Bocs, nem értek egyet. Az, hogy eddig nem állt meg, csak annyit jelent, hogy szerencséd volt: semmi olyan alkatrész nem pusztult meg benne, amitől megállt volna, mint a jancsiszög (lásd pl railnyomás-szenzor). A rengeteg km más kocsinak se feltétlenül árt meg, de mindig nagy kérdés, hogy a sok-sok km után mi az ábra, milyen az állapot. A 240e és a 330e km között nem ordító a különbség, de az enyém motorja 240-nél belülről nézve kvázi új, a belső vezérműtengelyes lánc nincsen elnyúlva, cserélni se lenne muszáj, a lendkereke 6 mm-t sem lóg, nem hogy 6 centit, stb... Igaz, nem taposom ki a lelkét hidegen vagy alacsony fordulaton, és vagy 3x annyi zsét pazaroltam olajra meg szűrőkre, lehet, abból kijönne egy motorcsere... * bocsi, csak nem bírom, amikor valaki úgy pusztítja a technikát, hogy az igazából nem feltétlenül szükségszerű. Beültem az autódba, beindítottam, és sajnáltam basszus. Bocs az őszinteségért *
Rengeteg km-t kap, teljesen mindegy milyen autom lenne. Elhasznalodna. Az ossz velemenyem errol az autorol hogy harom eve hajtom, ebbol ugye 1,5 turbo nelkul felig hianyzo vakumrendszerrel stb. stb. Es meg megy, birja. Most azert eleg sokat kapott. Elvonulhat nyugdijba ☺ azert kivancsi lennek mas autoval meddig jutnek.
Én meg tegnap megvilágosodtam: Zoliéban hosszabb a váltó, mint az enyémben, nem kicsit... :-| Bakker ha ezt tudom, még gariban kicseréltetem egy hosszabbra XD
Úgyhogy már ki is találtuk a következő projektet: kell venni 120 lovas 8 szelepes 1,6 HDi-t a hatos váltójával, és átépíteni :D
Örömmel értesítem a társaságot hogy mondjuk egy jó ideje már a tulajdonomat képezi így nem csak tiszteletbeli tag lehetek itt, de lerendszámozódott a kedvesemtől átvett 307 5ajtós facelift, így teljes jogú tagként vagyok jelen ismét, és már legalább Trófeázni azzal mehetünk :D
Ugye számtalan tesztkör 1.6osokkal stb egy nagyobb túra a Zolysysével, de még mindég lenyűgöz az 1.6 fogyasztása, tegnap előtt elmentünk kocsit venni a Diának, indulás tele tank Székesfehérvár Berettyóújfalu , M1 fele mentünk, M0 M5 4es fő út, 4esen végig padlón előzgetve Pénteki csúcsforgalom tele rengeteg szerencsétlen barommal akik 70el feltartják a forgalmat, vissza már lazábban 44es fő út 90-110el, Tiszasas onnan Székesfehérvát 81es Győr és Hegyeshalomnál teletank 776km kerek 40liter
jójó az előzésekkor kicsit szentségeltem mert a bömci után szokatlan volt a lovak hiánya, de azért kellemesen megy így is.
Egy szó mint száz hihetetlen fogyasztás bajnok. Kíváncsi leszek majd ha hazafele televágom mennyire jön ki az autópályás Hegyeshalom Hinteglemm szakasz
Tegnapelőtt-re bekerült a kuplung lendkerék is, a lendkerék csak 6 cm,t lógott, már csak az apróságok vannak, mint pl kézifék kötél, légtömegmérő stekker helyzetjelző ilyenek
Az autoban az előző tulaj már kiváltotta egytömegűre a lendkereket, márkaszervízben. Mivel már régen volt és nehezen járt a kuplung, vétel után teljes kuplungszettet cseréltettem (Valeo 4P Kit).
Ezután szinte azonnal "ciripelő" hangot kezdett adni az autó, ami a kuplung érintésére halkul kinyomására elhallgat.
A szerelő szerint kiemelőcsapapágy, de nem akkor szól ha a kuplung ki van nyomva.. A neten olvasottak alapján nyelestengely csapágy szokott ilyen hangot produkálni.
A szerelés előtt semmi ilyen hiba nem volt.
A kuplungszetten kívül cseréltek még: olajat szűrőkkel, üa szűrőt, komplett vezérlést, difi szimeringet, főtengely szimeringet, váltóolajat, takarították a váltót.
Nyilván "látatlanban" nehéz tippelni, de a tapasztaltak hátha tudják:
Mi okozhatja a hangot, ill. mi lehetett a hiba kiváltója?
Mivel Belga auto, ezert nincs motorszam, tehat akkor cserelek motort amikor akarok. Azt beszeltuk a fonok urral hogy addig kell taposni amig birja. Aztan szerez majd bele egy jo allapotu motort... de azert remelem ez nem az elkovetkezendo egy evben fog bekovetkezni. Ezert is lett masik auto amit lehet utni vagni, nem sajnalom annyira ha ki kell dobni idovel.
Sziasztok. Most vettem észre hogy az autóm jobb oldali külső visszapillantó tükrének aljáról sikerült elhagynom egy kis műanyag fekete elemet. Azt milyen néven lehet rendelni, vagy van e valakinek elfekvőben?
Üdv!Segítségeteket kérném!307 1.6 hdi 2006 9hv autóhoz kellene nekem olyan alkatrész, ami a turbóhoz vezeti be a kartergázt!Hogy keressem azt mert eddig sehogy sem sikerült!Van rajta egy tömítés a motor felől,lehet elég lenne azt cserélnem, bár a fehér műanyag is el van törve!Illetve hallottam, hogy a szelepfedélen lévő műanyag részt amin az olajbeöntő és ez a visszavezető is van, szokták cserélni?!Milyen hiba esetén kell azt kompletten cserélni?Plusz még egy kérdés, ahol a turbó fújja be a levegőt, sztem a légmennyiség mérő után, ott is elég olajos, oda tömítés kell, vagy paszta?Első képen mellékeltem a karterolaj visszavezetőt, a másodikon pedig a bejújt levegő csatlakozást!
Hát hallod... Nyilván mindig bejátszanak a körülmények, élethelyzetek, van úgy, hogy az ember nem tudja máshogy csinálni. De amikor először beröffent, nagyon meglepődtem, hirtelen azt hittem, valami másban ülök, 25 évvel ezelőttről. Életemben nem hallottam még rhr-t ilyen hangon járni, na... És ez olyan maradt melegen is. Aki kitalálta a 30e km-es olajcserét, az monnyonle. A tiéden viszont teljesen egyértelműen hallatszik, hogy még ezen is túl voltak a cserék. Szóval ha innentől vissza is veszed 20-ra, valamilyen károsodás már megvan. Persze hogy ez mikor okoz és milyen gondot, az más kérdés.
Üdv! Adott egy 307 1.6 Presence 2001 évjáratú autó. Indexelni nem lehet vele, hiába tolom fel-le a kart, nem adja be az indexelést. Az indexkar nagyon könnyen, gyakorlatilag akadás mentesen csúszik fel-le. Kábé 2 hete véletlenül beleakadt a karom a kapcsolóba és kissé erősebben megrántottam. Utána egy hétig minden kormányfordításnál kitette hol jobbra, hol balra az irányjelzést, de ez már a múlté, most már nem indexel..
Kérdésem annyi lenne, hogy szerintetek eltörhetett-e valami benne és ha igen, akkor mennyibe lenne a javítása cakk-pakk, akár új kormánykapcsolóval együtt is?
Nálam a turbó nyomás szabajzo szelep hibaja miatt dobalt ilyen hibauzit... 12000ft.os alkazresz. Ha meghibasodik akkor általában tulvezerli a turbót ami hibat dob.
Aztan jön majd Jena és elmondja hogy hulyesegeket írok. :D
Közben találtam egy törölhetetlen hibát, ami a FAP adalékolásával kapcsolatos. Azt hittem, hogy a kifogyóban lévő eolys miatt, de úgy tűnik ez más. Lehet a turbó jelenség csak a letiltás miatti következmény? Csak mert a turbó logikailag nem tartozik az "antipollution" körbe (szerintem).
Az is meglesz, ráér, mert fel újítom teljesen és hétvégi/kiránduló autó lesz... vettünk egy futkorászós melós autót. Úgyhogy majd kell rá szereznem lökhárítót, meg egy csomó más egyéb apró bizbaszt :)
A napokban már másodszor jött elő az antipollution fault hiba, ezért kiolvastam diaggal. FAP hibára gyanakodtam, de a hibatörténet szerint turbónyomás probléma. Azt írja, hogy a 2300mPa referenciaérték helyett 2450mPa volt a hiba pillanatában. Ez mitől lehet, és mennyire nagy gond? Egy éve fizettem nemkeveset turbó javításra, remélem nem pusztul el megint.
2009-es 308-as tetejéről levitte a szél a jelölt műanyag burkolatot. A képen megjelöltem azt a részt, amit keresek, de neten nem sikerült ráakadnom. Valaki tudna nekem cikkszámot keresni és mondani????
Érdeklődni szeretnék hogy hátha van valakinek eladó hátsó ülése 307 sw-be 6.7. ülésnek szeretném használni és az se baj ha fekete a kárpit vagy ha tudtok ajánlani bontót ahol fellelhetem. :) Előre is köszi!
Milyen motorral akarod venni? Ha szívó, akkor ugyan nem lesz egy lámpa-bajnok, de jó eséllyel elvisz kisebb súlyt tisztességgel. De ha turbós, akkor készülj... Az 1,6 thp-k nagyon rossz hírűek, kokszosodnak, lerakódások mindenhol, nem tudom, hogy a kisebb turbós benzinesek ugyanezt "tudják"-e...
Az egy tök más autó, mint a 307. Napi tapasztalatot itt nem hiszem, hogy tudunk adni neked, legfeljebb szervizes kollégák valamit. De ahhoz meg túl új, hogy ezekből sok legyen. Általánosságban, ha nem pakoljátok tele és nem ül minden ülésen meglett felnőtt, nem hiszem, hogy a kicsi köbcentis motorok miatt aggódni kellene. Városi használatra azok pont jók, gyorsan bemelegednek, kocsit két emberrel kényelmesen elhúzzák, megfelelő dinamikával.
Szeretnék véleményt kérni a Peugeot 301 tip szériáról, mivel vásárlás előtt állunk. Többen riogatnak a kis henger űrtartalom miatt, ill. az ebből adódó nagyobb üzemanyag fogyasztásnak.
Nyomás alatt van a vízkör, és a nyomást javarészt a benne lévő levegő hőtágulása adja. Az meg a tartályból nem tud hova menni, így a vizet nyomja arrébb, a rendszerben lévő gumicsövek rugalmasságának erejéig. Ha úgy veszed észre, hogy levegő jön a rendszerből, akkor szagolj bele: Ha kipufogógáz illata van, akkor esélyes a hengerfej.
Az mennyire normalis jelenseg(307 sw 2.0 hdi rhs) hogy a napokban a gep becsipogott hogy alacsony a vizszint es a tartaly kupak letekerese utan a szint minimum alol felugrott maximumig? Valaki elmagyarazhatna hogy mukodik ez a dolog. Ertem en a hotagulast de en ugy vagyok vele hogy meleg motor magasabb szint, hideg motor alacsonyabb. Nekem melegen le megy es ott is marad.
Valamint a tartaly felso csovenel ami a termosztattol jon, folyamatosan nyomja a vizet vissza a tartalyba neha levegobuborekokkal mintha levegos lenne a rendszer.
Van valakinek otlete mitol lehet a jelenseg? Remelem nem hengerfejproblema kezdeti jelei.
Hát az ok elég gyökér lesz, mert csak nem akarja leleplezni magát :D Lehet, hogy Jenő mester agya már tudja a dolgot, csak még ő maga nem tudja, hogy tudja... Érted, na :D Amint megvan, közhírré teszem, mert eléggé egyedi esetnek tűnik.
hát menni megy, de valami érdekes dolog készül, mert ha 1-est szúrok, tolatni kezd, balra kormánynál bedől balra, kézifékre pedig elemeli az orrát, majd behúzza a futóművet... lehet, újratárgyalhatnád Jenővel, mit is csinál rajta :DD
Peugeot 1.4 8 szelep(KFW) 2003-as benzin gázos autóval van problémám. A hiba jelenség a következő. A motor erőteljesebb fékezés hatására megálláskor nem áll be alapjáratra hanem leáll. Azonnal be lehet indítani,van alapjárat és megy tovább,de egy újabb erősebb fékezéskor ismét leáll. Hidegen (kb 70fokig) ez úgy működik,hogy ha fékezek és amikor a fordulatszám mérő 1000 környékén jár a kuplungot kinyomom és picit növelem a fékerőt azonnal leáll. Mivel 70 fokos motornál már gázüzemben működik elsőként arra gyanakodtam,hogy rosszul van beállítva,de fix benzin üzemben használva is jelentkezik a hiba,tehát nem üzemanyag függő.
A fent leírt fékezési eljárással 10-ből 10-szer leáll a motor.
Ha óvatosan fékezek nincs semmi baj. Eleinte arra gondoltam,hogy a fékrásegítő membránja lehet sérült és amikor erősebben fékezek úgy deformálódik hogy átenged és fals levegőt szív a motor,de amint eléri az motor a 90 fokot nem tudom előidézni a hibát. Fojtószelep ház ki van takarítva, MAP szenzor speciális tisztító spray-vel ki van takarítva, alapjárati szabályzó szelep új van benne.
Mivel nem szeretném találomra kicserélni az összes alkatrészt ami kapcsolatba hozható a jelenséggel tanácsot szeretnék kérni mi lehet a gond szerintetek.
A múltkor ez a kis biszbasz állított meg az M7-esen, emiatt tört el Őrmi vonószeme, emiatt kellett a fél autót lebontani, emiatt lett nyakig szutyok Zoli mester:
Nos, elérkezett az idő: tíz éves a járgányom, bennevan majdnem 240.000 km, tehát azhogy kell, két nappal ezelőtt elkezdtük a nagyrevíziót a tiszasasi paradicsomban. De ha már lúd, legyen kövér alapon, és mert a kíváncsiság és a félelem is hajt, úgy döntünk, hogy utánajárunk annak a problémának, amit még orfűn fedeztünk fel (ki tudja hány évvel ezelőtt), nevezetesen, hogy van egy henger, amiben a befecskendezést annyira korrigálja a motorvezérlő, hogy az érték a max. szinten ki van akadva, akár alapjárat, akár padlógáz, bárhogy. Emlékeztető: ezzel Novoth Tibort is megjárta az autó, aki megállapította, hogy az egyik hengerben amint eléri az üzemi hőfokot, a kompresszió 70%-ra esik. Ha picit hűl, akkor 94%-ra felugrik, de pár 1 percet, és újra le 70%-ra. Vélemény: szét kell bontani, addig biztosat nem lehet mondani. Na, azóta eltelt jópár év, meg 140.000 km, itt volna végre az ideje, hogy utánajárjunk, mi a fene zajlik a motor belsejében. Jenőt a kíváncsiság hajtja, engem meg mostmár a para, nehogy otthagyjon a járgány valahol :)
Az élmény, ahogy nekikezdünk a jól ismert alkatrészek kiszedésének, szinte már sietünk, annyira rutin még nekem is, aztán már látjuk, hogy ez bizony hosszú lesz, még sehol a vége... ezért aztán erőgyűjtés, roppan a csirkecsont, szisszen a búzasör (mesternek is kedvence!), aztán gomolygó szúnyogfelhőben támasztom le egymás után a kiszerelt alkatrészeket a padlóra, mindezt éjfél körül, nos, ez az élmény földöntúli. :) Aztán Jenő mester még vagy két órán keresztül szereli le az emeleteket a motorról, közben én futok egy "teszkört" egy bizonyos eléggé ismerős, az udvaron álldogáló kék rhr sw-vel (köszi tewe :D), hogy Jenő bátyjától elhozzak egy tartály szénsavat a hegesztőhöz, mert ahogy Zoliéban, úgy az enyémben is van két csavar, ami nem jön ki máshogy, csak ráhegesztve egy toldalékot.
Aztán kiülünk a verandára, és még vagy másfél órán át taglaljuk az élet folyását, végül észbekapunk, hogy mindjárt hajnal... Sajnos a végső állapotról már nem csináltam fotókat, mert a szúnyogok 2 perc alatt kiették a kezemből a telefont másnap reggel, de picit siralmas a látvány, ahogy ott áll a műhelyben, teljesen kibelezve :( Közben megállapítjuk, hogy a 240e km-es turbóm tökéletes, a hengerfalakon nincs vállasodás, a dugattyúk nem kopottak, még látszanak a gyári megmunkálás nyomai, és a szelepeken sem látni semmi problémát. Ezzel viszont egyelőre az is távolabb került, hogy rájöjjünk, mi okozza a befecskendezési gondot (aminek látható jelei vannak a dogattyúk tetején). Hétvégén megy a hengerfej javításra Kisbérre, mi meg renélhetőleg addig is okosodunk.
Köszi Jena, újra! Leírhatatlan az alaposság, pontosság, gondosság. Mindenkinek példamutató!
1.6hdi 307sw Ha mindennap használom elsőre beindul,ketyeg rendesen,de ha áll az autó 2-3 napot és beindítom akkor kb jár 3-4 másodpercet és leáll utána kb a negyedik,ötödik indításra indul csak be.Valakinek volt hasonló problémája?
Sajnos nem fért az időbe. Partvonalról nehéz középre, vagy a túlsó végre jutni, mostanában minden háttérbe szorítja az én elképzeléseimet, de a gyerekek az elsők. Ott szerettem volna lenni...:)
Sziasztok. Kérdésem a következő lenne. Van egy 307 es 1.4 es 8 szelepes 55kwos 2002es autónk.... A hiba a köv. Folyamatosan gyengűl, egyenes úton max 110, lát 1 kis dombot 90, majd 80.....3szerelőnél járt, mindent jónak találtak rajta az ac pumpától a befecskendezőig, az összes érzékelő jó, lambdaszonda jó értéket mutat, katalizátor nincs szétégve, tiszta....szelephézag frissen beállítva, szelepek tiszták,csonkokban lerakódás nincs, kompresszió a gyári értéken. Vezérlés lecserélve,(jelen van), gyújtótrafó, gyertya új... szűrők, stb.... új kipufogódob, hátha,hátha.....ac 3,6 bart nyom, injektorfejek jók....S.O.S. mi lehet a baj? Válaszotokat előre is köszönöm...
nem építkezési, hanem kempingezési célokból, de régóta agyalok már azon, hogyan lehetne síkba hozni az sw-ben a hátsó részt. elvileg van hozzá "van" (=haszongépjármű) átalakító szett, gyárilag, frédiék webáruházában láttam régen, de bőven 200k fölött volt az ára. meg lehetne csinálni ilyen összehajtogatható lábú bútorlapokból egy állványzatot, aminek a darabjait ha beteszed hátra, utána sík padló keletkezik. mehet rá matrac, vagy raklap, kinek mi. De az Sw-kasztni építkezés után sokkal hasznosabb és kellemesebb, szóval szerintem érdemes átgondolni, és esetleg megcsinálni az átalakítást (engem a méricskélés, és a műhely hiánya riaszt el tőle).
sziasztok peugeot 307 2.0i premium a gyutás trafóban egyántalán nincsen feszültség vettem egy másik újjat de mind hiába ugyan azt produkálja ki cseréltem a főtengely jeladó is megnéztem az aklumátor testelést is szoval nem értem mi lehet a probléma netán a vezérlőegység ami a biztositék tábla mellet helyeszkedik el vagy azok a kábelók amik rá vannak csatlakoztattva ?
Ha lehajtod a támlát, akkor még egy mozdulattal az ülések felhajthatók az első ülések háttámlájához. A padló nem sík, a 2.sor alatt mélyebb, mint a csomagtérben. Viszont az SW-ben az üléseket lehet előre-hátra is állítani kb 5cm-t, amivel a lábtér vagy a csomagtér növelhető kicsit, attól függően mi kell. Én nem váltanék breakre. Kiveheted csak a középső ülést a 2.sorban és a másik két ülést rakosgathatod ahogy tetszik.
Hosszú tárgyak szállítására a középső ülés lehajthatósága nagy előny, mert még így is tud 4 ember utazni. Bútoráruházból hazafelé többször volt már hasznos.
Igen láttam hogy dönthető az sw is, de sík csomagteret szeretnék amit a break tud. Ülölap előre, háttámla le. Ha kiveszem az sw üléseket akkor sík lesz a csomagtér?
Építkezés előtt állok, ezért fontos. Lesz vonófej is de nem szeretnék mindenért futóval menni, illetve ha utána gyerekért kell menni, ne kelljem már a kivett ülésekért rohangálni. Ezért kérdezem hogy lehet sw-ből break-et csinálni.
Egy 136Le-s Hdi kombit szeretnék venni, de nem tudok választani a break és az sw közt, tetszik az üvegtető, csomagtér roló, kartámasz stb, de a break hátsó üléssora kellene nekem mert az ülések kivétele nélkül lehet gyorsan nagy csomagteret varázsolni. Az sw-be be lehetne rakni a break üléseit? Mi mindent kell cserélni hozzá?
nem tudom van-e itt valakinek az alábbiakkal tapasztalata, de remélem valaki már hallott ezekről:
az utóbbi időben rendszertelenül előfordul, hogy közvetlenül indítás (mind1, hogy hideg vagy meleg) után sebességbe rakom(előfordul már előre és hátramenetben is), elindulok és felkeményedik a fékpedál, egy millimétert se tudom benyomni. mivel nem megyek gyorsan, ezért ilyenkor meg tudok állni, utána álló helyzetben üresbe rakom nyomkodom és pár próbálkozás után újra miden ok és utána már nem fordul elő, de azért szeretném tudni, hogy mi lehet a gond. tapasztalat?
a másik kérdésem, hogy a tompított fény visszajelző alatti lámpa szintén rendszertelen időközönként felvillan egy pillanatra és sípol 3-4et (volt már, hogy 130-nál villant meg, de volt, hogy 50-nél). nem érezném, hogy hatása lenne a teljesítményre, mert nem torpan meg, a sípoláson és a felvillanáson kívül más nem történik. megnéztem, ez a lámpa a "vízjelenlét a gázolajszűrőben" lámpa. ezzel kapcsolatban van valami ötletetek.
ugy érve hogy a pipákban nincsen szikra pedig a gyujtás tökéles az aksi is főtengély jeladó is cseréltem de hibá ugyan azt csinálja a vezérlésel nem lehet gond mivel akkor durogna meg csatogna tekerés közben
hipp-hopp riopsz-ropsz meglett, aztán megbeszéltük, merre folyjon tovább a világ, merre keringjenek a csillagok a központi feketelyuk körül, stb. Eltartott egy darabig, de a pulcsi jól szolgált közben :) remélem, nem koszoltam össze (én is "szereltem" picit, mert ezek ketten jenával mindig oltanak, hogy úgyis kiesne a csavarkulcs a kezemből... :D)
Na mi a helyzet a vasakkal, illetve vassal? Na meg a barackkal?
Vivi még reménykedett, hogy ott lesztek, mire visszaérünk, de az f9 előtt volt, így már előre mondtam, hogy ne nagyon reménykedjen, mjvel 6 fele, amikor elköszöntünk, már csak az "összeborítás" volt hátra.
Illetve a megkapott képeket 1024x768 felbontásban felraktam egy felhő tárhelyre. (beszámoló végén a link)
Aki szeretné, hogy az ő szempontjából is olvasható legyen a tali az küldje el nekem és felrakom, ha képekkel szeretné díszíteni akkor word formában kérem az egészet.
Srácok, a talin készült képeket felrakjátok valahová? Őrmi írt egy beszámolót a honlapra, azokból is jöhetne még, mindig jó olvasni, ki hogy látta, hogy érezte magát.
Sajnálom, nagyon szerettem, 3 gyerek felnőtt benne hátul, kényelmes, praktikus, jó volt, de már közelített a 200-hoz, s szembejött egy céges, 4 éves Focus kombi, de az SW ahhoz képest egy kényelmes hajó.
hasonló volt a problémám, csak nekem az immo sem tanult :(. Com 2000 donor be és láss csodát minden működött, ahogy a nagy könyvben le van írva. No hiba kód volt és mégis!
Nekem 2004 es ugyanilyen autónál vannak gondjaim. 2014-ben után töltötték bírt egy éve. 2015-ben újra után több gáz kellet bele de még mindig jól hűt :) Azt mondták ez a hűtő tipus hiba. Valószínű jövőre nekem is vásárolnom kell. Érdekelne majd milyen tipust vásároltál.
Sziasztok! 2003-as 2.0Hdi 90 Peugeot 307. A probléma az, hogy az összes eddig talált módot alkalmazva sem sikerült működésre bírni a távirányítót. Amit próbáltam: BSI reset,szinkronizásás(gyujtással nyomva a zár gombot),valamint diagnosztika kimutatta, hogy a kulcsa adja a jelet, az autó pedig veszi, de mégsem akar összejönni! Az autóban rengetegszer volt cserélve az irányjelző panel(tanuló autó volt), valamint 655ezret futott. Valaki tudna segíteni, hogy lehet működésre bírni??
De, lehet érdekes, vidd vissza hozzá és ha kell intézze el a cserét. Ennél a pontnál lehet gond a hegesztési varrat hibája. A kipufogó szetthez meg szerintem nem adnak semmit. A régi felfüggesztéseket és csavarokat használta szerintem. A felfüggesztések cseréje is javasolt 5-6 év után, mert lazán lógni fog az egész és nem a gumi tartja, hanem az a műanyag biztosító szalag. Az meg engedi erősen mozogni az egész rakatot. 3 felfüggesztése van. Nézd meg az állapotukat.
Hát jó. Megvárom... Csak már az agyamra megy. Ha a kifújás nem érdekes, s a tűzkarikánál nyikorog akkor azt megoldom valahogy. (csak mivel mától vagyok szabin, s vasárnap mi is tiplizünk el így akkor így marad, s nyikorog végig)
Biztos utángyártott, mert ~36k körül volt + a munkadíj, így kért 45öt. Csak nekem az furcsa, hogy a tűzkarikás résznél olyan mintha a régi gyári rögzítő rész meg csavarok maradtak volna. Mintha áthegesztette volna az új kipufogócsőre a régi rozsdás csatlakozót, s még csavarokat, rugót se cserélt. Mert szerintem ennek is fényes újnak kéne lennie. Vagy ez nem tartozéka az új csőrendszernek? Nem azon is gyárilag van hegesztve? A hegesztés meg a középdob csatlakozásnál is ugyanolyan. Ebből meg az jön le nekem, mintha a szerelő hegesztette volna össze itt-ott.
Pedig a tűzkarikánál nyikorog az biztos. Az a kifúvás a gyártó hegesztésének a gondja, vissza kell venni a forgalmazónak és ha a reklamációt elfogadják, visszaadják a pénzt, amit az újra befizetsz mégegyszer. Ettől a kifúvástól egy kicsit hangosabbnak vagy morgősabbnak kell lennie.
Én is jártam így, Bosal az első dobnál kifújt csak nem ennél a varratnál. A szerelővel abban maradtunk, hogy télen nem szórakozunk vele, majd tavasszal reklamál mert még bőven benne van az egy évben. Aztán a nyomok eltűntek és nincs mit reklamálni, a kis lyuk eltömődött. 2 éve van benn.
Ránézésre nem tudom megmondnai, hogy gyári-e, csak az ára alapján. A gyári a duplája lehet kompletten vagy még több, ez az ár az utángyártott ára, nekem 2 éve 38e Ft volt az alkatrész.
Várd meg, amig hazaér a szerelő és nézze meg. Ha ő vette, akkor intézze.
Múltkorában lett cserélve kipufogó, teljes cső/dobrendszer a csatlakozástól (~45k-ért). Első ~2-3 nap még semmi hangja nem volt. Aztán elkezdett iszonyatosan nyikorogni/csikorogni, mikor váltok/kuplungolok s a motor kimozdul.
Mondtátok, hogy nem lett bekenve rézpasztával, vagy hogy tegyek a csavarok/rugók alá alátétet, klingerit, stb... Na ma találtam aknát, hogy alá tudjak bújni meglessem mi a helyzet, tudok -e kezdeni vele valamit. Szereztem rézpasztát is. De a megállapításom az hogy én ~semmit.
Kérdésem lenne: A képek alapján ez nektek gyári kipufogónak tűnik? Az így van hegesztve láthatóan a toldásoknál? (nekem úgy tűnik, mintha a szerelő körbehegesztgete volna a csövet a dobokkal...) A második képen látható, hogy még valahol ki is fúj kicsit, mert látszik a korom nyoma. Ahogy nyomogatom, rángatom én úgy hallom mintha a középdob csatlakozásánál (ahol hegesztve van és "kifúj") nyikorogna, s nem a rugós rögzítő résznél. A második képen a cső a motor felé megy.
Visszavinném a szerelőhöz, de még ~2 hétig "nyaral". Mit tudnék vele kezdeni? Hova tudnám vinni (ahol nem heroin áron dolgoznak)? Vagy esetleg közületek segítene nekem valaki megoldani ezt a nyikorgást ma-holnap ~baráti áron?
Sziasztok van itt valaki köztünk aki engedéjezett már aux portot a gyári rd4-es rádión?
Ha van itt ilyen társam akkor tudna egy pontos leírást adni vagy linkelni hogy hol találom meg a szoftverben!? Van gyári diag kábelem, szoftverrel csak eddig nem találtuk meg, hogy hol kell..
Élet mentő lennő a segítség, hogy ne csak az Ozone fm-t tudjam hallgatni..:D
Ma esti történet, hogy Hasziék parkolójában Zolysys beveti az összes bitjeit, telefonon pedig Jena instruál, hogy mit is kéne közben alaposan nézni. A járgány aztán jónéhány köszörülés után végül meglepetésre beröffen, és jár vagy 10 percet köhhintés nélkül alapjáraton.
A diagnózis közben megszületik, de hogy biztos legyen, hát legyen: próbakör, hisz épp ott a forgalmi kör (körforgalom). Nosza szúrom egyet, hátrát, fordulgatok, ki a parkolóból, aztán az egyenesre kiérve döföm egyet, elváltok kettőt, és három megy kétezerig, ott meg beköhög, és STOP jön, és megáll, és gurul innentől, vissza a Haszi-parkolóba.. Mé megtoljuk, hogy civilizált módon leparkoljuk.
A Jena általi távdiagnózis: 99% railnyomás-szenzor hiba. A csere Zolysy-re vár, ő meg alkatrészre. Pár nap, és remélhetőleg újra járóképes lesz a dögöm... :) Zolinak és Jenának megy minden köszönet!
Nos, a diagnózis ezen a szúnyogmarós (Holdfényes) nyári éjszakán (à la Csinibaba!) a becses közreműködésetekkel megszületett (és még nem láttam róla facebook-posztot!! :D), az aznapi mentés pedig részemről teljesen rendben volt, legalább volt idő és lehetőség Őrmit - kérdésére - felhomályosítani röpke életem legújabb történéseiről. Beszéltünk barackokról és egyebekről, no és küzdhettünk a vasakkal, és egyéb ötvözetekkel is, amíg oda nem értetek :)
basszus, ezt a pözsó francia központi honlapjára fel kéne tölteni... tanulságos. kíváncsi lennék, az elmúlt 10-14 évben változattak-e valamit, na meg, hogy más autógyáraknál ez hogy megy... egyáltalán gondolnak-e arra, hogy auz autóik még 10-15 év múlva is életben lesznek, és ne adja Isten, vontatni(uk) kell...
Annyi javítás h naplementézni mentünk le Balcsira, kvázi meglepiként Őlmiékhez, ha fogadóképesek és úgy volt:) Őlmiékkel Siófok felé gurultunk, amikor bezzizent az S.O.S. kiáltás az éterben, szóval vissza Zamárdiba, mi meg andalogtunk Vikivel és Ildivel. Majd újfent megjelent fülkagylóink peremén a "zomázámzige zűrzavar", hogy akkor kéne másik oroszlán is Érd környékére sárga angyal gyanánt:) Különben előbb odaértünk volna;)
múgy ha igaz ma jön Sys diagolni, akkor leugrunk a parkolóba;-)
Olvasom a fórumot, és a cikket is a klíma fogaskerekek javításáról, de az én hibámra nem találom a választ. Az autó (307 2006 1.6 benzin) kétzónás automata klímája elfelejtett automata lenni.
Azaz a beállított hőmérsékletre hidegebbet/melegebbet fúj, de az utastér ventilátorának fordulatszámát nem változtatja, azt nekem kell a külön gombbal. Így hiába állítom 30 fokban 17 fokra a klímát a hideg levegő csak legyez, de nem hűti le az utasteret.
Az autót nemrég vettem és télen, akkor nem volt vele gond. Ez ennek az autónak a sajátossága, vagy valami ismert hiba? Ha hiba, akkor mi okozhatja?
nagyon régen nem jártam erre, most lenne kérdés, 307SW 1,6 benzin 2003 évjárat, tegnap autópályán tempomatnál 5-ösben egyszer csak egy kattanás, majd a motor felpörgött, villámgyorsan kikaptam üresbe, de azóta az 5-ös fokozat nem működik. Gondolom egyértelmű váltóhiba, d emennyire merhetek járni vele amíg nem jut el szerelőhöz? (pár nap) Amennyire utánaolvastam, az 5. fokozat fogaskereke könnyen ledarálódhat valószínűleg nem nagyon kaphatott olajat a váltó. Érdemes -e javítani illetve ha már úgyis szétszedik a váltót van-e valami javaslat hogy egy kicsit hosszabb lehessen az 5. fokozat? Mert igazából a rövid 5-ös az autó egyetlen hiányossága (meg hogy nincs 6-os)
Éppen azért kérdeztem, mert körülnéztem a weben, és a legdrágább alkatrészekből sem jött ki 20 felett. A menetrögzítő felvétele szerint :) alig volt több egy óránál a munka. A futómű beállítás még nincs is benne az árban.
Meg kéne hallgatni, hogy megint ott zörög-e ? (mármint a tűzkarikánál)
Ha igen, akkor 2 oka lehet szerintem: az egyik, hogy idővel összébb nyomódik kicsit a tűzkarika, emiatt lazul az előfeszítés.
A másik, amit ki szoktak hagyni az összeszerelésnél: kellene a feszítő rugók alá (és talán fölé is) egy-egy fieber karika. Emiatt nincsen hangja a szettnek normálisan, mert a rugó nem fém a fémen fekszik össze így.
tuti tippet várok arra hogy ne nyikorogjon a kipufogom elöl,most lett cserélve komplett rendszer tüzkarika minden 1.6 benzines ,és az agyamra megy a nyikorgásával,1 hónapig jó volt de most elkezdett nyikorogni!! köszi!
Valóban lehet, hogy sokat fizetett az emberünk, de ez baromire függ attól, hogy hol csináltatta és mit tettek bele. Ezt ezen adatok ismeretében lehetne csak véleményezni.
Ha pl. gyári alkatrészeket teszel bele, jelentős különbség jöhet ki, de ez még az utángyártott piacra is igaz !
Mert ugyanarra a termékre gyakran akár háromszoros ár is lehetséges gyártmánytól függően.
A szervidíjakról már ne is beszéljünk. (egy szakszerviz óradíja kb. 10e+Áfa, míg egy kis műhelyé lehet kevesebb is, mint a fele.)
szerintem sokat fizettél én most csináltattam 2db axiál 2db kormányösszekötő 2db stabpálca= 16000 ft 5000ft futomüállítás 5000 ft munkadij=26000 ft, a motortarto max 2500-5000 ft + munkadij, nézz körül itt az árakkal kapcsolatba: https://alkatreszek.hu/
Nekem pár napja az M31-en dobta be a motorféket a csipogással egybekötve,meg a APF irkálással :D
Még jó,hogy van nálam tartalék gázolaj szűrő,csere lett.Viszont a CR nyomásszabályzó picike szűrője,megint összeszedett valamit,a tünetekből következtetve. Ultrahangos tisztító kellene,de nincs a közelemben sajnos.
Viszont , ezt a vonószem problémát nekem is meg kell néznem :)megjáratni egy menetfúró kütyüvel,utána meg zsírt neki a rozsda ellen :) Soha nem lehet tudni.......... :D
Azt is írd meg mi történt a motorral,mi lett a hiba.
Nos, hát ez a nap is eljött. Imádott pözsóm, a kis huncut, Érdnél, az M7-esen ahogy volt, megállt. Na jó, azért egy épp 500 méterre lévő pihenőig még elgurult, de onnantól se kép, se hang. Doktor Jenának telefon, azt mondta, ha leviszem, még ma megcsinálja, ha tudja. Nem semmi!...
És bajban ismerszik meg alapon Őrmi mester hipp-hopp ott termett, Siófokról feljött Érdre, azzal a határozott szándékkal, hogy akár Tiszasasig is levontat, ha kell (Doktor úr ott rendel). Aztán kiderült, hogy az én autómban a FAP mellett még vonószem sincs, így aztán ott tartottunk, ahol előtte. Szerencsére Hasziék épp hazafelé tartottak Siófokról, így később befutottak egy második vonószemmel. Azonban, csak hogy ne legyen egyszerű a dolog, időközben rájöttünk, hogy a Break/Sw-k hátsó vonószem-foglalata imád annyira berozsdásodni, hogy nem fér bele a vonószem, nem kapja el a menetet, stb. Se Őrmié nem volt használható, se az enyém (amire amúgy nem is lett volna szükség, de ott hitetlenkedtünk, hogy akkor most mi van már, ménem megy be a helyére az a nyavalyás vonószem, nem létezik, hogy a csigazabálók elölre és hátulra két különfélét csináltak... Hát nem is. Csak épp elfelejtették rozsdamentesíteni a foglalatot... Köszi Jean-Pierre!). Szóval előkerült a brute force-módszer, azaz a nyers erőnkhöz folyamodtunk. Ildi asszony körömfényesítője elhalálozott a rozsdátlanítási folyamat során, ahogy aztán később maga a vonószem szára is kimúlt, mivel a menet erősebbnek bizonyult, a nyíróerők végül beszakították a vonószemet a menetbe.... A 2,5 centi menetből ha 5-6 mm maradt a csonkon....
Sebaj, talán az a 6 mm is elég lesz, legalábbis nekem, előre, ahová minden teketória nélkül be tudtuk tekerni a torzót. Maradt azonban a millió dolláros kérdés, hogy ha Őrmi nem, akkor most ugyan ki fog engem vontatni, és hová... És jöttek Hasziék, és az ő vonószem-foglalatuk is roszdás volt, annyira, hogy csak 2-3 mm-t tudták betekerni (úgyhogy én a 6mm-rel biztosabb lábakon álltam), aztán még az is kiderült, hogy a ráncfelvarrott Sw vonókötelének karabínere nem kompatibilis az első generációs vonószemmel, de végül minden akadályon túljutva Hasziék Sw-jére csomóztam kocsimat, és tapostam a féket, ahogy kell. Kemény rántásokat élt túl az a pár milliméternyi menet, meg a két tonnát bíró csirkebél, de végül elvergődtünk a parkolójukba, aztán még haza is hoztak a lakásomba.
Szóval éves tali utáni nemzetközi minitali, Köszi Jena, köszi Haszi, köszi Őrmi (jövök neked egy vonószemmel, meg egy foglalat-helyreállítással), telefonos segítség pedig Zolisziszi volt, medúzák és egyéb tengeri herkentyűk társaságában. Köszi srácok! Nagy dolog, hogy segítettetek!
Sziasztok! Azt be lehet azonosítani hogy melyik hidrotőkének lehet hangja? Valamelyik még ilyen nyári időben is hallatja a hangját "hidegigindítás" után 1-2 percig. Esetleges megbontáshoz az olajat szükséges leengedni?
Üdv a csapatban! Baleset- és hibamentest! Jena tud neked optimalizálást" csinálni, álom lesz tőle a gép. Az enyémre is nyomott 10-15%-ot, nagyon jó lett. Így őt keresd, most aktívkodik:)
Másfél hónapja léptem flottátokba és sikerült vennem egy ilyen remek autót. :) Ahogy a nicknevemből is látszik, eddig 605- ösöm volt, szerettem, de nem akartam többet költeni rá. Autóm egy SW 2,0 HDI, 135 lovas motorral. Minden szűrőt kicseréltem már rajta, a részecskeszűrőn kívül. Finom gázadásra kicsit " hullámosan " húz az autó, nem vész, de szeretném ezt orvosolni. Esetleg volt valakinek ilyen problémája? Vagy ötleteket, segítséget szeretnék hozzá kérni!
Segítségeteket előre is köszönöm!
Berencsi Péter
Jah, ha valaki szeretne egy 605 2,0 stri-t, még megvan. :)
Mind1 kicserélték. Most már nem lehet ezzel gond elvileg. Igaz a gatyám is ráment. :D Mondtam, hogy jó ami van benne csak a kuplungot cseréljék mert nem rázott meg nem kattogott, de azt mondták mindenképp cserélni kell mert ki van lágyulva a lendkerék azért nem jó.
és a 9hx motorban ami pont ugyenez a harver abban a gyári fix lendkerék nem töri a főtengelyt kérdezz már rá?
Pl azt is bele lehet tenni viszont csak kevlár tárcsával érdemes mert el fog csúszni kisebb nyomatékra tervezett de a kevlár ezen segít, szerintem elviselhető, de komfortosabb a kettős
a sachs az ajánlott most, ez full kedvességgel kb 130ezer ft,
Az tény hogy az 1,6hdi esetén igaz amit írtam. De ekkora tételnél én bizony megkeresném azt a feláras megoldást (ha nem lenne). Munkával együtt igy is 200 alatt maradhana.szerintem irreálisan drága. De bizti van akinek nem számít. Nekem igen.
Ne hülyítsétek már.rhs motorja van. Abba 2x olyan drága a lendker€k.amikor nekem kellett akkor a Sachs listaára mindenhol 253e Ft colt. Most ezt fél áron is meg lehet kapni, de nem mindenkinek vannak kedvezmény kapcsolatai.
Sajna a motortartó bakok és a gömbfejek árával nem vagyok tisztában. Stabpálcát már cseréltem 2x is anyagára 6000 alatt volt a 2db-nak. Mást nem tudok elmondani. Kérem Kapcsolja ki! :)
Szétszedés után mutattasd meg magadnak a lendkereket és a lógását. Ha forgásirányban 2-3 mm-nél nem több a szabad járása, és síkban is kb helyben marad, akkor NEM kell cserélni, még jó ideig.
Rosszúl írtam, lendkereket is cserélnek kuplungal együtt, így kerül ennyibe. Volt egy kis nyikkanó hangja indulásnál azt mondták jobb ha ko van cserélve.
Betlen Gabi nekem 100-ért kicserélte a kuplungot (szerkezet + munkadíj, ráadásul hétvégén, mert s.o.s. mennem kellett külföldre), 150e km-nél, most 240-nél járok (a gyári kettőstömegű visszament, mert olyan jó volt 150-nél, hogy még most, 240-nél sincs hangja...).
Én hasonlóan irányítom, de soha nem húzom le ennyire. Általában 22-re rakom, de ha kinn 22-23 körül van, akkor 21-21,5-re, hogy ne meleget fújjon, aztán ahogy melegszik kinn vissza 22-re. Ezzel elkerülöm a túlhűtést.
Én a két oldalsót az abkakra irányitom,ugy közép magasságban, a középsőket meg egyenesen hatra, de felfelé amig lehet. Belső keringetést sosem használom.
Hőfokot meg külső hömérséklettöl függöen a 14-18 közöttire.
- az normális, hogy a két kézifékkötél találkozásánál (kézifékkar mögött, a hátsó "szemetes" alatt) az egyik oldali jelentősen, több centivel előrébb van, mint a másik? Emiatt a két bowdenvéget közösítő fém alkatrész olyan ferdén áll, hogy tegnap az egyik oldali bowden ki is csúszott a tokjából (a kézifékkar meg így a kezemben maradt). A két hátsófék egyszerre lett cserélve, egyik sem kopottabb a másiknál. Mit lehet csinálni, hogy egyenesbe jöjjön a két bowdenvég?
- digitklímásokat kérdezném, ki hogyan állítja be a hőfokot, a légbeömlő rostélyokat, belső/külső levegőt? Valahogy 10 éve nem tudom eltalálni, hogy huzat se legyen, rám se fújja direktben a hideget, de kellően hűvös is legyen mindenhol az autóban. Nekem eddig a legjobban az vált be, hogy az összes műszerfali rostélyt max felfelé, és egyenes állásba fordítom, a hőfok ízlés kérdése, a belső levegőt keringetem körbe (időnként ablakot nyitok oxigénért), a keringetési irányt és sebességet pedig automatán hagyom. De az autó tetején, fejmagasságban így is meleg van, pedig a tetőtakaró be van húzva. Próbáltam azt is, hogy ablakra/lábra irányítom, de úgy meg nincs elég levegő a műszerfalból, meleg marad a beltér (ha lejjebb veszem, akkor meg lefagy a lábam).
Ha klímát kapcsolsz, a venti állandóan jár (viszonylag zajmentesen)? Vagy (egyhelyben álló autó esetén) ki-be kapcsol, és magas fokozaton, jó hangosan tekeri? Ha előbbi, akkor nincs miért aggódnod, a ventillátor vezérlése rendben lehet (azért a kettes fokozatot még le kell ellenőrizni, de ezt pl Zolysys meg tudja csinálni diaggal). Ha utóbbi, akkor az első fokozat el van szállva, legvalószínűbben a hőbiztije (ezt jelezheti hibának). Az első fokozat bekapcsolási hőfokát majd valami motorguru beírja ide, ha ráér, vagy Zoli, én nem tudom (sose kellett még bekapcsolnia magától, mert nagy melegben a klíma miatt amúgyis megy állandóan, hűvösebb időben meg bőven elég a tisztára mosott hűtő hőleadási kapacitása). A második fokozat 100 fok fölött valamennyivel indul.
Aha! Köszi! És miért szellőztet? Valamint, keresztkédés. Szintén apám 307CC-je. A szerelő talán tévedésből a kormányszervóhoz hidraktív 3-ba való olajat adott, azzal lett utántöltve a szivárgós rendszer, amíg haza nem jön nyaralásból. Mennyire káros ez a kormányműnek, mennyire sürgős leereszteni (kibírja-e, amíg hazajön két hét múlva)? Ha le kell cserélni, a szervókör leeresztése, esetleg átmosása hogyan oldható meg?
Sziasztok! Van egy 2003-as Peugeot 307sw-m 2.0HDI motorral, 110 LE. Intenzívebb gyorsításnál, gázadásnál leáll az autó, akár nagyobb tempónál is. Ezután egy pár percig újra sem indul majd egyszer csak el lehet indítani. Van ötletetek, hogy hol kezdjük a probléma keresést vagy esetleg tapasztaltatok már hasonlót? Esetenként előfordul, hogy be sem tudjuk indítani. Hidegen sem, de ez ritka.
Sziasztok! Segítsen valaki. Bal első üvegemet kitörte egy fünyíró. Mi szükséges a cseréhez? Elsősorban egy üveg. Peugeot 307 break, 2007. Előbbi tipusok is használhatók hozzá? Vagy keressek egy szakszervízt. Somogy megye, Barcs. Közelembe van valahol. Tudtok segíteni? Köszi. További szép napot.
Alapból az 1,6 HDi nem melegszik 82 fok fölé, ha rendben van a termosztát és a hűtő is tiszta, még akkor sem nagyon, ha tényleg hajtod. Ehhez amúgy ventillátor sem kell neki. Tehát első körben érdemes egy hűtőmosást beiktatni (van leírás a honlapon, óvatosan, nem nagynyomásúval direktben, és a két hűtő közét is ki kell pucolni). Ha mégis melegszik, a 2. fokozat asszem 102 vagy 105 foknál kapcsol. Sajnos az 1. fokozat nem tudom, hány foknál indul, de pl ha klímát kapcsolsz, azzal automatikusan mennie kell. Ha nem megy, akkor jó eséllyel elszállt a venti vezérlésén egy hőbizti, azt kell cserélni (--> Zolysys, majd ha hazajött nyaralásból).
Ha esetleg széttesik a kinyomócsapágy, tehet valami nagyobb kárt is vagy csak lerobbanok valahol? :D Nézték a szervízben, azt mondták nem érdemes még megbontani, nem olyan rosz a csapágy, bár kicsi hangja van.
Vadi új (Valeo) hűtő lett bele véve, de a jelenség sajnos nem változott. hegymenetben előzéskor felszökik 95 fokra, valamikor még feljebb is megy a 100fok közelébe. A ti 90lovas hdi-tek hőfokmérője beáll 90re és onnan nem mozdul extrém hegymenetben sem feljebb? Köszi a válaszokat!
A hűtőt mostad le valaha? Szét lehet nyitni és a ráragadt bogarat, olajos trutyit óvatosan slaggal le lehet mosni. Utána ilyen jellegű problémád nem lesz szerintem. Leírás- szintén szerintem - Robi oldalán van erről.
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Nemrégen lettem tulaja egy 307Sw Hdi 90 lovas paripának. A vízhőmérséklet mutatóm hegymenetben, nagyobb melegekben felmegy 95 fok körüli értékre. Hidegebb időben eléri a 82 fokot,majd el sem mozdul (tudom itt nyit a termosztát), de előzéseknél, hegymenetbe felszökik 95 fokra. A 406 Hdi-mben elérte a 90 fokot a hőfokmérő mutatója egy millimétert sem mozdult ki ebből a tartományból bármilyen terhelés esetén sem. A 307 Hdi viszont 82-95 közötti értékeket produkál. Kérdésem az, h ez normális jelenség?!A tiétek is ilyeneket mutat? Termosztát, hőgomba, komplett hűtő csere után is ez a jelenség. Vizet olajat nem eszi, hengerfej problémára utaló jelet nem észlelek. Köszi a segítséget
Nekem a régi 605-ösöm csinálta pont ugyanezt, és éppen a jobb első kerék. Cseréltek mindent, de nem lett jó sosem, így adtam el. Egyszer a fórumban írta valaki, hogy a fékmunkahenger felújító készletben nem jó tömítésméret van megadva, ezért szorult javítás után is, de ez már nem derült ki. Néha úgy felmelegedett a kerék egy hosszabb úton, hogy leolvadt a dísztárcsa közepe!
307CC, 2007-es, 2 literes HDI. Leállítás után pár másodpercig (és talán járó motorral is, nem tudom..) a motortérben kattog egy relé, ütemesen, mintha index menne. Mi lehet vajon, illetve ez hiba, vagy jellemző?
Alapvetően teljesen igazad van, egyetértek. Viszont nem csak ezt csinálja, elég nagy a csomag, amiért szerettem volna/szeretnék kicsit kedvezményesebb árat.
Most értünk haza nyaralásból, de ha nem jön közbe semmi, holnap délután 1-2 órára meglátogatnám a csapatot. Ha van valami, amire szükségetek lenne még, vagy kimaradt valamilyen alkatrész a gulyásból, akkor szóljatok, délelőtt még be tudom szerezni.
Ha egy szerelő bevállal egy ilyen munkát, akkor a saját kedvezményével megveszi az alkatrészt és neked odaadja annyiért, amennyiért akarja. Valószínűleg nem a teljes kedvezményes áron.
Cserébe garanciát vállal a munkájára, ami mondjuk alap, de ! : az alkatrész garis ügyintézését is ő vállalja, ha esetleg szükséges lesz. Ami csak azért jó, mert egy szerelő elég jó kapcsolatban van a forgalmazókkal, a garis ügyintézés nem egészen olyan (hanem sokkal rugalmasabb), mint egy utcáról betévedt emberkénél. Az új, jóváírt alkatrészt meg beteszi gariba neked.
Ha te viszed az alkatrészt a szerelőnek, eleve rossz lesz a kedve emiatt :-) , feltehetően többet is fog mondani munkadíjra ezért, valamint ha véletlenül garis probléma lesz, szépen a kezedbe nyomja a cuccot, te intézheted az egészet és a szerelést fizetheted ki újból.
Ha normálisan csinálják, akkor pár alkatrészt még kicserélnek: pl. hátsó főtengely szimeringet, a két féltengely szimeringet és esetleg a váltóolajat is. Így már elmehet 150 fölé úgy, hogy nem biztos, hogy sok. :-)
Mi már lent vagyunk, így van némi infó innen lentről.
Előszőr is kiba...t nagy zöld terület.
A sporthorgász tó csak önmagában 48 hektár.
Régen strand terület volt, viszont nincs fürdés lehetőség, mivel éves szintem 1 millát kérnek a kétszeri vízbevizsgálásért, így tilos a kis tóban fürödni, elméletileg.
Hűtő:
Szobánként nincs hűtő :( , annyit tudtam mókolni, hogy a 3 db kishűtőbő ( kb 50-60L-es és egy nagyhűtő ( 120L-es)-ből megkaptuk az egyik kicsit és a nagyot, melyek a lenti folyóson vannak elhelyezve, de igény szerint felvihető a fenti csapatnak.
A hétvégén osztozunk a panzión egy baráti társasággal akik úgy 20-25-en lesznek. Sikerült beszélni az Ő szervezőjükkel, hogy ne legyen probléma a bográcsozás, vagy sütögetés kapcsán.
Itt a pavilon megosztás a fontos.
Sajnos alapból mi nem férnénk bele, így a másik csapaté lenne, mi meg megkapjuk az étkezőt,
mely jóval nagyobb, viszont ablakokkal van körbevéve. A hátránya, hogy majd a végén ki kell takarítani és rendbe kell vágni a helységet magunk után, vagy különben nem kapjuk meg.
Pár kép még:
A szobák szépek, ágyneművel, huzattal,WC papírral, TV-vel (4 csatorna) törölközővel ellátott helyiségek.
Van ahol francia ágy van és úgy pótágyazható.
Bolt van a faluban ami 17 óráig van nyitva, illetve innen 6,7 km-re van Őrszenpéter ahol van Coop, illetve ahhoz hasonló helyi beltenyészetes élelmiszer bolt hentes részleggel.
Beltenyészet árai:
- COCA Cola 1,25L: 299,-
- Tojás: 399,-
- tasakos rizs: 199,-
- paradicsom:419,-
- Sio baracklé 1L: 349,-
Szobákban kis méretű kukák vannak.
Aki tud, hozzon magával hosszabbítót és elosztót, mert szobánként kb 2-3 konektor van. Án is otthon hagytam, meghát a sütögetéshez ki kellene vinni a delejt.
Mi pénteken átugrunk a szomszédba fürdeni egyet, tervek szerint úgy 15-17 óra között jönnénk vissza.
A portás/gondnok aki a kulcsot adja:
+36-70-391-4777 Gaál Eszter
Szobák kiosztás amire emlékszem:
- Őrmi 3 szoba
- Zolysys 7-es szoba
- Dupepe 8-as szoba
- Jena 10-es szoba
- Martinka 11-es szoba
- Ádi 5-ös szoba
- Omada 5-ös szoba
Szücsatiéknak és Biluxéknak ha jól emlékszem két-két szoba van egymás mellett az emeleten.
a többiekét majd Eszti megmondja.
Német a tulaj, így ha valaki tud németül dumcsizhat vele.
Van egy 307 RHY-om, de most a 406 4HX-emmel kapcsolatos fontos kérdés. (bocs, hogy ide írok, de a 406 fórumon nem kaptam választ)
- hátsó kerekekre a fék a fékpad szerint csak nagy fékerőre ad érzékelhető erőt.
- a fékpedál nyomására a fékerő változóan jön létre. Egyszer magasabb, egyszer mélyebb fog, fékerő sem mindig ugyanannyi
- a jobb első keréken sokszor rajta marad a betét, így néha túlmelegszik és a tárcsákat hazavágja. (CSAK A JOBB ELSŐNÉL!). Figyeltük, de nem találtunk összefüggéseket a fékhasználat módja, és a szorulás között. Teljesen hektikus.
Kamionoknak is 80 km/h a max pályán. Volt ismerősőm aki teljesen össze volt zuhanva, hogy olyan kamionra tették, amiben a gyári sebességhatároló 89 km/h-ra volt állítva és nem 90-re :)
Ráncfelvarrottnál előfordul. Nekem mondjuk befüstölt. A közepét ki lehet venni, azon keresztül valamennyire meg lehet próbálni kitisztítani.
Tata mellett találtam embert, aki szétszedi-megtisztítja-összerakja a lámpatestet (meg szerintem itt a forumon is lehet találni), de az már nem lesz olyan, mint újkorában, aztán ki tudja, mennyire lesz jó. Ráadásul le kellett volna küldeni, azaz ki kell szerelni, az meg lökös szerelésével is jár. Ha a tompított előtt nem mattul nagyon, akkor szerintem nem érdemes vele foglalkozni. Még magát a lencsét érdemes megnézni, hogy az milyen állapotban van, én annak tisztításának majd nekiugrok, ha lesz rá egy kis időm.
Nekem két tünete volt. Néha leállt, de legtöbbször azt csunálta, hogy alapjáratról felpörgette a fordulatot 1000-1200 közé. Itt ingadozott és nem reagált a gázpedálra. Leállítás újraindítás után addíg rendben volt, amig nem hagytam alapjáratra esni.
Sziasztok! Ha a kocsi fényszórója belülről kezd mattulni, azzal lehet kezdeni valamit? Kívülről ki lett polírozva, de a jobb oldali belülről is elég csúnya. Ha csere akkor melyik márkát érdemes megvenni? Ráncfelvarrot változathoz kellene.
Nekem ugyan nincs GPS-em, de ha van, akkor állítsd be, hogy csipogjon a megengedettnél, lehet autótípust állítani, és azt hiszem, annyi elég is a legtöbbnél. Én is biztos elfelejteném amúgy, hogy húzok valamit és szaladna a mutató. :-D
Félre ne értsd, nem azért kérdeztem, mert szabálytalankodni akarok/akartam! Egyszerűen annyira ritkán megyek utánfutóval, hogy kimegy a fejemből. Ezért volt a kérdés. Igazából az autópályás fix traffik érdekesek, mert ott pl utánfutóval max 80 km/h a megengedett, amiről sajnos az ember hajlamos elfeledkezni. És nem azért mert szabályt akarok sérteni. Főuton 70 km/h a max, az nem akkora eltérés a 90 km/h-hoz képest.
Jogos aki gyorshajtásra adja a fejét vállalja a következményeit. Egyébként nagyon szabályt kell sérteni, mert például autópályán 151-től mér, addig nem küldd csekket. Szóval van lehetőség mocorogni. Az utánfutó esetében 80-nál mondjuk valamivel kisebb.
Ha betartjuk a szabályokat, akkor nem szívás. Ráadásul előre látszik, tudunk róla, hogy ott van, ki is lehet kerülni csomó helyen, ha valami nagyon szabálytalan dolgunk van.
Igen, én válaszoltam is akkor: "Nézi az utánfutót a hátulról készített fotó ugye az utánfutó rendszáma, és arra kérdez rá." A begyüjtött összadatokból lát mindent. Csinál 3D modellt is. Ügyes cucc, csak az állampolgároknak szívás.
Sziasztok! Vákum bizonytalanságom akadt. Kis tanácsra lenne szükségem. A vákumpumpa utáni elosztónál mértem a vákumot ami a turbó felé megy, 0.7 a rendszer, 0.45-öt vezérel a wg-nek. Ami a másik körön megy rendszervákum (EGR,Fojtószelep stb) azt ledugoztam. Maradt a fékrásegítő és a turbó. Motor alapjáraton, óra a turbó betápon 0.7-et mutat, és ahányszor rálépek a fékre egy tizedet esik a rendszervákum. Ha 4-et fékezek elfogy a vákum 0.3ig és kinyit a wg, aztán szép lassan visszaépül. Múltkor kamion mögött nézelődtem gáz-fék-gáz-fék... aztán kibújtam és a szokásosnál nagyobb volt a turbólyuk, nem akart úgy gyorsulni. Na most gondolom ez nem olyan jó dolog kérdésem, hogy miként kéne ennek működni, van valami puffer vagy valami amivel ez a felhasznált vákumot győzné a rendszer, vagy a vákumpumpának kéne ezt győzni, egyébként is a 0.7 majdnem kevés, kezdjek el keresni egy másikat, vagy felújítható ez, vagy a fékrásegítő ránt le sokat vagy menjek inkább én is pokemonokat hajkurászni, vagy már nem is tudom... Valaki világosítson fel legyen szíves! :)
Ha az SKF Török, a Conti pedig Román akkor egyforma sz.r, Én nem vagyok híve egyiknek sem. INA meg a teflonos Dayco ami tűrhető manapság, bár INA-ban is utoljára Britt gyártmányút kaptam nem Németet...
Sziasztok A fedélzeti az átlagfogyasztásra 40-80-90-34-999 stb.L ír ki és valaki azt mondta,lehet hogy azért mert km/l-re van állítva nem pedig l/100-ra,lés valóban km/l van rajta,ha tényleg igy van hogyan lehet átállítani?
Kinyitod a hátsó ajtót kipattintós a kárpit óvatosan kifeszíted,nem emlékszem lehet hogy csavar is van benne nézd meg,ezután hozzáférsz a műanyag tartó csavarokhoz leveszed az anyákat és kifelé kiveszed a szerkezetet,a csatit széthúzod és kész.
Ha valakit érdekel akkpr van 2 első tárcsám és 4 fékbetétem. Bontott. Vettem újat, de nem az volt a baja. A régi kb 2 éves jo állapotu. Ár megegyezés szerint. Képet tudok rakni ha kell. casperfull@gmail.com itt érdeklődhettek?
2 év után végre rátaláltak a futómű felöl jövő kopogo hang hibára. Már kprmányművet akartak felujítatni velem 3 helyen is. A hiba forrása alsó trapéz gömbfej. Azóta minden oké. Akinek álló helyzetben is kormány mozgatásra szokott csúnya kopanó morgo hangot hallani, az gyanakodhat a fenti hibás alkatrészre.
Rejtélyes Peugeot hibára szeretnék segítséget. Hátha valaki már tapasztalt ilyet.
Adott egy 307 sw 2.0 benzin. Reggel gond nélkül működik, kb 40-70 km megtétele után (változó) elkezd eleinte csak alapjáraton leállni (próbálja összeszedni magát, van amikor sikerül van amikor leáll, 10 és 1000 között ugrál a fordulat). A kulcs elfordításával rögtön indul és folytathatom az utam. Ez elkezd sürüsödni, folyamatos használat alatt már nem csak alapjáraton, hanem menet közben is fullad-leáll. Olyan még nem volt hogy többet ne ment volna, mindig indítható. A fulladás menet közben 3-5 mp aztán ujra müködik.
Hosszabb álás után a hiba nem azonnal jelentkezik újra, minnél hosszabb az álás annál később produkálja a hibát.
Az ECU semmit nem jelez és nem ír ki hibát. Nincs hibakód. Amikor megy akkor 100%-os az autó teljesítménye, fogyasztása nem nőtt.
Az egyetlen dolog amivel összefüggésbe tudtam hozni a klíma: klímával hamarabb jelentkezik a hiba, de utánna a klíma kikapcsolása után is megmarad a hiba.
A hibatároló üres.
Cserélve lett a lambda szonda, de a hiba megmaradt. Több elmélet él:
- AC pumpa - szűrő hiba
- ECU túlmelegedés (állítólag rendszeres probléma a 307-nél, de én sehol nem olvastam ilyet)
- trafósor
- hőmérséklet jeladó
- MAG szelep
Van ötlet? Nagyon jó lenne nem ész nélkül cserélgetni az alkatrészeket.
Kőfelverődés miatt szélvédőcserén esett át az autóm, és azóta nem működik sem a fény sem az esőszenzor, ami azt jelenti, hogy a fényszóró folyamatosan világít. Esetleg járt más is így?
Természetesen eső és fényszenzoros szélvédőt raktak bele, vagyis ott a kivágás.
Ha tönkre ment a szenzor akkor, esetleg az autó számítógépe rögzíti a hibakóddal együtt a dátumot is?
Illetve abban lenne tippetek, hogy szenzort honnan lehetne normális áron venni, mert a márkaszerviz szereléssel együtt 90.000 forintit mondott, ami egy kicsit irreális?!
Sziasztok meg lehet állapítani szétszerelés nélkül, hogy két vagy egy tömegű lendkerekem van? Alany egy 2005-ös ráncfelvarrott csapott hátú 1.6HDI (90le - 90HX motorkódu). Akár a bárdinál akár az unixnál kerestünk csere alkatrészt kidobta mind2 verziót..illetve kuplung csere esetén kell vele együtt kettőstömegüt is cserélni?
307 CC 2.0 benzines (140LE), 2006-os produkálja, hogy üzemmeleg motornál (napi első induláskor, hidegen nem) főleg egyesben, kettesben leginkább 2500-3000 fordulat között furcsa, ütemes súrlódó, ugató hang hallatszik a motor felől ami a fordulatszám emelkedésével egyre gyorsabb és végül "belevész" a motorhang-ba, a fordulatszám csökkenésével újra hallható. A hang felengedett kuplungnál is jelentkezik, nemcsak csúsztatott kuplungnál. Ha a kuplung pedált az adott fordulat-tartományban benyomom, a hang megszűnik. Üresben, nem terhelt motornál, a fordulatszámot növelve, gázadásra, gázelvételre sincs hang. Peugeot szakszervizben (Fábián) megnézték, meghallgatták, szétszedték, kipróbálták, szerintük nem kuplung ("emelkedőn tesztelték - jó volt"), nem motor (szíjak, motortartó bak, stb.), nem kerék. Kicseréltettem a vezérlést biztonság kedvéért, illetve kicserélték az egyik főtengely csapágyat (ők onnan hallottak hangot - de nem az volt...). Végül "valami ezen a fordulaton rezonál" javaslattal álltak elő - "szét kellene szedni az elejét és megnézni nem lóg-e valami vezeték, vagy illesztés". Ebben a rezonancia dologban nem nagyon hiszek, esetleg van valami ötletetek, javaslatotok? Köszönettel.
Akkor nem aggódok az off miatt. Blogot nyitottam, értelme semmi, oda sem írtam sz@rt sem.
Hosszan tudnám mesélni a vizsontagságot, annak nem sok értelme lenne, azt majd elmesélem szóban. A melókeresés amerikai techikáit sajátítottam el, így végül összejött a dolog, amikor szembejött a pozíció, ami rám volt szabva. A melóval gyakorlatilag talpra is álltunk. A gyerekek könnyen barátkoznak, úgyhogy könnyen illesztették magukat az itteniekhez, barátok vannak, szerelmek nincsenek :-) puskám már van. Találkozunk magyarokkal, kialakultak barátságok, velük rendszeresen összejárunk.
A terv beláthatósága 5 éves pillanatnyilag, kb 2019 körül állampolgárságot igényelhetünk, addig jó lenne kihúzni, bár a jelenlegi körülményeket tekintve ezzel nem lesz gond. Az egy éves tervben az Ildinek munkahely szerzés van, ez aktuális mostanában, egy nyaralás a "szigetállam"-okon :-) jövőre egy Magyarország-i látogatás...
Ölmi, alkalom adtán elküldöm neked ingyen azt a KVM switchet :-) nem nagyon maradt időm galázsvázsárra, így az elmaradt... nem csurrant cseppent, csak a legnagyobb, legrágább dolgok mentek el.
Nem ilyen messzire, de én is, mi is leléptünk anno, és valamennyire átéltük, amit ti most, szóval veled érzek, és jó lenne, ha időnként mesélnél a dolgaitokról (ez a fórum már régesrég átment on- & offtopik üzemmódba, minden megfér itt! :) De nyithatsz egy blogot, ha az szimpatikusabb :)). Mesélhetnél pl a viszontagságokról az elején, a három hónap érzelmi, anyagi, egyéb nehézségeiről, hogyan találtál melót, segített-e valaki, hogy álltatok talpra odakint. A gyerekek hogyan illesztik magukat az ottaniakhoz, vannak-e barátaik, szerelmeik, stb. Találkoztok-e magyarokkal odakint, akartok-e egyáltalán (és a kölkök?). És főképp: mi a terv 1, 5, 10 éves távlatban? :)
Addig is csók mindenkinek! Még emlékszem a nálatok töltött éjszakára :)
Ja, elfelejtettem, hogy "ugyan jobb dolgunk" van, de azért valamilyen szinten újra kellett kezdeni, mert nagyon kevés dolog fért bele abba a pár bőröndbe amivel érkeztünk, nagyon sok mindent nem érte volna meg elcipelni, vettük újakat. Hát, ez sokszor ilyen, kb ott tartok, annyi cuccom van, mint 25 éves koromban. Na jó, talán jobban tudom mi kell, ami nagyon kellett azt mindent meg tudtam venni.
Most egy kicsit mindenki elfoglaltabb, mint eddig, facebookra is ritkábban kerül képes beszámoló. Talán summázhatom, hogy most jobb dolgunk van mint otthon, ha ez a egy fizetésem otthon lenne, akkora király lennék :-) de itt vagyunk, itt minden más, vannak olcsóbb dolgok, vannak drágábbak, ahogy írtam a lakhatás itt a legnagyobb tétel és gyakorlatilag a probléma is, mert a piaci hatások miatt túlment egy bizonyos ponton, már már elviselhetetlennek érzik emberek. Míg máshol, akár veszel egy házat egy kétszázezer dollárból, esetleg egy kis palotát háromszázból, addig itt egy átlagos normális házikó nyolcszázezer - egymillió dollár környékén van. Én ennyiért nem fogok venni az biztos, megvárom a következő krahh-t az ingatlanpiacon, addig gyűjtök amennyit tudok. Vicc nélkül az gondolom, hogy pár éven belül lesz ilyen, vannak erre utaló jelek. Ha mégsem, akkor is lesz valahogy, majd meglátom :-)
A kis peugeot, a 206-os családban maradt, lehet azzal el tudunk menni majd jövőre vagy utána egy talira, jó lenne látni Titeket.
A "vellanyos autó" jó szolgálatot tesz, itt elég sok van belőle, úgy mondhatnám napi 5 tesla, 20 leaf ami minimum szembejön, minimális kozlekedés mellett is. Mi egy golfot választottunk, a tesla drága és nekem nem is áll föl a mindent érintőképernyőről kapcsolni dolgora, a golf, illetve e-golf eléggé európai, van kellő mennyiségű gomb benne :-) Ez az autó kb 100 mérföldet tud menni, 83-ra taksálják, ahogy mi vezetjük megy 100-110-et. Ingyen lehet tölteni, így olcsó a fenntartás. Lízingeljük, a kezdőrészlet visszajön az adóból majd, a havi részlet a volvó havi benzinszámlájával megegyezik, úgyhogy sokat nem kockáztattunk vele. 140 km/h-ra van korlátozva, de itt nem is nagyon lehet száguldozni, autópályán 65mph a megengedett, de mennek a népek 70-75-tel (75 mph = 120 kmh). Tele van minden autópályával, szinte boltba is azon megyünk :-)
Eső nincs. Télen idén állítólag sokat esett, így legalább összesen 20 esős nap volt. Márciusban esett utoljára. Az időjárás nagyon jó, szeretjük, ha dög meleg van, 40 C, este akkor is 20-25 C lesz kint, lehet szellőztetni. Általában 30-35 fok van, úgyhogy a medencét sokat lehet használni, ami a bérelt házhoz van. Ezt részt nagyon élvezzük. Bár rohadt drága a bérlés (a mienk 95 nm, 2 hálószoba, $2500, ami relatíve olcsó). Cserébe viszont Kalifornia norma szerint van medence, jakuzzi, teniszpálya, konditerem is, tulajdonképp mindenhol... :-)
Sok oka volt, hogy eddig nem írtam, kezdve a belépési azonosító vesztéstől, a túl elfoglalt voltamon át a lustaságig, ha benéztem, nem volt mihez szólnom, ha szóltam volna nem tudtam, offolni sem akartam, fogalmam sem volt hogyan meséljek túl nagy offolás nélkül... mindegy. Most újra visszataláltam kicsit, szívesen megosztom az élményeim. Azt sem szeretném, ha felvágós, menőzős lenne szövegem, akik ismertek, talán tudjátok hogy nem ilyen vagyok. Rég vágytam kaliforniába, bár azt gondoltam, hogy álom marad, a sors megajándékozott a lehetőséggel, én pedig, mi pedig nem hagytuk ki. Nem volt könnyű az eleje, de azt hiszem megérte.
Fura, nagyon sokszor nézegetem a 307SW képét, kicsit hiányzik... néha nagyon hiányzik, amikor elvitték, azt az egész család megkönnyezte. Más, amikor egy új autóra vigyázol, garázsban tartva, néha becézed, egy-egy ügyes voltál kicsúszik a szádon mielőtt otthagyod a garázsban. Itt nem ez van (még nekünk sem), az autók amúgyis tárgyak, amit ha kell veszel, használod, eldobod... A volvónkra sem vigyáztak annyira, sok kicsi horpadás, meghúzás nyoma van rajta, ugyanakkor a klíma és az utak sokkal kíméletesebbek az itteni autókhoz.
Offolni nem akarnék, de minden válaszra szívesen válaszolok (és fogok is), jól esik Veletek beszélni, mégha messze is vagyunk most egymástól. Ha valakinek tudok segíteni avval hogy itt vagyok, szóljatok nyugodtan.
Martinka, bevonzottál, kétségtelen :-) pár napja szenvedtem megint a belépési kód miatt, de végül megoldódott.
Honvágyam nekem azt hiszem nincs. Három hónapig egyedül voltam, az nagyon rossz volt, idén 25 éve hogy megismertem a feleségem, 18 éve nem voltunk külön pár nap, egy-egy üzleti utazás miatti héten kívül. Most meg 3 hónap? Nem is a gyerekek hiányoztak, hanem a feleségem. Minden nap beszétünk, egy-egy órát, de sokszor volt hogy több órát, akár 2-3-4-et. Kiderült, hogy nem tudunk egymás nélkül élni, most még jobban értékeljük egymást. A feleségemnek hiányzik néha a család, ő 40 évig a szülei közelében élt, én voltam kollégista, korán elvesztettem apám, katona is voltam... értitek.
Akcentus fura dolog, nincs senkinek a családban :-) de ismerek olyanokat, akik egy hét után már amerikajiassan beszélnak magyarul :-) Gyerekek más más módon tanultak angolul, vagy amerikaiul, vicces eredménnyel, de kétségtelenül 11-12 évesen még hihetetlen hatékonysággal. Nekem volt használható nyelvtudásom, végig arra alapoztam, a gyerekeknek a 4-5 év német mellett, az utolsó évben volt kezdő angolozás, ennyivel érkeztek, "máj ném isz dzsudit". A feleségem az egyetemen tett középfokú nyevvizsgát, de nem használta, végül megtalálta a módját, hogy belejöjjön, most (ebben a percben is) interjúzik, 3. kör egy bankban.
Én egy egészségbiztosító és kórházhálózatot üzemeltető cégnél dolgozok, több mint 10 millió ügyfelük van. Informatika a téma, most szolgáltatásmenedzsmentben, folyamatfejlesztési csoportnál, jó fizetésért. Nincs köze az itthoni bizniszhez, de hamarosan beindítom az itteni dolgaimat, most is pont dolgozok mellékesben egy szilikonvölgyi épülő ház informatikai hálózatának tervezésével, beüzemelésével, jónak tűnik, 6 belső 3 külső wifi access pointtal, méregetek a műszereimmel, beállítgatok távolról, nem egy megerőltető, de jó pénz van benne úgy tűnik. Szorgoskodom, hogy a kis családomnak mindent megadhassak amit lehet. Kérdezz még nyugodtan :-)
Mondanám hogy várunk vissza, viszont remélem, hogy sokkal jobb dolgod van odakint, mint itten. Jó nézni és olvasni a face-ra feldobott kis szösszeneteket. (sajnos nagyon ritkán teszed meg)
A jövöévi tali is ugyan abban az időpontban lesz, így tudsz előre tervezni, vagyis 2017.07.28-29-30.
Várunk, az sem gond, ha nem P307 jössz., csak GYERTEK.
Az normális jelenség a 307-esemnél, hogy sosem hallom a hűtőventi második fokozatát kapcsolni? Ugye klíma indításával indul az egyes fokozat, de például multkor is járattam klímatisztítás miatt vagy fél óráig üzemmelegen de nem hallottam kapcsolni a második fokozatot. Mondjuk az is igaz, hogy a hőfokmérő alig mozdul el a 90 fokról.
Üdv.ismét a topikban :)Hát azért mindig érdeklődéssel olvassuk,ha valaki az óperencán túlról ír "tudósítást" :) Gyakrabban is megtehetnéd.:)
Jó olvasni,hogy egyenesbe kerültetek.Ahogy Martinka is írta,annyi kérdés lenne.Pl: a vellany autó hogy bírja a szolgálatot? Mennyi km-t bír egy tőltés,mennyivel száguld.....stb.Kaliforniában mizujs az esővel,sohasem esik? :))))Várjuk a mielőbbi írást:D
Már régebben feltettem ezt a kérdést, de sajnos válasz még mindig nem érkezett. Hogy van megoldva az üzemanyagtank szellőztetése, ha áll az autó. Mint már írtam, teletankolva olyan mint ha nem szellőzne. Tanksapka kinyitásakor nagyon erőss pisszenés, erős benzinszag, és a tank felől hangos 2-3 másodperces ropogás. 307 1.6 benzin break 2003.
a fénykép az én gépemen készült, van programom amiből elő lehet szedni ilyen infókat, képeket, megpróbálok nekifutni még egyszer a feltöltésnek hátha majd most... :)
Szia Amreeeeee! :) Pont tegnap beszéltük a párommal hogy mi lehet veletek!? A vonzás törvénye nagy úr. :D Köszönjük a helyzetjenlentést, bár jelentkezhetnél gyakrabban is mint egy év! Olvastam volna még tovább azt a hszt... :) Honvágy inkább tompul vagy erősödik? Van már akcentusod? Milyen munkád van? Van köze az itthoni bízniszedhez? Gyerekek könnyen beilleszkedtek? Nyelvtudás megvolt előtte is vagy köze lett meg,... Ehh milliót tudnék kérdezni. :) Mesélj!!
A régi járműben XUD9TE motor van (előkamrás turbo), és ott a prémium nem igazán érződik meg-talán egyedül a Shell félével érzem, hogy fickósabb. Viszont, mivel Lucas adagolóm van, ami még kényesebb az üzemanyagra, nem tudom, hogy a prémium különféle tisztító adalékai miatt nem rosszabb a kenése esetleg.
Ezúton jelentkezem az óperencián túlról! Akik nem ismernek, elnézést kérek előre is az offolásért, 14 éven át 307-es tulaj voltam, ma is az lennék ha tavaj nem költözöm Kaliforniába, indító tagja voltam a 307-es találkozóknak, sajnos az idei lesz a harmadik, amelyre már nem tudok menni :-(
Igyekszem röviden offolni, akit nem érdekel amiről írok, kérem, csak scrollozzon át "rajtam" :-)
Egy éve jelentkeztem utoljára amikor eladtuk a család imádott 307SW-jét, illetve amikor elindultam. Jelentem azóta sikerült hátam, hátunk mögött hagyni a nehéz időszakot, a munkakeresés idejét, egy kis szerencsével elég jó munkát sikerült szerezni. A PUG árából vettem egy hasonló korú XC90-es Volvót, ami eddig nagyon jó szolgálatot tett. Sikerült berendezni a bérlet lakásunkat, megvettünk mindent. Nemrég egy kis villanyautót is vettünk, egy e-golfot, hogy a nagy étkű Volvó mellett legyen egy olcsón üzemeltethető futkosós autó a feleségemnek. A gyerekek nagyon szeretik az iskolát, igaz most szünet van, de 3 hét múlva már újra kezdődik. A feleségem most munkát keres, ha van egy kis szerencsénk, hamarosan ő is dolgozni fog.
Nagyon sajnálom, hogy az idei talin sem lehetek, lehetünk ott, ha jövőre hazamegyünk, talán ismért találkozhatunk...
Sziasztok ! Egy kis segítséget kérek. 307 SW 1,6 HDI 2016-os autómnak a pótkerék felhúzó szerkezete megadta magát. Ezt javítják vagy csere ? Illetve tudtok helyet ahol van ilyen működő szerkezet és ki is cserélik normál áron. Keresek még bal első komplett fényszórót is, ami hibátlan állapotú. Ha van infótok írjatok. Köszi a segítséget.
Sok év után megváltam kedvelt Peugeot 307 2.0 Premium autómtól. Márkaváltás miatt megmaradt 4 db. 15" lemezfelnim a hozzá való csavarokkal. A téli gumikhoz használt kerekek jutányos áron elvihetőek. Mail címem a a nicknevemre kattintva elérhető.
Köszönöm mindenkinek a segítőkész hozzászólásokat, elvileg mindegy, hogy milyen pozícióban van a nagynyomású szivattyú. Beszéltem Jena 307-el telefonon, ő azt mondta, hogy találkozott már olyan járművel, melynek a csereperiódusa 100.000 km fölé tevődött ki és nem stiftelték, (rossz pozícióban volt a bordáskerék), viszont ez nem okozott problémát. Ha pedig valóban öt órán kell állnia a rögzítésnek, akkor teljesen jól raktam össze, nem kell aggódnom ezen. Norbi, ha esetleg megadnád a fénykép hivatkozásának forrását, azt megköszönném, de akár privátban is elküldheted, bár azt nem tudom, hogy hol tudom megtekinteni :) Mellőzök egy linket a cseréről, ezen is jól látszik, hogy a stiftelésre használt fúrószár valahol 11 óra tájékán található, bár ez egy citroen c4-es jármű, de az erőforrásuk egy ugyanaz, ezért is aggódtam.
én egy olasz gyártmányú hordozót használok, új ára ~25e ft, tökéletesen megy vagyok elégedve vele. sztem felesleges kiadni Thulera annyival többet, pláne nem ami 100e ft-hoz közelít, egyszerűen nem tud annyival többet.
az enyém 3 biciklis, és fel tudod úgy rakni rá a bringákat, h látszódik a rendszám. a hevederek nagyon jól tartanak, egyszerű szerkezet, de sosem lazul egy centit sem, nyitható a csomagtér ajtó is, igaz, egy biciklivel sem könnyű, 3-mal combos és persze tartani kell kézzel, hisz hatalmas súly nyomja nyitott állapotban felülről. ezeknek mind dönthető a "szöge", tehát a bringákat valszeg nem a vízszintes tartóra fogod felrakni a rendszám láthatóságának problematikája miatt, hanem kb 45 fokos szögbe állítod a tartót, vagy még meredekebbre, kicsit az "ég felé" mutatóan.
persze mindegyik más, és el tudom képzelni h van, amelyikkel szívás az élet. talán megér mindenképp egy próbát, csak van a közeledben decathlon, bringabolt stb, vagy ha más nem, netes videók.
Sajna nincs még vonóhorgom, szóval fontos lenne, hogy a rendszám látszódjon és valamennyire a lámpa is. A 9105/9106-nál ez okés, viszont magasan van és drágább. Vajon a 9103/9104-nél Pug 307 esetén látszódik a rendszám? Próbálni nem tudok, neten akarok rendelni. Valakinek valami tapasztalata nincs?
Hívtam őket de sajnos hal biztos nem lesz mert kizárólag sporthorgászat folytatható!
A palacsintához tudunk vinni lekvárt, nesquik kakaóport, nutellát azt megnézem otthon, hogy van-e otthon.
Tudunk vinni 1db napsátort(2-3fős pop-up), focit, focikaput, gumilabdákat!
Hazafelére ha balaton délipart felé megyünk akkor tudom ajánlani egy ebédre Balatonszentgyörgy Csillagvár éttermet. 3féle menüből lehet választani azt hiszem 700-900-1100 volt de az 1100as menü az rendesen emberes!
Fürdésre meg tudom ajánlani a Balatonboglári Platán szabadstrandot!
Ha működik akkor jól csináltad, ha minden jellel passzolt a stiftelés, akkor annak ott a helye, mindegy ki mit rakott a netre. Ráadásul az én olvasatomban a magasnyomású rögzítésének nem jel szerepe van, csak h ne forogjon el szij felrakáskor, mert az adagolót ugye muszáj jelre rakni, de a magasnyomásúnál nem úgy működik a rendszer, csinál egy rail nyomást, a többi a motorvezérlő dolga, h ki mikor mennyit fecskendezzen. Bár ha jól emlékszem 1.5 DCi-nél van jeladó a szivattyú kerekéhez is, de azt a rendszert nem is akarom megismerni jobban. Én mindig mindent megjelölök magamnak, az a biztos. Renaultnál a fogaskoszorút is, mert előszeretettel kihagyják az ékes megoldást a főtengely kerekéről
Gyári xenon nem volt a 307-ben. Ezért a kábelek sem stimmelnek hozzá, mókolni lehet, de ha a rend őre megfog vadászni fogja a motortérben a xenin trafóját amit érdemes jól elrejteni, nem csak berakni. A praktikusan megoldod és szánsz rá időt, akkor lehet piszkálják a pénztárcádat.
köszi szépen. ha az egész egységet cserélem, akkor hol érdemes szétnéznem? van erre bevált bontótok vagy valami importőr aki megbízható és nem a havi fizetésemet kérné el érte? gondolom házilag ki is tudom cserélni, nem igényel szakembert!?
Vezérlést cseréltem a peugeot 307 1.6 hdi 110 le autómon (2004), youtube megosztón van egy halom videó önmagáról a csere folyamatáról. Szinte mindegyik felvételen az látszik, hogy a nagynyomású szivattyú pozíciója valahol 11-12 óra körül van, viszont az autómon lévő szivattyún nem található azon a részen pozicionáló stiftnek a helye. Egy tükör segédletével teljesen átnéztem a kerék mögötti részt, valahol öt óra magasságában van egy lyuk, ebből kifolyólag oda reteszeltem a szivattyú bordáskerekét. Az autó rendeltetésszerűen működik, viszont kicsit aggaszt ez a dolog, hogy miért tér el a videón látható pozíciótól. Szerintetek van jelentősége a szivattyú helyzetének? Bizonyára igen, elvégre ha nem lenne, nem is kellene reteszelni vezérlés cserénél. Esetleg valaki járt már ebben a cipőben? Köszönöm előre is a hozzászólásokat, sziasztok.
a nyaralás alatt megadta magát a vezető oldali ablak kapcsolója és ki is esett. a mechanika működik rendesen, csak kapcsolóval kényelmesebb mozgatni mint az ujjammal azt a két kis gombot nyomogatni:D
ezt lehet külön cserélni és csak egy másik gombot berakni vagy az egész részt cserélni kell?
Ha pénteken Ferinek sikerül halat fogni, akkor tervben van egy bográcsos halászlé, mellé az elmaradhatatlan palacsinta (tölteléket hozzatok).
Vacsorára tervezve van grill hús sütögetés, grillezett zöldséggel.
Vasárnap:
Arra gondoltam, hogy korábban összepakolnánk és lemennénk a Déli részre a Balatonra "hazafelemenet" és ott fürödnénk (ha jó az idő) és este (ki mikor) mehetne mindenki haza. Tehát hozzatok fürdőruhát, azt majd az idő megmondja mi lesz. Egyben egy szép felvonulás is lenne.
A másik megoldás, hogy a Berek halászkertben ebédelünk egyet és utána szóródunk szét.
Köszi! Igen, olvastam a leírást, hogy el kell vinni programozni is, van itt esetleg valaki Pest környékén akinek van hozzá szoftvere és a kialkudott áron megcsinálja a programozást? Akkor a nem limiteresre fogok lőni, nem szeretném, ha lenne egy eleve nem működő funkció...
Sziasztok! Tempomatot szeretnék tenni a kocsiba, 2006os 1.6 benzin. A fékpedálnál 4 kábeles a kapcsoló (egy kapcsoló van, 4 kábel megy bele). Honnan tudom eldönteni, hogy a limitert is tudja-e az autó, vagy csak a sima tempomatos kart vegyem meg?
Köszi az nekem túl sok,akkor fogom eladni amikor max 20-22 fok van,mert akkor tökéletes.Most hűvösebb idő volt,látni lehetett rendesen faszságokat ír ki pl pillanatnyi fogyasztás 80-90l utána 35-55l 999l stb,nem tudom miért?
307 SW 2.0Hdi (107Le) egy jo ideje az alabbi problemat produkalja:
3000 fole forgatva (bar sajnos ez sem torvenyszeruen, van hogy alacsonyabb fordulatrol gyorsitva ugyanezt csinalja, van, hogy hiaba huzatom ki akkor is) veszuzembe valt a motor. Hibatarolobol a nem megfelelo turbonyomas jelzes olvashato ki. Turbonyomas szabalyzo lett cserelve, de a hiba megmaradt.
Amikor ez tortenik nincs semmi elojel, jol gyorsul, nem rangat, nem fustol, nem torpan meg. Szepen egyenletesen gyorsul es minden elojel nelkul jon is a hiba.
Ha ilyenkor megallok nehany percre akkor a veszuzem megszunik es lehet menni normalisan tovabb.
A tarolobol kiolvashato, hogy mekkora nyomasra lett volna szukseg es mekkora alt elo. A pontos erekre nem emlekszem, de a kulonbseg nagyon csekely.
Mit erdemes meg ellenorizni? Esetleg valamelyik cso, tomites vagy csatlakozas?
Zolysys, holnap kereslek, a hátsó lámpatest testcsatiját meg kellene csinálni véglegesre -ahogy beszéltük korábban - ma megint hozzá kellett nyúlni, hogy valamennyire működjön.
Sziasztok lenne eg olyan kérdésem, hogy gyári halogénes izzó helyére lehet rakni gyári xenon izzót átalakítás nélkül? Vagy ha nem lehet átalakítás nélkül akkor mi szükséges és mit kell átalakítani? Alany egy 2005-ös 307-es amiben a buborékos projektoros lámpa van.
Az enyém már az újabb tipus kerek ködlámpa stb.ha erre gondolsz?Majd kiszedem és megnézem pontosan,nem tudod véletlenűl hogyan kell kiszedni?Mennyiért adod?
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy a szabályzó elektronikám lehet a rossz ha a ventilátor utolsó 2 fokozata nem kapcsolható? BEHR klíma van az autóban, minden más jó. 2004-es SW, TU5JP4
Évek óta prémium dízelt nyomok a kocsiba. Legutóbb - bő fél tank óta - be kellett érnem "mezei" Shell dízellel, mert azon a kúton (Orosháza) nem lehetett extra üzemanyagot kapni. Tankolni meg legalább annyira sürgősen kellett, mint vizelni, szóval nem teketóriáztam. Kb. 61 liter bele is szaladt (meg kifelé is).
Szóval tegnapi Pesti út oda-vissza bő 500 km, és valahogy "kelletlenebbül" ment a verda. Valahogy erőlködve húzott, gyorsult. (Németország felé kerülve 170-ig rendben volt, de utána már nem nagyon akarózott a gyorsulás) A kérdés, hogy okozhatja-e szarabb üzemanyag, vagy kezdjek el problémát keresni? A fogyasztás normális volt, mint eddig (5,4-5,6), Pesti rohangálás, csúcsban araszolás után is 5,6 átlaggal értem haza és zártam a napot. Vagy ha kihajtom az üzemanyagot és újra extrával töltöm elválik, hogy esetleg ez okoz-e ilyen problémát?
Nem szoktam üzemanyag típust váltani (OMV extra megy bele télen-nyáron) , így nincs nagyon összehasonlítási alapom. Csak azt éreztem, mint ha kicsit erőlködne, korábban meg erőlködés nélkül suhant, gyorsult. Ami még infó lehet, hogy JenaTesót nem tudtam kivárni a vezérlés cserével, így azt helyben megcsinálták 2 hete. Már nagyon zavart az olajcserére figyelmeztető villáskulcs. Ez volt a második hosszabb utam, most tűnt fel, hogy kelletlenebb a verda. Vezérlés összerakással kapcsolatos dolog gondolom ilyet nem okozhat, illetve ha lett volna, akkor azt Gyula-Győr és vissza útvonalon csak észrevettem volna. (ékszíjak, vízpumpa, 2 szimmering gyűrű, olaj + szűrők, hűtővíz lettek cserélve) Hibaüzenet nincs természetesen.
Szóval ekkora különbség lehet prémium és sima dízel között?
Autót keresünk, és felkeltette figyelmünket a 307 SW tipusú modell, melyből 2003-2006 közötti modellt keresünk.
Benzines tipust, abból is az 1.6-osat, lehetőleg kevesebb mint 250e kilométerrel ha valakinek van normál állapotú eladó kérem jelezzen nekünk, mert már átnyálaztuk az összes oldalt, de eddig nem találtunk megfelelőt.
max 1 milliót tudunk adni érte
keresni a következő e-mail címen lehet: kiraly.mate.s@gmail.com
Nekem is volt ilyen problémám, nagyon sokáig nem jött rá senki hogy mi a probléma. Ahogy teltek múltak a hetek, már csattogott a motor is, akkor derült ki, hogy egy filléres 5-10cm-es turbócső hasadt ketté és ott szökött a nyomás. A conputer meg bem tudta mi a frász van. Ezt kellene még megnézni szerintem. Valahol alulról kell felnyúlni.
Ez az a csatlakozó akkor. Hát ez nekem teljesen egyben van, monjuk úgy, hogy sajnos. :-) Azért még lesz időn átböngészem a vezetékeket, hátha annyi a baj, ha nem lesz semmi falazom az egeret benne :-)
A 307-nél a nagynyomású tetején van az adó csatija.Nem tudom a 407-nél ugyanott van-e.Val.szinü csak ott van :) Nem rég volt nálunk egy 407-es tempobesz.prog.ügyben,megnéztem volna..... :)))
Én amit rendeltem hozzá 8ezerért, hibátlan. Tavasszal tettem be és most ezekbe a melegekbe is hibátlanul lehet látni. Ami még nagyon jó az újban, hogy polarizált lencsés napszemüvegben is látszik rendesen, nincs fényvisszaverése, az előző, amikor jó volt, sem lehetett látni napszemüvegben. :-)
Nálunk az egyik 307 2.0 HDI RHS oroszlán csinált hasonló tüneteket.Beázásra gondoltunk a BSI nél a kábeleknél pl.
Végül a nagynyomású szivattyúnál az adó vezetékén a kötegben ami bemegy a műa.csatornába,teljesen szigeteletlen volt.Hogy hová lett róla ne kérdezd :) Azt kicserélte a fiam,azóta jó.
Olvastam,h valakinél már volt így.Nézd meg annyit megér.
Rendben van,hogy lehet hozzá venni újat vagy bontottat,ezt vágom én is,engem az érdekelne,hogy ez tényleg Peugeot betegség vagy nem,mert ha veszek hozzá másikat és ugyan ezt fogja produkálni napsütésben akkor nincs értelme venni?2005 évjárat
Vásároltam egy 307SW-ét 1.6hdi a középső kijelzőn melegben,napsütésben alig látni rajta valamit,lehűl az idő akkor tökéletes előző tulaj mondta,hogy tipus hiba,nincs rá valami megoldás?Olvastam másnak is van ilyen problémája,ezért nem látom értelmét,hogy vegyek egy másik kijelzőt.
Most egy 407 2.0 hdi RHR motorkódossal szelem az utakat.
Van azonban egy két megmagyarázhatatlan bajocska vele. Egyenletes gázadásra, vagy fordulattartáskor rángat kicsit, mintha nyomkodnám a gázt, na meg fekete füstöt ereget magából hirtelen gázadásra. Elég jól el volt rakódva a fap szűrője, rendszeresen szerette volna is tisztítani, ezért iktatva lett belőle a rendszer, mint szofteresen, mint fizikailag. Még kicsit füstőlget, de most szürkén ez most talán megszünőben van, ha kiég végre belőle a sok kosz. A rángatásom viszont nem oldódott meg. Valaki találkozott hasonlóval? Átesett egy teljes diagon, eredmény, hogy nagyon jó állapotú a kocsi, viszont a rángatásra ott sem született egyenlőre megoldás.
Zolysys nagymester, ha a beindítás után olyan, mintha csak 3 henger menne, leállítás és újraindítás után pedig ok és az elm p1352 és 1354-et mond, akkor az gyújtótrafó lesz?
jelen esetben egy OFF Opelról lenne szó, amelyik eső után rendszeresen nem indul vagy csak nagyon nehezen. Gondolom valahol ázik vagy párásodik. Ha nem ment előtte, akkor is ez a jelenség, tehát nem a felverődő víztől van. Egy szerelőnél már volt, de nem talált semmit sem. Esetleg ötlet, javaslat, hová lenne célszerű vinni?
Eolyst-t cserélni szoktad ? Mert nekem megette :D:D:D (amig kellett neki) Sajnos a fap nem örök életű
az is okozhat "üzemzavart" de Jena ha itt lesz akkor írja a tutit :) Hát ja előzéskor nagy gáz ha akkor tilt a gép,még fokozza az élvezetet,ha mögötted vagy hárman csatlakoznak a művelethez és szemből meg közelednek:)) Én így jártam egy kamion előzése közben,aminek a feléig értem,értünk. A többit gondolhatod........
Akkor a CR nyomásszabályzó volt a ludas.Most megint c@rakodik,de egy ultrahangos tisztítás kellene.......
Nézegettem apám Corollájának szervizfüzetét. Olajfogyásra azt írja, hogy 1000 km-ént 1 liter(!) olajfogyás teljesen természetes(!) Megnéztem a füzet elejét és nem, nem VW logó volt rajta :)
A nyomásszabályzót fél órát volt időm áztatni benzinben és utána fék tisztító sprével fujkáltam. Sajnos pont szerelés közben kellett a konbájnhoz alkatrész.
Az óta vagy antizik, vagy nem. De a sárga motorhiba lámpát már meg kellett szoknom, mindig ott fityeg. Mit tudsz ajánlani? Tisztitsam át még egyszer ugyan így, csak tovább áztatva, vagy vegyek újat? 3 éve lett ez kicserélve :(
Sziasztok. Rég jártam itt utoljára. (nem volt gond az autóval) :)
Az autót 2 éve használom (Peugeot 307sw 1.6HDI 109hp FAP, 2006/12).
Egy problémám adódott, kb. 3 napja jelentkezett (először) a tünet. A 3 nap megtett 320 km alatt 4x produkálta, egyenletes tempóban haladva (4ikben 60-90 közötti tempónál figyeltem meg leginkább) az autó berángatott elég érezhetően (2-3 egymásutáni). Eolys-t tavaly cseréltem, idén levegőszűrő, pollenszűrő, gázolajszűrő cserén is átesett, nemrég olajszűrő+olajcsere) ezért ilyesmire nem gyanakszom. Fedélzeti számítógép se mutat semmi problémát, ezért nem tudom a részecskeszűrő produkálhat e ilyesfajta tünetet (eddig sosem volt problémám vele).
Szerintetek mi lehet a gond? Eddig nem történt szerencsére semmi probléma, de bele se merek gondolni, mi történne ha előzés közben produkálna hasonlót :( Segítségeteket előre is köszönöm.
Sziasztok. 307-es 2001es 2.0 benzines 136le, 168000 km van benne.az lenne a kérdés hogy total quartz energy 5w40-es olaj van benne, és eléggé eszi az olajat 1400km-en olyan 4dl, ez mennyire normális? Nem füstöl sehol nem csöpög.... Esetleg vkinek volt ilyen vagy mi lehet a gond.. Köszi előre is, nagyon fontos lenne az info...
Barátom elkezdett bontani Peugeot 307 sw hdi-t . Felteszek pár fotót meg a telefonszámot amin elérhetőek lesznek reggel 8.30-16.30-ig 30/937-2995. Autó színkódja a fotón látható
Van pár más dolog is ami nem ebből származik de ha érdekel valakit itt vannak a fotók.
:) Hát nem. A nick onnan jött, hogy az első melóhelyemen, az első munkám alkalmával a spanyol Tisvol nevű, teherautó-felépítményeket gyártó cégnek készítettünk egy hegesztő robot rendszert. És hát az első...benne marad az emberben. :)
De jó a szemed, nálunk nem túl gyakori felépítmény.
Nem mértem a laptophoz a dolog bonyolultságát, de mindegy is. Végül ugyanoda lyukadunk ki, amit már írtam: Nem lehet egyértelműen kizárni semmit. A szervizes valószínűleg nem volt a helyzet magaslatán, és az ügyfélhez hozzáállás sem volt éppen példaértékű a felettes részéről, de én azért nem nyomorékoznám le így ismeretlenül.
Az analógiám szándékosan túlzó, éppen azért, mert körülbelül hasonló a valószínűsége az elromlásnak mindkét esetben. Éppen azért nem laptophoz mérném a dolgot, mert egy szarul tervezett hűtés miatti BGA hiba tényleg Damoklész kardja, és örültünk, ha a garanciaidőt kihúzta egy behozott AMD-s Pavilion gép. És igazad van, ott aztán mindenféle jelenséget produkált a gép hőmérsékletre/mozgatásra/pörgetésre... de ez már elég OFF.
A 307 kulcsában nincs BGA, és olyan egyszerű áramkör, mint a bot, szóval ha nem feszegetik bicskával meg "nagycsavarhúzóval", akkor magától nemigen romlik el. El tudok képzelni olyat, hogy a nyomógomb forrasztása el volt repedve, és szétszedésre széthullott, de akkor is TESZTELJE LE a nyomorék, mielőtt visszaadja, és ne az ügyfélre kenje a hibát. Ezzel a saját munkahelyét járatja le, és hosszútávon a saját állását kockáztatja. Csoda, hogy a környék összes Márkaszervize bezárt már!?
A képernyővédő fólia felszerelése nem jár a készülék szétszerelésével, NYÁK-jának igénybevételével. Őszintén szólva, nem is értem az analógiád. Tíz évig volt laptopszervizünk, ahol alapvető probléma volt az, hogy egy ilyen bonyolultságú dolgon, mint az alaplap, egy látszólag egyszerű tünetet produkáló hiba miként kurvulhat el a teljes működésképtelenségig és nem azért, mert én nyúlok hozzá szerencsétlenül, hanem mert ilyen a BGA alatt felszakadó, de forrasztásig helyén maradó fólia például. Éppen ezért az átvételkor azt írta alá az ügyfél, hogy a hiba jellegétől függően a termék állapota rosszabb is lehet a kiindulási állapotnál és akkor nem volt magyarázkodás. Nyilván nem szerencsés emögé bújni minden marhaság miatt, és ennek ellenére bőven izzadtunk gépekkel, hogy ne is kelljen, valamint saját hibánál alap, hogy nem-mi szarul éreztük volna magunkat, ha így teszünk és mindig benne van a pakliban, hogy aztán máshoz viszi, és ott esetleg kiderül a turpisság. Volt így is épp elég bevállalt történet, meg fenyegetőző, értetlen ügyfél is pár havonta. De ez egy ilyen szakma.
De ha nem akarsz balhét, akkor vidd el egy műszerészhez, az oszcilloszkóppal meg tudja nézni, hogy ad-e ki jelet, ne adj isten van rádiós távirányító tesztere. Ha a kulcs jó, akkor biztosan csak újra kell tanítani. 10 évesnél határeset, így nem tudom régi vagy új kulcsod van, de az én bicskakulcsom már soxor szét volt szedve, de még sose sikerült elfelejtenie a dolgát...
Ja! Beviszed a mobilodat egy márkaszervizbe, hogy tegyenek rá képernyővédő fóliát. Egy óra múlva mész vissza érte, kikapcsolva kapod, fizetsz vinnéd haza, de nem kapcsol be. Erre azt mondják, hogy hát igen, manapság egy mobilt 2-3 évre gyártanak, bármikor beszarhat, és ez pont most történt. Te megköszönöd és elmész. Teljesen hétköznapi dolog az ilyen! :D
Csak azért a példa, mert én jópár évig javítottam mobilokat, és az alap, hogy javítás előtt és után is kipróbáltam. Ha volt más gond is előtte, akkor ügyfelet megkérdeztem, hogy azzal a hibával is kezdjek-e valamit, de ha valamit szarul raktam össze, akkor biztosan tudtam, hogy előtte az a hiba még nem volt. Ha pedig valami olyan hiba jött elő (talán 1 ilyen volt 10 év alatt), aminek semmi köze a javításhoz, akkor saját zsebből javítottam, éppen azért, mert nem tudom bizonyítani, hogy nem én rontottam el. Szerintem ez egy márkaszerviznél is benne kell legyen a munkafolyamat leírásában.
A helyedben azért kértem volna a vásárlók könyvét, lehet, hogy újragondolták volna a dolgot...
Sziasztok. 307-es 2001es 2.0 benzines 136le, 168000 km van benne.az lenne a kérdés hogy total quartz energy 5w40-es olaj van benne, és eléggé eszi az olajat 1400km-en olyan 4dl, ez mennyire normális? Nem füstöl sehol nem csöpög.... Esetleg vkinek volt ilyen vagy mi lehet a gond.. Köszi előre is, nagyon fontos lenne az info...
egyszerűen fel púposodik a tárcsa,pedig nem áll az autó hetekig egyhelyben.Megrozsdásodik a tárcsa és rozsdapupok lesznek rajta majd csíkosan kopik és üt a pedál,tavaly a bal hátsó al jártam így,most a jobb hátsó kezdte el csinálni,de nem szabályoztatom fel mert annyiert tárcsát veszek.
lehet azt cserélni oldalanként,vagy párban kell?
a bardinál a tárcsa 4500ftkedvezmény nélkül,igazából a 2db 5000 lenne kedvezménnyel de nem bontanám meg feleslegesen ha nem muszály.
update: a klímám működik a kompresszor volt a beteg,vezérlő szelep csere,rendszer át mosás,szárító szűrő csere és ujra jégkorszak!
Azért ez ennyire nem egyértelmű. Túl a szerviz álláspontján, az elektronika egy tíz éves autóban bármikor spontán beszarhat. A gond az, hogy hiába látsz egyértelmű összefüggést, kétséget kizáróan nem tudod bizonyítani és nem azért, mert nem tesztelte le a srác összeszerelés után, hanem mert tényleg beszarhat n+1 okból kifolyólag a távirányító. Sőt, olyan is lehet, hogy a használat során elgyengült forrasztás a csere alkalmával reped meg végleg. Na, ekkor ki a hibás? Hiszen, ha a forrasz már annyira gyenge, hogy nem alkalmas az egyébként normális igénybevétel elviselésére, akkor az nem a szerelő hibája.. És igazságtalan azzal érvelni, hogy ő nyúlt utoljára hozzá. Nyilván ilyen szinten ők nem képesek kezelni a problémát, de itt fórumon páran meg tudjuk nézni neked, nem egy rettenetesen bonyolult szerkezet és sok baja tud lenni, sok javítható baja.
A segítségeteket kérem, mert a hivatalos szerviz (már bocsánat) átbaszott.
Történt ugyanis, hogy bevittem az autót átvizsgálásra és kértem, hogy cseréljék ki a távirányítós kulcsnak a tokját is, mert az kezdett elkopni. Oda adtam nekik a régi kulcsot és az új tokot is, csak át kellett tenni. Eddig minden OK (hittem én balfasz). Másnap átveszem az autót, melyhez nyújtotta is a szervizes srác az új tokos kulcsot, az ajtó nyitva volt, beültem és munkába mentem. Mikor leparkolok a munkába és zárnám be a távirányítóval a kulcsot, láss csodát: nem működik. Felhívom őket, hogy ez így nem az igazi, majd közlik, hogy menjek be, valószínűleg csak párosítani kell. OK.
Beviszem az autót következő héten, srác kibontja a távirányítót és megméri az áramot az elemben és azt mondja, hogy ez jó. Majd odamegy az autóhoz, próbálgatja de természetesen neki sem nyílik az autó. Ekkor közli velem: hát ez nem jó és nem is tudja miért, valószínűleg elromlott az elektronika benne. Ekkor a felettese megkérdi, hogy egyáltalán kipróbálta e miután cserélte a belsőt, erre idézem a válasz: 'Nem tudom, asszem igen' :|.
Lényeg ami a lényeg: a szerviz odáig alacsonyodott, hogy azt mondták, hogy pont akkor romlott el az elektronika amikor én mentem be a munkába és egyébként is az autó 10 éves tehát bármikor elromolhat de ők biztos nem csináltak semmit rosszul.
Kérdésem felétek: Tud bárki segíteni nekem ebben a problémában ? Nem lehet, hogy csak szinkronizálni kell az autóval a kulcsot, vagy bármi hasonló (az a kulcsos kód megvan) ? Mit tehetek ?
Leírom nagy betűkkel: SENKI NE MENJEN AZ AUTO-FORT Peugeot szervizbe. (Ha csak nem szereti a kalandokat).
köszi! reggel elvittem, P0121-es hibakódot olvastak ki, ha jól emlékszem. Igaz, 2 hibát írt ki, de csak egy kódot dobott ki a gép, ha jól értettem a szakit (a kislányom velem volt, nem nagyon tudtam figyelni). a fojtószelepet írta, de annak is vmilyen állását, illetve a gázpedál állást ha jól értettem. gyertyák cserélve lettek rögtön.
A héten Kőszegen voltunk, és a szálloda előtt parkolt egy Cseh rendszámú hasonló 307, mint a miénk. Elég zsúfolt volt a parkoló, de gondoltam, majd figyelem, hátha lesz mozgás, és ha tudok, majd melléparkolok egy fotó erejéig, de aznap nem autóztunk. Másnap megyek le, hát ott figyel a "tesó" a miénk mellett. Ezt csak azért írtam le, hogy úgy látszik ilyen szentimentális mániákus rajongó minden 307 tulaj !? :D
Köszi a válaszod. Ha haza tudnék járni akkor otthon csináltatnám meg én is. De sajnos családi okok miatt max egyszer egy évben vagyunk otthon 2 hetet. Az árakon nem vagyok kibukva mert itt természetes hogy drágább. Csak a hozzá nem értő szakokhoz akik hasraütésszerüen cserélnek mindent, de ha mégsem lett jó akkormeg széttárják a kezüket.
Köszönöm a válaszokat.Tavaly fölmentem rá lakókocsival pályadíj nélkül,de nem kaptam büntetést,csak most az egész országon át akarok menni inkább nem reszkíroznák.
Microsoft Visual Studio -t keress magon. Azzal létrehozol egy virtuális gépet, s arra feldobod xp-t.
Onnantól meg arra teszed a pp2000-et. Tovább nem vágom. Virtuális gépet meg akkor indítod, amikor akarod. Win7 maradhat továbbra is, nem kell visszarakni fő op-nak az xp-t.
Gyertya, trafó, ez az első amit meg kéne nézni. Egyszerű diaggal a gyújtáskimaradást meg tudják mondani, de néha a trafón is látszik, ha gond van vele, elszíneződést láthatsz azon a csonkon, amelyik a hunyó. A gyertyákat,meg, ha mondjuk 30-40-ezret már mentek, gondolkodás nélkül ki kell cserélni, egy gonddal kevesebb. Ne nagyon menj vele, mert a katalizátort is tönkrevághatja.
Korábban írtam, és beszéltük itt egy olvtárssal, h nekrm is és neki is szaggat a gép gyorsításkor és /vagy alacsony v magasabb fordulaton. 1.6 sw benzin az enyém, ma elindulás után nem sokkal kiirta h antipollution fault, dadogott végig a motor, alig volt ereje. Majd 10km-el később stop lámpa, bimmbammolás ezerrel...
A 2500-as fordulat az még napi átlagnak is alacsony :-) . Ha nagyon alacsony fordulaton használod, akkor már érthető a jelenség. Kínáld csak meg azt a motort nyugodtan 3000 fölé is, nem lesz tőle semmi baja, néha egy-egy kör valami gyorsabb forgalmú úton csodát fog tenni vele.
Tegnap mentem vele 30km-t negyedikben 100-al, 2500-as fordulaton mert le volt taknyosodva, de egész jól húz már! Utána megkapta az új gázolaj szűrőt is, majd ma kiderül milyen kedve lesz a cicának! ☺
Érzékelő javítását csak a hibás kijelzésre írtad? Klímához (amit lejjebb írtam) gondolom semmi köze, hogy nincs olyan hideg a hideg. Most néztem, kinnt 26 fok volt a kocsi 14-et mutatott.
Sziasztok 2005-ös SW-m van. Elment a tompított világításom. Helyzetjelzöö, refi van. Izzót cseréltem, semmi javulás. Biztosíték is rendben van. Mi lehet a gond?
az a sajnálatos helyzet állt elő, hogy cserére szorul a katalizátorom, megadta magát. A kérdés az, hogy melyiket érdemes ezek közül megvenni? A motor 1.6 benzin (NFU).
A szervíz az MTS-t írta fel nekem, de az ASSO-t tudnám jobb áron beszerezni. Vagy esetleg valami utángyártott megoldást keressek, pl. a Kipufogó Klinikánál?
Motor ECU BOSCH EDC16C34 Hibakód P1351 Értékesítés utáni leírása hibakód előfűtés relé áramkör: koherenciája; Relé szállított és izzítógyertyák nem tartozék Leírás A diagnosztikai információk a előmelegítő egység azt jelzi, hogy a relé nyitott noha az ECU vezérli a záró relé 2 másodpercig Feltételei aktiválása a diagnosztika Consult a kapcsolódó összefüggések az Pcode haladási körülmények Feltételei eltűnése a hiba Ha a gyújtás bekapcsolásakor Le-fokozatú mód, ha hiba van - Bekapcsolás a figyelmeztető lámpa és / vagy figyelmeztető üzenet - Fő vásárlói panaszok valószínűleg nem a hatalom Zaj Rángatózó / leállása kiindulási probléma Gyanús területek Előmelegítő dugó elektromos kábelköteg Pre / post fűtés relé
SZERELÉS ÉS DELPHI DW10BTED4 turbódízel NÉLKÜL FAP vagy szerelése a Delphi és a DIESEL TURBO DW10BTED4 Motor ECU DELPHI DCM3.4 Hibakód P1351 Értékesítés utáni leírása hibakód előfűtés relé áramkör: koherenciája; Relé szállított és izzítógyertyák nem tartozék Leírás A diagnosztikai információk a előmelegítő egység azt jelzi, hogy a relé nyitott noha az ECU vezérli a záró relé 5 másodpercig Feltételei aktiválása a diagnosztika Consult a kapcsolódó összefüggések az Pcode haladási körülmények Feltételei eltűnése a hiba Ha a gyújtás bekapcsolásakor Le-fokozatú mód, ha hiba van - Bekapcsolás a figyelmeztető lámpa és / vagy figyelmeztető üzenet - Fő vásárlói panaszok valószínűleg nem a hatalom Zaj Rángatózó / leállása kiindulási probléma Gyanús területek Előmelegítő dugó elektromos kábelköteg Pre / post fűtés relé
SZERELÉS ÉS DELPHI DW10CTED4 PEF TURBO DIESEL Motor ECU DELPHI DCM3.5 Hibakód P1351 Értékesítés utáni leírása hibakód Előmelegítő relé: Megnyílt a relé, bár nem kérték az ECU Leírás A diagnosztikai Összefüggéstelen visszaszolgáltatásáról szóló diagnózis előtti / nájában egység (2 mp) Feltételei aktiválása a diagnosztika bekapcsolt gyújtásnál Feltételei eltűnése a hiba 10 egymást követő elindul (motor hideg) Le-fokozatú mód, ha a hiba jelen kér a folyamatos világítás az előre / nájában figyelmeztető lámpa Deaktiválása kérelem regenerálására részecskeszűrő a diagnosztikai eszköz Deaktiválás a szűk hely a sebességszabályozó Deaktiválása a kick-down automatikus erőátviteli házakhoz Korlátozása teljesítmény Visszafordíthatatlan kikapcsolását jármű sebességkorlátozó (Kell A gyújtás ki, majd, annak érdekében, hogy a funkció ismét elérhető) Visszafordíthatatlan kikapcsolását jármű tempomat (Kell A gyújtás ki, majd, annak érdekében, hogy a funkció ismét elérhető) Bekapcsolás a figyelmeztető lámpa és / vagy figyelmeztető üzenet figyelmeztető lámpa MIL Fő vásárlói panaszok valószínűleg nem a hatalom kiindulási probléma Füst a kipufogó Gyanús területek Előmelegítő dugók Pre-post fűtés relé