Keresés

Részletes keresés

norris53 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100670

Az olaj habzása mindenképp azt jelenti -vizes !

 

A fűtő teljesítmény kevés ! -ha lágy kormozó a láng akkor tökéletlen az égés !

A főződ oldalát szigeteld- vagy fűtsed -így nem jó - 50 literes főzőhöz kb 5 KW fűtés kellene !

Üdv: itt köztünk :-)

Előzmény: sanyi1212 (100669)
sanyi1212 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100669

Üdvözletem!

 

Azt hiszem ez az első hozzászólásom a fórumon, remélem, hogy nem bánjátok, ha egy konkrét problémával fordulok hozzátok.

 

Összeállítottam egy főzőt, de nem igazán akar szuperálni. A következőképpen néz ki: 50 literes saválló söröshordó "duplafenekűvé" alakítva, a hézag hidraulika olajjal töltve. A hordó tetején egy 3-4 literes saválló kukta, belőle 18-as páracső jön ki, ami 130 centi hosszú. A hűtő 5m 12-es rézcső feltekerve.

 

És akkor képekkel (ha sikerül feltöltenem):

 

 

A melegítés egy régi gázrózsával történt, aminek elég kormozó (lágy) lángja van.

 

És akkor a problémák:

 

1. Nagyon lassan csöpög a párlat (korábban már főztem kisebb--25l-es--főzővel, és abból gyorsabban jött.

2. Ha feltekerem kicsit a kakaót, akkor az olaj elkezd kihabzani, pedig tudtommal a hidraulika olajnak bírnia kéne, sőt az előző főzőmnél bírta is- bár ott egy nagyobb edénybe volt helyezve (duplafalú).

 

Arra gondolok, hogy vagy ugyan így alulról kéne melegíteni mint a hülye, és körbe leszigetelni üveggyapottal, hogy ne szökjön a hő. Vagy másik megoldásként levágni körbe a lemezt, lábat csinálni rá, hogy körbe érje a láng. Bár még mindig mindkét esetben ott van a kibugyborékoló olaj, ami megőrjít. Nem a víz szercseg benne, hanem azt hiszem túlhevül és azért habzik.

 

Nem gondolnám, hogy a kis kukta (ekkora volt) vagy a hosszú hűtőcső lenne a baj, mert nem arról van szó, hogy darabosan jönne (elakadna) hanem nagyon lassú.

 

Várom az építő jellegű kritikát, tanácsokat, köszönöm.

 

 

toalettduck Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100668

Hali,

 

Múlt hét pénteken cefréztem le nem tudom h pontosan mikor írtam ide talán kedden...aznap egy kis szódabikarbónát tettem bele attól pezsgett mint az állat de igazából nem tudom, hogy segítettem e vele valamit vagy nem. Beszerzek majd egy normális ph mérőt most már. Ecetes szerintem biztos nem volt így utólag visszagondolva.

 

Nincs refrakto méterem se cefrefokolóm így nem tudtam eldönteni, hogy valami baja lenne e, hogy megállt az erjedés mert meggyet még nem cefréztem. Cukrot nem tettem bele semennyit így arra jutottam, hogy biztos hamarabb kierjed így ma csináltam egy próbafőzést. Arra a következtetésre jutottam, hogy ez kierjedt, mert minden a nagykönyvbe megírtak szerint zajlódott íz meg mennyiség terén egyaránt, úgyhogy főzöm holnap az egészet. 6-8 nap elég volt neki annyira hogy teljesen megálljon. Többre számítottam, de igazából nekem így is tökéletesen megfelel. :)

 

Megyek iszok is egy stampedlivel :)

Előzmény: bezzeg Jani (100619)
Ulanti Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100667

Sziasztok!

 

Segítségetekre lenne szükségem.Sehol nem kaptam kávéfiltert,ha 100% pamut vattával átszűröm az jó e a kozmaolajnak?A rézcső és a spirál új (hideg vízzel lett elöblítve) le kell e választani az elejét?Megrendeltem a szeszfokolót de nem szállították ki ,hogy tudom megállapítani hogy meddig kell engedni az első főzésnél?

Választ köszönöm!

körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100666

Ecetesedni csak akkor tud, ha van már alkohol!

Előzmény: snapszmester (100664)
Bucynus Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100665

Úgy én is bátrabb lennék. :)

Előzmény: körte51 (100663)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100664

Néhány kérdés.

Miért nem apritottad tegnap?

Miért nem magoztad ma?

Miért nem csináltad egyszerre, hogy ne áljon és ecetesedjen a cefred +1napot?

 

Előzmény: Hurkafej (100655)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100663

Olyan keverőm van amit föl tudok húzni a tetejére és szét tudom keverni a habzást! De nem mondhatom ,hogy rakd teli mert minden készülék más,csak óvatosan!:-)

Előzmény: Bucynus (100661)
Bucynus Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100662

Darabosnak nem mondanám. Pektinbontót ugyan nem kapott, de tuningolt keverőszárral alaposan meg lett dolgozva.

Előzmény: körte51 (100660)
Bucynus Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100661

Nem először főzök, ezzel az üsttel még nem habzott át (kopp 3x), 3/4-ig szoktam rakni, csak gondoltam, ha már van habgátló bátrabb leszek. :)

Előzmény: körte51 (100658)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100660

Persze függ attól is mennyire darabos a cseresznyéd meg hogy kevered e!

Előzmény: körte51 (100659)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100659

Látom nem kezdő vagy ! Én teli merem rakni az enyémet! 2centit hagyok a peremétől!

Előzmény: körte51 (100658)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100658

Én foamsolt használok 2ml -raktam rá 45l hez ! Annak az adagolása 5-10 ml  100l-be!

Szerintem  ez az arány erre is jó!

Először főzöl akkor rakd ,ahogy elő van írva ,2 / 3 ig, majd később kitapasztalod !

Előzmény: Bucynus (100657)
Bucynus Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100657

Sziasztok!

 

Idén szerencsére sok cseresznyénk lett, most állnék neki főzni, jó lenne ha minél jobb kapacitással tudnám használni az üstömet, idő spórolás céljából. Vettem Siloil M-100-at, viszont nincs tapasztalatom vele. Egy 50l-es söröshordó+rézbogrács üstbe mennyi kell belőle egy főzethez és akkor meddig merjem önteni a cefrét?

gombászok Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100656

Ne nagyon reklámozd, hogy nálad főz valaki a saját főzőjével!

Magánfőző csak saját tulajdonú főzőjén főzheti ki a saját gyümölcsből készített cefréjét!

 

 

Előzmény: Öregdömperes (100600)
Hurkafej Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100655

Nem tudom a pontos fajtáját, de ilyen kis barackok. Még csak most aprítottam össze délelőtt, tegnap ki lett magozva.

Előzmény: snapszmester (100652)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100654

A papír ph mérő  nem!

 

Előzmény: körte51 (100653)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100653

Ph mérő megméri a sűrűt is!Vizet ne adj hozzá! Pár nap és fel fog hígulni, ha normális érett gyümölcsből van!

Előzmény: Hurkafej (100651)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100652

A barack híg cefret ad, ha nem az valamit rosszúl csináltál.

Előzmény: Hurkafej (100651)
Hurkafej Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100651

Üdv!

Most csinálom az első barack cefrém!

Eléggé sűrűnek tűnik, ph mérőt hiába dugdosnám bele. Vizet szoktatok ekkor hozzáadni?

Feriba51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100650

Hallottam olyat, hogy valaki a lámpaoszlopra tekerte. Az olyan jó kis pofás volt:-)))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: gabor0036 (100645)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100649

Ez az. Vagy egy motoros hajlitó kellene hozza, vagy pedig melegítve. Egyszer kell megcsinálni, de aztán örök mint a nyomorúság. 

Előzmény: körte51 (100647)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100647

Bajba lennék ha nekem kellene megtekerni! Kemény rézcsőből volt az elsőm azzal is megszenvedtem mire rátekertem egy pb palackra ! A mostani lágy ,azzal egyszerű bánni !

Előzmény: gabor0036 (100645)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100646

Így bizony!

Kivéve ,ha az érintett maga adta meg a fórumon az adatait.

Fontos, h ez a hsz. megtalálható legyen, mert bezony ha az érintett a hozzászólást közben kiradíroztatta, nincs mire hivatkozni.

Ilyenkor az adatközlőt, nikkjével együtt 6 méter mélyre elássuk, sírjára egy bazi sziklát görgetünk

Előzmény: szilvakukc (100640)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100645

Csak jó lenne vmi kisebb átmérőre megtekerni, mert úgy is átfolyós hűtő lesz és vmi kis pofás savállo hordót szeretnék neki.  

Előzmény: körte51 (100644)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100644

8 méter csőspirálból ,elszédülve fog kijönni a pálinka!:-) Én is egy kicsit ráraktam ,közel 4 m réz van!

Előzmény: gabor0036 (100642)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100643

Igazad van ,ha másnál jól működik ,jó lesz !

Előzmény: gabor0036 (100642)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100642

Nem akarom én ezt számolgatni. :) Norrisnál és másnál is kb 6m saválló van a 100l-en. Szeretem egy kicsit túlbiztosítani a dolgokat, ezért gondoltam 7-8m-re. 

Előzmény: körte51 (100641)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100641

Próbáltam utánanézni ,de gyorsan föladtam ! Nagyon bonyolult volna kiszámolni!  Más a gázból a hőfelvétel,más a folyadékból ,más a hőleadás,de ezt Te jobban tudod ! Ebből a számításból lehetne egy doktorit írni !

Előzmény: gabor0036 (100638)
Feriba51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100639

Jaaa, akkor nem mondtam semmit:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: gabor0036 (100638)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!