Ez a topic azért jött létre hogy nyugottan lehessen beszélni OFF témákról is a rengeteg ON porsche téma mellett és hogy szorosabban összefogja ezt a porschés baráti társaságot!!!
Az a gond,ha fordítva is kiszakadt magától,akkor ott eléggé elfáradt már az anyag szerkezete. De a teljes hosszában javított menet bírni fogja szerintem.
Hát, olyan csavar kell mint az eredeti. Csak "lent" nagyobb menettel. Mert ki kell fúrni a halott 8-as menetet. de fent meg a réginek kell maradni az anya miatt, merg a csésze "megvezetése" miatt is. Ezért lenne jó a Nico által leírt cucc, mert ott minden a gyári maradna. A kérdés már csak a "cucc" beszerzése.
Akkor nem ígérem,hogy lesz,de mintha láttam volna a lomjaim közt olyat,ami "lent" 10-es,"fent" meg 8-as. De az nem vezeti meg a csészét,mert csak végig menet a 8-as! Ránézek mit lehetne,de akkor a legjobb Nico ötlete!
Na. Itt is látszik, hogy sokszor egy féle képpen gondolkodunk. Mikor először volt gond vele, akkor épp a hf felújítása után raktam össze a gépet és szépen kicsavarta a tőcsavart az anya. Na ekkor fogtam és beraktam fordítva a tőcsavart. Ahogy írtad is. Evvel csak az a gond, hogy úgy van kiképezve a tőcsavar közepe, hogy a csészét középen a helyén tartsa. De fordítva berakva is nagyjából megfelel. Tehát fordítva visszatettem, meghúztam és OK volt. Gondoltam, hogy szelephézagot állítok, mert egy szelepet nagyon hallottam csacsogni. És megnéztem, hogy érzi magát ez a csavar. Minimális erővel értem csak hozzá és máris tudtam tekerni, tehát eddig bírta (kb 1 évig, vagy 4000 km kb). Na ez történt ma. Így kénytelen vagyok a 2. számú megoldást a használni, mert az 1-est már elhasználtam. (:
Egyet még próbálj meg légyszi! Most "javítottam" egy ilyen problémát és ugyan az a tőcsavar szakadt bele. A hiba az,hogy nagyon meg van húzva és kifelé kirántja a menetet. De még ez is tetézve van azzal,hogy a tőcsavar rövidebbik menete van a hengerfejbe csavarva és akkor szakad ki. Megkérlek ,nézd meg légyszi,hogy így van-e,ahogy leírtam,mert akkor az a megoldás,hogy becsavarod fordítva a tőcsavart,két anyával és megszorítod a hengerfejben és mehet vissza a sallang,mert ezután is pont olyan hosszú menet fogja fogni,mint eddig! Ott,amit megjelöltél,feszítés sincs! Csak nyomatékra kell húzni,mert úgy-e ez egy sikló csésze. Az autót hibátlanul tudod használni. A vezérmű tengelyt nem minden nap szedi ki az ember,ezért,majd ráérsz a következő szerelésnél (húsz év) elgondolkodni a megoldáson! De mondom,ez csak akkor van így,ha a rövidebb menet szakította ki a menetet!!!!!! És még egyszer ismétlem magam,ha a hosszabb felét csavarod be,akkor van még megfelelő menethossz a hengerfejben!
Kösz a befecskendezőt, kipróbálni még sajnos nem tudtam, mert ehhez a kívül menetes fajtához sajnos nincsen benzincsövem, itt egy friss kép a frissen festett autóról: (a felnik még most készülnek)
Ez nagyon jónak tűnik. Hát felénk biztos nem kapni, de sokat vagyok Debrecenben, ott valószínűbb. Találtam akciós készetet 19.900-ért, lényegébnen minden szerszám benne van ami kell hozzá. Már csak a helyet kell megtalálni ahol megvehetem. (:
Még egyszer köszönöm, és a legjobb ebben az, ha öszejön, hogy az eredeti tőcsavart tudnám használni.
Van menetmetszője, fúrója, behajtója, ez egy azél rugó betét ami újra M8-as menetet varázsol neked, vagy amilyet szeretnél, töfféle méret van. Csavarboltban lehet kapni, pl. itt XX. kerületbe nálunk, de biztos felétek is van.
Egyrészt örülök annak amit írtál, hisz nagyon jól esnek a szavaid, és a bizalmad, örülök neki, hogy ismersz ennyire, és tudod, nem a pénzről van szó, hanem arról, hogy nehéz találkoznunk :(, viszont, azt sajnálom, hogy másokkal megjártad :(. Azt pedig remélem te is tudod, hogy bármikor bármiben segítek, ha tudok!
Szia ROW.
Örülök, hogy el tudtál jönni, csak sajnálom, hogy Kata nem tudott jönni :(, de majd talán legközelebb!
Szerintem nem nagyon férne el. Márha jól értem azt amire gondolsz. Néhány miliméterre, a vezérműtengely, és emiatt ott viszonylag vékony ennek a menetnek a fala. Ezért gomdoltam arra, hogy 10-es vagy ha létezik 9-es menetfőróval új menetet csinálni.
És ehez a múvelethez kellene egy oylan csavar aminek a hosszabbik menete megegyezik a gyáriéval, van rajta olyan kiképzés ami acsészét fogja, mint az eredetin. Viszont a rövidebbik menet meg pl. 10-es és nem 8-as.
meg kellene nézni hogy a hengerfejbe bele lehet-e tenni egy olyan csavart, amibe az eredeti tőcsavarnak beletudod fúrni a menetét. Tulajdonképpen egy perselyről van szó. Csak az a kérdés hogy fér-e és nem szakítasz össze vele valani vízteret. de nemhinném....
Tehát. Beleszakadt az egyik fezérműtengely csészélyét leszórító csavar. Vagyis nem a csavar menet szakadt el, hanem a hengerfej menete ment tönkre. Tehát nagyobb menetet kellene fúrni a hengerfejbe és bele gy nagyobb menető csavar kellne. Na itt a bibi.
Az után érdeklődök, hogy nincs-e valakinek olyan ismerőse aki ilyen csavart képes lenne esztergálni. Eliveleg az a csavar M8x56-os. Na nekem fogalmam csincs ez mit jelent. De ez an a Haynes-be írva. (Elvileg)
Bármilyen megoldás érdekel. Kivétel a hengerfej csere. (:
Az én Matricás Bácsim folyamatosan ráér és -hacsak nincs külföldön-akkor gyárt is ,amikor szóltok! De most jut eszembe,hogy neked oda is adtam (Lacika). Igaza van ROW-nak. Valamilyen képszerkesztővel nézd meg. Viszont,ha nem teszed fel,akkor vagy jó lesz későbbre,vagy annyiért lazán tovább tudod adni sztem.
azt én is észrevettem hogy a csajoknak nemigazán jön be a matrica téma. :) Mondjuk nekem is színfüggő, mivel az enyém ugye sötétebb szürke én nem tettem rá matricát, mert nem nézne ki jól. Viszont ha fehér, sárga vagy valami hasonló "feltűnő" szívű lenne akkor meg jól néz ki rajta, vagy világosabb szürke. De mindíg mikor én is feltettem egy matricát az autóra (pl első sárvédőről hiányzik a csík és ahelyett tettem egy pici diszkrét porsche feliratot), akkor Kata kérdezte, hogy ugye nem akarok több matricát feltenni? :)
de egy egyszerű dolog fényképezd le a kocsit és photo shop-al nézd meg milyen lenne matricácal, mert így könnyebb mint elképzelni. és döntsetek. :)
Valószínű rosszul tettem fel a kérdést, mert arra akartam célozni, hogy esetleg ezzel a képpel találkozhattatok esetleg az autóval biztos nem mert ez egy Mobile.de-s hirdetésből van!
Így már neked is világos lehet!
Még annyit, hogy képzeld a kedvesem szerint nem nézne ki jól rajta a matrica ezért még dilemmázok hogy mi legyen! mert abban igaza van, hogy vagy a küszöb vagy a matrica mert a kettő együtt lehet, hogy sok....... :)
Azért odaszokatni nemakarom, mert aztán nemcsak a bort hanem a szemünket is kilopja. Én nem aztmondom hogy a hajléktalannak nemadok, mert adok. Mindíg ezért basznak le mert az utolsó kajámat is odaadtam mindíg, mikor Győrben laktam.
De az alkoholistákat nem tudom sajnálni!!!!!!!! Engem ugye ismertek és egyáltalán nem iszom meg amiben alkohol van. egyszerűen nem bírom lenyelni sem, ez nem is olyan nagy baj. Igya meg mindenki azt a 2-3 üveg sört, meló után vagy akármit... attól baja nem lesz, de ha nem issza meg attól sem.
de mikor valaki 30 éve nem volt józan az menjen a levesbe..... és nem sajnálom meg az hétszentség.
:-( Tegyetek neki valami kaját is. Nagyon szörnyű a szenvedélybetegség. Teljesen kifordulnak magukból az emberek. Én csak ritkán iszom,az igaz,hogy akkor mennyiséget,de azt láthattad Te is,hogy én mindig a jókedvet képviselem és se nem iszom magam erős-agresszívre,sem filmszakadtra! A cigi meg olyan,hogy húsz évig a munkás,meg a többi mezitlábas,aztán eldobtam. És csak alkalmanként,de az is ritka. Ez így a jó. Bár most már olyan a levegő,hogy nem is kell pótcselekvés és ott a sarkunkban a tüdőrák! :-(
Ma Asszony is dobot egy sms-t nagyon kulturáltan,hogy kellene az oil. Nem számítunk már rá,csak úgy érdekesség képen. Hát négy napja nem kapunk választ semmire. .............majd most jön az a verzió,hogy ott maradt valahol a telefon. :-)))))))))))))) De a fülembe cseng egy általam nagyra becsült ember egy mondata: "Most már nem kell ,hogy odaadd,mert nekem ennyit megér,hogy tudom milyen vagy!" :-) És így is van! Viszont Te Zoli nálam nem ebbe a kategóriába tartozol!!!