Pontosan ezt csinálom, palackozom a bort és próbálom eladni, bárhol ahol megveszik
A vegyelemzésnek meg nincs értelme, mert ezt is csináltam és tudod mi volt a válasz?
A másik akkó is ócsóbb!
De talán lesz a kitartásnak eredménye feltéve ha addig nem megyek tönkre..
Na jo... de azert szerintem nagy kulonbseg az, hogy egy kocsmabol veszel pillepalackba kimert bort, vagy egy pincelatogatas alkalmaval jobb hijjan muanyagpalackba lopnak bort amit aznap este otthon palackba fejtesz vagy leginkabb megiszol :)
Amugy miden gyerek tudja (meg a legkisebb is), hogy neves borvidekeink kocsmaiban sosem a hely jo minosegu borat merik, hanem leginkabba leggyengebbet.
Aki Tolcsvan jar az becsulje meg ahelyet annyir, hogy raszan egy keves idot arra, hogy mit vesz es honnan. Ha meg nincs ideje, akkor becsulje meg a boraszatokat azzal, hogy dragabban vesz palackos bort es ezzel meg tamogatja is a boraszatot.
Olyan ez mintha almaink hercegnojehez csak egy laza fertalyorara ugranak fel melo utan... merhogy csak erre van idonk... hat azert almaink hercegnoje meger egy szep estet nem? :)
De rossz neven ne vegye senki a velemenyemet... en is kovettem el ilyenhibat... de nem is csodalkoztam, ha megvezettek...
Ha ÉN pultos lennék Tolcsván és beállítana egy tag 2 littyós pillepalackkal, akkor sem adnék ilyet neki...
Tudod, komoly borászoknál tett látogatásoknál is megesett (velem is), hogy ilyen jellegű "tároló alkalmatosságok" voltak kéznél (beestem, siettem, késő este, kora hajnal, stb.). Most akkor nem vittem volna el a palackban még/vagy éppen akkor nem hozzáférhető nedűt? Tudom, a két eset nem teljesen ugyanaz (hiszen én nem kocsmába járok borért:o) ), de hasonlítható.
Egy kicsit Te is gondolj bele, majd nézzük meg, hogy az előző kis sztoriban ki is a hunyó. Nem mindenki akkor szaki, mint itt néhányan. Azért még nem kell átvágni.
:o
Esetleg ha nem kerül sokba vegyél abból a konkurens borból és végeztess hiteles vegyelemzést miből van, ha valami pancsolt szar akkor talán az elemzéssel megtámogatva meg tudod győzni a vevőket, hogy miért ér a tied többet. A másik lehetőség, hogy megkockáztatod a palackozást és megkeresel vendéglátóipari egységeket, éttermeket, bár gondolom ez túl nagy rizikó.
Mostmár csak azt kell kitalálni a kevésbé bennfentesek mikor mehetnek megcsodálni a tájat és szőlőcskét;)
25-e elvileg ok, vigyem a Gerét?
Szekszárdi Merlot 2000 (Abból a borok és mittoménmi sorozatból) - még a kocakólás papírpohárban is - kellemes illat, merlotra jellemző színek, ízében se okoz csalódást pláne 800 Ft körüli árához képest.
kavi emlékszel arra a finom kis '99-es Villányi Cuveera Polgártól amit múltkorában vittem - szintén ebben a sorozatban palackozott - és mondtam, hogy csak 800 volt? Most valami 1700 ft-ra volt beárazva a Westendben lévő Matchban:( Már csak azt kellene megtudni a multkor árazták félre vagy most?
:) nezd Pistike.... ha en pultos lennek Tolcsvan es beallitana egy tag egy 2 littyos pillepalackkal es kerne bele felszraz bort, lehet, hogy en is ilyet adnek neki...
A 7végén Tolcsván jártam. Az após megbizott vigyek neki félszáraz bort. Beugrottam az Étterem-Borozóba. Mondom a pultosnak mi kell. Hát nem sokat foglalkozott vele. Mire végig gondoltam volna mit csinál már bele is töltött a 2 literes flaskámba az 1 liter édes, + 1 liter száraz bort. Furmint...
Apósomnak ízlett. Vagy csak nem akarta kiborítani...
nem kell a tökéletesre törekedni! sikerált nekem is elég szép számban tutinak tűnő képet csinászni, aztán megnézve és fotosoppal hegesztve se jött le róla semmi :)
végre meg tudtam nézni a képeket, nagyon jók !! [mindig csodálkozom, milyen jó képeket lehet ezzel a masinával csinálni, ha nem az én kezemben van :) ]
Gyerekek, az őrület határán vagyok
Tényleg rossz helyen próbálom eladni a Zweigeltemet. Ma elmentem egy piackutató körútra, és bárhol is ajánlottam, sehol nem kellett, mert mindenhol jelen volt a Kecel-Borker Zwegeltje 145(!!!!) forintért.
Ti meg mernétek kóstolni !?
Csite
Ajánlottad Baján a Fuchslit, megtaláltam a Bortársaság kecskeméti boltjában(850ft), asszem kiugrasztom belőle a dugót...
Hátha elszáll a mérgem
Megkésve bár, de ezen a fórumon is hatalmas köszönet Cerének a két héttel ezelőtti OREMUS-körért. Igazán szuper volt, így két Ős Kaján-nap között :-)
A térségnek tömegközlekedés terén volna mit fejlődnie, lehet, hogy csak én vagyok rutintalan, de a szállástól (Bortó panzió) autóval 23-24 kilométerre lévő Oremus borbarát közlekedési eszközzel való eléréséhez (vonat) oda-vissza összesen bizony jó 10-12 kilométer séta tartozott... Ja, naná, hogy megérte :-))
na hazaértünk!
hogy honnan is?
a csodák földjéről
képek ITT (bandika figyelj! :)
4 napig voltunk
történések nagyvonalakban(tényleg nem lehet mindent leírni, és elnézést az elfogultságért, de aki ennyi időt tölt ilyen borok környezetében, az biztosan más szemmel tekint rájuk)
1.nap: megérkezés estefelé(eső), a gazda(Dr. Tóth Sándor) áldossal várt minket(ez egy olyan pörkölt féle, ami csak óvilági fűszereket tartalmaz, és mindenféle ugró-repülő-futó-túró-... állat húsából készül), hát valami isteni kaja volt, kb. 5 órát főt(minden husi más időpontban került bele), és olyan sokszínű ízvilága volt, mint a legszebb boroknak. aperitifnek egy 97s főbort került(érett, kései szüret jegyeivel tűzdelt, "sokszínű" bor). Kaja után "pincetúra", cikázás a tartályok között(évjáratok hasonlítgatása), ami itt lent nagyon tetszett az az a zenit, ami frizzantés jellegű(friss, "szénsavas", élénkítő borocska, hamarosan palackban!!!), a fiatal évjáratú(2000,2001) főborok közül a 2001s nagyobb ígéret, de még érniük kell, hogy teljes szépségükben pompázhassanak, ja és nemutolsósorban a 2001s kereklevelű(chardonnay), valami csucsszuperkirályistencsodavarász. a túlérettség ellenére szőlőillat dominál, eléggé intenzíven, a szájba véve továbbra is gyümölcsösség érződik, ami lassan vált át kicsi keserűmandulává, és nagyon hosszan érezteti hatását.
2.nap: eső délutánig, beszélgetés, borozgatás, összehasonlító kóstolók, ezen napon is a 2001s kereklevelű, és a "frizzante" ízlett legjobban, de a 98s kereklelvelű is feljött hozzájuk, na jó még a 00s rizling is
3.nap: jóidő, túra a környező púpokra(jajj de nem szerette a lábam :), visszatérvén rostonsütögetés, a tájban való elmélyülés, beszélgetés, a 2001 kereklevelű még mindig a favoritom, de a 99s zöldveltelíni borsos illata, és íze is megragadott
4.nap: jóidő, készülődés az ebédhez bakonyi rakott krumpli, visszafogottabb kóstolás a sofőr részéről(a többiek kaján mosolya felém amikor hörpintettek), azért az ételhez kértem 1 csepp 2001s kereklevelűt :)
sum: hibátlan borok(talán egy olaszrizling volt kicsit vékonyka, és a többihez képest szegény(házasítva lesz)), magas minőségben, és még ezek közül is kiugrik 1-2 ami igazán csúcsbor. a borok mindegyike magas alkoholtartalmú(a legalacsonyabb 12,5), de kicsit sem kilógóak, tökéletes savval rendelkeznek(vulkánvidék), és nagyon nagy hozzáértéssel készülnek, hosszú érleléssel
Köszönet a Házigazdáknak a 4 szép napért!
Jó egészséget a további munkához!
Más: eddig én úgy tudtam -javítsatok ki, ha tévedek-, hogy a borosüveg címkéjén lévő évszám a szüret időpontját jelöli. Tavasz óta látom a boltok polcain az egyik villányi borász 2001-es kékfrankosát, amelyen az áll, hogy egy évig volt hordóban érlelve. Ez hogy lehetséges szerintetek?
No, lassan én is elszabadságolom magam, mivel Kapolcsra megyek, mindenképpen befigyel egy délután a Scheller-pincében, annyi jót írtatok róla (nem is beszélve a római pápáról, aki egy újságcikk szerint legutóbbi magyarországi látogatásakor nagyon dícsérte a monostorapáti Tóth Sándor rizlingjét). Remélem kellemes élményben lesz részünk. Kontraszt is lesz, mert idén a Művészetek Völgye egyik szponzora, a BB fog bemutatkozni a fesztiválon a boraival. Gondolom azt a réteget célozzák meg, aki még nem ismeri a termékeiket :-)
tf1: köszi; a Dolium tényleg sz@r, viszont nagyon nyomul. Köszönöm a címet, +látjuk, ha arra járunk megyünk.
Csomó: itt egy cikk a borbarátból Etyeki mese néven, termelők tel. számával:
http://www.borbarat.com/news/fullstory.php/aid/103/Etyeki_mese.html
Bejelentkezni ajánlatos, akiket mi ismerünk, az Hernyák, Etyeki kúria, Báthory, Gombai; bennük biztos nem csalódtok; és bár nem Etyek, de az a borvidék: Nyakas pince Tökön: www.nyakas.hu
Cirfandlia
Ha a Balatonfelvidéken jártadban elvetődsz Alsóörsre, akkor Zsebők Zsigmondék Telekfői dűlőben lévő pincéjét látogasd meg. Én ugyan még nem jártam náluk, csak a fiukat ismerem és állítólag megéri hozzájuk betérni
Aztán majd meséjj..
Üdv a bortársaknak!
Végigolvastam a 3 év "termését", gratulálok a hozzászólóknak.
Közbevetésem konkrét indoka az, hogy a hétvégén Etyekre tervezünk kisebb körben (4fő) túrát, és kérdezném, hogy kit ajánlotok meglátogatni, kell-e bejelentkezni, időpontot egyeztetni, mit kóstoljunk stb? Köszi előre is.