1,9 td t4-re milyen turbót tegyek szerintetek? gt 17? esetleg mert ami rajta van az elég makett méretű most lessz kipuf csinálva és nem akarok kétszer dolgoztatni
A golf épp most kelt el. Külön kellett már választanom az utcai közlekedést és a racingot. Már amúgy is évek óta építgetek egy e30 345i turbo-t, az jó versenyezni, az e39 530d meg hibátlan utazni. Amúgy meg mindig is bmw-s voltam, ez a golfos kitérő nem volt rossz de idáig tartott. Sajna nem megy úgy, bár sok különbség nincs a 2 között. Egy sima tuningot kértem csak a bmw-re, féltem a váltót és a turbót is. Nem is akarom kockára tenni az üzembiztosságot. Össze még nem mértem a 2 kocsit egymás ellen, de már nem is tudnám mert kicsit visszaírtunk rajta. Aki megveszi annak még sose volt diesele, meg nem is szeretném ha visszajönne hogy leesett a turbo. Mivel ismerős, vele főleg nem játszunk ilyeneket.
"Van egy olyan problémám, hogy ha odalépek az autómnak, akkor ~3500-as fordulatnál leáll a motor és nagyon nehéz újra beindítani. Olyan, mintha elfogyna az üzemanyag ... Az autó 1999-es Audi A4 1,9 TDI. GT17-es turbó van rajta és Race csúcsok. Hiba után megnéztük, semmilyen hibakódot nem ír..."
Olajszűrőt vegyél Purolator-t mondjuk vagy valami jobb fajtát, ne a legolcsóbb magyar gyártmányt.
Van egy golf 1.6d-m, csattogtak a hidrotőkék, kipróbáltam az Addinol MX1048-at egy ismerősöm ajánlásával, akinek szintén egy ilyen autója van. Azóta nem csattog a motor, úgyhogy tudom ajánlani, már a harmadik olajcserém is megvolt.
nekem 1 éve van bent a sütött, de még repedés sincs rajta... igaz kemény a futómű, és nem mozog túl sokat. Cseke Zolitól vettem pesten kb 5000-ért a kettőt... Zöld szilenteket egyik haverom használ offroad-ra.Ő meg van vele elégedve... Viszont pár napja átszakadt (hogy a rosseb enné meg...)a hátsó toronynál a kúpos szilent, ami a telószárnál van...
Na az a gyártott szilent a lehetö leg szarabb az összes közül. Nekem is volt anno a kocsiba, azzal amit bir nincs gond de a szemét anyagminösége miatt készül ki hamarabb mint a többi.
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Apám tesójának a 3éves Ford C-Max-a amiben egy 1.6-os dizel van elkezdett feketén füstölni! Azt mondja, hogy ugyan ugy megy mint elötte, csak most füstöl. Annyit mondott, hogy 2-3szor Auchan kuton tankolt utoljára. Szerintetek mi lehet a baja?
Mennyire ismeritek már a 170 LE-s 2.0 literes PD motort? Állítólag már sokminden ki van javítva rajta ami a 140LE-s típushibája volt (gondolok itt hengerfej problémára, hajtókar csapágy kenési problémára, stb...). Tuningot mennyire bírja? Van valakinek tapasztalat? Köszi!
"Sziasztok Nekem lenne egy kérdésem ,van egy PD passatom AVF motorkoddal és most meg lett chippelve és nem gyári légtömegmérö van benne, de az a bajom vele hogy 2100 töl húz , és hallotam olyat hogy a 2,5 tdi légtömeg mérö jobb mint ami belevaló.szoval most nem tudom hogy mi legyen vegyem meg a gyárit ami belevalo vagy a 2.5 tdi valamivel jobb lesz , ha valaki esetleg tud segitteni akkor elörre is köszi!"
küzdötök itt a különböző szilentekkel. én beraktam a süttetettet :D 2800ft/db volt és meg se mozdul pedig a szlick is ad neki rendesen. a motortartó bakokat is ugy csináltattam 3 fajta keménység van de ha a legpuhábbal csináltatod csak tömörre már az is kurva fasza.
köszi. Ez a méret külömbség a befoglaló méretekre is igaz? ( ha a GTB17 csak neccesen fér el akkor a nagy KKK még annyira sem fog? vagy a befoglaló méretek mások?)
Ilyenkor bezzeg megtalálsz, viszont, amikor kérdezlek nem válaszolsz! :-)
Nekem is javasolták már az Audi TT szilentjét, azonban a méretazonosságáról én sem vagyok meggyőződve. Én a helyedben olyan helyen rendelném meg a szilenteket, ahol össze tudnám hasonlítani a méretét, a Golf2/Golf3-éval és nem kell megvásárolnom, vissza küldik, ha nem jó nekem.
Érdeklödnék mi a véleményetek a KKK BV5-es turboról.Mennyire birja és mennyire hasznositható 1.9TDi-re,vagy milyen nagyobb méretű turbot ajánlotok.Jelenleg Gt1749-es turbo van rajta.
Ha ráakasztasz egy VW csoportos dizelre egy vag-com-ot akkor a saját szemeddel meggyőződhetsz róla , hogy 5350 felett nem lát több fordulatot. Bár némely nagytudású csippes simán vezérel az abszolút 2,5baros MAP szenzorral 2 bar körüli (tehát abszolútban 3 bar) töltőnyomást...
ilu most viszonylag jol összeállt, szegény összedobta a 2.0ra furtat,alakitottat..kedves közös barátunk első vagy második uton nyomjad neki bazd meg nyomjad neki:) ne engedd el,fogjuk meg, menj utána stb. :DD hát ezen az úton szétszakadt:) azota 1.9ek megin...
egy "normális" afn 110est mondjuk ami nem vállas "O"-s,kinek hogy tetszik, hengerfeje fasza....hasonlo konstrukcióban mint amit irtam...fűzött blokk,sallangokkal...TE mire tartasz? bár az emlitett árból következtetve ezt inkább balátol kéne kérdeznem:D
nem egyezik.a méreteire én sem emléxem, de amikor kerestem,nekem valamelyik S3 futómű szilentet találtak,ami passzol és tömör is, annyi a külömbség,hogy nem fér bele a "konzervdoboz" persely. Nekem most sütött szilentek vannak, aminek az anyaga is keményebb, igaz érezhetőbb a rezgés a kormányon, de ez nem üt fel...
Nem akarok én senkinek bizonyitani hogy tudom,főleg neked nem! :)
Azért irtam hogy "szerintem",mert én is turkáltam szilentek között,amikor 10ezrenként cseréltem a gyári szart és úgy emlékszem hogy akkor néztem golf4-et is,de nem stimmelt méretben!
Elvileg de. :) De voltak itt páran, akik megcsinálták, és nem halt be.
A lényeg: a dugókat át kell fűzni a turbóséra (mert az keményebb anyagból van, jobban bírja a hőterhelést; a turbónyomást csak harmatosra szabad állítani (gyári értéknél inkább alacsonyabbra).
"merre érdemes menni felétek mohács felé, ahol semmi utlezárás,terelés,szopás nincs?"
há' ba''eg azt én is szeretném tudni... :) én is félek már elindulni Pest felé. Innen Szekszárdig katasztrófa, onnan felfelé kész a 6-os lehet haladni ami kifér a csövön. (Viszont ahol nagyon lehetne menni ott nem szabad, mert kinthagyták az útépítésekről a 20-as meg 40-es táblákat hogy tudjanak mérni a rend őrei)
Van egy olyan problémám, hogy ha odalépek az autómnak, akkor ~3500-as fordulatnál leáll a motor és nagyon nehéz újra beindítani. Kipróbáltuk és olyan, mintha elfogyna az üzemanyag adagolás... Az autó 1999-es Audi A4 1,9 TDI. GT17-es turbó van rajta és Race csúcsok. Hiba után megnéztük, semmilyen hibakódot nem ír...
me kérdezték és szokás rá valszolni :DDDDD meg jo tudni vmi irányárat amugy, hisz nekem is 1z-m van:) bár nekem sokat bir még mindig....ha váltanék lehet 1z lesz megin:) csak fiatalabb ha találok vmi jot és olcsot elteszem tartalékba vagy egy 110est.
Valami rumli lett ma a géppel nem akar menni.Legalább is hol akar menni hol nem.
Egyik pillanarol a másikra gázadásra nem úgy reagál mint máskor.
A turbonyomás 1.1 helyett csak 0.5 vagy 0.8 de a következő gázadásnál megint 1.1
Érdekes hogy az autó amikor ment,akkor elég durván kormolt(én nem tudok róla hogy chippelve lenne),viszont amikor szarakodik akkor padlónál semmi füst nincs.
Jöttem haza most az autópályán ,padlónál 160 csak a vége,130nál elfogy az erő,a turbonyomás padlónál fix 0,8volt.Semmi füst.
Egyik tipp szerint lmm mérő,kapcsol a vészüzem,és nem engedi rá a max t.nyomást sem.
A másik tipp a gázolajszürő lehet ,nem kap az motor elég naftát emiatt az ecu a turbonyomást is leveszi.
Kb 2hete kifogyott az üzemanyagom,nagyon nehéz volt ujrainditani.
Lehet hogy akkor felrántott vmi szmötyit,vagy deformálta a vákum a g.zűrőt?
Köszi! Akkor marad a szívó adagoló. Lehet már unalams hogy ennyit görcsölök,de nem fogok 50 000 kiadni egy 1.6 szívó adagolóért.sima 1Z-seket adbak már 35-40 éert elekrtomosan! Voltam a héten pesten adagolósnál (bár nem volt valami bizalomberjesztő) azt mondta 10 000 HUFért tesz fel adagolót padra...Az korrekt ár?Amúgy ő azt mondta az öreg bosch 1.6 d adagólókat ő csak 130 helyett 120 bar-ra állítja a csúcsokat.... akkor szebben jár.... na szal nem tudom mit csináljak!
Mennyi a reális ára egy 1z-s komplett motornak, pd belsővel (115-130) ugy hogy a hengerfejet lehet vmikor sikolni kellene már,kb 185 méter van benne....one papíre
merre érdemes menni felétek mohács felé, ahol semmi utlezárás,terelés,szopás nincs?:) szerdán viszem le a barátnőm....electroworld-ről vmi? kb merre van?:D ha akartok jo minőségű lux porszivot vásárolni keressétek majd a standját :D
ha jól megnézed a videót 4800 -tól nagyon elkezd fogyni az erő.Forog de már nem olyan erőteljesen.A morort amúgy addíg forgatod, amíg akarod. Nem csak ea PD-t, hanem bármelyik villanyos dízelt.Akár 8000-ig is lehet. A Motorvezérlő epromjában van tárolva a Max fordulatszám és az hogy mikor kezdje elvenni a kaját. A max limit szériában 6000-re van írva amit nem enged túllépni. a gyakorlatban nem tudod elérni mert 4500-tól erőteljesen elkezdi elvenni az dózist. Persze ezeket mind át lehet írni. Nekem olyan az adagolósom, hogy 5500 nál ledadog mint a benzines addig gyengülés nélkül húz, mint az ökör.
Nekem a HF fel lett újítva komplett pár 10e km-rel ezelőtt. Amúgy csak az alját kell áttenni és kész? Mondjuk nekem 1,3-at tölt a turbo (ami ha akar felmegy 1,6-ig nem értem miért...), úgyhogy megvárom amíg "elkéri" a javítást.
Ja, most jut eszembe, hogy 2 izzítógyertyát beleszakítottam a hf-be... Köszi a beszámolót!
5000körül leszabályoz az adagolóm(egyenlőre)! Addig egyre jobban húz végig mint egy csörlő,szerintem utána is menne még,a csigán biztos hogy nem múlna! 3000körül nyit a wg,hallani egy brutál ciripelő hangot ha terheled! Érezhetően szeret forogni fent a motor,nem fogja vissza az emap!
Fent érezhetően sokkal erősebb,ha a gt20szal 181ló volt 4550nél akkor most tippre ez 200felett van!
Nem mértem sosem másodperceket,azt viszont érzem most hogy sokkal lazábban akasztja ki az órát! 3-4mm gázzal vigan megy 200at! És semmi füst,ami nekem fontos!
Vennék a helyedben Szamitól egy készlet PD cuccot,most amig van! Jó áron adja!
A HFet 30 körül megcsinálják úgy, hogy minden új benne! Átfűzöd PD-re,az olajspricniket kell okosan behajlitgani,mehet rá a HF,többi alkatrészért(tömitések,HFcsavar,szij,feszitő stb..) 40 körül fizettem kedvezménnyel(ismerős)!
A csigát kéz alól vettem 1Y/AAZ kollegától 42 volt postázva, előtte TdiTomi ventoján (is) volt! (Ez egy iveco turbo daily 2.8 csigája)
A kipufogó leömlő volt 5ezer(ismerős) és csináltattam egy olaj visszafolyó csövet,fémhálós,préselt csatis mint a gyári,ez 2ezer volt(ismerős)!
Érdeklődnék, hogy Ford Mondeo MK3 TDCI 130 Le (FMBA) EuroII csináltál e már? Lassan elkészülök az autó külső átépítésével és jönne a motor. Janóknál kiszedettem a kat-ot ott azt mondták a kipuffot ne bántsam egyenlőre mert 60 as a gyári mérete. EGR dugózás van még folyamatban.
Nem szétcsapni akarnám a gépet, mert munkaeszköz. Bacar tuning boxot próbáltam, de nem bírta (hála istennek). A csúcsokra dobált hibakódot, és visszavetette a teljesítményt. Jobbnak láttam eladni szívjon vele más.
A korom nem zavar, kimondottan élvezem :) inkább a motor élettartalma izgat. Válasz jöhet emilen ps pont clint kukac gmail pont com -ra vagy carstyling-on Cl!nt user névhez. Köszi előre is.
Igen GT2056 került fel! 20asnak 20as ez is,de a kerekei nagyobbak mint a geós gt20-é! megmértem,de nem irtam fel sajson,igy fejből a kompresszor kerék 50mm körüli mert nem szűkül befele a csigaház szája,a turbina kerék pedig 46 vagy 48mm asszem!
nekem ugy rémlik hogy a 2052es geos helyett mintha 2056 wg-t irt volna, azért kérdezem mert nem emlékszem pontosan, keresni lusta vok, hisz itt volt nemrégiben:) a polcomon pihen már nekem is egy wg-s iveco csiga:) tomi régi turboja az ami hozzá került, a valos mérete érdekelne (leirt tapasztalatok miatt) mert ami nálam van az gt22es (mint tomi jelenlegi turboja)
Nem rosszul... A hűtőmre várok, mert kicsit át kellett szabni, utána tudom csövezni a vizrendszert. Nincs már sok meló rajta (3 nap kb), de időm semmi. Azért hó végén szeretném már elvinni vizsgázni...
Na kész a vento,tesztelem 2 napja! Pár napja kérdezted hogy milyen lett..
(Felkerült a wg-s iveco csiga + át lett fűzve PDre és kapott egy új HFet!) Összhang: Ugyanott indul ahol gt20szal,viszont 2000nél nem hátbabasz,majd fokozatosan ellankad, hanem elkezd egyenletesen egyre jobban húzni teljesen végig az adagoló leszabályzásig! Eltünt a füst is,padlózva nem jön belőle semmi! 2bárt tölt most,az LDA-t maxra állitottuk,de igy sem füstöl semmit! Egyedül 2000környékén jön belőle,de csak ha padlózod! Itt még nincs csak 1bár körül a nyomás! A hangja is teljesen más lett,2500-3000között érdekes,olyan turbóbenzines feeling!
Összességében felül sokkal de sokkal erősebb lett,alul maradt ugyanaz,kipufogóhang is jobban tetszik!
Hello, úgy olvasom itt jócskán foglalkoztok VW motorokkal, egyik haveromnak most feküdt ki az golf II. 1.6 TD, 1.9 75lovas TD motort gondolna bele legálisan (hogy jobban menjen kicsit), aki csinált már hasonlót attól kérdezném hogy simán átültethető e az 1.9es vagy sokat kell rajta faragni? Vagy esetleg jobb megoldás lenne venni egy bontott motort bele és egy kisebb tuningal kihozni belőle az 1.9es erejét. Ja és ha valaki tudna ilyen bontott blokkokat ne tartsa magában. Előre is köszi.
egy kis tanács kéne t4-em van 1.9 td motorral mit lehetne vele kezden egy kis töblet energiáért? elvileg teljesen gyári most lessz a nagyszervíz ezért lenne esedékes az átalakítás de a motorszámot meghagynám a turbóra gondoltam ,kipufra megmég?
Nem tudom, hol lehetne venni most ilyet. Digitális talán mint amilyen az imrének van. Kérdezd tölle. . . Aszem a fórumot már nem olvassa mert valami világmeváltó gondolatok terhelik az agyát:)
Egy kedves recepciós hölgy veszi fel a telefont,akinek mondod,h milyen turbó van az autódon és csak kapkodja a levegőt. Átadja az illetékest,akinek szintén fogalma sincs miről beszélsz....
urak főtengely illetve hajtókar csapágy ügyben: 33700 a glikó márkájú 115ös pd hajtókarcsapágy a szakálban és 5740 a king márkájú 1z főtengely, és 10140 a kolber márkájú. vmeikről vkinek van tapasztalata?
vagy esetleg Szami nincs véletlenül elfekvőben 115 ös pd hajtókarcsapágyad jó árban?
Sziasztok! Lenne egy kérdésem: Adott egy 110 lovas AFN motor elektronikus adagolóval. Cseréltem benne csúcsokat (502-es került bele) de nem lett beállítva nyitónyomás meg ilyesmi, előtöltés sem. Az autó jobban megy, persze picit több füsttel (bár gondolom ez természetes mivel több anyagot kap). Első indítással volt egy kis gondunk, találtunk is egy nyomásszelepet (asszem a háznyomást állítja be, az adagoló tetején, a hajtás felőli végén található) az adagolóban ami szét volt esve, összeraktuk. Minden jónak tűnt de azóta hidegen nagyon nehezen indul a motor, ha indítom kb 6-7 fordulat után röffen be, addig úgy csinál mintha majdnem be akarna indulni. DE, ha rögtön leállítom akkor a második indítás már szinte pöccre megy. Hozzá kell tennem, hogy a szerelési munkálatok előtt sem indult pöccre a motor, mint ahogy egy 1,9tdi-nek kellene. Ebből nekem úgy tűnik, hogy nem a hideg motorral van gond, hanem inkább valami üzemanyag nyomással, lehet, hogy az a szelep mégsem tökéletesen működik és egy idő után (kb fél nap) elengedi a nyomást?
nemrég raktam egy átépített tdi transporterre a leesett román gt17 helyett kkk-k14-et, és meglepően jól dolgozott.1,2bar-ra állítottam, de azt tudta végig, nagy fordulaton 1.4-be töltött.A tulaj elégedett vele.
Sziasztok! Ha valaki tudna bosch számmal szolgálni 3,1-es és 3,3-as tárcsához megköszönném! Ja és elektromos adagolóba melyiket ajánljátok 11-es elemhez??? Nem szeretném ha 200-nál elszakadna a szíj, vagy van erre valamilyen megoldás? Vagy nem kell ettől félni?? Thx
Én abból következtettem, hogy a kis K14-esem az eredeti kamrás motoron vígan végigtöltötte az 1,2-1,3 bart, viszont amikor átkerült a TDI-re 3500 felett szép lineárisan összeesett és eltűnt a nyomás.
Az ujjabb sorozatú 140 lovasokon is jobb már a HF. Változtattak az öntvégy anyagösszetételén. Egyébként igaza van MICAR-nak. Nem biztos hogy a blokk ugyanaz mint a 131 lovason. Most pont tudok egy 170 lovasat ECu-val kábelköteggel mindennel olcsóért, de nem veszem meg mert nem értek hozzá.
Amúgy ez a legjobb tuning alap a 4 hengeresek közül, jobb mint bármelyik adagolós vagy 8 szelepes PD motor.
Én 1.1-1.2-nél nagyobbra nem raknám, különben az élettartamát 100 km-ekben lehet mérni. És szigorúan nyomásos vezérléssel (tehát nem vákumos szeleppel)!
A nagy cooler az tényleg nem ártana rá. És mit értünk nagy alatt? Amekkora a kocsi elejébe befér. :)
Eksztrémcsippes( birok hejesirni:-D) kollegával nézessétek meg a csipszet amiről beszéltünk, mielőtt nagyobb kaland lesz a gépppel, mert egy idő után nem a turbócsövet, hanem a turbót fogja leköpni magáról a moci.
Füst nélkül 170. De mielőtt bármit is kalkulálnánk, előbb látnom kellene a mostani verziódat és a kocsit. Bármi más utána. Ha úgy látom, hogy jó a progi, úgysem nyúlok bele.
hello! Már carstylingen érdeklődtem csúcsért. 502es csúcs ugye a 2.5tdi-é? Van ugye jeladós köztük? Ja meg elég lesz a kábel a jeladón nekem? 80as Audihoz kéne. Be vannak állítva? Mi lenne a legallja? Asszem holnap felhívlak úgyis az ügyben.
Egy pihekönnyű 1-es Golfba nem kell nagy erejű motor az extrém műveletekhez :) A 2 bartól a 17-es turbó talán még nem is esik szét nagyon hamar, az előkamrásnak nincs nagy levegőigénye. Én jó nagy cooler esetén 1,5-1,6 bar körülire tekerném a kamrást utcára. Arra figyelj, hogy a geó állítása jól legyen belőve, rendesen tudja kinyitni a geót a labda. És emapról vezérelni sem lenne egy rossz megoldás
Szóval. Szerintetek mit bír egy 1-es golf, 1.9td(nem tdi) gt 17-es t, croma 2.4adagoló, 60-as üres rendszer. A turbom 2barral tölt. Nagyon megy. a 14-es kerekeket 3.-ba olvassza. tudom hogy nem tesz jót neki. Holnap állítok a d.labdán,csak azt nem tudom hogy mennyire állítsam. kaptam infókat 1.5-barrol, de jó lenne ha segítenétek hogy mi lenne az optimális nyomás. A forumra írjatok. köszike (DIESEL TUNING MOSONMAGYARÓVÁR)
Szia! 2.2es Accord dizelt meddig lehet felhúzni tartósba? Van ezzel a motorral tapasztalatod? Mennyire szereti az autó a más programot? Csak azért kérdem mert még garanciás........
szia! Nekem lenne egy 130-as pd a4-esem,arra esetleg tudnánk okozni vmit? Van most rajta egy chip,de nem az igazi,nem is megy ugy ahogy kéne neki meg nagyon kormol. kevlár kuplungom van,ugyhogy meg lehetne küldeni rendesen.
Ki akarom cserélni a porlasztócsúcsokat 502es-re és csak annyi a kérdésem hogy mennyire kell hozzá igazitani a programot?Igazán arra vagyok kiváncsi hogy javaslod-e vagy probáljam ki ezzel hogy müködik.
Űdv mindenkinek,csak egy turista vagyok itt.Keresem Krezi-t. Egy nagyon jo barátomnak lennen rá szüksége egy A6 3.0tdi quattroval. Aki tudja a számát, elérhetöségét kérem ne tartsa magába.
Valóban a mérőórákat hitelesíteni kell és egy erre alkalmas mérőóra valóban nem 2500 Ft.
De a műszerfalra szerelve, arra, amire kell, nézegetni a mozgó mutatót, meg éstrevenni, ha valahol szelel a rendszer a Festo óra a jobbak között van, minőségével nem összehasonlítható a TypeR órák, amik meg a skála legalja. Nekem még a fordszámmérő is csalt...
Az ilyen TypeR-es turbónyomásmérők kb 0.1bar-os eltéréssel meg tudják adni az aránylag pontos turbónyomást?
Rendbe van nem egy nagy márka, de voltam adagolósnál és ő azt mondta mértek turbónyomást, és nekem az órám max. 1 bart mutat az ő órájuk szerint 1.2 baros a turbónyomásom. Namost ha azt mondjátok nagyon szar akkor megyek veszek Festo órát, bár az adagolós szerint az sem jó mert minden órát először hitelesíteni kell.
Ő azt mondja egy pontos turbónyomásmérő 30e forintnál kezdődik. Szerintem egy kicsit el van szállva magától a pali.
Könnyű kilogikázni, mert a labda amikor megkapja a nyomást, akkor elmozdul, ezáltal a kart hátratolja, az meg kinyitja a WG szelepet. Ennél a karnál az "előfeszítéssel" lehet emelni a nyomást, ha lazítasz rajta (vagyis a rudat kifelé tekered), akkor hamarabb nyit, alacsonyabb lesz a nyomás. Az anya csak kontrának van, hogy ne essen szét.
A kart a szelepen egy zégergyűrű tartja, azt kell leoperálni (vigyázni, hogy ne repüljön el!), majd a rúdon lehet tekergetni (kifelé).
Viszont ha 1.5 bárig felmegy a nyomásod, akkor megvan az esélye, hogy a labdáddal (membránoddal) is van vmi kóc. Ezért célszerű az ilyesmit (állítható nyomásszabályzós) kompresszorral tesztelni, nyomást belőni.
Az alapmotor egy 270 cdi megfúrva Sprinter dugoval háromliteresre egy nagy kkk csigával megfujva,nagyobb teljesítményű CP pumpa AMG fék futómű . Külföldi oldalak 290 lovat igernek füst nélkül csak programmal.
a ctn váltó megvan, de az még a kocsiban van. a cyp váltót adtam el.
a carstylingon is irtam, hoyg kb 1 honap mulva szedem szét az autot, akkor jöne ki belőle a ctn. ha esetleg addig elviszik a 6 os váltod, akkor igy jártam.
Én az 1.6-os TD motormmal, 174e km-t mentem 1.4-es turbonyomással. Utána eltörött egy dugattyúm, de a hengerfejemnek nem volt baja. SB-s 80LE-s motor volt. Igaz 80°C-os termosztátom volt és 92-nél már kapcsolt a hűtőventillátorom, ha előtte nem én kapcsoltam be.
Megkérdeznélek mint hozzáértőket, hogy a jelenlegi Audi A4 1.9 PdTdi (115 LE) autómból mekkora max teljesítményt lehetne kihozni még utcai használatra (nagyobb turbó, porlasztók,) és ez kábé mennyibe kerülne?
Ez nagy faszság lenne! A 16V PD-knek reped a hengerfeje! Én szedtem szét olyat amiben 64e volt és a 4 izzitógyrtyábol 3-nál bevolt repedve a hf :) 1.9PD-t is szedtem szét egy párat és egyiknél se volt ilyen... Egyedül a PD elem lefogatásában jobb a 2.0...
a másik meg az, hogy mivel már nem tudok más elérhetöségét... meg az egész dolog csak annyit érdemel, hogy ide beszoltam egyet és pont... leszarom amugy. még mindig inkább nevetek rajta amit csinált, én nem értem... smsben még a feleségének is kiadta magát meg ilyenek.. tiszta vicc az ember:D:D
A 170-esen 16V hf van, nem? Azokról nem sok jót hallani... (persze maga a blokk biztos jobb, de hát ha a 130-as is bőven 200 paci fölé húzható, akkor minek (komplett) motort cserélni?)
A WG szeleppel kéne belőni a nyomást! A biztonsági szelep meg csak(!) a motort védi, viszont a turbót kinyírja, szal a ledugózás mindenképpen javallott!
1.5 bár meg egy jó hf-nek is megterhelő, úgyhogy csak annyira nyomd a gázt, hogy ne menjen kb. 1.1 fölé (amíg meg nem csinálod a nyomásszabályzást rajta).
Hello! Egy kérdésem lenne, hátha valakinek van 5lete:) Szóval 1,6td-re raktam K14-et, és így 3200es fordulat körül eléri a 0,9bárt ahol a biztonsági szelep kienged, és visszamegy 0,4-re. Namost ez elég fárasztó főleg előzésnél. Sok ember ugyebár ledugózza, próbáltam én is, és ilyenkor 3800körül már a 1,5bárt súrolja, aminek azért nem örülök mer valószinüleg már kicsit repedt a hengerfej, ez megadná neki a végső lökést. Szóval van olyan megoldás amivel ha elérem mondjuk a 0,9bárt, akkor azt végig megtartja a fordulatszám növekedésével? (pl egy szelep vagy ilyesmi?) köszi: ak001
Audi specialistát keresek.... 2002es audi a3 1.9 pd tdi quattro autóm van.szeretnék belerakni egy 2007es audi a6os(ez tulajdonképpen léynegtelen) motorját.
Eladó egy 2,8 Fiat Ducato mechanikus adagoló, kiváló tuning alap. Az adagoló száma: VE4/12F900RQ. Az ára 70000. Van egy Gt20/23 turbó is eladó 45000-ért. Ha érdekel valakit dobjon egy mailt.
Valamit hallottam én is, de nem tudom pontosan, valami bika csillagképröl, aminek japánul subaru a jelentése meg. . . Nem foglalkozom ilyenekkel, a csillagokat meg a horoszkopot meghagyom a féleszü elvált középkorú nöknek:D
Vazze a fiastyúkos autó elvette az eszed, kezdesz paranoid lenni, lassan mindenkinek (szinte már csak TDITomi a kivétel) ellenséges formában írod a hozzászólásaid.
Mi a faxnak hevíted magad?
Ki mondta, írta, hogy bármiről is be kellene számolnod?
Stilus nem tetszet csak, az a kommandozás amit levágott. . . Nem igazán foglalkoztat hogy megverem e a kiberhelt ventot vagy nem azért annyira nem gyors:) tedd helyére a dolgokat. A mostani autóm széria állapotában elpicsázza 200-400méteren 1kilóméteren 200kilóméteren. . . . .és? Mivel jobb most nekem?:)
ami fent van most 22es wg-s turbod, arra kipuoldali leömlő részt te csináltál vagy csináltattál? ha csinálták mennyi volt? nekem gt20 van most fent és annak 3 csavaros a felfogatása, ennek meg 4 lesz...
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek, illetve ismeri-e valaki szerkezetileg a 140 lovas öthegeres tdi-t, AEL kód. Bírja a motor gyári állapotban, ha kap egy kicsit többet, illetve mit érdemes vele csinálni? Race csúcs?
Minden info érdekelne, akár magánban is.
A tököli gyorsulásin ment egy 5 hengeres dízel, az elég komoly volt, de fogalmam sincs, lehet, hogy teljesen át volt építve a blokk.
Lenne egy problémám, amire eddig senki sem tudott válaszolni. Azért feltenném, hátha itt valaki tudna segíteni.
Annyi lenne a dolog, hogy egy 1Z-s blokkra AAZ-nak a mehanikus adagolója került nagyobb elemmel, ATH váltóval (5.vége180km/h). Az előtöltés 16fokra van állítva, a nyomás 0,9bar. A füstnek nemtudok adni, mert nem ejti le a fordulatszámot. Az autó egyátalán nem füstöl, 1500-tól 2500ig viszonylag jól megy, 3200tól egyszerűen halott. 4000fölé néha ki se engedi forogni.
Ismerősömnek ugyanez az összeállítás, de croma adagolóval, és az övé sem megy 3000fölött..
Heló mindenkinek! Kérdésem a következő: 2es golfba építek 1.9 tdi motort (1Z) 90en lovas. Anyagi okok miatt, egyenlőre csak egy 1.9 td adagolót tennék rá! Hogyan működne vele? Tudná utána is a 90en lóerőt? A válaszokat előre is köszönöm!
Hali mindenkinek, olvasgatom itt hogy az EGR-t "meglehet szüntetni", ilyesmivel kapcsolatbam érdeklődnék. Megfogom chipelni a gépemet 2.0 HDI 107le FAP, szerintetek a FAP hogyan fogja viselni?, baja is lehet vagy csak több eolis fogy?, meg azt ki lehet e dobni a kocsiból ha már behalt, úgy hogy továbbra is rendben müködjön a gép?
Lehuzod a csövet rolla és beledugsz egy csapágygolyót, utánna meg viszadugod a helyére. Legegyszerübb és a legjobb megoldás. Ha szerencséd van lehet megy majd valamikor arra az unokabátyám, nálla van a gépem, és megcsinálja neked. De jövöhétvégénél elöbb nem megy az bisztos. Tehát nem igérek semmit.
Azért feszegetem ezt a témát mert amikor turbó csere volt már akkro is láttam,h a szivócsonkom elég siralmas állapotban van a sok kosztól amit visszanyom az egr. Most ugy érzem hogy legel a ménes egy része,mert nem megy jobban a kocsi mint 30 fokban. Gondolom szűkül a keresztmetszet és emiatt lehet egy kicsit butább mint amilyennek lennie kéne. Ki kéne tisztítani, meg lefalazni.
Ha jó, szerintem a legjobb megoldás egy csapágygolyó, ir hibakodot. Szerintem legjobb ha ráteszitek gépre, azzal megtudjátok mozgatni is, és utánna kitudjátok törölni vele.
Én anno körbekérdeztem: 1.5-től 1.7-ig mondtak mindent a népek. :-/
Az első konfigom 1.8 max kitartott volt, és rövid időre megvolt a 2.05 is (meglóduláskor), és nem esett le a próbaidő alatt. :)) Aztán visszaírtuk.
A valóság szerintem 1.6 és 1.7 közt lehet, ha tényleg tartósat akarsz, de nem tudom megítélni, hogy pontosan mennyi, mert nekem már lóg a tengelye 1 év után.
Most olyan 1.75-1.8-at tölt csúcsban, ahogy néztem.
De ez szerintem erősen darabfüggő ia, Ricsi sajátja ennél többel tölt, és régebb óta hajtja így.
> és hány LE-t lehet ilyen csigával elérni?
Szerintem a gyári 140-es 2.0 PD-n olyan 180 és 190 között, ez utóbbi már szép füsttel. Legalábbis a (külföldi újságokban) mért idők alapján ennél erősebbnek írt (hasonló motorú/kasztnijú) autók gyengébb időket mennek az enyémnél 100-ról 160-ra.
Foglaló fejében nem vihető el, legfeljebb kifizeted, meg írunk egy papirt a dologról, hogy visszaadom a pénzed, ha nem jó. Annyi biztos, hogy egy hete még működött vele az autó, tehát azt tudom garantálni, hogy üzemképes adagolóról van szó. Vagy azt lehet megtenni még, hogy itt Egerben keresni valakit, aki beméri. De most én igy hirtelen nem tudok ilyet mondani, igazából nem volt még szükségem ilyesmire. Olyat tudok, aki Edc-vel meg common-raillel foglalkozik, de hogy ilyennel foglalkozik-e, azt nem tudom. Azt nem mondom, hogy gyertek el, aztán kezdjetek el itt szerelgetni az utcán, felszerelni a kocsira, elég érdekes lenne, bár énnekem ugy is jó..
Tök mindegy, hogy milyen turbot tesztek rá, tényleg nem attol lesz jobb meg füstmentesebb, illetve minimálisan elfuja és jobb is lesz fönt. amugy két pdn is van nagyobb turbo mint gt20 de. . .mind a két autó gazdáját gabinak hivják és olvasák a forumot is, hátha irnak neked valamit a kérdésedre. Csúcs alapvetöen ami szar. Ha én elöröl kezdeném lehet gt17el pd race csucsal járnék. Ez igy ha jol emlészem 217lóval már bizonyitott füstnentesen. . . .
Mindenképp kicsi a gyári csúcs, ezt Ricsi is megerősítette. A több kaját már csak úgy tudja betolni, hogy elhúzódik az égés és emiatt füstöl is. Gyári csúccsal 210 ló környéke ami kijön viszonylag baráti füsttel, de azt tudja a gt20al és a 17vb-vel is...
AZ a baj,h a haverom leonján haldoklik a gyári csiga. És ez felujitanák neki. De olyan összegért,h szerinntem nem sokkal kéne kipótolni,h valami jó nagy csiga kerüljön rá és akkor még errősödik is a kocsi.
Jártam egy időben gt 20-as turbóval nagyon tágra állított geometriával.Ekkor akár 5000!!! felé is érdemes volt elforgatni az autót.Csak lent nagyon lassan éledt.
Most hogy be van állítva a geometria szűkebre 4500 felé nem huzatom mert nem érdemes. Ebből az következik szerintem,h nem feltétlenül a csúcs a szűk keresztmetszet,mert 5000 felett is szépen muzsikált. Hanem a turbó ami lehetne akár még nagyobb is.
Hát nem is tudom, én úgy érzem, hogy a gt20is sok pd-re. A cimbik sima chipes ARL-je sokkal finomabb alul mint ez enyém. Nagy csúcsot vett már bele az ember? Azzal kéne kezdeni, és után jöhet a turbó SZVSZ...
Egyik barátomat érdekelné,de csak úgy ha foglaló fejében elhozhatjuk tőled feltenni padra vagy az autóra kipróbálásra! Egy használhatatlant már vett nemrég,most már ő is csak úgy hiszi el hogy "jó", ha látja!
Sajnos hétfőig tuti nem tudunk elmenni érte(nem vagy túl közel),úgyhogy szerintem tárgytalan! Ha esetleg hétfőn mégsem viszik el,akkor irj hogy működne-e igy a dolog!?
Te anno nagy kkk-t akrtál rakni a caddyre,ha jól tudom,meg jóban vagy a gödöllöi tuning csapattal.
Pd-n vajon milyen viselkedésű egy ilyen turbó??? Használható a mindennapokban vagy nagyon buta alul? Mert az egyik barátom gondolkozik rajta,h ilyet rakasson a 150-es pd leonjára,csak kicsit tart tőle,h a kocsi vezethetősége rosszabb lesz.
urak ezt találtam: "Nekem GT20VNT van fent es alapnyomason (1.4) es 200 le.Siman elbirja a 2bar-t tartosanMondjuk a 230-240 lohoz azert kell az ALS-s adagolo elem is ami a Seat Cupra Dieselekben van (165 lovasokban)"
Egerben! De postázni is tudom. Ha komolyan érdekel, légy szives hivj fel holnap délutánig telefonon, mert hétfőre igérte valaki, hogy elvinné, természetesen én csak azt hiszem el, ami már megtörtént..
Azért én a többiektől is kérnék árajánlatot! Esetleg valahonnan keríteni nagyonolcsón 1 bontott adagolót.... Vagy Extremediesel.hu vagy tőle megvenni csak azt a bontott adagolóelemet. Sztem túl sokat nem költs az autóra mert nem éri meg. Akármennyire is újítod fel ahoz képest csak nevetséges áron fogod tudni eladni....... Nem lebeszélni akarlak róla csak jótanács....... Ismerősökről meg csak annyit, nekem az ismerős még a gyertyát is kilopta az autóból....... Miskolci vagyok!
Most egy kicsit feladtam a dolgokat, inkább a kasznira koncentrálok. Eddig még mindent megoldottam olcsón, ezt is megfogom, de nem most mert erre nincs energiám. Mászkálni kérdezősködni stb. stb. Amiket írtál műhelyeket azokat én is ismertem, de bárki mondta akármelyiket is hozzátette, hogy a Car-Ser a legjobb.
Köszönöm a segítséget! Egyébként te is miskolci vagy?
A BMW szép autó, csak rossz szerelni, a Bosch alkatrészek(elem) amit kapsz hozzá brazil vagy indiai (vállalj rá garanciát, meg vivj a Bosch-sal...) Diagnosztikája katasztrofális.
Én nem szopni járok a műhelyembe, meg nem elüldözni akarom az embereimet, ezért nem javitunk BMW-t...
Nyugaton az adagolós műhelyek nagyrésze bezárt, amelyik nyitva van az erőgép adagolókat javit nagyrészt. Egy átlag köradagolóként emlegetett Bosch adagoló a kinti gázolajjal bőven több mint fél millió km-t tud, ergó nyugaton soha nem fogják javitani, mert addigra már keleten fut... De az erőgépeknél is tendencia, hogy javitás helyett keletre passzolják, mert a kinti rezsiórabérek mellett nem gazdaságos barkácsolni.
Milyen autód van? Ő BMWre állt rá ha jól tom és nem olcsó....... A Soltésznagykálmánon is van, akkor diósgyőrbe a 10es postánál szembe a családi házak között a lórántffyval párhuzamosan. Sajóládon is van 1, ő is rendesnek tűnt, meg az avason van 1 dugiműhely az egyik bérház garázsában a 35ös végállomása előtt 1el balra. de tudok még biztos 1párat sorolni ha megkeresem a füzetem, igaz fingom sincs róla hol lehet........
Sziasztok! Van egy ELADÓ FORD ESCORT 1.8 TD!Az autó 90lóerős,de van hozzá egy nagy Audi túrbó+egy Krezi féle adagoló!Ezzel a két aprósággal 150garantált lóerős a gép!Most lett felújítva! Bővebben az alábbi linken!ÉRDEMES MEGNÉZNI!!!
Kb 100 ló.Nekem a fogyasztás volt a fő dolog,amiért átalakítottam,nem pedig a teljesítmény!Van egy kis hiba rajta,mégpedig az adagoló,de az sem nagy!Krézi csinálta az adagolót rá,és Ő azt mondta,hogy csak a fejszelepet kell kicserélni rajta,meg is csinálná,ha lenne időm elmenni hozzá!
Amit én találtam, gondolom te is arra a 70-es re gondolsz, viszonteladoknak annyi. A listaára ha simán besétálok olyan 90-96e.ft Erre jön még a szerelés, tömitések, beállitás. Mivel én nem tudom kicserélni ezért kerestem egy adagolost aki megoldja. Lehet hogy ö 70-ért veszi, és iszonyat nagy haszna van rajta, de ha összeadom: ha mégis sikerül megvennem 70-ért, erre a le-fel szerelés 15, csak hogy felteszik a padra 20, erre a szerelés ha nagyon olcson számolom 10. Ez igy 115e.ft (nem számolva a tömitéseket csapágyakat, az idöt futkosást), és garancia nuku hiszen nem az adagolosnál vetted az elemet, esetleg nem ö szereli le-fel. Ilyen esetben ha valami gondod van csak egymásra mutogatnak hogy a másik rontott el valamit, neked meg nincs autod. Nekem 130-ban volt az egész és két napomban. (volt más hibája is az adagolotengely volt ugy megkopva hogy cserélni kellett de ezt az adagolos állta) Nekem sem mindegy hogy mire költöm a pénzem, de egy ilyen számitás után kellett nekem is döntenem.
szerintem az EU-s dolgot arra értette hogy nyugaton 1: normálisabb kicsit a nafta 2: 250e km-nél már a te vagy az én fenekem alatt kvartyog itt keleten 3: nem javitanak, egyben kuka, gyári felujitott vagy vadiuj.
(mellesleg meg kell jegyeznem az a 130-as dolog elég ám 70-nek is vadonatújban komplett adagoló hátulja, nagynyomásu rész, mielött még vagyonokat költenél, mert marhára nem hiszem hogy ma 2007-ben annyira mindegy hogy mennyi az annyi egy minimum 11éves autó gazdájának)
sőt régebben láttam valamilyen motoron hogy a vezérműkerék után egy kis helyes kardántengelyke után jött az adagoló. (vagy a vákumszivattyú után talán, rég volt)
hányszor hallom én ezt bömös szerelés közben olaszfan haveromtól hogy bezzeg a digók már 25 éve rájöttek........:-)) de így van, szörnyű megoldások vannak, meg bosszantó nagy spórolások, de ezt már kiveséztük.
Lehet hogy rossz megoldás, de ha 200e.km-t elmegy akkor magasrol teszek rá. Minden autonak van tipushibája, igen a PD-nek is! Nem mindegy hogy ezek a tipushibák az auto életében mikor jönnek elö. Lehet hogy nállam adagolo, de más tipus/konstrukcios hibárol nem tudok. Az is lehet hogy télen a hóban (ha lessz) én csuszkálok az uton mig a ti autotipusotok vigan kielöz, de neken sosem fog leszakadni/kopogni a féltengelyem, elszakadni a vezérmüszijjam, vagy a PD elemeket az ut széléröl összeszednem. Nem tudom miért nézed le a BMW-t nagyságrendekkel komolyabb, biztonságossabb, autot gyárt, és gyártott mindig is. Az biztos hogy nem annyira szervizigényes mint a ti autotok, viszont ha javitani kell zsebbenyulos.
Minösiteni én is tudnám a többi autot, de nem teszem, mivel van összehasonlitási alapom több tipus között is, de ha nekem át kell valamiért ülnöm egy másik tipusu autoba alig várom hogy kiszáljak.
És még valami az én autom 1994-ben 10mill.-os auto volt. Ha a javitásra most 250e.km és 13év után ráköltöttem 500e.ft-ot az a akkori vételár 5%-a. Számolhat mindenki, saját vagy más tapasztalatábol, ki mennyit költött az autojára. (tuning nem ide sorolando)
Az EU-ban nincs adagolo javitás, nem romlik el egy adagolo sem? 1mill.km-et elmennek az adagolok? Érdekes akkor miért van az adagolos, miért kell hozzájuk elöre bejelentkezni? Miböl élnek? Nem hiszem hogy mindenki csak azért dolgozik hogy nagyobb elemeket cserélgessen. Lehet hogy itt téged valami felsörendü lénynek néznek, és az is lehet hogy nagyon vágod az adagolokat de azért nem kell hülyeségeket mondani.
Amúgy a turbó kilépő oldalán lévő 3 körmös hollandit kell kicsavarni ahhoz , hogy ki lehessen venni a geometriát. De gyakorlat, célszerszám és alapvető ismeretek nélkül röviden fogalmazva : szopás...
Balaton Petit kell megkeresni, Ő faragja ezeket a csigákat.
Már volt téma régebben, de felelevenitem: az 525tds-nek lánc hajtja az adagolóját és ehhez képest vékonytengelyes rövidperselyes az adagolója, és az adagoló csapágyazását terheli a vezérműlánc feszitése. Ráadásul az adagoló első szimmeringe a motor olajterében van. Ha megkopik az adagoló csapágyazása, akkor a szimmering mellett beszivja a motorolajat az adagoló, és a korom koptatja el az elemet. A 524td-vel nem volt ilyen gond mert szij hajtotta az adagolóját.
Igényesebb gyártók (pl Fiat...:-D) külön megcsapágyazzák az adagolót hajtó vezérműkereket, az adagolót nem terheli semmilyen húzóerő, igy 1milkm után sem lóg az adagoló tengelye. Még igényesebb gyártók(Mercedes) a külön csapágyazáson felül még el is választják egy szimmeringgel a motor olajterétől az adagoló első szimmeringét, tehát semmi esetre se tud az adagoló kormos motorolajat beszivni.
Ezekután minősitsem a BMW-t? Minősiti az alkalmazott tecnikai megoldások...
Valszeg azért mondtak horror árat, mert komplett szerelt porlasztót néztek neked (házastol). A csúcs magában azért nem olyan horror. De mivel minden kis kacatját lehet cserélgetni, ezért érdemes elvinni vkihez, aki megnézi, cseréli benne, amit kell és ami a legfontosabb: a végén be is állítja a nyitónyomást a megfelelőre.
Azt leszámítva, hogy az "ellened" szólókkal értek 1et, ez a gyújtógyertyás dolog tetszett! :) Légyszi írd már be ezt a hsz-t a benzin vs. dízel topic-ba, biztos feldobná a hangulatot! ;)