Keresés

Részletes keresés

Feriba51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100639

Jaaa, akkor nem mondtam semmit:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: gabor0036 (100638)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100638

3-4m rézből szokott lenni. De a saválló az rossz hővezető, abból sztem kell a duplája. Vagy nem?

Előzmény: Feriba51 (100636)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100637

                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (100188)
Feriba51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100636

A 7-8 fm szerintem sok, inkább legyen 3-4.

Jó nedűt!!!

Előzmény: gabor0036 (100632)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100635

Tíz perce vissza nyomkodtam a bundát, mértem a pH-t   3.2  tehát négy nap alatt 0,2 tizedet lúgozódott. 

Előzmény: körte51 (100624)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100634

akko jóvan :-)

 

Előzmény: Öregdömperes (100633)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100633

Jó jó ne bántsátok már szegény Öreg dömperem.

Meg ne szólaj.

Pálinka főzéshez viszem a fát.

Előzmény: sogi01 (100625)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100632

Snapszmester bogarat rakott a fülembe a csőköteges hűvel. Savállónak mindképpen az lesz, de úgy döntöttem átfolyós 7-8fm 18mm-es spirál lesz. Neked hol tekerték meg? Illetve mennyiért? 200-nál nagyobb átmérőre nem nagyon szeretném. Ha más tud segiteni annak is örülnék. :)

Előzmény: bezzeg Jani (100619)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100631

Nem! víz mellet ahol halat lehet fogni! ÉS JÓ PÁLINKÁT LEHET INNI!   (ha viszek:-))))

 

Előzmény: Törölt nick (100628)
Firga73 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100630

Köszi..  Figyelni fogom a hűtőviz hőmérsékletét és cserélgetni fogom.. 

 

Előzmény: rézműves1 (100615)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100629

Hát ma nem csináltam semmit.Csak a főző

körül járkáltam mint a mérgezett egér.

Még a tyúkok se kaptak vizet.

Anyuka mondta is már vége lehetne.

Na azzal még várhat.

Előzmény: körte51 (100623)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100628

Halpiacon nyaraltál?

Előzmény: sogi01 (100627)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100627

Bocsi,hogy pihentem..,. de mostmár vagyok!

(fogtam egy 65 centis halat)   :-DDDDDD

Előzmény: Törölt nick (100626)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100626

Na, végre

Előzmény: sogi01 (100625)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100625

Na sziasztok! 

Nyaralás véget ért!

Hogy itt mennyi lett az ujonc.... meg mostmá dömperesautóba gyűjtjük a cefrét?:-)

körte51 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100624

3,3 volt az enyém ph -ja ,én nem raktam a meggybe csak élesztőt! A barackomat is cefrézem ahogy érik ,nem sok lesz 5 kilónként rakok 1 cent kénsavat ,3.3 a phja ! Valahol olvastam ,hogy 3,2 alatti ph már gátol valami enzim működést ,nem viszem le jobban úgyis azonnal főzöm ! Ahhoz  képest ,hogy az idén savazok először ez is haladás ! 

Előzmény: bezzeg Jani (100619)
körte51 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100623

Emlékszem mikor az első pálinkámat főztem ,de nagy élmény volt! Gratulálok ,jó játék mi?

Előzmény: Öregdömperes (100622)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100622

Jelentem Nektek,hogy csurog a pálinkám lefelé.

38.fokkal indult.2l,3.deci jött le 12.literből.éjjel is menni fog.

snapszmester Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100621

És ha nem fut ki akkor tudsz valamit.

Előzmény: snapszmester (100620)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100620

Ha csak tényleg az akkor k... felesleges volt.

Előzmény: bezzeg Jani (100619)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100619

    Mire jutottál a meggy cefrével?  Hétfő este cefréztem én is ma már megcsendült annyira, hogy feltegyem rá a kotyogót. Öt másodpercemként pöffent.

Csak kénsav ment bele.

 

 

https://drive.google.com/file/d/0B_B4QxK-yoPZNnRBMHNCN296ejQ/edit?usp=sharing

Előzmény: toalettduck (100515)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100617

Mikor az utópárlatot hozzátetted a következő főzethez, nem tapasztaltál minőség romlást?

A két főzet között.

Külön-külön kóstoltad?

Előzmény: abodi72 (88098)
abodi72 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100616

Szia Isti

 

Pár éve én is hasonló cipőben jártam mint te most , én is átolvastam a forumot,kérdeztem ,kérdeztem,és a válaszok alapján (ismét köszönet a segitőknek :) megépitettem a saját duplafalú,termó olajjal feltöltött főzőmet ,ami a mai napig nagyszerűen működik, és már nem is tudom, hogy a 3-ik, vagy a 4 ik szezon utá

n kezdem úgy  érezni ,hogy finom páleszt főzök (ez a mások véleménye is :).

Neked azt tanácsolom , hogy olvasd el figyelmesen a forumot, és ha a nevemre kattintasz és átolvasod a pálinkás forumba irt hozzászólásaimat, ott megtalálod a főzőm leirását, fényképeket ,sőt videót is :)

 

Ha esetleg hasonlót szeretnél csinálni , szivesen válaszolok a kérdéseidre ,ha valami nem világos a már leirtak alapján :)

Lassan bele kell húznod ,mert itt a szezon !!!!! :)

Előzmény: Isti/84 (100613)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100615

...ha a kifolyó alszesz hőfokára gondolsz, de ez igaz a finomításkor kifolyó párlat hőfokára is, jól mondja a barátod...lehetőleg úgy kell a hűtést beállítani, hogy a kifolyó nedű hőfoka ne nagyon menjen 20°C-fok fölé...ezen a hőfokon még nem nagyon párolog az anyag és így alkohol és illat anyag sem nagyon szökik el...mivel én átfolyóssal hűtök, a hűtő tetejébe beépített egyszerű hőmérőt figyelem és ha már 65-70°C-fok körül jár a mutató, akkor a kifolyó anyag is 20°C-fok körül van...többször előfordult, hogy a főzés közben jöttek vendégek és nem vették észre, hogy a konyhában páleszt főzök, mert nem volt szag...

 

......nem kell mindig méricskélnem, csak rápillantok és tudom, hogy O.K.

Előzmény: Firga73 (100605)
TINTUS Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100614

Vannak akik itt készítenek kívánságra.  A linkben felül vannak további információk .

Magad is építhetsz de nem olyan egyszerű mint egy gyerekbili :))

 

A legjobb főző az rozsdamentes duplafalú üst réz sisakkal réz páracsés hűtő csővel. A hőközlő lehet trafóolajos vagy vizes.  60-70 literhez kell minimum 120 literes hűtő (ha nem átfolyós)  általában 2/3 részig töltheted majd a kihabzás veszélye miatt. Az ilyen ketyere még az ükunokádat is kiszolgálja .

 

Aztán innen lehet lefele is menni. Szimpla keverős....stb.

 

 

Előzmény: Isti/84 (100613)
Isti/84 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100613

Üdvözletem Hölgyeim és Uraim!

 

A fórumot kisebb kihagyásokkal de végigolvastam. Háááát... eltartott egy ideig :D A leírtak szerint készült a meggy cefrém ami szerdán megy is főzetni de azon gondolkoztam mennyivel királyabb lenne magamnak főzni. Arra gondoltam, hogy egy kb. 60-70 literes duplafalú vizes bőven-bőven elég lenne nekem. Néztem a boltiakat. Van áruk. Általában az üst rozsdamentes. Nem lenne jobb rézből? Végül valaki saját építésűre kért NAV-os papírt? Van fémnyomó ismerős lehet megkeresem hátha kiakasztom. Igazából egy papíros alap lenne a legjobb amit max csak tunningolni kell. Szeretném beépíteni így leeresztő is kellene. A hivatalos álláspont szerint a paradicsom meg a lekvár is ebbe főne :) Menjek inkább megkeresni az árát vagy van értelme elkezdeni építeni?

 

Előre is köszönöm a segítséget: István

sogi01 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100612

                                                       vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (100550)
Feriba51 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100611

Úgy van, maga az élet egy veszélyes üzem:-)))

Jó nedűt!!!

 

Előzmény: snapszmester (100588)
Feriba51 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100610

Én olyan borászokról beszélek, akik termékeikkel öregbítik az ország hírnevét.

 

Egy bizonyos szint fölött, az összekóstolás már nem dönt el semmit. Kinek a pap, kinek a papné. Szilvakukcnak a lánya:-)))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: Babar66 (100587)
körte51 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100609

Igen sok, minél hidegebb annál jobb! Úgy veszítessz ,hogy nem csapódik le! A barátod jól mondja!

Előzmény: Firga73 (100605)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!