Elgondolkodtató amit javasolsz,csak azon elmélkedem,hogy melyik a jobbik verzió.A rotak 320-as fűnyíróm 28L fűgyűjtővel,vagy a fűnyírótraktorom 300 literessel.Na szóval ha a 300 literessel vágom,akkor kevés a bevihető védőital menyiség körönként.Ha a 28 literessel,akkor meg lehet hogy amíg végigérek rajta akkora dózis kerülne a szervezetembe,hogy vagy kanyargósan nyírnám a füvet,vagy rosszabbik esetben el is tévedhetek.Én rain bird 5000+ rotoros fejekkel oldottam meg az öntözést 2 körben,+1 csepegtetőcső 2 oldalra a tujákhoz,és hátra a skyrocket-hez.
Ez változó mostanság. Múl hét végén nagyon fújt a szél, ki is szárította a földet, ezért mikor este lecsillapodott már adtam is neki a vízet. Sokat esik most az eső, locsolni nem szülséges, de ma délután már észrevettem hogy három hét elteltével ezen a homokos talajon a Subtral vízben oldódó fűtrágyának kezd kimenni a hatása, tehát be kell permetezni újból.
Locsolásra visszatérve, Ha jó az idő és egész nap süt a nap, akkor este kilenc fél tíz körül megy egy másfél órát a locsoló a fűre.ű
Nem is tudom mikor lehet legközelebb füvet nyírni, mert egész hétre nedves vacak ídőt mondanak. A második képen már jól látható ahogy a lóhere a sziklakert előtt felbúrjánzott a gyepen.
Azt tudtad hogy füvet úgy kell nyírni, hogy ki kell készíteni egy üveg vagy doboz sört felbontva arra a helyre ahová kiöntöd a levágott füvet. Minden kosár ürítésénél kell inni egyet, mert az a dolgozónak a fűnyírásért jár!
A füvünk elég jól alakul, jól bevált az új locsolóberendezés amely a kertinövényekre való esőztető fúvóka. Mindenhol szép egyenletesen terítoi be a kertet vízzel.
miként lehetne megoldani hogy az álványra szerelt hordóból a viz lejusson a tusoláshoz
hát télen mondjuk disznóperzselő, de az év fagymentes időszakaiban elég a gravitáció ;-))
a csap amúgy tényleg jó ötlet. Esetleg még szelep... (a csap nem változtatja meg a folyadék áramlási irányát, a szelep igen. a hétköznapi csapok szelepek. Az egyetlen "valódi csap" a golyóscsap...)
Sziasztok Tudom nem ide tartozik de itt a fű valami kapcsot jelent a kertel és gondoltam hátha:) Nemrég sikerült hozzájutni egy kis hobbitelekhez Arra kérnék ötletet hogy miként lehetne megoldani hogy az álványra szerelt hordóból a viz lejusson a tusoláshoz? Gondoltam és hogy valami csapot bebarkácsolni a hordóba?,vagy valami ilyesmi Az ötleteket előrre is köszön
Szevasz! Én is hasonló cipőben jártam egy éve. A fű még zsenge volt a szelektív gyomirtóhoz, kézzel mentem neki a gyorsabban növő gazoknak, de feladtam. Aztán úgy gondoltam, mint Te, a nyírás nem árthat és szép lassan megerősődőtt, besűrűsödött a gyep, elnyomta a gazok nagy részét. Rendszeresen nyírtam és bejött. Amelyik gaz meg kijön, azt kézzel kiszedem, nem sok. Barkácsoltam egy vascsőből gyomkiszúrót, nagyon jól bevált.
Köszönöm a választ, időközben úgy gondoltam a nyírás nem árthat neki és tegnap megnyestem.
Képzeld el, az alapállapothoz képest látszik, hogy bizony szép, erős pázsitom is van, ami eddig nem látszott a sok gaztól:)
Én is így gondolkodtam, jelenleg a legmagasabb fokozattal nyírtam, még két-három nyírást tervezek és meglátom mi lesz az eredmény, aztán ha más nem, majd szelektívvel adok neki:)
A parlagfű nem évelő, a rendszeres nyírástól kileheli magát.
De arra figyelj, hogy megtörténhet vele, hogy a sok nyírástól "lemegy" a virágzási szintje a nyírási szint alá.
Ha ez megtörténik akkor vagy szelektívvel, vagy kézzel kell nekimenni.
De az, hogy ez megtörténjen, egyrészt sok mindentől függ, másrészt addig is időt nyersz, ami alatt a füved erősödik, és esetleg jobban elviseli a gyomirtót.
Sziasztok! Kérdés a hozzáértőkhöz: Négy hete vetettem a fűmagot.Kapott trágyát, egyengetve lett hengerrel, egy régi szántó volt előtte kukoricaföld, jelenleg a házam mögötti telek, kb 600nm. Szóval előkezelés, henger, fűmag, henger, locsolás naponta.Meg is idult, de nem csak a fű:( Jelenleg úgy néz ki, hogy a parlagfűtől nem látom a pázsitnak indult kezdeményt. Mitévő legyek? Egyenként kihúzni oltári meló lenne. Ha holnap lenyírom szép lesz, de ezzel a gaz megmarad. Merjek-e így frissen szelektív írtani, ha igen mivel? Nyírjam sűrűn és ősszel írtsam szelektívvel? Tanácstalan vagyok, előre is köszönöm a válaszokat.
Kérdezd meg őket! Nézd meg az oldalukon, hogy amerre Te laksz, ki a területi kontaktod.
Nekünk aznap nem volt szabad ráengendni a kutyákat. De a gaz mostanra teljesen leszáradt, elsárgult. A fű még nem lett mindenhol egységes, de jönnek még júniusban is egy trágyára:-)
Van valamilyen aranyszabály, hogy mikor kell az első füvet nyírni?
Máj 1-e körül vetettünk, és a zasszony tegnap már panaszkodott, hogy annyi a fű, (mint a nyű) hogy nem tud tőle gazolni...:))
komolyra fordítva, tényleg nem tudom, az átlag magasság 5-10 cm között lehet (inkább 10), és a foltok is szépen felszívódtak...már a múlt héten leszedtem a kaszát a fűnyíróról, és flexxel próbáltam rá egy kis élt varázsolni + eltüntetni a kitüremkedéseket...és ha vágom, akkor melyik magasság legyen?
(ALKON van és ha jól láttam 3 fokozatos a szerkezet)
Na ilyenem volt!Ezekszerint igaza volt a szomszédoknak.Még van belőle 1 db, majd remélem szaporodik tavaly min 10-15 db volt de mindet kitúrták. Vagy rossz helyen nőt!