Keresés

Részletes keresés

Babci29 Creative Commons License 2011.11.30 0 0 17225
És mennyi az a nem esünk túlzásba? Azért kérdezem,mert FOGALMAM SINCS!! Nem akarunk keveset,főleg nem sokat adni :)
Előzmény: Kathy8 (17224)
Kathy8 Creative Commons License 2011.11.30 0 0 17224

Mi úgy szoktuk , hogy pl. a recepción ha jobb szobát akarunk, a londínereknek oda is vissza meg  esetenként, az étteremben olyannak aki többször figyelt ránk, a takarítónak, a strandon esetleg olyannak aki színtén jobban odafigyelt ránk.... aztán lehet kirándulások alkalmával is a sofőrnek vagy a hajón dolgozóknak....még hozzátenném nem esünk túlzásba ,de sértően keveset sem adunk.Viszont ahol nem adok az pl. azingyenes reptéri wc!Meg annak aki a semmiért pofátlanul elvárná... Mindenki maga dönti el, érzi az ember mikor mennyit és kinek ad...

Előzmény: Babci29 (17223)
Babci29 Creative Commons License 2011.11.30 0 0 17223
Nem néztem még,köszi a linket. Nekünk minden új,hiszen még soha nem voltunk ott. De nagyon várjuk :) Biztos nagyon szép lesz,reméljük aznidő akkor is jó meleg,ahogy hallottuk. A baksisról írna valaki valamit? Hogy mennyit és milyen estekeben illik adni???!!!!
Kathy8 Creative Commons License 2011.11.30 0 0 17222

Szia Babci29!

Nézted már a Maps-on?

http://wikimapia.org/#lat=28.0399782&lon=34.4367313&z=17&l=21&m=b

Előzmény: Babci29 (17221)
Babci29 Creative Commons License 2011.11.29 0 0 17221
Sziasztok! Nagyon szépek az uj képek!!! Lesz még jóidő idén,taxisharm? Mi karácsonykor megyünk,akkor milyen lesz kb? Tud valaki valamit a Coral Sea Splashról? Mi oda megyünk,ott milyen a part?
Kathy8 Creative Commons License 2011.11.29 0 0 17220

Jók a képek Anbati, jöhetnek még!:)

Előzmény: Anbati (17215)
bardav Creative Commons License 2011.11.28 0 0 17219

A Kingtoursnál fizettük be, s így akkor egy 5 ezerrel került többe a Sharm, minr a Melia. Később a Best brutál árengedményt tett a korábbi akciós Melia árából is. Talán 104-ről 89-re engedte az illeték nélküli árait. Ugyanakkor a King felvitte a Meliát magasabbra, mint a Sharm árakat. Tehát tele vannak érthetetlen húzásokkal az irodák, figyelni kell, s lecsapni a legjobb árra. Nekem fontos volt, hogy ne hajnalban induljon a gép, így a Best szóba se jött.

De jövőre újra ott a helyünk, ha be nem "dőlünk".

altakrisz Creative Commons License 2011.11.28 0 0 17218

Szia Anbati:)

Köszi a részletes beszámolót, és a képeket:) A napóleont pedig külön is:))) A szeme alatti vonalról felismerve teljesen biztos, hogy ő a mi napóleonunk:))) Klasszak a képek,  a tűzhalas kép nekem nagyon bejön:))))

Én is dilemmázok a Sinai, és a Sharm között, ezért jó hogy megosztottad a véleményedet. Én is hajlok a Sínaira, valószínű az ár fog dönteni, úgyhogy várom a jövő évi ajánlatokat:)

Előzmény: Anbati (17215)
Anbati Creative Commons License 2011.11.28 0 0 17217

Én eddig még nem vetettem össze, hogy árban hogyan viszonyulnak egymáshoz. Ha valaki tudja, légy szíves írja le! Ha te mindkét helyen voltál, akkor biztos tudod. Köszi

Előzmény: bardav (17216)
bardav Creative Commons License 2011.11.28 0 0 17216

Kiegészítő Anbati-hoz.

Mi a Sharmba laktunk az idén, tavaly a Meliában. Az idei szobánk a Sharmban közelebb volt a Melia stéghez kicsit, mint a saját, így felváltva használtuk mindkettőt. A Sharm előnye, hogy újabb hotel, s az inkluzive ellátás koktélok, stb magasabb színvonalú, mint a Meliában. Ezek apróságok, mi mind a két helyen egyforma jól éreztük magunkat.

Anbati Creative Commons License 2011.11.28 0 0 17215

Sohal doktorhal

Napoleonunk

Tűzhal

Anbati Creative Commons License 2011.11.28 0 0 17214

Napfelkelte

Melia Sinai a vízből

A stégünk a toronyból

A Melia Sinai és a Melia Sharm

Napfény1 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 17213

Hahó Anbati!:) Igen, igen, a taxi fogás a Sharm hotel előtt jó kis beugratás, amit szerintem mindenkivel eljátszanak, legalábbis egyszer:)

Előzmény: Anbati (17211)
Napfény1 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 17212

Azért még mindig megfürödnék a tengerben...:)

Szió taxi.sharm!!:))

Előzmény: taxi.sharm (17210)
Anbati Creative Commons License 2011.11.28 0 0 17211

Mellia Sinai 2011. okt. 28.-nov. 06

Ígértem, ha megkésve is, de itt vagyok. Részletes beszámolót nem szeretnék írni, mert előttem nem sokkal többen megtették, inkább csak kiegészíteném, vagy a saját benyomásaimat  írnám le. Nekem nagyon bejött a Melia Sinai, de nekem eddig mindenhol tetszett, mert nagyon tájékozódom, mielőtt hotelt választok. A part, korallok tényleg szuper. Halak is vannak bőven, de aki már többször járt Egyiptomban, az megérti,hogy szeretne az ember mindig újat és újat látni. A napoleon nekem is feledhetetlen élmény volt, más olyan faj, amit eddig nem láttam, itt se mutatkozott be. Viszont akár jobbra, akár balra úsztunk, végig csodás korallfal, és kisebb nagyobb halak, halrajok, közvetlenül a mólónál, illetve balra egészen a volt Conradig. Egyébként el is sétáltunk oda, és leúsztunk a Baronig, majd a Rotanától a Melia Sharmig. Utóbbihoz a mi hotelunktól nem úsztunk el, mert a kanyarnál olyan áramlat volt, hogy mindig inkább visszaindultunk. Egyébként is erős szél volt, ami ezt a kanyart kivéve nem zavart a sznorizásban, de egyik nap kirakták a piros zászlót, akkor drukkoltunk, hogy visszaérjenek, aki messzebb úsztak el. Megcsodáltunk  óriás murénát, ráját, tűz-és oroszlánhalat, barracudát, óriás- és egyéb íjhalat, sorolhatnám…

Jó hír, hogy mi medúzát már egyáltalán nem láttunk, és (van , aki ezt sajnálná, én nem bántam), cápát sem. Egyébként szép idő volt a szelet leszámítva, mi ahhoz viszont nem szoktunk.

Ilyen szempontból is szerencsés választás ez a hotel, mert az egész partszakaszon még mindig itt volt a legnagyobb szélcsend. Igaz, a Sharm sokkal monumentálisabb,csillogóbb hotel, de ott sokkal hosszabb a móló, és szelesebb a part. Én egyébként sem vágyom oda, a Siani sokkal családiasabb, jobb a tenger, a part.  Sétálni meg többször elmentünk oda, és senki nem nézett ki minket.

Még egy jó hír. Nem lettünk betegek, pedig nem szedtünk Antinalt, és egyetlen magyarnak sem volt panasza a legkisebb mértékben sem. De másokról sem hallottam. Mindent ettünk, zöldségeket, gyümölcsöket, jeget is. A kaja finom volt, snack nincs napközben, csak a félpanziósoknak árulnak a medencebárban. Viszont bőven elég, és sok időt lefed a reggeli, ebéd, vacsora. Ha éhes mégis valaki, legfeljebb kétszer felmegy az étterembe, itt nincs távolság,  gyakorlatilag minden a parton van, és kiöltözni se kell. Egy strandruci a fürdőruhára.

Világítótoronyba ingyen fel lehet menni nappal, érdemes, szép a kilátás körbe.

Baksist nem kell túlzásba vinni, kedvesek, szolgálatkészek . Nálunk se voltak sokan eleinte vendégek, a hét második felében viszont azt mondhatnám,hogy majdnem teltház volt. Arra gondoltam, hogy az őszi szünet miatt, bár nem tudom,hogy más országokban mikor van. Egy biztos, a Halottak napját is megünnepelték, műsor volt, mindenféle dísz sütőtökből, stb.

Animáció a szokásos, kis hotel lévén, az esti nagyon halvány volt, meg ébren se tudtunk maradni, mert fél tízkor kezdték. Pedig már 5-kor sötétedett.  Én egyszer beálltam röpizni, ezt minden alkalommal egyszer azért szoktam. Klassz érzés mindenféle (mondjuk főleg orosz) nemzetiséggel játszani.

A hotel tiszta (pláne egyiptomi viszonylatban) az utolsó napokban nálunk is volt egykét csípős légy a parton, teraszon, de nem volt vészes. Életemben először használtam a szobában a szúnyogriasztómat is, amit mindig viszek. De az sem volt vészes, egykét csípéssel megúsztuk. Taxit a Sharm hotelnél  fogtunk (igaz napfényék?:)), egyszer voltunk Naama Bay-en, meg egyszer taxisharmmal a dahabos, Blue Hole-os programon. Az is nagyon jó volt.

Nagyon sok függ attól, hogy ki melyik évszakban, hónapban megy, akár a tenger élővilágát tekintve, akár egyebeket. De nem hiszem, hogy ebben a hotelben bárkinek is rossz tapasztalata lenne bármikor is. Nagyon jól éreztük  magunkat, és szívesen visszamennék!

taxi.sharm Creative Commons License 2011.11.28 0 0 17210

Sziasztok,

De. 11-kor árnyékban 25 fok volt, esténként 20 fok körül van....a víz mostmár 23-24 fokos.

Előzmény: Törölt nick (17198)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.27 0 0 17209

Nanaa...., azért a  1689-es hozzászólásod nem  egészen egyértelmű a minősítéssel kapcsolatban. Bár nem a reklám helye, de mi jól éreztük magunkat a Vistában és vissza  is fogunk egyszer menni. Nekem a személyzet ne vágja a pofákat és ne legyen, hogy az X szobák  jók, de az Y nem. Nemcsak búvárkodni, snorkelezni akartunk, hanem esténkén a szállodán kívülre  is kimenni, amihez  ne kelljen se taxi, sem szállodai busz.

Előzmény: bardav (17208)
bardav Creative Commons License 2011.11.26 0 0 17208

Eddig öt hotelt próbáltunk ki Sharmon, mindnek volt előnye - hátránya.

Subjektív rangsor:

1. Savoy

2. Royal Rosana

3. Melia Sharm

4. Melia Sinai

5. Laguna Vista

S ez is változhat évről - évre

bardav Creative Commons License 2011.11.26 0 0 17207

Sziasztok,

a Lagunas negativumokat csak tárgyilagos összehasonlításként próbáltam írni.

Ez nem azt jelenti, hogy mi nem éreztük jól magunkat, hisz sütöt a nap, kaja volt,

a társaság jó volt, úgy, hogy hülye ember aki nem érzi jól magát, ha minde adva van.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 17206

Szia edati!

Örülök, hogy hasonló véleménnyel vagy a Laguna Vistáról. Mi is rengeteg szállodát nézegettünk már a jövő évre, mert idén már megjártuk Törökországot és nem volt más beütemezve. Viszont annyira kedvező áron volt most a Laguna Vista, hogy hát nem lehetett kihagyni. Nem a búvárkodás volt az egyedüli cél. Azonban a  hosszú stégen bemenve nem volt semmi gond és tudtunk annak is hódolni. Jó volt a társaság és esténként  sétálgatni  is lehetett a környéken. Az emberek nagyon kedvesek, jó volt velük beszélgetni, alkudozni.

Visszavágyom.

Előzmény: edati (17200)
Napfény1 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 17205

Tudtam, hogy Rád mindig lehet számítani!!:)) Műholdképpel, meg minden egyébbel...

Előzmény: Kathy8 (17203)
Napfény1 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 17204

Köszi bardav! Megerősítetted, amit eddig gondoltam.

Előzmény: bardav (17202)
Kathy8 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 17203

Mily meglepő, hogy én válaszolok:)))Itt a link hol a hotel:

http://wikimapia.org/#lat=28.0415691&lon=34.434886&z=16&l=21&m=b

Előzmény: Napfény1 (17201)
bardav Creative Commons License 2011.11.25 0 0 17202

Pár éve befizettünk aSavoyba, de csak 5 nap volt szabad, így az iroda megtoldotta 2 nap Laguna Vista-val.

Ez a hotel mind a fekvését, mind az ellátását illetően elég gagyi volt a Savoyhoz képest (akkor az még félpanziós volt alapból, nem úgy, mint manapság csak reggeli, s horror áron, ha kérsz félpanziót is).

A Lagunánál nem lehetett, vagy csak igen körülményesen snoorizni - a szomszéd hotelnél lévő mintegy 800 m-es stégen bejutva, az őröket becsapva vagy megvesztegetve lehetett a vízbe jutni.

A szobák és a bungalók szépek, de a kaja egyébb szállókhoz képest menza jellegű volt.

Szerintem egy rutinos utazó a Nabq-ot elkerüli, hacsak nem kisgyerekes család, s a snoorizás nem érdekli.

Napfény1 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 17201

Sziasztok! Légyszi meséljetek egy kicsit a sznorizási lehetőségekről ott a Laguna Vistá-nál, köszi!:) Tudom, hogy a Nabq-on van, pont ezért kérdezem, van-e stég, milyen hosszú,  mennyire szeles, milyen mély, stb.:)

Előzmény: edati (17200)
edati Creative Commons License 2011.11.25 0 0 17200

Szia cocer!

Mi 1 hónapja érkeztünk haza, de azóta is visszavágyom! Nekünk is az első Egyiptomi utunk volt, és nagyon sokáig válogattam a hotelek között, mire kiválasztottam a Laguna Vistát. Tényleg csodálatos hely! Soha nem szoktunk kétszer ugyanoda menni, de bizony ide még legalább egyszer el kell jutni! Remélem sikerül!!!

Előzmény: Törölt nick (17199)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 17199

Sziasztok!

Vasárnap lesz 2 hete, hogy hazajöttünk Sharmról, a Laguna Visztából. Életemben először jártam Egyiptomban és amig élek nem felejtem el. Nem kéne kétszer mondani máris fordulnék vissza. A szálloda gyöngyörű és tiszta. Állandóan suvickoltak. A személyzet nagyon szolgálatkész és kedves. A tenger kisgyermekeseknek is jó. A Vörös tenger  és élővilága lenyűgöző. Általában kissé szeles volt az ídő,  28 fok volt a levegő és  kb. 26 fok körül a tenger hőmérséglete. Fáraó átkának nem sikerült  kifogni rajtam.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 17198

Köszönjük! Egy kis idöjárásjelentés is jöhetne megint ha belefér.. :)

Előzmény: taxi.sharm (17195)
pudingman Creative Commons License 2011.11.25 0 0 17197

Sziaztok,

jövö héten mennék Dahab-ba a Happy Life Village hotelba, szeretnék futni a sivatagban. Szerencsére, ma reggel elég szépen leengedték a félpanziós árat.

Luxorba akartam, de hülye voltam, mert tegnapi indulással volt hotel 220euróért reggelivel. Gondoltam, majd jövö hétre is leengedik, de a 429-es árat nemhogy leengedték volna, hanem felemelték 480-ra. Annyit meg nem ér, hogy egy hétig futogassak:-)

Dahab-ban még nem voltam, ezért érdeklödnék, hogy milyen messze van a hoteltöl a sivatag? Hátha ti ismeritek a környéket.

Elöre is köszi:-)

Előzmény: taxi.sharm (17195)
Babci29 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 17196
Sziasztok, Kedves taxi.sharm ,köszi az infókat!!! Reméljük ez így is marad...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!