Nem tudom a mostani árat, de ma beszéltem egy ismerősömmel, ő mondta, hogy nagyon megy fel a hízó ára, a szezon kezdetére lehet akár 500 Ft/kg. is, a háztóli.
Hogy igaza lesz-e, nem tudom!
(Ha így lesz is, január közepére-végére sztem biztosan esni fog az ár egy jó nagyot.)
Nekem van kettő, saját hizlalás. Nem táplálkozástudományi ismeretek alapján, hanem csak úgy parasztosan hízlaltak.
(Még nőniük kell, mert csak 160-180 kilósak, én meg szeretem a jó vastag szalonnát.) :)
Nem bukok rajta, de haszon sem sok van. (Legalábbis eddig így volt.)
Hogy az idén mennyi lesz a disznó ára a vágási szezonban, azt ki tudja? Ha magas, akkor rosszul járnak a barátaim, mert ráfizetni azért tényleg nem akarok.
Nem ismerem a piacokat, írtam, hogy a saját készítményemet esszük.
A barátaimnak szoktam csinálni, ha kérnek, ugyanolyat, mint magamnak. (A csípősség, bors, kömény mennyiségével igazodva az ő igényeikhez, a többi adalék viszont a falunkban szokásos szerint. Ja, mielőtt elfelejteném: Saját termelésű őrölt paprikát használva, ugyanis paprikatermelő vidéken élek.)
A füstről levéve, 3 nap szikkadás után jönnek érte, és 1300-ért adom. Ők kérik így, mert van közülük, aki a frisset szereti, aki meg nem azonnal akarja megkóstolni, annak van helye tovább tárolni.
Azért kérdeztem, hogy menyire száraz az a kolbász, amit kettőnégyért árulnak, mert csak akkor tudnám összehasonlítani, hogy az valóban baráti ár-e?
(Égne a képemen a bőr, ha kiderülne, hogy nem vagyok olcsójános!)