Szerintem ezt rosszul tudod! Bármit is dugdostok abba a szerencsétlen főzőbe, egy idő után állandósul a hőmérséklet, ha nincs ott az a folyadék, ami hűtse. (Amin át kellene verekednie magát a GŐZŐKNEK.)
Nagyon jól néz ki. Én az olajos (dupla falú) feltöltést jobban szeretem, mert azt nem csak 100 fokig lehet melegíteni, de hát kinek a pap......... Amúgy cserélheted később olajra is ha akarod. Azt, hogy a rézmennyiség a katalizáló hatás eléréséhez elegendő e, majd a nálam okosabbak megmondják. Én minden esetre gratulálok a főződhöz és jó nedűk lepárlását kívánom.
Az üst 75 literes és duplafalú (vizes), a sisak 20 literes és ebbe lesz egy vörösréz csőköteg (370 mm x 42 mm, ebből kb. 25 db) katalizátorként. Remélem ennyi elég lesz bele.
És a pektinbontóról nem is beszéltem, ami folyosabbá teszi az amúgy CO2-vel dúsított matériádat. A pektinbontó is természetes enzim, nem szaporodik, elvégzi a dolgát amennyi van, ha kevés van potóljuk...vagy nem
A JóIsten a gyümölcsöt arra teremtette, hogy ha nem eszed meg szépen rohadjon el az áltermés a magok körül. Mi ezzel nem értünk egyet:) Az élesztő, a tápsó, nem kemikélia, a gyümölcsökben, felületükön jelen van, de nem mindig megfelelő mennyiségben, minőségben! Ami most nálad zajlik az egy erjedési hiba, orvosolható, de rábízhatód a föntiekre is...
Az én cserkóm sem habzott mindaddig, amíg a szomszédom ki nem tárta a földpince ajtómat és bemelegedett az amúgy beoltott cefre. A jégakku és a tápsó segített. A 240 liter cigánymeggyemen 1 cm a hab. 18 fokon erjed élesztővel.
Akkor ezzel a cefrével van valami. Mindenki sírdogál, hogy futkározik a cefréje, főzéskor habzik, egy igazi futós cefre jelleget mutat. Néked nem hajlandó futni. Szerintem több lehetőség leledzik. Ez a cefre nem cefre. Cefrének lehet, hogy cefre, de nem futós. Elképzelhető, hogy nem meggy, álcázva vagyon és csak a külső jelek megtévesztés képen mutatják a meggy jelleget. Valakinél protekciója van. (ezt csak haloványan mondtam) Óvakodj ettől a cefrétől. Lehet, hogy ez még okoz meglepetést. :-))
Minden jót.
Józsipapa
Ui: Ezt tudományosan nem tudom megerősíteni, ezért kérem a fővesztés mellőzését.
nem oltottam én, az égvilágon semmivel, úgy ment a hordóba, ahogy a JóIsten megteremtette, olyan kemény volt, hogy golyózápor volt a kertben amikor fúrni kezdtem. Ezért vártam vele 3 napot, amíg egy kicsit megszottyadt, és akkor már le tudtam fúrni. és ekkor kezdődött a habzás, de mint állat, csak az tűnt fel, hogy a kutyám nyalogatja a cefrés hordót...:) ez a tápsó, meg a különböző kemikáliás cuccok nem az én barátaim, inkább tényleg lelocsolom napjában párszor a hordót hűtés gyanánt, ha ez segít.
Érdekes, nekem az idén nem habzott a meggyem. Összesen 80kg-t cefréztem eddig, 6 vödörben, de egyik sem habzott, sőt, a bunda is csak finoman ment föl. Igaz, rögtön cefréztem, nem vártam vele. Talán még ma lesz egy újabb adag.
Rectificarea este o operaţie de prelucrare a suprafeţelor. Prin această operaţie se finisează suprafaţa obţinănd o rugozitate fină. În general se obţine cu corpuri abrazive de diferite granulaţii.
De, amilyen erős itt némelyik kolléga készüléke nem árt neki. A finomítást 20-25%-os alszeszből lehet a legjobb minőségben megoldani, de mindig erős alszeszeket főznek és nem akarják kihígítani, akkor a gyengébb alkoholfokú cefréből talán nem lesz erős alszaesz és nem kell figyelni a hígításra.
Ha a cefre épp befér hígítás nélkül, akkor értelemszerűen nem kell hígítani.