Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímed ne hozd nyilvánosságra a fórum topikban. Címed nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicokban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Ezt a 40x30-at elmagyarázhatnád, hogy mit értsünk alatta. Távcsöveknél - akár kereső, akár céltávcső - az első szám a nagyítás mértékét jelzi, míg a második az objektív átmérőjét milliméterben. Gyanítom nincs negyvenszeres nagyítása ennek a távcsőnek. Réginek tűnik, de ismerősnek nem. Valami mesterlövész távcsőnek gondolom, a szálkereszttel pedig lehet távolságot becsülni. Szerintem. Bár lehet vadászcső is, de a szálkereszt funkciója ott is ugyanaz.
Már hogy az ördögbe nem értettem, hiszen úgy állítottam a lehető legélesebbre a képet...a szálkereszttel csak arra utaltam, hogy a dioptria jól volt beállítva, máshol volt a probléma. Amúgy köszönöm az észrevételed, ismétlés a tudás anyucija - ugyebár😉!
Úgy vélem nem nagyon értetted amit T.A.L. topiktársunk írt a parallaxis hibára. Nem kell ahhoz szétszedni a távcsövet darabokra. Normális esetben minden valamire való távcsövet úgy gyártanak, hogy a parallaxis hibát kompenzálni lehet vagy a frontlencse külső állításával, vagy az oldal prallaxkerék segítségével.
Hogy tiszta legyen a dolog a szálkereszt beállításának semmi köze a parallaxis beállításhoz. Azaz a szálkeresztet ha a szemedhez élesre állítottad (a hátsó lencsével), attól még a távcsövön nem fogsz éles képet látni, mivel az távolság függő (ez a parallaxis hiba) és az első lencsével kell beállítani, amit gyárilag úgy készítenek, hogy be tudd állítani. Erre utalt T.A.L. barátunk mikor röviden írta, hogy az "parallaxis hiba" és nincs köze a szálkereszthez (legalábbis nem sok).
Egyébként a Bosile 6-24x56-os távcső képe ha nincs is olyan minőségű, mint az AKAH, de azért aránylag éles képet lehet vele beállítani még 24 szeres nagyításon is. Persze hogy az a 24 az tényleg 24-e az más kérdés, a képe viszont elfogadható.
Köszönöm a segítséget, lecsavartam a frontlencse rögzítő gyűrűjét, majd óvatosan ki-be tekertem a lencsetartóval a frontlencsét, amig egyik és másik irányban is torzulni nem kezdett a kép ( persze, legnagyobb nagyításon), aztán többszöri próbálkozással megkerestem a legtisztább képet, na nem lett olyan mint a korábbi AKAH "ágyúmmal"(annyiba került, mint puska) - az is 56-os volt- de hát ez csak egy Bosile, végülis elfogadom ilyennek, 50m-re elég jó a felbontás, látni a becsapódást elég tisztán. Köszönöm a reagálást!
Akkor nekilátok, ha már sikerült egy komoly kettőslátást rendbehozni a teljes prizmarendszer beállításával, ez se okozhat nagyobb gondot, óvatos fickó vagyok. Majd megírom az eredményt, kösz a javaslatot!
Dehogynem!Csak bonyolultabb,mert a frontlencsét kell ki be tekergetni,hogy megszünjön a hiba!Általában laikus kezében ez a művelet egyenlő a megsemmisitéssel!
Van egy Bosile ?-24x56-os csövem, már hogy honnan és mikor "lett", nem tudom, na de a kérdésem az, hogy bár a szálkeresztet élesre tudom állítani, de a tényleges nagyított kép (különösen 24x - nél) nekem nem elég éles, ez a cső minősége miatt van, vagy valamit nem jól állítok? Köszönöm a választ....!
Zeiss Jena DDR 4x32-es céltávcső egyedileg esztergált szerelékével együtt eladó. 11-15mm sínre szerelhető. Lencsék szépek, távcső mai napig szépen és jól használható minőségű. Ára egyben: 30e Ft.