Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.13 0 0 356
Hát, én meg még mindig le vagyok ragadva a Parker példájánál.

A múltkori Jotter összehasonlítások után nem sokkal egy bankfiókban járva az aláírnivalóimhoz a hölgyemény a kezembe nyomott egy teljesen fémtestű Parker Jotter-t (nem OTP-ben voltam!). Ez még a régi emblémás volt. Stikában kissé ki is tekertem, így láthatóvá vált a fémanyagból domborított menetes része is. Egy amolyan megbízhatóan szerkesztett darabnak tűnt.
Tetszett. (De azért a végén visszaadtam :)

Így felbuzdulva át is mentem egy írószerboltba, mert egy darabnak erős hiányát éreztem és venni támadt kedvem egy ugyanolyat.
Hát, mindamellett, hogy akadt fémházas példány, sajnos az már az új cégjeles volt. A szokásos gusztustalanul gravírozott cégfeliratával. Így már egyszerűen elment a kedvem egy ilyen félvállról vett darabért 1.900,- Forintot adni.

Úgy látszik, régit kereső túra elé nézek...

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.12 0 0 355

Ez volt a kedvenc?

Előzmény: harm2 (354)
harm2 Creative Commons License 2002.02.12 0 0 354

"az Inoxcrom is készít nagyon időtálló és nagyon jól használható darabokat"

Nekem jelenleg is van a kedvenceim között Inox. Egy időben kimondottan egy Inoxcrom toll volt a kedvencem, de pár éve sajnos ellopták. :-( (Gyönyörű ezüst tollszár, majd egy másfél centire kiálló menetes lezáróbigyó a végén a kapcsolgatógombbal. Kb. a 70-es évek legvégéről származott. Most megint lehet kapni valami hasonlót, csak a menetes lezáródugója picit más.

Most a klavim előtt van egy Inox, szép ezüst tollszár, ezüst felsőrész, ami egyben betölti a kapcsológomb funkcióját is, azaz a toll mondhatni "telszkópos". Kb. egy hónapja vettem kb. 900 valamennyiért, és tök jó. Beletettem egy Parker GEL betétet, és már-már sajnálom, hogy ide csak klavival írhatok. :-) Inoxcrom rulez!

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.12 0 0 353
helló slr

Igen, ez van a Fisher-ben, nagyon nagy nyomás alatt tartják a betét belsejét, rá is van írva, hogy nem szabad nyitogatni, mert rossz vége lesz.

Előzmény: Törölt nick (352)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.12 0 0 352
Ez a technika jelent meg a Fisher Space Pen-ekben, vagy az valami más?

Mellesleg mi baj a ceruzával? Teljesen korrekt megoldás, imádom az illatos fából és grafitból készült cerkákat, még ha mai környezetvédő beütésemmel van is egy kis fenntartásom a cédrus ilyenfajta felhasználásával kapcsolatban. Persze lehet, hogy még mindig sokkal kevesebb kárt okoz a fából faragott ceruza, mint a nehéz- és vegyipari technikákkal előállított műanyag és fém tollak. Ha már itt tartunk, ki milyen hegyezőt használ? Én szeretem azt a kurblis megoldást,ami a pengés hegyezőknél hosszabb kúpot farag, csak az a bajom vele, hogy a ceruza befogásakor oldalt megharapja a ceruzát: minden hegyezés nyomot hagy.

Én el nem tudom viselni, de van, aki imádja rágcsálni a ceruzát. Egy amerikai ismerősöm megkérdezte, tudom-e mit kell csinálni a radíros ceruzával, ha a radír már a fém foglalat széléig lekopott, és mégis nagyon kell radírozni. Én nem tudtam, ő meg büszkén megmutatta az amerikai iskolások standard megoldását a problémára. Össze kell harapni a fém hengert, és akkor a benne lévő radírmaradék összepréselődik, és egy kicsit még kidudorodik a ceruza végéből. Brrrrrrr :-)

Előzmény: stika (351)
stika Creative Commons License 2002.02.12 0 0 351
Bocs, ha már volt.

"Amikor az Egyesült Államok az ?rprogramja során eljutott abba a fázisba, hogy már asztronautákat is küldtek az ?rbe, szembesültek azzal a rendkívül
fajsúlyos ténnyel, hogy a golyóstoll csak gravitáció alatt m?ködik. A NASA kutatói a probléma megoldásaként kifejlesztették azt a különleges tollat, ami ír a súlytalanságban, fejjel lefelé, s?t víz alatt is. Emellett majdnem minden felületen fog, például üvegen és fémen is. Nem elhanyagolható
szempont, hogy nulla és háromszáz celsius fok között használható. Mindez a fejlesztés közel egy évtizedbe és több millió dollárba került.

Az oroszok ceruzát használtak."

kheiron Creative Commons License 2002.02.12 0 0 350
Énisénisénis!

Egy zöld, meg egy kék... :-)))))
Igazi, csavaros, harmincasévek dizájn. Imádom. Mindkettőt.

Üdv
Kheirón

Előzmény: GPF (349)
GPF Creative Commons License 2002.02.12 0 0 349
Meg Pelikan M200-as. 1400-ért.
Én azt használom azota, nagyon meg vagyok vele elégedve.
Előzmény: kheiron (346)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.11 0 0 348
Beteszem a Cross képét is, bár ezek a kis képecskék nem nagyon sokatmondóak.

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.11 0 0 347

Ez a Newton leárazás engem is a mohóság bűnébe csábított. Megvettem a tollat, pedig nem volt rá szükségem. Talán ez az egyetlen tollam, ami csak dísz. Mint írószer az előbb belinkelt Cross töltőtoll nyomába nem léphet - szerintem. Pedig szép, de legalábbis érdekes.

-----------------------

Más érdekesség. Egy színes újságban - és nem sikerül rájönnöm, melyikben - láttam reklámozni egy Cross digitális tollat. Nem értettem, mitől digitális. Hát attól, hogy a nagyon formás, fém golyóstoll-test egyik végén golyóstollhegy, a másik, elkarcsúsodó végén pedig olyan kemény gumivégződés, amivel az érintőképernyős palmtopokat lehet izgatni. A Cross weboldalán nem láttam ilyet.

Előzmény: kheiron (346)
kheiron Creative Commons License 2002.02.11 0 0 346
No igen, az Office Depot-ot érdemes időnként felkeresni, hátha belefut az ember egy Rotring Newtonba 1000 forintért :-))) Potom 90 %-os leértékelés volt...

Ja, kedves harm2!

Igaz, ami igaz... Valahogy tudat alatt nem hittem el, hogy lehet ennyiért tollat árulni. Szóval hárommillió. Majd gyűjtök.

Üdv
Kheirón

Előzmény: Törölt nick (345)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.11 0 0 345
Ilyen.

Most látom, hogy 65 USD a listaára, akkor én igen jó áron vettem 10 eFt alatt az OfficeDepot raktársöprésekor. Nagyon szeretem ezt a tollat, rendkívül precízen ereszti a tintát, eddig még soha nem száradt be, nem akadt el, nem folyt ki belőle a tinta. Tudom, ez a minimum, de minden más márkájú töltőtollammal megesett már ezek valamelyike. Ráadásul ezt pont a kezemhez tervezték :-)

Előzmény: Hewlkyse (344)
Hewlkyse Creative Commons License 2002.02.11 0 0 344
És az milyen toll?
Előzmény: Törölt nick (343)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.11 0 0 343
Nem mondom, hogy nem csodálom a neves gyártók többszázezer / többmillió forintos, nemesfémből kézimunkával kialakított remekeit, de ezek nem igazán villanyoznak fel. Jobban érdekelnek a szépen, igényesen kialakított, de funkcionális és józan ésszel azért még megengedhető árú darabok. Többre értékelem, ha egy gyártó normális árból ki tud hozni egy nagyon jól tervezett és kivitelezett esztétikus darabot, mint azt, ha képes csillagászati áron ékszer-tollat előállítani és azt el is tudja helyezni a piacon.

Ilyen módon a neves gyártóknak is általában az alsószéle kategóriáját figyelem, és abból próbálok jót kicsippenteni. Előfordul, hogy nem presztízs-márka, pl. az Inoxcrom is készít nagyon időtálló és nagyon jól használható darabokat.

Persze mindez nem a töltőtollakra vonatkozik. A töltőtoll az külön kategória, ott nem lehet márkára hajtani, hanem az egyetlen igazit kell megtalálni, ami illik a kezedhez és az igényeidhez. Én megtaláltam, és azért sem fizettem többet 10e Ft-nál.

harm2 Creative Commons License 2002.02.11 0 0 342

Szerintem gyöngyszürkében gyönyörű. Gyöngy és fehérben is szép. Lehet, hogy hosszas spórolásnak nézek elébe? :-)

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.11 0 0 341
Kösz a vigasztaló adatokért.

Az arany nem csak az árában szalonképtelen számomra, hanem abban is, hogy az eredeti Duofold ugyebár a "nagy vörös". Így aztán maradjon is az a mai darab is ! Tehát ne flancoljon 18K-tal, főleg nem ennyiért !

Sőt, én ami árat sokalltam, az az általatok említett nettó árnál is némileg kedvezőbb volt. Bruttóként...

harm2 Creative Commons License 2002.02.09 0 0 340

"Ez a modell mindenütt elrettentően drága ???"

Az.

"De van arany is, háromszázért."

Nem nézted te azt el egy helyértékkel?? Az 3 milla! "Töltőtoll: 3034603 Ft. +25%Áfa"


kheiron Creative Commons License 2002.02.08 0 0 339
Az, az.

Annak idején kaptam egy telefonszámot, ahol megadták a címet, majd elmentem, és még a sarokról felhívtam, őket hogy csak Auditórium van, és MB szerviz sehol, mire meginvitáltak, hogy csak menjek nyugodtan...

Szóval annak ellenére, hogy nincs kint egy rahedli tollalkatrész, mégis csak tollakkal (is)foglalkoznak.

Üdv
Kheirón

Előzmény: GPF (338)
GPF Creative Commons License 2002.02.08 0 0 338
Ja, ez ugyanaz, mint az Auditorium? Ott jártam párszor, de tollakra nem emlékszem.
Nekem is kéne hangfal, nem adnak valamelyik mellé egy MB-t? Vagy fordítva?
Előzmény: Há (336)
kheiron Creative Commons License 2002.02.08 0 0 337
A www.parker.hu-n úgy 100.000+ÁFA áron lehet rendelni, ha gondolod...

De van arany is, háromszázért.

Udv
Kheirón

Előzmény: Törölt nick (335)
Creative Commons License 2002.02.08 0 0 336
Elmentem. Otthagytam. Reménykedem.

A hely az Auditórium nevű audiofil stúdió. '93-ban ott vettem a Mission-jeimet.

A tollat látva az úr javíthatónak minősítette azt. Azonban mivel évfordulós a lelkem, elméletileg nem nyúljatna hozzá. Új hegy azt mondja, kb 80-100 e Ft. Hopp! Így megkértem, hogy ha lehet tegyen vele egy kísérletet. Szerdán hívom. Ha jól megcsinálja, veszek ott 8 m hangfalkábelt!


a bizakodó

Előzmény: GPF (331)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.08 0 0 335
És mégegy Parker téma :

A múltkor becopyzott cikk alapján nagyon megtetszett a Parker Duofold beszerzésének gondolata. Elkezdtem keresgélni, mígnem ahol a legkevésbé gondoltam, ott leltem fel. Kis vidéki városunk egyik írószerboltjában ezt is forgalmazzák. Na, de az árától rámjött a hideglelés.

Ez a modell mindenütt elrettentően drága ???

kheiron Creative Commons License 2002.02.07 0 0 334
Hát igen, már semmi sem olyan, mint fiatal koromban :-)))

(jártam a közhelyes topicban)

Üdv
Kheirón

Előzmény: Törölt nick (333)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.07 0 0 333
Nos, én is megejtettem ezt a Parker Jotter összehasonlító tesztet.

Valóban ég és föld a különbség a kettő, a régi és az új között. Még a doboz kinyitása előtt is.
Aztán az újat kézbevéve a felületképzése egyenesen lehangoló volt.
Még közelebbről megnézve a nyomógombot ott virít az elrondított címer is. De ez még hagyján, hanem a begravírozott cégfelirat. Na, az már amolyan távolkeleten 2centért bérmunkát végzők igénytelenségét mutatja. Pedig mindkettő "Made in UK". (Habár utóbbi darab szégyenében már csak alig olvashatóan kérkedik vele.)
A műa. alsó rész pediglen sorjás.
Hogy lehetett ilyen váltást megengedni ? Mégsem egy 20-as árú reklámtollról van szó...

És bedobtam próbaként a PAX utód HungaroPEN-t is. Hát, azt kell mondjam, megüti a kettő közti átlagszintet. Tehát a réginek csak messziről jelenthet, azonban az újtól messze igényesebb benyomást kelt.

Előzmény: Törölt nick (315)
kheiron Creative Commons License 2002.02.07 0 0 332
Én már egyszer jártam náluk nézelődni... Nem csak Mb-val, hanem akkoriban mindenféle audiofil cuccokkal is foglalkoztak.

Üdv
Kheirón

Előzmény: GPF (331)
GPF Creative Commons License 2002.02.07 0 0 331
Számolj be!

Csak MB-sek?

Előzmény: Há (330)
Creative Commons License 2002.02.07 0 0 330
GPF

Köszönet! Már lebeszéltem, holnap viszem is hozzájuk.


aki egy kicsit azért még izgul!!

GPF Creative Commons License 2002.02.07 0 0 329
Még mindig a kedvesed? (-:)))
Előzmény: Há (327)
GPF Creative Commons License 2002.02.07 0 0 328
Ezt találtam:

Pennart Ltd. Batthyány u. 59
1015 Budapest

Telephone: +36-1-213 9655

Előzmény: Há (327)
Creative Commons License 2002.02.07 0 0 327
Jaj, jaj, jaj!!!

Kedvesem leejtette a MB-et! El is görbült a hegye. Hol van Mo-on szervíze?


aki nagyon el van keseredve:(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!