csinálj egy töbdimentiós tömböt, aminek az egyik eleme egy flag, a másik eleme az üzenet. Ha olvasta a levelet, akkor a flag-et átbillented, és legközelebbi kiirásnál már tudod figyelni, a falg alapján, hogy olvasták-e már.
Nincs ötletetek hogyan lehetne azt megoldnai hogy van sok-sok üzenete és a user meyliket olvasta el? Tehát lenne egy üzenet küldö cucc. és mint a levelezésnél hogy X olvasta e az adott üzenetet. Tippeket várnék ha van...
Kiegeszitenem meg azzal, hogy ha a nyito php legelejen, legelso sor ami elott nincs semmi:) egy ob_start(); -ot mond, akkor mehet kozbe print, vagy html, majd esetleg header, mert akkor a tartalom a futas vegeig, vagy amig meg nem szakitja ob_xxx-el, a memoriaba marad.
A sütiket bármiféle tartalom elküldése előtt kell küldeni. Nálad már kiment valami a süti előtt és így nem tudja elküldeni a fejlécet.
Nézd meg hogy nincs-e valami a PHP kódblokkod előtt. (akár egy soremelés, vagy egy szóköz is bekavar)
okok, csak mint elsokent felmerulo ottlet, szamodra, ugy probaltam irni:) De a sajat fgv mindenkepp jo. Es igy a substr is. Mondjuk ha ilyet irsz bele:
$uj_datum = preg_replace("/[^0-9]+/","",$date);
Akkor lehet akarmilyen elvalaszto jel mindig: eeeehhnn format kapsz, persze ha a sorrend az amugy mindig ugyan az:) Es irsz 1 my_mktime fgvt:
function my_mktime($date)
{
$uj_datum = preg_replace("/[^0-9]+/","",$date);
if($uj_datum > 0) { return mktime(substrin-ek); }
}
Es akkor ezt barhol kenyelmesen beteheted date fgv-be amikor mashonnan kapod datumot es meg szeretned formazni. date("Y m d",my_mktime($ize["datum"]));
Nekem is egy kis segítség kellene!
TV műsor ajánlót szeretnék csinálni. Az adatbázisomban meg vagyon írva, pl, hogy egy műsor minden szerdán 16:00-kor kezdődik. A kérdésem az , hogy tudom meghatározni a mai naphoz képest, hogy mikor lesz a következő "vetítés" mindenféle for, while, stb ciklus nélkül a legegyszerűbben. Vagy azt hogy tudom meghatározni, hogy mikor (év.hó.nap.) lesz a következő szerda?
Az Oracle topicba is irtam de hatha itt van aki tudja a megoldast:
egy kis segitseget, otletet szeretnek kerni.
Aki dolgozott/-ik az Oracle Portal-al, vagy WebDB-vel (en most azt nyomatom) elsosorban talan az tudna segiteni.
Szoval csinaltam egy reportot ahol megtudom adni (marmint a user tudja megadni) hogy hany sort jelenitsen meg egyszerre a html oldalon.
Ebbe a reportba beleintegraltam egy 'Update' buttont ami az aktualisan megjelenitett sorokban egy oszlopot, mondjuk 'State'-t updateli egy elore definialt ertekkel.
Az egesz a kovetkezo elv alapjan mukodik (amit en talaltam ki..es nem 100% jo:). A report megjelenitest ugy implementaltam egy select utasitassl, hogy
hasznaltam egy 'order by eid'-t a vegen ahol 'eid' egy PK. Aztan ha raklikkelek az 'Update' buttonra az meghiv egy proceduret aminek bemeno parametere a megjeleniteni kivant sorok szama; es ugy
updatelem a tablat hogy ott is 'eid' sorrend szerint csak a parameterkent atadott sorok szamat updatelem.
A baj a kovetkezo: ha a html lapon a user megnyomja a 'Next' gombot (ami mondjuk a kovetkezo 5 - vagy user altal megadott sort - jeleniti meg) es utana az 'Update' gombot, akkor termeszetesen a sorrendben az elso 5 sort fogja updatelni a procedurem,
Valamikepp at kellene adnom a procedurenek, hogy mondjuk melyik a kezdeti 'eid' szam ahonnan kezdje updatelni az 5 sort (peldanal maradva:).
Van valakinek otlete, esetleg mas technika, hogy hogyan, vagy mitt kellene atadjak a proceduremnek hogy a kepenmegjelenitett sorokat updateleje?
Elore is kosz, johetnek maganba is az otletek. Az OTN-en probalkoztam, nem kaptam valaszt, nem nagyon csipik az ilyen regi dolgokat mint WebDB :) de lenyegeben aki Portalban tudja a megoldast az WebDB-ben is mukodik ..
Vagy ha tudtok mas forumokat ahol erdeklodhetek a temaval kapcsolatban..
Ja, es persze az ido is surgetne...:)
Lenne egy nagy problémám. PHP és postgresql van az apache-on. Így el lehet érni az adatbázist:
$db_kapcsolat=pg_connect("dbname=dbname user=postgres");
Ez baj és szeretném, ha csak így lehetne elérni:
$db_kapcsolat=pg_connect("dbname=dbname user=postgres password=foo");
Beírtam már ezt:
alter USER postgres with password 'xxxx';
kiírta:
ALTER USER
Aztán php-ben ez van:
$db_kapcsolat=pg_connect("dbname=dbname user=postgres");
és lefutnak az sql parancsok sajnos még mindig.
Sajnos ez sem segít:
revoke all on table_name from postgres;
Tud valaki segíteni? 2 szerveren is kipróbáltam és egyiken sem tudom letiltani, hogy jelszó nélkül a postgres hozzáférjen az adatbázishoz php-ből.
Apache környezetben csináltam egy .htaccesst, amiben ennyi van: "ErrorDocument 404 /index.php".
A cucc remekül elkapdossa a nemlétező oldalak miatti reklamációt, és a $REQUEST_URI szeletelésével szép, "keresőbarát" URL-eket tudok használni. Otthon, a saját szerveren. "Élesben" viszont néha, bizonyos oldalaknál az Apache üres dokumentumot ad vissza, de sima böngészős frissítés után (refresh/reload) lejön minden rendben. Olyan is előfordul, hogy megőrül a httpd child process, 98%-ban terheli a CPU-t, és az istennek se döglik meg, még órákkal később se.
Ezt RedHaton produkálja. Az otthoni kis SuSE cuccomon viszont meg se nyikkan neki, és ilyen "élőholt" processek se jelennek meg.