Ilyennel sokkal találkozom. Persze ha ez alatt SZDSZ-est értesz, akkor épp nehéz a helyzetem, mert széles ismeretségi körümben egy SZDSZ-es ismerősöm van, de az is még tavaly ősszel kilépett.
"Az SZDSZ-eseknek azt jelenti a fasiszta, hogy nem szdsz-es, nem MSZP-s és mégis politizál."
Hát nem. Felhívnám a figyelmed a virtuális valóság (annak is csak egy kicsiny szelete, az index fórum) és a magyar valóság különbségére. Ha benned a fönti látszat keletkezett, akkor néha állj föl a géptől és menj ki az utcára. Esetleg beszélgess el egy húsvér liberálissal.
Ez nem dicséret volt, hanem megállapítás. Szvsz, etikailag az ilyen típusú politikai viselkedés nem is itélhető meg. Etikailag mondjuk az SZDSZ okt. 23 utáni állaspontja itélhető meg, Kuncze lemondása is ezt igazolja.
Jólesik törődő és őszintének látszó érdeklődéssel kísért aggodalmad irántunk, de inkább javasolnám, hogy annak nézz utána, mi lesz a luskoskáposztával a konyhában. Mi majd csak elleszünk valahogy.
Már csak azért sem szükséges körmeidet lerágnod aggodalmadban, mert a jobboldal vezérének mérhetetlen tehetségtelensége abszolút garanciája annak, hogy az a 98-as kisiklás nem következhet be újra.
Lássuk reálisan okt. 23-át. Ez azt jelenti, hogy vonjuk le az összes baromságot (okt. 23-án miért rendez egy párt naggyűlést, miért mentek oda az emberek, stb).
Ha így teszünk, azt látjuk, hogy több ezer embert, aki élt demokratikus jogával és elment egy párt által hirdetett naggyűlésre, a rendőrség Gyurcsány-Kuncze akaratából összeverte.
Az ürügy a Kossuth tértől odaterelt kb. 50 ember volt.
Véleményem szerint az SZDSZ tagokkal ott lett kibaszva, hogy akarják, nem akarják mindenképp a Kuncze féle verziót kell elfogadniuk, a fidesz naggyűlésen lévő tömeg kockaköveket szedett fel, megtámadta rendőrüket, stb.
Szempontunkból persze nem a párezer SZDSZ tag belső vivódása a fontos.
jóképű: figyelmetlen voltál. én nem utáltam az szdsz-t lévén szavazója voltam még a legutóbb is. vadász sem vagyok, és sosem vadásztam semmilyen vadra. Kuncze távozásával meg szerintem megpecsételődött a párt sorsa.
amúgy meg sunyi vagy magad. elküldened engem bárhova meg akkor sincs hatalmad, ha te azt úgy gondolod. én meg a többi választó viszont ezt megteheti veletek.
nem akarsz tükörbe nézni, mert nem tetszene, amit benne látsz, tőlem teljesen függetlenül.
Velem erről nem fogsz tudni vitatkozni, mert szigorúan egyetértek! A további szomorúságom oka: az, hogy ezek után bizonyos elemek skatulyákat képeznek, s megpróbálnak szépen belegyömöszölni. Csupán azt nem veszik észre, hogy saját korlátoltságuk a skatulya oldalfala.
Nem kell itt nagyon lelkesedni: ha ma éppenséggel Tölgyessy vagy Kis lenne az SZDSZ elnöke, akkor őket utálnátok ezerrel, ugyanígy, sőt, még kíméletlenebbül, mert nagyvadak.
Emlékszem én jól, mit kapott bármelyik SZDSZ-elnök a jobboldaltól, úgyhogy ezzel a sunyi szöveggel el lehet húzni.
Igazából ez lényegtelen is, hiszen az értelmiség körében már igen régóta nem divat az SZDSZ tagság és azt gondolom (látván az itteni beírásokat is) nem is lesz az.
Ez akkor lenne lényeges, ha az SZDSZ-re valóban egyetlen alternatívaként számíthatnánk mint a demokrácia védelmezőjére, de 2007.okt. 23 is megmutatta, ha valaki volt is az SZDSZ-ben akinek számít ez, az már vagy rég kilépett, vagy hatása 0.
de azért a vényasszonyos jajveszékelést produkáló szavazót egész jólelviselitek, ha rátok szavaz, sőt ebben az esetben a szánalmas magamutogató sem olyan rossz.
és azt sem ártana már felismerni, hogy aki csalódott és kiábrándult, az nem biztos, hogy a fidesz gyűlésen tuningolja fel magát. szolgáltattok ti arra magatokban is elegendő okot.
és vajon mi lesz, ha az ilyen szánalmas, vénasszonyos magamutogatók miatt ti nem lesztek majd hamarosan mérvadóak?