Több helyen olvastam hogy az első nyírás utáni hengerelés jobban serkenti a füvet bokrosodásra.De azt nem nagyon hiszem hogy a talaj egyenetlenségeit hatásosan tudná utólag korrigálni,mert a gödrökben kevesebb a föld, a sok locsolástól leülepedhetett a talaj. Kisebb tenyérnyi helyekre rászórtam egy kis homokot,ahogy bújt elő a fű,de ez nagy területen nehézkes lenne.Én tavaly rotáltam fel utóljára a területet,és egész tavaszig tudott ülepedni,utánna legyomírtóztam rákötöttem egy 2.4m beton kerítés oszlopot a fűnyírótrakimra és elkezdtem húzgálni hosszába,keresztbe,átlósan,ami tükörre borotválta a talajt.Nagyon hatásos módszer,csak ajánlani tudom annak, aki még füvesítés előtt áll. kép2
Telepítéskor lehengereltem, de mostanra kb. a 40-50 napra rá kezdenek kialakulni egyenetlenségek a felületen. Szerinted nyírás után le szabad hengerelni a kész pázsitot? Esetleg locsoljam is fel előtte? Más ötlet?
A Farmmix Kft.sport-, pázsit-, golf-, legelő-, kaszáló- és töltés keveréket forgalmaz. A sport és a pázsit fűkeverékek 1, 3 és 20 kg-os kiszerelésben kerülnek forgalomba, míg a többi termék csak 20 kg-os egységben rendelhető. Amennyiben bármelyik termékkel felkeltettük az édeklődését, vegye fel munkatársainkkal a kapcsolatot.
A Farmmix Kft. jelenleg öt településen van jelen Magyarországon Hajdúböszörményben, Szamosszegen, Debrecenben, Szécsényben és Sándorfalván. Az alábbi elérhetőségekkel állunk rendelkezésükre
Olcsón eladó márkás Sport fűmag kis és nagy tételben is. (Agro-Largo) Kilója 700 forint. Nagyon szép, strapabíró és jó minőségű. (kb. 30 négyzetméter/kilo) Nagy tétel esetén házhozszállítás és kedvezmény lehetséges. Az áru Budapesten található.
Az a baj, hogyha a magyar az ember orra előtt lenne, akkor nem használnák mást..
Lehet, hogy a magyar füvekkel nem egy templomba járunk, de akkor kicsit reklámozni kéne. Ez a márka köszön vissza a CORA az OBI polcairól. A PRATYTIKER-ben a fűmag "nem túl barátságos" csomagolásban van , és az eladók sem állnak a helyzet magaslatán.
Ebben a márkában az a jó, hogy eleve kb12 féle összeállítás létezik, és többé kevésbé leírják, hogy mire jó. (Többé -- más márkához képest, KEVÉSBÉ -- elég szűkszavú)
A profik, ennél többet is leolvashatnak a dobozról, mert nemcsak az van leírva, hogy pl réti perje, csenkesz..stb hány százalék, hanem a pl réti perje alfaja1, alfaj2 hány százalék. (Alfaj pontos megnevezésével együtt)
Szóval beszédesebb a kőrítés és én pl ez alapján könnyebben választom ezt a típust.
Egyébiránt nehéz elképzelnem, hogy kishazánk MAGYAR termelői forrásaiból nem lehet tisztességes fűmagkeverékhez jutni reális áron. Miért pont a lengyelek zsebét akarjuk teletömni píííízzel?
Köszönöm a részletes leírást, ettől tartottam: 42e HUF környékén vannak a normális szivattyúk. Amiket én néztem, az is 40-60e HUF, de nekem ehhez még gyűjtenem kell.
Addig marad a METRO-s esőztető-bólogatós + a tömlő a házi vízműről.
( Tul. képp. nem is rossz órabér.... mármint 6x áthelyezni egy nap)
A bajai szivattyúkról csak jót hallottam, van vkinek ilyen kétlépcsős szerkezete?
4-6 bar, bőséges vízhozam és jó hangos működés. 1.200 watt.
Szeretnék egfy gors választ, mert szobat du veni akarok füvet. Szerintetek mi a különbség a GRAMINEX - GAZON és a SUPER GAZON fűkeveréke között?
Amit én látok, hogy a SUPER GAZON egy kicsit inkább a látványfű és kevésbé a terhelhető fű kategória, míg a GAZON nem teljesen SPORT, de a házi(gyerekek) használatra pontosan jó fű lenne... Szerintetek?
Két kör van rain bird 5000+ fejekkel , két szélen 10 méterenként,körönként 4 darab.32-es kpe gerinc vezeték végig a fejekig,20-as flexibilis bekötéssel.Hunter pgv 100-as mágnesek,Pedrollo jsw 3BH szivatyú 1,5 Kw-os és egy 9 körös automatika.Szélen csepegtetőnek még egy kör,a növényeknek.A szivatyú pontos adatait majd megnézem,mert fejből nem megy.Külön a fejeknél nem mértem a nyomást,de raktam egy nyomásmérőt az osztóhoz,és a körök 3-3,2báron működnek.Alapban 3-as fúvókával vannak szerelve,de nagyobbra kellet cserélnem,mert állandóan utolérte magát a szivatyú,és lekapcsolt.4-es fúvóka van a 180 fokosban,2-es a 90-es ben.12 métert vígan visz,de ha nagyobbat rakok bele akkor növelhető az öntözés sugara.azt hiszem,az mx 15-öt sokan használják öntözőrendszerre,42e körül mozog az ára,tartállyal.
Ha kesobb lesztobb idotok a kertre - en szeretem a sok-sok novenyt a szelen, takar a kivancsi szemek elol, meghitte teszi a kertet - akkor sem keso. Amikor egy bokros reszt kezdtem kialakitani ott ahol fu volt, egyszeruen kiastam a lukakat a bokroknak, a tobbit meg csak felastam, beforgattam a fuvet, jo nitrogen forras a novenyeknek. Vegul letakartam mulch-csal, es kesz volt!
Az jo, hogy ultettel mar fakat - azoknak ido kell!
Ne aggódj,nem értettem félre.Nekem elsődleges szempont az volt,hogy eltüntessem,az első képen látható állapotot.15x40méteres a terület,untam már hogy eső után sár,hőségpen por,ha felrotáltam,nem lehetett lemenni,ha nem rotáltam göröngyös dudvás volt a terület.Nem akarom nagyon feltagolni a területet,ültettem egy vöröslevelü juhart,egy hárs,és egy berkenye fát.Két szélre jönnek még a cserjék,kékszakál,tűztövis,magyal,kecskerágó,orgona,levendula,és még sokan mások.Tervbe volt még,kertitó,csak lemaradt a költségvetésből.Még hintát,homokozót is kellene készítenem,a gyerekeknek.(asszony kiadta a házifeladatot)Sok kis apróság,és még kicsi lessz a végén a kert.Ha középre,bekerülne még valami,azt vagy beöntözi még a meglévő rotoros fej,vagy egy kicsit alakítunk még az öntözőn,úgy csináltam hogy van még külön körnek hely ha kevés lenne.Így lesznek szélen is a növények.kép1
Bölcsen tetted, hogy végigfotóztad a folyamatot. Így látszik igazán.
Azt áruld el nekem légyszíves, hogy egy locsoló ágon milyen és hány fej szórja a vizet ( Roto vagy mini8-as, esetleg más? ) egyidőben és legfőképpen azt, hogy milyen a szivattyúd típusa, teljesítménye, vízhozama és fej alatti nyomása?
Köszönöm előre is, épp locsolórendszer telepítés előtt állok.
Félre ne érts, nem bántani akarlak, csak a széleken látható szegélyezés, illetve középen a mindenhova vetett fű alapján azt feltételeztem, hogy a kert ilyen csupafű marad, végig.
Pedig ez jó nagynak tűnik, és remek dolgokat lehet megvalósítani benne.
De ha én azt akarnám, akkor nem vetettem volna telibe fűvel ott is, ahol később más elem lesz. Ez így nagyon unalmasnak tűnik, remek, bujócskázós jellegű, sétálóúttal felfedezhető, apró részletekkel teli kertet lehet belőle csinálni, de ahhoz előbb a többi elemet tettem volna be, már csak a locsolási terv miatt is.
Nem vagyok én varázsló,hogy egyik napról a másikra,10 éves beállt kertet teremtsek elő.A fű 1 hónapos,sietnem kellett,hogy még időben el tudjam vetni.A Tavalyi évet gyomírtózással,terület előkészítésével töltöttem.A cserjék,és a többi növény,csak ezután fognak következni.Néhány kép hogy átláthatóbb legyen.Az első kép után ,nekem tetszik a sivatagom.
az lehet a baj,hogy kimaradt a nyírás,kultivátor szétvágja a csomókat,de rosszabb időben csináld.vágni 5 cm-nél nem rövidebbre,ilyen időben.A fű felső harmadát lehet lenyírni a hosszan hagyott fűnek egyszerre.Pár nap múlva újra.
Elfelejtettem irni hogy rendszeresen elezem a funyirom keset! Szerintem tenyleg a fu szerkezetevel van a gond nekem olyan a fuvem (van 2 fajta is sport es golf ) mintha mar csomos lenne es olyankor az also 2-3 cm en csak egy eros vastag szal van ami 3 cm felet kezd szetnyilni es akkor hat dusnak a fuvem.....nem tudom lehet ez igy zagyvasag
A kerdesem az volna hogy mit lehet tenni szoktam szelloztetni csak a kultivatort nem engetem meg ra sose az lehet szetvagna a csomokat ?? vagy az volt a baj hogy neha kimaradt a nyiras mert olyan esozes volt hogy 2 hetig nem tudtam ramenni a fure
Hát nekem nem ilyen szép a füvem, főleg mióta a lóhere beindult. De elég sűrű, tömött, a gyerkőcök jókat bukfenceznek rajta. A nyírás a kb. 300 nöl füvön kb. két óra + min. 2 üveg hideg sör.