Sziasztok! Tanácsra lenne szükségünk. Néhány éve készülünk Oo-ba költözni, művészként, és nem állásba mennénk. Egy ideköltözött barátom aki olasz, azt mondta, annyira körülhálózza az országot, a bürokratikus gondolkodásmód, hogy aktív, kreatív szellemnek lehetetlen ott élnie. Példák, amiket felhozott érvként.:
-nem festheted le a házad, csak szakemberrel csináltathatod.
-nem csinálhatsz a kertedben szaletlit, nem barkácsolhatsz, vedd meg, csináltasd meg, és az önkormányzat kijelöli a szakembert aki megcsinálhatja.
-nem cserélheted le a kocsid felnijét, csak arra amit neked megengednek.
-nem fúrhatsz-faraghatsz otthon a garázsodban, nem szerelheted a kocsid, mert feljelentenek.
-vidd szervizbe, fizess ott stb.
-mindent meg kell kérvényezni, papírmunka, és korrupció.
Szóval, a lényeg, hogy egy szobrász házaspár, akik maguk csinálnak nagyon sok mindent és kreatívak, el vannak lehetetlenítve...
A barátom ott született és 15 éve él Magyarországon, és azt mondja, ez a paradicsom, Olaszországhoz képest.
Ő is kreatív, vízi cirkusza van, és itt bármilyen installációt kitalál és megvalósít, de Oo-ban ez lehetetlen lenne.
Azt mondja, az olasz rendőr megállít és be kell bizonyítani, hogy honnét van a pénz Mercédeszre, kereseti kimutatásokkal, adópapírokkal, azt mondja simán bejön a finánc a házba, kertbe és be kell mutatni hogy az épp épülő kis faházra honnét volt a pénz.
Ha meg bármi gyanús nekik akkor azonnal rendszám levétel stb...
Emiatt állítólag mindenki Puntóval meg egyéb kis autóval jár, hogy ne szúrjon szemet...
Akinek van tanácsa, véleménye, kérlek benneteket, írjatok! Köszi! aadren@gmail.com vagy ide is lehet persze!
sziasztok,van egy olasz barátnőm és tervezzük hogy odaköltözök,Modena melletti városba Coreggioba.Azt szeretném kérdezni,hogy mennyire nehéz munkát kapni egy külföldinek? Bármilyen munkát elvállalnék,Modena és reggio emilia jöhetne számításba.Angolul középfokon,olaszul alapfokon beszélek.Lenne esély találni vmi munkát?
Régen írtam ide, akkor is információkra volt szükségem, és segítő okos tanácsokat, infókat kaptam, főleg Huszas-tól!Örök hálám!:)
Ismét fennáll egy helyzet. Most 2 napja kezdtem el egy helyen dolgozni, vendéglátás, határozott idejű teljes munkaidős szezonszerződés tegnap óta. Közben történt valami ami mindent felforgatott. A 8év 10 hónapos kapcsolatomnak véglegesen vége lett. Lelkileg nagyon kivagyok. Most zavaros a fejem nagyon, jelenleg a lehetőségeimet taglalom magamban. Egyik verzió:Eldöntöttem, elmegyek, elmenekülök innen jelenleg Mo-ra, majd új életet kezdek. Máshol, itt már nem hiszem hogy tudnék élni egy kis városban, a volt párommal. Akit nagyon szeretek, de jelenleg egy idegroncs vagyok miatta... A történtek miatt.
Szzóval, a lényeg. Ezen a helyen 2 évvel ezelőtt már dolgoztam nagyon rövid ideig(2hétig), mert súlyos lábsérülés miatt - amit edzsnl szereztem-; sajnos nem tudtam a munkámat folytatni(ez a munkaeszközöm, nem tudtam menni egyáltalán),utána 2 hónap volt a felépülésem), így a próbaidő alatt eldőlt, ennyi.
Így amikor most odakerültem, kiderült, hogy nincs próbaidőm a 2 ven belüli újra ottdolgozás miatt. De ekkor már aláírtunk. Másnap elsétáltam a Gewerkschaftba. Ott mondták, hogy ez egy teljesen normális szezonszerződés, ami azt jelenti, hogy felmondhatok, amikor akarok ,aztán letöltök 25 nap felmondási időt s ennyi.
Kérdéseim:
Ha én egyik nap szólok a munkáltatómnak, hogy holnaptól nem megyek be, személyes okok miatta munkám nem tudom folytatni, mit tud velem csinálni, azon kívül hogy nem fizet ki, ami jelenleg k..vára nem izgat?
Vagy ha csak szimplán nem megyek be többet?( bár ezt nem tenném)
Követelhet rajtam valamit(pénzt pl), mivel aláírtam a szerződést?
Vagy csak én esek el mindentől, mivel betarthatja a már ledolgozott pénzt is?
Megnéztem az általad közzétett videót .Igen tartalmas volt tapasztalataim is hasonlóak ,személyi elhagyásán én it tul vagyok mint Milánói nagykövetségi körutam is megtettem hazajutás reményében :) Ismerkedek az olasz nyelvel mert hát szeretném érteni ill megértetni magamat velük , természetesen nem kiköltözési szándékkal .Járok ki havonta kétszer háromszor kis üzleti dolog miatt .fura én is megszivtam egyszer párszor már kint ennek ellenére tetszik maga az ország ! A kajájuk ehetetlen :( forog a gyomrom ha valami tengeri szart kell ennem vagy a korászán és a szendvicset inkább hadjuk is . A lakási körülményeik romokban nem értem hogy lehet olyan lakásokban lakni , ahogy azok kinéznek nem semmit .nekem az esett le az olasz népről , hogy ők a napnak az élvezeteiknek élnek .munka smafu cél nuku .lényeg a kűlcsíny ! járjunk étterembe jó kocsi szép ruha esti pábok jópofizás villogjunk a semmire és ennyi ! Ennek ellenére betegesen vonz .megmagyarázni nem tudnám miért Magyar lévén hát ugye mi a munka hősi vagyunk hozzájuk képest .ők el tengenek lengenek kicsit dolgoznak és ennyi . Az ország szép de kiköltözni nem érdemes ez tény .Te mi okból kerültél oda ? még ott vagy kint ? mivel foglalkozol ? Elnézést ha zavartalak soraimmal de tetszetős s frappáns volt a videód !
Sziasztok! Október 30-án megyek ki áruért Forliba , Budapesten át , M7 -es utvonalon. Elvileg csütörtök esti indulás. Kifelé az autó üres , 2 személyt és 8 m3 cuccot tudok vinni. Vissza felé 31-én jövök , a 2 ülőhely vissza felé is szabad és a raktérnek kb a fele is. Ha érdekel valakit személy , vagy áru szállítás ezen az utvonalon az jelezze. kiss006@gmail.com email cimen.
Friuli kb. Jugoszlavia, Veneto mindenfele alban, stb. Torino, La Spezia Romania, Genova Bulgaria, stb... Del-Olaszorszag, Roma is mar Afrika... :-) munka nyista
Teljesen felszerelt 2 szobás apartman Barcelonában kiadó . 90 euro/nap . Max 5 fő A közelben 3 különböző metró ( L1,3,5 ) és a Estació de Sants és a Camp Nou Barça stadion is. Érdeklődni itt , vagy az apartmanbarcelona@gmail.com címen
Szia!!! Én Gazsi Richárd vagyok és azt szeretném mondani hogy én is ki szeretnék menni majd dolgozni Olaszországba akár Torinóba is. Érdemes-e kimenni??? És tudnál-e segíteni?? Meg most volt egy balesetem és abból szeretnék felépülni és csak úgy kimenni. Meg igazából +ismérnélek szívesen :D
Sziasztok! Én 6 éve élek Padova mellett Veneto tartományban. Érdekelne, hogy vannak-e magyarok itt a közelemben, szívesen beülnék valahová valakivel aki az anyanyelvemet beszéli. Nóra
Ha ennyire szar minden, akkor mi a búbánatot keres még ott? Senkiről nem tudok, aki haza jött volna. Akkor miért olyan szar minden? Ez Olaszország! aki ott akar élni, meg fogja szokni a helyzetet, aki meg nem, úgysem megy oda. Annál bármi jobb, mint ami Magyarországon van. Akinek megvan hozzá a kitartása, és az anyagi háttere, igenis próbálja meg!! Sok sikert Mindenkinek! :)
Sziasztok! Szeretnèm ajànlani ezt a videot minden kedves magyarnak, legfokèpp, akik Olaszorszàgba terveznek letelepedni! Remèlem segìtsègre szolgàl! Szèp napot!
Sziasztok! A segítségeteket kérnem! A baratnommel új életet szeretnénk kezdeni es kiszeretnenk költözni Olaszországba! Lenne valaki olyan segítőkész hogy befogadna minket magához egy kis időre? Munkát is szeretnénk keresni! Mi a nulláról kezdenénk mindent tehát mindenkitől elfogadunk bármilyen fajta segítséget! Előre is köszönök mindent!
valaki augusztusban genovából el tudna hozni nekem egy kis és egy nagy bőröndöt magyarországra (budapest, győr, székesfehévár, veszprém mind megfelel) kb 30-60 euróért? nyilván akiknek útbaesik, vagy ilyesmi.
Sziaztok, Umago-Koper-Trieste-Monfalcone-Gorizia kornyeken keresnek egy szobat szeptembertol pentek, es szombat estere. Ezen a kornyeken tartozkodom hetvegenkent. Tervezem a hazakoltozest az iskola miatt (kov.szeptembertol), es nem szeretnem elkotelezni magamat. Szallodak eleg dragak es nem nagyon kedvelik az egy-ket ejszakat ami ertheto is. Az agriturismokat nem igazan kedvelem, mert zavarba ejtoen kedvesek... :-D Lehet bennem van a hiba. Valami munkas szallas lenne valoszinuleg az idealis. Karos szenvedelyektol mentes 30 eves fiatalember vagyok. Valakinek otlet?
Ha hiányzoznak az otthoni ízek, vagy csak nem fért valami a bőröndödbe, ajándékot küldenél vagy kapnál, esetleg végleges költözésre szántad el Magad, keress Minket!
2010-ben alakult családi vállakozásként vállaljuk csomagok, kisállatok szállítását, vagy akár teljes költöztetések lebonyolítását Sanyolország (délkeleti része), Franciaország (déli és északi partvonala), Olaszország (É-i része), Anglia, Írország, és Magyarország között kedvező áron, háztól házig, biztosítással!
A közgázon volt egy évfolyamtársam, aki már akkor is folyékonyan beszélt olaszul, most ha jól tudom valamelyik Big4-nél dolgozik talán Rómában. (vagy Milánó talán? nem emlékszem pontosan.)
Ez a pontos címe: Via Dino Ferrari 43 – 41053 Maranello (MO)
Autóval vagy vonattal szeretnétek oda menni? Ha Milánóba repülővel mentek akkor ajánlatos vonattal menni Maranelloba! Autóval kb. 2- 2,30 óra alatt ott vagytok!
Kíváncsi volnék van-e itt olyan magyar gazdasági felsőfokú végzettségű és gyakorlott szakember, aki Olaszországban a szakmájában el tudott helyezkedni?
Segítséget szeretnék kérni.Férjemmel első külföldi utunkat/hétvégénket szervezem.Julius 12-én mennénk Milánóba.Szeretném elvinni a Ferrari múzeumba.Segítsetek hogyan jutunk el oda Milánóból.Vonattal busszal,stb.Minden megoldás érdekel csak túl drága ne legyen :)