Keresés

Részletes keresés

kicsinap Creative Commons License 2007.05.18 0 0 180

Van sajna olyan is, amit nem nőnek ki. Ajnánál ráadásul az egyik csak kamaszkorban derül ki majd, hogy hogyan alakul. De elvileg nem súlyos ez sem. Tul. azt mondhatom, hoyg egészségesek, és persze túl leszünk ezeken is. Áron problémájára is azt mondták, hogy inkább csak esztétikai lesz, elvileg szervileg rendben van, szóval reméljük jól jövünk majd ki a dolgokból.

És persze minden nap hálát adok, hogy itt vannak, és minden probléma és nehézség ellenére épen és egészségesen megszülettek.

Azt hiszem az a gond, hogy én vagyok kicsit érzékeny, meg túlféltős, túlaggódós, de ez már val.szeg így marad.:-)

Előzmény: Törölt nick (178)
Angiszeged Creative Commons License 2007.05.18 0 0 179

:)))

Tényleg nem bántó szándékkal írtam, remélem ez vili!

Előzmény: kicsinap (177)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.18 0 0 178

kicsinap,

tudom, mindenkinek a saját baja a legdrámaibb, én is sokat kínlódok a gyerekekkel, vagyis főleg a kicsivel, aki 16 hónapos

 

és ilyenkor az egyik legjobb barátnőm lebeg a szemem előtt, akinek tényleg tragikus a helyzete, mert a kisfia szellemileg sérült, gyógyíthatatlan, sosem fog teljes életet élni, egész életében gondoskodásra szorul, a szülők mégis szuperül kezelik a helytetet, mernek tervezni, szóval fel a fejjel, nem tudom mi baja a gyerekeidnek, de remélem semmi komoly, ami nem kezelhető, amit nem nőnek ki

Előzmény: kicsinap (177)
kicsinap Creative Commons License 2007.05.18 0 0 177

Nem csak ennyi, sajna, nem írok le mindent, mert minek, meg nem akarom ennyire kitálalni a bajait.:-) Sok minden együtt. Egyenként mindegyik kis dolog, együtt már nem annyira. És ehhez még jönnek Áron problémái is, na meg a saját problémáim (doktori csinálása).

És nyilván nagyobb drámák is vannak, tudom én ezt jól. Itt nem kell komoly sírásra gondolni, csak kicsordultak a könnyeim. Amúgy meg nem tudom miért vagyok ilyen érzékeny, még a Pöttyös Pannin is bírok sírni.:-)

Előzmény: Angiszeged (175)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.18 0 0 176

igen, ő az

 

Háry Kovácsról hallottam sok jót, de ide kezdtünk járni és már úgy tűnik maradunk

 

egyelőre elviselem a stílust, tényleg ki lehet bírni és utólag annyira vicces

 

ha most keresnénk szemészt a gyerekeknek, akkor már valószínűleg nem ide vinném őket, de tulajdonképpen minden tanácsa, ötlete 100%ban bevált, így összességben egy rossz szavam nincs ellene, csak a stílus, de hát nem vagyunk egyformák :)

 

azért most is vicces volt

 

Jozsó olvasgatta a táblát és nem ismerte fel a dobókockát, nem tudta mi az

 

 

-ha megmondod mi az kapsz ropit

-nem mondom,  nem tudom

-kell ropi?

-iden

-akkor mondd meg mit látsz ott

-nem, add ide a jopit

 

kapott ropit

 

-na mi van a táblán?

- nem, kéjek még jopit

 

aztán végül elsorolta a a dobókocka altti sorokat és mehettünk :)

de Jozsó is beszólt neki, hogy naaaaaaaa hagyjál máj, ne takajd el a szemem és lökte el a kezét, én majd' megpukkadtam magamban a nevetéstől

 

tényleg türelmetlen és nincs túl sok türelme a picikhez, de túlélhető :)

Előzmény: Angiszeged (173)
Angiszeged Creative Commons License 2007.05.18 0 0 175

Nagyon édes benne:))

 

(te ha ezen elsírod magad, mit csinálnál, ha valóban_gondok lennének vele? Nem bántás, tényleg, csak annyira túlzónak érzem a drámádat... Sztem iylenkor érdemes körülnézni, mik vannak a világban és örülni annak, h "csak ennyi" )

Előzmény: kicsinap (167)
Angiszeged Creative Commons License 2007.05.18 0 0 174
Aranyos vagy rajta:))))
Előzmény: földikutya (171)
Angiszeged Creative Commons License 2007.05.18 0 0 173

D.A. ?

Azért ööö, na, ez kicsit erős sztem is:)))

 

Én Háry Kováccsal oda vagyok, meg vissza, haláli az a pasi (és jó pasi is, meg kell mondjam), halkan, csendben beszél a gyerekekhez, olyan békés az egész vizsgálat, olyan nyugalmat sugároz magából, h a zizi lányaim is nyugton vannak nála mindig. Csak figyelik tátott szájjal, ahogy gügyög nekik:)

 

 

Előzmény: Törölt nick (170)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.18 0 0 172

sztem aranyos :)

 

de nekem minden szemit kisgyerek tetszik

Előzmény: földikutya (171)
földikutya Creative Commons License 2007.05.18 0 0 171

kicsinap,

gyönyörű a kislány is és a szemüveg is.

Mutassak csúnya keretet? :))

 

 

 

Súlyosbítva az apám által sk. nyírt frizurával :) És még így sem mondanám, hogy rondán néztem ki.

Mondogasd neki, hogy milyen csini, ha le akarja venni, akkor is.

Előzmény: kicsinap (167)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.18 0 0 170
semmit, a legjobb szakember a városban, ráadásul apukám jó ismerőse, nem szólhattam vissza, mindenkivel ilyen, soron kívül behív, 5 perc alatt végzünk, kibírom, jót röhögünk azóta is rajta :)
Előzmény: kicsinap (169)
kicsinap Creative Commons License 2007.05.18 0 0 169
És te mit szóltál erre?:-) Aki nem bírja az minek foglalkozik gyerekekkel?
Előzmény: Törölt nick (168)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.18 0 0 168

kicsinap,

ugyan már, gyönyörű benne és igazán szép keretet választottál neki

 

 

mi tegnap voltunk kontrollon, megállt a kancsalság romlása egyelőre :)

 

Jozsó jól viselkedett, pedig dokinéni hozta a formáját, nem a gyerekbarát stílusáról híres, de nagyon jó szakember, így valamit valamiért :)

 

múltkori sztori:

Jozsó játszott egy csipogós vacakkal

 

- "csipp csipp"

- Józsika fejezd be

- csipp csipp csipp

- Józsika azonnal fejezd be - felemelt hangon

- csipp csipp csipp csipp csipp

- Nem megmondtam, hogy fejezd be! - és kitépte a kezéből, el eldobta a sarokba a játékot, a gyerekem pedig leesett álla, orrára csúszott szemivel tátott szájjal nézet, hogy na mi van :)

 

na, a dokinak ezen eldurrant az agya, ugyanis előzőleg azon cseszett le minket, hogy miért csúszik le a szemi az orrára, és miért felette néz ki, na ez jogos volt, ez volt amúgy a drága zeiss keretünk, leszúrt, hogy megmondta, hgoy vuk-ot vegyünk és tökigaza volt :)

 

 

Előzmény: kicsinap (167)
kicsinap Creative Commons License 2007.05.18 0 0 167

Elkészült a szemcsi. Kifogtunk egy minősíthetetlenül viselkedő eladót, ha nincsenek ott a gyerekek és nem siettünk volna ennyire, tuti kiverem a balhét, a végén már így is beszóltam...

5-re értünk oda, és 5.45-kor még mindig ott voltunk, a 2,5 évessel meg a 4,5 hónapossal. Ajna iszonyat türelmesen bírta, kölesgolyót eszegetett, majd elrendezte a prospektusokat. Áron nyüglődött egy kicsit, de aztán bealudt a kenguruban.

Ajna 5-től fekvésig viselte a szemcsit, ma reggeltől a fekvésig szintén, és csak egyszer mondta, hogy vegyük le, de amikor mondtam, hoyg nem, akkor nem vette le. Szóval eddig siker.

Szerintem egész jó lett a szemcsi, csak egy dolgon síram el magam (nem előtte), sajan nagyon látszik a különbség a két szeme között...

És akkor kép.:-)

 

 

Előzmény: Angiszeged (165)
bemiha Creative Commons License 2007.05.17 0 0 166
A mi gyerekeink is sajnos genetikusan örökölték, csak nem egyszerű rövidlátásként, hanem egy szindróma részeként, ami nagyon úgy tűnik, hogy az idő múlásával erősödik a génhiba, és egyre valószínűbb, hogy kialakul a rendellenesség. A Hannának már nem "csak" erős szemüveg kell (az övé a legerősebb) hanem szájpadhasadékkal is született.
Előzmény: Törölt nick (156)
Angiszeged Creative Commons License 2007.05.14 0 0 165

Köszönjük szépen:)

 

Tegyél majd be képet a kis szemüvegesről:)

Előzmény: kicsinap (164)
kicsinap Creative Commons License 2007.05.13 0 0 164

Tényleg nagyon aranyos, jó ez a keret!

Mi mondjuk pont világoskéket választottunk, nekem úgy tűnt, hogy minél kevésbé feltűnőbb a szín, valahoyg annál természetesebb a hatás.

 

Na az van, hogy 1-es tényleg, de ahogyan elmagyarázták ehhez tul. hozzáadódik a cílinder, ami 1,25, a kettő együtt 2,25. Az 1-est kinőheti, bár nem valószínű, és inkább az a valószínűbb, hogy romlani fog, különösen kamaszkorban, de a cylinder az nem kinőhető, az egy fénytörési hiba ezzel született, és így is lesz.

Én amúgy 9 évesen 0,5-el és 1-el kezdtem, és most tartok 5,5-nél mindkettőn. Úgy tűnik, hogy megállt a romlás, legalábbis 5 éve nem változott már a dioptria.

 

És persze nagyobb tragédiák is vannak, de mindenkinek a maga baja fáj.:-) És mondom, igazából ezek a folyamatos problémák derülnek ki. És amikor neki éppen nem derül ki semmi, akkor meg Áronnak van baja. És közben meg a két végigizgult terhesség, a vetélés, a koraszülés meg ilyesmik.:-) És ehhez jön, hogy iszonyat aggódós vagyok.:-)

 

Amúgy gratula a harmadik babához, én is nagyon szeretnék, de be vagyok tojva, hogy még addig sem sikerülne bent tartani, mint Áront.

Előzmény: Angiszeged (161)
kicsinap Creative Commons License 2007.05.13 0 0 163

Ezt remélem én is. Meg még ovi előtt vagyunk, ha a gyerekek őt már így szokják meg, akkor ez is hozzá fog tartozni, talán nem csúfolják miatta.

 

Ajnának ott csepegtettek. Kétszer kellett. Az elsőt még nagyon jól tűrte, a másodikat már nem annyira, meg ketten fogták le, és szerintem ez volt a baj. Na mindegy, legközelebb megpróbálok én menni vele, de nem annyira egyszerű (vezetési főbiám van, és város szélén lakunk, plusszi tt van a 4 hós is).

 

Hát lazítani soha nem tudtam.:-)

 

Amúgy azt hiszem az első sokkon már túl vagyok, most inkább azon szurkolok, hogy megszokja, meg ne zavarja a mindennapjaiban.

Előzmény: Törölt nick (160)
Angiszeged Creative Commons License 2007.05.13 0 0 162

Én próbálom átérezni amit mondasz, de vhogy nem megy... Szóval Ajnának az egyik szeme !! 1 dioptriás, és cilinderes, ok, de hát ez semmi. Ok, persze neked nem semmi és ez így is van rendjén, vedd is komolyan, no de nem értem, mi ez a két szem közti nagy különbség probléma pl, hogy lenne nagy különbség 1 D?

 

Én meg itt örömködök, h Virágnak "csak" 6 D-s a szeme (javulásra nincs esély, viszont romolhat), mert a barátnőm fiáról mst derült ki, h az a szeme, amit 4 éve egyszerűen nem tudnak bemérni, az bizony 17 D :(. Na, ez dráma... Próbálj így hozzáállni!

 

Viszont az számomra hihetetlen, h 3éves gyerekre nincs korbácsszáras... biztos így van, ha mondod, de furcsa. Mi msot először, 4 évesen mertünk síma szárast választani, mert olyan szépen, ügyesen és !büszkén viseli, hogy végülis műköik a dolog.

És naná, h ezt is ő választotta, az egyetlen nem kék keret volt, amit hajlandó volt felvenni, ui mi kék és rózsaszínben utazunk:D, van ízlés bizony, de mennyire...  "pölgősz szoknya, lózaszín poltcipőm, pilosz szemüvegem" és társai:D

Előzmény: kicsinap (159)
Angiszeged Creative Commons License 2007.05.13 0 0 161

Hahó!

 

Sztem is szépségesek a gyerkők a szemüvegben...

 

mutatok is:

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.13 0 0 160

azért más egy 9 éves kiskamasz és egy 2,5 éves kisgyerek :)

 

egy 2,5 éves abban érzi jól magát, ami az anyjának tetszik, ha azt mondanám a fiamnak, hogy csini egy lila szoknyában, elhinné :)

 

ezt a cseppentést nem értem....

 

nekünk a vizsgálat előtt kellett pár napig itthon atropinos cseppek cseppenteni a gyerekeknek

 

próbáld úgy felfogni, hogy egy szemis gyerek nem beteg, egy szemis gyerek 100%os életet élhet, legfeljebb nem lesz űrhajós

a szemüvegesség nem betegség

 

később korrigálható, talán műthető, ha nagyon utálja kap majd kontaktlencsét, ez nem tragédia

 

próbálj egy kicsit lazítani :)

Előzmény: kicsinap (159)
kicsinap Creative Commons License 2007.05.13 0 0 159

Nyilván ő 2,5 éves én meg 9 évesen kaptam, de én akkor nagyon is drámaként éltem át, és azóta sem lett sokkal jobb. Bár most erősen gondolkodok rajta, hogy én is csináltatok valami olyan szemüveget, amivel elégedettebb vagyok, nem lenne drágább, mint a kontaktlencse, amit jobban szeretek ugyan, de hogyan magyarázom meg a lányomnak.:-)

Igazából azt hiszem ezek a sorozatos csapások fárasztanak már le, mindig valami újabb, és újabb probléma derül ki vele kapcsolatban, és most már szeretném, ha vége lenne. Egyik sem olyan komoly egyenként, hogy ne lehetne kezelni (legalábbis remélem, még egy van ami csak pubertáskorban derül ki, hogy mi lesz), de így együtt már kicsit sok volt.

 

Időpontunk volt, 9.30-ra, de csak 10- re jött a doktornő, és sok  gyerek volt, és minden cseppentésnél ugye várni kellett. És az én lányom korán kel és korán fekszik, sokszor már 11.30-kor le kell fektetni, és a vizsgálat napján már dél is elmúlt mire haza értek.

Előzmény: Törölt nick (158)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.13 0 0 158

1 éves korban elég sztem, tortúra, de túlélik, nem fáj nekik :)

 

Jozsó már nagyon jól tűrte a pupillatágítós cseppeket is, meg a vizsgálatot is, együttműködött a dokinénivel

 

bejelentkezni időre nem lehet?

 

próbáld lazábban felfogni, ez csak egy szemüveg! :)

 

és szerintem tündériek benne  a picik, és ilyen időseknél még nem az számít, hogy szép legyen,hanem az, hogy ne csússzon le, ne nézzen felette, kényelmes legyen

 

mi vettünk egyszer egy nagyon drága keretet, csinosabb volt az tény, de a vuk ezerszer jobb, így ennél maradunk a jövőben is

Előzmény: kicsinap (157)
kicsinap Creative Commons License 2007.05.13 0 0 157

Itt is nagyon sok keret volt kicsiknek is, de a korbácsszárasok nagyon kicsik voltak. Mindegy, mondjuk ő nem egy szelburdi gyerek, de biztosan lesznek balesetek. MOndjuk nekem is esett már le a szemüvegem nem egyszer, meg verték le, és eléggé bírja, 5 éves.:-)

HÁt ahogyan írtam, mi is egy olcsóbb keretet választottunk.:-) 7 e Ft volt, ennél olcsóbbak már nagyon otrombák voltak.

 

Azt mondták, hogy 4-5 nap míg elkészül.

 

Most azt nem tudom, hogy a fiamat mikor nézessük meg. Mert ez azért elég kemény tortúra egy gyereknek, még Ajnának is az volt, pedig ő nagyon jól teljesített mindent, csak a sokszori csöpögtetést és a sok-sok várakozást bírta már nagyon nehezen, amit nem is csodálok, már aludni szokott olyankor mikor végeztek.

Előzmény: Törölt nick (155)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.12 0 0 156
nekünk a kicsinek szerencsére nem kell szemi, pedig Jozsónak olyan baja van, amit tőlünk örökölt
Előzmény: bemiha (153)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.12 0 0 155

kicsinap,

ez fura, mert a korbácszárasokból is sok méret van, Jozsó, aki 3 éves, is még olyat hord és ő sem kicsi gyerek, Szegden pl. nem minden optikában kapható gyerekkeret, de van egy pár, ami jól fel van szerelkezve ezekből is

 

sztem egy 2,5 évesnek még korbácszáras kell, mert az stabilabban van rajtuk és nem esik le, bár lehet a te kislányod egy nyugis gyerek, Jozsónál egyelőre fel sem merül a nem korbácszáras szemi :)

 

majd tegyél fel képet a szemis kislányról!

 

az árak meg sajna húzósak, mi ezért vettünk legutóbb olcsó keretet, mert ugyanazt nyújtja (sőt sztem jobb), mint a huszonezresek

Előzmény: kicsinap (152)
kicsinap Creative Commons License 2007.05.12 0 0 154

KÖszi a bíztatást!

Nekünk is van még egy gyerekünk, val.szeg ő is szemüveges lesz egyszer, de remélem csak később, és nem cylinderrel (nekem nincs, apukámnak van, és a lányom nagyon hasonlít rá)

Itt ez a korbácsszáras dolgot nem mondták, mármint, hogy meg tudnák úgy oldani, viszont azt mondták, hogy meg tudják úgy hajlítani a normált, hogy jól tartson, remélem.

Előzmény: bemiha (153)
bemiha Creative Commons License 2007.05.12 0 0 153
Szia! Remélem nem lesz probléma a megszokással!! Ha ilyen szárral lecsúszna-potyogna a szemüveg, próbáljátok meg kicseréltetni a végét korbácsosra, nekünk is úgy csinálták meg, lehet hozzá külön kapni. Én 5 éves korukig olyat adtam rájuk, biztonságosabb. Hanna februárban volt 4 éves, a mostani kerete is korbácsszárú. És amúgy ő is igazi kis nőci, szeret öltözködni, anyáskodik a báttyai fölött, fésűlködik, stb... :)
Minden jót az új szemüveghez!!
A TB szerintem is nagyon keveset fizet, mi úgy jártunk, hogy a magas dioptria miatt jár a gyerekeknek a közgyógy, addig arra ingyen volt a lencse, idéntől viszont összesen 6 ezer ft-ot áll a biztosító, így 10 fölött lesz csak a lencse, + a keret, és mindez 3X, mert mindhárom gyerekünknek kell... :((( És akkor még nem is adtam hozzá a többi gyógyszert, antibiotikumot, amik eddig szintén közgyógyra mentek.
Előzmény: kicsinap (152)
kicsinap Creative Commons License 2007.05.12 0 0 152

HÁt nem tudom, nyilván nekem még kicsi a fiam, hoyg erről bővebben nyilatkozzak, csak a tesóim és a haver kisgyerekek kapcsán tudok némi következtetést levonni, de ő már most is ám egy kis nő.

Reggel nem vesz fel akármit, hanem csak az éppen neki tetsző bodyt, ruhát vagy nadrágot, minden reggel megvizslatja magát a tükörben, imádja a pörgős szoknyáját nézegetni. Rózsaszín WC szűkítőt kellett venni, mert a fehér nem tetszett (most izgulhatok, hogy a fiam viszont majd ráüljön a rózsaszínre.:-))).

 

Persze, szemész van sok, de olyan kell, aki ért a gyerekekhez, és tud is velük "beszélni".

 

Amúgy ma én mentem vele, és megbeszéltük a kérdéses dolgokat. Sajnos ezt soha nem fogja kinőni....Mert mint kiderült, csak a férjem nem mondta ezt nekem, nemcsak egy egyszerű -1-es szemüvegről van szó, hanem még cylinder is van rajta, -1,25-ös, és ez utóbbit nem fogja kinőni.

Most azon szurkolhatok, hogy elviselje ezt a nagy különbséget a két szem között, mert elmagyarázták, hoyg ez a kett ő tul. összeadódik.

 

Választottunk keretet is, sajnos az olyan fülre hajlós (nem tudom mi a pontos neve) már mind kicsik voltak neki, elég magas kislány. Remélem ezt is megtudják úgy csinálni, hogy azért ne essen le olyan könnyen.

 

Irtó türelmes volt, sokat felpróbáltunk, és két boltban voltunk. Amíg próbálgattuk nagyon jól tűrte magán, majd ha kész lesz kíváncsi vagyok mit szól. Azt mondták, hoyg eleinte szédülhet, fájhat a feje...

 

Kezdem azt hinni, hogy a mozgása ezért volt olyan kicsit ügyetlen, de ez eszünkbe se jutott, mert mindig a hypotóniára fogtuk.

 

És végezetül kicsit felháborító, hogy a TB ilyen csekélyke összeggel támogatja csak a szemüveget, az egészségpénztár több kedvezményt ad. Csak mi a fenének fizetünk TB-t, ha mindent magánban kell elintéznünk?!

 

Az egészségpénztáros kedvezménnyel is 12 e Ft lesz a szemüveg, pedig egy 7 e FT-os keretet választottunk...

Előzmény: mamua (151)
mamua Creative Commons License 2007.05.12 0 0 151
kicsinap, egyetértek mocival és Angiszegeddel, nem ismételem meg őket:)) főleg a szemüvegességre, csinosságra, kislányságra gondolok. (azért őneki még nem kell pasiznia, egy kislány gyönyörű a helyes pofijával, kisruhájával, csatjaival a hajában, és igen, a szemüvegével is.:) számit majd neki kiskamasz korában, addigra meg talán el is hagyhatjátok a szemüveget.)

viszont: nem hiszem, hogyha nagyon akarjátok, ne tudnátok más szemésszel is megnézetni. azért a vidék sem egy távoli bolygó, lehet menni más városba TB-re, ha a helyi TB-s szemészt utálod, illetve privát is van mindenhol, nemcsak egy db a városotokban.
én - ha gyanakodnék az eredményben - mindenképpen megnézetném másik szemésszel.
Előzmény: kicsinap (150)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!