Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 2002.07.23 0 0 9634
Cirfandli...

ne legyel naiv :) szerinted mennyi beleszolasa van a hegykozsegnek, hogy milyen froccsbort mernek a helyi kocsmaban?

Somlo kornyeken meg keruld a kocsmakat mint a tuzes poklot. Papa-Ajka tavolsagu region belul elobb kapsz soltvadkerti sarfeheret mint somlai bort.. ha meg megis somlait kapnal, abban sok koszonet nem biztos, hogy lesz. DE!!!! Vannak kivetelek, csak sok rossz elmeny kell amig megtalalod. Ha megis talalnal egyet, akkor feltetlenul jegyezd meg es aruld el nekunk is.

Csak, hogy megjegyezzem... hogy erezd mirol van szo.. sehol nem ittam olyan rossz somlai bort mint a Somlo hotelben...dehat oda a nemet turistaknak megy a bor.

A jo folyos bornak is megvan am az ara es a kocsmarosok nem szivesen fizetnek tul sokat a folyos borert, hiszen ugyis vagy a helyi alkesz guritja le a torkan vagy a buta german vedeli be, azoknak meg csak az szamit, hogy occso legyen.

Ez nagyon szomoru, de a topicot meglatogato nem bormagus es talan nem is borrajongonak nem fogok hazudni es alomkepet nyujtani, amikor ez a valosag. Ez van, ha tetszik, ha nem... sok sok evnek kell am elmulni amig ez megvaltozik... es hidd el, hogy a kocsmak fognak stilust valtani utoljara...

z

Előzmény: Cirfandlia (9629)
alexandrosz Creative Commons License 2002.07.23 0 0 9633
tf1:

Mit szóljak? Sajnos ezzel nem mondtál semmi újat. Járok kocsmába. Ott iszom a sört. De tudom, mire képesek egyesek egy kis extraprofitért.
Te is leírtál egy történetet, mely sajnálatos és szomorú. Kb. annyira, mint Pistike sztorija. A javallatom csupán az, hogy használjuk az ilyen eseteket embertársaink segítésére, felhomályosítására - mint ahogy azt a majdan cca. 100 év múlva megalakuló "Vinum Donum, stb..." nevű egyesületünk is teszi majd - , nem pedig kioktatásra.
Hogy ki értett félre kit, azt majd a t. olv.társak eldöntik.

Előzmény: Törölt nick (9630)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.23 0 0 9632
Cirfandlia
"mégis magáról állít ki bizonyítványt a vidék ha ilyent enged"
Tudod a mi vidékünkön eléggé elterjedt a hamisítás(szerintem még mindig) mégis: feljelentik a hamisítót, megbukik, aztán folytatja tovább áldásos tevékenységét mintha mi se történt volna
A kocsmáros meg megveszi mert olcsó
Mi pedig állunk itt tehetetlenül és csúszunk egyre lejjebb. Tudod milyen érzés?
Előzmény: Cirfandlia (9629)
BZoltan Creative Commons License 2002.07.23 0 0 9631
alexandrosz,

senmi nem hulyezett le senkit... egyszeruen a realitasok alapjan jeleztem, hogy ha egy kocsmaba (!!!) rohansz (!!!) be egy ketlieter pillepalackkal (!!!) akkor ne csodalkozz, ha ehhez melto minoseget kapsz ehhez melto stilusban.

Mar bocs... de ez tenyleg igy van. Ez nem a topic stilusan mulik...

z

Előzmény: alexandrosz (9627)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.23 0 0 9630
alexandrosz
Szerintem félreértettél
Én nem leszóltalak, csupán arról tájékoztattalak, mivel h. nem jársz kocsmába (remélem nem is fogsz) így nem tudhatod mire képesek egyes kocsmárosok. Csak egy példa: szemem láttára történt h. bement a tag a kocsmába az 5 literes kannájával és mondá a pultosnak töltse meg. Erre a pultos fog egy kancsót, majd kb. 1 liter vizet bele a kannába és rá a bort. Utána néz rám és röhög. Nekem vhogy nem ment
Na mit szólsz?
Előzmény: alexandrosz (9627)
Cirfandlia Creative Commons License 2002.07.23 0 0 9629
Én is jelentkeznék, de óvatosan mert másnaptól Balatoni tortúra indul. +1 bizonytalan; viszont a múltkori -HSZ-éknél esett- csorbát egy májusban palackoztott hibátlan Cirfandlival köszörülném ki.

Bzoli: akkor Somlón ne menjek kocsmába? :)
A Tolcsvai esetről: lehet h. nem a kocsmában kell mérni a legjobb bort, de mégis magáról állít ki bizonyítványt a vidék is ha ilyent enged. Mert teszem azt este odaérek, másnap borkóstoló, pincelátogatás, de én még aznap körülnéznék, és nincs más nyitva mint a kocsma -Tokaji bort mérek!- ahol ezek történnek. A holnap nem biztos h. jó szájízzel kezdődik. De ez máshol is így van! sajnos

Előzmény: csite (9613)
csite Creative Commons License 2002.07.23 0 0 9628
bölcsen szóla a gazda! :o))
Előzmény: alexandrosz (9627)
alexandrosz Creative Commons License 2002.07.23 0 0 9627
tf1!

Egyetértek Veled, szerintem én sem említettem egy lapon a kocsmát és a borászatot. De biztosan ismersz, ha tudod, hogy hová nem járok. Nyilván fogalmam sincs mi a különbség borász és kocsmáros között. Megpróbálom mondandóm lényegét jobban megvilágítani, hogy értsd: csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ha valaki - aki nem igazán a borok megszállotja - ideír egy sztorit, melyben ilyen rettenetes tapasztalatokról számol be, akkor nem lehülyézni kell, hogy "én is ezt tettem volna", stb. Szerinted ezzel elérjük célunkat, miszerint informálni az embereket bortémában, megszerettetni velük a jobb borokat? Szerintem a leszólás helyett a tájékoztatás, megbeszélés sokkal hasznosabb. Ennek a topicnak volt (és van is tán) egy jellegzetes hangneme. Sajnálnám, ha ez megváltozna.

Előzmény: Törölt nick (9624)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.23 0 0 9626
Sajna nem megy hétköznap munkanapok vannak egyedül csak szombat-vasárnap müxik a dolog
Előzmény: csite (9625)
csite Creative Commons License 2002.07.23 0 0 9625
7végék betáblázva, ha csütörtökön tudtok jönni kóstolóra szállás van!
Előzmény: Törölt nick (9623)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.23 0 0 9624
alexandrosz
Te valóban nem járhatsz kocsmába, mert akkor tudnád h. a borász és a kocsmáros között ég és föld a különbség még csak egymás mellett se lehet említeni őket. (nekem is töltöttek már 3 literes kannába badacsonyi kéknyelűt de olyat!) ellenben kocsmába mindig a legócskább borokkal találkoztam. Szerintem igaza van BZoltánnak
Előzmény: alexandrosz (9620)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.23 0 0 9623
Pontosan ezt csinálom, palackozom a bort és próbálom eladni, bárhol ahol megveszik
A vegyelemzésnek meg nincs értelme, mert ezt is csináltam és tudod mi volt a válasz?
A másik akkó is ócsóbb!
De talán lesz a kitartásnak eredménye feltéve ha addig nem megyek tönkre..
Előzmény: Törölt nick (9619)
BZoltan Creative Commons License 2002.07.23 0 0 9622
Na jo... de azert szerintem nagy kulonbseg az, hogy egy kocsmabol veszel pillepalackba kimert bort, vagy egy pincelatogatas alkalmaval jobb hijjan muanyagpalackba lopnak bort amit aznap este otthon palackba fejtesz vagy leginkabb megiszol :)

Amugy miden gyerek tudja (meg a legkisebb is), hogy neves borvidekeink kocsmaiban sosem a hely jo minosegu borat merik, hanem leginkabba leggyengebbet.

Aki Tolcsvan jar az becsulje meg ahelyet annyir, hogy raszan egy keves idot arra, hogy mit vesz es honnan. Ha meg nincs ideje, akkor becsulje meg a boraszatokat azzal, hogy dragabban vesz palackos bort es ezzel meg tamogatja is a boraszatot.

Olyan ez mintha almaink hercegnojehez csak egy laza fertalyorara ugranak fel melo utan... merhogy csak erre van idonk... hat azert almaink hercegnoje meger egy szep estet nem? :)

De rossz neven ne vegye senki a velemenyemet... en is kovettem el ilyenhibat... de nem is csodalkoztam, ha megvezettek...

z

Előzmény: alexandrosz (9620)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2002.07.23 0 0 9621
Mesterem, meglepetésszerűen Rajtatok fogunk ütni... :-)

Tehát: HSZ+1

Előzmény: csite (9613)
alexandrosz Creative Commons License 2002.07.23 0 0 9620
BZoltán!

Ha ÉN pultos lennék Tolcsván és beállítana egy tag 2 littyós pillepalackkal, akkor sem adnék ilyet neki...
Tudod, komoly borászoknál tett látogatásoknál is megesett (velem is), hogy ilyen jellegű "tároló alkalmatosságok" voltak kéznél (beestem, siettem, késő este, kora hajnal, stb.). Most akkor nem vittem volna el a palackban még/vagy éppen akkor nem hozzáférhető nedűt? Tudom, a két eset nem teljesen ugyanaz (hiszen én nem kocsmába járok borért:o) ), de hasonlítható.

Egy kicsit Te is gondolj bele, majd nézzük meg, hogy az előző kis sztoriban ki is a hunyó. Nem mindenki akkor szaki, mint itt néhányan. Azért még nem kell átvágni.
:o

Előzmény: BZoltan (9617)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.23 0 0 9619
Esetleg ha nem kerül sokba vegyél abból a konkurens borból és végeztess hiteles vegyelemzést miből van, ha valami pancsolt szar akkor talán az elemzéssel megtámogatva meg tudod győzni a vevőket, hogy miért ér a tied többet. A másik lehetőség, hogy megkockáztatod a palackozást és megkeresel vendéglátóipari egységeket, éttermeket, bár gondolom ez túl nagy rizikó.
Előzmény: Törölt nick (9610)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.23 0 0 9618
Mostmár csak azt kell kitalálni a kevésbé bennfentesek mikor mehetnek megcsodálni a tájat és szőlőcskét;)

25-e elvileg ok, vigyem a Gerét?

Szekszárdi Merlot 2000 (Abból a borok és mittoménmi sorozatból) - még a kocakólás papírpohárban is - kellemes illat, merlotra jellemző színek, ízében se okoz csalódást pláne 800 Ft körüli árához képest.

kavi emlékszel arra a finom kis '99-es Villányi Cuveera Polgártól amit múltkorában vittem - szintén ebben a sorozatban palackozott - és mondtam, hogy csak 800 volt? Most valami 1700 ft-ra volt beárazva a Westendben lévő Matchban:( Már csak azt kellene megtudni a multkor árazták félre vagy most?

Előzmény: csite (9600)
BZoltan Creative Commons License 2002.07.23 0 0 9617
:) nezd Pistike.... ha en pultos lennek Tolcsvan es beallitana egy tag egy 2 littyos pillepalackkal es kerne bele felszraz bort, lehet, hogy en is ilyet adnek neki...

Azert most gondolj bele mit kertel es mibe....

z

Előzmény: Törölt nick (9615)
kaviat Creative Commons License 2002.07.22 0 0 9616
jól hangzik :)) [nekem volt amikor csak a harmada volt használható a képeknek]

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: csite (9613)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.22 0 0 9615
A 7végén Tolcsván jártam. Az após megbizott vigyek neki félszáraz bort. Beugrottam az Étterem-Borozóba. Mondom a pultosnak mi kell. Hát nem sokat foglalkozott vele. Mire végig gondoltam volna mit csinál már bele is töltött a 2 literes flaskámba az 1 liter édes, + 1 liter száraz bort. Furmint...
Apósomnak ízlett. Vagy csak nem akarta kiborítani...
csite Creative Commons License 2002.07.22 0 0 9614
nem kell a tökéletesre törekedni! sikerált nekem is elég szép számban tutinak tűnő képet csinászni, aztán megnézve és fotosoppal hegesztve se jött le róla semmi :)
Előzmény: kaviat (9612)
csite Creative Commons License 2002.07.22 0 0 9613
2002.július 25-n 20:00-tól borkóstoló nálunk!

11 palack bor áll rendelkezésre(+12deeztnemér!)
kóstolás céljábúl! várgyuk a jelentekzŐKET! :)
(korcsi, Téged is! :)

na ki jön?

kaviat Creative Commons License 2002.07.22 0 0 9612
végre meg tudtam nézni a képeket, nagyon jók !! [mindig csodálkozom, milyen jó képeket lehet ezzel a masinával csinálni, ha nem az én kezemben van :) ]

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: csite (9605)
csite Creative Commons License 2002.07.22 0 0 9611
hajrá!
és fel a fejjel!

:)

Előzmény: Törölt nick (9610)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.22 0 0 9610
Gyerekek, az őrület határán vagyok
Tényleg rossz helyen próbálom eladni a Zweigeltemet. Ma elmentem egy piackutató körútra, és bárhol is ajánlottam, sehol nem kellett, mert mindenhol jelen volt a Kecel-Borker Zwegeltje 145(!!!!) forintért.
Ti meg mernétek kóstolni !?

Csite
Ajánlottad Baján a Fuchslit, megtaláltam a Bortársaság kecskeméti boltjában(850ft), asszem kiugrasztom belőle a dugót...
Hátha elszáll a mérgem

Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2002.07.22 0 0 9609
Hát még mozgó kavicsból (olasz sáska, homoki olasz sáska) mennyi van ott! :-)
Előzmény: bandika (9608)
bandika Creative Commons License 2002.07.22 0 0 9608
Jesszus, öcsém geológushallgató, ha ezt megtudja, elfogja a pulykaméreg (ő uis nem lesz ott :-)
Előzmény: csite (9607)
csite Creative Commons License 2002.07.22 0 0 9607
mi esőben is jól éreztük magunkat! :)
a XVIII.század elejei épület melegséget, barátságot sugall, amit a borok csak tovább melegítenek!

és amit kihagytam, de élmény volt: ásványbemutató a világ híres borvidékeiről származó "kavicsok"+a hozzá tartozó beszámolók

ja és az udvaron is találhatóak érdekes kövek(az ember azt hinné "csak úgy" vannak ott), meg a bástyán is

és még annyi minden van hogy csak na :)

Előzmény: bandika (9606)
bandika Creative Commons License 2002.07.22 0 0 9606
Alig bírom ki szombatig...csak eső ne essen, nincs szebb, mint egy kedves este a Balaton-felvidéken, néhány jó cimbora, meg jó borocska társasgában.
Előzmény: csite (9605)
csite Creative Commons License 2002.07.22 0 0 9605
ez csak 1 részük! :)
a fotókért külön köszönet kaviat Mesternek!
az ő digitális aparátját nyüstöltem végig! :)
Előzmény: bandika (9604)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!