>el kell adni a leteremelt mennyiséget... Csak előtte írunk egy vírust :-) Mondjuk egy előre definiált időpontban az összes BSI-s Pug megállhatna és nyomna egy egyperces kürtöt...
Esetleg egy újabb filmötlet? Az Inváziót nem látta senki?
>a futóműnek szerintem jobb a könnyűfém felni, mint az acél. Másik dolog, hogy >vigyázni is jobban illik rá,
abból a szempontból igazad van, hogy a kf. felni is egy "gyűrődő zóna", tehát azáltal, hogy saját maga deformálódik a kátyúban, átvesz némi terhelést a futóműről. Viszont ezt rendesen ellensúlyozza azzal, (legalábbis az én esetemben), hogy a 16-os kf+16os gumi jóval nehezebb a 15-ös acél+15ös gumi párosnál. Szóval nem véletlen, hogy télire acélt ajánlanak. javítani is kb 1/3-ad ár, és sokkal durvább dolgokat is ki lehet belőle szedni.
de kétségtelen, hogy még dísztárcsával is elmarad a látvány a kf-től...
Semmivel nem ráz jobban. Én az előző autómon használtam 15" acél felnit télen, 16" volt az alu. Egy "ballonosabb" keréknek biztos más a feelingje, de szerintem ez 1"-nál nem érzékelhető, illetve a futóműnek szerintem jobb a könnyűfém felni, mint az acél. Másik dolog, hogy vigyázni is jobban illik rá, mert ha arról elkezd lekopni a fényezés, nagyon rondán tud kinézni. A felújítást anno 20 ezerből úsztam meg az előző tulaj balf@ga miatt, a mostanin meg egy gumis ejtett belül hibát, amikor lecsúszott a defektes gumi leszerelésénél a vas... Sajnos csak utólag vettem észre, amikor a nyárit letisztítottam téliesítéshez. A felújítás meg közel nem annyira időálló, mint a gyári, 4-5 év után ismét elkezdi magát megadni a lakkozás.
H1N1: az alapvakcina azonos. Az influenza ezen ágára tenyésztették ki a szérumot, ami ez ellen ad elvileg védettségetaz egyéb oltásokhoz is ismert módon. Erre nem kellett különösebb, más vakcináétól eltérőbb tesztelést végezni. Az meg, hogy kinek és hogy reagál a szervezet, teljesen egyéni. A Viktorcsapat-féle szokásos zavarkeltésbek tudom be a magam részéről ezt az egész hisztit. Az oltás nem a halál ellen véd, csak felkészíti a szervezetedet arra, hogy ha bekapod, a teljesen egészsége tüdőd ne kezdjen el turbózva ellenanyagot gyártani, mert az vágja hanyatt az embert, akinek meg van mellette némi más baja is, könnyen eldobhatja a kanalat. Ahogy hallottam attól specifikus a H1N1, hogy az igazán egészségesek szervezetének túlzott reakcióját váltja ki. Egyébiránt az hülyeség, hogy "el kell adni a leteremelt mennyiséget", bármikor kapna utána bármelyik környező ország... SZERINTEM.
A V-re tett megjegyzésről meg annyit, jó viszonyban vagyok vele, csak úgy, mint G-nal. Minden reggel találkozom mindkettőjükkel, érzékeny búcsú után meg elúsznak az áradattal...;-)
Bizony csodálatos találmány a sebességfüggő ablaktörlő! Ez szerintem már kezdetek óta "benne van", már az enyémbe (2003) is. Volt szerencsém ma is hasznát venni! De sajnos a hátsó ablaktörlőm nem gyógyult meg, nem mindig kapcsol elsőre.
Nekem már az is feltűnt hogy nem egyformák a szünetek, bár állítani nem lehet meg automata sincs benne, de mégis előfordult már hogy a szakaszos üzemnél valamikor kisebb valamikor nagyobb a szünet. :)
Érdeses amit mondasz mert én azt hallottam hogy a tesztekhez ettől több idő kellett volna. Hamarabb hozták ki mint kiderült hogy van-e káros mellékhatása. Ha valaki megfertőződik azt is többségében lábon kihordja mert alig veszélyesebb mint egy átlagos infuenza. A normál influenzába is belehalnak haltak páran de az álltalában egyéb körülmények miatt alakult úgy. Nem önmagában az influenza miatt. A h1n1-ben is egy kezeden megszámolhatod hányan haltak meg magyarországon, vagy akár a világon is párezren, és azok is mind komplikált esetek voltak. Jópáran hatalmas üzletet látnak benne, hisz nem kis bevétel származik az oltásból. Ez kb annyira van felfújva mint a madárnátha, abból is mi lett? Egyszer csak feledésbe merült... Vagy talán leölték az utolsó beteg madarat is? :) Ez leginkább nem az én véleményem de efelé hajlok. Inkább, mintsem badassak magamnak egy nem megfelelően tesztelt oltást, aminek talán nem lesznek idővel mellékhatásai. Talán nem!
Az a gond, hogy eddig csak olyan szakemberrel beszéltem aki negatív véleménnyel volt a dologról. Jó volna beszélni valakivel aki a másik oldalon áll, és meggyőzően érvel. Nyílván az apósod egy ilyen ember volna, ha már a saját családját beoltotta. Talán a közelemben is lesz egy vagy több ilyen ember és meggyőznek hogy jobb nekem szurival mint nélküle.
Még csak nyár óta nyúzom a pözsót,talán ennek tudható be,hogy eddig nem vettem észre újabb hálás húzását: folyamatosan ment az ablaktörlő,50 km országút,majd itthon megfogott a piros lámpa. És mire figyelek fel: a folyamatos törlés átcsapott kb 2 másodpercenkénti törlésbe,mivel állva ugye elég ennyi is. Majd zöld,indulás és újra folyamatos törlés. Milyen intelligens,egyszerűen imádnivaló ez a kocsi! Mindig tapasztalok valami újat,tök jó.
Ma a ködlámpa is bevetésre került,de ő is jól vizsgázott.
Gondolom az ablaktörlő ezen viselkedése csak nekem újdonság, bocs,ha ezzel untattam a tisztelt márkatársakat.
Apósom orvos, az egész családot beoltotta, unokáit is. (meg persze engem is, no és magát is beoltatta) Felesleges hisztériakeltés szerintem, de leginkább Sas Kedves Felesége tudna pontos felvilágosítást adni. Csak azért írtam, hátha felfigyel a közös barátunk, mert mostanában a Nikon D 90-ébe van beleszerelmesedve....:-))
szerintem ekkora súlyú kerék mindenképp káros és az osztókör módosító nem oszt-szoroz sokat, nézz szét tuning oldalakon meg fórumokon, vagy egy gépmühely pikkpakk megcsinálja nekik tudniuk kell az anyagminöségeket is
Nos, utolsó lehetőség :D Most már tuti, hogy eladom a felnit, és gondoltam, hátha valamelyikőtöket érdekelne. Jobban szeretném fórum társnak eladni, persze kicsit olcsóbban is. Ami van: 4 felni, amiből az egyik kicsit karcos, de nincs más baja. Figyeltem rájuk, próbáltam a kátyúkat kerülgetni. Sajnos a gumik rajta már csak dísznek vannak, nem ajánlanék vele hosszú utat. Csavarokat és kerékőrt adok hozzá. Méretei: Felni mérete: 7.5/17' ET:108, 4 csavaros Gumi mérete: Dunlop SP Sportmaxx 225/45 R17 Fórumosoknak 75-80e Ft körül adnám el, akik a régebbi talikon is részt vettek, azoknak akár olcsóbban is. :) Nagyon szépen mutat a 307-en, nagyon jó lesz tőle a kocsi tapadása, viselkedése. És egyedi :). Szívem csücske volt, de ezt tudjátok... :( Ha érdekel valakit, akkor keressen meg e-mailen (sandor.tamaska@gamil.com) vagy telefonon (30/401-4817). És a képek: Ez a karcos A többi ilyen, szép állapotú 2 karcból az egyik, a nagyobb A másik karc, ami kisebb A gumi állapota, nem éppen a legjobb Méret
Az újabbakban fix literszámnál villan fel, asszem (a mutató pozíciója mindig ugyanaz, a megtehető km meg attól függ, hogy döcögök vagy szaggatok. volt már, hogy 80 km, nél, de volt, hogy 120-nál villant fel.)
szintén zenész. ugyanez érdekelme engem is: ...alvázszám alapján mindent megtudhatsz az autóról. A gyártás napjától a gyári felszereltség elemeiig. Merre, hol érhető el?
akkor villan fel (legalábbis a ráncfelvarrás előttinél), ha a megtehető km 70-re csökken. De ez ugye tényleg fogyasztás függő dolog, az éppen aktuális utolsó pár perc adatai alapján számol. Nekem sokszor volt, hogy városban mentem, kigyulladt, majd jött még egy kis külváros meg főút, megállás és igazi gyorsítgatás nélkül, 50-90 közt, és akkor még 30 kilométeren át 70km-et mutatott a hátralévő. És pont ezért volt, hogy még 35km-et mutatott, de tankolni képes volt 59-60litert. Én már ilyenkor is paráztam a szivattyú életéért... :)
én kb. 70 km mentem még (M7-es kb. 90-es km.kő és Kaposvár között)
bár a zárójeles távot összeszámolva megvan az 80 km is, tehát nem egyformán villan fel a lámpánk, vagy valami óriási fogyasztásbeli különbség van közöttünk. hozzá kell tenni, hogy látván a hátralévő távot, már csak úgy leheltem a gázpedált :)