Keresés

Részletes keresés

panna0328 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100271

faepert valaki cefrézett már? Első alkalom lesz vele és elrontani nem akarom. Van valami jó ötlet azt szívesen várom.

nebamun Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100270

Ezekről nincs infóm, de szerintem nem habzanak különösebben. A habzásgátló elvileg főzéskor is hat.

Előzmény: dredly (100267)
Cipurró Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100269

Minden friss cefre habzik. Mondjuk a meggy az brutálisan. Szilikonos habzásgátló, vagy étolaj, max 2/3-ig tölteni, óvatosabban tüzelni, azt jóccakát.

dredly Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100268

OK, köszönöm.

Előzmény: csalitos (100266)
dredly Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100267

Köszönöm. A barackra, szilvára, körtére vonatkozóan esetleg van infód, hogy mennyire habzik? Ill. kérdésem, hogy a forrásnál rátett habzásgátló a főzésnél is hatásos, vagy akkor megint kell rá tenni?

Köszönöm

D.

Előzmény: nebamun (100265)
csalitos Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100266

   Miért is írtam csak a cseresznyéről? Azért mert ez az egyetlen cefre, ami megmajmolt, de mocsok módon. Jött mind a piros veszedelem. Újrakezdés segített csak, persze fél adaggal. Más cefre is felhabzik. De ha betartod azt, hogy csak 2/3 részig töltöd az üstöt, és nem eszeveszett módon fűtesz, nem ér meglepetés. Volt még egy felhabzásos esetem, de az azért volt, mert hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy egybe főzöm, talán nem fog felhabzani. Hiú remény volt, hogy szerencsém lesz. Nem lett szerencsém! Ez is úgy jött, mint a cseresznye, azzal a különbséggel, hogy ez sárga volt.  :-((

   Ezért nehéz tanácsot adni, mert minden cefre másképp viselkedik. Függ a főző kialakításán is, hogy meddig töltheted az üstöt. Biztos, hogy kitapasztalod majd, hogy mit bír el a szerkó.

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: dredly (100241)
nebamun Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100265

Saját tapasztalat: alma nem habzik különösebben, habzásgátlót sem tettem rá. Kökény sem nagyon, ott inkább a durva pektintartalom a probléma, hiába a pektinbontó, még vagy 1/3 víz kellett hozzá úgy is, annyira összeáll.

Meggy, cseresznye, már többen leírták, nagyon durván habzik, hordót csak 2/3-ig mertem tölteni, üstöt még addig se, mégis fölhabzott.

Előzmény: dredly (100236)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100264

Köszönöm a tanácsokat.Olvasgatom a naponta meg osztott könyvet.

Számomra sok tanulni való van benne.

De mint tudjátok a hülye gyerek is kérdezni szokott,ha nem akar teljesen hülyén meg halni.

Üdv Mindenkinek.

sogi01 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100263

                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (100234)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100262

Ennyi év józanul? És hogyan bírod? :D

Előzmény: Öregdömperes (100257)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100261

...figyelj csak ide!...nem bántani akarunk, csak azt szeretnénk, ha legalább annyi fáradságot vennétek (kezdők), hogy az oldal elején (amire külön felhívjuk a figyelmet) lévő minimális, de nagyon hasznos infót elolvassátok...

...ez az oldal, amire szerencsésen rátaláltál, ez egy "tudástár", egy remek könyv, 14-év és sok ember tapasztalatával és sok-sok hasznos infóval...ez itt mind le van írva, csak el kell olvasni...na most, ha van egy ilyen remek könyved, ahelyett, hogy elolvasnád, arra kérsz bennünket, hogy olvassuk el helyetted és mondjuk el újból, amit már sokszor megírtunk???...

...vagy lehet, hogy nem vetted észre, az elején az írást, hogy ide kattints???...

Előzmény: Öregdömperes (100257)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.18 0 0 100260

Nem sértegetni akarlak csak figyelmeztetni. Ha infot akarsz, adnom is kell.

Előzmény: Öregdömperes (100257)
szilvakukc Creative Commons License 2014.06.18 0 0 100259

És ezekkel a gépekkel mi van? Abban van a cserkó?:))

Előzmény: Öregdömperes (100253)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.06.18 0 0 100258

Köszi.

Olvasgatom.

Előzmény: sogi01 (100255)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.06.18 0 0 100257

Sajnos nem.1.fa iskolám van.

Meg 50.év. 6.nap munkával töltött évem.

És ebből 14.nap táppénzes napom.

És képzeld egyetlen napom nincs amikor részeg voltam.

Meg most először van 120.liter cseresznyém.

Előzmény: snapszmester (100256)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.18 0 0 100256

Ez még mindíg kevés infó.

Nem tudsz se írni se olvasni?

Előzmény: Öregdömperes (100253)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.18 0 0 100255

Szia! A Reggelinkben minden benne van,főleg a Miklós1  1x1 -jében!

Nem azért linkelek minden reggel,mert nem tudok aludni.....

OLVASSATOK! Nem kaptok vírust Tőlem!

 

Előzmény: Öregdömperes (100253)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.18 0 0 100254

Legalább jól alszanak tőle :-)

Előzmény: Öregdömperes (100253)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.06.18 0 0 100253

jó van mán no.

2.napja van benne.5-6.centit feljebb jött.2kg.cukor van benne.

Ennyi a története.Ma lassan bugyogott is.

Ha nem lesz jó meg kapják a gyerekek.

Előzmény: rézműves1 (100251)
kupeci Creative Commons License 2014.06.18 0 0 100252

Értem, talán a készítő is tudna segíteni,de addig is  óvatosabban kell fűtened.

Előzmény: Wassernyolcas (100243)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.18 0 0 100251

...akkor honnan tudod, hogy Neked cefréd van??...akkor az csak cseresznye hordóban:)

...mikor raktad bele??...mert ezt a kérdést előtte kellet volna föltenni...Te is úgy csinálsz, mint az amcsi rendőr, előbb lő, azután kérdez..DDD...ahhoz, hogy cefre legyen, cefrézni

kell...arról pedig zanzásítva, mindent megtudsz az oldal elején, nem kell 13-évet vissza olvasnod...de azért légy üdvözölve és jó nedűt...

Előzmény: Öregdömperes (100250)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.06.18 0 0 100250

Üdvözlök Mindenkit.

Teljesen kezdö vagyok még.Cseresznye cefrém van

Semmit nem tettem bele,lesz ebböl pálinka igy? Köszönöm a válaszokat.

snapszmester Creative Commons License 2014.06.18 0 0 100249

Lemezek nem kellenek. A szűrők kereten legyenek, a betaplalas felül legyen.

Előzmény: Deniel17 (100247)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.06.18 0 0 100248

Mindkét gézlapot tartó lemezre kell furat alulra. De egyszerűbb és praktikusabb, ha alul hagysz mindkettő alatt egy  1-2 mm rést. A beömlő csövet pedig ne (!!!) vezesd le a tartály aljára. Az az állandó folyadékszint tetejét érintse.

Előzmény: Deniel17 (100247)
Deniel17 Creative Commons License 2014.06.18 0 0 100247

Üdvözlök mindenkit.Segítséget szeretnék kérni.Az alábbi képen látható egy kozmaolaj szűrő vázlat.Működhet ez megfelelően,ha alakítani kell rajta akkor mit kellene?

Köszönöm.

http://indafoto.hu/savlemez/image/21262469-9a801baa/user

Wassernyolcas Creative Commons License 2014.06.18 0 0 100246

Egy biztos, semmilyen zárt rendszerű vízgőzös készüléket nem szabad otthagyni egy percre sem, még akkor sem, ha biztonsági lefúvatóval van ellátva a gőztér. Akkor sem, ha az ablak előtt elsétál valaki, aki történetesen alig múlt 18.

Ez nagy hátrány.

Előzmény: rézműves1 (100227)
barkócza Creative Commons License 2014.06.18 0 0 100245

Kóstold meg. Ha már nem édes, akkor egyszerűen már kiforrt, és főzheted.

Előzmény: kalomista mark (100244)
kalomista mark Creative Commons License 2014.06.18 0 0 100244

szép napot! segítségeteket kérném ha lehet, le állt a faeper cefrém forrása 2 napig forrt, mit tegyek hogy újra forrni kezdjen? tegyek bele 1 fél kocka élesztőt vagy egy kis cukrot még? 50l cefréről van szó

Wassernyolcas Creative Commons License 2014.06.18 0 0 100243

Ennek megmérése nálam valószínűleg nem fog megtörténni, mert pontosan nem fog sikerülni a külső hőszigetelés vastagságának ismerete nélkül.  Tudom, erre is lenne jó megoldás. A pontatlan mérésnek meg nincs értelme, mer úgy sem ad megbízható információt. Inkább azt fogom kinyomozni, hogy kb. hol áll az olajszint. De ez is várat még magára egy kis nyári szabadság miatt. 

Előzmény: kupeci (100222)
TINTUS Creative Commons License 2014.06.18 0 0 100242

Az idén úgy forrt ki a cseresznye 5 nap alatt , hogy alig mozgott, tehát nem általános az erős kihabzás !

 

-zimopec pektinbontó

-normál sütőélesztő (speciel most száraz porból volt )

-tápsó

-pici cukker

-akkusav

 

 

Előzmény: dredly (100236)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!