne néhány kérdésem. Ha valakit érdekel, a régebbi R65 és R80 valamint a K75 típusokról tudok adni infót. (minimálisat, mivel ilyeneket használtam) Engem érdekelne, tud e valaki összehasonlítást adni az új R1200S és K1200S modellekről. Milyenek a hazai utakon és a túrák alkalmával hogyan viselkednek a gondolom nem kevés japán gép között. Még 1: a GS tényleg ennyire király? Én a régi 1100-t próbáltam még új korában (nem most vót :-)) és most őrölten szeretnék venni valamit. Javaslat?
TyuTyu-2 Creative Commons License 2006.05.27 0 0 1233
Ahoj,

Tudjatok en hondarol tetem at bomosre....
Szoval az Atnal betoltotted az olajat, es 12000km utan kiengedted :-)
(ok, ott volt lanckenegetes mint ceremonia)

A bomosnel uj ceremonia lepett be eletembe: olajkukkolas :-)
(viszont elmaradt a lanckenegetes)

Szoval az olaj szintjenek megallapitasa egy kicsit okkult tudomany:
soha a budos eletben nem fogod 2x azonos szinten latni....
Parszor mar a fraszt hozta ram, hogy az ablak aljan mintha lett volna
egy pici olaj..... nem toltottem ra, nem mentem vele..... a mozgatasra
"elobujt"...
A kurulmenyek: teli tarolas, tehat tobb hete volt szepen csordogalnia
(csak neha a motor mogotti polchoz is hozza kell ferni, tehet idonkent
odebballtam vele)

masik ilyen "pontos" dolog a benzinszint......
tura.... mindenki kiall tankolni.... en mondom hehe minek azt ?
van boven benya.... (adv 30l tank) :-)
kut utan par km szimpi bokroknal kenyszerpihi (wc)
gyujtas vissza.... baro sarga lampa.... hova tunt a benya ???
aztan par km utan elobujt ez is....
szoval 10l kornyeken mar a benya is maszkal rendesen....
(ami fura , mert masnal ez a fel tank ...)

TyuTyu
Előzmény: boxer-gs (1227)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1232

Sok dilemázás után,Motul félszintetikus 15w-50-es olajat tettem a gépbe.

A 3.75 l betöltése után,kb. 2500 km-t mentem a géppel,talán valamicske fogyhatott belőle... Most a piros kör felső  ívétöl kb 3milire van az olajszint,máramikor lecsorog,mert van amikor a frászt hozza rám,mert fél óra alatt sem jön föl az ablakig.

Máskor meg 2 perc után fullig van....ki érti ezt?

 

Hori R1100S Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1231

Olajkeverés:

 

Kiszámíthatatlan,hogy mitörténik,attól függetlenül,hogy mit mivel keversz.

Általában semmi az égvilágon,de ha a két olaj különböző adalékai kioltják ,vagy módosítják egymás hatását,akkor már lehet gubanc is!

 

Tehát jöhet akár a "birkafaggyú" is de csak a következő benzinkútig.....szerintem.

Hori

Előzmény: boxer-gs (1227)
TOM Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1230
Nekem epp ma jatszotta el, hogy eltunt az olaj a kemlelo ablakbol (kicsit megdolt a motor-- benyomodott a kozepsztender)...jo trukk ez az oldalsztender...
Ja nekem is GP van -- elobb RS-t irtam veletlen...

Keveres: valamelyik esetben habosodas lephet fel....ha nagyon fontos rakerdezek...
TOM
Előzmény: kz2 (1229)
kz2 Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1229
"függőleges motornál 2 keréken állva kell lecsekkolni"

Persze, ez a kincstári metódus. Meg az olajkereskedők lobbija. :-) Pusztán arra céloztam, hogy nem kell megszakítani a túrát és eszeveszett olajkeresgélésbe fogni, ha középállványon nincs semmi az ablakban, mert van ott még tartalék.

Ásványi-szintetikus keverés: legjobb típuson belül maradni, ha gáz van, úgyis megy a birkafaggyú is.

kz
Előzmény: boxer-gs (1227)
boxer-gs Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1228
Az előbbi, első mondatom végére kérdőjel dukál.
boxer-gs Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1227

Biztos, hogy oldaltámaszon kell ellenőrizni az olajszintet.

Szerintem inkább függőleges motornál 2 keréken állva kell lecsekkolni. A minimum az ablakban látható belső kör alsó pereme. Ha ez alá megy, tehát nem látszik az olaj a motor lehűlt állapotában, akkor a szint az elméleti minimum szint alá csökkent. Ha ilyenkor oldalsztenderre döntöm, akkor valószínűleg megint látszik az olaj, mert a motor pont az ablakocska felé dől. Persze biztosra veszem, hogy annyi biztonsági tartalék van a dologban, hogy az esetleges problémák, besülés ekkor még azért messze van. De azért pótolni kell a pótlandót.

 

Egy kérdés: igaz-e, hogy ásványi olajhoz pótlásként önthetünk szintetikus olajat, szintetikushoz viszont nem szabad ásványit önteni?

Valószínűleg egyik megoldás sem ajánlott, de azért kiváncsi lennék az igazságra.

Előzmény: kz2 (1225)
boxer-gs Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1226

Szia MGP!

 

A jelenlegi 1100-esemben is pont ez a fajta biztonsági kupak van és semmi gond vele. Óvatos ki-betekergetés és nincs vele gondom. Ezért vettem a leendőhöz is. (mert persze az eredeti műanyag már elkallódott, így nem tudom átmenteni)

Előzmény: MGP (1221)
kz2 Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1225
Elég sokat olvasgattam az olajfogyasztás témájáról. A konklúzió az, hogy nem lehet általánosítani. :-) Mint az 11XX-es széria esetében a rángatás, illetve a jobbratartás esetében sem. Van, amelyik eszi, van amelyik kezdetben eszi, van amelyik csak később kezdi el és van olyan, amelyik egyáltalán nem (vagy nem mérhetően) eszi. Nos, az enyém eszi, de nem újdonság, mert a régi is ette, így hozzászoktam. :-) Egy olajcsere-periódus alatt kb 1-1.5 flakonnal töltök utána. Ez gyakorlatilag semmi, bőven tűréshatáron belül. Castrol GP 20-50 ásványi. Az R4-ből kétszer ennyit evett, de legalább az 2x drágább volt. :-) Egy ideig elég sokat izgultam az ellenőrzőablak előtt guggolva és azon gondolkozva, hogy töltsek, vagy ne töltsek, mígnem egyszer csak az okosak megmondták a tutit: amíg oldaltámaszra rakva látszik az olaj az ablakban, addig nincs gond.

kz
Előzmény: boxer-gs (1208)
kz2 Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1224
MGP!

Az a baj ezekkel a dugókkal, hogy sorjás a fém és kinyírja a betöltő-nyílásban lévő műanyag perselyt. Én is így jártam a régi motoromnál, cserélni kellett a műanyagot, mert lökte az olakat a csizmámra. Neki kell esni egy laposreszelővel a T-alaknak, szépen legömbölyíteni az éleket és a sarkokat. Utána pöpec.

üdv,
kz
Előzmény: MGP (1221)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1223
Hori R1100S Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1222

Szia!

Amikor megvettem a gépet a tulaj fölhivta a figyelmemet,hogy kicsit szivárog az olaj,az extrás olajbetöltönél.Valóban ígyvolt.

Szétkaptam,kitakarítottam ,kicsit megegyengettem,(látszott,hogy túltekerték)azután vissza és azótasem szivárog.Magam is meglepődtem!

Előzmény: MGP (1221)
MGP Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1221

Én is ilyet vettem, de pár ezer km után elkezte engedni az olajat, pedig a gumigyürü hibátlannak tünik, most az újra már nem raktam fel. Remélem jobb szériát vettél mint én, majd mond el a tapasztalatokat!

MGP

 

Előzmény: boxer-gs (1209)
Póczi Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1220

Hali!!

 

Segítséget kérnék egy BMW R75/6 motorkerékpárral kapcsolatban.

Elektromos baja van ,és egy kapcsolási rajzra lenne szükségem.

Kérem aki tud segíteni küldje el E-mail címemre.

Esetleg tuti webcím is jó lesz ahol megtalálom!!

 

Üdvözlettel: Póczi 

 

E-mail:ptommy@posta.net

TOM Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1219
Hechlingenben jártunk Sajnos en nem...
TOM
Hori R1100S Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1218

Ezzz igen!

 

Kicsit lokálpatrióta vagyok,nekem ez jobban tetszik,mint az "afrikai".

 

Hori

Előzmény: boxer-gs (1217)
boxer-gs Creative Commons License 2006.05.26 0 0 1217
Van európai terepszínben is.
Hori R1100S Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1216

Ez az európai terepszín,afrikai megfelelője.Így egyáltalán nem feltűnő a sok legelésző állat között,ideális szafarimotor.

Az oroszlánok elől meg úgyis megtud lépni.

 

Tehát ez nem Győzikés,csak egyszerűen álcázot motor,tehát szerethető!

 

:)))

Előzmény: boxer-gs (1213)
Petyavara Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1215

ja....

 

nekem tetszik:))))

Előzmény: boxer-gs (1213)
Petyavara Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1214

Üdv mindenkinek!

 

emlékeztetlek barátom,hogy volt ilyen tapasztalatunk,és egy tapasztalt motoros(versenyző) szakmai tapasztalára hagyatkozva gumicserével oldódott meg a probléma.

a kagylósodás nem feltétlen futómű gond,a gumi propfilja adja a magyarázatot.az egyik kagylósabbra kopik mint a másik.

új gumi , jó egyenesfutás!

szerintem ez lesz a megoldás.

 

Petya

Előzmény: Hori R1100S (1212)
boxer-gs Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1213

Győzike is imádja a GS-t.

Most akkor büszkék legyünk vagy sem?

Hori R1100S Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1212

Szia!

 

A tipust,firtattam a gyártmány gondoltam ,hogy BMW.

 

Mivel  telelever nagyon strapabíró,leginkáb a kerék felé terelődik a gyanúm.

Én ellenőrizném a kerékcsapágyat,a gumit és a felnit.

A kevésbé kopott gumi is tud ilyen meglepetést okozni.Nekem egy Arrowmax volt az előző motoromon és megfelelő a profilmélység ellenére,alig látható módon ki volt kagylósodva,ami ugyanezt a jelenséget produkálta.

Egyébbként ha valami gond van az első futóművel minden motor produkálja ezt a jelenséget és éppen 80 körül.

 

Üdv:

Hori

Előzmény: stirlitz_ (1199)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1211

Szia!

 

Ez a kis olajbeöntősapka azért is jó,mert szezonon kivül ékszerkén is viselhető:)

 

nekem teccik!

 

 

Előzmény: boxer-gs (1209)
boxer-gs Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1210
Azért ez is gyönyörű.
Előzmény: Hori R1100S (1196)
boxer-gs Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1209

TyuTyu

 

No, ilyen zárható olajbetöltő "dugót" vettem.

A kis Inbusz-szerű prücökkel lehet ki-be tekergetni. Nem általános méret.

Előzmény: TyuTyu-2 (1141)
boxer-gs Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1208

Szerintem az olaj nem a periódus vége felé kezd fogyni, egyszerűen csak ott tűnik fel, mert addigra esetleg eléggé lecsökken a szint.

Én jó pár éve hajtok boxereket, de eddig egyszer sem fordult velem elő, hogy a 10000 km alatt a minimum alá leette volna az olajat a gép. Bár én nem is szoktam 180-200-akkal száguldozni. Az olajfogyasztás eléggé függ az igénybevétel módjától.

Elvileg szerintem bőven megfelel ezekbe a boxerekbe a normál minőségű gk-olaj is, mivel alacsony fordulaton üzemel és nem kellenek a kuplung miatti speciális adalékok az olajba.

Ártani biztos nem árt egy vékony, hiper minőségű, full... olaj, de véleményem szerint tényleg fölösleges pénzkidobás.

Előzmény: TOM (1198)
TyuTyu-2 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1207
ezek ujak:
Make / Models : Model/Build Years:
BMW / K1200 R 2006
BMW / K1200 S 2005
BMW / K1200 S 2006
BMW / R 1200 ST 2005
BMW / R1200 GS 2004-2005
BMW / R1200 GS 2006
BMW / R1200 RT 2006
Manufacturer : BMW OF NORTH AMERICA, LLC
NHTSA CAMPAIGN ID Number : 06V164000 Mfg's Report Date : MAY 12, 2006
Component: SERVICE BRAKES, HYDRAULIC:ANTILOCK
Potential Number Of Units Affected : 13200
Summary:
ON CERTAIN MOTORCYCLES, UNDER RAPID, REPEATED, AND UNUSUALLY HARSH BRAKING, LOSS OF ABS CAPABILITY COULD TEMPORARILY OCCUR.
Consequence:
TEMPORARY LOSS OF ABS BRAKING COULD INCREASE THE RISK OF A CRASH.
Remedy:
DEALERS WILL ADD A PHYSICAL RESTRICTION, IN THE FORM OF A BANJO BOLT WITH A FLOW RESTRICTOR TO THE BRAKE LINE, AND ON CERTAIN MODELS DEALERS WILL INSTALL NEW FRONT BRAKE DISCS OF A SLIGHTLY LARGER THICKNESS FREE OF CHARGE. THE RECALL IS EXPECTED TO BEGIN DURING MAY 2006. OWNERS MAY CONTACT BMW AT 1-800-831-1117.


ez a hosszu link nem jon ossze....

szettordelem, es rakjatok ossze:
http://www-odi.nhtsa.dot.gov/cars/problems/recalls/
recallresults.cfm?start=1&SearchType=QuickSearch&
rcl_ID=06V164000&summary=true&PrintVersion=NO


az advrider oldalon volt az info

TyuTyu
Előzmény: TOM (1206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!