No igen! Akkor ebbe is bele lehetne kötni. A játék neve nem az, hogy definiáljunk. :))) és hol az asszociáció?
A játék úgy lenne igazán nehéz és nagyon izgalmas, ha a megfejtésből asszociálnánk a következő feladványra. (de ez már tényleg nagyon kemény)
Szerintem minden kérdéskört (történelem, tájjelleg, régen használt) hagyjunk meg annak, aki épp jártas benne, vagy van kedve utánajárni. :)) Így fejlődhetünk, vagy feleleveníthetünk. :))
off de lehet, hogy Nagy Lajos, bocsi (régen jártam gimibe, legalább is diákként:)....csak hát "ő"-vel kezdődő szó, ami még nem volt, kevés van), más: fölösleges felhúznod magadat, még kevésbé allergiásnak lenned,...ez csak egy játék, és indulatok nélkül is megértem, hogy mit szeretnél mondani:))on
Nem vagyok történész, de gimnáziumi tanulmányaimból úgy emlékszem, hogy az ősiségről Nagy Lajos rendelkezett, nem Mátyás, ha az ősiségre gondoltál (?).
De nem lehetne megőrizni ennek a topiknak a nyelvi játék jellegét? Én nagyon allergiás vagyok a vizsgakérdésekre... Arról nem beszélve, hogy ha ilyen irányba térítenénk a játékot, akkor mondjuk én kérdéseket tehetnék fel az atomerőművek elektromos berendezéseiről vagy a génmódosított kertészeti termékekkel kapcsolatos kifejezésekről, hiszen ezek a területek is a mai kultúra részét képezik.
Maradjunk a mindenki által ismert köznyelvi szavak szinonimákkal vagy definícióval történő előcsalogatásánál, ahogy ezt a topik címe is sugallja.