Keresés

Részletes keresés

chilii Creative Commons License 2011.11.28 0 0 2548

mire vagy kíváncsi? :)

Előzmény: omegas01 (2546)
Boarhunter. Creative Commons License 2011.11.25 0 0 2547

A titok az titok... :-)

Előzmény: omegas01 (2546)
omegas01 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 2546

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék kolbász illetve szalámikészítés titkairól ha tud valaki

prwhrqkt Creative Commons License 2011.11.14 0 0 2545

úgy , hogy megbízható helyről kell venni.

ha háztól veszel egy disznót, akkor onnan kell megvenni ahol lehet tudni, hogy mivel etették. és azt lehet tudni!

de ez tényleg így van .

Előzmény: halkergető (2543)
miriuta maci Creative Commons License 2011.11.14 0 0 2544

Csak egy disznó erejéig, de az is ismerőstől volt, két utcányira a megszokottól.

 

Viszont most februárig kell várnom, miközben teljesen kifogytam.

Előzmény: nagypapi51 (2541)
halkergető Creative Commons License 2011.11.11 0 0 2543

Aztán hogy kérdezed meg a disznót, hogy mi volt az étrendje?   :))

Előzmény: miriuta maci (2540)
halkergető Creative Commons License 2011.11.11 0 0 2542

Nem tudom a mostani árat, de ma beszéltem egy ismerősömmel, ő mondta, hogy nagyon megy fel a hízó ára, a szezon kezdetére lehet akár 500 Ft/kg. is, a háztóli. 

Hogy igaza lesz-e, nem tudom!

(Ha így lesz is, január közepére-végére sztem biztosan esni fog az ár egy jó nagyot.)

 

Nekem van kettő, saját hizlalás. Nem táplálkozástudományi ismeretek alapján, hanem csak úgy parasztosan hízlaltak.

(Még nőniük kell, mert csak 160-180 kilósak, én meg szeretem a jó vastag szalonnát.)   :)

Előzmény: Törölt nick (2538)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.11.11 0 0 2541

Amennyira emlékszem, mostanában nálad is kényszerű" termelőváltás" történt.

Előzmény: miriuta maci (2540)
miriuta maci Creative Commons License 2011.11.11 0 0 2540

Nálam az ár másodlagos, bizonyos határokig.

Mert szerintem családi felhasználásnál (meg amúgy is) nem árt utánanézni, hogy a disznó mit evett élete során, mielőtt a tányérodra kerül.

 

 

Előzmény: Törölt nick (2538)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.11.11 0 0 2539

Persze a 450-ben a szállítás is benne van. :)

Előzmény: Törölt nick (2538)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.10 0 0 2538

nekem hevesben 450 Ft/kg áron ajánlottak december eleji szállítással. nem fogadtam el keresek olcsóbbat.

 

 

Előzmény: halkergető (2535)
halkergető Creative Commons License 2011.11.10 0 0 2537

OK.

Igény már van rá, csak még hús nincs! Meg a paprikám is csak a jövő héten lesz kész.  :)))

Előzmény: nagypapi51 (2536)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.11.10 0 0 2536

Most jön a kolbász szezon, de majd emlékeztetlek. :)

Előzmény: halkergető (2534)
halkergető Creative Commons License 2011.11.10 0 0 2535

Nem bukok rajta, de haszon sem sok van. (Legalábbis eddig így volt.)

Hogy az idén mennyi lesz a disznó ára a vágási szezonban, azt ki tudja? Ha magas, akkor rosszul járnak a barátaim, mert ráfizetni azért tényleg nem akarok.

Előzmény: miriuta maci (2526)
halkergető Creative Commons License 2011.11.10 0 0 2534

Ha készítek, és nem megy ki a fejemből, majd értesítelek.   :)

Előzmény: nagypapi51 (2530)
halkergető Creative Commons License 2011.11.10 0 0 2533

Nyertél. Nem!   :))

Előzmény: miriuta maci (2522)
halkergető Creative Commons License 2011.11.10 0 0 2532

Köszönöm az elismerést!   :)))

Előzmény: Törölt nick (2528)
halkergető Creative Commons License 2011.11.10 0 0 2531

Onnan származom, de most (nem nagyon, csak) egy kicsit feljebb élek. Benne a paprikatermelő régióban.    :))

Előzmény: nagypapi51 (2524)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.11.10 0 0 2530

Hiszem, ha kóstoltam...:)

 

Előzmény: Törölt nick (2528)
miriuta maci Creative Commons License 2011.11.10 0 0 2529

Tényleg csodaszép!

Előzmény: nagypapi51 (2527)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.11.09 0 0 2527

A tőkehúsuk is korrekt, a tarja szeletekből vasi pecsenye leend...:)

 

Előzmény: nagypapi51 (2525)
miriuta maci Creative Commons License 2011.11.08 0 0 2526

A 2.400 Ft teljesen korrekt ár, ha jó a cucc.

 

Az 1.300 Ft-nak viszont önköltségen is érdemes lenne utánaszámolni, nem bukó-e.

Előzmény: nagypapi51 (2523)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 2525

Ma megint vettem ott egy rőf kolbászt, a cég "Serfőző és Tsa Kft.

Gyönyörű tőkehúsaik is vannak, persze el is csábultam egy darab

kicsontozott tarja erejéig, de ez itt OFF... :)

Előzmény: Hepci (2518)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 2524

Alkalmasint megkóstolnám a készítményedet, merre vagy, Bácska?

Előzmény: halkergető (2521)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 2523

A budafoki piac déli oldalában lévő húsboltban.

A 2400 azért baráti ár ezért a kellően száraz kolbászért, mert a bóti gyulait 3500 Ft körül vesztegetik.

Előzmény: Hepci (2518)
miriuta maci Creative Commons License 2011.11.07 0 0 2522

Bors? Kömény?

 

Akko' nem csabai vagyol! :-)

Előzmény: halkergető (2521)
halkergető Creative Commons License 2011.11.06 0 0 2521

Nem ismerem a piacokat, írtam, hogy a saját készítményemet esszük.

 

A barátaimnak szoktam csinálni, ha kérnek, ugyanolyat, mint magamnak.  (A csípősség, bors, kömény mennyiségével igazodva az ő igényeikhez, a többi adalék viszont a falunkban szokásos szerint.  Ja, mielőtt elfelejteném: Saját termelésű őrölt paprikát használva, ugyanis paprikatermelő vidéken élek.)

 

A füstről levéve, 3 nap szikkadás után jönnek érte, és 1300-ért adom. Ők kérik így, mert van közülük, aki a frisset szereti, aki meg nem azonnal akarja megkóstolni, annak van helye tovább tárolni. 

 

Azért kérdeztem, hogy menyire száraz az a kolbász, amit kettőnégyért árulnak, mert csak akkor tudnám összehasonlítani, hogy az valóban baráti ár-e?

(Égne a képemen a bőr, ha kiderülne, hogy nem vagyok olcsójános!)

Előzmény: Hepci (2520)
Hepci Creative Commons License 2011.11.06 0 0 2520

Ha ismersz a piacon emberi fogyasztásra nagyjából alkalmas kolbászt 2000 alatt, ne titkold...

Előzmény: halkergető (2519)
halkergető Creative Commons License 2011.11.06 0 0 2519

Nem ismerem az árakat, mert én a saját disznómból a saját kolbászt eszem, de egy kissé meglepődtem:

A 2.400.-/kg. az baráti ár?

Mennyire száraz az a kóbász?

Előzmény: nagypapi51 (2516)
Hepci Creative Commons License 2011.11.06 0 0 2518

Ez hol kapható?

Előzmény: nagypapi51 (2516)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!