Megcsináltam a usort-tal még a délelőtt, csak hogy kipróbáljam azt is. Szerintem 8 hogy mi rendez mert kicsike tömbökről van csak szó, de majd átírom valami szebb módszerre, ha kellőképpen kiokosodtam.
Ezer bocs, de hát szerintem elég szörnyű, legalábbis mi jó sokat kínlódunk vele. Lehet, hogy egy postgres(így jó?)-guru csodákat tudna belőle kihozni, de akkor az az illető nem nálunk dolgozik.
(A buta kérdésekért meg elnézést, de azt hittem, itt szabad kérdezni. Teljesen hülye nem vagyok, de nem régen kezdtem ezzel a területtel foglalkozni.)
ezt csak azert irtam, mert nem biztos hogy a kerdezo rajon hogy az a view az tulajdonkeppen az a select a from utan :) Ugye azt irta "sajnos" tehat sok mindent valoszinuleg nem tud az RDBMS-ekrol, nem rosszalloan mondom ezt csak megjegyzem.
Es ha mondjuk nem akarja beleegetni 1 view-ba a limit-et akkor 1 select-be:
select a.* from (select * from tabla order by date desc limit x) a order by sorrend asc
:) De 7.3-as postgres-el akar procedurat is irhat hogy meg dinamikusabb es csak 1 simpla procedura hivas legyen ami recordset-et add vissza.
sajnos??? Pf, na akkor ez az a pont amikor csodalkozom Bandi-T segitokeszsegen :) Najo, segiteni mindenkinek, csak ami durva az durva :) Azt mondani hogy sajnos ..., az bizony siralmas. Esetleg elmondhatnad hogy hogy csinalnad meg mysql-be ha azt istenited:))
Kozbe meg Bandi mar meg is irta az 1ik lehetseges megolast.
mysql-t hasznal :)) Szerintem siman beteszi 1 tomb-be a $tomb[$row["sorrend_oszlop_erteke"]] = $row; formaban ahol a row az mysql_fetch_array es a tombot sortolja.
Feladat a következő: le kéne kérdezni egy táblából az n db legfrissebb elemet (sort by date desc limit n), de az így kiválasztott elemek sorrendje elsődlegesen a "sorrend" mezőhöz, másodlagosan a dátumhoz kéne igazodjon (order by sorrend asc, date desc). Namármost én ezt a kettőt nem tudom összegyúrni egy select-té. Arra is gondoltam, hogy lekérdezem az n legfrissebb cuccot, és utólag rendezem sorrend-dátum szerint valami tömbkezelő algoritmussal. A manualban találtam egy array_multisort (egyszerre több tömböt vagy egy többdimenziós tömböt rendez) nevű függvényt, aminek adtam volna egy esélyt, de az ott szereplő példa alapján nem igazán világos, tudok-e ezzel valamit kezdeni. Ötletek?
select user_id, (select username from users where id=user_id) as username, count(user_id) from content group by 1,2 order by 3 desc;
Igen, azt hiszem ez azonos azzal, amit te írsz. :)
Nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy mysql-ben fog működni a zárójeles select. Hmm, és az is lehet, hogy a group by-t szájba kell rágnod, így:
select user_id, (select username from users where id=user_id) as username, count(user_id) from content group by user_id, username order by count(user_id) desc;
Ha az egyik tábla neve users, a másik pedig content, és az users táblában id jelenti az azonosítót (a név username), míg a content táblában user_id, akkor így néz ki mysqlben?
select id, (select username from users where username.id=id) as username, count(user_id) from content group by 1,2 order by count(user_id) desc;
Kicsit belezavarodtam a dologba, az ilyen kombinált keresést nem ismerem, nem látom át... :)
Valami ilyesmit javaslok: select id, (select username from users where username.id=id) as username, count(id) from aktivitas group by 1,2 order by count(id) desc;
Ha olyat szeretnék, hogy az alapján rendezzem egyik tábla rekordjait, hogy egy másik táblában hány rekord tartozik hozzájuk (pl. az usereket [user-table] aszerint hogy hány hozzászólásuk [hozzászólások-tábla] van), akkor mi a leghatékonyabb (leggyorsabb) módszer? Gyűjtsem ki temp table-be, vagy valami ciklusban tároljam el változókban az eredményeket, vagy mi lenne jó megoldás?
Azért kérdem, mert a kezdőoldalra akarok egy kis kimutatást rakni (3 legaktívabb és 3 leglustább hozzászóló a fórumban), amit tehát gyakran megnéznek, ezért lenne jó tudnom, milyen irányban induljak el, hogy ne lassuljon be esetleg ettől az oldal.
header( "Location: valami.php"."?".session_id()); ->ennek semmi ertelme, a
header( "Location: valami.php"."?".session_name()."=".session_id().""); -nek mar tobb. Esetleg meg tudod nezni ie-n kivul mas bongeszovel is?
Érdekes dolgokat művel! :)))
Eredetileg a:
header( "Location: valami.php?".SID);
exit;
akartam futtatni, és a böngésző tért vissza mindig CGI erroral. (A php.log-ba semmilyen bejegyzés nem került.)
Kipróbáltam a:
header( "Location: valami.php"."?".session_id());
exit;
És ezzel, már néha működik, de ötből egyszer itt is ugyanaz a CGI error van.
Ami a következő: (a böngészőben)
"The specified CGI application misbehaved by not returning a complete set of HTTP headers. The headers it did return are:"
php.log-ban ismét nem kerül semmi.
Na, most ez miért lehet?
Van olyan hely ahol csinalok iis alatt php-val project-et, es teljesen jol lefut az header(..); exit; A full error-t ide tudod irni? Es hol irja ezt ki? Vagy log-ba irja? php.log ha bekapcsolod hogy logoljon, ini-be, akkor oda mi kerul ?