Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 93
Ebben viszont NAGYON egyetértünk :-))
Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 92
Megkérdeztem. Van ilyen.

A Misgav-Ladachról meg nekem ab ovo meg van a véleményem. De mivel én NEM vagyok orvos, ezért maximum annyit dönthetek el ezzel kapcsolatban, hogy én nem engedném magaom ezt alkalmazni.

Előzmény: Törölt nick (91)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 91
OFF
A Misgav-Ladach módszerrel az a legnagyobb baj, hogy vagy nem megfelelően oktatják, vagy, ami szerintem a valószínűbb, olyan orvosok is alkalmazzák, akik nem sajátították el a technikát. Tudok én is az egyik legbababarátabb kórházból olyan esetet, mikor a Misgav-Ladach módszerrel szült anyuka 4 nappal a műtét után meghalt SZEPSZISBEN. Sajnos ezzel is úgy vannak, mint a laparoszkópos eljárással anno, kevés a pénz, gondolják, beiskoláznak 2-3 embert, azok majd megmutatják a többieknek. És utólag beírják a képzett orvos nevét is a műtéti naplóba.
Elnézést, amiért szkeptikus vagyok az orvosokkal szemben, de ezt konkrétan TUDOM, hogy így megy és a betegnek esélye sincs megtudni, hogy hozzá nem értő orvos kezébe került :-(
ON

Azt, hogy létezik-e olyan szövet, ami "nem forr össze", csak egy orvos tudja persze megmondani, talán érdemes lenne valakitől látatlanban megkérdezni (mármint úgy, hogy ne ismerje a körülményeket).

Előzmény: Törölt nick (89)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 90
Semmiféle gyűlölet nem sugárzik belőlem. Nem tudom, miből szűrted ezt le. Én nem 600ezres fizetésről beszéltem, hanem 600ezres zsebre tett pénzről. Ebből nem 2-3 van, szvsz.

Eszem ágában sem volt sértően fogalmazni, de az, hogy egy nőgyógyász fizetése arra elég, hogy tisztességesen megéljen, tényleg komolytalanul hangzik. Mondom ezt úgy, hogy az én anyukám ápolónő, most vett föl tetemes összegű hitelt, nem kap paraszolvenciát, 1 másodállása van összesen és VÍGAN megél (egyedül)!

MuTeR

Előzmény: Mikolt (87)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 89
Konkrétan van olyan ismerősöm, akinek a Misgav-Ladach féle császár után 3szor nyílt szét a sebe, 3szor küldték haza, hogy minden ok. És eltelt pár nap otthon, és újra. Egyszerűen ilyenek voltak a szövetei.
Előzmény: Törölt nick (86)
Mikolt Creative Commons License 2003.09.14 0 0 88
csak azt a kijelentésedet kérdőjeleztem meg, miszerint a nőgyógyászok fizetése arra elég csak, hogy tisztességesen megéljenek. Mert ez vicc, már ne is haragudj.

en is komolyan veszem, amit te irsz, ezert reagalok ra. valaki velemenyere azt mondani, hogy vicc szerintem serto, meg ha nem is szantad annak.

Előzmény: Törölt nick (84)
Mikolt Creative Commons License 2003.09.14 0 0 87
nem a hazabocsajtas utan nyilik ki a sebe, hanem ottartozkodas alatt. de attol meg ujra kell operalni.

engem meglep az a gyulolet, ami beloled sugarzik az orvosok (jelen esetben nogyogyaszok) fele. ha lattal mar ugyeletet, nem ertem, miert mondasz olyat, amit modasz. minden szakmaban vannak kirivo fizetesek, titkarnokent en is elkepzelhetetlen osszeget keresek, de nem ez az altalanos! amirol te beszelsz (600e-s fizetes) abbol max 2-3 van Magyarorszagon.

Előzmény: Törölt nick (86)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 86
Milyen olyan oka lehet, ami nem tűnik fel az orvosnak a hazaelbocsájtás előtt? Nem kötözködés, tényleg érdekel.
Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 85
Hogy valakinek miért nyílhat szét a sebe 5 nappal az operáció után, na ennek elég sok oka lehet, kissé túlzottnak tartom azonnal az orvosokat hibáztatni mindenért.
Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 84
Én írtam az ügyeletről, méghozzá azért, mert láttam már éjjeli ügyeletet, nem egyet.
SzVSz, a szakadt óvszeresek, ha komolyan gondolják, felhívják a tiniambulancia zöldszámát, mielőtt elindulnak (merthogy nem minden kórházban működik terhességi fogamzásgátlás), akik meg nem gondolják komolyan, azok el sem indulnak, vagy legalábbis nem éjszaka.
Az meg, hogy valakinek szétnyílik a sebe, minimum 5 nappal műtét után (mert ennyit egy nagy hasi műtét után ugye mindenképp bent kell tölteni), nos hát ez megintcsak az orvosokat "dicséri" :-( Kár volt leírnod, hogy egyáltalán van ilyen, eddig azt hittem, varrni legalább tudnak...

Egyébként ha visszaolvasol, láthatod, én sem szidtam őket, csak azt a kijelentésedet kérdőjeleztem meg, miszerint a nőgyógyászok fizetése arra elég csak, hogy tisztességesen megéljenek. Mert ez vicc, már ne is haragudj.

Előzmény: Mikolt (83)
Mikolt Creative Commons License 2003.09.14 0 0 83
koszonom, ezt akartam elmondani, de mar nem jar olyan gyorsan az agyam.

az ugyeletrol meg valaki masnak. valaki azt irta, az ugyelet annyi, mintha nem otthon aludnal. nem egeszen. ugyeletkor jonnek a szakadt ovszeresek, akiknek maskor nincs idejuk, a reoperalando betegek, akiknek szetnyilt a seb, stb. persze van, hogy alhatsz, de ha bejon egy telefon, megha teves is, maris felebredtel, megzavartak, faradt leszel. nem sajnalni kell az orvosokat, hanem megerteni az o helyzetuket is. megegyszer mondom, hogy nem vedem az orvosokat, de nem is szidom, mert anyam reven atlatom a helyzetuket, a munkafelteteleiket.

Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 82
Én is csak arról tudok persze írni, ahol már jártam és ott bizony dupla rendelés van és fel van osztva az orvosok közt úgy, hogy mindennap legyen rendelés, mert így éri csak meg nekik. És ott nincs UH. És ők a levett kenetet a kórház laborjába küldik, mintha ott vették volna le. És még asszisztens sincs.
Azzal, hogy az átlag magyar nő nem ad pénzt az orvosnak, szintén vitába szállnék. A 40ezer szerintem sokkal inkább közel áll az átlaghoz, mert van, aki 100ezret ad (igen, vannak ilyenek) és tényleg van, aki semennyit.
És nem átlag magyar nőgyógyászról beszéltem, hanem olyanról, aki 10-15 éve a pályán van.

Azzal viszont nagyonis egyetértek, hogy sajnos a paraszolvencia a betegek bűne; mi kényeztettük el az orvosokat, akik mint a gyerekek, azt hiszik, hogy jutalom nélkül már meg sem kell mozdulniuk. Na ez viszont nem a mi bűnünk :-((

Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 81
Muter!

Először is nem gondolom, hogy a nőgyógyászok rosszul keresnek, de az a kép amit te felvázolsz meglehetősen irreális. A nőgyógyászati magánrendelők egyike sem arról híres, hogy egyszerre 10 orvos praktizálna ott, és így 10 orvos felé oszlanának el a költségek. Általában 2 maximum 3 orvosról van szó. Sőt általában ezek a rendelők korántsem 2 helyiségesek, ahol egyszerre két doki lenne. Az általam ismert összes olyan nőgyógyászati magánrendelésen, ahol én akármiért megfordultam - saját, barátnő stb - egyikben sem volt dupla rendelés. A rendelő bérleti díja valószínűleg meglehetősen magas. Ki az, aki nem méregdrágán adná ki a rendelőnek való helyiségét a jól kereső nőgyógyászoknak.A berendezés költsége szintén nem két fillér. Én egyszer beszélgettem erről a saját dokimmal, ő mondta, hogy lízingre vették az UH-t és 5 évig nyögik. Ugyanis súlyos milliókba kerül. Ezenkívül a rezsiköltségbe beletartoznak a műszerek, a sterilizáló, a labor költsége, ahová a tőled levett keneteket elküldik, az asszisztens költsége.Úgyhogy a nettó 240 ezerből jó ha az egyharmada megmarad, maximum. A havi szüléseik, műtéteik száma - ill az ebből befolyó pénz sem akkora összeg, mint ahogyan te azt feltételezed.
Heti átlagban nem mindig jön ki még az egy szülés, egy műtét kategória sem. Vegyük az évi 100ezres szülésszámot, és a 2500 nőgyógyászt, ez egy orvosra lebontva évi 40 szülés összesen.
A másik, hogy az átlag magyar nő nem jár választott orvoshoz, hanem elmegy a szakrendelésre, ahhoz aki éppen ott van, és szül annál, aki éppen bent van, és még pénzt sem ad. Úgyhogy az átlag magyar nőgyógyász korántsem keres havi 600 ezer nettót.

ÉS a nőgyógyászok az orvostársadalomban valóban köztudottan jól keresnek. De sok olyan orvos van, aki ennek csak a töredékét, például a kórházi gyerekorvosok döbbenetes módon... EZ nem lehet mentség a viselkedésükre és a hozzáállásukra, ha az negatív. A paraszolvenciás rendszert a betegek tartják életben pont ugyanannyira, mint az orvosok is.

Előzmény: Törölt nick (78)
nextdoor Creative Commons License 2003.09.14 0 0 80
Ha az eladó rúg lefelé, legfeljebb bezárhatja egy kis idő múlva a boltot, mert tönkremegy
Az igazi elhivatottság az, hogy mindenféleképpen gyógyít aki erre esküdött és nem bünteti, nyírja ki, a beteget
Minimális intelligencia kérdése: a beteg nem tehet arról, hogy egy országban szar az egészségügy finanszírozása, nem őt kell ezért halálra ítélni (hogy sarkítva fogalmazzak). Egy orvos vagy egy bármilyen eü. dolgozó hogy jön ahhoz, hogy a mérgét, tehetetlenségét, problémáját a betegen töltse ki, vezesse le? Ha ennyi önfegyelme és belátása nincsen, akkor bizony jobb a betegnek, ha nagy magányában felfordul, az előtte való kínzások nélkül
Nem fizetett az egyik megrendelőnk. Nem keveset nem fizetett ki, sokat, rengeteget. Állati pipa vagyok, sőt... Nem ordítok a másik megrendelőmmel, vagy a közértes nénivel, a nemfizető megrendelővel majd lejátszom...
Előzmény: Mikolt (77)
zsuzsa Creative Commons License 2003.09.14 0 0 79
Mikolt, csoda hogy egyáltalán élsz :-( de komolyan...

A paraszolvencia mértékét nehéz megitélni. Nekem volt egy semmire se elég alapfizetésem, azt kb még egyszer meg kellett volna keresnem gyógytornászként privát betegekkel illetve paraszolvenciából, hogy megéljek. Ez vagy sikerült vagy nem, ugyanis én soha de soha nem mondtam vagy jeleztem betegnek, hogy nem foglalkozom vele, ha nem fizet ( szemben K professzor urral aki visszadobta az egyik csipőprotézises betegnek a 10 ezer Ft-ot, mert az ő tarifája 20-25K volt 1992-ben...) Nos a privát betegek száma is bizonytalan volt, mint a kutya vacsorája ( mivel nem feküdtem le K professzor urral...) az orvos férjem meg szakvizsgázott ( 1,5 év paraszolvencia nélkül ) Nem lehet azt tudni, kinek mennyi jut pontosan a fekete pénzekből. Csak az lehet megoldás, hogy büntetendővé tenni és megemelni európai szintre az eü dolgozók bérét. Sajnos ez a jelen személyi jövedelemadó táblák mellett nem megy. Egy átlag skandináv fizetés fiatal orvosnak nyolc-tizszerese a magyarnak, abból lehet adózni , megélni, hálapénzt nem elfogadni. A magyar orvosok, nővérek se boldogok a jelen helyzettől. Nagyon rossz parára várni, én mondom neked, még mindig örülök minden hónapban, hogy tisztességesen és hivatalosan keresem meg a számlámra utalt fizetésemet és ezért dolgozom a mocsok multinál, mert reggel bele tudok nézni a tükörbe anélkül, hogy szégyenkeznék.

Az én volt férjem sokminden volt de NEM pofátlan és NEM pénzéhes, többek közt emiatt van, hogy tudását innen 2000 km-re kamatoztatja, ahogy a barátaink közül X Las Vegasban, Y valahol Németországban, Z az Eü Minisztériumban stb aki maradt az vagy szentéletü vagy pénzéhes-pofátlan.

Mikolt te se tudod miket müveltek veled, mert nem stanadardizálható, hogy kellett volna kezelni téged, mit kaptál meg és mit nem, huzod a beledet magad után, maradandó károsodásokat szenvedtél pedig rendesn fizeted a tb járulékot. Szörnyü kimondani, de a korababás topicban is van néhány angyalkánk, aki talán még mindig közöttünk lenne ha nem itt, hanem 2000km-re nyugatabbra születik
:-(((

Előzmény: Mikolt (76)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 78
Oké :-)
Szóval. Magánrendelő: én is heti 1 alkalmat írtam. Egy rendelőben 2 szoba van, ahol rendelés folyik. 2 szobát és heti 1 alkalmat véve hetente 10 orvos tud ott praktizálni. Tehát a rezsi is 10 felé oszlik. Nem mindenhol alkalmaznak asszisztenseket.
Szülés: Azkok, akik választott orvost fogadnak, azért általában fizetni szoktak. Szerintem a heti 80ezer azért összejön szülésekből. De mondjuk, hogy a szülésekből és a műtétekből összesen. Ez azért nem irreális, azt hiszem.
Tehát a havi nettó 600ezer összejön.
Koszos-piszkos nők, család: amikor az ember hivatást választ magának, mindig mérlegel. Hadd ne sajnáljam az orvosokat, amiért heti 2 alkalommal ügyelniük kell, ami nagyjából abból áll, hogy a kórházban alszanak és nem otthon! Mert éjszaka műteni extrém esetekben kell csak és a szüléshez is a többség inkább a választott orvosát hívja be.

És erre a "fizetésre" 10-15 év munkával szert lehet tenni!
MuTeR

Előzmény: Mikolt (76)
Mikolt Creative Commons License 2003.09.14 0 0 77
es mit csinalsz nextdoor, ha az orvosok megfogadjak a tanacsodat, elmennek eladonak? EZ az elhivatottsag, hogy ennyiert is csinaljak. nem mondom, hogy kotelezoen meg kell alazni a beteget, de valahol megertem oket. mindenki lefele rug.
Előzmény: nextdoor (75)
Mikolt Creative Commons License 2003.09.14 0 0 76
oke, vitatkozzunk:)

a brutto fizetes kb stimmel. 130e.

a maganrendeles is. csakhogy abbol kifizeti a rezsit, es a szemelyzetet, aki a rendeloben segit neki. az atlag nogyogyasz nem rohan naponta maganrendelozni, atlag 1-2 nap hetente.

hetente 2 szules. a kozhiedelemmel ellentetben a szulo nok 40%-a fizet csak szuleskor, de az atlag 40e az korrekt. a paraszolvencia fugg az illeto kepzettsegi szintjetol, hatteretol, es az eppen aktualis paraszolvencia-hullamtol. es meg valami: sokat csak mondjak a barati korukben, hogy adtak penzt, valojaban nem adtak semmit...

a mutetek utan meg kevesebben fizetnek, gyakran azert, mert nincs mibol.

viszont emellett a nogyogyasz heti 3 alkalommal ugyel a korhazban, a tobbi napon estig huzza az igat a maganrendeloben, a munkahelyen ellatja a koszos-piszkos noket is, a csaladra nem marad ideje, es meg a pofajaba is megkapja, hogy o tuti rohadt sokat keres. az altalad leirt fizetest elerni kb 50 ev munkaval es professzori cimmel lehet, amikor mar a pisileshez is segitseget kell kerned...

baratnom ferje kezdo nogyogyasz. van lakasuk szuloi segitseggel es kolcsonnel, van kocsijuk szuloi segitseggel, van ket gyerekuk, es hat eppen nem nyomorognak.

Előzmény: Törölt nick (74)
nextdoor Creative Commons License 2003.09.14 0 0 75
Én még mindig azt mondom, nem lehet szempontja az ellátás milyenségének a személyzet fizetése. Nekem tök mindegy, hogy mennyit keres, ha valaki csak akkor tudja normálisan kezelni a beteget, nem megalázni, nem szemétkedni és nem kegyetlenkedni vele, akkor az takarodjon az egészségügyből és menjen olyan helyre, ahol eleget keres, de biztosan nem árthat... Ha valaki csak pénzért képes gyógyítani, ápolni, az nem való erre a szakmára (hivatásról ugye csak akkor beszélhetnénk, ha lenne neki hivatástudata...)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 74
Háááát, ezzel vitatkoznék!
Vegyünk egy átlagos magyar nőgyógyászt! Keres mondjuk 130ezer bruttót. Van heti 1 alkalommal magánrendelése, mondjuk, hogy elég olcsó, 4ezer forintot kér a betegektől. Egy átlagos napon van 15 betege, az 60ezer Forint hetente, vagyis 240ezer Forint havona. Nettó. Most akkor olyan 300ezer nettónál járunk. Átlagban van hetente 2 szülése, egy szülés átlagban 40ezer Forint. Az havonta 320ezer Forint. Nettó. Vagyis nettó 620ezer Forintnál tartunk. És ez nem egy leterhelt és nem is egy drága nőgyógyász. És nem számoltuk még a műtétjeit, mert azok után is fizetnek a kedves betegek.
Azért havi 620ezerből már elég tisztességesen meg lehet élni és körbe lehet utazni a Földet évente 1 alkalommal!
Előzmény: Mikolt (73)
Mikolt Creative Commons License 2003.09.14 0 0 73
Egy magyar neurologus baratom, meg szakvizsga elott keresett 50e forintot (2 eve) es volt neki egy 156-os vadiuj alfa romeoja. Hogyan??? Nem apuka vette, tole kispolszkit sem kapott volna.

azert ne tulozzunk... o mondta neked, hogy abbol vette? kolleganom recepcioskent orokolt egy halom penzt, azt forditotta kocsira...

a tevedesek eloszlatasa vegett nem mindenki ad penzt, es nem mindenki sokat, ez teljesen kampanyszeru. a paraszolvencia arra eleg, hogy tisztesseggel megelj, nem arra, hogy korbeutazd a foldet...

Előzmény: Törölt nick (72)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 72
Az allamnak sokkal olcsobb a paraszolvencias rendszer mint az eu dolgozok tisztesseges fizetese. Az olasz nogyogyasz baratom kizarolag korhazi munkaval, maganbetegek nelkul keres tisztan havi 5000 eurot. Egy magyar nogyogyi mennyit keres hivatalosan?

Egy magyar neurologus baratom, meg szakvizsga elott keresett 50e forintot (2 eve) es volt neki egy 156-os vadiuj alfa romeoja. Hogyan??? Nem apuka vette, tole kispolszkit sem kapott volna.

Előzmény: zsuzsa (62)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.14 0 0 71
De te olcso voltal! :(((
Előzmény: Abigel4 (61)
Angiszeged Creative Commons License 2003.09.14 0 0 70
Eltűnt egy hszem, amit este írtam:-((((, de minden szavad arany, ez volt, csak hosszabban.
Előzmény: zsuzsa (62)
nextdoor Creative Commons License 2003.09.14 0 0 69
A munkahelyi körülményeket, az eü-ben kapott vérlázítóna alacsony fizetéseket és minden egyéb, a személyzet rossz közérzetét megalapozó körülményt aláírok, tudom, hogy ilyen. De kérem szépen: én, aki terméket állítok elő és azt mondják nekem, hogy ennyit tudunk fizetni, mondd meg, hogy ennyiért megcsinálod-e, vagy ennyiért milyen minőségben, mennyire gyorsan csinálod meg, válaszolhatok, hogy ennnyiért nem, vagy rondán, vagy lassan.
De emberéletnél ez nem kérdés, és nem is lehet az anyagi motivációtól függővé tenni a dolgot. Képzeljük csak el az alábbi párbeszédet:
"– Professzor úr, én ezért a lágyéksérv műtétért csak 10 ezret tudok fizetni.
– Semmi baj, kedveském, a heget majd nagy-nagy öltésekkel varrjuk össze, nem kötözzük át mindennap, hanem mikor el tetszik menni, de három nap múlva, a gennyedző, a háromnaposkötés alatt bepállott sebbel haza tetszik ám menni, ja meg elfelejtettem, ennyiért nyista post op. örző, ébredni tetszik, majd ahogy sikerül, egy kis hányás után kicsit felszakad a seb is, ja meg nem tudunk egészen sterilek sem lenni, hát tetszik érteni, ennyit nem tudok a műtőssel, meg az altatóssal megosztani, de persze, ha nekik is tetszene fizetni, hát majd meglátják mit tehetnek, ja meg hát azt el is felejtettem mondani, hogy három beteg van, aki százezret ad, úgyhogy először őket operálom, aztán elmegyek egy kongresszusra, úgyhogy egy hónap múlva érek rá, addig tessék venni sérvkötőt, a készítővel majd meg tetszik egyezni."
Mikolt Creative Commons License 2003.09.13 0 0 68
ahogy mondod, tragikus.:( es meg az infot is visszatartjak. parom hetek ota keres egy novert, hogy interjut csinaljon vele a temaval kapcsolatban, de nem kap engedelyt ra:(

"Akár maradandó károsodásokat is okozhatott volna ez az embertelen bánásmód szegény gyereknek.. gondoljatok bele, hogy bánhatnak azzal a gyerekkel, akinek nincsenek ott a szülei ?"

ugyan mar nem vagyok gyerek, de azert leirom: tavaly novemberben nagyon sulyos allapotban korhazban voltam. oke, hogy olyan miatt, amit az orvosok/noverek nem szeretnek, de akkor is. egyik nap felebredve nem jott ki hang a torkomon, be voltam kateterezve, nem lattam, fajt a fejem, a zokni ami rajtam volt, veres volt es ugy altalaban azt sem tudtam, ki vagyok. hosszu hetekkel kesobb tudtam meg, hogy komaba estem, es lelegeztetni kellett. a tubussal felsertettek valamit a torkomban, amitol melyebb es rekedtebb lett a hangom, es azota is faj. a fejem ket helyen betort az apolas(?) alatt, az egyiknek a helyen azota is 2 cm2 kopasz folt van, soha nem kaptam ra magyarazatot, hogy tortent. a sarkamon felfekves keletkezett, amit brutalisan kivagtak, majd a sebet nem fedtek le, azota is erosen latszik, kb 8 cm2-t erint. a fejemet huzamos ideig egyik oldalra leszoritva tartottam, amitol sokaig nem tudtam rendesen mozogni, de ebben sem segitettek. a mai napig gondot okoz a gondolataim vilagos kifejezese, a fogalmazas, sulyos emlekezetkiesesem volt, ami nem tert vissza. a korhazban folyamatosan megalaztak, indokolatlanul sertegettek, mert azt hittek, ugysem erzekelem, magyarazatot a seruleseimre soha nem adtak, pedig az anyam elismert orvos. ennyit arrol, hogy vannak, akik egyenlobbek az egyenloknel. amugy nem mentem vissza szamonkerni, feljelenteni, reklamalni. leszurtem a tanulsagot: orvoshoz soha tobbet magam miatt nem fordulok. inkabb dogoljek meg otthon, de nem csinalom megegyszer vegig.

Előzmény: zsuzsa (67)
zsuzsa Creative Commons License 2003.09.13 0 0 67
Két éve volt a Tv2 riportmüsora a Traumatologiai Intezetról. Késő este adták, nagy viták után. tragikus volt :-(((

Pár éve fontolgattam, hogy visszamegyek az egészségügybe. Amikor bementem megbeszélni, a kolléganő szabályosan lebeszélt róla. Mondta, akkor nyilt a kórház közelében egy plaza és a legtöbb ápolónő átment oda eladónak.. Most emeltek valamit a fizetéseken, de abból sem lehet megélni. Nagyon sajnálom az egészségügyben gályázókat, de pl ennek a topicnak az inditóját még jobban :-( Akár maradandó károsodásokat is okozhatott volna ez az embertelen bánásmód szegény gyereknek.. gondoljatok bele, hogy bánhatnak azzal a gyerekkel, akinek nincsenek ott a szülei ? És ha nincs lehetőséged hálapénzre, a te gyerekednek talán nem jut átültetendő máj vagy jobb gyógyszer ? Hogy van ez, ki ellenőrzi, megkapja -e a lehető legjobb ellátást a gyerekünk ?

Előzmény: Mikolt (66)
Mikolt Creative Commons License 2003.09.13 0 0 66
megvan. egy traumatologus nyilatkozta:

"A baleseti sebeszek nem a fizetesukbol elnek, hanem a betegektol kapott halapenzbol, a fizetesukbol nem is tudnanak megelni. Ahhoz, hogy ez a gyakorlat fennmaradjon, viszont fenn kell tartani a jelenlegi helyzetet, nem omolhat ossze az ellatas, a mutetek nem allhatnak le. Valoszinuleg reszben ennek az ordogi kornek is koszonheto, hogy a traumatologusok csak most jutottak el odaig, hogy tiltakozzanak a baleseti sebeszeten kialakult allapotok ellen."

olvasas kozben kirazott a hideg.

Előzmény: Mikolt (65)
Mikolt Creative Commons License 2003.09.13 0 0 65
egyetertek. kedvesem szociologus, es most dolgozza fel a traumatologia valsagat 2001 oszen. most olvastam nala egy erdekesseget reggel, mindjart megkeresem...
Előzmény: zsuzsa (64)
zsuzsa Creative Commons License 2003.09.13 0 0 64
Én már ezt is meg tudom becsülni. Inkább ez, mint a csendőrperttu és a paraszolvencia. Nézd meg, az internetre rakják fel a horrortörténeteket a szülők, mert meg se hallgatják őket.
Előzmény: Mikolt (63)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!