Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

dokeee Creative Commons License 2020.03.29 0 4 28478

Kurvára nem ismered a görögöket, meg marhára nem vagy okos. Szóval ebből a mutatványból csúnya szívás lesz, csak szólok.

Előzmény: Törölt nick (28477)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.29 -2 1 28477

Látom még mindig nem sikerült eljutni eddig: "Aztán a környéken, ahol találok olcsó kempinget letáborozok és maradok, amíg lehet.."... gratulálok..!

Előzmény: dokeee (28476)
dokeee Creative Commons License 2020.03.29 0 0 28476

Mondjuk idővel kiverték őket onnan, de egy próbát megér.

Előzmény: dokeee (28475)
dokeee Creative Commons License 2020.03.29 0 2 28475

Krétát javaslom, ott vannak jó barlangok, anno a hippik is szerették.

Előzmény: Törölt nick (28474)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.29 -7 0 28474

Nos ez az első viszonylag értelmes válasz... (bár flegmaság és cinizmus nélkül persze ez sem ment...) Nem ez a kérdés, hogy van ott szutyok 50 körüli korona halott egy ilyen bazi nagy országban... hanem hogy beparáztak-e már ők is tőle... a kérdés hogy lezárták-e, odaérek-e vajon míg lezárják, ha lezárják... úgy tudom, hogy sem Horvátország, sem görög nincs lezárva vírusügyek miatt... és remélem nem is lesz illetve majd ha odaértem, tőlem azt zárogatnak, amit akarnak... ilyen "szerintem be sem engednek jellegű" szánalmas véleményeket nem kérek... vagy pontos korrekt infókat vagy semmit...

A kedves - többszöri felszólításom ellenére is tovább trollkodó - olvtársnak, és ha igen és csövezni akarok a parton akkor mi van? Az miért fáj neked? Nyilván nem fogok bejelentkezni sehová, tehát az állam nem fog tudni hazahozni... pont az államterror náci kontrollja elől menekülök... vagy legalábbis próbálnék... sőt reményeim szerint nem fogja azt sem tudni senki egy idő után hogy magyar vagyok... ilyen undorító idióta néphez (mely tényt most is itt bizonyít több reflexből, habzó szájjal trollkodó arcosjános is) nem akarok tartozni... amint meg tudom oldani, minden bizonyítékát megszüntetem... tehát ha megbetegszem és beledöglök, ott elkaparnak majd névtelenül, már nem izgat... csak innen, ebből a pokolból el... a vírustól egyáltalán nem félek... sőt szánalmasnak tartom az egész generált pánik hisztériát (de ez egy másik téma)...

Máltán terveztem mindezt, mert ott legalább a nyelvet értem és hasonló a helyzet vagy legalábbis volt (de már késő), tehát a fűtés nem gond, EU-ban van, jólét van viszonylag és biztonság van, tenger van, lehet horgászni halászni, tehát kaja van... van mivel foglalkozni, mert lehet merülni, amatőr régészkedni pl, fürdőszoba sem kell, tehát igen, el lehet csövezgetni a parton, más kérdés, hogy van még azért tartalék pénzem, egy darabig akár egy városban is kihúzom lakást bérelve... vas nélkül mégis hogy akarnék odajutni..? Természetesen ha odaértem, nem bámulok magam elé a sültgalambot várva, hanem azonnal terveket szövök, ismerkedek, nézem mihez kezdhetnék.. mindezek, gondoltam maguktól értetődők és csak fogyatékosoknak kell a szájukba rágni... de úgy látszik tévedtem...

Tanácsot esetleg segítséget és infót jöttem kérni jóhiszeműen, gondoltam értelmes társaság van itt... persze még remélek azért.

Előzmény: Törölt nick (28472)
jim32 Creative Commons License 2020.03.29 0 1 28473

Ha sikerült, írd meg itt!

Előzmény: Törölt nick (28470)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.29 0 1 28472

"miért tévedek, miért irreális..."

Több oka van annak. Egyik pl. ez

dokeee Creative Commons License 2020.03.29 0 2 28471

Mi a faszomat akarsz ott csinálni, még ha oda is jitsz? Csövezel a tengerparton? Vagy ha véletlenül beteg leszel, akkor hozzon haza az állam?Szállást nem fogsz kapni, bár szerintem az országba sem engednek be.

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.29 -5 0 28470

Ez trollkodás.. normális konstruktív értelmes választ kértem, mégha a kérdésem ill felvetésem netán őrület is, még akkor is egy kulturált empatikus ember legalább azt kifejti nekem, miért tévedek, miért irreális... de itt látom erre esély nincs... ha netán feltűnt, nem nyaralni akarok menni... tehát bősz, megmondó netkaratés legények kíméljenek már végre...

Előzmény: dokeee (28469)
dokeee Creative Commons License 2020.03.29 0 2 28469

Akkor menj.

Előzmény: Törölt nick (28468)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.29 -3 0 28468

Büdös szót nem írtam Szerbiáról (csak hogy anno ott mentem át)... pontosan tudom hová nem lehet bemenni, ezért írtam ezt mindezek pontos naprakész tudatában... szóval még mindig nem olvastad végig... 8/

Előzmény: dokeee (28466)
feketefelho Creative Commons License 2020.03.29 0 2 28467

Jelen helyzetben a Youtube-ot tudom javasolni.

Előzmény: Törölt nick (28463)
dokeee Creative Commons License 2020.03.29 0 2 28466

Szerbiába se léphetsz be, olvasol /nézel te híreket?

Előzmény: Törölt nick (28465)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.29 -4 0 28465

Úgy tűnök? De nekem úgy tűnik, te az utolsó mondatig nem olvastad már el az irományom... (pedig nem túl hosszú)

Előzmény: dokeee (28464)
dokeee Creative Commons License 2020.03.29 0 4 28464

Te most hülyéskedsz?l

Előzmény: Törölt nick (28463)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.29 -6 1 28463

A napokban szeretnék elmenekülni innen... Görög felé akarom venni az irányt. Egyszer megtettem ezt az utat oda vissza autóval, úgy 15 éve. Még nem volt autópálya... rémálom volt szó szerint átkelni Szerbián és Bulgárián, csoda hogy sikerült, meg kellett szállnom, mert természetesen a Macedón határon nem jutottam át és kerülni kellett Szerbiában... kb kétszer annyi idő volt az út, mint elgondoltam, kb óránként intettek le sértett pofájú zsaruk, hogy hogy merészelek én magyar lenni és itt autózni... viszont általában 10 euróval már boldogok voltak... sőt egy bolgár zsaru már majdnem sírt hogy legalább valamit adjak... hiszen mindig "gyorsan mentem" ugyebár ők azt úgy mérték, és amúgy sem lehet 1200 km-ert 50-60-al utazni mert beleőrülsz, pláne rossz utakon... (de amúgy Románia sem jobb, legalábbis akkor még nem volt).
Most lenne autópálya (bár inkább autóutakat preferálva mennék nyilván jelen helyzetben), szóval elvileg minden heppi lenne, az EU-ban lehetne maradni, csak éppen ugyebár vírus hisztéria van, ami miatt menekülök, mert itt csukódik le nyilvánvalóan a vasfüggöny. Még amíg lehet, ha lehet még egyáltalán... Úgy tervezem, hogy Horvátországban végig a tengerparton Montenegróig. Ott nem tudom mi van, beengednek vagy sem. Ha lehet, megyek koppig, amíg tudok, de Albániába semmiképp nem megyek be, hanem el szeretném kerülni komphajóval, ami elvisz Korfura, ott a szigeten átgurulok, megint komp és végig Görögön, megintcsak koppig amíg bírok... pl Nikolaosz vagy ilyesmi... Aztán a környéken, ahol találok olcsó kempinget letáborozok és maradok, amíg lehet... akár életem végéig... ha muszáj, döglök inkább ott legalább a Nagykék mellett (vagy épp benne)... Ennyire délre nem mentem korábban itt, (csak messze északra a kisvilla csücskében voltam)... tanácsokat és ötleteket kérek szépen... főleg hogy milyen buktatókra számíthatok, egyáltalán reális-e ez az egész... előre is kösz és legalább most fikát ne ha lehet...

409 Creative Commons License 2020.03.24 0 0 28462

Ahogy látom, ez a hely egyre jobban lepusztul.  :// Anno tízen éve nagyon lehangoló volt a mindenhol terjengő vizelet és ürülékszag. A félreeső helyeket budinak használták az ott járók. ):-(( Pozitív változás, hogy a külső bástyából/toronyból kihordták a szemetet/törmeléket. :)

Előzmény: Greno (28461)
Greno Creative Commons License 2020.03.23 0 0 28461

Methoni egy ritkán látott hely Görögországban. Ha egy falat görögországi nyarat ajánlhatok, akkor figyelmetekbe ajánlom a lenti videót. Methoni vára, séta a parton a vár alatt, séta a falakon és pazar látnivaló a reggeli aranyló nap fényével fűszerezve. A megtekintést köszönöm és természetesen a megosztást is.

https://youtu.be/O16WDDhh8nk

feksza Creative Commons License 2020.03.22 -1 1 28460

fura hogy most nem számít hogy "fáradt" a fuvarozó és most egyből nem balesetveszélyes.

egyébként én is reménykedni fogok az utolsó napig ami a nyaralást illeti,mi autóval megyünk a szállás le van foglalva de régi ismerős a tulaj,nincs előleg,szóval mi ráérünk kb az utolsó napig dönteni.

Előzmény: Katana750 (28458)
bazidzsó Creative Commons License 2020.03.22 0 0 28459

Május végén lesz 7 a kisfiam, bizony nem volt egyszerű elmagyarázni miért nem találkozhatunk.

Ez talán a legnehezebb része a dolognak...

de ha túl leszünk rajta megérdemeljük majd a görögországi nyaralást! Ebben reménykedek és ragaszkodom hozzá! 

Nálunk az asszony már lemondott róla, de én még reménykedem, hogy összejön :-)  

Előzmény: Katana750 (28458)
Katana750 Creative Commons License 2020.03.22 -1 5 28458

Köszönöm. Hogy miket hoz az élet, sosem gondoltam volna. Átmenetileg meg lett engedve, hogy orrvérzésig menjek én és a hozzám hasonló munkát végzők. Fel lettek függesztve a szokásos pihenési, vezetési idők. 4,5 helyett 5,5 órát vezethetünk kötelező pihi nélkül, napi 9 helyett 11 órát vezethetünk, heti 56 helyett 65 öt, stb. Egyelőre ápr. 19.-ig. Mivel Padova, Treviso és Bologna környéke is benne van a szórásban(vállaltuk, hogy ott se szenvedjenek hiányt miattunk) én amikor itthon vagyok, már karanténban vagyok. A család, igaz 200 méterre de másik házban, én ki nem mozdulok, ön ellátok, amikor meg elmegyek az asszony jön, mos, feltölti a hűtőt és megy a dolgozni. Személyes találkozás 0. Május végén lesz 7 a kisfiam, bizony nem volt egyszerű elmagyarázni miért nem találkozhatunk. Szóval nem mondom, hogy elindultam a Teréz anyává válás útján, de ha túl leszünk rajta megérdemeljük majd a görögországi nyaralást! Ebben reménykedek és ragaszkodom hozzá!    

Előzmény: feksza (28455)
Alexfux Creative Commons License 2020.03.22 0 2 28457

"Kifejezett sértésként élem meg, hogy az emberek a pocsékba ment repülőjegyüket meg szállásukat siratják, míg más naponta viszi a bőrét a vásárra."

Hát barátom rossz neked! Én ismerek olyan embert, aki az "naponta viszi a bőrét a vásárra", de közben szomorú amiatt, hogy ugrott a jól eltervezett nyaralás. És persze reménykedik, hogy ha elmúlik ez a válság, akkor bepótolhatja. Nem látom be, hogy miért ne lehetne bőrt vásárra vinni, mindent megtenni, hogy ez a vészhelyzet a legkevesebb kárt okozzon, és közben sajnálkozni ezen a helyzeten, illetve a járulékos veszteségeken.

Előzmény: Lingar22 (28452)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.22 0 3 28456

Minden fórumban előbb-utóbb jön valaki aki igyekszik félreérteni a mondandót és erre a félreértésre felépít egy ellenérvet. 

A helyzet komoly és még csak az elején vagyunk. Nincs ember aki megmondja hogy mi lesz Európában 3 - 4 hónap múlva.

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

feksza Creative Commons License 2020.03.22 0 0 28455

Teljes mértékben egyetértek veled. 

Előzmény: Katana750 (28454)
Katana750 Creative Commons License 2020.03.22 0 8 28454

Ki siratta a repülőjegyét, szállását? A reményt, hogy nem veszett el az év, ne nevezd siratásnak! Megsértődni persze lehet, legfeljebb hanyagolod a topikot! A magam részéről szállítmányozóként(nagyrészt élelmiszer) veszem ki a részem a közellátásból és nem a rokonaimmal dicsekszem. Jó lenne ha meg lenne hagyva a lehetőség arra, hogy hadd reméljünk néhányan itt görögországi pihenést a nehéz hetek, hónapok után! Aki lemondott róla, lelke rajta, de nem kéne felelőtlen mindenfélének elmondani azt aki remél, miközben teszi a dolgát mint az orvos rokonaid! Ez az én meglátásom.     

gezaFater Creative Commons License 2020.03.22 0 0 28453

:)

Lingar22 Creative Commons License 2020.03.22 -1 3 28452

Nyilván azért jöttem a topicba, mert Görögország nagy szerelmünk, autóval, repülővel, bárhogy. De most nem ennek van itt az ideje. Nekem a családom 50%-a orvos, mindenki az első vonalban. Kifejezett sértésként élem meg, hogy az emberek a pocsékba ment repülőjegyüket meg szállásukat siratják, míg más naponta viszi a bőrét a vásárra. Hellász megvár, lehet, hogy évek kellenek, míg kiheverjük ezt a sokkot. És soha semmi nem lesz már ugyanolyan, làsd a szept.11. utáni reptéri szabályokat stb.

feksza Creative Commons License 2020.03.22 0 0 28451

A kanyaró mint felhozott példa arra jó, hogy igen van védőoltás és igeb biztos olyanok haltak meg akik nem voltak beoltva, de ők egészséges gyerekek, nem pedig már legyengült és/vagy valami elsődleges betegségben szenvedők, és azzal még sem foglalkozik senki, pedig évente kb 130 ezer egészséges gyerek az áldozat. De szerintem már dobjuk a témát. Aki akar készül aki nem az nem a nyaralásra. 

Előzmény: babaci78 (28448)
feksza Creative Commons License 2020.03.22 0 0 28450

Igen, én is így látom van pro és kontra érv. 

De valójában egyikben sem lehet biztos az ember. Majd az idő megmutatja. 

Előzmény: bazidzsó (28449)
bazidzsó Creative Commons License 2020.03.22 0 0 28449

Olvastam én is pár nappal ezelőtt ezt az oldalt. Ez tipikusan az a helyzet, hogy kinek is higgyünk?

Bár figyelmesen elolvasva a cikket, a prof. is hagy magának menekülőutat, ha mégsem lenne igaza. Illetve vannak ellentmondások is benne, mint amit Te is kiemeltél.

Visszatérve a témához: nekünk is van azért "B" és "C" tervünk, ha nyárra (augusztus) normalizálódik a helyzet. Ha sikerül elfogadható áron szállást találni, akkor 1 hétre mi is lemegyünk Görögországba. Ha elszállnak az árak, akkor megpróbáljuk a kempingezést. Elviekben minden megvan hozzá, csak 1-2 apróság kell még és indulhatunk is :-)

Előzmény: babaci78 (28448)
babaci78 Creative Commons License 2020.03.22 -1 4 28448

Nem kétlem, hogy minden szava igaz a belinkelt cikkben megszólaló profnak, kifejezetten remélem, hogy megnyeri a fogadást, DE az összehasonlításban felhozott kanyaró, mumpsz, szamárköhögés ellen van védőoltás. Ezen betegségekben elhunytak biztosan nem kapták meg. Ez ellen a rohadék koronavírus ellen semmilyen védelmünk nincs, egyedül a kontaktok számának minimalizálása (meg a Jóisten, vakszerencse). 

Juni 1-re még nekem is él a foglalásom Krétára, a remény hal meg utoljára címszó alatt egyelőre kivárom a május elejét, addig lemondható/módosítható, de komoly kétségeim vannak, hogy tényleg lesz belőle utazás. Csak és kizárólag akkor vállalom be, ha a WHO addigra megszűntnek nyilvánítja a járványt. Ha realista módon nézem a helyzetet, akkor még egy szeptemberi átfoglalás se lesz nyerő, és ez lenne a jó, mert akkor sikerült elnyújtani, kilapítani a görbét, nem jutunk az olaszok sorsára.

Amennyire lehetséges próbáljunk optimistán, de ne felelőtlenül hozzáállni.

Előzmény: feksza (28447)
feksza Creative Commons License 2020.03.21 0 0 28447

miért lenne hülye?ez az ő álláspontja,Gyarmati Andrea gyermekorvos és sportoló.

akkor én is adok egy kis csemegét,ő Dudai Ernő virológus professzor.

https://szeged.hu/hirek/33621/szegedi-virologus-professzor-rengeteg-virussal-elunk-egyutt-de-attol-felunk-amit-meg-nem-ismerunk

van benne egy két érdekesség,pl kanyaró kontra korona.

Előzmény: gezaFater (28438)
imesc Creative Commons License 2020.03.21 0 0 28446

Olvastam én is. Van a végén egy szlogen, amit még nem ismertem: "A tudás ellentéte nem a nemtudás, hanem a tudás illúziója..."

feksza Creative Commons License 2020.03.21 0 0 28445

mert hogy mi mellett folyik az érvelés?senki nem vitatja a vírus létezését és komolyságát.

itt csupán csak arról van szó hogy van egy optimista és van egy pesszimista tábor.

én optimista vagyok.

én még nem temetem a nyaralásomat(ami 5 hónap múlva lesz)ti meg már igen.még úgy sem hogy az elsők között voltam akinek megtiltották a külföldre utazást és gyanítom az utolsók között leszek akinek engedélyezik,de mégis optimista vagyok.

már írtam korábban is,a felelőtlenség nem nálam kezdődik.

Előzmény: Boarhunter (28439)
gezaFater Creative Commons License 2020.03.21 0 3 28444

Itt egy kép, múlt héten kaptam egy német kórházból.

50  év körüli férfi, lélegeztetve, másnap halt meg.

Ezt teszi a vírus a tüdővel, és ezért halnak meg - a megértéshez nem kell egyetemi profnak lenni.

A piros körben a tüdő, mintha szemben állna veletek.

A kék nyíllal jelzett terület a még épnek tűnő tüdőállomány.

Azért a jobb oldalon a máj felett is kezdődik a baj. (zöld nyíl)

Lent a barna nyíl a májat jelöli, hogy tudjad merre is vagyunk.

És a többi, az a kibaszott nagy szürke paca, na az az elpusztult, nem működő 

tüdő, tele folyadékkal, oxigén felvételre képtelen állapotban.

Ha élni akar az ember, ahhoz a tüdő 15%-ára van szükség, és akkor is meg kell támogatni egy gépi segítséggel.

Elég egyszerű?

gezaFater Creative Commons License 2020.03.21 -1 2 28443

Olaszországban 793 ember halt meg egyetlen nap alatt a vírusban

Mi kell még,  hogy elkezdjünk félni?

gezaFater Creative Commons License 2020.03.21 0 1 28442

Igen, a gazdaság erre az évre kuka.

Előzmény: bazidzsó (28441)
bazidzsó Creative Commons License 2020.03.21 0 3 28441

Ez mindannyiunk felelőssége is! Nemrég beszéltem valakivel (rálát az eseményekre), aki azt mondta, hogy ha mindenki betartaná a karantént és/vagy a minimálisra korlátozná a mozgását, akkor április végéig nagy valószínűséggel túl lennénk a nehezén.

Ha ez nem fog sikerülni, akkor hónapokig el fog húzódni a járvány. Ennek nemcsak az egészségügyi vonzata, hanem a gazdasági hatása is sokkal nagyobb lesz. Ha ehhez az kell, hogy pár hétig otthon maradjak, akkor megteszem.

Megkérdeztem olasz partneremet a náluk lévő helyzetről, ő azt írta: hogy otthon kell maradniuk, mert ha nem, akkor soha nem lesz vége...nagyon el volt keseredve.

Ne akarjuk ezt!

Előzmény: gezaFater (28440)
gezaFater Creative Commons License 2020.03.21 0 4 28440

Semmi baj, nekem az a dolgom, hogy kérjem a népeket....

Nekem közvetlen infóim vannak, mint eü szolgáltatónak, és ismerem a körülményeket.

Tényleg, csak kérni tudok.

Amúgy, meg Te is tudod, hogy nekem Görögország mennyire a szívügyem, de azt már most mondom, hogy azért mert majd egyszer nem lesz fertőzött, járványügyileg még 3 hónapig nagyon szigorú szabályozás lesz minden országban. V.sz. (ne legyen most igazam), de ez a nyár görög utazás szempontjából esélytelen, talán szeptember.

Próbálom kérni az embereket, hogy NEEE!!!.

Nekünk sincsen szinte semmi védőfelszerelésünk, és ha mi is kiesünk, akkor nagyon nagy lesz a baj.

Tízesével, húszasával mennek nővérek, orvosok karanténba, addig nem tudnak részt venni az ellátásban.

És nem vagyunk sokan, ez érződött akkor is, amikor nem volt járvány, csak a megszokott ellátás.

Előzmény: Boarhunter (28439)
Boarhunter Creative Commons License 2020.03.21 0 4 28439

Hagyd.

Képtelen megérteni mások érvelését.

Valószínűleg nem azért mert tökkelütött, egyszerűen a szándék hiányzik.

Ő úgyis jobban tudja. Azt is, hogyan, miért indult a járvány. Megfellebbezhetetlen igazságokat mond, legalábbis Ő úgy gondolja.

Szóval nagyjából mintha lóval imádkoznál...

gezaFater Creative Commons License 2020.03.21 -1 2 28438
Előzmény: feksza (28435)
andreas19 Creative Commons License 2020.03.21 0 0 28437

no meg a lepényhal

Előzmény: imesc (28436)
imesc Creative Commons License 2020.03.21 0 0 28436

A remény hal meg utoljára... :-)

Előzmény: barbon1 (28434)
feksza Creative Commons License 2020.03.20 -1 2 28435

Nana,én az ehhez hasonló kijelentésemért itt egy felelőtlen hülyének lettem titulálva.Hát én sem úgy tervezem a napjaimat hogy nem megyünk.

Előzmény: barbon1 (28434)
barbon1 Creative Commons License 2020.03.20 -3 4 28434

Nyáron megyünk Görögországba és "lesz vasaló" :)

Én 65 évesen meg sem kérdőjelezem,hogy megyünk,akkor aki fiatalabb, annak eszébe se jusson ilyen gondolat. Pozitívan kell gondolkodni.

Előzmény: feksza (28433)
feksza Creative Commons License 2020.03.20 -2 2 28433

sokáig lehetne taglalni hogy mi az igazi emberi felelőtlenség.

az én gondolkodásom az adott helyzethez igazodik.tehát nem jelenthetem ki azt hogy én augusztusban nem fogok tudni elmenni görögországba nyaralni.így nem is lehetek ez ügyben felelőtlen.azért mert én nem jelentem ki azt hogy 5hónap múlva biztos hogy nem megyek szerintem nem a felelőtlenség kategória.

valamit már tisztán kéne látni sok embernek.nem a vírus a nagy probléma,a vírusnak egyszer csak hirtelen meg lesz az ellenszere és hiphop vírus sehol,hanem a miatta kialakult gazdasági helyzet. ez a vírus azért lett létrehozva hogy elindítsa következő világválságot.szóval nem a vírustól kell tartani.

az én jogaimat már rég korlátozták!szóval nekem ez nem okoz problémát.

Előzmény: Lingar22 (28430)
Katana750 Creative Commons License 2020.03.20 -1 6 28432

Ugyan én(terveim szerint) az idén repülővel fogok Görögországba utazni, de hadd ne hagyjam szó nélkül Lingar 22 megjegyzését! Mi ez a baromság, hogy a "világ már sosem lesz olyan mint eddig volt"? Honnan tudod? A spanyolnátha járvány 1918-19 ben több áldozatot követelt mint az első Vh. 5 év alatt, pedig igyekeztek a hadvezérek pusztítani mindennel amivel azelőtt soha. Aztán talpra állt az emberiség és a 2. vh.-ig igenis jobb lett. Ez a járvány is véget fog érni és visszamegy az élet a rendes kerékvágásba! Legyünk már optimisták! Én igenis bízom benne, hogy 2020 08. 11.-én megyek a lisztferire és irány Korfu!

feketefelho Creative Commons License 2020.03.20 -1 3 28431

Bocs, hogy szólok, de ez itt nem a "k.vírus", "mindmeghalunk", stb topic....

Nyáron, ha lehet, ha tudunk utazunk Görögországba ....

Legalábbis jó lenne .. addig meg csak ábrándozunk.

És amit lehet, amit tudunk, megteszünk hogy mi és a környezetünk is egészséges maradjon.

Legyetek szívesek és utazzatok "Autóval Görögországba" ...

Lingar22 Creative Commons License 2020.03.20 -2 2 28430

Így van, pontosan az ilyen gondolkodásra képtelen emberek miatt lesz a helyzet annál is katasztrofálisabb, mint amilyen elkerülhetetlenül lenne. Nem családi,, nem ország-, hanem világméretekben kellene felelősen gondolkodni. A nyaralás, a világ már soha nem lesz olyan, mint eddig volt, de ez a vírus is itt bolyong még 1-2 évig. Nem a turizmus lesz most egy darabig a first world problem, kezdhetsz megbarátkozni vele.

Persze, az emberi jogaidat is korlátozni fogják akár tetszik, akár nem.

Előzmény: feksza (28429)
feksza Creative Commons License 2020.03.20 -2 1 28429

Akkor én vagyok a bizonyíték hogy gondolkodás nélkül is lehet élni?

Hát figyelj, itt vagyok melóba folyamatosan kapjuk az itinert, hogy mennyire gondolok csak magamra, elég sok kérdés felmerül többnyire az a válasz jön ennél többet nem tehetünk, hát lényegébe mi magunkra vagyunk utalva, míg ti meg még elég sokan otthon maradtok ha úgy alakul, én nem fogok,ezzel plusz veszélynek kitéve a családomat. Nem gondolnám hogy csak magamra gondolok.

De ettől függetlenül még most is azt mondom hogy ha nem lesz harárzár és nem leszek fertőzött akkor megyünk nyaralni.mondjuk szerintem addigra már csak a gazdasáf fog emlékeztetni a vírusra. 

Előzmény: Boarhunter (28427)
feketefelho Creative Commons License 2020.03.20 0 0 28428

Nem tudom jól emlékszem-e, de mintha arról lett volna szó tavaly, hogy csak az lesz, a készpénz és a bankkártyás fizetés megszűnik.

A képed alapján viszont az elektronikus kütyü csak egy újabb lehetőség lesz.

(Szerintem ez a rendszer lenne normálisabb, mert én őszintén nem szívesen kezdenék a határ után kütyüvásárló helyet keresni, töltögetni, stb. Megszoktam a bankkártyát, és a maciknál soha sem ütköztem tömegbe a kapuknál. Mondjuk hétvégén sem utaztam soha.)

Előzmény: imesc (28426)
Boarhunter Creative Commons License 2020.03.19 0 0 28427

Ha rólad lenne szó, akkor is így gondolkodnál?

Számtalanszor bebizonyította, hogy nem képes a gondolkodásra.

Előzmény: gezaFater (28414)
imesc Creative Commons License 2020.03.18 0 0 28426

Találtam a képeim között Macedón fizetőkapuról készültet. Mindkettőt a hazafelé úton készítettem, az egyik az utolsó előtti, a másik az utolsó, ha jól emlékszem. Ezeken látszik, hogy a jobb szélső (legszélső) sáv felirata eltér a többitől: "MTAG" a kapu jelzése. Lehet, hogy ez a "macedón ENP" kapu?

gezaFater Creative Commons License 2020.03.15 0 1 28425

Rendben, szerintem itt legyen akkor ennek a diskurzusnak vége.

Nem egyezik a véleményünk, de nem vagyunk egyformák. :)

Előzmény: feksza (28424)
feksza Creative Commons License 2020.03.15 0 0 28424

Ez így van. 

Előzmény: Lingar22 (28423)
Lingar22 Creative Commons License 2020.03.15 0 0 28423

A hatóság nem teszi lehetővé. Ha valaki olyan felelőtlen, hogy másokat veszélybe sodorna, azt minden erővel meg kell akadályozni.

Előzmény: feksza (28422)
feksza Creative Commons License 2020.03.15 -5 2 28422

Ha a hatóság lehetővé teszi hogy én utazgassak akkor nincs is akkora baj. Ez már kínánál is megmutatkozott. Emberek, ha ez akkora valós veszély lenne akkor ott abban a pillanatban lehúzták volna a rolót, se hajó se repülő se autó szóval se ki se be, senki sehova. Nem pedig engedni a forgalmat hogy boritékolható legyen a terjedése.

Szóval a felelőtlenséget nem nálam kell keresni. 

Előzmény: gezaFater (28418)
feksza Creative Commons License 2020.03.15 0 0 28421

De, tájékozódtam. Csak nem a tv.-ből teszem. 

Előzmény: gezaFater (28420)
gezaFater Creative Commons License 2020.03.15 0 0 28420

"Te is leásod magad egy bunkerbe mert ismét létezik ez a vírus?"

Asszem Te sem nagyon tájékozódtál...

Előzmény: feksza (28417)
Katana750 Creative Commons License 2020.03.15 -1 0 28419

Ne csodálkozz! Minden szentnek maga felé....:-)

Előzmény: feksza (28417)
gezaFater Creative Commons License 2020.03.15 -2 7 28418

Te még mindig nem érted? Nem rólad van szó, hanem azokról, akiket te sodorhatsz bajba?

Mit nem lehet ezen megérteni? Elviszed a bajt az öreg görög kávézósnak, az meg belehal? 

Rendben van ez így, szerinted?

Szerinted érdekli a bajt, hogy a hatóság mit engedélyezett?

Felelőtlen vagy, nem értelek. Ha a Te szülőddel lenne pont miattad valami nagy baj, 

akkor hogyan számolsz el magaddal? Hogy a hatóság engedélyezte?

Előzmény: feksza (28416)
feksza Creative Commons License 2020.03.15 0 0 28417

Nem hiszem hogy elöbb fogok menekülni. Az ilyen jellegü másra tett kijelentés elött illene tájékozódni. 

Előzmény: gezaFater (28415)
feksza Creative Commons License 2020.03.15 -6 2 28416

Valahol össze szedem? 

Hát pont ez az,itthon is van fertőzött és ott is van. Nem rohadt mindegy hogy hol vagyok ha ott is csak pont annyira érintkezek az emberekkel mint itthon.

Mondandómnak csak az volt a lényege hogy ha hatóságilag engedélyezett az utazás akkor én biztos hogy mennék. 

Előzmény: gezaFater (28414)
gezaFater Creative Commons License 2020.03.15 0 0 28415

Ja, és én éppen nem ásom le magam egy bunkerbe, én éppen a frontvonalban vagyok.

Te előbb fogsz menekülni - higgyed el nekem.

Előzmény: feksza (28411)
gezaFater Creative Commons License 2020.03.15 0 8 28414

Én eü-ben dolgozm. 

Elmész a világba csavarogni - miért is ne, igaz?

Aztán valahol összeszeded, hazajössz, és beszaladsz hozzánk egy képalkotó vizsgálatra, mert 3 hónapja előjegyzésbe vettek.

Aztán megfertőzől engem, és a kollégáimat, mert Te valóban nem veszed észre magadon.

Minket meg becsuknak 14 napra - és akkor a többi előjegyzett már nem lesz megvizsgálva.

(De azok le vannak szarva, igaz, így jártak..:(  )

És nem tudjuk ellátni a fővárosi akut ügyeletünket. 

Ezért esetleg meghallhat pár olyan beteg, akit akutan máshova kell szállítani, messzebb van a vizsgáló, többen is vannak.

Akár már az is lehet, hogy nem jut el az illető a kórházba, mert fél órával messzebb van.

Utána majd lehet irogatni, hogy minden milyen szar. És ebben van is igazság, de nem most.

Ha rólad lenne szó, akkor is így gondolkodnál?

gezaFater Creative Commons License 2020.03.15 0 1 28413

Köszönöm, ez így van, tökéletesen látod.

Előzmény: pamag (28412)
pamag Creative Commons License 2020.03.15 0 4 28412

"...Evészséges életerős emberre nem veszélyes. ..."

Tényleg nem érted?
Te meg se érzed, nem is tudsz róla - de átadhatod olyan személynek, aki sokkal rosszabbul lesz tőle, (rossz esetben bele is hal).

feksza Creative Commons License 2020.03.15 -4 1 28411

Aztán miért? Te is leásod magad egy bunkerbe mert ismét létezik ez a vírus? Ha lehet menni és menni akarsz akkor menj. Evészséges életerős emberre nem veszélyes. 

Előzmény: gezaFater (28410)
gezaFater Creative Commons License 2020.03.15 -1 3 28410

Én nem tudom, hogy mi a kérdés oka, de ugye nem akarsz utazni?

Felejtős minden utazás jelenleg. Legalábbis ha van egy csepp kis felelősségérzeted.

Előzmény: Bendegúz90727 (28409)
Bendegúz90727 Creative Commons License 2020.03.15 0 0 28409

https://szabadmagyarszo.com/2020/03/15/kik-nem-lephetnek-be-szerbiaba-tizenegy-oras-varakozas-roszken/?fbclid=IwAR0NK8J-xmMgI1vXbH9a7sUbfQ5cu4Y3MLVkK6nlZEflG1wAMgjCXiv0xko

Sziasztok!

Most olvastam ezt a cikket,amiben azt írja Görögországból nem lehet belépni Szerbiába, persze Macin keresztül, csak bizonyos korlátok között.  Tudja vki mik azok a korlátok?  Köszi

barbon1 Creative Commons License 2020.03.14 0 1 28408

Addigra megoldódik

Előzmény: Katana750 (28407)
Katana750 Creative Commons License 2020.03.13 0 0 28407

Most úgy tűnik kicsit elsiettem az idei intézkedést mert befizettem mindent, de remélem augusztusig lecseng a vírus és Görögország nem zárja le határait a külföldiek előtt! A tranzit most engem nem érint mert repülünk, ha nem megy tönkre addigra a légitársaság.

dokeee Creative Commons License 2020.03.13 0 1 28406

Én ennél optimistább vagyok, ill. inkább úgy mondanám, ha addig nem rendeződik a helyzet, akkor a nyaralás lesz a  legkisebb gondunk.

Előzmény: _f.laci_ (28405)
_f.laci_ Creative Commons License 2020.03.12 0 0 28405

Tisztelem az optimizmusod, de sajnos attól tartok hogy idén beszoptuk a görög nyaralást....

Ennek feltétele nem (csak) az lenne hogy nálunk pár hónap alatt lefusson a járvány, hanem szerb makedon görög vonatkozásban is így kellene történnie, és hát erre őszintén mennyi esély van?...

Tiszta szívemből kívánom hogy így legyen, de nagyon az elején vagyunk még sajna...

Mondom ezt úgy, hogy le van foglalva a szállás 2 hétre júliusban...

Előzmény: feksza (28403)
imesc Creative Commons License 2020.03.12 0 0 28404

Mentünk volna a Bulgár-Magyarra Szófiába (szállás 5000/fő + belépő 2000/fő ugrott), Húsvétra Caorléba (Veneto tartomány) van foglalásunk, az is ugrott (itt nem volt előleg, nem buktuk "csak" a pihenést), július 30-tól Sarti remélem összejön. Ha nem, akkor a megmaradt pénzzel együtt jövőre 3 hétre megyünk. :-)

Előzmény: ballackkk (28398)
feksza Creative Commons License 2020.03.12 -2 1 28403

Én meg csak akkor nem megyek ha nem mehetünk,perpillanat csak belügyminiszteri engedéllyel hagyhatnám el az országot.Mire jön a szezon már hűlt helye lesz a covid-19-nek

a másik hogy kicsit túl van lihegve a dolog,tolják le a torkunkon a sok marhaságot.lassan már ott tartunk hogy jön a világvége.

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.12 0 0 28402

5 hónap múlva,augusztus közepén utaznánk.Egyelőre kivárunk,addig bármi lehet.

bazidzsó Creative Commons License 2020.03.12 0 0 28401

Mi is kivárunk és meglátjuk mi lesz a vége. Több okból is; van egy egészségügyi része, illetve ne feledkezzünk el arról, hogy ez kihatással van a gazdasági életre is...

jim32 Creative Commons License 2020.03.12 0 0 28400

Vagy elmúlik vagy kihal a Föld. Mindenképpen kár lemondani :-)

Mi 1 hónap múlva mentünk volna Albániát is érintve motorozni, de ha oda most belépsz, 14 napig önkéntes karanténban kell lenned. Nincs annyi szabim, hogy kivárjam :-(

feketefelho Creative Commons License 2020.03.12 0 0 28399

Nálunk az összes szállás ingyen lemondható az indulás előtt két héttel ...

Addig meg csak kiderül, hogy mi a helyzet.

Normál esetben 1-2 hónap alatt le kellene zárulnia a betegséghullámnak.

Én úgy gondolom, hogy elsősorban az előszezont választók aggódhatnak kicsit, mert abba belelóghat a lecsengés időszaka.

ballackkk Creative Commons License 2020.03.12 0 0 28398

Sziasztok!

Elgondolkodott valaki a nyaralás lemondásán a koronavírusos balhé miatt? Vagy addigra talán elmúlik minden?

barbon1 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 28397

Megtaláltam,kösz.

Előzmény: bazidzsó (28396)
bazidzsó Creative Commons License 2020.03.09 0 0 28396

Az adatlapomon megtalálod :-)

Előzmény: barbon1 (28395)
barbon1 Creative Commons License 2020.03.09 0 0 28395

És az oldal publikus ?

Előzmény: bazidzsó (28394)
bazidzsó Creative Commons License 2020.03.09 0 0 28394

Köszönöm, holnap lesz időm és frissítem az oldalt ezzel :-)

Előzmény: imesc (28393)
imesc Creative Commons License 2020.03.09 0 0 28393

Természetesen, használd nyugodtan. :-)

Előzmény: bazidzsó (28390)
imesc Creative Commons License 2020.03.09 0 0 28392

Így van ENP a szerbiai hivatalos neve.

"és hiába van boxod, a kétsávos autópályán nem tudsz előremenni az ENP sávhoz, csak az utolsó métereken, mikor megnyílik a plusz ENP sáv."

Több éves tapasztalatom alapján a leállósávot szabadon szokták hagyni (mentőknek, tűzoltóknak, autómentőknek és persze a rendőrségnek, meg hogy előírás is), okkal-móddal el lehet surranni a ENP sávig. Sokáig anyáztam én is, hogy miért tolakodnak a leálló sávon, hogy majd visszakéretszkedjenek a kapu előtt, de egyik ismerősöm elárulta a titkot, hogy aki a leállósávban előz, az az ENP sávhoz tart.

Előzmény: aptohu (28391)
aptohu Creative Commons License 2020.03.09 0 1 28391

Annyi kiegészítést tennék, hogy a szerb hivatalos neve ENP (Elektronska Naplata Putarine), a sávnak is ez a jelzése. Az ETC az angol fordítás (Electronic Toll Collection).

Szerb boxot nem használok, de az összes többinél úgy van, hogy két sípolásnál egy meghatározott érték alá csökken az egyenleg (20-30 euro, országa válogatja), tehát biztos, hogy a következő szakaszt is ki lehet még vele fizetni (a sorompó nyitásakor kijelzi a boxon lévő egyenleget), de valóban nem szerencsés sokáig húzni a feltöltést.

A box amúgy nem jelent mindig megoldást, sőt, mikor igazán kellene, akkor nincs sok haszna. A nyári roham idején a fizetőkapuk eleve visszadugulnak, és hiába van boxod, a kétsávos autópályán nem tudsz előremenni az ENP sávhoz, csak az utolsó métereken, mikor megnyílik a plusz ENP sáv.

Előzmény: imesc (28388)
bazidzsó Creative Commons License 2020.03.09 0 0 28390

Hozzájárulnál, hogy a weblapomon felhasználjam ezt a leírásodat?

gezaFater Creative Commons License 2020.03.08 0 0 28389

Egy szavam sem lehet, mindent elmondtál. Köszönöm szépen !

imesc Creative Commons License 2020.03.08 0 3 28388

Ha egyet sípol a kütyü: sikeres tranzakció, tovább mehetsz.

Ha kettőt sípol a kütyü: sikeres tranzakció, de a következő szakaszra nincs elegendő összeg rajta, az újabb fizetős szakasz használata előtt fel kell tölteni.

Ha négyet sípol a kütyü: tiltólistára került, a sorompó nem fog átengedni (keresni kell valami kapuőrt, hogy segítsen).

Ha nincs hangjelzés, az ETC-eszközt nem regisztrálják, a forgalom résztvevőjének le kell állítania a járművet és felhatalmazott személy segítségét kell kérnie. Tilos az egyik fizetősávról a másikra felhatalmazott személy engedélye és segítsége nélkül menni.

Minden ETC sávnak van elektronikus kijelzője, amelyen a forgalom résztvevői a következő információkat láthatják:

- A bejáratnál az ETC-sávon: a járműkategóriáról, a jármű rendszámáról és az ETC-eszköz jóváírásának összegéről (előre fizetett rendszer);

- A kijáratnál az ETC sávon: a járműkategóriáról, a fizetett útdíj összegéről és az ETC eszközön fennmaradó összegről (előre fizetett rendszer);

- A piros fény azt jelenti, hogy a jármű nem tud továbbmenni;

- A zöld fény azt jelenti, hogy a jármű tovább mehet.

Az 1. járműkategóriára konfigurált egy ETC-eszköz ugyanabba a kategóriába több járműhöz is tartozhat (az egyikből átrakható a másikba), míg a 2., 3. és 4. járművekre konfigurált eszközök mozgathatatlanok és a jármű rendszámtáblájához kapcsolódnak.

Forrás: valami szerb útdíjas oldal, ha megtalálom belinkelem.

Előzmény: gezaFater (28386)
nemzoli01 Creative Commons License 2020.03.08 0 0 28387

Szia!

Mi tavaly nyáron voltunk Evian. Ha egy csendes és Pihenésre, kirándulásra való turistamentes helyet keresel akkor ez tökéletes választás. Szerintem a sziget észak keleti része a legszebb és a legtöbb látnivalóval rendelkező hely. Mi Limni mellett laktunk, egy nagyon kellemes apartmanban rendkívül barátságos tulajjal, 20 m.-re a parttól. Csak ajánlani tudom / Te lehetsz a második magyar vendége :)/ https://www.booking.com/hotel/gr/alhena-limne.hu.html?aid=319917;label=roviai-um_cV%2Ag1GEJZ6LwaUk3dFQS24419063804%3Apl%3Ata%3Ap110%3Ap2%3Aac%3Aap%3Aneg%3Afi%

Ha van kérdésed szívesen válaszolok.

Előzmény: Bendegúz90727 (28385)
gezaFater Creative Commons License 2020.03.08 0 0 28386

Hátha tudsz segíteni:

1. Feltöltöm a kártyát, de többször megyek át az országon. Honnan tudom, hogy mikor fogy el róla a díj? Egyszer csak nem nyílik a sorompó? Ez akkor kellemetlen lehet.

2. Van amikor futóval megyek, van amikor szólóban. Ezt is tudja a rendszer kezelni?

Ha  van válasz, azt nagyon köszönöm !

Előzmény: dorog.zultan (28228)
Bendegúz90727 Creative Commons License 2020.03.08 0 0 28385

Sziasztok!

Tanácsot kérnék. A nyáron az egyik hetet Evia szigetén töltenénk esetleg szemben a szárazföldön Lamia alatt .Tudnátok segíteni melyik részre érdemes menni? Sokat cikket találtam a neten,de a személyes tapasztalat többet ér. Kösz

aoluak Creative Commons License 2020.03.08 0 0 28384

Köszönöm! Nincs semmi konkrét kérdésem, egy ismerősöm fog nyáron utazni, a legfrissebbet akartam neki elküldeni.

Köszi!

feketefelho Creative Commons License 2020.03.08 0 0 28383

Tényleg elég régi a leírás, nem frissíti már István (a szerb autópálya befejezett szakasza már nincs benne).

A saját bolgár blogján is régi az utolsó bejegyzés ....

A zöme persze attól még érvényes most is, érdemes elolvasni, de "bibliaként" már nem használható (nem is nagyon kell, mert ha egyszer ráállt az ember az E75-re, csak végig kell menni rajta, eltévedni szinte lehetetlen).

A Belgráddal kapcsolatos rész viszont még most is aktuális, ott lehet egyedül hibázni az út során, de az se vészes.

Előzmény: Katana750 (28382)
Katana750 Creative Commons License 2020.03.08 0 0 28382

Az "Útikalauz"-on. Úgy látom 2018-as az utolsó leírás. Mire vagy kíváncsi?

Előzmény: aoluak (28381)
aoluak Creative Commons License 2020.03.07 0 0 28381

Sziasztok!

A Steve féle útileírást karbantartja még Steve vagy valaki más? Hol találom a legfrissebb változatot?

Kösz!

imesc Creative Commons License 2020.02.26 0 0 28380

Igen, ilyesmire gondoltam. Köszönöm a többieknek is a tanácsot!

Előzmény: feketefelho (28373)
KTomi1312 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 28379

Szerintem veszek egy Surfroam SIM-et, ez kb. 5000 Ft ami felhasználható. 8 napot lesze Unión kívül Májusban (Macedon, szerbia, montenegro, albánia) ès ez 1 èvig használható 0.01 €/ 1 Mb

Nekem ez tűnik a legjobbnak....

Előzmény: barbon1 (28377)
jim32 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 28378

Vodafonnál azt hiszem 3900/nap és korlátlan, vagyis amennyit itthon használhatnál benne van. Nem olcsó, de ha valahol ott vagyok, akkor jó. 

Ha csak átutazok - mint pl Szerbián - akkor az OMV kutaknál free wi-fi. Arra elég, hogy határinfo-t nézzek.

Előzmény: KTomi1312 (28375)
barbon1 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 28377

Bocs nem 10 hanem 100,egy nulla lemaradt

Előzmény: barbon1 (28376)
barbon1 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 28376

Azért az a 10 Mb. nem annyira csábító

Előzmény: KTomi1312 (28375)
KTomi1312 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 28375

Telekomnál 1700 Ft 3 napra 100 mb

Előzmény: jim32 (28374)
jim32 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 28374

Szerintem a legtöbb szolgáltatónak van már valami világjárós csomagja, ami nem sok plusz pénzért lehetővé teszi a Szerbiában netezést, nekem az szimpatikusabb. Talán Montenegróban nem érvényes egyik sem, máshol igen.

Előzmény: imesc (28372)
feketefelho Creative Commons License 2020.02.26 0 0 28373
Előzmény: imesc (28372)
imesc Creative Commons License 2020.02.25 0 0 28372

Elnézéseteket kérem, de feladtam a keresővel való keresést.

Határozottan emlékszem, hogy tavaly (illetve már többször) szó volt a Szerbiában az autópálya melletti üzemanyagtöltő állomásokon is megvehető mobilinternet sim kártyáról. Erről érdeklődőm, ára, adatforgalom mennyisége, lejárata, stb.

Butabi Creative Commons License 2020.02.17 0 0 28371

Köszi mindenkinek!
Én is az osztrákokról tudtam, de dél felé még nem jártunk, ezért érdeklődtem! ;)

imesc Creative Commons License 2020.02.14 0 0 28370

Ja, ja, Magyarországról kissé kerülő lenne :-)))

Előzmény: feketefelho (28369)
feketefelho Creative Commons License 2020.02.13 0 1 28369

Igen, ott tilos használni, de Ausztria (néhány ritka eset kivételével) nem igazán esik útba Görögország felé autózva.... ;-)

Előzmény: imesc (28368)
imesc Creative Commons License 2020.02.13 0 0 28368

"Bármely országnak"

Valami rémlik, hogy pl. Ausztriában nem szeretik és leszedetik, ha meglátják.

Előzmény: Butabi (28365)
feketefelho Creative Commons License 2020.02.12 0 0 28367

Az utóbbi években rendszeresen végig filmezem az utat. Soha, senki nem szólt érte.

barbon1 Creative Commons License 2020.02.12 0 0 28366

Nekem soha nem volt még gondom vele

Butabi Creative Commons License 2020.02.12 0 0 28365

Sziasztok!
Bármely országnak út közben van problémája a fedélzeti kamerákkal, vagy gond nélkül használható végig?

jim32 Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28364

A Garmint ezért szeretem. Mindig tud egy olyan utat, amit a térképen sem nagyon látsz meg... Odavisz az, ahova kell, de hogyan! :-) 

Zagorohoria-ban jártunk olyan helyeken, hogy az aszfalt repedéseiből fél méteres fű nőtt ki, természetesen forgalom nulla, kanyar kanyar hátán és nem látod a végét...

Előzmény: Törölt nick (28363)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28363

Én már nem nagyon bóklászok, GPS-t soha nem használtam (térkép + bácsi az út mellett) de mindig akkor bukkantunk "csodákra" amikor eltévedtünk :)

Előzmény: jim32 (28361)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28362

A kecskék mellett pásztor, a pásztornál sajt ....... :)

Előzmény: feketefelho (28359)
jim32 Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28361

Elképesztő helyeket találsz. Meg hidakat.

Van 1-2 felkapott hely (Metsovo pl.) - azok is jók - de csak úgy a hegyek között csatangolni, nagyon jó volt. Menni kell idén is :-)

Előzmény: Törölt nick (28357)
jim32 Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28360

Krétához nagy segítség ez a könyv. Fél évig laktak ott a szerzők, én ennek alapján tervezek oda motoros túrát.

http://bazinagymotorozasgorogorszagban.hu

Előzmény: bazidzsó (28355)
feketefelho Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28359

Meg kecskenyájakat :-))))

Előzmény: Törölt nick (28357)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28358

Ha Kréta akkor Ierapetrából érdemes áthajózni a Líbiai tengeren lévő Chrisi szigetre strandolni.

Előzmény: KTomi1312 (28356)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.11 0 1 28357

Ha eltávolodsz a tengerparti 2 - 10 km sávtól akkor kb mindenhol hegyet, hegyi utakat találsz akár 1000 - 1200 m magasságban is. A Peloponészoszon alig van sík terület, északon pedig szinte csak a kb 70x30 km-es Kalambakai fennsík. Ha elkerülöd az autópályákat és bemész a hegyek közé akkor helyes kis hegyi falvakat és eldugott kolostorokat is találsz.

Előzmény: KTomi1312 (28347)
KTomi1312 Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28356

Köszönöm, meglesem!
Mondom krétát csak azért gondoltam mert a Libiai-tengerre azt mondják nagyon szép, és ott kicsit melegebb már a víz is májusban.
Meglesem a javaslatod, még egyszer köszi

Előzmény: bazidzsó (28355)
bazidzsó Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28355

Mi 2010-ben Karpathos és Rodosz szigetre mentünk le motorral. Az oldalamon találsz erről egy kis élménybeszámolót, talán némi infót ez is ad. Csak egy javaslat: Krétát lecserélném pl. Rodoszra. Ez 3-4 nap alatt jól bejárható, a főbb látnivalókat meg tudod nézi, nagyon szép a sziget és az utak is jó minőségűek. Elviekben szállásban is tudok segíteni ha kell.

Kréta nagy "falat". Erre több idő kell szerintem, mint mások is javasolták.

Előzmény: KTomi1312 (28329)
dokeee Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28354

A te döntésed, mint mondtam, én nem erőltetném, a Pelopponésos, szerintem jobb választás lenne erre a pár napra, Krétára inkább rászánnék a helyedben egy következő túrát.

Előzmény: KTomi1312 (28353)
KTomi1312 Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28353

Nem a kompozásba akarok belekóstolni, abban szerencsére már volt részem,csak azt mondják Kréta nagyon szép, és ott már lehet fürdeni Május végén ha minden jól megy.

Azt néztem hogy bejárni úgy sem tudok, de mivel motorozás a cél 2-3 nap 5-6 óra motorozással azért el lehet jutni, erre arra.

Ezért gondoltam rá hogy átmegyek, mert igazából 2 napi szállás árából majdnem megvan a komp...

Előzmény: dokeee (28350)
Katana750 Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28352

Ok. Nekem meg meg egyértelműnek tűnt Rio után Pireuszig mert az közel 600 km. Sarandából. Amerre én javasoltam csak szándékosan lehet földútra menni. 3 nap tényleg 0 Krétára, de te tudod.

Előzmény: KTomi1312 (28349)
dokeee Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28351

Kalamata-Sparta között a 82-es útra gondoltam. Az nagyon klassz.

Előzmény: KTomi1312 (28347)
dokeee Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28350

Én nem mennék át Krétára a helyedben 3 napra. Egyszerűen értelmetlen. Ha kicsit bele akarsz kóstolni a kompozásba, akkor menj át Kithirára Gíthióból. Az bőven jó program 3 napra. A Pelopponésoson meg rengeteg klassz helyet találsz.

Előzmény: KTomi1312 (28349)
KTomi1312 Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28349

A 600 km-et vcsak arra értettem hogy ekkora távolságot nem nagyon tudok átnézni googlén...
Nem azért írtam mert tartok tőle, hanem mert biztos szép....
Csak nem nagyon látom át hogy merre lenne ott érdemes menni.

Az endurót csak azért írtam hogy földútra nem nagyon szeretnék kikötni.

Nem sietek igazából sehova 14-17 napos túrát tervezek, abból 2 horvát, 2-3 Albánia, 3 nap haza, a többi görögben, úgyhogy igazából 9 nap lesz görögben, abból 3 Kréta, úgyhogy szerencsére nem vagyok időhöz kötve, az a lényeg számomra hogy szép helyeken motorozzak.

Köszi neked is a segítséget!

Előzmény: Katana750 (28348)
Katana750 Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28348

Dokeeetól kérdeztem, hogy mióta motorozik mert te írtad a 600 km. körüli távot, ő meg adta a több mint ezret. Kurvára nem mindegy. Ha írod, hogy 3 napod van eljutni Pireuszig, én is javaslom a kalandtúrát a félszigeten! Mitől tartasz a bekeretezett részen? Májusban még nem lesz olyan turista dömping, hogy útadban lennének a nyugger lakóautósok. Nincs szükség enduro motorra.

Előzmény: KTomi1312 (28343)
KTomi1312 Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28347

Na, nem sikerült csatolnom a képeket

Előzmény: KTomi1312 (28346)
KTomi1312 Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28346

Akkor kb. ezt az útvonalat javasoljátok?

Nekem a fantáziámat nagyon mozgatja az a bekeretezett hegység, csak nem tudom hol vannak ott normális utak, mert nem túraendúróval megyek :)

Előzmény: dokeee (28337)
paderborrn Creative Commons License 2020.02.11 0 3 28345

Motorral is szép lenne... A csomagokat előre küldve! 

KTomi1312 Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28344

Ja, Piraeus-ból nèztem kompot

Előzmény: KTomi1312 (28343)
KTomi1312 Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28343

Köszönöm a válaszokat!

Ránèzek nap közben.

Èn is 3 napra terveztem kb, ha van jó útvonal amin megèri kacskaringózni.

6 ève motorozok kb. 50 000 km, voltam már 2-3000 km-es túrán, de ez egyedül lesz, ès kb 4000 km.

Amúgy egy Fz6S-em van, a szállásokat úgy lövöm be kb. Hogy 5-6 óra vezetès egy nap, az megy kènyelmesen.

Előzmény: Katana750 (28333)
Katana750 Creative Commons License 2020.02.11 0 0 28342

Csak nekem okoz problémát. Próbáltam vicces pofát tenni az írásom után, csak telóról nem sikerült. Tehát a személygépkocsin utazóknak nem okoz problémát.

Előzmény: Törölt nick (28340)
andreas19 Creative Commons License 2020.02.10 0 0 28341

Nem csak magyar rendszámos személygépkocsik járnak Görögországba!

Előzmény: Törölt nick (28340)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.10 0 0 28340

Akkor jól sejtettem.

Most már csak az a kérdés,miért okozhat problémát az autóval Görögországba utazó honfitársainknak,hogy max. 200 liter üzemanyaggal léphetnek be görög földre :-)

Előzmény: feksza (28339)
feksza Creative Commons License 2020.02.10 0 0 28339

Nyál=Üzemanyag

Előzmény: Törölt nick (28338)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.10 0 0 28338

200 liter mivel?

Előzmény: Katana750 (28310)
dokeee Creative Commons License 2020.02.10 0 0 28337

Én igazából 3 napra bontanám azt az utat, az első nap megnézném az antik Olimpiát, és ott aludnék, másnap kicsit megállnék a Voidokília öbölnél, aztán megnézném Mystrast, harmadnap meg a Diros-barlangot. Ja, és ügyesen kell időzíteni mert egy héten csak kétszer megy onnan a hajó, ha jól emlékszem.

Előzmény: Katana750 (28336)
Katana750 Creative Commons License 2020.02.10 0 0 28336

De igen és ezért írtam, hogy én így mennék. Majd a kérdező eldönti, hogy merre megy. Én írtam egy irányt te egy másikat, biztos lehet harmadik módon is! 

Előzmény: dokeee (28334)
jim32 Creative Commons License 2020.02.10 0 0 28335

Ez nekem is tetszik :-)

Előzmény: dokeee (28332)
dokeee Creative Commons License 2020.02.10 0 0 28334

Nem az volt a kérdés, hogy a motorozás a lényeg, nem a gyors odaérés?

Előzmény: Katana750 (28333)
Katana750 Creative Commons License 2020.02.10 0 0 28333

Nem tudom mióta motorozol meg milyen motorral. Nekem van chopper, túra sport. Volt szupersport is. Mire Sarandából a hídhoz elérnék, pont nem lenne kedvem Spárta-Kalamata felé menni. Örülnék, hogy lyuk van a seggemen és szelel. Ezért írtam, hogy én így mennék. Persze, ha nem 49 hanem 25 lennék, az más lenne, de nincs így sajnos. Beöltözve a nyárban, motoron koncentrálva idegileg elég gyorsan elfáradok már. Szóval a magam korlátai szerintem ezt engednék nekem.  

Előzmény: dokeee (28332)
dokeee Creative Commons License 2020.02.10 0 3 28332

Én meg a riói híd után Patras-Pülosz-Kalamata-Sparta-Githio, és onnan mennék komppal Krétára. Ja és Klamata-Sparta között a régi úton a hegyek között, az kurvajó.

Előzmény: Katana750 (28331)
Katana750 Creative Commons License 2020.02.10 0 0 28331

Motorral én így mennék: Saranda-Konispol-Igoumenitsa-E55 Préveza-Amfilochia-E951 Ag. Stefanos-5-ös Antirrio-Rio-Korinthosz-Pireusz-Souda

Előzmény: KTomi1312 (28329)
vin. Creative Commons License 2020.02.10 0 0 28330

Én a helyedben pl. a  Google maps-en bapcsolnám az autópályák és fizetős utak kerülése gombot, azután megadnám a kezdő, ill célállomást. Ilyenkor, ugye feldob egy pár alternatív útvonalat, ami föút, vagy jó minőségű mellékút a két pont között.  Aztán átkapcsolnék domborzatra, vagy műholdra és kiválasztanám, megtervezném a számomra ideális útvonalat, hegyes dombos, alföld, fennsík, stb, ami kedves a motoros arcomnak. :)

Előzmény: KTomi1312 (28327)
KTomi1312 Creative Commons License 2020.02.10 0 0 28329

600 km-ert utcárol utcára végignézni szép dolog...

Gondoltam valaki jártas arra és tudja merre érdemes menni!

Veszem a fáradtságot, de görögről nem találok sokat.... 

Előzmény: szikla2 (28328)
szikla2 Creative Commons License 2020.02.10 0 1 28328

A google street view a barátod. Jó minőségű hegyi utak több EZER kilométeren át. Venni kell a fáradságot, és meg kell tervezni.

Előzmény: KTomi1312 (28327)
KTomi1312 Creative Commons License 2020.02.10 -1 0 28327

Sziasztok!

Szeretnél egy kis segítséget kérni!

Májusban megyek motorozni 14-17 napra Horvát (2 nap) - Montenegro - Albánia(2 nap) -Görögország...
Görögön kívül mindenhol megvan az útvonal, de göröghöz nem nagyon találok leírást merre érdemes menni.

A végő cél idáig úgy néz ki hogy Kréta lenne 3-4 napra, de az útvonalban foggalmam sincs merre kellene mennem!

Saranda-ról megyek Görögbe, tudtok hegyvidéki útvonalat, ahol jó az út minősége és szép a táj?

Nem sietek le a kikötőbe, inkább az lenne a célom hogy szép úton menjek le!

Tudnátok ebbe segíteni?

409 Creative Commons License 2020.02.09 0 0 28326

"...viszem a  gumicsónakot +kis külmotort és pecáznék,"

Csak óvatosan azzal a pecával!!!!  Görögországban a partról ingyenes a horgászat, viszont csónakból/hajóról engedélyköteles. Igen komoly bírságokat vetnek ki, ha megfognak engedély nélkül.

Előzmény: Kabala Baba (28323)
JoAzUgyse Creative Commons License 2020.02.09 0 0 28325

Jav: Sithonia félsziget. A település Sikia (Valti és Katerini). 

Előzmény: JoAzUgyse (28324)
JoAzUgyse Creative Commons License 2020.02.09 0 0 28324

Pld a Sikia félszigeten a Rea, Katerini Valti ilyen.

Előzmény: Kabala Baba (28323)
Kabala Baba Creative Commons License 2020.02.09 0 0 28323

Sziasztok! Tudnátok ajánlani nekem helyeket, ahová érdemes lemenni, úgy hogy viszem a  gumicsónakot +kis külmotort és pecáznék,  amíg a család többi tagja strandol?  Nyilván, ezzel nem a legforgalmasabb kempingeket céloznám meg, de legyen egy kis kikötője, ahol a vízen tudjam biztonságban tárolni a csónakot. Köszönöm!

Katana750 Creative Commons License 2020.02.08 0 0 28322

Még jó messze van az időnk, de köszi!

Előzmény: barbon1 (28321)
barbon1 Creative Commons License 2020.02.08 0 0 28321

Biztos nem lesz rossz. Én hosszabb utakra mentem  repülővel de Görögországba csak autóval. Az a gond,ha nincs kéznél autó akkor nagyon kellene,ha meg bérel az ember akkor meg menni kell,ha kell ha nem. Nyilván Neked sem a vezetés fog hiányozni majd,inkább szokatlan lesz a helyhez kötöttség. Messze álljon tőlem,hogy lebeszéljelek róla,csak a saját tapasztalataimat osztom meg. Jó utat. Jó pihenést

Előzmény: Katana750 (28320)
Katana750 Creative Commons License 2020.02.08 0 0 28320

Furcsa lesz. Ráadásul nekem 10 perc Ferihegy. 1,5 óra a repülés, 45 percet mondtak a transzferre. Kipróbáljuk ezt a formát.

Előzmény: imesc (28319)
imesc Creative Commons License 2020.02.08 0 0 28319

Tök jó. :-)

Tavalyelőtt ősszel repülővel voltunk Athénban. Teljesen meg voltam zakkanva, hogyan lehet két órahossza alatt odaérni. Mintha időutazás lett volna az autókázáshoz képest.

Előzmény: Katana750 (28318)
Katana750 Creative Commons License 2020.02.08 0 0 28318

Az idén műanyaggá válok. Repülünk Korfura.

Előzmény: imesc (28317)
imesc Creative Commons License 2020.02.07 0 0 28317

Tavaly augusztusban visszafelé a (Nis) Doljevaci kapun pontosan 1 órahossza alatt jutottunk át.

ENP kütyüt akartam az idén venni, de már csak odafelé Belgrád előtt volt 30 perc átjutás, Belgrád után csak húzni kell az izmosított kapuknál 0 perc, Presevo 10 perc. Presevo haza felé 0 perc, Belgrád előtt 4 perc, Belgrád után 3 perc. Majd még átgondolom...

Előzmény: Hool'93 (28309)
szviki1978 Creative Commons License 2020.02.07 0 0 28316

Köszönöm mindenkinek a hasznos jó tanácsokat, javaslatokat, tapasztalatokat!! ;)

andreas19 Creative Commons License 2020.02.07 0 0 28315

Kössssssssssszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!

Előzmény: bazidzsó (28314)
bazidzsó Creative Commons License 2020.02.07 0 0 28314

Megnézem valamikor, mert még van pár palack :-)

Amire emlékszem, az a vörösből a Vranec és fehérből a Temjanika Sweet. Tavaly már náluk is lehetett 3 L-s kiszerelésben venni dobozos bort. Ez árban is kedvezőbb, sőt valamennyit még alkudni is lehetett a listaárból. Mi visszatérők vagyunk, mindig itt szoktunk megállni és akkor feltöltjük a készletet is :-)

http://www.popovakula.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=75&Itemid=76&lang=en

Ezek az olcsóbb fajták, de minőségben teljesen rendben vannak. Valószínűleg itt szőlőből készül a bor :-)

Egy kis saját tapasztalat az előző hozzászólásokhoz...

Az elmúlt nyáron egy baráti házaspárral mentünk le Görögországba. Ők eddig Horvátországba jártak --mint mi is régebben-- de ezután a nyaralás után azt mondták, hogy maradnak Görögországnál:-) Minden megvan itt is és árban sokkal olcsóbb, mint Horvátország.

Előzmény: andreas19 (28313)
andreas19 Creative Commons License 2020.02.07 0 0 28313

Milyen vörösborokat próbáltál?

Előzmény: bazidzsó (28311)
Hool'93 Creative Commons License 2020.02.07 0 0 28312

Bocsánat, ezt nem tudom, hogy miként hoztam össze!
Az elküldés után vettem észre, hogy hiba történt a “rendszeremben” ( magyarán balfék voltam ).

Előzmény: Katana750 (28310)
bazidzsó Creative Commons License 2020.02.07 0 0 28311

Nekünk ez vált be:

- lefelé éjfél körüli indulás és "egy seggel" lemenni, délutánra ott vagyunk

- visszafelé, mivel délelőtt kell elhagyni a szállást még egy "búcsúpancsi" és indulás. Minden összepakolva, csak az marad elől amit felveszünk. Útközben Macedóniában a Popova Kula hotelben megállunk, ott vacsora és pihi (jó kis hely a gyerekeknek is), másnap reggeli után indulás haza, délutánra otthon vagyunk

Előzmény: szviki1978 (28306)
Katana750 Creative Commons License 2020.02.07 0 0 28310

Köszi, ugyan én nem kérdeztem mi mennyi. Szerdán jöttem meg Pireuszból, úgyhogy képben vagyok. Vigyázzatok lefelé! A görögök max. 200 liter nyállal engednek be NMK. felől🥵

Előzmény: Hool'93 (28309)
Hool'93 Creative Commons License 2020.02.07 0 1 28309

Vasárnap - hétfői infók :

Szerbia:

Topolyától -> Presevoig

Autópályadíj: 480 dinár és 1460 dinár. A Nis-i fizetőkapu megszűnt ( már bontás alatt ).

Benziár: 149-169 dinár 

Macedonia:

Autópályadíj: 1€ - 1.5€ - 1€ - 2€ ( ötödik fizetőkapu építés alatt ) 

Benzinár: 1.15€

Görögország:

Autópályadíj: A határtól ( Evzoni ) -> Athénig 34€

Első fizetőkapu a határ után: 1.80€

Benzinár: 1.63€ - 1.71€

Előzmény: Katana750 (28307)
feksza Creative Commons License 2020.02.06 0 0 28308

Valaki erre esküszik valaki arra.

Én az egy segg :-) híve vagyok.Valahogy úgy vagyok vele hogy hol is kéne megállni,Szerbiában?Ott még minek,hiszen nemrég indultunk.Macedóniában?Ott meg már minek,hiszen mindjárt ott vagyunk.Szóval mi kb.4 megállást beiktatva egybe letoljuk.

Autópálya van,lehet az agyat pihentetni.Nekünk ami bevált az a hajnal egykori indulás,így előtte alszunk is pár órát aztán délután már a szállásunkat foglaljuk.

De ezt embere válogatja,valakinek a 3 óra vezetés is megterhelő valakinek a 15 sem.

Katana750 Creative Commons License 2020.02.06 0 0 28307

Simán lemegy egy seggel. Különösen hétköznap. Hétvégén is, csak fel kell készülni a határforgalomra meg a kapuknál ácsorgásra! 

szviki1978 Creative Commons License 2020.02.06 0 0 28306

Érdemes megpróbálkozni egy seggel végigautózni, vagy erősen indokolt egy éjszakát valahol féltáv környékén megaludni?

szviki1978 Creative Commons License 2020.02.06 0 0 28305

Szombati napon odaautózni milyen tömeggel jár? Jellemzően akkor vannak a turnusváltások, ha jól tudom...

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.06 0 0 28304

Korai indulással simán elérhető. Azért én elgondolkodnék egy ottani egy éjszakás szálláson. A szállás és vendéglői árak sokkal jobbak mint Halkidikin.

Szerintem,ha még tudtok a szállásokon módosítani,akkor megéri egy éjszakát ott tölteni. Az utazási költség jó része megspórolható egy négytagú család két szállás és étkezés árkülönbségén.

Előzmény: szviki1978 (28299)
imesc Creative Commons License 2020.02.06 0 0 28303

"Simán belefér."

Csatlakozom feksza-hoz, de azért az indulásnál vegyétek figyelembe, hogy az oda-vissza út kb. 570 km és időben kb. 6 óra 40 perc a google szerint is. Szerintem érdemes reggel korán elindulni és akkor még világosban visszaérsz.

Előzmény: feksza (28301)
szviki1978 Creative Commons License 2020.02.05 0 0 28302

Szuper, köszi!!

Előzmény: feksza (28301)
feksza Creative Commons License 2020.02.05 0 0 28301

Simán belefér.Mi is így csináltuk.Hogy mennyire vannak sokan,hát volt olyan kolostor amit inkább kihagytunk,de amúgy élhető a dolog és így is tökéletesen elegendő volt.

Előzmény: szviki1978 (28300)
szviki1978 Creative Commons License 2020.02.05 0 0 28300

Halkidikről a meteorákat megcélozni 1 napos túrával mennyire esélyes? Belefér egy napba úgy, hogy lássunk is valamit érdemben? Milyen tömegre számítsunk augusztusban ott?

szviki1978 Creative Commons License 2020.02.05 0 0 28299

Köszi! ;)

Előzmény: mongoose70 (28292)
andreas19 Creative Commons License 2020.02.05 0 1 28298
Előzmény: Törölt nick (28295)
bazidzsó Creative Commons License 2020.02.05 0 0 28297

közvetlen = közvetlen tengerparti...

Mi csak ilyent kerestünk...

Előzmény: bazidzsó (28296)
bazidzsó Creative Commons License 2020.02.05 0 0 28296

Szívesen. Mi is azt tapasztaltuk tavaly, hogy január-februári foglalással a szárazföldi részen már nehézkesebb közvetlen szállást találni nyárra.

Előzmény: Törölt nick (28295)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.05 0 0 28295

Köszi az infót.

Végül Kallikrateiaba sikerült szállást foglalni az airbnb-n augusztusra. Ott amúgy meglepően sok szállás foglalt már most.

Előzmény: bazidzsó (28288)
mongoose70 Creative Commons License 2020.02.05 0 0 28294

A Balcsiról nem is beszélve!

Előzmény: imesc (28293)
imesc Creative Commons License 2020.02.03 0 0 28293

"Megéri minden Ft-ját."

Csatlakozom. A szállás és a kaja árak pedig verhetetlenek az olasz vagy a horvát árakhoz képest. Azt a "kis" kocsikázást megéri...

Előzmény: mongoose70 (28292)
mongoose70 Creative Commons License 2020.02.03 0 0 28292

Mi tavaly voltunk arra kb. 18 e Ft a díj és kb. 80 e Ft üa. ktg. (3.000 km). Megéri minden Ft-ját.

Előzmény: szviki1978 (28289)
szviki1978 Creative Commons License 2020.02.01 0 0 28291

Halkidikit céloztuk meg így elsőre...

Előzmény: bazidzsó (28290)
bazidzsó Creative Commons License 2020.02.01 0 0 28290

Annyi segítséget majd adjál, hogy merre mennétek Görögországon belül:-)

Addig is pár link:

Mezzos térképe

https://www.putevi-srbije.rs/index.php/en/mapa-naplatnih-stanica-novo-2

https://www.putevi-srbije.rs/images/pdf/cene_putarina_eng.pdf

Előzmény: szviki1978 (28289)
szviki1978 Creative Commons License 2020.02.01 0 0 28289

Sziasztok!
Még nem voltunk autóval Görögországban, de idén augusztusban jó eséllyel nekivágunk.
Milyen autópályadíjakkal számoljunk nagyságrendileg egy személyautó esetében (kapus v matricás rendszer van)?
Köszi

bazidzsó Creative Commons License 2020.02.01 0 0 28288

Mi tavaly Psakudia-ban voltunk a Giannis-Maria apartmanban, 2 család 5 kisgyerekkel. Ez egy közvetlen tengerparti szállás, némi kompromisszummal egy jó választás lehet. Majd összekapom magam és írok róla bővebben is.

Január vége felé foglaltunk, kifejezetten csak vízparti és csendes helyen lévő szállásokat kerestünk ebben a régióban. Nem sok volt már (legalábbis a neten), ezt is az utolsó pillanatban sikerült lefoglalni. 

Az érdekesség az, hogy részben kíváncsiságból is szétnéztünk ezen a településen (júliusban utaztunk) és sok üres, kiadó apartman volt még. Ezek ugyan nem közvetlen vízpartiak, de ettől függetlenül az elfogadható kategóriában voltak, mind ár és minőség tekintetében is.

Előzmény: Törölt nick (28284)
Samilbaszajev Creative Commons License 2020.02.01 0 0 28287

Szeptember végén (20-a) mennyire lehetséges előzetes foglalás nélkül komppal átjutni Lefkadaról Kefalóniára (2fő+autó)?

Platamonból mennénk át, a nyaralás vége felé.

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.01 0 0 28286

Köszönöm szépen! 

Előzmény: zslaci75 (28285)
zslaci75 Creative Commons License 2020.02.01 0 0 28285

Egész Halkidikin sokan vannak. Mindig és nem a szaloniki emberek miatt, hanem mert ez a legközelebbi görög tengerparti régió. Ezt kihasználva tele van öntve buszos turistákkal, de méginkább az általam nem olybá kedvelt bolgárokkal meg románokkal..

Kallikrateiaban voltam 3 éve. A szállásunk a kertvárosi részén volt, az csendes, nyugodt nagyon kulturált környezet. A tengerpart hosszú, homokos. Ez egy kb 10ezer fős kisváros, minden megtalálható amire szükséged lehet. Kirandulgatásokhoz is remek kiindulópont.

Előzmény: Törölt nick (28284)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.01 0 0 28284

Sziasztok!

Ideje tervezni a nyaralást. 3 gyerekkel mennénk, így a viszonylag közelebbi, szárazföldi tengerparti helyek jöhetnek szóba első körben.

Kallikrateian találtam egy jó kis szállást, de azt írják, Theszaloniki közelsége miatt, oda sokan mennek a városból. 

Van esetleg valakinek tapasztalata, véleménye? 

Vagy, eetleg tipp, hogy azon a környéken, hová érdemes menni, ahol viszonylag nincs akkora tömeg? Kb. 12 éve voltam utoljára Görögországban, így minden tapasztalat érdekel :-) 

Köszi

bazidzsó Creative Commons License 2020.01.31 0 1 28283

Én a google térképen is szoktam keresni a szállásokat. Így rögtön láthatod azt, hogy helyileg hol van és értékeléseket is olvashatsz róla. Ha van weboldala, akkor direktben tudsz neki írni. Ha tudsz, akkor használj a magyar email fiókok helyett mást, mert az innen indított levelek néha a spam mappába kerülnek a fogadó oldalon. Általában 1-2 napon belül választ is fogsz kapni.

A booking és egyéb kereső oldalakat arra szoktam használni, hogy az ott fellelt szállásokra direktben is rákeressek.

Előzmény: Törölt nick (28278)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.31 0 0 28282

Abban biztos voltam hogy ha előkerülnek a törzstagok akkor jönnek a jobbnál jobb ötletek, konkrét ajánlatok.

Egyébként egy görögországi nyaraláshoz elengedhetetlen a türelem :)

Előzmény: andreas19 (28281)
andreas19 Creative Commons License 2020.01.31 0 0 28281

A Pelion (Pilio) félszigetet se hagyd ki a felsorolásból!

Előzmény: Törölt nick (28280)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.31 0 0 28280

Ezért kérdeztem hogy mikor és hol.

Májusban vagy szeptemberben nyugodtan elindulnék bárhova mert találnék szállást helyben.

Szezonban pedig érdemes lenne előbb ottani helyi irodával felvenni a kapcsolatot.

Ha legalább körülbelüli térséget megadnál könnyebb lenne. (Vannak itt Thassos, Kefalónia, Peloponészosz, Szarti rajongók csak türelem :)

Előzmény: Törölt nick (28278)
andreas19 Creative Commons License 2020.01.31 0 0 28279

Azért az nem mindegy, hogy az év mely időszakára, Görögország melyik régiójában és milyen célból keresnél szállást?

Vannak tengerparti és nem tengerpari nyaraló helyek, és akár olyan szigetek is, amelyek rendelkeznek helyi adatbázissal.
Ezeket helyetted (a szándékaid ismerete nélkül, de valószínűleg azzal együtt sem) senki nem fogja kiguglizni.

Előzmény: Törölt nick (28274)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.31 0 0 28278

Huhh, nem gondoltam volna,hogy ez ennyire bonyolult.

Igen, tudom,mi a gyűjtőoldalak célja,ezért érdeklődtem, hogy tud-e esetleg valaki más lehetőséget,mert én nem vagyok rutinos Görögországba járó.

De hagyjuk,majd megoldom...

Előzmény: Törölt nick (28277)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.31 0 0 28277

",ahol érdemes szállást keresgélni?"

Mikor, hol?

Egyébként a gyűjtő oldalakat azért üzemeltetik hogy egyszerűbb legyen keresni. És természetesen nem ingyen csinálják.

Törölt nick Creative Commons License 2020.01.31 0 0 28276

Köszi.

A booking már kicsit el van szállva az árakkal,ezért kérdeztem,hogy van-e valami spéci oldal.

Tavaly amúgy ott foglaltam szlovén szállást,aztán a tulaj visszaírt,hogy ha a saját oldalán foglalok,úgy olcsóbb.

Csak hát a szlovén oldalalakon ritkán keresgél az ember, egyszerűbb a booking, csak nem biztos,hogy a legjobb ;-)

Előzmény: 409 (28275)
409 Creative Commons License 2020.01.31 0 0 28275

1. Pl. Booking

2 Igen, nem.

Törölt nick Creative Commons License 2020.01.31 0 0 28274

2 kérdésem lenne:

1. Tudtok valami jó netes oldalt,ahol érdemes szállást keresgélni?

2. Autóval utazásnál elég a személyi,vagy valahol még kell útlevél?

Előre is köszi a válaszokat :-)

kerkyra Creative Commons License 2020.01.24 0 0 28273

Jó kérdés  .Tábla  után  volt  valahol   .Nézem a telón, de  nem ír  ki  hely adatokat  ,mert  ki volt  kapcsolna a net  ...   

Előzmény: imesc (28272)
imesc Creative Commons License 2020.01.23 0 0 28272

"Demir Kapija.nál épül az 5-ik  kapu   .....  "

Ezt hová tájoljam? Első alagút előtt, két alagút között, második alagút után? Esetleg a Demir Kapija lehajtó után? Akkor mondjuk érdektelen. Tavaly augusztusban nyoma sem volt...

Előzmény: kerkyra (28265)
alexxxxvelorex Creative Commons License 2020.01.16 0 2 28271

Egy autó volt előttünk, de intettek, hogy menjünk át a másik oldalra, ahol senki sem állt. Olyan gyorsan mentünk át, hogy a pávákat nem is tudtuk lefotózni.

Előzmény: levidalmi (28270)
levidalmi Creative Commons License 2020.01.16 0 0 28270

Köszönöm a válaszokat Ohridot illetően.További kérdésem is lenne,mert munkám miatt már most össze kellett állítanom a nyári szabadságtervemet.Terveim szerint Bitolánál(Niki)lépem át a Görög határt valószínüleg szombaton,amit Evzoninál biztos,hogy nem tennék meg.Járt-e valaki ennél a határátkelőnél szombaton,és milyen tapasztalatai voltak

bentoka Creative Commons License 2020.01.16 0 0 28269

Nem lesz, marad a klasszikus kapus rendszer.

Előzmény: airwent (28268)
airwent Creative Commons License 2020.01.10 0 0 28268

Hallottam hogy idén valami változás lesz a szerb autópálya díjfizetésél..
Ki mit tud róla

airwent Creative Commons License 2020.01.10 0 0 28267

Igen, én is megerősíteném, Ohrid tényleg megér egy, vagy akár több napot is.
Tavaly Thassos volt a cél, de egy váratlan esemény miatt el kellett halasztani, szerencsére a foglalásunkat át tudtam ismerősnek adni, és így szeptemberben ismét Lefkadán voltunk, és odafele tranzitnak Ohridban foglaltam.
Aranyos kis városka egy gyönyörű tóval. Elsőre a tatai tóhoz tudnám hasonlítani valamiért ez jutott nekem az eszembe, de természetesen annál nagyobb.

szállást rengeteget lehet foglalni, mi 35€ ért foglaltunk.

Előzmény: levidalmi (28257)
levidalmi Creative Commons License 2020.01.02 0 0 28266

Én javasolnám,hogy 5 km.-ként  építsenek kapukat......azért a mi matricás rendszerünk nem is olyan rossz!!!

Előzmény: kerkyra (28265)
kerkyra Creative Commons License 2019.12.31 0 0 28265

Demir Kapija.nál épül az 5-ik  kapu   .....  

Padre540 Creative Commons License 2019.12.31 0 0 28264
zs_dtl Creative Commons License 2019.12.30 0 0 28263

Aki Tompának tervez:

Végre elkészült a szabadkai elkerülő út.

dokeee Creative Commons License 2019.12.29 0 0 28262

Ohrid tényleg jó hely, meg Albánia is, de ha csak átutazás a cél, akkor én nem erőltetném Albániát, inkább Bitola felé.

sanyinak Creative Commons License 2019.12.27 0 0 28261

Augusztus végén voltunk Nei Poriban. Egyetlen egyszer láttam egy kék medúzát, mikor messze beúsztam, az is kb másfél méter mélyen volt, ártalmatlan. 

T-boy01 Creative Commons License 2019.12.27 0 0 28260

Ohrid szállás a rendőrség közelében, udvarra beállhatsz, autóból ki se pakoltunk. 10€/fő/éj.

Darko, a tulaj beszél angolul.

T-boy01 Creative Commons License 2019.12.27 0 0 28259

Ha Ohridban megalszol, érkezés napján Ohrid óváros, másnap de. Sveti Naum az ajánlott. Sveti Naum egész napos programnak is jó, estére vissza lehet térni Ohridba. Sveti Naum nem csak a kolostor! Remek strand kialakítva, ingyenes. Éttermek, csónakázás stb.

nemzoli01 Creative Commons License 2019.12.27 0 1 28258

Szia!

Ohriddal kapcsolatban azt tudom mondani, hogy akár még több napot is megér!

levidalmi Creative Commons License 2019.12.27 0 0 28257

Kedves fórumtársak, már tervezem a jövő évet ezért lenne két kérdésem.Az idén is egy nagy kört teszünk Jón-tengeri oldal le Tolóig majd az Égei-tenger oldal vissza.Odafele tervezem,hogy kerülök Ohrid felé.Megér Ohrid városa egy napot?Utána Albánián keresztül tervezem a lemenetelt a Görög határig.Van-e valakinek tapasztalata az ottani határátkelőkkel?milyenek az útviszonyok?Visszafelé megállnék egy napra Paralia vagy Nei Pori környékén ahogy azt 2018 ban is csináltam,de akkor rengeteg medúza volt amiért a gyerekeim nem szivesen mentek be a vízbe.Aki idén volt ezen a környéken megírná nekem az idei medúza tapasztalatait.Tudom,hogy a medúzák megjelenése az egy ciklikus jelenség ami előre nem kiszámítható,de azért egy 2019 es tapasztalatott szivesen veszek.Köszönöm.BUÉK mindenkinek

Törölt nick Creative Commons License 2019.11.21 0 0 28256

Köszönöm szépen, ez jó hír,mert sanszos,hogy "céges" apartmanba megyünk,és ott keddenként van turnusváltás :-)

Előzmény: feketefelho (28254)
feketefelho Creative Commons License 2019.11.21 0 0 28255

Előzmény: feketefelho (28254)
feketefelho Creative Commons License 2019.11.21 0 0 28254

EZEN az oldalon megtalálod a részletes infókat (más országok is választhatók).

A német tartományokban pedig így lesz a szünet. 

(a hét közben kezdődők zöme a következő hét végére tolódik -elméletileg)

Az elmúlt évek, évtizedek tapasztalata, hogy hét közben kisebb a forgalomkifelé menet, péntek-szombat-vasárnap szokott nagy forgalom lenni az iskolaszünetes időszakban.

Eléggé elnyújtják ebben az évben a szünetek kiadását (júni. közepétől aug. első hétvégéjéig).

Napközben érdemesebb a kishatárok felé menni. Idén Hercegszántónál (az spec. 0-24-es) 10 perc alatt mentünk át utána viszont 2 óra alatt értük el az autópályát, a sok útjavítás miatt.

Előzmény: Törölt nick (28249)
Boarhunter Creative Commons License 2019.11.20 0 0 28253

Ja, és mindezt június közepén, tehát vastagon előszezonban.

Előzmény: Boarhunter (28252)
Boarhunter Creative Commons License 2019.11.20 0 0 28252

Én mindig úgy időzítem az utazást,hogy evzonit du. érjem el,és még sosem volt problémám a várakozással,

Ehhez szerencse is kell.

Idén lefelé egyedül a görög határon vártunk(negyven percet) pedig mi is délután értünk oda.

Előzmény: levidalmi (28246)
Melcsi625 Creative Commons License 2019.11.19 0 0 28251

Szia!Mi úgy osztottuk be a szabit a munkahelyen,hogy július utolsó 2 hete a miénk.Vagy utolsó,és aug. első hete.A főszezon közepe.Pont írtam lentebb,hogy ezért mindig hétfő este felé indulunk,és mindig Röszke felé megyünk,azért,mert eddig hétfő este sosem vártunk fél óránál többet,meg addigra a kishatárok bezárnak.Ez sok év tapasztalata július végén mindig,hétfő este 8-9 óra között.Volt hogy alig pár autó volt az egészhatáron.Nem értem én sem egyébként,miért van ez,de örülünk neki.így nincs okom változtatni.

jim32 Creative Commons License 2019.11.19 0 0 28250

Január pl. egész jó szokott lenni :-)

Nyáron szerintem kb. mindegy, bár ide is fel szokták tenni a német/svájci/osztrák iskolai szünetek kezdetét-végét, olyankor neccesebb...

Törölt nick Creative Commons License 2019.11.19 0 0 28249

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy forgalom, határon várakozás szempontjából mikor jobb menni? Július,vagy augusztus? Vagy nincs jelentősége?

Köszi

Melcsi625 Creative Commons License 2019.11.19 0 0 28248

Köszönöm neked is!Mindig hétfőn indulunk,igy még nem volt probléma a határokkal sosem,Evzonihoz olyan 6-7 felé érünk reggelre általában.Eddig max. 20 perc volt a legtöbb,amit várni kellett.Visszafelé általában szombaton estefelé indulunk vissza,itt is szerencsénk volt eddig,még nem futottunk bele órákig tartó várakozásokba,Igaz,Tiszaszigeten jövünk át mindig,(közelebb van hozzánk) úgy csináljuk,hogy nyitás előtt ott legyünk,és max 10 perc alatt átjöttünk mindig.Ehhez igazítjuk a visszafelé indulást.Nekünk ez eddgi bejött. :-)

Előzmény: levidalmi (28246)
Melcsi625 Creative Commons License 2019.11.19 0 0 28247

Köszönöm!Azt néztem,hogy Bitola és Evzoni felé is,kb. ugyanannyi időt venne igénybe az út,nem sok eltéréssel.

Na majd meglátjuk,köszönöm a beszámolót!

Előzmény: e30nick (28245)
levidalmi Creative Commons License 2019.11.19 0 0 28246

Kefalónia jó választás,és ha Evzonit választod az sem probléma,de 2 dolgot figyelembe kell venni.péntek és szombat elkerülendő,valamint a délelőtti órák,amikor a szerbek és a macedónok,akik hajnalban indulnak,akkorra érnek a határra.Idén kb. du. 4-kor voltam csütörtöki napon evzoninál és csak azért kellet várni mert egy lengyel autő előttem lerobbant.Én mindig úgy időzítem az utazást,hogy evzonit du. érjem el,és még sosem volt problémám a várakozással,Sokkal nagyobb probléma a SRB-MAC határ.Ha este akarsz itthonról indulni akkor Bitola valóban jobb választás,mert akkor reggelre éred el a Görög határt

Előzmény: Melcsi625 (28244)
e30nick Creative Commons License 2019.11.18 0 0 28245

Szerintem Bitola johet szamitasba. En most nyaron jartam eloszor arra hazafele jovet. Ures volt a hatar szombat delutan. Netto menetidoben tobb, mint Evzoni fele. Egy jo darabon sima autout van, de mar latszik, hogy vadul epitik a volgyhidakat az autopalyanak. A forgalom gyerebb, mint Evzoni fele. A gorog oldlalon azt hiszem egeszen a hatarig autopalya van, csak minket beszopatott a Waze es Igoumentisabol Albanian keresztul akart Ohridba vinni. Egy nagyon szep szazadrendu uton mentunk emiatt a hatar mellett 60-70km-t, benzinkut egy szal se volt, de legalabb lattunk gorog sipalyat is. Osszessegeben azt mondom mar csak a kaland miatt erdemes egyszer kiprobalni! Ha ugy jon ossze tehettek egy kiterot Ohridba egy kis toparti seta meg egy ebed/vacsora erejeig, de rendszert en biztos nem fogok ebbol az utvonalbol csinalni. Utobbi idoben igyekszunk ugy menni, hogy elkeruljuk a hetvegeket es igy meg csucsidoben sem olyan vallalhatatlan a hagyomanyos utvonal.

Előzmény: Melcsi625 (28244)
Melcsi625 Creative Commons License 2019.11.18 0 0 28244

Halihó!Rég voltam,mert idén kimaradt Görögország,máshol voltunk.

De jövőre visszatérünk!Kefalóniára foglaltunk,ami régi vágyunk volt már.

Eddig mindig Evzoninál mentünk,de emlékszem,hogy volt itt téma közelebb határ arrafelé.

Sajna keresésben nem vagyok jó,nem sikerül visszaolvasni.Kaphatnék infot ezzel kapcsolatban?

Melyik határ,ált. mennyit kell várni főszezonban,milyen onnan az út?Kb. ennyi,köszönöm szépen!!

imesc Creative Commons License 2019.11.16 0 1 28243

Tök jó! Magyarkanizsánál itt szoktunk elmenni az Euro Petrol kút mellett, ráadásul kora délelőtt. Akkor már a Bácska Topolya kapunál tudom is használni, nem is kell húzni. :-)))

Köszönöm a sok hasznos ötletet és segítséget Neked és a Többieknek is!

Előzmény: babaci78 (28242)
babaci78 Creative Commons License 2019.11.16 0 0 28242

Ásotthalomnál mentünk át, de nem volt teljesen üres a kütyü. Amikor vettük, akkor Röszkénél mentünk, rögtön az első Mol kútnál vettük meg. Fogalmam nincs, lehet-e keverni a két fizetési módot, de valóban van lehetőséged megvenni még a pálya előtt, Magyarkanizsa, Zenta Europetrol kút 0-24 nyitvatartású.

Előzmény: imesc (28240)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.16 0 0 28241
Előzmény: imesc (28240)
imesc Creative Commons License 2019.11.16 0 0 28240

Melyik határon léptél be Szerbiába? Azért kérdezem, mert mi Tiszasziget felől szoktunk menni és Bácska Topolyánál hajtunk fel az autópályára. Ahhoz viszont ott húznom kell bilétát. Ezután pl. van egy MOL kút, itt megveszem a kütyüt, feltöltetem és felaplikálom a tükörre. Na már most, ha Belgrád előtti fizetőkapuhoz érünk, akkor már tudok az ENP sávon menni? De mi lesz a bilétával, amit Bácska Topolyánál a felhajtáskor húztam? Nem fognak keresni, hogy hová lettem? Vagy csak egyszerűen bukom a Horgos-Bácska Topolya közti táv díját és alapból úgy fizetek a kütyüvel mint, ha Horgosnál léptem volna be?

Elnézést, ha idétlennek tűnök, csak szeretnék biztosra menni.

Előzmény: babaci78 (28239)
babaci78 Creative Commons License 2019.11.16 0 0 28239

Tuti be kell vinni. Tavaly vettük, idén kellett tölteni, nagy lendülettel berongyoltam a kúthoz a papírokkal, de nem volt elég. Bevittem a kütyüt, akkor láttam, hogy a rajta lévő vonalkódot olvasta be a kutas, úgy töltötte fel.

Előzmény: imesc (28238)
imesc Creative Commons License 2019.11.15 0 0 28238

"de sajnos úgy tűnik hogy a ketyerét be kell vinni a kúthoz."

Az biztos, hogy a kütyü bluetooth kapcsolat használ a fizetéskor. Csak találgatok, de talán nem kell leszedni a helyéről a kütyüt, lehet hogy csak közel kell állni az autóval a shophoz? A szervizben a hibakód kiolvasó is tudja 10 m-ről is.

Előzmény: dorog.zultan (28233)
dorog.zultan Creative Commons License 2019.11.14 0 0 28237

köszi, kipróbálom

Előzmény: babaci78 (28236)
babaci78 Creative Commons License 2019.11.14 0 1 28236

Csak a tartót ragasztod fel, elég trükkösen, de le lehet szedni róla a kis doboz szerű kütyüt. Oldalra kell csúsztatni, valahogy úgy jön le.  Csak járműkategórián belül lehet használni, ha személyautóra vetted, arra regisztrálják. Másik autóra átvihető, de autóról motorra nem.

dorog.zultan Creative Commons License 2019.11.14 0 0 28235

Nem pontosan ugyanaz a ketyere mint a linkben látható, de nagyon hasonlít a képen látható eszközre.

Ettől még lehetséges, majd megnézem, köszi!

Előzmény: Törölt nick (28234)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.14 0 0 28234

Az nem lehetséges hogy amit felragasztottál az egy tartó és abban van egy kivehető (levehető) kártya?

Ezen az oldalon azt írja: "The device will function properly only if it is positioned in the accompanying support."

"a készülék csak akkor működik helyesen ha a hozzá járó tartóban van (pozicionálva)"

https://www.putevi-srbije.rs/index.php/en/etc-elektronic-toll-collection/instructions-for-installation-of-etc-device

dorog.zultan Creative Commons License 2019.11.14 0 1 28233

1. Nem tudom, ezért érdeklődtem én is, azt gondoltam, hogy elég egy kód vagy egy rendszám, vagy interneten feltölteni de sajnos úgy tűnik hogy a ketyerét be kell vinni a kúthoz.

Eddig még nem szedtem le az enyémet, valószínűleg lejön valahogy, és ha még ragad visszaragasztom saját ragacsával, vagy két oldalú ragasztóval megsegítem.

2. Szerintem biztosan van több kategória, nem emlékszem hogy motort láttam volna az ENP kapun átmenni, de kamiont teherautót sokat.

Értelemszerű az lenne, ha a vásárláskor lenne beállítva a felhasználó járműtípusa, de nem tudom biztosan, hogy így van-e.

Előzmény: jim32 (28232)
jim32 Creative Commons License 2019.11.14 0 0 28232

Tetszik a dolog, de vannak kérdéseim. Hátha te tudod a választ:

1. Ha felragasztottad, hogy szeded le, hogy bevihesd a kútra tölteni?

2. Ha már van ilyen kütyüm és éppen motorral megyek arra, azon tudom használni? Mert egyrészt nem nagyon van hova felragasztani, de ha még fel is ragasztom, honnan tudja az a kapu, hogy egy motor díját kell levonni és nem egy autóét?

Előzmény: dorog.zultan (28231)
dorog.zultan Creative Commons License 2019.11.14 0 0 28231

A szerbiai E75 mentén gyakorlatilag minden nagyobb kúton, korábban babaci78 belinkelte a listát, térképpel:

babaci78  2019.11.01    0 0 28222

Itt találod a feltöltőhelyek listáját. https://www.putevi-srbije.rs/index.php/en/etc-elektronic-toll-collection/authorized-distributors

A kütyüt be kell vinni, le kell olvassák róla a vonalkódot, úgy tudják tölteni. Sajnos online még nem tölthető, de állítólag tervezik.

Előzmény: Törölt nick (28230)
Törölt nick Creative Commons License 2019.11.13 0 0 28230

És hol lehet ilyen kütyüt venni?

imesc Creative Commons License 2019.11.12 0 0 28229

Köszönöm szépen a hasznos információt! Azt hiszem én is fogok jövőre venni egy ilyet.

dorog.zultan Creative Commons License 2019.11.11 0 0 28228

na még1x

ENP

Előzmény: dorog.zultan (28227)
dorog.zultan Creative Commons License 2019.11.11 0 0 28227

valahogy így néz ki

Előzmény: dorog.zultan (28226)
dorog.zultan Creative Commons License 2019.11.11 0 0 28226

Egy kis műanyag kütyü amit fel lehet ragasztani a tükörre,
fontos ahogy az egyik oldalán lévő vonalkód előre a szélvédő felé mutasson.
Az szerkezet ára ha jól emlékszem 2000 RSD és kb 3000 RSD-vel kell feltölteni ahhoz,
hogy egyszer megjárd a Görögökhöz vezető utat oda-vissza. (Kicsit több mint 14 eFt)
Az ENP sávon is van sorompó, ami kb. 10 méterrel előtted kinyílik, közben pittyen egyet a ketyere,
természetesen lassítani azért kell, de megállni nekem még eddig sosem kellett.

Előzmény: imesc (28225)
imesc Creative Commons License 2019.11.08 0 0 28225

Hogyan néz ki ez az ENP nevű "autópálya bérlet"? Valami kütyü, vagy csak egy kártya? És mennyibe kerül? Hogyan lehet vele átkelni az ENP sávon? Van ott is sorompó, vagy csak lassítani kell és leolvassa?

Előzmény: dorog.zultan (28219)
Hidász Creative Commons License 2019.11.07 0 0 28224

mobil internetet ne használj a Szerbeknél.

Ez alap.
Maciknál se

Előzmény: Padre540 (28218)
dorog.zultan Creative Commons License 2019.11.04 0 0 28223

Szia! Köszönöm!

Előzmény: babaci78 (28222)
babaci78 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 28222

Itt találod a feltöltőhelyek listáját. https://www.putevi-srbije.rs/index.php/en/etc-elektronic-toll-collection/authorized-distributors

A kütyüt be kell vinni, le kell olvassák róla a vonalkódot, úgy tudják tölteni. Sajnos online még nem tölthető, de állítólag tervezik.

dorog.zultan Creative Commons License 2019.10.30 0 1 28221

Idén kb 2 órát oda-vissza.

Azért vettem meg, mert korábbi utakon volt ez 5-6 óra is.

Előzmény: imesc (28220)
imesc Creative Commons License 2019.10.25 0 0 28220

"

Sziasztok,

idén vettem egy ENP nevű "autópálya bérletet" Szerbiában."

Véleményed, tapasztalatod szerint mennyi időt nyertél vele a szerb szakaszon?

dorog.zultan Creative Commons License 2019.10.21 0 0 28219

Sziasztok,

idén vettem egy ENP nevű "autópálya bérletet" Szerbiában. Annyi pénzt tettettem rá, hogy elég volt oda-vissza az idei utunkra.

Hogy kell feltölteni pénzzel ha újra megyünk jövőre? Gondolom benzinkutaknál lehet intézni,

be kell vinni a kütyüt, vagy elég valami azonosító számot megadni?

(Esetleg interneten keresztül, kártyával, átutalással?)

Padre540 Creative Commons License 2019.10.21 0 0 28218

"Hoztuk azt az időtartamot, amit a Wazze adott meg."

Mobilinternetet használtatok a szerbeknél,maciknál?

Előzmény: mvkati (28216)
72Marcsi Creative Commons License 2019.10.20 0 0 28217

oké

értem igy már

Előzmény: mvkati (28216)
mvkati Creative Commons License 2019.10.20 0 0 28216

A férjem vezetett :) . Inkább 15 óra volt, csak az előbb nem számoltam az időzónaváltással. A fizetőkapuk kevesebb, mint 1 perc alatt lementek, a határokon nem vártunk többet 5 percnél, a magyar kivéve, ami  1 óra volt. Egyenletesen lehetett  kb. 130-as átlagban menni, sokszor egy autó nem volt látótávolságban sem előttünk, sem mögöttünk. Hoztuk azt az időtartamot, amit a Wazze adott meg.

Előzmény: 72Marcsi (28215)
72Marcsi Creative Commons License 2019.10.20 0 0 28215

Szia

Hogy sikerült 14 óra alatt 1470 km megtenni 

5 határ

Kb 19 fizető kapu

Előzmény: mvkati (28214)
mvkati Creative Commons License 2019.10.20 -1 0 28214

Végül Észak-Makedónián át mentünk  a fiam december végén lejáró személyijével, és utólag elmondhatom, hogy egyetlen makedón határőrt sem érdekelt a dátum... A legtöbbet természetesen a magyar határon vártunk oda-vissza, a többi kb. 5 perc volt . Végig lehetett kártyával fizetni a kapuknál, bár Görögországban egy kicsit sokszor kellett megállnunk emiatt ( Athénba mentünk ). Elég drága ez az autópályázás, de Magyarországon kívül mindenütt jó tempóban, néptelen utakon mehettünk. Rendőrség, ellenőrzés : sehol semmi. Athén-Budapest így kb. 14 óra volt.

Előzmény: mvkati (28211)
kivi000 Creative Commons License 2019.10.10 0 0 28213

Érdekes, a két hónapja újszülöttnek kért személyi 2023-ig érvényes. Szép lesz a 4 éves gyerek a babafotóval. :D

409 Creative Commons License 2019.10.10 0 0 28212

Életkor függvénye, hogy mennyi időre adják, és abból is levesznek az új találmányuk, a születésnaphoz kötött, lejárat miatt.

mvkati Creative Commons License 2019.10.10 0 0 28211

Köszönöm, még van 2 napunk eldönteni akkor, hogy megkockáztassuk. Sajnos az új személyik esetében az első csak 3 évig érvényes, ezt nem tudtuk. A nővére 2 évvel korábban kapta, de 2022-ig jó. 

Előzmény: barbon1 (28210)
barbon1 Creative Commons License 2019.10.10 0 0 28210

Határeset.A belépéstől számított 3 hónapig érvényesnek kell lennie. Hogy mennyire szigorúan veszik azt nem lehet náluk tudni,lehet,hogy ha ki is derül némi apróért el lehet intézni.Ez általában szokott náluk működni.

Előzmény: mvkati (28209)
mvkati Creative Commons License 2019.10.09 0 0 28209

Szombaton mennénk Görögországba, és most jöttem rá, hogy a fiam személyi igazolványa december végén lejár ( az útlevele meg már három éve... ). Megpróbáljuk így Macedóniát, vagy menjünk inkább Bulgária felé?

kerkyra Creative Commons License 2019.10.06 0 0 28208

Igen  ez  egy   irány  .....  

Előzmény: Leeds80 (28203)
kerkyra Creative Commons License 2019.10.06 0 0 28207

Ja  ja  van  egy  új  negyedik  kapu...   

Előzmény: Katana750 (28205)
Nick Deleted Creative Commons License 2019.10.06 0 0 28206
Már szeptember 2-án 4 kapu volt Maciknál, 3x2 Szerbeknél, 1 Görög földön Thessaloniki-ig.
Előzmény: Katana750 (28205)
Katana750 Creative Commons License 2019.10.06 0 0 28205

Az 538 forintos tétel NMK-ban hol van? Akárhol keresek rá, még a régi 60-80-60 MKD. van érvényben Kumanovo-Gevgelia szakaszon. Volt egy még nem üzemelő kapu amikor mi mentünk, esetleg azt már üzembe helyezték? 

Előzmény: kerkyra (28201)
alexxxxvelorex Creative Commons License 2019.10.06 0 1 28204

Nagyon meg lennék elégedve ezekkel az összegekkel. Nekem az idén Parga oda-vissza 120 eFt üza., 60 eFt pálya és ebbe nincs benne a helyben kb. 600 km. Mondjuk ezek a tételek kis busz + lakó. De még mindig olcsóbb, mint a Croatia. Ezekért Greecében kárpótlásul kapunk mosolygós, kedves embereket és finom ételeket, italokat, akár holnap mennék vissza!☺

Leeds80 Creative Commons License 2019.10.05 0 0 28203

Köszi nagyon korrekt válasz. Ez csak az oda út ugye? végig autópálya van már?

Parti szél Creative Commons License 2019.10.05 0 0 28202

Soha nem adtam össze, de ez bizony összességében nem kevés. 

Észrevétlenül ugrik a pénz az apró tételek miatt!

kerkyra Creative Commons License 2019.10.05 0 0 28201

Telón visszanézve  forintban az árak       Szerb   kapuk    1772 ft   2307 ft    2532ft   1688ft      ....   Macedón  kapuk    323 ft   430  ft   323  ft  538   ft     Görög   kapu   596  ft    ennyi   ha  jól  néztem  őket....   

Előzmény: Leeds80 (28200)
Leeds80 Creative Commons License 2019.10.05 0 0 28200

Szia! Érdeklődni szeretnék,hogy személyautóval mennyi összeg a Szeged-Szaloniki autópálya díj? Köszi :)

Előzmény: kerkyra (28195)
LuboBolton Creative Commons License 2019.10.02 0 2 28199

Sziasztok! Nemrég értünk haza Görögországból. Nagyon sok hasznos tanácsot kaptam ezen a fórumon az utóbbi pár évben és ezúttal is nagy segítség volt olvasgatni az észrevételeket, tanácsokat és tapasztalatokat. Úgyhogy nagyon szépen köszönöm mindenkinek és alább szeretném megosztani a mi beszámolónkat: 

Immáron harmadik alkalommal gurultunk le a  meseszép Jón-tenger partjára, idén Parga, Lefkada, Kefalonia és Zagoria (Vikos kanyon és környéke) fért bele az utazásba. 

Augusztus utolsó hétvégéjén, péntek este indultunk, kifele egy kisebb határt szerettünk volna megcélozni, még Szegedre beugrottunk egy helyre, úgyhogy végül fél 7 körül értünk a határra amikor kiderült, hogy a közúti határt Röszkénél valami miatt lezárták és mindenkit átterelnek az autópályára.  Sajnos 1-1.5 óra volt kb mire átjutottunk. Legközelebb másik kis határt célzunk meg és jóval a 19 órási zárás előttre időzítjük az odaérkezést. Mindenesetre tankoltunk egyet egy OMW-n Aleksinacnál és éjjel 1 körül elfoglaltuk a Nis-i tranzitszállásunkat (Hotel Crystal Light, mindenkinek ajánlom, modern, biztonságos, jó árban van és az autópályától pár percre található). Másnap a már egybenyitott szerb - macedón határra kora délután értünk és sajnos majdnem 2 órát kellett várnunk, kb 1.5-2 km kocsisor alakult ki és nagyon lassan haladtunk. Macedóniában a görög határ előtt kb 10 kilométerre egy Lukoil-ban teletankoltuk a kocsit, tiszta, modern benzinkút, még Illy Cappucino-t is tudtunk venni. Minden tankolást, fizetőkaput kártyával fizettünk. Szerb és a macedón autópálya is fantasztikus, csak a megálló helyeket kell gondosan kiválasztani, mi csak OMW/Lukoil és ezekhez hasonló ismertebb és modernebb kutakon állunk meg.

Görög határon senki nem volt előttünk, 1 perc alatt átértünk, szenzációs élmény volt újra látni a Welcome to Hellas táblát és hallani a határőrtől, hogy Jasas!:) Viszont a Görögország felől Macedóniába tartó sor rendkívül hosszú volt, több kilométeres, úgyhogy el is gondolkodtam hogy legyen majd a hazaút... Este 7 körül Ioannina előtt tértünk le az autópályáról és 1 óra múlva már egy kis hegyi faluban el is foglaltuk a szállásunkat. 

Zöldkártyát egyébként sehol sem kérték. 

Görögországban is minden fizetőkapunál kártyát használtunk. 

A két hét villámgyorsan eltelt, szenzációs időben élvezhettük a görögök vendégszeretetét és a csodás tájakat. Hazaút már szeptember közepére esett. Vasárnap reggel indultunk el és félve az Evzonoi határon várakozó tömegtől inkább Bitola felé próbáltuk meg abszolválni az első etapot. Kozani előtt északnak vettük az irányt és ezt követően ingerszegény, kifejezetten csúnya környezetben érkeztünk el a határra (Niki-Bitola) görög idő szerint kb 13 óra környékén. Senki nem volt előttünk, nagyon jó fejek voltak (csomagtartót fel kellett nyitni mondjuk). Bitola és Gradsko között az út nagyon messze van minőségben az autópályától, másfél órán keresztül zötykölődtünk hegyen-völgyön és kerülgettük a szüreti szezonban a főúton pöfékelő macedón traktorosokat. Bitola egyébként rendkívül lehangoló látványt nyújt, sajnos nagyon nagy szegénységben élnek az emberek ott ez pár perc alatt átjött. Megállni sehol nem volt kedvünk. Gradsko és a szerb határ között nem találtunk olyan benzinkutat ami elnyerte volna a tetszésünket, úgyhogy csak egy gyors tankolás egy Okta kúton (50 centet kért itt valaki egy olyan wc-ért ahova egy kutyát nem vinnék be pisilni...) és már zúztunk is tovább. A macedón-szerb határ gyors volt (kb fél óra) és Dél-Szerbiában álltunk meg először egy hosszabb pihenőre, itt találtunk először kulturált benzinkutat (Vranje környékén az új szakaszon). Szerbiát hipp-hopp átszeltük, Belgrádhoz naplementekor értünk, itt erősebb volt a forgalom, de hamar átjutottunk rajta. Röszkét messziről elkerültük, Tompa fele mentünk és senki nem volt előttünk, álmost határőr belenézett a csomagtartónkba és mehettünk is tovább. Hazafele is mindenhol kártyával fizettünk. 22:30-kor már Kecskemét mellett ettük egy csárdában a jól megérdemelt gulyáslevesünket és éjfélre már Pesten is voltunk. Most hogy leírtam már mennék is vissza azonnal, főleg hogy holnaptól 10 fok eső lesz itt...:)

Ha van kérdés szívesen válaszolok :)  

Katana750 Creative Commons License 2019.09.16 0 1 28198

Szerintem jól tetted, hogy hagytad lelépni. Én szemtanúja voltam egy olyannak aki nem hagyta. Lefelé menet Belgrádban, de nagyon a végén még a cetlihúzó kapuk előtt egy fehér, sötét ablakos 5-ös BMW hívott versenyre egy helyi (BG) rendszámú versenyzőt! Többször elhúztak, lassítottak aztán végleg eltéptek. A kapuk előtt aztán látom a sötét hátsó ablak közepén villog a "policija" és zajlik az interjú.

Előzmény: kerkyra (28197)
kerkyra Creative Commons License 2019.09.16 0 0 28197

Még   nem  hallistennek.. volt  egy  gyanús  Audi   Jött  utánam, majd  lemaradt  majd  megelőzött ,megint  lemaradt    sötétített üvegei voltak.. Inkább  hagytam elmenni  :) De  hogy  az  volt-e  ? nem tudom...         

Előzmény: Padre540 (28196)
Padre540 Creative Commons License 2019.09.16 0 0 28196

Találkoztál már a Szerbeknél mobil trafival?Igaz nem sokszor voltam,de a 4 utam alatt még nem láttam,pedig sokan riogatnak vele.

Előzmény: kerkyra (28195)
kerkyra Creative Commons License 2019.09.15 0 1 28195

Megjöttünk  megint  :)  4 nap  Szalonikiben.  reggel 9-kor  indultam a  belvárosból, 9 óra  mindennel  együtt.. Görög  határ    kb  5-8 perc   éppen  nyitottak egy  új ablakot   hamar átértünk.. Macedón belépés  kb  10 perc    ...  Macedón  Szerb  határ   egybenyitva, kb  40  perc, iszonyat  lassú  lett  az útlevél kezelés  .   Szerintem ők se  erre  számítottak....     Forgalom   végig  laza   kevesen száguldoztak   a pályán. Állítólag    megszűnt az átlagsebesség  mérés,  de  utolsó kapunál azért  vették ki az autókat a rendőrök ahol tavaly engem is  kivettek  :)....  Végig  tempómat 150-re  volt  rakva    néha  néha  bűnöztem kicsit   azért. De  ezek szerint  nem voltam túl  gyors  hogy  büntessenek....   Ásotthalomnak  jöttünk át, kb  25 perc  volt....      Kifele  is  arra  mentem  nulla autó  volt    szerda  délután  5 körül. Szerbia  fele  most  sem  volt  senki...    

bentoka Creative Commons License 2019.09.14 0 1 28194

A FB csoportba már felraktam, itt is megosztanám a Pelince-Prohor Pčinjski határátkelővel kapcsolatos tapasztalataimat:

Amennyiben Görögo. felől érkezünk, a Kumanovo észak lehajtónál kell lekanyarodnunk a pályáról, ez kb. 10 kilométerrel a Tabanovce átkelőhely előtt található, az előjelző táblán és a lehajtónál is Sofia/Kriva Palanka van kiírva. Utána 7-8 kilométerig haladunk ezen az A2 jelzésű úton, majd egy kapaszkodósávos emelkedő után balra kell fordulni, nincs előjelző tábla, csak egy átlagos méretű jelzi a kereszteződésben a nekünk megfelelő haladási irányt. Utána kellemes 10 kilométer következik a határig enyhén kanyargós, szép út, normál útviszonyokkal egészen a határ előtti részig, ott elég vacak az útminőség (ez igaz a szerb oldali első 1-2 kilométerre is,mindkét fél lesz*rja a felújítást). Ma (szombaton) délelőtt 11 körül senki nem volt előttem, az átkelés összesen 5 percet vett igénybe (Tabanovcenál 800 méteres sort jelzett Google maps). A szerb oldalon kicsit meredekebb, szerpentinesebb az út eleje, utána normál rész jön, kis falvakkal. Davidovac-nál választhatunk hogy Preševo vagy Vranje felé szeretnénk menni, itt a navi valószínűleg Preševo felé akar vinni bennünket (erre picivel hamarabb érhető el a pálya), viszont mi ne higgyünk neki, forduljunk Vranje felé, legalább jó irányba, észak felé haladunk, az első (Vranje) felhajtó 10 percnyire van innét. A korábban (a pálya megépülése előtt időkben) használt úton haladunk, amelyet szépen felújítottak, a forgalom gyér.

Összefoglaló: Szezonban mindenképpen opció lehet ez az átkelő, kicsit kalandosabb, pár kilométerrel hosszabb, mint a pályás, de inkább megéri kerülni, mint esetleg órákat várni a határon. Időben az üres pályaátkelőhöz képest kb. 20-30 perc plusszt jelent. Lefele menet a Vranje lehajtónál kell lejönni, a lehajó után a Presevo irányt választani, majd Davidovacnál egy balost tolni (ki van táblázva "Prohor Pčinjski manastir"-ként az irány.

Amúgy ismét Vrachos-on (Parga és Preveza között féluton kb. egy kis üdülőfalu, lassan már lakcímkártyát is kapok, annyit járok oda :)  ) voltam egy kis szeptemberi csobbanáson. A jól bevált Gradsko-Bitola-Niki-Kozani-A2 útvonalat használtam, teljesen izgalommentes volt az út, Bitolánál 1 autó volt előttem + a két őslakos páva. :))

Nick Deleted Creative Commons License 2019.09.14 0 0 28193
Igen. :-)
Előzmény: alexxxxvelorex (28192)
alexxxxvelorex Creative Commons License 2019.09.14 0 0 28192

Erről az átkelőről beszéltek?

Előzmény: Nick Deleted (28191)
Nick Deleted Creative Commons License 2019.09.13 0 1 28191

Nagyon köszi, hogy még szerda este megírtad a tapasztaltakat, a hosszú út után.

Én csütörtökön reggel indultam 7:15-kor (görög idő) Sithonia, Armenistis kempingből (Vourvourou és Sarti között van).

Evzoninál léptem ki, 8 perc volt a két oldal együtt.

Egyik Makpetrolnál tankoltam+mosdó, ez volt az első megállás. Mivel itt nem volt Wifi, 10 km-el későbbi Makpetrolnál viszont igen, ezért ott is megálltam (másodszor) annyira (3 perc), hogy megnéztem a presevoi kamera képet. Én sem láttam a sor végét. Ezért én is megnéztem Pelintse átkelőt. Egy autó volt előttem, így gyorsan átjutottam én is. Még útba igazítást is kaptam a szerb vámostól. Így én nem Vranje felé mentem, annál a pontnál, ahol te sem tudtál felhajtani (befejezetlen kapus felhajtó), hanem a fickó ajánlására 3km-re onnan, Bujanovac felé, van egy felhajtó, s ott mentem vissza a pályára. Fizető kapukon, mindenhol gyorsan átjutottam, nem kellett várni.

Valószínűleg nem nyertem az alternatív határátkelővel időt, vagy nem sokat, de mindenképp jobb volt haladni, mint ácsorogni a határon. Legalább szép hegyek között autóztam.

Szerbiában sehol nem álltam meg. Annyira sem, hogy neten nézegessem Röszkét. Ezt már korábban eldöntöttem, hogy 7 előtt Ásotthalom, ha később érnék, akkor Tompa. Ásotthalom lett, mert 16:00-ra (magyar idő) odaértem. Volt előttem kb 8 autó, de 10 perc alatt átjutottam.

Majd Kecskemétnél tankoltam az Auchan kútnál. Ez volt a harmadik megállásom. Majd vissza a pályára, és haza is értem 17:45-re (Dél-Kelet Pest mellett). Így végül is mindennel együtt 11:30 alatt sikerült hazajutni.

Előzmény: Padre540 (28189)
e30nick Creative Commons License 2019.09.12 0 0 28190

Pelince 24 oras, vagy csak nappalos uzemben mukodik?

Előzmény: Padre540 (28189)
Padre540 Creative Commons License 2019.09.11 0 1 28189

Reggel7:30-kor indultunk Igoumenitsából.Mivel nem tudtam hogy mi a helyzet Evzonoinál,Bitola felé vettem az irányt.Senki nem volt rajtunk kívül.

Kumanovo előtt egy Okta kúton loptam wi-fit,megnéztem a kamerákat,csak az autó rengeteget láttam,így irány Pelince.

A gps Kumanovonál vitt le,ha jól emlékszem 20 km volt Pelince.A határon csak mi voltunk,az őrök kártyáztak a maci oldalon.A szerb oldalon kijött egy kitűrt-lógó inges faszi,cigivel a szájában,megkért hogy nyissam ki a csomagtartót,ránézett és ennyi,mehettünk tovább.Ezen a határon nem is tudom,hogy járnak e egyáltalán autók. :)

A határ után kis kanyargós hegyi út,nem vészes,majd koppanásnál balra presevo,jobbra vranje.A Sygic balra vitt,majd fel akart vinni a pályára egy olyan helyen ami még nincs kész.Úgyhogy megfordultam és vranje-nál mentem fel az E75-re.

Belgrádban a mekinél újabb wifi lopás,kamerák szerint 5 sor autó Röszkénél,vége nem látszik,borderwatcher szerint 140perc várakozás.

Irány Tompa,4km-es kamionsort kellett kikerülni,de ezen a határon is csak mi voltunk személyautóval.

Összegezve,indulás Igoumenitsából helyi idő szerint 7:30,érkezés pestre 20:40.

Tehát 14 óra 10 perc volt az út.

Előzmény: Nick Deleted (28185)
babaci78 Creative Commons License 2019.09.11 0 0 28188

Hétfőn este hazaértünk. Eseménytelennnek mondható volt az út. Reggel 6-kor indultunk görög idő szerint. Görög-maci határ összesen 10 perc, a görög határőr még a személyiket se nézte eg. Maci-szerb határ volt kb 1 óra, a kifelé menő sor a fele lehetett annak, mint amit vágigálltunk menetben, tehát 1,5-2 órára saccolom. Szerbeknél volt néhány terelés, nagy erőkkel javítják az aszfaltot. Minden bevethető fegyver (borderwatcher, kamerák, face, police határinfó) alapján 17:30 körül Ásotthalom mellett döntöttünk, és utólag kiderült, hogy jól, 10 perc alatt hazai földön voltunk. A Szegedet ronggyá verő vihar után kerülgettük a leszakadt vezetéleket, ágakat, de szerencsénkre nem szaladtunk bele semmi komolyabb bajba. 

Padre540 Creative Commons License 2019.09.10 0 0 28187

A Borderwatcher Röszkére most 35 percet ír.

Délután ránéztem a szerb kamerákra,Presevonál nem láttam a sor végét.

Előzmény: Padre540 (28186)
Padre540 Creative Commons License 2019.09.10 0 0 28186

Csütörtök este indultunk Pestről,18:30-kor.Röszke befelé halál volt,kb3-5km.Presevonál ennek kb a fele,Evzonoit pedig sajnos nem figyeltem.Ha nem felejtem el,megírom,még Én sem hallottam/olvastam pl Pelincéről semmit.

Előzmény: Nick Deleted (28185)
Nick Deleted Creative Commons License 2019.09.10 0 0 28185
Szia!
Nem tudom a kérdésedre a választ, de nekem is volna hozzád.
Milyen állapotokat láttál, hol, s hányadikán?
Én csütörtökön reggel indulok Halkidikiről. Megtennéd holnap este, ha még lesz energiád, hogy merre és mit tapasztaltatok hazafelé?
Én úgy gondolom csak Röszke helyett kell majd mást válasszak.
Előzmény: Padre540 (28184)
Padre540 Creative Commons License 2019.09.10 0 0 28184

Sziasztok!

Holnap reggel indulnánk Korfuról.Mivel idefelé láttam a határ állapotokat,a Bitola-Pelince útvonalon mennék.Látom a térképen hogy Pelince után amíg elérem az autópályát,elég tekervényes az út.Ez valami kis hegyi út?Érdemes arra mennem?

Nick Deleted Creative Commons License 2019.09.10 0 0 28183
Köszi az útba igazítást, azt a topicot nem ismertem. Akkor nem is töltök ide a kempingekről képet.
Amúgy amiket írsz, azokat a gombokat hiányoltam, de itt mobilos felületen nem is jelennek meg.
Előzmény: andreas19 (28182)
andreas19 Creative Commons License 2019.09.10 0 0 28182

"Lehet valami elkerülte a figyelmemet, de azért is érdekes, mert gondolom sokan merítenek információt ebből a fórumból."

leginkább a topik címe kerülte el a figyelmedet (persze nem Te vagy sem az első, sem pedig az utolsó).
A görögországi nyaralás képei inkább ide valók

A hozzászólás beviteli mező alatt "Kép feltöltése saját gépről" melletti "Fájl kiválasztása"nyomógomb használatával tudsz tallózni a saját mappáidban. A kiválasztott kép a "Feltölt" gomb segítségével kerül ide alulra és megjelenik néhány további nyomógomb lehetőség.
Kiválasztod pl. a "Beillesztés" gombot, megnyomod és a kép ide ugrik a szöveg alá
(ha előtte lejjebb vitted a kurzort egy sorral)

Ezt követően vagy újabb képet keresel, vagy ennyi és akkor a "Elküldöm" gomb megnyomása után a poszt a képpel együtt visszavonhatatlan közkinccsé válik.

Előzmény: Nick Deleted (28181)
Nick Deleted Creative Commons License 2019.09.10 0 0 28181
Nem kötekedés képpen, de ez most csak úgy jött mint kifejezés - "egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik" -, vagy mik azok az egyedülálló tulajdonságok?
Amiket felsoroltál képekkel, azok a tulajdonságok az általam említett Thallata Kalamitsi Village Campet és az Armenitis Campinget is jellemzi.
Lehet valami elkerülte a figyelmemet, de azért is érdekes, mert gondolom sokan merítenek információt ebből a fórumból.
Tényleg nem akadékoskodás a szándékom, és nagyon köszönöm a korábbi segítségeket is!
(amúgy hogy lehet képeket berakni?)
Előzmény: Bujazliz (28180)
Bujazliz Creative Commons License 2019.09.10 0 0 28180

A Camping Rea egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik. Gyerekeseknek szerintem az egész félszigeten a legjobb.

Néhány kép a kempingről és a hozzá tartozó tengerpartról:

(Napfelkelte)

Gyönyörű tengerpart (egybeolvadva a Livari-beach-el)

Saját hangulatos étterme és boltja van.

Játszótér a gyerekeknek

Árnyas nagy placcok.

Előzmény: Nick Deleted (28179)
Nick Deleted Creative Commons License 2019.09.09 0 0 28179
Kempingezők figyelmébe, azaz késforgatás II. :-)
Tegnap ismét váltottam. A harmadik helyszín Caming Rea lett volna, de egy görög fickó ajánlására, amit egy másik is megerősített, Camping Armenistis lett.
"három éjszak után, a negyedik ajándék" akció van szerecsémre.
Nagyon jó ez is, hangulatos, medence itt nincs, de a tenger part védettebb, kissebbek a hullámok, van rész ahol szinte nincs is. Gyerekeseknek is remek, csónakok itt vannak az öbölben, gondolom hozható.
A víz kiváló, meleg, kristálytiszta, lassan mélyülő. Snoorkelingezni is remek, csónak mellett kisméretű halak képeztek óriási csoportot, érdekes volt átúszni köztük, a hal felhőben.
Ma 29 fok a várható maximum. Ezt a helyet is ajánlom mindenkinek! :-)
Előzmény: Boarhunter (28176)
Toledo75 Creative Commons License 2019.09.08 0 0 28178

Igazán nincs mit. Nem tartalmaz sok extrát de azért megnyugtatásnak jó,ha véletlen történne valami az öreg vasakkal.

Előzmény: GERY_LACI (28177)
GERY_LACI Creative Commons License 2019.09.08 0 0 28177

autosos.hu , itt lehet kötni biztosítást 15 évesnél idősebb autóra is.

Köszi!!!

Előzmény: Toledo75 (28081)
Boarhunter Creative Commons License 2019.09.08 0 0 28176

Forgasd csak azt a kést...forgasd nyugodtan...

:-)

Előzmény: Nick Deleted (28175)
Nick Deleted Creative Commons License 2019.09.06 0 2 28175
Hali kempingezők! Illetve kempingezni szeretők!

Itt vagyok most ebben a Thallata Kalamitsi kempingben. Sokkal jobban tetszik mint vártam. Pozitívan csalódtam. Nagyon nagy kemping. Van itt minden. Bérelhetsz: mobilházat, mobil faházat, lakókocsit, légkondis sátrat, tán légkondi nélkülit is. Vagy hozhatod a saját sátrad, lakókocsid, stb. Ahhoz is bérelhetsz hűtőt, de van közösségi is. Van sok közös helyiség, tiszták. Fél Bulgária itt nyaral, de nincs gond. Van étterem, gyors kajálda, beach bár, süti, fagyi, kisbolt egész jó kínálattal, még sütögetéshez szettet is vehetsz, grill húst, stb. Van medence, nagyon jó tengerpart, sportolási lehetőségek, élet, jó hangulat.
Egy hátrány van csak, hogy a sátrat nem fűre állítod, hanem földes placcra. Ezt az egy kompromisszumot kellett csak kötnöm. Még így is jött a "bejárónő", s össze gereblyézte, azt a néhány falevelet a placcomról. Az idő remek, a tenger is. Ajánlom másoknak is ezt a helyet!
babaci78 Creative Commons License 2019.09.04 0 0 28174

Ez most így sikerült, de tényleg kiszámíthatatlan. Korábban olyan is volt, hogy Belgrád állt be, vagy a Temesmórai átkelő. Mindig van valami meglepetés, bármennyire is próbálunk okosan, felkészülten nekivágni. Tegnap érkeztek ismerősök, ugyanúgy hajnal 4 körül indultak, este 7-kor együtt vacsoráztunk.

Előzmény: Nick Deleted (28171)
1 valaki Creative Commons License 2019.09.03 -1 0 28173

Köszönöm.

Előzmény: babaci78 (28170)
Nick Deleted Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28172
Makpetrolnál Green Disel és Bio Disel volt a választék.
Előzmény: Katana750 (28159)
Nick Deleted Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28171
Látod? Ennyit számított most ez az egy nap. Nyár utolsó vasárnapján (tudom hogy szept 1) így jártatok, én meg hétfőn, mint előtted írtam simán jöttem.
Persze semmit nem lehet előre tudni, a hétvége szerintem mindig zsúfoltabb.
Előzmény: babaci78 (28151)
babaci78 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28170

A nap süt ezerrel, sikerült megpirulni, levegő hőmérsékletet nem tudok, de bőven lehet napozni.

Előzmény: 1 valaki (28163)
babaci78 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28169

A tenger kifejezetten meleg, olyan 26-28 fokosra saccolom, ma nagy hullámok voltak, dél körül már be se nagyon ment senki, úgyis kitakarított a hullámzás.

Törölt nick Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28168

Utolsó megjegyzésem mert nagyon OFF-ok vagyunk.

Behatárolná a mozgásterünket mivel nem lehetne "elinflálni" a növekvő béreket.

Az importőröknek is rossz a gyenge forint, főleg a kiszámíthatatlan árfolyam.

(Bár az utóbbi időben kiszámítható.....folyamatosan romlik :)

Nekem nem tűnik úgy hogy a szlovákokat tönkre tette volna az Euró.

A horvátok is bejelentették hogy 2023-ra bevezetik.

Előzmény: Katana750 (28167)
Katana750 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28167

Nagyon nem értek hozzá, de nem határolná be a mozgásterünket az €? Úgy rémlik a szlovákok sem voltak nagyon boldogok a bevezetés után, meg sírtak, hogy miért kell részt venniük a pazarló görögök megsegítésén? Persze aki utazik annak nagyon rossz ez a gyenge forint. A válság előtt volt, hogy 100 forinttal kevesebbe került 1€ mint ma és ez csodás lenne, de akkor meg nem jöttek volna az exportra termelő multik. Szóval ez már nekem magas. Legalább a 300-hoz visszaerősödhetne a forint! 

Előzmény: Törölt nick (28166)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28166

Ezek szerint a bank más haszonnal adja a Levát mint az Eurót.

Az lepi meg a kártya használókat hogy a bankok a deviza esetében is képesek akár 5 - 6% haszonnal dolgozni a vételi és az eladási árfolyam között. Néhány éve beérték 1 - 2%-al. Itt nincs fizikai pénz, nem kell szállítani, őrizni stb ez csupán egy számla művelet. Miközben a "fejlett" világ (Kína is) kezdi elfelejteni a KP fizetést nálunk érdemesebb ismét a pénzváltóhoz szaladgálni.

Persze ha nálunk is Euró lenne nem kellene lesni az árfolyamot. (Tudom van akinek nem számít:)

Előzmény: Katana750 (28160)
Katana750 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28165

2 órája írt Babaci fórumtárs Szártiból. Ő tudni fog pillanatnyi helyzetjelentést adni ha felnéz még ide. Egyébként én mentem már 09 20.-án is pont Szártiba. Klímázni már nem kell, napközben 28-30°c a levegő. A tenger 26 körül. Teljesen vállalható. Csak a szállások voltak nagyon olcsók. Azt meg egye fenyő, el lehet fogadni. :-)

Katana750 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28164

Pont ezt kerülöm én el. (a túlfolyást) Napi használatban nekem tökmindegy, hogy 750 vagy 900 km. a hatótávolság mert szinte minden nap kell mennem benzinkútra HU-GO miatt. Kb. az Ibiza is 10 litert nyel el pluszban. 44 vagy 45-öt ír a könyve és 54 már ment bele úgy, hogy nem toltam a kútra. 

Előzmény: sanyinak (28162)
1 valaki Creative Commons License 2019.09.03 -1 0 28163

Sziasztok, milyen az időjárás, és a tenger a görögöknél mostanában? Elég meleg a tenger? Sarti, például..

Köszi.

sanyinak Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28162
Nekem több mint 10 liter belefér még a tankba az első 'telítődés' után. Én ezt szinte mindig kihasználom, így a hatótávolság 1000 km-en felül van. Eddig csak egyszer volt problémám ezzel nagy kánikulában, hogy kijött a benzin a tanksapkánál a túlfolyón a hirtelen hóőtágulás miatt.
Előzmény: Katana750 (28152)
Katana750 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28161

Igen, ez a baj. Nem látszik, hogy mennyi az annyi. Persze ha Vranje előtt lenne egy olyan mátrixtábla mint Belgrád meg Ópazova előtt....Az elég jó lenne. De nincs.  

Előzmény: babaci78 (28156)
Katana750 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28160

Mi nyugodtan személyeskedhetünk, hiszen legalább egyszer személyesen is találkoztunk.(300E Mercedesemhez csináltál gyújtáskábel köteget)  Ráadásul ott voltam sor ahol te ht. ha jól emlékszem! :-) (izbég) Szóval a BGN=DM. 1999-ben egy marha nagy infláció után a német makihoz igazították az új bolgár levát. A DM, €.-ra váltásakor az árfolyam valóban megmaradt máig. 1€=1,95583BGN. Majdnem ennyi levát tudtommal egy helyen kapsz Bulgáriában az euródért. Szófia, Vitosha boulevard 92. Crown Change. 1.95/1. Ők nem tudom miből élnek, de a többiek abból, hogy van a tudott árfolyam és a váltók kevesebbet adnak és ebből megélnek. Ugye itthon is van olyan árfolyam, hogy / pillanat 1 MKD=5,34584HUF. Ha ennyiért tudsz légyszíves szólni de csak nekem! A lényeg, hogy nem értem miért kaptam 171 ért drágán a levát, amikor a váltónál 179 volt??? Vagy miért volt 326 ért olcsó az €, másfél hónapja? Az 1,90084 BGN/1€ tökéletes, életszerű árfolyam volt mondjuk még tegnap is. Tehát szerintem ma is. Tengerparton, határon stb. ha ennyit adnak az €.-ért akkor az fasza. Megjegyzem először 166 ft./1 leva volt a beterhelés, örültem is mint vakpali a fél szemének, de néhány nap múltával módosult az összeg 171re.

Előzmény: Törölt nick (28157)
Katana750 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28159

Határ előtt 10 km.-el Lukoil, közvetlenül a határon OKTA. Visszafelé Makpetrol és Lukoil közvetlenül a határon illetve kb. 500 méteren belül. A minőségin éppen nem tudom mit értesz. Ha prémium gázolajra gondolsz, olyan nincs. Ha kénmentesre, olyan van. Bez Sulfur. Így kell kérni!

Előzmény: Bus_driver (28158)
Bus_driver Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28158

Üdv, mindenkinek!

Görög határ előtt, hol tudok jó minőségű gázolajat tankolni?

Gyevgyelija-nál levő Makpetrol kúthoz le kell mennem az autópályáról, van fizetőkapu?

Köszi.

Törölt nick Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28157

Pedig vagy a Levát kaptad drágán vagy az Eurot túl olcsón. Kb 15 évvel ezelőtt a BGN árfolyamát 1,9558 szinten rögzítették az Eurohoz. Nálad pedig 1,9084 jön ki.

Az előző (személyeskedő) vitába nem akartam beleszólni de szerintem is botrány hogy néhány bank drágábban adja a devizát (számlapénz) mint amennyiért valutát tudok venni.

Előzmény: Katana750 (28155)
babaci78 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28156

Néztem is a kamerát, de csak annyi látszott, hogy 2 sáv megy, tűrhetően halad, de a végét nem láttam. A fene se gondolta, hogy ekkora lesz. Úgy látszik minden alkalommal kell legyen valami szívás, de a tenger hamar elfeledteti az emberrel :)) Az autó egy 2 éves Ford Focus, fogalmam nincs milyen konstrukciós megoldások vannak benne, de ijesztő volt nézni a műszerfalon, ahogy csökken a megtehető km-ek száma a sorban araszolva. Végső soron leállíthattuk volna a motort és toljuk, de akkor meg ott pusztulunk a tűző napon állni.

Előzmény: Katana750 (28152)
Katana750 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28155

Hírek helyett beszéljenek a számok. Több mint 1 hónap után bizonyára már bekönyvelve! 1 MKD=5,44 HUF. 1 BGN=171 HUF. 1€=326 HUF. 1RON=71 HUF. Indulás előtt kőrbe néztem a pénzváltóknál. Ron 78, Bgn 179, Mkd 6.80 Ft. Ezek után én nem érzem átverve magamat.

Előzmény: Boarhunter (28150)
feksza Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28154

Nincs akadálya?Akkor hajrá!

Előzmény: Boarhunter (28148)
feksza Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28153

Hol írtam én bárkir is hogy csóringer fillérbaszó?Hol gúnyolódtam azon hogy TE morogsz a hat forintért?Hol firtattam én a te anyagi helyzetedet?Hol?

Előzmény: Boarhunter (28149)
Katana750 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28152

Ekkora várakozásnál már érdemes elkerülni Presevot, csak ezt előre kéne tudni! A kamerás határfigyelőn nem tudom mennyire látszik mekkora a sor, de talán valamit segít! Csak még Vranje előtt meg kell nézni, és akkor van lehetőség kerülni. Nekem is van egy papíron 45 literes térfogatú kocsim(Seat Ibiza) amibe egyszer a GR-NMK határon 54 liter ment! De ezen a kocsin van egy szelep ami normál esetben megakadályozza a teljes töltést, hogy legyen hová tágulni a benzinnek. A töltő pisztollyal ki lehet nyitni a szelepet és akkor teli lehet tölteni. Nyáron ilyet csak akkor csinálok, ha azonnal indulok jó messzire. Az Opel Omegámban volt még ilyen lehetőség.

Előzmény: babaci78 (28151)
babaci78 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 28151

Sziasztok!

Ismét megérkeztünk Sartira. Indulás Berettyóújfaluból vasárnap hajnali 4:30-kor, 7 után pár perccel érkeztünk Ásotthalomra, Röszkét meg sem próbáltuk, mivel a hivatalosan bevallott várakozás 1 óra volt (tapasztalat szerint nyugodtan lehet duplázni, az lesz a reális). Egy autó volt előttünk, de már az is gurult tovább. Autópályán Szerbiában gyér forgalom, Belgrád gyorsforgalmi jól járható, kapuknál semmi várakozás, de a kapuknál, lehajtóknál mindenütt rendőri jelenlét, csak ácsorogtak, nem mértek. A feketeleves a szerb-maci határon várt, 3:30 alatt jutottunk át. Iszonyatos sor, az autópályán kb 3 km-el  az átkelő előtt volt a vége (honnan került oda annyi ember, mikor alíg volt forgalom???). Fejetlenség, szervezetlenség. A út két sávja és a határátkelő sávjai nem egyeztek meg, azért mindenki bújkált, kínlódott. Lényegében a határátkelő kapuk a leálló- és a külső sáv folytatásába estek, ezt páran tudták sepertek előre a leállóban, így elől teljes volt a káosz, amit tetéztek a 35 fokban ácsorgástól zubogó hűtővízzel behalt autók, amiket kerülgetni kellett. Az ellenőrzést összevonták, a bódéban egymás mellet ül a szerb és maci határőr a beléptető oldalon, de ettől nem haladtunk jobban. Szóval ezt a határt megszívtuk. Az első maci benzinkúthoz be sem fértünk, a másodiknál sikerült megtankolni, kártyás fizetés gond nélkül. Kicsit rezgett a léc üzemanyag szempontjából, máskor gond nélkül elég volt a benzin, most elpöfékeltük az ácsorgásban, a papíron 45 literes tankba 48-at töltöttünk. A további út eseménytelen volt, maciknál működik a negyedik kapu 2 EUR,  maci-görög határ 5 perc, érkezés görög idő szerint este 10 körül. 

Boarhunter Creative Commons License 2019.09.02 0 0 28150

Nekem Unicr.... bankos Mastercardom van és nagyon korrekt volt az árfolyam amit beterheltek a tankolásárt, kapupénzért. Főleg a budapesti MKD. beszerzési lehetőséghez képest. Az €.-s fizetésről ne is beszéljünk.

Akkor neked is van egy rossz hírem. Az olvtárs által belinkelt cikk szerint az unicreditnél a legdurvább az árfolyamkülönbözet.

Előzmény: Katana750 (28125)
Boarhunter Creative Commons License 2019.09.02 0 0 28149

Te kérted hogy ne turkáljak a zsebedbe miközben te pont azt teszed velem.

Már ne is haragudj de te tényleg nagyon sötét lehetsz ha abból, amit írtam, ez jött át...

Segítek. Ha te azon gúnyolódsz, hogy én az eurónként hat forintért morgok mert szerinted azt az okozhatja, hogy csóringer fillérbaszó vagyok, az a zsebemben turkálás. Még úgy is, hogy valójában-ahogy más is írta-nem az összegről hanem az elvről van szó.

Ha én leírom, hogy mind a készpénz váltásnak, mind a kártyahasználatnak vannak költségei abban nincs semmi személyes tehát véletlenül sem az anyagi helyzetedet firtatja a hsz.

De számomra kezd kényelmetlen lenni, hogy mindent meg kell magyarázni mert ki tudja miért, szándékosan vagy sötétségből félreérted...

Előzmény: feksza (28136)
Boarhunter Creative Commons License 2019.09.02 0 0 28148

Nincs bajom az ilyen szóhasználattal ha azt személyesen teszi az ember.

Semmi akadálya.

Előzmény: feksza (28145)
Nick Deleted Creative Commons License 2019.09.02 0 0 28147
Szeptember 2., hétköznap 06:30-kor indultam Dél-Pest mellől. 18:30-kor (helyi időben) szálltam ki Possidiben a kocsiból.1100 km, teljes menetidő 11 óra. Röszke kb 10-15 autó volt előttem a sorban, 30 perc. SRB-MAC határ összevont, hasonló autó mennyiség, 20 perc. MAC-GR határ kb 10 perc. Fizető kapukon csak úgy átcsúsztam, kivéve a Belgrád előtti fizetős részt. Ott kicsit várni kellett. Jó ez a jegyet húzok, következő kapunál meg fizetek. Ez így 3+3 kapu SRB. Maciknál meg már 4. GR 1 (egyenlőre, ha Halkidiki a cél). Mindenhol Visa kártyával fizettem. Kétszer álltam meg. Először Röszke után egy parkolóban wc-zni (legyen 5 perc). Majd Maciknál egy Makpetrol kúton tankolni + wc-zni (kb 15 perc). Sebesség: Mo-on, SRB, MAC területen a megengedett. Görögországban amit Thessaloniki körül elvesztettem (volt egy kisebb baleset, ami lassította az amúgy is nagy forgalmat) azt előtte, és utána kompenzáltam. Nekem érdekes volt: Belgrádban tanuló autó Ford Mustang, Maciknál bringás az autópályán. Sima út volt. Jó, hogy a szerbeknél kész van végre végig a pálya. Az új szakasz nagyon finom. Most már a görögökön a sor. Most itt vagyok Kalandra Kempingben, Possidi, Kassandra. Kempingező fórumtársaknak köszönöm a tippeket, infókat. Még tervezem, hogy Sithonián a Thalatta Kalamitsi és a Camping Reaban is eltöltök néhány napot.
feketefelho Creative Commons License 2019.09.02 0 0 28146

Nincs vele semmi probléma. Nekünk hazafelé határtól határig (Evzoni-Ásotthalom) 9 óra volt az út tankolásokkal, pihenővel.

Röszkét érdemes mostanság elkerülni, a magyar szervek szeretnek kutászkodni és az eltarthat pár-sok percig (ez főleg hazafelé zavaró).

Érdemes a face-n tájékozódni.

Előzmény: Levike_ (28138)
feksza Creative Commons License 2019.09.02 -1 1 28145

Hát.....régebben talán reagáltam volna,illetve másképp reagáltam volna,de egy ideje úgy gondolom az ilyen jellegű megnyilvánulást és szóhasználatot nem a billentyűzet mögé bújva kell alkalmazni.

Mivel ez egy fórum,ahol vannak nézetbeli különbségek,viszont senki nem ismeri a másik fórumozó emberi értékeit,így aki ilyen jelzőket használ annál nem sok intelligenciát lehet sejteni.

Nincs bajom az ilyen szóhasználattal ha azt személyesen teszi az ember.

Előzmény: Katana750 (28144)
Katana750 Creative Commons License 2019.09.02 -1 1 28144

Meg kell mondjam tisztellek, becsüllek. Kérésként elfogadni az "anyádnak turkálj a zsebében"-t, számomra nagyon idegen, de becsülendő önfegyelmet mutat. Főleg, hogy egyáltalán nem turkáltál. Igaz én is voltam már "kis buzi". Gondoltam megkérdezem az illetékest, helyénvaló szavak ezek és válaszolhatok e hasonló hangnemben? Még le lettem b@szva amiért idéztem! Aztán lánctörlés, fűnyíróelven. Hiába no! =k és =bbek mint az állatfarmon:-) 

balazsh Creative Commons License 2019.09.02 0 0 28143

Hát persze. ;) 

Havi 25.000 és évi 12 misiig rendben vagy.

Előzmény: feksza (28142)
feksza Creative Commons License 2019.09.02 -1 0 28142

És neked a KATA mond valamit?

Szerinted a tűzoltó szabadnapján lógatja a lábát?Nem.

De ez már tényleg nem tartozik ide.

Előzmény: balazsh (28141)
balazsh Creative Commons License 2019.09.02 -1 2 28141

Az, hogy NAV, TB, SZJA,... mond neked valamit?

A szabadidőben elvégzett munka után nem mindig legális a kifizetés. A Katasztrófavédelem pedig tuti nem Euróban fizet. 

De tényleg ne ragozd, mert a végén rád száll a NER kommandó. 

Előzmény: feksza (28140)
feksza Creative Commons License 2019.09.02 -2 0 28140

már miért lenne eltitkolt jövedelem?elvégzett munka után van hogy euroban történik a kifizetés.semmi illegális nincs benne.

Előzmény: balazsh (28139)
balazsh Creative Commons License 2019.09.02 -1 1 28139

Ezt azért nyilvánosan ne reklámozd annyira. Ez az "összejön annyi" elégé eltitkolt jövedelemnek tűnik... 

Levike_ Creative Commons License 2019.09.02 0 0 28138

Köszönöm !

Teljesen vállalhatónak tűnik az útvonal.. :D

Levi

Előzmény: feketefelho (28137)
feketefelho Creative Commons License 2019.09.02 0 0 28137

Azt hiszem, az alapműből nincs frissebb változat, így ezt olvasd el és utána ha még van kérdésed ne kímélj, tedd fel!

Kiegészítésként annyi, hogy már végig autópályán lehet menni és a szerb-macedón határon már csak egy ellenőrzőpont van (összevonták).

Előzmény: Levike_ (28135)
feksza Creative Commons License 2019.09.02 -4 1 28136

Ki vagy te hogy ezt a stílust képviseled?kértem már a kulturált megnyilvánulást!

Te kérted hogy ne turkáljak a zsebedbe miközben te pont azt teszed velem.annyit elárulok hogy nem kell pénzt váltanom sem,mindig összejön annyi.a bankártyámat tul.képp egész évben nem használom semmire

Előzmény: Boarhunter (28133)
Levike_ Creative Commons License 2019.09.02 -1 0 28135

Sziasztok !

Amatőr kérdés következik...

Merre érdemes manapság Görögországba utazni autóval ? A cél Katerini és környéke...

Szerbia-Észa Macedónia felé biztonságos és gyors ?

Esetleg inkább Románia ?

Levi

Boarhunter Creative Commons License 2019.09.02 0 0 28134

Kár, hogy a napi.hu clikkbait cikkeit általában nem olvasom el, ez tényleg hasznos lett volna.

Amikor a horvátoknál nyaraltunk(nem most volt) még a dupla konverzióval együtt is olcsóbb volt kártyával fizetni mint a kp.

Előzmény: Törölt nick (28132)
Boarhunter Creative Commons License 2019.09.02 -1 0 28133

Bazdmeg, a kp.-t is megveszed valamennyiért(és utána is kell járni, nyilván nem euróban kapod a fizetésed), a kártyáról elköltött pénzt is átváltják valamennyiért, mindennek van költsége amit értelmes ember optimalizál. Te meg lefikázod azokat, akik gondolkodnak is néha...mert csak pár forintról van szó...miközben fogalmad sincs arról, mennyi pénzt költünk, mennyi a differencia.

Aztán meglepődsz, ha sötétnek tartanak...

Előzmény: feksza (28128)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.02 0 0 28132

Mondjuk szerintem ha valaki külföldre készül,nem árt előre előre utánanézni pár dolognak,és akkor nem éri meglepetés.

Itt egy nyár eleji cikk,elég érthetően benne van minden....

https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/bankkartya-kulfold-arfolyam.686581.html

Persze nincs mit nagyon csodálkozni,az index cikk magát gazdasági újságírónak titutáló szerzője is most csodálkozott rá,hogy a kunát nem egyből váltja forintra a bank,holott ez egy régóta köztudomású tény.

feksza Creative Commons License 2019.09.02 -2 0 28131

És te azt mibl gondolod hogy nem értem kinek mi a gondja ezzel?teljes mértékben tisztában vagyok vele,nekem is vannak elveim,többekközött az hogy az az enyém ami a kezembe van.én a reakciót nem értem sok embernél.

Előzmény: balazsh (28130)
balazsh Creative Commons License 2019.09.02 -1 2 28130

Húú. Mekkora vitát gerjesztettem, pedig nem akartam. 

Egyszerűen csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy már régen nem igaz az a mondás, hogy "a kártyahasználat jobban megéri, mert középárfolyamon számol el a bank".

Feksza!

Nem az összeg a lényeg, hanem az elv. De te ezt úgysem érted... 

rauchkrake Creative Commons License 2019.09.01 0 0 28129

Tegnapelőtt jöttünk meg Thasszoszról. Olvasgattalak titeket az út előtt, köszi sok tippet. Huszadikán mentünk, az nagyon jó ötletnek bizonyult, konkrét egy élményautózás volt, rég volt ilyenben részem, szinte üres autópálya végig, határok, kapuk legrosszabb esetben tíz perc. Négykor indultunk Pestről reggel, nagyon nyugodt tempóban, korlátozásokat betartva délután hat előtt a szigeten voltunk. Visszafelé már nem volt ennyire sima az ügy, gondolom, köszönhetően az iskolakezdés előtti utolsó pénteknek, de azért nem volt túl vészes sem: a reggeli fél hetes komppal jöttünk el, kb húsz perc, fél óra volt a macedón, ill a szerb határ, Nisnél megint volt egy jó húsz perc, Belgrádnál araszolás, Horgosnál jöttünk át, még szerintem egész mázlink volt, bő egy óra alatt megvolt. Végig elég tömött autópályák (vicces, mi egy szlovák rendőrségi konvojjal találkoztunk össze, vagy hat-hét autóval mentek hazafelé villogva), a leggázabb már itthon, az ötösön volt a helyzet. Komolyan sajnáltam őket, a nullásra már fel sem bírtak hajtani.... Fél kilencre voltunk itthon (Pest keleti oldal). Ezzel együtt is egy nagyon pozitív élmény volt az egész, már rég voltam arra, de most megint gyakrabban leszünk szerintem. Csak észben kell tartani, hogy visszafelé inkább elseje után kell jönni :) 

feksza Creative Commons License 2019.09.01 -3 1 28128

Ha annyira gondolkodó az az ember és zavarja a bank által felszámított összeg,akkor használjon kp.-t és akkor minden annyiba kerül amennyibe!Én ezt teszem,így a legkevésbé sem kell hogy érdekeljen hogy mi mennyi. De továbbra is azt mondom,olvasva a cikket amit belinkeltél,rohadtul nem érdekel az a 12ezer ft.egy ilyen nyaralásnál.

Ha kérhetem a sokadik hsz.után a degradálást mellőzzük!

Előzmény: Boarhunter (28126)
feksza Creative Commons License 2019.09.01 -1 1 28127

"Szóval szerintem nem feltétlen fillérb@szás nyomon követni a pénzmozgást nem túl nagy összeg esetében sem. "

Én sem ezt mondtam,bár én soha nem szoktam nézegetni,mert egyszerűen nem érdekel,talán egyszer néztem meg Mac.kúton hogy forintosítva mennyiért tankoltunk,de aztán soha többet,nem érdekel.És az is teljesen korrekt ha valaki megosztja a tapasztalatait az úton tapasztaltakkal.

Boarhunter Creative Commons License 2019.09.01 -1 0 28126

https://index.hu/gazdasag/2019/08/22/12_ezer_forintot_buktam_mert_horvatorszagban_vegig_bankkartyat_hasznaltam/

https://index.hu/gazdasag/2019/08/28/10_tipp_ha_nem_akarsz_bukni_a_kulfoldi_kartyahasznalattal/

Én erről beszéltem. Nem hinném, hogy a gondolkodó embert össze kell keverni a fillérbaszóval, de van, akinek ez magas mint vakondnak a templomtorony...

Katana750 Creative Commons License 2019.09.01 0 0 28125

Ugyan tényleg nincs szükség érvágásra de én meg szoktam nézni, sőt itt meg is szoktam írni, hogy mennyibe került a kártyás vásárlással a tankolás meg a pályadíj útközben. Egyrészt az először utazóknak érdekes lehet és ha látják mi a helyzet, könnyen következik a válasz is, hogy érdemes e szarakodni MKD.-RSD. váltással vagy €.-s fizetéssel. Nekem Unicr.... bankos Mastercardom van és nagyon korrekt volt az árfolyam amit beterheltek a tankolásárt, kapupénzért. Főleg a budapesti MKD. beszerzési lehetőséghez képest. Az €.-s fizetésről ne is beszéljünk. Szóval szerintem nem feltétlen fillérb@szás nyomon követni a pénzmozgást nem túl nagy összeg esetében sem. 

Előzmény: feksza (28120)
feksza Creative Commons License 2019.09.01 -1 0 28124

Eszembe sem volt.Én a témát lezártam

Előzmény: Boarhunter (28123)
Boarhunter Creative Commons License 2019.09.01 -1 1 28123

Tartsad fenn a jogot,viszont hogy ha itt nyavalyogsz attól még ugyanannyit fogsz fizetni érte.Ha nem tetszik,lépni kell.

Léptem is, megírtam, hogy mit. Nem nyavalyogtam hanem vázoltam egy problémát. Te meg nem tudod megállni, hogy ne köss belém, ne szólogass be.

Előzmény: feksza (28122)
feksza Creative Commons License 2019.09.01 -3 1 28122

" Mindemellett arról sincs fogalmad, hogy milyen alternatívák léteznek ennek a problémának az orvoslására mert leragadtál a készpénznél mint lehetőségnél."

És ezt te mire alapozod?Arra hogy jelen esetben a kp.-t említem mint lehetséges alternatíva?hát ebből nagy hiba messzemenő következtetést levonni.

"Igen, egy szolgáltatás. Minden szolgáltatásnak van piaci ára. Ha az adott bank drágábban adja ezt a szolgáltatást azért had tartsam fenn a jogot, hogy elégedetlen legyek."

Tartsad fenn a jogot,viszont hogy ha itt nyavalyogsz attól még ugyanannyit fogsz fizetni érte.Ha nem tetszik,lépni kell.

" nem a szolgáltatás díját hanem a pofátlanul magasra húzott árfolyamot nehezményeztem, mint kiderült, nem csak én."

A pofátlanul magas árfolyam is egy szolgáltatás részét képezi.

"Te tényleg ritka korlátolt lehetsz ha azt hiszed, bármelyik bank bármelyik szolgáltatása a te kényelmedet szolgálja. Nem öcsém, a saját profitjukat szolgálja."

É n azt sehol nem írtam hogy a bank nem a saját profitját helyezi előtérbe,de nem is a banki oldalt vettem figyelembe hanem a felhasználóit,az pedig a kényelemről szól.

"Már régebben is feltűnt, akár az autópályadíjak akár egyéb téma kapcsán, hogy neked valami furcsa perverz örömed telik abban, ha az állam, a szolgáltatók a fejedre szarnak. Lelked rajta.."

Nézőpont kérdése.

Soha semmiben nem értettem hogy emberek miért háborognak olyan miatt ami nem kötelező amibe nincsenek belekényszerítve de mégis élnek az adott lehetőséggel.

Előzmény: Boarhunter (28121)
Boarhunter Creative Commons License 2019.09.01 -3 2 28121

Azért vagy barom, mert fel sem fogod amit írnak neked de jogot formálsz arra, hogy belepofázz mások pihenési, pénzköltési stb. szokásaiba.

Mindezt úgy, hogy fogalmad sincs róla, mennyit használom a kártyámat, tehát éves szinten mennyi veszteséget termel a bankom tisztességtelenül magasra húzott árfolyama. Mindemellett arról sincs fogalmad, hogy milyen alternatívák léteznek ennek a problémának az orvoslására mert leragadtál a készpénznél mint lehetőségnél.

A butaságod simán lekövethető a hozzászólásaid által...

1. Az egy szolgáltatás,nem ajándékozol hanem fizetsz érte.Nem kötelező igénybe venni.

Igen, egy szolgáltatás. Minden szolgáltatásnak van piaci ára. Ha az adott bank drágábban adja ezt a szolgáltatást azért had tartsam fenn a jogot, hogy elégedetlen legyek.

3. Pofátlanság?Meg is lehet fordítani ezt a dolgot,az is pofátlanság hogy elvárod egy szolgáltatásért ami a te életedet könnyíti meg hogy ingyenes legyen.

Tényleg fogalmad sincs róla, mit beszélsz. Na figyelj bunkókám:

-a kártyás vásárlás az esetek többségben ingyenes.. Ez nem az én elvárásom, ez így működik.

-ha beleugatás helyett figyelmesen olvastál volna, nem a szolgáltatás díját hanem a pofátlanul magasra húzott árfolyamot nehezményeztem, mint kiderült, nem csak én.

-Te tényleg ritka korlátolt lehetsz ha azt hiszed, bármelyik bank bármelyik szolgáltatása a te kényelmedet szolgálja. Nem öcsém, a saját profitjukat szolgálja.

Én vagyok a kedves ügyfél akinek a pénze az adott bankban pihen, termeli nekik a profitot így ha bármilyen elvárásom van velük szemben az lehet esetéleg túlzó de semmiképp sem pofátlanság.

Már régebben is feltűnt, akár az autópályadíjak akár egyéb téma kapcsán, hogy neked valami furcsa perverz örömed telik abban, ha az állam, a szolgáltatók a fejedre szarnak. Lelked rajta...

Előzmény: feksza (28120)
feksza Creative Commons License 2019.09.01 -3 5 28120

Barom lennék?Hm...lehet,viszont ez a lényegen mit sem változtat,mindenesetre elég emberi megnyilvánulás.

Turkáltam a zsebedbe?Hol mikor hogyan?

Egy dolgot említettem,ami az volt hogy az ember elmegy egy több százezres nyaralásra és akkor miért ezen a pár forintos tételen rugózik,pláne úgy hogy ha annyira zavarja ez a tétel akkor ki tudja kerülni.Hogy te egyébként mit szoktál ezen kívül így fizetni,hát azt te keverted ide nem én.Szóval abba a zsebbe nem én nyúltam bele hanem te fordítottad ki!.Engem marhára nem érdekel és nem is kérdeztem.

Én egy helyen használok kártyát,a Maciknál egyet tankolok oda egyet vissza,de soha nem jutott eszembe megnézni hogy ez mennyibe került nekem.Mert most eret kéne vágnom ha mondjuk 500ft többletem keletkezik?Ha ennyire érdekelne akkor kiszámolnám mennyiért fogok tankolni aztán váltanék pont annyi dínárt,de ez nem ér meg 500 forintot.

Egy a lényeg,fizetni kell érte.Ha nem tetszik nem kell igénybe venni,de itt pufogni ez miatt teljesen értelmetlen.

Előzmény: Boarhunter (28119)
Boarhunter Creative Commons License 2019.09.01 -1 2 28119

Ez elég izzadtságszagú lett...

Te tényleg egy barom vagy.

Először is anyád zsebében turkálj, ne az enyémben. Másodszor orbitális nagy hülyének kell lenni ahhoz, hogy valaki ugyanazért a szolgáltatásért többet fizet "mert csak" alapon. Ettől öcsém nem leszel az élet császára csak egy lúzer...

Előzmény: feksza (28118)
feksza Creative Commons License 2019.09.01 -4 1 28118

1. Az egy szolgáltatás,nem ajándékozol hanem fizetsz érte.Nem kötelező igénybe venni.

2. Tehát vásárlásra is igénybe veszed a bank szolgáltatásait?Amiért szintén nem szeretsz fizetni és elvárod hogy ezt ingyen tegyék.Próbáld ki hogy kihagyod a banki utalást a vásárlásaidból és egyéb úton oldod meg a vásárlást,majd vesd össze a banki utalással,rá fogsz jönni hogy nem is sok az a 6 forint.

3. Pofátlanság?Meg is lehet fordítani ezt a dolgot,az is pofátlanság hogy elvárod egy szolgáltatásért ami a te életedet könnyíti meg hogy ingyenes legyen.

Előzmény: Boarhunter (28116)
Boarhunter Creative Commons License 2019.09.01 -1 0 28117

Nagyon vicces fiú vagy...backup/6...

Előzmény: feksza (28115)
Boarhunter Creative Commons License 2019.09.01 0 1 28116

1. Miért ajándékozzak a banknak hat forintot eurónként?

2. Nem csak nyaralásra költök valutát, sokat vásárolok külföldről.

3. A pofátlanságot nem szeretem. Ez pedig az.

Előzmény: feksza (28112)
feksza Creative Commons License 2019.08.31 0 0 28115

ja,így már érthető,ekkora veszteségnél már át kell írni a nyaralási költségvetést. :-)))

Előzmény: 409 (28114)
409 Creative Commons License 2019.08.31 0 1 28114

Naná, az 1000€-nál 7.3 gyros veszteség!  :P :)

Előzmény: feksza (28112)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.31 0 0 28113

Két évvel ezelőtt a devizaközép felett kb 1%-al számolt, most 2,2%-al.

Más: ha nekem a vállalkozói Forint számlámra Eurot utal valaki akkor nekem a minimum költség 10,03 Euro.

Tehát ha kapok 10 Eurot akkor én adok a banknak 1 Ft-ot azért hogy ne kapjak semmit :)

Előzmény: Boarhunter (28106)
feksza Creative Commons License 2019.08.31 -2 1 28112

Egy többszázezres nyaralásnál tényleg ezen a hat forintos tételen kell szarakodni?

Előzmény: Boarhunter (28110)
feketefelho Creative Commons License 2019.08.31 0 0 28111

Trükkös fiúk voltak ők mindig....

Előzmény: Boarhunter (28110)
Boarhunter Creative Commons License 2019.08.31 0 0 28110

Regisztráltam mérgemben egy revolut accountot. Itt a indexen is volt pár napja egy cikk erről, mint kiderült, a szerző is a raiffeisennel szívott.

Nem nagyon szoktam foglalkozni a számlatörténettel de nyaralás után rá-ránézek, a kártyás autópályadíj fizetések kapcsán azért szeretem látni, a szimpatikus macedon jegykezelők és társaik nem éltek-e vissza a kártyámmal. Aztán az idén "örömmel" tapasztaltam, hogy 4-6 forinttal magasabb árfolyamon váltott a bank mint amennyiért a -szintén nem olcsó-valutaváltónál vettem az eurót. Rákerestem a neten a rafis árfolyamokra és még mindig nem értettem a dolgot mert közel annyi volt az euró mint amennyiért a kp.-t vettem. Aztán jobban megnézve az oldalt kiderült, hogy a gugli a vállalati árlistát dobja ki, a lakossági ennél jóval drágább(jelen pillanatban is 6 forint különbség van). Úgyhogy szarjanak sünt, farfekvésest...

Előzmény: balazsh (28107)
feketefelho Creative Commons License 2019.08.31 0 0 28109

Nekem OTP van. Deviza eladási árfolyammal számolják a vásárlást.

Régen használtam Erste kártyát is, na ők mindig rosszabbul váltottak, mint a legnagyobb magyar bank.

Egyébként a kutas fickó odajött, tőle kérdeztem a kártyás fizetést, mondta, hogy nem lehet.

Egyszer, régen vettem euróért benzin maciknál, többet soha (olyan rossz árfolyamon váltották, hogy annál bármelyik magyar bank árfolyama jobb volt).

Törölt nick Creative Commons License 2019.08.31 0 0 28108

Mert a banki különadókat is mi fizetjük és nem a bankigazgató :)

balazsh Creative Commons License 2019.08.31 0 0 28107

"Hazaérvén, látva, milyen pofátlanul számolt el a raiffeisen a kártyahasználatot,"

Na ezt nem teszik meg sokan, csak szajkózzák a régi rendszert, hogy milyen jó a kártyahasználat....

Az Erste is ugyan ez. 

Előzmény: Boarhunter (28106)
Boarhunter Creative Commons License 2019.08.31 0 0 28106

Ahol előtte próbáltam tankolni nem működött a kártya terminál, mondtam kösz és már húztunk is tovább.

Kijött a csávó megkérdezni, mivel akarsz fizetni?

Mondta, hogy euro készpénzel tankolhatsz?

Velünk is bepróbálkozott. Mondtam, nincs készpénz, megyünk tovább. Viszont a lányok miatt félre kellett állnom, amíg ők a lakókocsiban rendezték folyó ügyeiket, láttam, hogy a maci rendszámos autókhoz nem megy oda a csávó de a külföldieknek előadja a mesét. Aki mégis tankolt, annak be sem kellett menni a shopba, a kútoszlopnál fizetett neki.

Hazaérvén, látva, milyen pofátlanul számolt el a raiffeisen a kártyahasználatot, jobban megérte volna kp.-ban fizetni...

Előzmény: feketefelho (28100)
feketefelho Creative Commons License 2019.08.30 0 0 28105

Előzmény: kerkyra (28104)
kerkyra Creative Commons License 2019.08.30 0 0 28104

Magyar  rendőrökkel   egy  egész   századdal  találkoztam  tavasszal a maciknál. Az egyik pihenőben álltak ki vagy  10 rendőrségi autóval.. hirtelen meg is  ijedtem én is, mi a bánatot  keresnek  arra fele  :)  

feketefelho Creative Commons License 2019.08.30 0 0 28103

Off

Szabadidőben meg pancsi a tengerben.

Nem rossz.

On

Előzmény: zs_dtl (28102)
zs_dtl Creative Commons License 2019.08.29 0 0 28102

No, majd alkalomadtán mi is kipróbáljuk, remélem addigra nem amortizálják le.

A belső képeken igen kulturáltnak néz ki.

Kár hogy a pálya mentén még csak egy helyen van, az is egy oldalon.

OFF

kb. 30 fős váltásban mennek ki segíteni határ őrizni.

ON

Nick Deleted Creative Commons License 2019.08.29 0 0 28101
Pontosítok. Csak egy hónapra lehet kötni. Meg is kötöttem.
Utasbiztosítást meg végül a CLB-n keresztül.
Előzmény: Nick Deleted (28094)
feketefelho Creative Commons License 2019.08.29 0 0 28100

Valószínűleg ez lehetett, amiről a kolléga beszél.
Mi 19-én jöttünk haza és szintén véletlenül itt álltam meg tankolni és nekünk is nagyon jó tapasztalatunk volt ezzel a kúttal. A kávéjuk nagyon finom és erős.

Új kút, még nincs lelakva...

Ahol előtte próbáltam tankolni nem működött a kártya terminál, mondtam kösz és már húztunk is tovább.

OFF

(Azt hittem rosszul látok, mert két rendőrségi Vitara állt az épületnél, na mondom macik is beújítottak...csak az volt a furcsa, hogy el tudtam olvasni a feliratot az autók oldalán.... Rendőrség .... ó, ezek magyar rendőrök....mit kerestek ott nem tudom, de később jót röhögtem a többi autóson, mert azok csak annyit láttak, hogy két rendőrautó megy a külső sávban 120-al és nem mertek előzni, én meg vígan száguldottam el mellettük 130-al, annyi volt a megengedett ... mondjuk integetni azért nem integettem a fiúknak.)

ON

Na, szóval ez a kút jó, bankkártyával simán lehet fizetni. A shopban vettem két dobozos kávét is a későbbi időszakra, aztán tovább indultunk.

Toalett hibátlan. 

Előzmény: zs_dtl (28099)
zs_dtl Creative Commons License 2019.08.29 0 0 28099
Előzmény: GERY_LACI (28071)
zsandár Creative Commons License 2019.08.29 0 0 28098

na ez az , itt van minden

Előzmény: zsandár (28097)
zsandár Creative Commons License 2019.08.29 0 0 28097

pedig ott van valahol, az igaz, hogy nehéz odatalálni, mert más az alkusz és más a biztosító, de egy kis keresés és meglesz:-))asszem a clb.hu oldalról találsz oda, már én sem emlékszem..de van ott telefonszám és ott tájékoztatnak

Előzmény: Nick Deleted (28063)
kerkyra Creative Commons License 2019.08.28 0 0 28096
vin. Creative Commons License 2019.08.27 0 0 28095

Na, ez tényleg jó hír, mi 7-én Lefkada. Utóljára 2013-ban jártam arra...

Előzmény: ballackkk (28093)
Nick Deleted Creative Commons License 2019.08.26 0 0 28094
Nem te montad, hogy béna vagyok, én mondtam, hogy nem vagyok, most mégis azt mondom magamra, béna vagyok. 😄
Azért megosztom mit olvastam ki:
Max. 400000 Ft hazaszállítás költséget fedez, 25000 Ft önrész mellett.
Nyilván akkor, ha 3 napon belül nem javítható a jármű.
Gondolom lehet egy hónapra is kötni, de ebben nem vagyok biztos.
Előzmény: feksza (28091)
ballackkk Creative Commons License 2019.08.26 0 0 28093

Sziasztok!

A szerb kamerákon úgy látom, hogy megtörtént a szerb-macedon határon az egyszerűsítés, vagyis mától csak egy helyen kell megállni Presevónál. Ez jó hír, mert mi szerda éjjel indulunk Kallitheába... :-)

mukso99 Creative Commons License 2019.08.26 0 0 28092
A Biztosítási termék tájékoztatóban megtalálod.(Milyen korlátozások vannak a biztosítási fedezetben? )
Előzmény: Nick Deleted (28090)
feksza Creative Commons License 2019.08.26 0 0 28091

Én nem is kerestem.De ha nincs feltüntetve akkor senki nem találja meg.Én nem mondtam hogy béna vagy.Én javasoltam hogy ha már meg van az oldal ahol kötni lehet akkor talán praktikusabb lenne a kérdéseket feléjük intézni.

Előzmény: Nick Deleted (28090)
Nick Deleted Creative Commons License 2019.08.26 0 0 28090
Persze, de ezek szerint nem én vagyok béna, mert te sem találtad meg.
Előzmény: feksza (28089)
feksza Creative Commons License 2019.08.26 0 0 28089

Most nem azért de ott van a belinkelt oldalon a ,,kérdésem van,,felirat.Nem lenne egyszerübb ha továbbiakban ott érdeklődnél?

Előzmény: Nick Deleted (28088)
Nick Deleted Creative Commons License 2019.08.25 0 0 28088
Nem találom milyen összegig fizetik a hazatrélerezést.
Előzmény: Toledo75 (28087)
Toledo75 Creative Commons License 2019.08.25 0 0 28087
Előzmény: Gzsolo (28083)
feksza Creative Commons License 2019.08.25 0 0 28086

Pedig ott van az.

Előzmény: Gzsolo (28083)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.25 0 0 28085
Előzmény: Törölt nick (28084)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.25 0 0 28084

Oda jutottunk hogy a rendőrségi újságíró értelmesebben fogalmaz mint a civilek :)

https://forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=152260965&t=9021260

Csak simán át kellett volna venni a tájékoztatást.

Előzmény: andreas19 (28079)
Gzsolo Creative Commons License 2019.08.25 0 0 28083

Jó lenne, ha a linket feltöltenéd, mert nem találom.

Amit ott találtam az 15+, de csak OT rendszámmal.

Előzmény: Toledo75 (28081)
Dede39 Creative Commons License 2019.08.25 0 0 28082

Bácsszentandrási átkelő helyett kukoricásban....

Ha Regőcét elhagyva megbolondult a googléd akkor:

-Fordulj vissza Regőcére, nyugi, 10 perc múlva a határon leszel.

-Regőcéről menj vissza Őrszállásra

-Őrszállás közepe tájékán jobboldalon keress egy Máriaszobrot!

-A szobornál fordulj nyugatnak, azaz Regőcéről érkezve jobbra!

-Ne ijedj meg, 1 nyomsáv , de aszfalt végig, kb 3 km kell ezen haladnod, de már csak 5 percre vagy az átkelőtől!

-Lesz egy derékszögű balra benne, ha ott egyenesen haladsz, földútra érsz - máris tudod hogy elqrtad!

-Nézd közbe a googlét, és látod majd hogy ahhoz az úthoz értél ami

összeköti Gádort és a határátkelőt, elsőbségadás táblával védett,   pici keteszteződés, itt JOBBRA, azaz északnak haladj!

-Már csak 1 perc és látod az átkelőt!

Toledo75 Creative Commons License 2019.08.25 0 0 28081

autosos.hu , itt lehet kötni biztosítást 15 évesnél idősebb autóra is.

Előzmény: GERY_LACI (28071)
409 Creative Commons License 2019.08.24 0 0 28080
Előzmény: andreas19 (28079)
andreas19 Creative Commons License 2019.08.24 0 0 28079

Azt, hogy "régi" hol olvastad.
Ezt látom: "röszkei közúti határátkelőket" 

Vajon a vasárnap délben ide érkező török, észak-macedón, albán állampolgárokat merre küldik?

Előzmény: pamag (28076)
_f.laci_ Creative Commons License 2019.08.24 0 0 28078

"vasárnap reggel 7 és 19 óra között csak a belépő forgalom számára nyitják meg a röszkei közúti határátkelőket."

Kb ez a lényeg...

Mondjuk a cikkírónak van még hova fejlődnie fogalmazásból...

Előzmény: andreas19 (28074)
pamag Creative Commons License 2019.08.24 0 0 28077

Hááát...
Mi a nyomorult nyavalya akadályoz meg valakit, hogy elolvassa, mit írt, mielőtt elküldi a nyilvánosságnak?
Magyarországra vagy -ról... nem mindegy...

Logikailag:
Csak valószínűsítem:
Mivel a hazatérő vendégmunkások miatt keletről nyugatra óriási a forgalom augusztus végén, a Magyarországra belépésre kell sokat várni, ezért ideiglenesen a régi röszkei átkelőt csak a Magyarországra tartók vehetik igénybe, - kifelé, Szerbia felé nem működik.
Újra átolvasva: csak vasárnap él ez a korlátozás.

pamag Creative Commons License 2019.08.24 0 0 28076

Hááát...
Mi a nyomorult nyavalya akadályoz meg valakit, hogy elolvassa, mit írt, mielőtt elküldi a nyilvánosságnak?
Magyarországra vagy -ról... nem mindegy...

Logikailag:
Csak valószínűsítem:
Mivel a hazatérő vendégmunkások miatt keletről nyugatra óriási a forgalom augusztus végén, a Magyarországra belépésre kell sokat várni, ezért ideiglenesen a régi röszkei átkelőt csak a Magyarországra tartók vehetik igénybe, - kifelé, Szerbia felé nem működik.
Újra átolvasva: csak vasárnap él ez a korlátozás.

_f.laci_ Creative Commons License 2019.08.24 0 0 28075

Vasárnap csak befele lehet jönni Röszkén, kifele nem...ennyi...

andreas19 Creative Commons License 2019.08.24 0 0 28074

Segítene valaki értelmezni a címet és a szöveget ?

barbon1 Creative Commons License 2019.08.24 0 0 28073

Láttam tegnap hajnalban,gyorsan el is iszkoltam Tiszaszigetre.Nyitás után 10 percel már ideát voltunk

Előzmény: GERY_LACI (28072)
GERY_LACI Creative Commons License 2019.08.23 0 0 28072

Most olvastam, hogy befelé 8 óra a várakozás Röszkénél :(

GERY_LACI Creative Commons License 2019.08.22 0 1 28071

Sziasztok!

Tegnap jöttünk haza. Este 6kor indultunk Vrasnáról, a tiszta menetidő 12 óra volt. Ehhez jött a GR-MAC határ és a MAC-Szerb határ fél-fél órás valamint a Magyar határ 2 órás (ebből másfél óra a belépés) várakozása. Zöldkártyát adtuk a MAC belépésekkor, ezért nem tudom kérték volna-e amúgy...

Megnéztem odafelé az elkerülőt, nekem nem volt gáz ezért visszafelé is ott jöttünk, láttam Belgrádot elégszer. Talán 15-20 perccel hosszabb de nem vészes legalábbis este.

Odafelé váltottam dinárt, visszafelé már euróval fizettünk a kapuknál és azzal is tankoltunk.

Macedóniában visszafelé kb félúton megálltunk egy kútnál, sajnos nem jegyeztem meg a nevét valahol fél-1 órányira volt a határtól, zöld/sárga színei voltak. Ha tudom akkor ide időzítem a tankolást, kifogástalan volt. Csomó kutas és éttermi személyzet, a wc olyan tiszta volt mint egy jobb szállodában és olcsóbb is ott a benzin... A többi kúton legyen az gazprom, omw vagy mol csak kosz volt és a mol kútnál le is húztak egy picit az euró váltással.

Vrasnán eleinte zavart a sok szerb és bolgár de egy Sarti körút alatt amit honfitársaimtól láttam már árnyalta a képet (sajnos rosszabbak voltak mint a szerbek). 20 évig évente 2-3 alkalommal volt szerencsém északra járkálni főleg Stavrosba, Vrasnára, Asprovaltára és Sartiba. Az utóbbi 10 évben már inkább Athén alá mentünk... Nagyon megváltozott ez a rész de nem mondom, hogy egyértelműen rosszabb inkább csak más. Biztit EUB-ot kötöttünk, szerencsére nem kellett de régebben voltak vele jó tapasztalataink, az autóra is kötöttem külön egy assistance biztit az autóklubnál, szerencsére az sem kellett bár rezgett a léc, egy hónap és betölti a 15 évet sajnos ezután már nem köthető rá ilyen...

Jó utat aki most megy!

feksza Creative Commons License 2019.08.20 0 0 28070

ami még nagyon tetszett,szeretjük a nyugis fürdőzést,úgy szoktam csinálni hogy itthon kinézem google műholdas képen a számunkra szimpi partot és ennek a koordinátáját beütöm az igo-ba,tökéletesen elnavigált még az utolsó földútra is,amíg tudott odavezetett kocsival.

Előzmény: vin. (28069)
vin. Creative Commons License 2019.08.20 0 0 28069

Köszi, mindenkinek! Alapból is az igo volt a terv, csak bejött opcióként a sygic, de akkor nem variálok. :)

Előzmény: feksza (28068)
feksza Creative Commons License 2019.08.20 0 0 28068

Én pont ugyanezt használom x995+igo.mindenhova elvitt tökéletesen elvitt.

Előzmény: vin. (28064)
feketefelho Creative Commons License 2019.08.20 0 0 28067

Tegnap este hazaértünk.

Magyar időben hétfő reggel 7-kor indultunk Makrigialosról.

A GR-MAC határ reggel 8-kor csak azért lett 50 perc, mert 40-et a DF-ben töltöttünk.

A MAC-SRB határ kb. fél óra volt (nem kértek semmit a személyin kívül).

Belgrád délután fél 3-kor jól járható, dugómentes volt.

A Bácsszőlős-Ásotthalom átkelőnél délután 5 óra körül kb. 10 perc alatt léptük át a határt, összesen 8-10 autó volt előttünk.

feketefelho Creative Commons License 2019.08.20 0 0 28066

Én kint a Sygic androidos változatát használtam. Háááát... ért időnként meglepetés. (Gyakran újraindul, időnként lefagy,...), de a magyar határ közelében, Szerbiában jól működött.

Görögországban próbáltam ViaMichelin-t is (autópálya díjak számolása miatt), de legjobban a Google térkép vált be.

dokeee Creative Commons License 2019.08.20 0 0 28065

Éppolyan szépen működik, mint máshol. Nem érdekli, hogy hol vagy. :)

vin. Creative Commons License 2019.08.20 0 0 28064

Sziasztok, iGO működik szépen Görögországban, vagy inkább Sygic-et tegyek a Wayteq x995-re véleményetek szerint? Szerb-Mac., Mac-Görög határ (e75) mennyire forgalmas szept. első hetében szerintetek?

Nick Deleted Creative Commons License 2019.08.20 0 0 28063
Hát én ezt az éves biztosítást nem találom, úgy, hogy a 14 éves autóm trailerezését is fedezze kb 400000 Ft-ig.
Utasbizti mellé tudok ilyet kötni a nyaralás időtartramára, összesen kb 15000-ért.
Évesben hasonlót sem találok 11e körül.
Előzmény: zsandár (27461)
kerkyra Creative Commons License 2019.08.20 0 0 28062

Sajnos  itthon  :(   . Másfél  hete   szerdán  délelőtt  10 óra  környékén  Ásotthalomnál  nulla  autó  kifele, befele  kb  20 autó..  Szerb  határ   kb  35 perc  . Bitolának mentünk    határon  2 autó  összesen...   Ma  reggel  magyar  idő  szerint  8.45 kor  kikötött a komp Igoumenitsában  és  indultunk . Most este  11-re  értünk  haza...  Bitola  hazafele    megint    csak  2 autó...   Szerb  Macedón  határ  jó  40 perc. Röszkét  szokás  szerint  elkerültük  jó messzire   Hercegszántón  jöttünk  át,  senki  sem  volt  előttünk....     Szerbeknél   mintha  mindenki egy  kicsit  visszavett  volna, olyan  nagy  száguldozást  nem láttunk...    Bitola  fele  a 19-es  kerekekkel  nem igazán örültem  a sok nyomvályúnak   útgyűrődésnek...  

Nick Deleted Creative Commons License 2019.08.19 0 0 28061
*történet
Előzmény: Nick Deleted (28060)
Nick Deleted Creative Commons License 2019.08.19 0 0 28060
Hát nem semmi történt. Örülök, hogy sikerült felülkerekedni a problémákon.
Jól csináltátok!
Előzmény: dzsézön??? (28059)
dzsézön??? Creative Commons License 2019.08.19 0 0 28059

Köszi,egy napig bosszantott,de nem engedtem hogy elcsessze a nyaralást.Inkább az elveszett adatok,képek,jegyzetek, meg az aljasság zaklatott fel,minden más pótolható.Nem fiatal (2007 Alfa).

Pénteken foglaltuk el a második szállásunkat,na azt nem volt egyszerű megtalálni,mert minden adat (név,cím tel.szám)a telón volt.Szerencsére bénázásunkat látva leszólított egy idősebb görög házaspár,Ők segítettek előkeríteni a szállásadónkat,aki elmondása szerint 2 napja írogat,hívogat eredménytelenül.Már azt hitte nem jövünk.A történtek miatt úgy szabadkoztak szegények,mintha kb a gyerekük követett volna el valamit.

Előzmény: Nick Deleted (28044)
babaci78 Creative Commons License 2019.08.17 0 0 28058

Hazafelé tartóknak fontos, de sajnos rossz hír:https://szabadmagyarszo.com/2019/08/17/lezartak-az-autopalyat-kelebia-fele-terelik-a-forgalmat/

Kamerákat nézve hasonló tömeg van már a maci-szerb határon is.

Rennika Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28057

Köszi!{

Előzmény: mongoose70 (28055)
Rennika Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28056

Köszi! Holnap meglátjuk mi vár ránk. Előbb-utóbb csak otthon leszünk.

Előzmény: Katana750 (28053)
mongoose70 Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28055

Google maps forgalom mutatja többnyire pontosan.

Előzmény: Rennika (28049)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28054

Nem semmi. Mégis tudok linkelni? Vagy a gépem ilyen ügyes magától? Mindegy is. Itt lehet nézegetni!

Előzmény: Katana750 (28053)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28053

Nem értem mi ez az aláhúzás de nem az egészet, tehát még egyszer: kamere.amss.org.rs 

Előzmény: Katana750 (28052)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28052

Meg is van. Én annyira igazmondó ember vagyok, hogy sajnos nem tudok linkelni:-)) Légyszíves ezt beírni! kamere amss.org.rs Innen láthatod a kiválasztott szerb határt. Presevó tele mint a déli busz. / pillanat. 

Katana750 Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28051

Az a baj, hogy tudtommal csak a szerb oldali rész látható azon a linken. 

Losicica Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28050

E75 szerbiaban egesz jo, belgrad du 2kor kisseb bedugult volt, 30-70 kozott valtozott, de nem alltunk. Szemben volt, hogy allt. Tiszasziget most befele bo felora lesz kb, ket hatar kozott unatkozom epp, kifele nem latni a sor veget, nagyon durva :( vagyis hat tiszaszigethez kepest durvak ahogy latom borderwatcherrel 90 perc kb kifele :(

Rennika Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28049

A mac-szerb határ várakozási idejét meg lehet valahol nézni? 

Előzmény: Rennika (28048)
Rennika Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28048

Köszi! Dél-buda a cél, idefelé Hercegszántón jöttünk

Előzmény: Katana750 (28041)
feketecsako Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28047
Tegnap reggel 5 körül értünk görögből a presevói határra. Ez bejött, 2-3 autó volt előttünk. Röszkét meg sem próbáltuk. Novi Sad után kértem az itthoniakat (hazacsörrentettem), hogy küldjék smsben a Boderwatcher szerinti helyzetet. Ez mentett meg. Röszke 4 órát ill. Ásotthalom 1,5 órát kerültem ki Tiszasziget felé, ahol kb. 5 perc alatt átjöttünk. Hozzáteszem, a magyar határőrök 2 autót kipakoltattak előttünk: egy német rendszámú személyautót, ill. Ricky and the drunken sailors együttes furgonját (ha valakinek esetleg ismerős: X faktorban szerepeltek).
Előzmény: Rennika (28037)
Kisfiatal Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28046

Mar ki volt fizetve a szallas, lesz ami lesz.. :)

Előzmény: Katana750 (28045)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28045

Beválaltad egy napért? Legyen szerencséd holnap is!

Előzmény: Kisfiatal (28043)
Nick Deleted Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28044
Na ennek hírnek nem örültem. Remélem azért nem cseszi el a nyaralásotokat.
Milyen kocsi? fiatal? Tudod zárni?
Előzmény: dzsézön??? (28033)
Kisfiatal Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28043

Most jottunk at Ilinden-nel gorogbe, kb 20 perc volt, visszafele nem volt forgalom.

Katana750 Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28042

De mégis! Szendrő felé lemennék az E-75ről és Temesmóránál RO, aztán lakhely szerint a magyar határ.

Előzmény: Katana750 (28041)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28041

Egy óra még elmegy, de szombaton az lesz 2 is. Úgy már megéri elmenni a másik határra. Vranje környékén térhetsz vissza az E75re! Aztán jöhetnek a kapuk meg a magyar határ. Ha a Belgrád utáni kapunál is gebasz van, automatikusan Hercegszántó! Ha a Tiszántúlon laksz akkor inkább nem tanácsolok semmit.

Előzmény: Rennika (28039)
Losicica Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28040

Macedon-szerb: macik itt se neztek bele se semmibe, kb 10 auto, tiz perc. 

Presevo oldal viszont masszivan allnak, tobb, mint egy ora varakozas

Rennika Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28039

Köszi! 

Előzmény: Katana750 (28038)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28038

Ha biztos vagy a hosszú várakozásban akkor Sveti Nikola felé.

Előzmény: Rennika (28037)
Rennika Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28037

Görögország után pár napot Ohridban töltünk. Innen indulunk holnap haza. Presevoi határt merre érdemes elkerülni? Gondolom ott jó sokan lesznek holnap. 

Losicica Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28036

Uodate: macik mar az utlevelet se kertek el, hat auto 3 perc :)

Losicica Creative Commons License 2019.08.16 0 0 28035

Evzoni most befele: gorog oldalon egyszem szerb kocsi elottunk, nekunk elkertek az utoevelet de bele se  neztek, csak higy magyar, a vamos meg intett mehetunk.

macedon oldalon most hatan vannak elottunk.

Katana: koszi a dfs tippet, felvasaroltam az egesz boltot, es igyse fizettem 200at :)

feketefelho Creative Commons License 2019.08.15 0 0 28034

Igen ez az. Elég nagy parkolója van. A felszolgálók beszélnek angolul. Jó a kaja és olcsó(bb, mint a makrigialosi éttermekben), nagyobbak az adagok is.

Mobil Wc-van, öltözőbódé és tus is. Homokos part, homokos, lassan mélyülő tengerfenék, némi kis zöld tengeri izé (nem fű) szigetekkel, de jól kerülhetők (akit zavar, esetleg).

Szabad hely a napernyők alatt mindig van.

Nálam 5-ből 5-t kapott.

Előzmény: Katana750 (28032)
dzsézön??? Creative Commons License 2019.08.15 0 0 28033

Biztonsági helyzetjelentés Sithoniáról:

Tegnap Tigania beachen voltunk.Délelőtt érkeztünk,7-ig maradtunk. Az autóhoz visszaérve feltűnt,hogy a napvédő fólia a szélvédőn lengedez,pedig pöpecül rázártam az ajtót.Elszakadva nem volt,rányitottam az ajtóra,nyitva.

Felfeszítették a zárat,csak a telefonomat vitték el.Fényképező GPS egyéb dolgokat otthagyták.Feleségem óráját is,pedig kicsivel többet ér mint a teló.Pénzt kerestek,mert felforgattak mindent,tudták hova lehetne elrejteni,

Szóval csak óvatosan!

Katana750 Creative Commons License 2019.08.14 0 0 28032

Gondoltam megnézem a helyet, de annyi ammos beach van mint a rosseb. Azért megtaláltam. T. Ammos Beach. Jól néz ki a hely de a legjobb a fényképeket elnézve a 2. meg a 4. kép. Hiába a haspárti az csak az marad. 4 éve nem voltunk ezen a parton pedig jó lett volna, különösen a 4. képet látva. Válogatós és nehezen alakítható nőm megreformálását Szártin kezdtem azzal, hogy tiltakozása ellenére ("utálom a halat") nyelvhal filét kértem számára az Emmanuelben. Közel volt az összeveszés de végül megszagolta. Jé, nem halszagú! Megkóstolta. Jé, ez k. finom! Ezek után persze Makrygialoson is kerestem a nyelvhal filét de nem volt. A Dorado nevű tengeri keszeget (aranydurbincsnak is hívják) ajánlották a kiszemelt étteremben. A tök üres étterem gyanús kellett volna, hogy legyen de én optimista fajta vagyok. Elolvasva az értékeléseket (most) a görögök láthatóan szarnak minősítik.  A Tavern Akrogiali az Achillionhoz képest a part menti út másik vége. Gyönyörű kilátással, gyökér szakáccsal aki valahonnan ismerős volt, pedig kb. 4 napja voltunk ott. Ha esetleg rákeresel a tavernára a 7. képen látható a probléma. A sült Doradokat fejjel együtt csinálták meg. Biztos így is kell de az asszony elsápadt és kiment mert rosszul lett a látványtól. Na, szólok a csálingernek, hogy vigye vissza, fejek le és jöhet vissza! Erre kijön a szakács, hogy mi a bajom ezt így kell, szóval ahelyett, hogy levágta volna a fejeket, kijött hisztizni. Akkor edd meg és otthagytam én is. Este aztán meglett, hogy honnan ismerős a szakács. Nem tudom most vannak e még, de 2015 ben voltak helyi menő csávók 14-20 év közti fiatalok akik kiherélt kipufogóval vadított 20-40 éves kis motorokkal száguldoztak a part melletti úton mondjuk 21 óráig bezárólag.  Köztük volt a szakács is a maga vagy 40 éves mivoltában. Az erkélyről nézve is kilógott a sorból a fiatal kölykök közül. Ezután több étteremmel nem próbálkoztunk a faluban. Paralián a Poszeidon teljesen jó volt, többször ettünk ott. 

Előzmény: feketefelho (28031)
feketefelho Creative Commons License 2019.08.14 0 0 28031

Mi itt is, meg a környéken is fürdünk (Ammos beach-10 perc autóval, van egy tök olcsó grill "étterem" is). Holnp egy közelebbit tesztelünk. Most tengeri fű, medúza nem nagyon van, a víz meleg.

Előzmény: Katana750 (28028)
feketecsako Creative Commons License 2019.08.14 0 0 28030
Ja, az lemaradt, hogy ez holnap, azaz csütörtök lenne.
feketecsako Creative Commons License 2019.08.14 0 0 28029
Üdv, Magyarország felé a szerb-macedón határon a várakozási időt szeretnénk minimalizálni. Teljesen lutri, vagy jobban járunk, ha hajnal 3 körül elindulunk Paraliaról? Esetleg alternatív, kerülő útvonal van, vagy azt felejtsük el? Van esetleg valami weboldal, ahol a várakozási időről lehet tájékozódni indulás előtt?
Köszönöm.
Katana750 Creative Commons License 2019.08.13 0 0 28028

Az igen! Érdekes. Nem emlékszem kavicsos partra. Ellenben tengeri fűre. Viszont nagyon meleg a víz ott. A falu turisztikailag halott, de ennek megfelelően csendes. 2 éves gyerekkel úgysem ugrálhattunk akkor. Néha átmentünk paraliára kajálni meg vidámparkozni. Egész jó volt.

Előzmény: feketefelho (28026)
feketefelho Creative Commons License 2019.08.12 0 1 28027

Nekünk tetszik.

Jó a reggeli. Jó és bőséges a vacsora. Kényelmes. Közel a tenger. A part kicsit kavicsos, de ingyen talpmasszázsnak fogjuk fel.

Előzmény: feketefelho (28026)
feketefelho Creative Commons License 2019.08.12 0 1 28026

10 éjszaka, Hotel Achillion.

:-)))))))))))))))))

Előzmény: Katana750 (28022)
Losicica Creative Commons License 2019.08.12 0 1 28025

De udulohelyen meg mindig 1, vagy afolott van. Most voltunk lidliben ott 0.29, ha nem kapunk a Katerini piacon, akkro beugrunk oda. 

Epp azon agyalok, vajon meddig all el a feta, az is nevetseges volt ma a termeloi piacon, 6.5 volt kiloja. abbol is vinnek sokat, mert a kertben termo uborka paradicsom melle mindig rengeteg fogy nyaron. 

Nagyon tetszik ez a sok gyumolcs, illetve most vagyunk a skanzenfaluban, itt meg magyar etlap is volt, es ozgatottan varjuk, milyen a vorosboros kakas :) anya mar rettenet porkoltot meg levest enne :) 

csodas hely :)

Előzmény: Boarhunter (28023)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.12 0 1 28024

Mert a görögök nem értenek hozzá :)

"a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közleményt adott ki ....  a szezonnak ebben a szakaszában – a többéves piaci tapasztalatok alapján – reálisan, a bekerülési költségeket is figyelembe véve, 150 és 200 Ft/kg közötti fogyasztói áron lenne árusítható a gyümölcs."

https://www.agrarszektor.hu/elemiszer/tovabb-bonyolodik-a-dinnyehaboru-kifakadtak-a-termelok.15809.html

Előzmény: Boarhunter (28023)
Boarhunter Creative Commons License 2019.08.12 0 0 28023

0.25 a görögdinnye, néztem nagyokat, itt a camping mellett meg egyéb helyeken 1 euro volt

Június közepén Chalkidikin 0.45 volt, a hónap végén már 0.3. Mindig sokkoló amikor hazajövünk és itt még mindig 200 forint fölött van...

Előzmény: Losicica (28019)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.12 0 0 28022

Makrygialos? Csak tranzit szállás vagy ott maradtok? 2015-ben 10 éjszakát voltunk az Achillion Hotelben. 

Előzmény: feketefelho (28012)
Losicica Creative Commons License 2019.08.12 0 0 28021

otthonra holnaputánra max 21 fokot és esőt mondanak.. ahh 1-2 órát el tudnék belőle viselni, persze több nem kell :) 

itt legalább szeles, otthon - legalábbis felénk - általában alig fúj a szél ilyenkor, csak meg lehet dögleni a melegben, az még rosszabb :( 

Előzmény: Katana750 (28020)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.12 -1 0 28020

Itthon is ez van. Ezt teszem én is csak kevésbé sós vízben.

Előzmény: feketefelho (28018)
Losicica Creative Commons License 2019.08.12 0 0 28019

Ma szerintem nem is volt olyan meleg, mi most jöttünk fel. A remek hűsítő szélnek hála nem is éreztem, hogy pirulok, meg hát úgy votlam vele már egész barna vagyok, úgyse - hát de :D :D 

Nekünk tegnap-tegnapelőtt volt nagyon meleg érzetünk, akkor hiába fújt a szél, az is meleg volt. Itt ma nagyon haragos volt a tenger, alig voltak benne, fel volt kavarodva is, nagyon hínáros, nagy hullámok. Persze azért meg-megmártóztunk. 

Voltunk délelőtt a termelői piacon Litochoro-ban, 0.25 a görögdinnye, néztem nagyokat, itt a camping mellett meg egyéb helyeken 1 euro volt :O Szerdán majd átmegyünk Katerinibe, és veszünk párat haza, már ha el tudjuk cipelni, amekkora darabok :) 

Megnéztük Zeusz fürdőkádját is, ittunk is a forrásvízből, tényleg hatalmas élmény. Mondjuk én azt hittem, kihaltabb. Több busznyi ember jött velünk szemben az ösvényen, mikor már jöttünk lefele - köztük egy egész busznyi magyar. 

Most pici pihi, és nemsoká elugrunk Palaios Panteleimonas-ba egy finom vacsira :)

Előzmény: feketefelho (28018)
feketefelho Creative Commons License 2019.08.12 0 0 28018

Hát srácok, ezt elbaxtam.... :-)

így jár, aki kora reggel posztolgat.

Egyébként kösz. Ku..va meleg van, meg lehet dögleni a napon. A délelőtt árnyékban még elviselhető, délután viszont lefő minden az emberről.. megyek a vzbe...

Előzmény: ballackkk (28014)
ballackkk Creative Commons License 2019.08.12 0 0 28017

Jelenleg nulla darab autó Szerbiába Röszkénél és nulla darab autó Macedóniába Presevónál. Kifelé tehát már véget ért a roham. Befelé viszont áll mindkét határ, mint a gerely...

ballackkk Creative Commons License 2019.08.12 0 0 28016

Persze, vágtam azonnal.

Előzmény: Katana750 (28015)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.12 0 1 28015

Egyetértünk. Vicceltem.

Előzmény: ballackkk (28014)
ballackkk Creative Commons License 2019.08.12 0 0 28014

Szerintem a szaktárs nem határt, hanem autópályát szeretett volna írni...

Előzmény: Katana750 (28013)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.12 0 0 28013

2 óra neked szenvedés? Nekem vagy 6 óra szokott lenni a határ. 😁 Repülő autóval mentettek? Legyen jó időtök!

Előzmény: feketefelho (28012)
feketefelho Creative Commons License 2019.08.12 0 0 28012

Mi most aug 9-én (péntek) jöttünk és 19-n (hétfő) megyünk haza.

Pénteken Görögország felé Hercegszántónál (10:20-kor) mentünk át, kb 15 perc volt a két határ (szerbeknél volt 4 autó).

Utána 2 órás szenvedéssel értük el a határt (útfelújítások miatt lámpás forgalomirányítás, várakozás,...) Lehet Röszke felé gyorsabb lett volna ....

Belgrádot délután fél 2-kor értük el, a városon 80-120 közötti tempóval lehetett átmenni, dugó sehol sem volt.

A szerb kapuknál Nisig max. 5 perces várakozással lehetett átmenni, utána nem kellett várni.

Szerb-mac határ 30-35 perc a két határ (itt voltak páran, de gyorsan ment minden).

Mac-Gr határ 15 perc (ebből Mac volt ~13 perc).

Katerini felé 3 görög kapu.

Mindenütt MC kártyával fizettem.

A görög kapuknál is simán elfogadják (kint van az EC-MC logo), szerb és macedón benzinkutaknál, kapuknáknál szintén.

Nem nagyon siettünk, így kényelmesen ideértünk Makrygialosra, este 9-re (gorög időben 10-re).

A hét végén szombat-vasárnap viszont több helyen is horror várakozásokról mesélnek az akkor utazók, így szerintem, ha nem hétvégén utaztok, egész emberi idő alatt le lehet érni (a hétvége hazafelé is kerülendő).  

Ja, a hazafelé tartó oldalon a szerb-mac határon nagyon sokat vártak (a szerb kapuknál is volt torlódás).

Előzmény: vol. (27993)
Losicica Creative Commons License 2019.08.11 0 0 28011

Köszi! :) 

Előzmény: Katana750 (28010)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.11 0 0 28010

Most nézem mit szeretnél. Tehát Presevo-Bácska Topolya 1980 RSD. 600-900-480 RSD

Előzmény: Losicica (28007)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.11 0 0 28009

El tudod lőni majdnem mindet. 2130RSD Presevo-Szabadka. Kicsi marad de nem baj az.

Előzmény: Losicica (28007)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.11 0 0 28008

Már elküldtem mire eszembe jutott. Csavarogni büntetlenül is lehet! Úgy értem nem durva időveszteséggel. Udovonál elhagyod az E-75-öt, és irány a Doirani-tó melletti határ! Onnan megint 2 lehetőség van. Kilkis-Szaloniki-Kavala, vagy a másik irány Serres-Dráma-Kavala, vagy még jobb a Serres-Eleftheroupoli-Kavala útvonal és akkor kimarad a szívás a bolgár szakaszon.

Előzmény: Katana750 (28006)
Losicica Creative Commons License 2019.08.11 0 0 28007

Valaki esetleg nem tudja a szerb kapukat hazafele dínárban? :) találtam mindenféle weboldalt, de nekem azok eléggé keszekuszák, a sok város miatt, nem tudom mit nézzek. 

Maradt 2600 dínárunk, gondoltam azt is ellövöm, és ha tudnám mi mennyi, akkor optimálisan ki lehetne számolni, melyik kapukkal fogy el a legtöbb, mert mindre tudom, hogy nem elég. 

Evzonitól Zentáig kellene (ahogy nézem, az Topolyánál kijárat), mert ott letérünk, de nem is tudom, ott van-e különbség egyáltalán. 

Köszi :) 

Katana750 Creative Commons License 2019.08.11 0 0 28006

Az más. Én is szeretem variálni az útvonalat. Nálam úgy van, hogy szeretünk "hamar" leérni és ezért a délszláv útvonalon megyünk. Hazafelé meg ráérünk és ezért BG.-RO. 

Előzmény: sudi45 (28005)
sudi45 Creative Commons License 2019.08.11 0 0 28005

Nincs eldöntve még,csak opcióként merült fel,szeretünk csavarogni :D A "hagyományos" útvonalat már ismerjük csak ezért merült fel a BG út.

Előzmény: Katana750 (28004)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.11 0 0 28004

Kérlek! Tavaly 109 lóerős 28 éves 300D Mercedessel jártuk meg, idén kőkemény 75 lovas Seat Ibizával. Ja, és a sokkal nehezebb útvonalon RO-felé. Szeptember elején csak te tudod mi indokolja, hogy ne Evzoninál lépj be GR.-ba. Kavaláig pálya, halál nyugi, de te tudod. 

Előzmény: sudi45 (28003)
sudi45 Creative Commons License 2019.08.11 0 0 28003

Köszönöm!Még gondolkodom az útvonalon,de nagy segítség amit írtál.

Előzmény: Katana750 (28002)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.11 0 0 28002

Akkor készülj! Kalotinától elterelés mindenféle szar kockaköves útra. 2024-ig épül a Kalotina-Szófia pálya. Addig készülj 2 órára arra a 60 km.re! Utána már Blagoevgrádig pálya. Ott lehetőség, hogy Kulata vagy Ilinden, (utóbbi a jobb Kavalához). Ha Kulata akkor 50-perc-1óra hegyen völgyön aztán pálya. Ha Ilinden akkor Bansko-Gotse Deltsev és nincs tovább pálya csak forgalommentes országút kifogástalan minőségben. Excohi-Drama-Kavala-komp. Vagy Keramoti és komp. Kulata felől, Serres-Eleftheroupoli-Kavala-stb. E matrica előre megvehető itthon. Az árakat írtam tegnap valakinek. 

Előzmény: sudi45 (28000)
iznagy Creative Commons License 2019.08.11 0 0 28001
Már lehet kártyával fizenti.
Előzmény: boati (27986)
sudi45 Creative Commons License 2019.08.11 0 0 28000

Dimitrovgrad

Előzmény: Katana750 (27999)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.11 0 0 27999

Hol lépsz be BG.-ba?

Előzmény: sudi45 (27998)
sudi45 Creative Commons License 2019.08.11 0 0 27998

Sziasztok!Szept 2-án megyünk Thassosra. Érdeklődnék a Bulgáriai útszakasz milyenségével kapcsolatban.Nem egy lóerő gazdag autókával megyünk,ezért érdekelne,hogy mekkora hegyeket kell megmászni,milyen útviszonyok vannak.

Boarhunter Creative Commons License 2019.08.11 0 3 27997

Jövőre mit javasoltok:

Esetleg az asszony helyett egy kevésbé ijedős barátnő?

oil120 Creative Commons License 2019.08.11 0 0 27996

Köszönöm! Nem tudjátok a STAU jelzést mekkora röszkei várakozásnál kapcsolják be?

Előzmény: Katana750 (27967)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.11 0 0 27995

A felvázolt időpontban voltunk az idén. 07. 23.-08. 01. és semmi ijesztő nem volt a határokon. A lényeg a hétköznapi menet, jövet.

szikla2 Creative Commons License 2019.08.11 0 0 27994

Július közepéig, hétköznap nincsenek drasztikus várakozások. Én mindig így teszek.

Katana750 Creative Commons License 2019.08.10 0 0 27992

Mindenhol lehet €-val.

Előzmény: gregcomrade (27991)
gregcomrade Creative Commons License 2019.08.10 0 0 27991
Ha mégse, euroval lehet? Vagy mindkét országba kéne váltani pénzt?
Előzmény: Padre540 (27983)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.10 0 0 27990

Bulgáriában E matrica. 10-15-30 leva. Hétvégi, hetes, hónapos. Görög belépéskor (Promachonas) 2,40€

Előzmény: Csáki Nimród (27989)
Csáki Nimród Creative Commons License 2019.08.10 0 0 27989

Udv. Chalkidiki iranyaba kell valahol ut dijat fizetni vagy hasnolo ? Russze-> Chalkidiki ?

Katana750 Creative Commons License 2019.08.10 0 0 27988

Pont az Evzoni belépés utáni kapunál eszembe sem jutott megnézni a kártyás fizetési lehetőséget. Ha lehet akkor ok. ha nem akkor izzadd ki valahogy az a kemény 1,80€-t! Visszafelé a bolgár határ előtti (Promachonas) fizetőkapunál már néztem az egyezményes jeleket, sőt úgy is fizettem. Az Egnatia Odos szaloniki kőrgyűrű részén is készen van már egy új kapu csomópont, de 2 hete még "free" volt. Ha a Doirani határon lépsz be, nincs fizetőkapu a Halkidiki felé.  

öreghondás Creative Commons License 2019.08.10 0 0 27987

Tavaly még nem lehetett, csak kp-vel.

boati Creative Commons License 2019.08.10 0 0 27986
Köszi Mindenkinek!
A Görögországban a Halkidiki fele megyek ott is lehet fizetni kártyával?
Előzmény: boati (27981)
Losicica Creative Commons License 2019.08.10 0 0 27985

Jah de ez mar gorog szakasz volt, bocsi, most latom hogy szerb-macedont kerdeztel :)

Losicica Creative Commons License 2019.08.10 0 0 27984

Megprobalom ma elcsipni a tulajt :) szerencsere ami fontos dolog volt, azon mar tulestunk, ha enm talalok piacot sincs semmi, majd megveszem a duty freeben, csak azert erdekelne a hangulata :)

Amugy en ket helyen nem tudtam autopalyat kartyaval fizetni, de ezek ilyen kis oldal le-felhajtok voltak. Itt nem volt ember, csak automata, ami keszpenzes csak. Furcsalltam is, es megkerdeztem a kvoetkezo kapunal, ott is mondtak, hogy igen, az automatanal nem lehet kartyaval fizetni.

Előzmény: Törölt nick (27980)
Padre540 Creative Commons License 2019.08.10 0 0 27983

Igen,mindenhol tudsz már kártyával fizetni autópályát.

Katana750 Creative Commons License 2019.08.10 0 0 27982

Igen. 

boati Creative Commons License 2019.08.10 0 0 27981
Sziasztok!
Szeretném meg kérdezni ,hogy az autópálya díjakat (szerb ,macedón) lehet e végig kártyával fizetni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.09 0 0 27980

Görögországban semmi sem biztos ezért kérdezősködj helyben is hogy mikor van piac.

Előzmény: Losicica (27979)
Losicica Creative Commons License 2019.08.09 0 0 27979

Igen, a Modiano-t kerestem, mert azt írta az internet :) és nem mondta emberünk, hogy menjek még picit, csak hogy be van zárva. Persze találtunk pár delikátot, meg itt-ott kitett dolgokat, de azért az nem ugyanolyan. Hétfőn akkor átszaladunk Litochoro-ba, remélem a hagyományos délelőtti órákban lesz, nagyon köszi! 

Katerinibe is beugrottunk ma, de annyival nem volt jobb, mint a Paralia-i rész, cserében még annyira se lehetett parkolni. :) 

Hihetetlen, hogy nem is tűnik fel a sok ember, mitől van ott annyi kocsi. 

Előzmény: Törölt nick (27977)
sanyinak Creative Commons License 2019.08.09 0 0 27978
Szerintem csak pénteken van ott piac. Mi csak kedden megyünk, de már minden részletet ismertettek velem 😆.
Előzmény: Losicica (27976)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!