Abban igaza van ,hogy a B7 ek is a kuka sorba orientálódnak szépen biztosan , inkább a gxd menjen helyiben mint egy foskotla localo ,hála krisztusnak ,hogy nincs itt egy se ,akkor már gazdagok lennénk ,mert már csak az hiányozna.
Nem ismerlek életben, de szerintem inkább nem is akarlak.
Eléggé irritáló igen, ez a bebizonyítom magamnak a hülyeségem és nem állok le egy én csőrömet basztató témáról, de mindenki magában higgyen az a legjobb.
Figyelj, ha nem tudod értelmezni, amit leírtam, az nem az én hibám. Benne van még a jegyérvényesítő is egyébként, nézd meg egészen nyugodtan. De ebben retek2, Cpt.Dave vagy Kcnezd tt. is megerősít.
Értem, hogy zavar a "személyem" -bár amúgy biztosan nem ismersz -, de írd már le a badarságaim, ha már ilyen jó az emlékezeted...
Leírom sokadjára is: a GXD-256 helyi járati fregoli. Ha tudja mellőzni a helyi járat, akkor kivihető helyközire is. Ugyanez igaz a JIN-721-re.
A korábbi hozzászólásra, miszerint a Localot is jobb, mint a GXD vagy a CTG:
Ezek legalább stabil kocsik. A helyi flotta már így is bontószökevényekből áll a 4 RIR-es Conecto kivételével. Nem kell ide egy újabb, problémás típus, amivel csak a gond lenne.
A Flirt/Kiss pedig kemény 7 percnyi síkgyaloglásra üresen fog nekiindulni a Mátra kapujából, óránként, esélyt sem adva a magasabb színvonalú eljuttatásnak.
Mégis miben nyilvánul meg a magasabb színvonal? A kilátásban? :D
A mihez tartás végett turista kivitelű Neoplanok és Volvok mellett akarnak az emberekre ráerőltetni egy zavarérzékenyebb szolgáltatást elővárosi szerelvényekkel és nagyobb menetidővel. Ebben mégis mi a buli?
Pedig szeretem a vasutat, de nálam Ausztriánál kezdődik A Vasút.
GXD256 megint újra láttam Egerben az utcán , de HELYIBEN jár.. Nem értem ezt a céget. Ott van Salgótarjánban 7000 db felesleges Localo, mellyel nem tudnak már mit kezdeni, mert még az Ikarus C56 is hasznosabb, Localo így csak a tartalék. Az miért nem jöhet ide át Egerbe a helyi járatra ? És váltané a CTG meg a BC-ket ?? Miért pont ez a fos kell?
Pontosan ezt hiányolom én is! Vonat VS busz....Miért kell ezt mindig mindenhol a vonat javára erőszakkal eldönteni?? Miért nem képes ennyi tizen,huszon, száz milliárd, vasútba öntött pénz után, a MÁV olyan szolgáltatást nyújtani, hogy az emberek maguktól válasszák a vasutat a busszal ,uram bocsánat az autóval szemben??? Ha meg erre önszántából nem képes, akkor minek erőltetik ezt mindenhol?! Miért van az hogy újból és újra elkövetik azt a hibát, hogy ahol vasút fejlesztés volt ott busz nem maradhat?! Miért nem lehet tanulni a zalai,székesfehérvári és most már ennek a térségnek a példájából?! Hány ilyen "pofon" kell még a közlekedési szakmának?! Mindig mindenhol erőszakkal kell mindent kikényszeriteni, ahelyett hogy valódi fejlesztésekkel próbálnánk meg "versenyt" nyerni.... Aztán ha végül lesz napi 15 vonat Gyöngyös és Pest között (mert lesz rá VALÓDI igény)és marad emiatt 44 helyett mondjuk 30 busz akkor ámen. Amíg ezek kihasználtak addig jónapot. Amint valamelyik nem, akkor azt KELL megszüntetni! De nem úgy h ez van és innentől nincs más választás,ezzel kell járni a népnek!Amúgy meg halkan súgom meg,hogy két város között minél sűrűbb és több féle(vonat és busz) eljutási lehetőség van,annál nagyobb az esély az autók mellőzésére is.....
Remélhetően megnyugodnak a kedélyek Gyöngyös-M3-Budapest ügyben.
Amúgy nagyon hibás az a szemlélet (a valóság nem ismerése) mely úgy vizsgálja az ügyet, hogy :
- a busz a stadionokhoz jött,
- a vonat meg a Keletihez,
a kettő majdnem ugyanaz.
Ugyanis a Gyöngyös -M3 - Budapest buszok, az elmúlt 40 évben igen komoly hivatásforgalmat alakítottak ki a XV. és a XIV. kerületben, kerületekhez.
Majd minden gyöngyösi buszról van leszálló a Szerencs utcánál.
Ez csak 2-5 fő.
De a Szőnyi útnál már erősebb az utaslépcső, ott többen járatonként 6-12 fő száll le és megy onnan munkahelyére.
Kórházakba, szolgáltatókhoz.
Sokszor gyalog.
Nekik bizony +30 vagy +60 perc utazási idő többletet jelentene ha a Keletiből kell(ene) vissza jönniük munkahelyökre vagy Zuglóba, vagy Palotára BKV-val.
Mert ugye a vaskerekesek azt gondolják, hogy az a legjobb.. közben meg a féklámpát se látjátok a busznak már, annyira, de annyira le vagytok maradva ;)
Megkérdezés nélkül, egyből gőzmozdonyra terelni a népet, ami eddig jól működő busszal volt megoldva. Sablanos dumával, hogy majd a vonat gyorsabb, kényelmesebb, s nem áll a dugóban az M3ason.
Ami egy nagy kamu.
1hét alatt nem késnek összesen annyit az M3ason közlekedő buszok összesen, mint a MagyarÁllóvasút 1nap alatt.
Mikor oda a vasút ki segít? Ja pótlóbusz…. Majd ha ti pótoltok minket, akkor talán elképzelem, hogy jók vagytok valamire… addig meg szépen mehet a BZ szilvasra full üresen jo sok pénzből…
(de ott ugye mehet a vonat -busz egymás mellett, nem számít a párhuzamos közlekedés )
Nem úgy kell a versenyt megnyerni az Állóvasútnak, hogy busz ellen lobbizik fent és megszünteti, hanem vegye fel a kesztyűt es versenyezzen a busszal. De ez nem fog menni, eddig se ment Keleten. Amennyi pénzt rávertek a vonatra , abból kb Kelet Magyaroszágon vadi uj buszokkal lehet NORMÁLIS szolgáltatást nyújtani, amit az állóvasút most sem tudd ennyi pénz után.
Csak a pökhendi hozzászólásod miatt született meg ez a kis szösszenet! Nem gondolnám, hogy ellenségeknek kell lenni a MÁV - Volán között, de a stílusra , stílussal válaszolok! ;)
Ha az úgynevezett társadalmi lobbi és a közlekedésszervező pánikszerűen úgy dönt, akkor nem mennek ki a vasútállomásra a helyközi buszok, minek is, hisz marad az autópályás járat, arra kell ráhordani.