Keresés

Részletes keresés

covycovy Creative Commons License 2009.07.15 0 0 8385
Az EM-1 Mikrobiológiai hozamfokozó.
Előzmény: VKOrsi (8382)
kenyérke Creative Commons License 2009.07.15 0 0 8384
Igaz ez az állítás.
A karalábénál már 2. éve ezt tapasztalom. Gyalázatosan nézett ki a fiatal palántáknak a levele. 2x permeteztem, aztán feladtam. Jött az eső, elmúlt az invázió és most látom, hogy a fehér pici lepkék ellenére szépen fejlódnek a lila karalábék.

Kelkáposztát is ültettem. A lepkék tojásai után jöttek a sötét pattanó bogarak és mindent felzabáltak. A kelkáposzta birta volna, de nekem nem volt gusztusom. Vasárnap mind kidobáltuk. Ebbe a kertbe többé nem fogok ültetni, legfeljebb fátyolfólia alá néhányat.
Előzmény: zsebi41 (8381)
kenyérke Creative Commons License 2009.07.15 0 0 8383
Hálásan köszönöm a pontos megnevezést! Igy az interneten széles körben tudok nézelődni.
Érdekelnek a kertben előforduló mindenféle élőlények is. Nagyon érdekes a világuk.
Nálam a digitális fényképezés indította el ezt az érdeklődést.

Aztán itt van ez a kert, az idén annyi kártevő jelent meg, hogy a biotudományomat rombadöntötte.
Előzmény: il1321 (8380)
VKOrsi Creative Commons License 2009.07.15 0 0 8382
mi ez az em-1?
Előzmény: zsebi41 (8381)
zsebi41 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 8381

Használom bizony!!!!!!!!4

ebben az évben ahogy volt levél már is fujtuk.Hét naponként mindent lepermetezünk, a virágokat is.

Olyan a kertem mint az álom, ilyen évem még nem volt.

Csak azt nem értem illetve azért kapiskálom, hogy rovar kártevőim sincsenek, csak arra gondolok, hogy a növények gyorsan nőttek, egészségesek, hallottam régen paraszt emberektől, hogy kinő a növény a kártevő foga alol.

Előzmény: Matykoka (8374)
il1321 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 8380

Csíkos pajzsos poloska.  Graphosoma italicum

Nincs semmi kára, sőt szerintem szép.

Ernyősvirágzatúak lakója ez is.

Előzmény: kenyérke (8378)
kenyérke Creative Commons License 2009.07.15 0 0 8379
Na, jól megleptél! :-))
Nem tudtam hirtelenjébe hogyan került ide ez a kép :-)))))))))))
Előzmény: il1321 (8377)
kenyérke Creative Commons License 2009.07.15 0 0 8378
Sziasztok!

Tulajdonképpen a segítségeteket szeretném kérni.
A kapor ernyős virágján sok ilyen bogarat látok. Szeretném tudni, hogy mi a neve ennek a bogárnak, káros vagy hasznos, esetleg egyiksem.

Nem régen kertészkedem. Sok mindent kell tanulnom, de igyekszem, mert egyre jobban érdekel.
Minden estre most neki kezdek és végig olvasgatom, amit idáig írtatok.Bogarak
il1321 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 8377

Legfeljebb a rokonát:)

Mert ez az én kertemben van.:)

A fecskefarkú lepke ( Papilio machaon ) hernyója. Ernyősvirágzatú növényeken található, elsősorban a kapor a kedvence.

Ez lesz belőle (ez nem az én képem)

Előzmény: kenyérke (8375)
kenyérke Creative Commons License 2009.07.15 0 0 8376
A beszúrás lemaradt. De miért?

http://www.schmetterling-raupe.de/
http://www.schmetterling-raupe.de/
Előzmény: kenyérke (8375)
kenyérke Creative Commons License 2009.07.15 0 0 8375
Ezt a szép hernyót már láttam valahol.....
Ime :-))

A pillangók is gyönyörűek.
Előzmény: il1321 (8352)
Matykoka Creative Commons License 2009.07.15 0 0 8374
Szia Zsebi,

már vártalak! Azt szeretném megkérdezni, hogy használod-e az EM-1-et?
CBNora Creative Commons License 2009.07.13 0 0 8373
Ne várd meg, míg teljesen elszárad. Valahol azt olvastam, hogy ezeknek a keményszárú fokhagymáknak annyi buroklevél van a gerezdjei fölött, amennyi zöld levele felszedéskor. Úgy tapasztaltam, hogy igaz. A hagyma rovására nem érdemes a bulbilliket növeszteni.
Nem tudom, melyikből van Neked, a Szattainak és Kertbarátkörinek nevezett hoz használható sarjakat. A többiét nagy munka lenne megpucolni, az osztrákot szinte lehetetlen.
A héten fölszedem az összeset, lehet, hogy már holnap.
A céklát pár napja pótoltam ki, itt-ott kitúrták.
Főztem a tavalyi Vénusz Gold krumpliból. Már erősen csírázik, de még most is omlósan lisztes. Igazi gombócnak való. Azt hiszem, gyorsan elültetek pár gumót, legyen jövőre vetőgumó belőle. Az is keszthelyi fajta, nem biztos, hogy lehet majd kapni.
Előzmény: il1321 (8372)
il1321 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 8372

A Hógolyót egy falusi boltban kaptam vetőmagként. Jövőre hagyok belőle. Ami van másik fajta, az Impala.

Hozzál csak képet ide is:)

Téli retket még nem vetettem el. az őszi fokhagymát felszedtem, a tavaszinak is egy részét. A tied féle még a földben van. A szára eléggé szárad, de még hagyom akkor had nőjön. Egyet kiszedtem, eléggé kis nyamvadt volt még, de gerezdesedett.

Kaprot még én is szórok el, meg még céklát is kellene késeinek. A Kinti Perezt is szedjük. Kaptam egy tő kígyóuborkát. A lenti képen láthatod az egyiken. Ilyet még nem láttam, ez eléggé tüskés. Ismered?

Előzmény: CBNora (8369)
CBNora Creative Commons License 2009.07.13 0 0 8371
Nem tudom.
Előzmény: kiwancsi (8370)
kiwancsi Creative Commons License 2009.07.13 0 0 8370

Köszönöm, ez sajnos nem az.

Majd lefényképezem. Már mjdnem kihúztam egy helyen, mikor megláttam a kis csíkos izéket rajta.

Keserű? De nem mérgező?

Előzmény: CBNora (8366)
CBNora Creative Commons License 2009.07.13 0 0 8369
Épp készülök kiszedni az egyik fajta salotta hagymát, tulajdonképpen csak cédulát írni jöttem be. Egyet már kiszedtem, elég szép lett. A helyükre gyorsan vetek kaprot, különben nem lesz, mire igazán beindul az uborka. Már virágzik egy Perez!
A még bent lévő fokhagymákkal még vívódok, talán egy kicsit még hagyom. Ezeknek most híznak a virágzati sarjhagymáik, ennek a két fajtának ehető méretűre is megnőnek, ha nem szedem ki korán. Tavaly egyszerre szedtem ki a többivel, nem tudott megnőni. Még elég sok zöld levelük van, addig nem kopaszodik meg a földben a hagyma. Viszont mire leszáradnak, csupaszok lesznek a földben a gerezdek.
A téli retket elvetetted már?
CBNora Creative Commons License 2009.07.13 0 0 8368
Több helyre nem illik, akkor kik legyenek azok a kivételezettek, akik gyönyörködhetnek benne?
Előzmény: il1321 (8367)
il1321 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 8367

Ilyen halványsárga répa nekem is keveredett a rendesek közé.

Az ernyősvirágú növényeken főleg sok lakó szokott lenni.

(Miért ne lehetne ide is tenni ilyen képeket?:)

Előzmény: CBNora (8364)
CBNora Creative Commons License 2009.07.13 0 0 8366
A turbántök igen, a többi nem. Azt hiszem, keserűek.
Biztos rengetegen örülnének neki, szerintem el fogod tudni ajándékozni a fölösleget. Mi is kaptunk, örültünk neki. Kiszáradtak, több éve megvannak. Igaz, foltosak, itt-ott penészesek, de le lehetne tisztítani, csak lusta vagyok.
Előzmény: kiwancsi (8365)
kiwancsi Creative Commons License 2009.07.13 0 0 8365

Na, ha már tök! :-)

Véletlenül tele van a kertem dísztökkel. A kutya eljátszotta, és mindenütt kikelt.

Most az a kérdésem volna: A dísztök is ehető?

Ilyen sokkal nem tudok mit/mást kezdeni....:-)

CBNora Creative Commons License 2009.07.12 0 0 8364
Gondolkoztam, hová is tegyem ezeket a képeket. Ha már ide került a hernyó, ide teszem ezeket is, úgyis a veteményesben fotóztam.
Tavaly rögtön az első évben kivirágzott és rengeteg magot szétszórt az egyik sárgarépa. Egy utódját meghagytam. Egyébként ezek étkezési célra nem alkalmasak, vékony, halvány gyökerük van, de még a petrezselyem virágjánánál is jobb rovarcsalogatók. Ezentúl ezekből is fogok meghagyni párat.
Íme néhány felékszerezett murokvirágzat:

CBNora Creative Commons License 2009.07.12 0 0 8363
Sütőtöknek látszik. Ha az, illatos is a virágja. Persze a termést is jó lenne látni, kocsánnyal együtt.
Előzmény: nemkertész (8361)
rebondo Creative Commons License 2009.07.12 0 0 8362
tizenötcentisen Ridomil, utána Amistar
Előzmény: Flanell (8355)
nemkertész Creative Commons License 2009.07.12 0 0 8361
Sziasztok!

Ez a gyönyörűség a kertemben nőtt az emésztő gödör felett. Nem én ültettem, azt sem tudom, hogy került oda, nagyon gyorsan terebélyesedik és rengeteg virágja van. Nagy sárga virágok és helyenként szintén sárga termés is látható. Gyanítom, hogy valamilyen tök fajta lehet. Megtudná valaki mondani melyik fajta? Előre is köszönöm.
CBNora Creative Commons License 2009.07.12 0 0 8360
Mit mondjak... Irigy vagyok. Még se patisszonunk, se padlizsánkezdeményünk. A patisszon még csak a porzós virágoknál tart. A padlizsán szorgalmasan dobálja le a virágokat.
Az uborkánk viszont ígéretes az üvegházban, hatalmas dzungellé nőtt, és már az uborkák is szépen alakulnak. Ott még nem tartunk, mint Ti, de nemsokára esszük.
Atkák ellen úgy néz ki, bevált a slagozás. De a padlizsán nem szereti, vagy rossz fajta.
A paradicsomból már az összes fajta elkezdett érni. Salátát még nem csináltam, de már annyit ehetünk a szendvicsekhez, amennyi jólesik. A korai determináltak nagyon megnőttek, nem magasak, de borzasztó terebélyesek, tele vastag új hajtásokkal, azok meg kisparadicsommal. Ha nem üti fel a fejét a burgonyavész, nagyon sok lesz rajtuk. Az ízük is jó (Legend, Subarcic Plenty fajták).
Előzmény: il1321 (8351)
CBNora Creative Commons License 2009.07.12 0 0 8359
Bár ne lenne igazam, de a Hópehellyel jövőre gondok lehetnek. A mórahalmi krumplibemutatón mesélték, hogy a keszthelyi nemesítők földjei öntözővízzel megferdőződtek Ralstoniával, évekig nem lehet oda krumplit ültetni, karantén kórokozó. A berzencei cég idén nem termel Hópelyhet, így jövőre nekik se lesz. Talán valahonnan valami kevés összejön, azt hiszem, Keszthelyen is maradtak ép területek, de biztos, hogy nehezebb lesz hozzájutni. Úgy tervezem, hogy az idei termésből félre fogom tenni a vetőgumónak valót. Vírusrezisztens, párszor újra vethető.
Augusztus 12-én lesz a következő bemutató Nyírteleken, akkor talán még megtudunk valamit.
Pannóniát fogunk venni korai krumplinak, apósoméknak nagyon bevált. Szeptemberben kell majd megrendelni, ha valakit érdekel, összeszervezzük, vagy adok elérhetőséget. Sárgahéjú, hosszúkás, bőtermő, vírusrezisztens, tehát többször újravethető.
Előzmény: rebondo (8357)
CBNora Creative Commons License 2009.07.12 0 0 8358
Köszönöm!
Szép fecskefarkú lepke hernyó, olyan, mint amilyen nekünk tavaly a rután volt. Régebben pasztinákon találtam. Vigyázz rá!
rebondo Creative Commons License 2009.07.12 0 0 8357
Hol szerzel hópelyhet?
Előzmény: il1321 (8351)
rebondo Creative Commons License 2009.07.12 0 0 8356

Azt mondtad május végén, hogy borsót vetsz...
Nem bírja a meleget, minden létező megtámadja, bár az első tíz centin nagyon szép,
...akkor nem is vetettél.
Előzmény: Flanell (8353)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!