Keresés

Részletes keresés

Babar66 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101060

Tyű-ha!  Tuti, hogy Te földönkívülieket rejtegetsz, és csak mondod, hogy pálinkát főzöl...   :)))

Előzmény: Kántor87 (101048)
Babar66 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101059

Szerintem ezt rosszul tudod! Bármit is dugdostok abba a szerencsétlen főzőbe, egy idő után állandósul a hőmérséklet, ha nincs ott az a folyadék, ami hűtse. (Amin át kellene verekednie magát a GŐZŐKNEK.)

Üdv!

Előzmény: Feriba51 (101014)
snapszmester Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101058

Ezt szerintem nem csak 100 C °-ig lehet melegíteni és nem látok rajta átalakítani valót.

Gratulálok. 

Talán a beépítés, szigetelés mert eszi a gázt cefetül.

Előzmény: beller1 (101057)
beller1 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101057

Nagyon jól néz ki. Én az olajos (dupla falú) feltöltést jobban szeretem, mert azt nem csak 100 fokig lehet melegíteni, de hát kinek a pap.........  Amúgy cserélheted később olajra is ha akarod. Azt, hogy a rézmennyiség a katalizáló hatás eléréséhez elegendő e, majd a nálam okosabbak megmondják. Én minden esetre gratulálok a főződhöz és jó nedűk lepárlását kívánom.

Előzmény: Kántor87 (101053)
beller1 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101056

Bérbe lehet venni?  :)

Előzmény: snapszmester (101055)
snapszmester Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101055

Jobb a berendezésetek, de a főzőmesteremet nem tudjátok lekörözni.

 

 

Kántor87 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101054

Bátran tedd fel a képet, én kiváncsi vagyok rá.

Előzmény: In Lak'ech (101049)
Kántor87 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101053

Elvileg így fog kinézni:

i:

Előzmény: beller1 (101050)
Kántor87 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101052

Köszönöm!

Az üst 75 literes és duplafalú (vizes), a sisak 20 literes és ebbe lesz egy vörösréz csőköteg (370 mm x 42 mm, ebből kb. 25 db) katalizátorként. Remélem ennyi elég lesz bele.

Előzmény: beller1 (101050)
szentöltvíz Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101051

Hibecsúf)))

Előzmény: Kántor87 (101048)
beller1 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101050

Szép. Hány literes az üst? Réz van benne valahol?

Előzmény: Kántor87 (101048)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101049

Artúditú  :-)

 

A tiéd után én már nem is merek feltenni képet az enyémről.

Előzmény: Kántor87 (101048)
Kántor87 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101048

Előzmény: Kántor87 (101047)
Kántor87 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101047

Üdv mindenkinek!

Elkészült a főzőm, megpróbálok egy képet feltenni:

bujukcekmece Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101046

És a pektinbontóról nem is beszéltem, ami folyosabbá teszi az amúgy CO2-vel dúsított matériádat. A pektinbontó is természetes enzim, nem szaporodik, elvégzi a dolgát amennyi van, ha kevés van potóljuk...vagy nem

Előzmény: bujukcekmece (101044)
barkócza Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101045

Kösz a figyelmeztetést, majd vigyázok vele. :) Főzésnél amúgy habzott.

Előzmény: csalitos (101042)
bujukcekmece Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101044

A JóIsten a gyümölcsöt arra teremtette, hogy ha nem eszed meg szépen rohadjon el az áltermés a magok körül. Mi ezzel nem értünk egyet:) Az élesztő, a tápsó, nem kemikélia, a gyümölcsökben, felületükön jelen van, de nem mindig megfelelő mennyiségben, minőségben! Ami most nálad zajlik az egy erjedési hiba, orvosolható, de rábízhatód a föntiekre is...

Előzmény: szilvafan (101041)
bujukcekmece Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101043

Az én cserkóm sem habzott mindaddig, amíg a szomszédom ki nem tárta a földpince ajtómat és bemelegedett az amúgy beoltott cefre. A jégakku és a tápsó segített. A 240 liter cigánymeggyemen 1 cm a hab. 18 fokon erjed élesztővel.

Előzmény: barkócza (101040)
csalitos Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101042

   Akkor ezzel a cefrével van valami. Mindenki sírdogál, hogy futkározik a cefréje, főzéskor habzik, egy igazi futós cefre jelleget mutat. Néked nem hajlandó futni. Szerintem több lehetőség leledzik. Ez a cefre nem cefre. Cefrének lehet, hogy cefre, de nem futós. Elképzelhető, hogy nem meggy, álcázva vagyon és csak a külső jelek megtévesztés képen mutatják a meggy jelleget. Valakinél protekciója van. (ezt csak haloványan mondtam) Óvakodj ettől a cefrétől. Lehet, hogy ez még okoz meglepetést. :-))

   Minden jót.

   Józsipapa

Ui: Ezt tudományosan nem tudom megerősíteni, ezért kérem a fővesztés mellőzését.

Előzmény: barkócza (101040)
szilvafan Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101041

nem oltottam én, az égvilágon semmivel, úgy ment a hordóba, ahogy a JóIsten megteremtette, olyan kemény volt, hogy golyózápor volt a kertben amikor fúrni kezdtem. Ezért vártam vele 3 napot, amíg egy kicsit megszottyadt, és akkor már le tudtam fúrni. és ekkor kezdődött a habzás, de mint állat, csak az tűnt fel, hogy a kutyám nyalogatja a cefrés hordót...:) ez a tápsó, meg a különböző kemikáliás cuccok nem az én barátaim, inkább tényleg lelocsolom napjában párszor a hordót hűtés gyanánt, ha ez segít. 

Előzmény: bujukcekmece (101039)
barkócza Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101040

Érdekes, nekem az idén nem habzott a meggyem. Összesen 80kg-t cefréztem eddig, 6 vödörben, de egyik sem habzott, sőt, a bunda is csak finoman ment föl. Igaz, rögtön cefréztem, nem vártam vele. Talán még ma lesz egy újabb adag.

Előzmény: bujukcekmece (101039)
bujukcekmece Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101039

A cseresznye és meggy cefrézéskor érdemes bekészülni jeges palacokkal, hogy hűteni tudd a cefrét! Ha fajélesztővel oltottad Pláne,

mert akkor most a vadak dolgoznak, elmegy a habzás és kipusztulnak, megakad az erjedés. Az élesztő tápsó szintén segít kordában tartani az erjedést!

Előzmény: szilvafan (101021)
snapszmester Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101038

Kék bogyival nekem is jobban emelkedne de én lankasztót teszek bele.-:)

Előzmény: szilvakukc (101035)
szilvakukc Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101037

Kedves egészségedre! Zsebkendő ment!:))

Előzmény: Feriba51 (101034)
héjja60 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101036

Email ment !

Előzmény: Feriba51 (101034)
szilvakukc Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101035

Az enyém jóval többet emelkedik, de én még fiatal vagyok.:DDD

Előzmény: snapszmester (101029)
Feriba51 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101034

Rectificarea este o operaţie de prelucrare a suprafeţelor. Prin această operaţie se finisează suprafaţa obţinănd o rugozitate fină. În general se obţine cu corpuri abrazive de diferite granulaţii.

:-)))))

Jó nedűt!!!!

 

Előzmény: szilvakukc (101026)
snapszmester Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101033

Nem kell!!!

De, amilyen erős itt némelyik kolléga készüléke nem árt neki. A finomítást 20-25%-os alszeszből lehet a legjobb minőségben megoldani, de mindig erős alszeszeket főznek és nem akarják kihígítani, akkor a gyengébb alkoholfokú cefréből talán nem lesz erős alszaesz és nem kell figyelni a hígításra.

Ha a cefre épp befér hígítás nélkül, akkor értelemszerűen nem kell hígítani.

Előzmény: Firga73 (101016)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101032

kiegészítés: 15 l cseresznyecefrét

Előzmény: In Lak'ech (101030)
Firga73 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 101031

Köszönöm a válaszokat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!