Olyan honlapja nincs de emailt tudsz küldeni neki és másnap visszahív telefonon és megmondja hogy mibe kerül +posta ,de először nézd meg hogy egyeznek-e ? És áttételest keress ,de nálunk is nézz körül a neten hogy hol mennyiért kinálják !
Tanácsot kérnék tőletek. 82-es mtz vel meg akartam fordúlni és tolatáskor hallottam egy recssenést, majd amikor a gép hátrább ment látom, hogy az olaj elfolyt. A váltó alján a kis dekni kitört, levettem a deknit és egy kb. 8-as vagy 10-es hatlap fejű csavar esett ki.
Volt már nektek hasonló eset?
Honnan kerülhetett oda?
Korábban trágya szóráskor hallottam hasonló zajt a váltóból, akkor a kardán leesett és a trágyát nagyon hátra tolta mire észre vettem, majd újraindításkor elfelejtettem visszábbjáratni és amikor ráindítottam a kardánt akkor hallottam először hasonló hangot.
Miért nem ugy csinálod,hogy telei öntöd a mtz tankját az 130liter!
Kimész szárvágózni levágsz 1 hektár földet,ha nincs akkor 2-3 hektár!
Hazamész megméred!
Másnap teletöltöd és meggyürüzöl egy hektár vagy kettöt hármat és hazamész és megméred ennyi!
Csak az a lényeg egyforma legyen a terület!
Régen egy gazda mérte ,hogy mennyi a szárvágázással vetéssel szántással,vagy egyébb munkánál.és felirta hektárba számolva és tudta mi mennyit fogyasz,és ment bérmunkába!
Két föld se egyforma szárvágó föld felett vág,mig a györö a földet tömöriti!
Van külömbség,és a gázolaj se tudod mennyi volt benne!
egyforma föld egyforma üzemanyag este meg visszaméred,megvan mennyi a fogyasztás
Attól függ hogy mennyit viszel RZböl kétsorost vagy négysorost?
Vagy gyürüböl mennyit,és nemmyit csinálsz meg?
Mélylazitóból bekajál egy hektárnál 82es egykésessel 50-70liter
Szántásban meg 20-35liter közt
és csak egy hektár!
Nálam két soros van de én nem mérem de 6 hektár vágok és mindig 20 liter öntök bele és levágok mikor mennyit 1-3 hektár csak mind messze van 5-8km egymástól más más helyen napi 6-8 órát munka
Hát az RZ-hez két naponta szoktam tankolni olyan 70 liter körül és eszt 18 óra alatt eszi ! De a gyűrűshengerezés na az a 9 órás meló alatt kirántja a tankot olyan 100 liter körül kajál !
Meg kell nézni valahol hogy mi a különbség a zetor és az MTZ önindító között és venni egyet az agrobírónál ,annál olcsóbban nem hiszem hogy lehet venni nálunk !
Hidd el,hogy a gardánossal hajtott gépek többet fogyasztanak mint a szántás vagy tárcsázás!
Nekem volt régen egy könyvem,csak nem találtam meg,traktoros és abba benne volt,nyugati és mtzre hogy 80% a gardánosra pl talajmaró szártépö eke 60% tárcsa 40% most már a mélylazitózás is vagy 70-90%
Emlékszem,még mtz-80as spcben 8as vetögép mükakis elvitt de ez már az emelö képeséggét meghaladta,és szaki segitségével lehettet segiteni valamilyen Mg könyv kb 1992-1995körül volt tszben néha dolgoztak,mtz és nyugati gép nem sok volt tán Joni vagy New holland ,mint most,hogy van több ezer fajta nyugati gép ,valahol mtz-50 dolgoztak meg Rába -dutra és crisztál a tszben ami még müködött
Minden munkagéphez ennyi a tlt felvéztel vagy gardán teljesitménye!
Tölcséres sószóró 10-15le
vegyszerezö 20-25le
fükasza 30-35le
Spc vetögép 40-45le
Talajmarók 50-60le közt attól függ 540 vagy 1000tlt
Szárvágó 60-65le közt
Bálázó 60-80le 540 vagy 1000 és attól kocka vagy kör bálázó!
De nálam is volt ,hogy 10le gardánt elcsavarta és eltörte mint a pinty a spc vetögép,mert nem volt 3-5mm hanem csak 1-2mm gardán csönek a fala!
Igaz ti hülyének néztek,de a részeg és a hülye mond néha igazat!
Szártépö meg azért nem vágja össze a csutkát mert csak egy álló kés van a 2 soros szárvágón,sok a csutka pl 20cm tötávolság és 2-3m magas!
Ha lenne még egy kés akkor jobban össze vágná sokan mondták más fórumban és olvastam már blogon csak nem tudom hol agrolux on!
De Rz-1,5 vagy 3m az jó vág,tán a 3m jobban vág,mert ott 10 kés van és a két közepsö sort is össze vágja mert a kések ugy vannak kialakitva hogy össze szecskázza,nem uhy mint 1,5es ahol nem tudja odavágni jobb oldalt ezért kell jobb oldalra egy álló kést és nincs gond
Azért azt te sem hiszed el, hogy a 80-as 13-15 lóerőt ad le TLT-be??? A 920- meg 40 lóerőt és mind a két gépnél egyforma a hajtásrendszer. Lehet Szemi zagyvaságaiból szedted ezt az adatot.....
Kb 70 lóerő körül ad le mind a két gép TLT teljesítménybe.
Van két régi rz-3 ,van egy zöld azon más szöghajtások vannak és van egy piros az valami olasz ,be épitett szabadonfutós ez mind rz de hogy a számuk hanyas ne kérdezd már nem látni rajtuk az rz-3t is a hajtás házon olvastam amikor az őszön cseréltük a késeket ,de azóta már megint kést cseréltek pénteken láttam a kukába a kopott késeket ! Össze hajlanak ám a két vég megközeliti a 3-4 cm úgy összehajlik ,főleg most a nagy 100 lovas jonderre húzta a sár miatt az öntözött táblán ,mi nem bírtunk menni csak a 4kerekesek tudtak elmenni azok is csak foltokban !
És mennyi hektár van benne ? Itt nagyüzem van 300 hektár napraforgó után most van 400 hektár kukorica ,és eszt jórészt a két 80 mtz-vel zúztuk ,napi 30,35 hektárjával !
Hát azt garantáltan leveri és kihajítja ,nagy kolompolások közepette ,nálunk még az álló kés is le van véve ,mert feszt belevert ,főleg a napraforgó tarlóban ,az egy gonosz növény szár mindent tönkre tesz ,felnyársal !
Mert te mit tudsz , többet tud ? Láttál már ilyen vackot, egy évet nem bír ki ,már ezen az őszön is háromszor állítgattuk, hogy ne kapcsoljon le ,még is feszt le kapcsol ,úgy hogy még lehet a jövő héten repül belőle a fékszalag, a kukába ,pedig erősített szalagok vannak benne !
Most a 80-assal vagyok eszt jobb szeretem ,ha lehet kerülöm a 920-ast mint ördög a tömjént ! Kétrotoros függőleges tengelyű közönséges RZ zúzót húzgálok, pénteken még 200 hektár volt vissza a zúzásból ! Az oldalán a csúszó talpat szokták a kollégák is a földön húzni és akkor van két csík a gép után ,de ekkor a rotorok időnként a földbe csapnak ,na ez se a zúzónak se a gépnek nem használ ! Hogy old le a gardán ,hát egyszerűen megáll ,és a gardán tengelyen lévő szabadon futó meg el kezd racsnizni ahogy vissza hajtja a rotor !