Keresés

Részletes keresés

crockl Creative Commons License 2003.03.12 0 0 1358
Nameg szinte minden nyelvbe ott a szam % szam operator.
Előzmény: Strasszer (1356)
crockl Creative Commons License 2003.03.12 0 0 1357
van. math fugvenyeket nezegesd meg. php.net/math
Előzmény: Strasszer (1356)
Strasszer Creative Commons License 2003.03.12 0 0 1356
Van a php-ben mod fv? (a mod b az egész-osztás maradékát adja).
Johny Bravo Creative Commons License 2003.03.12 0 0 1355
Ok, köszi!

Bevallom, a Te megoldásod már picit bonyolult számomra, örültem, hogy az enyémet némi google-os keresgélés után működésre bírtam... :)

Előzmény: crockl (1354)
crockl Creative Commons License 2003.03.11 0 0 1354
okok, csak mint elsokent felmerulo ottlet, szamodra, ugy probaltam irni:) De a sajat fgv mindenkepp jo. Es igy a substr is. Mondjuk ha ilyet irsz bele:
$uj_datum = preg_replace("/[^0-9]+/","",$date);
Akkor lehet akarmilyen elvalaszto jel mindig: eeeehhnn format kapsz, persze ha a sorrend az amugy mindig ugyan az:) Es irsz 1 my_mktime fgvt:
function my_mktime($date)
{
$uj_datum = preg_replace("/[^0-9]+/","",$date);
if($uj_datum > 0) { return mktime(substrin-ek); }
}
Es akkor ezt barhol kenyelmesen beteheted date fgv-be amikor mashonnan kapod datumot es meg szeretned formazni. date("Y m d",my_mktime($ize["datum"]));
Előzmény: Johny Bravo (1353)
Johny Bravo Creative Commons License 2003.03.11 0 0 1353
Ja és ráadásul néha van óra:perc:mp is a végén, de néha meg nincs. Ezért csináltam ilyenre.
Előzmény: Johny Bravo (1352)
Johny Bravo Creative Commons License 2003.03.11 0 0 1352
Mivel a beolvasott dátumjaim hol éééé:hh:nn, hol pedig éééé/hh/nn formátumjaim, azért kellenek a substr-ek.
Előzmény: crockl (1351)
crockl Creative Commons License 2003.03.11 0 0 1351
Ennel 3 if esetleg egyszerubb, de mondjuk igy sajat fgv viszont barmikor kenyelmesen bovitheto. De elso korben pl igy:
if($date) == date("Y.m.d")) { print "Ma"; }
elseif($date == date("Y.m.d",mktime(0,0,0,date("m"),date("d")-1,date("Y")))) { print "Tegnap"; }
else { print $date; }
Előzmény: Johny Bravo (1350)
Johny Bravo Creative Commons License 2003.03.11 0 0 1350
Közben megoldottam saját problémámat. :)

function tachos ($date){

$h=substr($date,5,2);
$n=substr($date,8,2);
$e=substr($date,0,4);

$result=abs(mktime(0,0,0,date(m),date(d),date(Y))-mktime(0,0,0,$h,$n,$e))/(86400);

if($result==0){
return("Ma ");
}elseif($result==1){
return("Tegnap ");
}else{
return("$date ");
}
}

Előzmény: Johny Bravo (1349)
Johny Bravo Creative Commons License 2003.03.11 0 0 1349
Hali!

Két éééé.hh.nn. formátumú, dátumot tartalmazó stringből hogyan tudnám a különbséget kiszámítani a napok száma tekintetében?

freetibet Creative Commons License 2003.03.11 0 0 1348
Ha tud valaki segítsen már nekem. Képeket szeretnék tárolni, és megjelemíteni MYSQL adatbázisban. Hogyan és milyen formában valósítható ez meg?
sha_dowe Creative Commons License 2003.03.10 0 0 1347
Ha a két dátumot kivonod egyásból és átalakítod nappá. ennyi..
Előzmény: cOSTIV (1346)
cOSTIV Creative Commons License 2003.03.10 0 0 1346
Sziasztok!

Nekem is egy kis segítség kellene!
TV műsor ajánlót szeretnék csinálni. Az adatbázisomban meg vagyon írva, pl, hogy egy műsor minden szerdán 16:00-kor kezdődik. A kérdésem az , hogy tudom meghatározni a mai naphoz képest, hogy mikor lesz a következő "vetítés" mindenféle for, while, stb ciklus nélkül a legegyszerűbben. Vagy azt hogy tudom meghatározni, hogy mikor (év.hó.nap.) lesz a következő szerda?

Várok....

Satriani Creative Commons License 2003.03.03 0 0 1345
Sziasztok,

Az Oracle topicba is irtam de hatha itt van aki tudja a megoldast:

egy kis segitseget, otletet szeretnek kerni.
Aki dolgozott/-ik az Oracle Portal-al, vagy WebDB-vel (en most azt nyomatom) elsosorban talan az tudna segiteni.
Szoval csinaltam egy reportot ahol megtudom adni (marmint a user tudja megadni) hogy hany sort jelenitsen meg egyszerre a html oldalon.
Ebbe a reportba beleintegraltam egy 'Update' buttont ami az aktualisan megjelenitett sorokban egy oszlopot, mondjuk 'State'-t updateli egy elore definialt ertekkel.
Az egesz a kovetkezo elv alapjan mukodik (amit en talaltam ki..es nem 100% jo:). A report megjelenitest ugy implementaltam egy select utasitassl, hogy
hasznaltam egy 'order by eid'-t a vegen ahol 'eid' egy PK. Aztan ha raklikkelek az 'Update' buttonra az meghiv egy proceduret aminek bemeno parametere a megjeleniteni kivant sorok szama; es ugy
updatelem a tablat hogy ott is 'eid' sorrend szerint csak a parameterkent atadott sorok szamat updatelem.

A baj a kovetkezo: ha a html lapon a user megnyomja a 'Next' gombot (ami mondjuk a kovetkezo 5 - vagy user altal megadott sort - jeleniti meg) es utana az 'Update' gombot, akkor termeszetesen a sorrendben az elso 5 sort fogja updatelni a procedurem,
Valamikepp at kellene adnom a procedurenek, hogy mondjuk melyik a kezdeti 'eid' szam ahonnan kezdje updatelni az 5 sort (peldanal maradva:).

Van valakinek otlete, esetleg mas technika, hogy hogyan, vagy mitt kellene atadjak a proceduremnek hogy a kepenmegjelenitett sorokat updateleje?

Elore is kosz, johetnek maganba is az otletek. Az OTN-en probalkoztam, nem kaptam valaszt, nem nagyon csipik az ilyen regi dolgokat mint WebDB :) de lenyegeben aki Portalban tudja a megoldast az WebDB-ben is mukodik ..
Vagy ha tudtok mas forumokat ahol erdeklodhetek a temaval kapcsolatban..
Ja, es persze az ido is surgetne...:)

Bandi-T Creative Commons License 2003.02.28 0 0 1344
Bocsánat, elhamarkodtam, látom közben volt fejlemény azóta.
Előzmény: Bandi-T (1343)
Bandi-T Creative Commons License 2003.02.28 0 0 1343
t_o_m_i, a másik topicon amit választ adtunk, nem értesz egyet vele?
Előzmény: t_o_m_i (1342)
t_o_m_i Creative Commons License 2003.02.28 0 0 1342
Sziasztok!

Lenne egy nagy problémám. PHP és postgresql van az apache-on. Így el lehet érni az adatbázist:
$db_kapcsolat=pg_connect("dbname=dbname user=postgres");
Ez baj és szeretném, ha csak így lehetne elérni:
$db_kapcsolat=pg_connect("dbname=dbname user=postgres password=foo");

Beírtam már ezt:
alter USER postgres with password 'xxxx';
kiírta:
ALTER USER
Aztán php-ben ez van:
$db_kapcsolat=pg_connect("dbname=dbname user=postgres");
és lefutnak az sql parancsok sajnos még mindig.
Sajnos ez sem segít:
revoke all on table_name from postgres;

Tud valaki segíteni? 2 szerveren is kipróbáltam és egyiken sem tudom letiltani, hogy jelszó nélkül a postgres hozzáférjen az adatbázishoz php-ből.

req999 Creative Commons License 2003.02.27 0 0 1341
Apache környezetben csináltam egy .htaccesst, amiben ennyi van: "ErrorDocument 404 /index.php".

A cucc remekül elkapdossa a nemlétező oldalak miatti reklamációt, és a $REQUEST_URI szeletelésével szép, "keresőbarát" URL-eket tudok használni. Otthon, a saját szerveren. "Élesben" viszont néha, bizonyos oldalaknál az Apache üres dokumentumot ad vissza, de sima böngészős frissítés után (refresh/reload) lejön minden rendben. Olyan is előfordul, hogy megőrül a httpd child process, 98%-ban terheli a CPU-t, és az istennek se döglik meg, még órákkal később se.

Ezt RedHaton produkálja. Az otthoni kis SuSE cuccomon viszont meg se nyikkan neki, és ilyen "élőholt" processek se jelennek meg.

Én toltam el valamit szerintetek?

Wyfliff Creative Commons License 2003.02.27 0 0 1340
resource, igazad van.
az error reportingot csak jovo heten tudom megnezni,de akkor megnezem. kossz.
Előzmény: crockl (1339)
crockl Creative Commons License 2003.02.27 0 0 1339
<?
error_reporting(E_ALL);
....

$lekerdezes amugy egy resource lenne, az nem az eredmeny.

Előzmény: Wyfliff (1338)
Wyfliff Creative Commons License 2003.02.27 0 0 1338
megprobalok bemasolni 1 reszletet
$conn_ID=mysql_connect("localhost","juzer","xx");
mysql_select_db("halozat");
$lekerdezes=mysql_query("SELECT * FROM juzerek");
echo "lekerdezes eredmenye: $lekerdezes";

A $lekerdezes ures marad :( Ugyanez a kod masik szervern uzzel az adatbazissal tokeletesen mukodik. Most mi elol vegyem ki a ;-t a php.ini-ben? :)

t_o_m_i Creative Commons License 2003.02.26 0 0 1337
Köszönöm, sikerült megtalálni így:
getenv("REMOTEHOST")
Előzmény: sha_dowe (1335)
sha_dowe Creative Commons License 2003.02.26 0 0 1336
Előzmény: sha_dowe (1335)
sha_dowe Creative Commons License 2003.02.26 0 0 1335
<?php
echo getenv("COMPUTERNAME");
?>
Előzmény: t_o_m_i (1334)
t_o_m_i Creative Commons License 2003.02.26 0 0 1334
Szia Strong Bad!

Sajnos nem írja ki ezekre, de ezeket próbáltam már. Hogyan tudom kinyerni a gép nevét php segítségével? Pedig a phpinfo() kiírja.

Tamás

Előzmény: Strong Bad (1333)
Strong Bad Creative Commons License 2003.02.25 0 0 1333
Hat ahogy ott lattad:

pl. echo $REMOTE_HOST;

vagy

echo $_SERVER["REMOTE_HOST"];

kinek hogy van konnfigolva a PHPja.

Előzmény: t_o_m_i (1330)
crockl Creative Commons License 2003.02.25 0 0 1332
igy igaz, marmint hogy mindig a cel hatarozza meg elsosorban, hogy mivel dolgozzon az ember. Jo lenne ha mindenki igy gondolna :))
Előzmény: Szürke Csacsi (1331)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.02.25 0 0 1331
Csak annyit fűznék még hozzá, hogy az ez-jobb-mint-amaz típusú megállapításokkal vigyázni kell, mert milyen szempontból? Legyen szó akár a postgreSQL vs MySQL vs akármilyenSQL témáról vagy bármi hasonlóról, bizonyára van olyan szitu mikor az egyik használata előnyösebb annál a másiknál, amit amúgy összességében jobbnak tartasz. A minap elkezdtem kóstolgatni a MySQL-t, és nekem határozottan rokonszenves volt.
t_o_m_i Creative Commons License 2003.02.25 0 0 1330
Sziasztok!

A phpinfo()-ban van egy ilyen értékpár az enviromentnél:
REMOTEHOST yyy.xxx.hu
hogyan tudnám ezt kiiratni?
print $???;

Köszi,
Tomi

crockl Creative Commons License 2003.02.25 0 0 1329
ja, nagyon osszeszedtem magam:)), nembaj, masik topic-ba kaptal rendes valaszt :)
Előzmény: Szürke Csacsi (1328)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!