Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

UnitedParcelService Creative Commons License 2010.12.11 0 0 28773

A moderátorok nem a direkt reklámra mennek rá hanem a minősíthetetlen stílus miatt szoktak kaszálni.  Annyiszor moderáltak már ki, talán rájöhettél volna erre.

Előzmény: Protestáns (28772)
Protestáns Creative Commons License 2010.12.11 0 0 28772

Bocs! De ez mintha  kajak egy direkt reklám lenne. Ilyenkor hol vannak a moderátorok?

Előzmény: arnoldf78 (28771)
arnoldf78 Creative Commons License 2010.12.11 0 0 28771

Cerberos

öndindító tiltás + elektromechanikus: motortérzár & váltózár & kuplung blokkolás.

Gyujtás levételre élesedik automatikusan. (kényelmes, gyors)

Egy titkosított kommunikációt használó RFID kártyát közelítve  a műszerfal mögött (pl.) elhelyezett olvasó felé - inaktiválódik.

(biztonságos, kényelmes, gyors)

Minden beavatkozás a motortérben történik, Az autó átalakítása nélkül kerül beszerelésre!

Nem kell fúrni, faragni, bowdent / kárpitot vágni stb.

(Ezáltal nyom nélkül kiszerelhető - ha a szerviz mindenáron bűnbakot keres ha garanciális gondok akadnak az autóval, vagy autócsere után átrakatható minimális költséggel az újba.)

Illetve van szervíz üzemmódja is. Azaz nem kell semmit otthagyni a szervízben, ezáltal még biztonságosabb.

(Szervíz üzemmód ki-be kapcsolás: az RFID kártyát min. 10mp-ig ott tartja az ember az olvasó környékén)

Előzmény: siposf (28765)
pisti072 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 28770

Csak megerősíteni tudom sw.-t,a környékünkön a kamera ellenére 10 autót és motort vittek el teremgarázsból. Hál istennek a rendőrség megfogta a tetteseket, az érdekesség, hogy a közelben laktak!

Előzmény: stevie-w (28766)
stevie-w Creative Commons License 2010.12.10 0 0 28769

Nagyon tájékozatlan vagyok, de mit is jelent a motortérben elhelyezett immó?

Jól gondolom, hogy ma a vezérlő, megszakítási pontok a motortérben vannak és csak az érzéelő/jeladó van a kocsiszekrényben?

Jól gondolod :-)

Ez a javasolt motortérzár + immó szereléssel együtt mekkora összeg kb.?

Nyilván az autótól, annak bonyolultságától is függ, de azt gondolom, egy picit kilóg az általad meghatározott keretből -- de csak egy picit. Kérdezd meg Minit mestert.

Előzmény: siposf (28768)
siposf Creative Commons License 2010.12.10 0 0 28768

Nagyon tájékozatlan vagyok, de mit is jelent a motortérben elhelyezett immó?

Jól gondolom, hogy ma a vezérlő, megszakítási pontok a motortérben vannak és csak az érzéelő/jeladó van a kocsiszekrényben?

Ez a javasolt motortérzár + immó szereléssel együtt mekkora összeg kb.?

Előzmény: stevie-w (28766)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.10 0 0 28767

Egy pozitív tapasztalat Dr. Minit Mester munkájáról:

Itteni (és más!) ajánlások hatására elvittem hozzá az autómat és korrektül megcsinálta, korrekt, értelmes ember, ráadásul munkájának megszállottja.

stevie-w Creative Commons License 2010.12.10 0 0 28766

Előnyére szól viszont, hogy éjjel mélygarázsban, nappal garázsban vagy céges belső parkolóban áll.

Nem akarlak elkedvenítleni, de a mélygarázsok, teremgarázsok lopási statisztikája kétségbeejtő.

Amúgy a védelem: motortérben elhelyezett, jelkommunikációt blokkoló immó, lezárva egy motortérzárral.

Minit mester már gyártott ilyet, amikor utoljára nála jártam, éppen egy új Picasso állt a műhelyben.  

Előzmény: siposf (28765)
siposf Creative Commons License 2010.12.10 0 0 28765

Sziasztok!

Xsara Picasso-ba milyen utólagos védelmet lehet/érdemes építettni? Az autó új (még át sem vettük), ezért nagyon fontos, hogy a gyári garancia megmaradjon rá. Csak a gyári immo van benne más nem. Előnyére szól viszont, hogy éjjel mélygarázsban, nappal garázsban vagy céges belső parkolóban áll. De persze időnként utcán is parkol rövidebb időket, mert ide-oda kell mászkálni (bolt, gyerekorvos, stb.).

Árban kb. 50-70ezer forintot gondoltam rákölteni.

Köszönöm a segítséget előre is!

(próbálom a topikot is olvasni, de 11 év termését biztos nem tudom elolvasni)

Üdv,

Sipi

drMinit Creative Commons License 2010.12.08 0 0 28764

Na volt valami?

csak mert nem hallgattam reggel rádiót.

Előzmény: dpetibane (28762)
Lugi-001 Creative Commons License 2010.12.08 0 0 28763

Remélem "LE" kapcsolják a mocskot :D

Előzmény: dpetibane (28762)
dpetibane Creative Commons License 2010.12.08 0 0 28762

Klass FM mai reggeli téma: autólopás. Reklám után kapcsolnak egy autótolvajt is :)

puniversal Creative Commons License 2010.12.08 0 0 28761

Igen,egyetértünk,csak akkor mindig látnád,hogy ép kit büntetnek meg,mert félreállt 3p-re stb :)

Nekünk jó lenne,de sztem őket ez nem motiválja,pedig énis csípném ha a parkolónk kameráját láthatnám.

Pl tudnám mikor van lent az a jó kis kutyás csaj... :P

Előzmény: puniversal (28759)
Lugi-001 Creative Commons License 2010.12.08 0 0 28760

"De van egy csomó amit folyamatosan figyelnek és mozgatnak ! (és büntetnek :( )"

Így van, ezekről beszéltem én, hogy valahogy elérhetővé kéne tenni a lakosság számára. 

Előzmény: puniversal (28759)
puniversal Creative Commons License 2010.12.07 0 0 28759

Ok,hogy nem mind látja,de egy jó részük!

Az utw-sek általában nagylátóra vannak állítva,kezelők nélkül.

De van egy csomó amit folyamatosan figyelnek és mozgatnak ! (és büntetnek :( )

Előzmény: Lugi-001 (28757)
Lugi-001 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 28758

Nem egészen értem a dolgot. :) Arról lenne szó, hogy az UTV kamerái mennek a mobilon? Mert az oké, de szerintem az lenne a faja, ha tényleg a már csomó kerületben fellelhető kamerák képeit nézegethetnénk. :) Én pl. tuti belőnék vmi progit, ami rögzít 24 órában, aztán időnként törölni az anyagot.

Lugi

Előzmény: stevie-w (28756)
Lugi-001 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 28757

Én csak valami fekete pacát látok:D Najó, de azért nézz szét az UTV-s kamerák közt, tényleg nem igen látsz rendszámot.

Előzmény: puniversal (28755)
stevie-w Creative Commons License 2010.12.07 0 0 28756

Amúgy érdemes lenne valami fejesnél lobbizni, hogy tegyék elérhetővé a közteres kamerák képeit.

Bárcsak minden kívánságod ilyen gyorsan teljesülne :-)

Egyik cimborám projektje. Még béta, de már kiválóan működik az UTV kameráival:

http://beta.fullxs.com/

Előzmény: Lugi-001 (28754)
puniversal Creative Commons License 2010.12.07 0 0 28755

Nem látható a rendszám?

Akkor ezt csekkold légyszives! :)

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=105345505&t=9046017

Előzmény: Lugi-001 (28754)
Lugi-001 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 28754

Az UTV kamerákat ismerem, de jellemzően nem azokat a területeket pásztázzák, ahol lopkodni szokták az autókat. :) Mellesleg tényleg nem kivehető semmi a képeken, nemhogy a rendszám, de még az sem ,hogy egy adott ember mit csinál egy autónál. Amúgy érdemes lenne valami fejesnél lobbizni, hogy tegyék elérhetővé a közteres kamerák képeit. Tele van a világ webkamerákkal, nehogy már ezeket ne nézhessük...

Lugi

Előzmény: puniversal (28752)
puniversal Creative Commons License 2010.12.07 0 0 28753

1000%-hogy ennek semmi  technikai akadálya sem lenne!

A baj az,hogy senkinek sem érdeke.

Az önkormányzatnak és a közterületnek ebből semmi haszna.

Azonkívül másodpercenként indulhatna egy rendőr az aktuális parkolóba,autópályára, hídra stb. stb.

Erre nincs kapacitás, az tuti!

Előzmény: drMinit (28745)
puniversal Creative Commons License 2010.12.07 0 0 28752

Ez nagyon is jó ötlet, pont múlthéten kerestem rá a neten,hogy az utcánkban lévő kamerára,hogy tudnék rácsatlakozni,de sajna sehogy!

Pontosan nem is értem miért???!

Ha a közterület láthatja,akkor én is...

Egyébként van pár amit nézhetsz :)

http://www.utv.hu/kamera/ulloi_ut_ferenc_krt/ferenc_krt_fele

A térfigyelők büntetéseiről meg ne is beszéljünk,me mingyá felrobbanok!!!

Előzmény: Lugi-001 (28747)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.07 0 0 28751

Azt nem érted, a semmire szeretnél nonprofit szervezetet létrehozni és milliárdokat fordítani.

Gondold végig, ma miért pihen az autó a saját rendszámával? Mert letojják, elenyésző a "bukóhányad" amit hiába lopnak el, mert megtalálnak, tehát nem feccölnek olyanba, amibe nem érdemes, egy fillért és egy percet sem. (legkisebb ellenállás elve)

Ha kiépítessz egy hatékony rendszert erre, minden sarkon felismerős kamerákkal, az alvilágnak kb 2percébe telik csavarni egyet a dolgon, és roncsokról beszedett vagy hamisított rendszámokkal mozgatni, pihentetni a körözöttek helyett. Megtalált autok száma, az első megugrás után ujra drasztikusan csökkenne, de te üzemeltetnél egy drágán kiépített és fenntartott rendszert.

Előzmény: Törölt nick (28750)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.07 0 0 28750

Ezzel a személyiségi jogokkal az idegeimre mennek. Persze, ne nézze a főnököm az interneten, ha lógok, ne nézze a feleségem, ha félrelépek, ne küldjenek leveleket minden vásárlás után.

De adott, bűnmegelőzési, bűnüldözési célra miért ne lehetne használni?

Miért ne lehetne, hogy a rendőrség, sőt az igazolt tulaj(!) megkérdezheti, hogy vajon tankolt-e valamelyik OMV kútnál az IO-08-09 rendszámú Zsiguli?

Egyre több a rendszámfelismerős parkoló. Miből állna kiépíteni egy on-line kapcsolatot a rendőrséggel és ha bejelentem, hogy ellopták a GO-53-86 rendszámú Ladámat, akkor a körözéshez hozzátartozik, hogy bárhol felismerődik ez a rendszám, csönget a leközelebbi rendőrnél? Ha minden nyüves parkolóban tudnak építeni egész jól működő rendszámfelismerőt, akkor miből állna a térfigyelő rendszert kiegészíteni rendszámfigyelő rendszerrel? Pl. minden Budapestről kivezető úton lenne egy ilyen és jelezne, ha körözött jármű halad át. Ha a rendőrségnek nincs erre energiája, pénze, akkor csinálja valamilyen nonprofit szervezet. Az emberek elég sokat költenek Cascora, védelmi eszközökre, ha valakinek megfogná az autóját egy ilyen rendszer, örömmel fizetne annyit a becsületes megtalálónak, mint amennyiért "visszavásárolná" a tolvajtól.

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.07 0 0 28749

Pénzbe kerül a rendőrségnek, de nem hoz pénzt. Sokkal egyszerűbb a térfigyelők alapján a tilosban állónak csekket küldeni, mint megfogni a bűnözőt, akinek a működése egyébként is az államot irányító politikai maffia érdeke, ezer szálon fonódtak össze az alvilággal (mint az tkp köztudott is, csak valahogy nem illik róla fenhangon beszélni)

Ha valami olyasmi lenne, hogy a rendőrség fejpénzt kap minden megtalált és visszaadott kocsi után (törvényi akadálya igazábol nincsen) akkor nyilván lelkesebben keresnék, már csak az alvilág rosszallását kellene elhárítani, mert minden ellentétes híresztelésekkel szemben az autólopás eredetvizsga és társai dacára, (sőt) nagyobb üzlet a szervezett alvilágnak, mint valaha is...

Egy átlagpógár bármely sarkon fellelhető "ócsókisszar" kocsijában 30-50-80 ezres szándékosan gyakranelromló vackok százai működnek, a luxusmárkákról ne is beszéljünk, ahol egy akármikor odacsapható kipufogódob 6jegyű, és nem egyessel kezdődik...

Jahno Creative Commons License 2010.12.07 0 0 28748

Pedig az UTV-s kamerákat lehet látni, legfeljebb rendszámot nem.

Lugi-001 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 28747

Nekem is hasonló ötletem van, de sajnos személyiségi jogok miatt nem kivitelezhető... Annyi lenne, hogy valamilyen módon (net, akármi), a térfigyelő kamerák képeit elérhetővé tenni a nagyközönség számára. Biztos vagyok benne, hogy minden házban lenne legalább EGY önjelölt éjjeliőr, aki figyelné az utcát. Már előrébb lennénk.

Lugi

Jahno Creative Commons License 2010.12.07 0 0 28746

Nem is mindenhol lenne túl bonyás, csak nincs megfelelő minőségű kép, ahol látszik a rendszám, valamint adatkezelésileg is mókásabb a történet, hogy ki fér hozzá és mihez, mit rögzít, vagy ki tud intézkedni, ha csipog a gép.

Biztosító/bank adjon jutalékot/autó után, vagy legyen egy eszköz, amit finanszíroznak, megvásárolható, estébé. Mert egy kamera/pc/adatkapcsolat manapság nem nagy befektetés, legfelejbb kutasnak nem érdeke foglalkozni vele, főleg ha ugrál is az autósnak, sozt majd jól leütik.

drMinit Creative Commons License 2010.12.07 0 0 28745

Valamelyik fórumban ép a napokban írtam, hogy nem e lehetne a térfigyelő kamerákat, a forgalmi kamerákat, illetve a benzinkutak kameráit is a rendszámfelismerő programba beintegrálni?

Így nem csak NAKE és Sánta Lászlóék keresnék a tűt a szénakazalban….

Vélemény?

drMinit Creative Commons License 2010.12.07 0 0 28744

NAKE.

Manapság sok autót találnak meg. Hála isten!!!

Kezd elszaporodni ismét a parkoltatás fogalma.

Ezek szerint a felvevőpiac is válsággal küzd?

Előzmény: kisatila (28738)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!